מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שארית הריוןיעלה22/04/2010
אני 6 שבועות לאחר הפלה טבעית-עצמונית ועדיין מדממת,בבדיקת אולטראסאונד דופלר ניצפתה שארית הריון בגודל 20 מ"מ הקרובה לפה הפנימי של צואר הרחם
1-מה הסיכוי שהשארית תפלט לבד והאם כדאי להמתין
2-כיצד יתכן שהבטא ירדה ל-8 ועדיין יש לי דימום ושארית
3-מה מומלץ לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שירה
פרופ' שבח פרידלר22/04/2010השיקול קליני- אם את לא סובלת ועדיין יש דמם הסיכוי גדול כי השארית תפלט ולכן אין למהר להתערב ברחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל אחרי ביוץנלי21/04/2010
שלום רב,
בבדיקת דם 18.4 היו הערכים הבאים:
E2 1276 pmol/L
Progresteron 3.9 nmol/I
LH 9.8 IU/I
היום 21.4 בבדיקת דם היו הערכים הבאים:
E2 308 pmol/L
Progresteron 10.2 nmol/I
LH 9 IU/I
1.לפי הבדיקה של היום אני מבינה שהיה ביוץ. האם ניתן לדעת מתי היה ביוץ (אתמול או שלשום)?
2. האם יש צורך עדין לקיים יחסים יכול להיות שהביוץ עדין לא נגמר?
3. האם הירידה של ה- E2 מ- 1276 ל- 308 תקינה?
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/04/20101 - בין ה 18 ל 20 לחודש
2 - לא
3 - כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ביוץנלי21/04/2010
שלום רב,
האם זה נכון שאחרי ביוץ ה- E2 אמור לרדת והפרוגרסטרון אמור לעלות?
מה קורה להורמון LH, האם גם הוא אמור לרדת ישר אחרי ביוץ?
אם ביצתי והכל בסדר, מתי כדאי לעשות שוב בדיקת דם כדאי לראות האם יש צורך בתמיכה או לא?
תודה
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/04/20101 - כן
2 - יורד
3 - שבוע לאחר הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי מיקרופירין ואנדומטרין?לולה20/04/2010
3 הפלות רצופות ללא סיבה
אין בעיות קרישה וכל שאר הבדיקות המקיפות יצאו תקינות, קריוטיפ, היסטרוקופיה רחם, TSH וכו'
כרגע בהריון ותודה לאל ממשיך תקין
רציתי לדעת מניסיונך עד איזה שבוע צריך לקחת את האספירין והאנדומטרין?
האם אפשר לקחת את התרופות עד שבוע יותר מאוחר לשם ביטחון בלבד? האם זה יפגע במשהו?
אני נורא חוששת להריון הזה
אשמח לחוות דעתכם
תודה
:)))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לולה
פרופ' שבח פרידלר20/04/2010אין כלל הוכחה שהתרופות האלה עוזרות ולכן את יכולה לקחת אותן לפי ההרגשה שלך ולהפסיק לפי ההרגשה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, האם המשך נטילת התרופת תז
לולה22/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, האם המשך נטילת התרופת תזיק??
לולה22/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: לולה
פרופ' שבח פרידלר22/04/2010אין הוכחה כי טיפול זה מזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר' :))
לולה24/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתכם הדחופה ביותרמאיה19/04/2010
אני 7 ימים אחרי החזרה ואני לוקחת קרינון ואסטרופם.
שכחתי לקנות עוד חפיסה והיא נגמרה מכיוון שאין לי מאיפה לקנות אני אצתרך לקחת מחר רק קרינון ללא אסטרופם ורק יום רביעי אני אקח את האסטרופם
כמה זה נורא האם זה יפגע לי בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מאיה
פרופ' שבח פרידלר20/04/2010לא יפגע, לפי רוב המחקרים המדעיים החדשים לאסטרופם אין חשיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין בעית זרע להפלות חוזרותיעלה18/04/2010
בעברי לידה אחת ב2003\11 ,מאז לא הצלחתי להרות ,בשנה האחרונה עברתי 3 הפלות רצופות
שבוע 18,שבוע 12, שבוע 7 . עברתי את כל סוגי הבדיקות-קרישה,זהומים,הצלבה,קריוטיפ -הכל תקין. הריון שני שהסתיים בשבוע 18 היה מהשבחת זרע ושני האחרונים היו הריונות ספונטניים
שאלתי היא-האם ההפלות החוזרות יכולות לנבוע עקב בעיה בזרע-האם יש קשר בין בעיות זרע להפלות חוזרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיכל
פרופ' שבח פרידלר18/04/2010לא סביר כיון שהזרע בעל כושר הפריה טבעי ולכן אינו קיצוני לרעה בטיב שלו. התרומה שלו לטיב העובר אינו שוונה מהתרומה של הביצית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי הפלה של מיפג'יןסנדרה17/04/2010
שלום אני צריכה עזרה
לפני חודשיים עשיתי הפלה עם כדורים מיפג'ין ...
והשבוע עשיתי פעמיים בדיקה בייתית ויצא לי קו כהה וקו בהיר
רציתי לדעת האם אני בהריון? או שיש השפעה מההפלה עם הכדורים ולכן זה מראה שאני בהריון?
והאם יכולה להיות בעיה כלשהי שנכנסתי להריון חודשיים אחרי הפלה של מיפג'ין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: סנדרה
פרופ' שבח פרידלר18/04/2010לא ניתן לדעת, כדאי לבצע בדיקת דם להריון ואז להחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני מחשבת את יום הביוץסלי17/04/2010
שלום שמי סלי בת 34 +ילדה בת 3.5
ורוצים עוד ילד נוסף תאריך הווסת האחרון שלי הוא 14.4.10 והסתיים ב- 17.4.10
אני מקבלת ווסת כל 30 יום בחודש לפעמים יום לפני או אחרי לא רציני ממש,אבל לביוץ בטוח שזה חשוב.
האם זה נכון שביום ה 16 לחודש ו ביום 17 לחודש לקיים מחזור ולהתחיל לספור מיום ה ראשון למחזור שזהוא יום ה14 לחודש אפריל
האם אני צודקת או שאנסה ביום כן יום לא
תודה על תשובתכם סלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: סלי
פרופ' שבח פרידלר17/04/2010היום הראשון של הוסת הוא היום שבו התחיל הדמום. הביוץ בדרך כלל שבועיים לפני הוסת הבא, אצלך זה יום 16 למחזור. סביב היום הזה כדאי לקיים יחסים כמה שיותר, כל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית לאחר הזרעהנטע17/04/2010
היי
אני חדשה בפורום זה
שמי נטע אני לאחר הזרעה ראשונה והיום הוא היום ה-7 ,יום לפני הזרעה קיבלי זריקת אוביטרל.
לא התפקתי ועשיתי בדיקת הריון ביתית הופיע פס השני בהיר בהיר לאחר בערך 8 דקות. יש לי כעבי מחזור בעיקר בלילות, (אבל מחזור בעד שבוע וחצי) גם בחילות וסחרחורות והרבה הרבה כעבי בטן....
חשוב לציין שהבעיה היתה בבעלי והשתמשנו בזרע של תורם (לצערי הרב), ואני בריא לחלוטין.
השאלה שלי (בבקשה תגידו כן) האם אני יכולה להיות בהריון?
תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נטע
פרופ' שבח פרידלר17/04/2010לאחר אוביטרל יש בדם ובשתן את ההורמון שבודקים בבדיקת ההריון. לכן צריך לחכות ליום 14 , כשבועיים לאחר מתן האוביטרל כדי לסמוך על בדיקת ההריון. ובכלל עדיף בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת16/04/2010
בן דודי ישראלי שנסע ליפן השתקע והתחתן עם יפנית שם היא נכנסה להריון שהיה מחוץ לרחם והצטרכו לבצע גרידה והוציאו לה גם את השחלות.הם רוצים לבוא לארץ לטיפולי פוריות האם אפשר להיכנס להריון ללא שחלות ?????האם יש טיפול מתאים?ולאן לגשת בישראל בצורה פרטית???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ליאת
פרופ' שבח פרידלר17/04/2010לא סביר שהוציאו שחלות, כנראה הוציאו חצוצרות. אפשר לפנות גם אלי לטיפול, ניתן ליצור קשר לנייד 0545500282.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימירוני15/04/2010
כרגע במהלך הריון כימי...
ביום ה- 17 להזרעה ( בטא בירידה והתוצאה - 9 )
היום אני ביום ה- 20 להזרעה,
בינתיים לא היה דימום בכלל...
מתי צפוי דימום ? זה ייחשב כווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רוני
פרופ' שבח פרידלר17/04/2010תוך ימים מספר, זה למעשה וסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותרום קינמון13/04/2010
שלום,
אני אם לתינוקת בת שנה(לידה קסרית) והתחלתי לקבל מחזור חודשי רק אחרי 9 חודשים מיום הלידה. המחזור לא סדיר ומלווה בדימום כבדים ולכן רופאי שלח אותי לבדיקת הורמונים ולהלן התוצאות, הייתי רוצה לדעת האם התוצאות הן תקינות או שמא יש בעיה ראשונית.
TSH -3.11
Prolactine-114
LH - Luteinizing Hormone-2.3
FSH-6
Estradiol (E2)->200
Testosterone Total-1.6
במידה והן תקינות, מה התהליך הבא? האם יבדקו את זרעו של בעלי?
אודה מראש:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רום קינמון
פרופ' שבח פרידלר14/04/2010אינני יודע באיזה יום של המחזור ביצעת את הבדיקה, בכל מקרה היא מעידה כי השחלה אינה פעילה באותו היום על פי האסטרדיול הנמוך. הסיפור נשמע כאילו עדיין לא חזרת לבייץ האופן סדיר. הזרע של בעלך לא קשור לסיפור. זהו פרמטר עצמאי שקשור לבירור פוריות ואני מבין כי הרית לא מזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליות ביום רביעי למחזורנוי12/04/2010
האם תקינות? אני בת 23 ומתכננת הריון רק בעוד כשנתיים-שלוש אך עקב אנורקסיה בגיל ההתבגרות רוצה לוודא שהכל בסדר (אינטואיציה רעה):
ESTRADIOL (E-2) 206 pmol/L 206
LH 5.80 IU/L
FSH 7.70 IU/L
PROLACTIN 213.2 mIU
האם הe2 גבוה מדי?
האם יש קשר לעובדה שהפסקתי גלולות לפני כ3 חוד'?
תודה מראש!! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/04/2010תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםורד12/04/2010
לאחר צילום רחם היום האבחנה היא :
חלל הרחם בגודל תקין ללא פגמי מילוי
חצוצרה ימנית תקינה עם מעבר תקין
חצוצרה שמאלית מדגימה כמה הצרויות במהלכה ,אך אינה חסומה -מעבר מצויין של ח.נ לחלל הצפק .
על מה מעידה אבחנה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/04/2010קשה לדעת מבלי לראות את הצילום. בחלק מן הקרים זה יכול להיות קשור לזיהום בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותnirit11211/04/2010
שלום,
אני בת 32 ללא ילדים .ב3 שנים האחרונות אני בטיפולי פוריות . בהריון הראשון במהלך פרוטוקול ארוך לIVF הריתי ספונטנית אך העובר לא היה תקין (צורת השק וגודל) ולא נצפה דופק ועברתי גרידה. לאחר מכן עברתי טיפול IVF והריתי עם 2 עוברים טריים. בסביבות שבוע 7-8 עברתי הפלה ספונטנית לעובר אחר ולאחר שבוע וחצי עברתי הפלה בכדורים (ציטוטק) כי לא התפתח דופק בעובר . ובשל סיבוכים והדבקויות עברתי גם היסטוסקופיה +גרידה . עברתי שוב טיפול IVF ושוב הריתי עם עוברים טריים . הפעם נצפה דופק בשבוע 6+2 . במהלך השבוע ה- 6 היה דימום חזק וחשד להפלה . בבית החולים התברר כי זו היית "הפלה מאיימת" וכי עדיין ישנו שק הריון +דופק, אולם הדופק הולך ונחלש עד שנפסק ושוב עברתי הפלה. בנסיון להציל את ההריון התחלתי לקבל זריקת קלקסן יומית. עברתי בירור יתר קרישת דם שנמצא תקין , בדיקות לחסר בפקטורי קרישה שנמצא תקין, בדיקות גנטיות (קריוטיפ) לי ולבעלי שנמצאו תקינות , היסטוסקופיות + צילומי רחם והכל תקין . ובכל זאת אני מתקשה להרות ולשמר את ההריונות.
שאלתי האם משהי עברה משהו דומה? טיפול ממולץ? רופא ?
מישהו יכול לעזור לי???????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/04/2010במקרים בהם אין הסבר להפלות, מומלץ להמשיך ולנסות מכיוון שברוב המקרים מגיעים בסופו של דבר להריון תקין. אחד הטיפולים המומלצים במקרים מסוג זה הוא שילוב של סטרואידים + קלקסן + אספירין במינון נמוך בשליש הראשון של ההריון. אין הוכחה חד משמעית ליעילות הטיפול, אך ישנם מחקרים התומכים בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני במצב דומה לשלך
תהילה25/04/2010אני ברוך ה" נקלטת להריון ללא התערבות של טיפולי פוריות או הורמונים למניהם אבל כל פעם בשבוע 5 כשעדיין לא ניתן לצפות בשק הריון (כשהעדות היחידה להריון זה בבדיקת דם)נופלים לי עברתי כבר 6 הריונות כימיים ואני מוגדרת כסובלת "מהפלות על רקע בלתי מוסבר" כאלה אני מטופלת אצל פרופסור כרפ ושיבא תל השומר וזו בעצם המלצתי הוא מתמחה בהפלות חוזרות ויש לו המון הצלחות בהצלחה .......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
אורטל29/04/2010קודם כל אל תילחצי בעזרת ה' יהיה בסדר ואת תיהיי אמא אמן.
אני עברתי שני הפלות אבל הריונות טבעיים ללא טיפולים וגם אצלי הכל בסדר ואני לא מצתליחה שוב פעם להכנס להריון
מה שצריך זה לא לחשוב הרבה ולעשות את כל הבדיקות וטיפולים הרצויים ויהיה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)