מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נצפה דופק שבוע 7 וכעת בשבוע 8+ איןקר28/01/2010
ערב טוב,
לפני 3 חודשים לערך עברתי גרידה יזומה לאחר שעדיין בשבוע 8 לא נצפה חלמון ולא הד עוברי (השק היה ריק לגמרי)
כעת אני בהריון ( מחזור אחרון 27.11.09) שבוע 9 שבוע שעבר ביום א נצפה דופק וCRL 8 מ"מ הרופא כתב מתאים לשבוע 7. היום הלכתי להיבדק כי בימים האחרונים יש לי כאבי בטן חזקים שמרגישים כמו כאבים של גזים. אין לי דימומים ומרגישה בסדר עכשיו. עשו אולטרסאונד ונמצא CRL 18.6 מ"מ ללא דופק. אחה"צ הלכנו להתייעצות נוספת ושם הCRL היה 15.3מ"מ וגם לא נצפה דופק. האם קרו מקרים בהם היה אותו דבר ולאחר מנוחה (או נס) המצב השתפר?כלומר כן נצפה שוב דופק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי28/01/2010לצערי נראה כי מדובר בהריון שהפסיק להתפתח. מומלץ לבצע גרידה במקרים מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהLIAT27/01/2010
שלום רב,
פניתי לרופא הנשים שלי והנ"ל המליץ לי לעשות הזרעה בעקבות בדיקת זרע לא תקנית של בעלי
האם זה מסוכן?
מה אחוז ההצלחה שקיים בעקבות זה אם אני מנסה שנה וחצי להקלט להריון שני ולא מצליחה?
האם אתה ממליץ לעשות זה?
אני עשיתי בדיקת הורמונים ואצלי אין בעיה הכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי28/01/20101 - לא
2 - כ 15-20% לכל מחזור טיפול
3 - כן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקגליה26/01/2010
האם באולטרסאונד זקיק וציסטה נראים אותו דבר ?
מה המשמעות של זקיק 1.7 שהרופאה ציינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי28/01/20101 - לעיתים כן
2 - כנראה שאת קרובה לביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ממושך לאחר הפלהמלי25/01/2010
עברתי ה7.1.10 הפלה ע"י מיפיגן וציטוטטק . לאחר מספר ימים הדימום נחלש וכמעט שנפסק לפני
כשבוע.
לפני כ 3 ימים הדימום התגבר וכעת נוא בינוני - חזק . מה זה אומר ? האם עליי לפנות לרופא
בדחיפות או שזה מהלך תקין ? זקוקה לעצה בדחיפות . בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/01/2010רצוי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שניLIAT24/01/2010
שלום רב,
אני רוצה להכנס להריון שני
אני מנסה שנה וחצי ולא מצליחה
עשיתי בדיקה של יום ה 21 למחזור ויום ה 3-5 למחזור - והרופא אמר שיצא תקין
בעלי גם עשה בדיקת זרע ואת בדיקת הזרע - עשה אחרי יומיים מהיום שעשינו כלומר עשינו - ואז לילה אחד בלבד של התנזרות ואז עשה בבוקר למחרת
הפקידה שעובדת שם שקצת מבינה בזה ציינה בפניי שמומלץ לחזור שוב על הבדיקה - ההתנזרות לא מספיקה
תוצאות הראו כדלקמן: ריכוז 10 *10 למ"ל
תנועה 40
סוג תנועה B - שווה 0
תאים תקניים 0%...
זה ממש מלחיץ ואני לא יודעת - איכות זרע 0 אם זה המצב או שאולי חד פעמי ומצריך פעם נוספת
מה אתה ממליץ לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/01/2010העובדה שהרית פעם אחת מצביעה על כך שהזרע של בעלך הוכיח לפחות פעם אחת את היכולת שלו להשיג הריון כך שאינני חושב שיש סיבה לדאגה. מומלץ לחזור על בדיקת הזרע לאחר 4 ימים של המנעות מקיום יחסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון אחרי תקופה של גלולותיעל22/01/2010
שלום, רציתי לדעת - אם אני רוצה להיכנס להריון אחרי נטילה של גלולות נגד הריון 4 שנים ברצף, כמה זמן אני צריכה להפסיק לפני שאני מתכננת להרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון אחרי תקופה של גלולות
פרופ' שבח פרידלר22/01/2010אין שום סיבה לחכות, הביוץ אמור לחזור לאחר הפסקת הגלולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אישיתLIAT21/01/2010
שלום רב,
יש לי שאלה אישית
אני בת 35 ויש לי ילד בן 4.5
אני מנסה בפעם השנייה להיכנס להריון וכבר מעל שנה לא
נקלטת – יש לי איחור של 5 ימים עם טיפה כאבי בטן –
אבל ללא דימום – אבל יש לי מעט מאוד – ורק בניגוב הפרשות חומות
האם זה אומר שאני אולי בהריון? - בחודשים אחרונים אורך המחזור שלי הוא 28 יום בדיוק
כיצד נעשית הספירה מהריון להריון – האם מרגע תחילת דימום קטן קטן
שיש לי רק בניגוב – או רק מהרגע שיש ממש דימום שיוצא לא בניגוב?
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: liat
פרופ' שבח פרידלר22/01/2010כן זו גם אפשרות- בדיקת דם תתן לך תשובה ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לאחר הפלות חוזרותשרון20/01/2010
בת 36 , נשואה+2 ילדים (בן 3.5 ובת 2.25), בחצי שנה האחרונה מנסה להכנס שוב להריון,
נקלטתי שלוש פעמים ברצף להריון כשבפעמיים הראשונות ההריון נפל באופן טבעי (פעם ראשונה בשבוע 7 ובפעם השנייה בשבוע 5) ובפעם השלישית נאלצתי לעבור גרידה בשבוע 9 (היה שק הריון ללא דופק)
ביצעתי בדיקת קרישיות יתר שיצאה תקינה ובחודש הבא אבצע בדיקת היסטרוסקופיה וקריוטיפ,
1. האם יש צורך לבצע גם בדיקות הורמונליות ?
2. האם ישנה בדיקת דם שבודקת נוגדנים או בדיקות אוטואימיוניות? אם כן היכן מתבצעת הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/01/20101 - כן
2 - ישנן בדיקות רבות נוספות שניתן לבצע, אך ממליץ בשלב ראשון להשלים את הבדיקות הנ'ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות להריוןרותם20/01/2010
שלום שמי רותם,(אולי זה לא המקום הטוב להעלות שאלה כזאת)
אני בת 18 וקיימתי יחסי מין בערך 15 יום לפני תחילת המחזור,אני יודעת שחבר שלי גמר בחוץ אבל הוא אמר שאולי חלק קטן מהכמות אולי כן נכנסה,ואני ממש בלחץ שאני אכנס להריון,מה לעשות?
אני כן כנס או לא אכנס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/01/2010פורום זה מיועד לשאלות בנושא פוריות. ניתן להפנות את השאלה לפורום המתאים או לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חזורות -לולה19/01/2010
שלום, אני לאחר 3 הפלות ברציפות בת 34 ללא ילדים
עם מחזור תקין של 27 ימים
בדיקות שעשיתי ביום 3 למחזור יצאו:
- pmol/L 219 ESTRADIOL (E-2)
4.20- 0.35 mIU/L 1.98 TSH
- IU/L 6.00 LH
- IU/L 8.80 FSH
619.0- 59.0 mIU/L 199.9
האם הבדיקות מעידות משהו בהקשר של ההפלות החזורות, יש משהו בהקשר לבדיקה שאני צריכה לבדוק?
אם הכל תקין, מה היא המלצתך?
תודה על ההתייחסות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/01/2010לצערי פורום זה אינו מיועד לפירוש תשובות מעבדה. למעבדות שונות יש ערכי נורמה שונים כך שקשה להתייחס לתוצאות, ובנוסף העתקת התשובות לתוכן השאלה היא מקור לטעויות והטעיות.
בכל מקרה, ממליץ לפנות לרופא מטפל להסבר ולהשלמת בירור מלא של הפלות חוזרות שכולל גם בדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפעת17/01/2010
בת 27 בריאה,
האם פרופיל הורמונאלי זה משהו קבוע או משתנה?
שאלתי היא האם הפלה יזומה יכולה לשנות פרופיל הורמאלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יפעת
פרופ' שבח פרידלר18/01/2010אין שום קשר בין פרופיל הורמאלי להפלה יזומה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הומנאליותיפעת15/01/2010
בבדיקות הומנאליות שקיבלתי השערת רופאים באינטרנט כי הכל תקין, וכאשר הגעתי לרופא נשים שלי טען כי הבדיקות אין טובות
האם הרופא שלי במצע הערכה לפי קרטריונים נוספים? מה הסיבה שאצלו זה לא תקין והערכת רופאים בפורומים הינה טובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/01/2010פורום זה אינו מיועד לפירוש תשובות מעבדה. למעבדות שונות יש ערכי נורמה שונים כך שקשה להתייחס לתוצאות, ובנוסף העתקת התשובות לתוכן השאלה היא מקור לטעויות והטעיות.
במקרים כאלה תמיד מומלץ לפנות לרופא מטפל לקבלת הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהנטלי15/01/2010
שלום, אני בת 25 בהיריון לא רצוי. הבנתי שישנן שתי שיטות להפלה במצב שלי, כדורים ושאיבה.
איך אני מחליטה מה לעשות? מה התופעות לוואי של השאיבה? ומהן של הכדורים?
מישהו יכול לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/01/2010פורום זה מיועד לשאלות בנושא פוריות. ניתן להפנות את השאלה לפורום המתאים או לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהלימי14/01/2010
שלום!
לפני שנה ילדתי ונתנו לי זריקת אנטי די כי יש לי סוג דם בי מינוס. אחרי שנה נכנסתי להיריון וההיריון לא היה תקין, לא היה דופק ולא התפתח מהשבוע השישי, שביעי, עברתי גרידה ובבדיקת דם התגלה שהיה חסר לי נוגדנים של אנטי די. האם זוהי הסיבה העיקרית? וכל כמה זמן אני אמורה לקבל את הזריקה בשנה אם אני מעוניינת להכנס שוב להיריון?
אשמח לקבל תשובה מיידית, בתודה מראש, לימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/01/2010את יכולה להיות רגועה, לא היו אמורים להיות לך נוגדנים.
יש לקבל זריקת אנטי D רק אחרי הפלה או במהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסתיפעת13/01/2010
עברתי הפלה ומאז הווסת שלי השתנתה:
יש לי הפרשות דמיות קטנות 3 ימים ואז יומיים ווסת של ממש. שאלתי היא:
האם להחשיב את ימי ההפרשות כווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/01/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)