מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרגניל כתמיכהדפי02/05/2010
שלום רב.
לוקחת פרגניל פעמיים בשבוע כתמיכה לאחר 3 הפלות רצופות.
בשבוע הבא עתידה לנסוע לחו"ל מהעבודה לשלושה ימים. אני לא רוצה לקחת את הפרגניל איתי בגלל בעיות של שמירה בקירור - ואני חוזרת יום אחרי שאני אמורה להזריק. האם יש בכך איזושהי סכנה?
ובנוסף - אם הזרקתי יום אחד אחרי (יום שלישי במקום שני) האם את הזריקה הבאה (שעתידה להיות בחמישי) להזריק ביום שלה או גם לחכות יום?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דפי
פרופ' שבח פרידלר03/05/2010לא צריך להיות אובססיבי, ניתן לעשות מניפולציה ולהזריק יום לפני או אחרי לפי הנוחיות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי הפלהtina01/05/2010
שלום , ב15.02. עשיתי הפלה בשבוע ה-13 להריון ,(מסיבת מום אצל העובר),
עדיין לא קיבלתי מחזור כש הייתי בביקור הרופא שלי אמר לחכות עוד 6 שבועות ואז לחזור אליו ,
האם זה בסדר ואחרי כמה זמן מקסימום אמור להתחיל הווסת במקרה שלי .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: tina
פרופ' שבח פרידלר01/05/2010מקובל לחכות כ-6 שבועות לאחר הפלה, ורוב הסיכוי שעד אז הוסת יחזור. אבל זה יכול לקחת גם יותר זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון אחרי צילום רחםהדס29/04/2010
עשיתי השבוע צילום רחם והיה תקין,
האם מיד אפשר להכינס להריון כבר החודש? או שצריך לחכות בגלל הקרינה? וחומר היוד?
והאם נכון המיתוס שאחרי צילום רחם סיכוי הכניסה להריון גדל? גם אם החצצורות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/04/2010אין סיבה לחכות, אפשר לנסות כבר עכשיו.
לא מדובר במיתוס. הסיכויים אכן גבוהים יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם אחרי הפלהיובל29/04/2010
בייצעתי הפלה ב-19.4.2010 ועשיתי היום בדיקת דם,
כמה צריכה להראות הבטא בשביל לראות שאכן הכול תקין ואין הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בטא לאחר הפלה
יובל29/04/2010בצעתי הפלה ב-19.4 ועשיתי היום בדיקת בטא שיצא לי 41 מזה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי30/04/2010רצוי לחזור על הבדיקה בעוד שבוע כדי לוודא שהערך מתאפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון מיד לאחר הפלה מלאכותיתיובל28/04/2010
שלום ברצוני לדעת האם יש משהיא שנכנסה להריון מיד לאחר הפלה מלאכותית לי לקבל מחזור, והאם ההריון החזיק מעמד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי28/04/2010זה בהחלט יכול לקרות, עם סיכויים טובים להריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עלתשובתך
יובל29/04/2010שבת שלום,
זה גם יכול להחזיק מעמד? למרות שהגוף עבר משהוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםהדס28/04/2010
שלום,
אני בת 33 + 1 (הריון ספונטני, תקין ),
לאחר נסיונות של כשנה להיכנס להריון הופנתי ע"י הרופא לצילום רחם ,
אתמול ביצעתי בדיקת היסטרוסלפינגוגרפיה (צילום רחם) ,
להלן הממצאים:
בצילום אגן אין עדות להסתיידויות פתולוגית.
לאחר הכנסת חומר ניגודי דרך צנתר רחמי הודגם רחם בצורת משולש, ב ANTEFLEXIO , בעל גבולות סדירים.
הודגמו שתי החצוצרות עדינות לכל אורכן עם מעבר חופשי של ח"נ לחלל הצפק.
בצילום אגן כעבור 20 דקות הודגם פיזור של ח"נ בחלל הצפק.
מה אומרות התשובות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי28/04/2010תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ivf וpgdניב27/04/2010
שלום לכם,
אנו עתידים להתחיל תהליךivf ולאחריו pgd לאור בעיה גנטית ולא בגלל בעיות פוריות.מה הסיכוי שלנו לכניסה להריון במחזור הטיפול הראשון?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי28/04/2010כ 20-30% . (תלוי בגיל האשה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריוןמיכל27/04/2010
שלום.
אני עומדת לעבור גרידה בשבוע הבא. אהיה בשבוע 19,עקב תסמונת דאון. לפני חמישה חודשים עברתי גרידה בשבוע 18 בדיוק מאותה הסיבה.
ההריון הנוכחי מאופיין גם עם תסמונת העובר הנעלם - עובר אחד לא התפתח.
1. האם אני צריכה ליידע את הרופא המנתח על ההפרש הכ"כ קטן בין שתי הגרידות ועל העובר הנעלם?
2. האם ההתייחסות אליי צריכה להיות שונה - בגנטיקה אמרו לי משהו על אסטרוגן? רופא הנשים שלי לא יודע מכך כלום.
אודה על תשובה מהירה בכדי שאוכל לדעת מה אני עושה מכאן.
ד``ר יורם גלעדי28/04/20101 - יש ליידע אך אין לכך משמעות מבחינת הפסקת ההריון
2 - לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה - דחוף- נא דעתך, עצתך.ד26/04/2010
להזכירך: יש לי ציסטה בשחלה שמאלית גודל 5 ס"מ וישנה זרימה קלושה בחצוצרה שמאלית.. חשד לאנדומטריוזיס.
אמרת שניתוח עלול לפגוע ברזרבה השחלתית. הענין: מאז שהציסטה גדלה ל - 5 ס"מ בעקבות לקיחת הורמונים לצורך הזרעות - שלוש פעמים הזרעות עם גונאל - לא מתפתחים בשחלה הזאת זקיקים. (לפני התחלת לקיחת ההורמונים הציסטה היתה בגודל יציב של 3 ס"מ לאורך השנים והתפתחו שם זקיקים).
1. לא כדאי בכל זאת להוציא את הציסטה הזאת כי: בגלל ההשפעה הרעילה שלה על הזקיקים, בגלל שגם ככה לא מפתחים שם זקיקים, בגלל שאולי עדיין אפשר להציל משהו מהשחלה כל עוד הציסטה לא התפתחה ל - 7-8 ס"מ בעקבות ההורמנים ואז בגודל כזה אם עושים ניתוח כבר לא נשאר מה להציל מהשחלה?
2. אפשרי לעשות צנתור של החצוצורה ולפתוח את החצוצרה הזאת?
האם בשני הדרכים האלו אפשרי להכנס להריון יותר בקלות ואולי עם הזרעות בלי להזקק ל- IVF בגיל כמו שלי 38, עם פרופיל הורמונלי תקין וללא בעית זרע?
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי28/04/20101 - קשה לענות מבלי לראות את תמונת ה US והבדיקות הנלוות
2 - אפשרי בהחלט לנסות צינתור חצוצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון והיפרסטימיולציהשלומית26/04/2010
אני אחרי זריקות הורמונים בבטן והבאת הגוף ממצב של רירית שלא נראית לעיין ו0 זקיקים למצב של הריון:) הבעיה היחידה היא שאני בהיפרסטימיולציה, היית בבית חולים יומיים להשגחה והבטן מטחילה לרדת מעט ואני בשבוע 5 , רציתי לדעת כמה זמן לוקח לנפיחות לרדת אני נראית כמו בחודש שישי, האם הנפיחות תרד לחלוטין או שהבטן כבר נשארת תפוחה בשל ההריון? האם זה עלול להזיק לי או לעובר? מחר אני חוזרת לעבודה אחרי שבוע וחצי של שכיבה בבית עם הנפיחויות האם זה בסדר?
מצטערת על השאלות הרבות אני מודאגת מאוד בבקשה תעזרו לי
תודה תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי28/04/2010הנפיחות והכאבים יחלפו בהדרגה במהלך 2-3 שבועות. רצוי עדיין להימנע ממאמץ גופני בשבועיים הקרובים. שיהיה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפלה מאוחרת...חסויה24/04/2010
אני לאחר הפלה מאוחרת שבוע 18 הולד היה שבוע 16 ולא ידוע מה הסיבה שאלתי מדוע עלי לחכות 2 מחזורים כדי להיכנס להריון שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חסויה
פרופ' שבח פרידלר25/04/2010כנראה כדי שהרחם יחזור ממצבו ההריוני לנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם הורמונליתמיקי24/04/2010
שלום,
אני בת 31 , בצעתי בדיקה הורמונלית ביום רביעי למחזור וזה תוצאות הבדיקה:
TSH - 1.35 mlu/l
Prolactine - 173 mlU/l
LH - Luteinizing Hormone - 4 IU/I
FSH - 6 IU/I
Estradiol (E2) Urgent קטן מ 200 pmol/L
Progesterone Urgent- 3.2 nmol/l
Testosterone Total - 1.5 nmol/L -קטן מ
DHEA-S-6.16 micmol/
האם התוצאות תקינות?האם יש משהו שמצביע על בעיה להיכנס להריון?
תודה,
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיקי
פרופ' שבח פרידלר25/04/2010לא, הם בטווח הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא24/04/2010
שלום לכם,
אנא בבקשה תשובות מפורטות לכל אחת מהשאלות. תודה.
מנסה להכנס להריון מעל שנתיים. יש לי ציסטה חשודה אנדומטריומה בשחלה שמאלית וכן לפי צילום רחם מחודש שעבר - זרימה קלושה של יוד בחצוצורה שמאלית- כנראה סתומה ומכוח היוד היתה קצת זרימה.לפי הבנתי אנדומטריוזיס.
1. האם נוכחות ציסטה שחלתית מסוג זה ואנדומטריוזיס מעלים סיכויים להפלות, לידות מוקדמות?
2. האם הסיכויים להכנס להריון ב - IVF נמוכים יותר לאלה שיש להן אנדומטריוזיס מאשר האוכלוסיה הכללית לפי הבנתכם?
3. עצתכם:בת 38, פרופיל הורמונלי תקין, אין בעית זרע, רק הבעיות שהזכרתי לעיל. כדאי להוציא את הציסטה ולבדוק את מצב החצוצורת ואז לעשות כמה הזרעות ואם לא מצליח לעבור ל - IVF? או לא לעשות כלום ולעבור ישר ל IVF (גם בגלל הגיל)?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ד
פרופ' שבח פרידלר25/04/20101. לא
2. כן
3. ניתוח יכול לפגוע ברזרבה השחלתית, לכן אם אין הריון צוך 3 הזרעות (בגיל שלך) להתקדם להפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי 2 הפלותלי24/04/2010
שלום,
אני בת 29 (ללא ילדים) אחרי שתי הפלות - הראשונה לפני 4 חודשים בשבוע 8 לאחר הפסקת דופק בעובר ובעקבות כך גרידה והשניה עכשיו- הריון כימי שהסתיים- בטא ירדה והמחזור הגיע 5 ימים לאחר המועד המקורי. האם ממומלץ להתחיל בדיקות כבר עכשיו או שייתכן שזה סתם צירוף מקרים מצער, אם כדאי להתחיל בדיקות אז ממה מומלץ להתחיל? ומה הסיכוי שההריון הבא יהי תקין? ושאלה כללית- האם רוב הנשים שעוברות הפלות חוזרות בסוף מצליחות ללדת ילד בריא- האם יש נתונים לגבי האחוזים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי24/04/2010
20% מההריונות מפסיקים להתפתח בשלבים המוקדמים, בדר'כ בגלל שהעובר עצמו איננו תקין וזוהי דרכו של הטבע לעשות את הסלקציה שלו כדי למנוע מחלות/מומים מיותרים.
לאחר הפלה שלישית ברציפות מומלץ לבצע בירור שכולל:
- לקיחת הסטוריה רפואית מפורטת ובדיקה גופנית כולל אולטראסאונד
- צילום רחם
- בירור גנטי לשני בני הזוג
- בדיקות מעבדה הכוללות זיהומים למיניהם, בעיות אוטואימוניות (במערכת החיסונית של הגוף), בעיות הורמונליות, נטיה לקרישיות יתר של הדם.
בעיקרון – הנתונים הסטטיסטיים מראים כי גם לאחר שתי הפלות מוקדמות הסיכוי להריון תקין הוא מצויין. למרות זאת , רצוי להיפגש עם הרופא המטפל כדי לקבל נתונים על שני בני הזוג, כולל הסטוריה משפחתית וכמובן בדיקות מעבדה ראשוניות כדי לבדוק האם יש גורמי סיכון להפלות חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לי
ח.25/04/2010שלום לי,
אני נמצאת כרגע בדיוק באותו שלב שאת נמצאת בו. אני בת 28 ועברתי בדיוק בדיוק שתי הפלות כמו שאת מתארת...באותו שבוע אפילו...הרופאה שלי אופטימית. . חיזקי ואימצי מחזיקה לך אצבעות וגם לי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר שנצפה ונעלםגלית22/04/2010
לפני שבועיים עשיתי US ונצפה שק הריון ועובר ללא דופק. ע"פ הUS גיל העובר היה 5(+5) (אין לי תאריך וסת אחרונה, מכיוון שלא קבלתי מחזור מאז לידה קודמת לפני שנה+).
אתמול עשיתי שוב US ונאמר לי ששק ההריון ריק ומתאים לשבוע 6(+3). ולידו יש איזור דימום.
הרופאה אמרה לי שלא יתכן שבUS הראשון היה עובר וכנראה ראו שם משהו אחר...
יתכן שהעובר פשוט נספג?
יש סיכוי שעוד יתפתח עובר?
יש למה לצפות?
תודה רבה!
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: גלית
פרופ' שבח פרידלר22/04/2010את מתארת הפלה נדחית, טבעית. לא נראה לי שפתאום יופיע עובר. האם ראו עובר והוא נספג- יתכן. יותר סביר שמדובר על טעות טכנית של פירורש ממצאי האולטרהסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)