מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלות חוזרות וגרידהדנה03/01/2010
אני בת 39 , לפני שנה עברתי גרידה בשבוע 12 כתוצאה ממום העובר. הדימום נפסק מיד והופיע שוב בצורה חד פעמית לאחר עשרה ימים למשך מספר דקות ונפסק מיד. מאז אני מרגישה את השחלות שלי למשך מספר ימים לפני ואחרי הביוץ וכאב חד בביוץ עצמו. את הכאב ביום הביוץ תמיד הרגשתי אך כאמור כיום אני חשה את השחלות למספר ימים. מאז הגרידה במהלך השנה האחרונה, נכנסתי שלוש פעמים להריון. פעמים הפלתי בשבוע 5 ופעם בשבוע עשר למרות שלעובר נמצא דופק שנפסק בשבוע 7. יש לי מספר שאלות: האם התופעות שהיו לי לאחר הגרידה מצביעות על נזק שנגרם לי במהלכה? הציעו לי לעשות צילום רחם לבדיקת צלקות ומומים ברחם ובמידה וימצא מום לעשות הסטרוסקופיה לבדיקת המום. האם יש טעם לעשות את הבדיקה בשני שלבים? האם צילום יכול לגלות צלקןת?או שמא עדיף לפנות מיד להרוסטוסקופיה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנה
פרופ' שבח פרידלר04/01/2010אם אין בעיה להרות עדיף לבצע היסטרוסקופיה ולבדוק ישירות את חלל הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץלימור03/01/2010
היום עשיתי מעקב זקיקים, יום 11 למחזור
שחלה ימנית: זקיק 20 מ"מ +קטנים
שחלה שמאלית: זקיק 10 מ"מ+קטנים
עובי אנדומטריום: 6.7
דוגלס חופשי מנוזל
בבדיקת דם:
E-2 2429
פרוגסטרון 2.06
LH 15.35
מתי צפוי ביוץ?
האם E-2 בעל ערך כזה גבוה הוא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לימור
פרופ' שבח פרידלר04/01/2010ביוץ תוך 36 שעות, הערכים בטווח הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ לאחר 20 יוםלירון03/01/2010
שלום,
קראתי כתבה באינטרנט שביוץ ביום ה20 או אחריו הביצית לא תקינה ותתכן הפלה,
האם זה נכון???
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לירון
פרופ' שבח פרידלר04/01/2010אכן יש רושם כזה אם כי בביולוגיה הדברים אינם שחור-לבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם היה ביוץ?
אפרת07/01/2010ביום 20 לווסת, תוצאות בדיקת דם:
פרוגסטרון 12.2 nmol
אסטרדיול 429 pmol
( סמוך לביוץ, ביום ה-16 למחזור, הפרוגסטרון היה 2.4 ואסטרדיול 960. )
האם היה ביוץ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם היה ביוץ?
פרוגסטרון 12.2 nmol
אסטרדיול 429 pmol
האם היה ביוץ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם היה ביוץ?
פרוגסטרון 12.2 nmol
אסטרדיול 429 pmol
האם היה ביוץ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לפוריותמבקשת ייעוץ02/01/2010
שלום רב,
לפני כשנה עברתי הפלה יזומה בעקבות הריון לא רצוי.. אני מתכננת בעוד כשנה לנסות להכנס להריון וברצוני לשאול האם אני יכולה לדעת אם משהו נפגע בהפלה או שהכל תקין? ההפלה התבצעה בשאיבה בבית חולים ולאחריה לא היה חום או זיהום או שארית. היה דימום חלש למשך כמה ימים והרופא אמר לי להתחיל גלולות מסוג יסמין ובמשך חודשיים המחזור שלי הגיע ככתם קטן וזהו... נבהלתי מאוד.. הפסקתי את הגלולות וקיבלתי פרוגילוטון ואחריו מחזור רגיל של 4 ימים ואז התחלתי שוב גלולות מסוג הרמונט ואיתן המחזור שלי ממשיך להיות רגיל (4 ימים- ביום הראשון דימום חום ובשלושת הימים הבאים דימום אדום). אני מתחרטת שלקחתי גלולות ישר לאחר ההפלה (בהוראת הרופא) ולא חיכיתי לתת לגוף לקבל מחזור טבעי ועד היום עוברות לי התהיות בראש האם אקבל גם מחזור באופן טבעי? האם באפשרותי לעשות הפסקה של חודש בלקיחת הגלולות כדי לבדוק אם אקבל גם בצורה טבעית? האם ההפסקה יכולה לפגוע בי בצורה כלשהי? אני מפחדת שמשהו נפגע ואולי תהיה לי בעיה להכנס להריון בעתיד... (בת 27)
מתנצלת על אריכות ההודעה ומודה מראש על מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה מאוד על מענה
מבקשת ייעוץ03/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: ??
פרופ' שבח פרידלר04/01/2010עם גלולות הוסת קטנה באופן טבעי, דבר זה אינו מעיד על בעיה. כל עוד אינך רוצה הריון השתמשי באמצעי מניעה, לכשתרצי להרות, הפסיקי ותראי מה קורה. הסיכוי שהפסקת הריון ללא סיבוכים גרמה לבעיה הינו קטן ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהאנרגטית02/01/2010
שלום ותודה מראש
בידקת הריון =הורמונים יום 14 למחזור (פוליציסטית)
beta 2
e2 2030
prog 3.2
מה יכולה להיות המשמעות?
אני עומדת בדיוק לפני תחילת טיפול באיקוקלומין והרופא שלי ראה את הבדיקה ואמר לי להמתין שבוע ולעשות מחדש בדיקה זהה לפני שמתחילה את הכדורים.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי02/01/2010ל]פי הבדיקה לא היה עדיין ביוץ.
בכל מקרה - מתחילים איקאקלומין בזמן הווסת (יום 3-5 ) כך שיש להמתין לווסת ספונטנית, או - זירוז הווסת באמצעות תרופות במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות?דנה02/01/2010
שלום,
רציתי לשאול, 1 - לפני חצי שנה עברתי הפלה בשבוע 16 שהתאים לשבוע 13 - לא היה דופק לעובר. 2 - לפני חודש ביצעתי בדיקה ביתית להריון שהייתה חיבית בשבוע 3.5 (לפני איחור) ולאחר שהרגשתי תופעות הריון ולאחר מכן שביצעתי שוב בדיקה בשבוע 4.5 הייתה שלילית וגם בטא בדם שלילי. ואז במקביל הופיע דימום למס' ימים. כעבור שבועיים קיבלתי מחזור. (כרגע לפי בדיקה של רופא מומחה נותרה צ'יסטה שאמורה להיעלם.
3- יש לי שני ילדים בריאים שהקטן בן 5.5 שנים ומאז לא ניסיתי להיכנס להריון עד המקרים לעיל.
שאלתי: האם המקרה השני שתיארתי נחשב להפלה מוקדמת? מה הסיכוי שאכנס להריון ותהיה לי הפלה נוספת? אני בת 37. הבנתי שבכל הריון סיכוי 25% ואם כך הסיכוי שבשני הריונות רצופים 6.2% ואם זה כבר קרה אז הסיכוי להפלה נוספת, כלומר 3 ברצף הוא 1.5% ? או שבגלל שכבר היו שתיים אז הסיכון גדל?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי02/01/2010במידה ובדיקת ההריון הייתה שלילית כנראה שלא היה כלל הריון.
כאמור - הייתה רק הפלה אחת ולא שתיים. כאשר מדובר בהריון שהפסיק להתפתח בשבוע 13 , רוב הסיכויים שמדובר בעובר שהיה מראש לא תקין, אך יש טעם לבצע גם בדיקות דם לשלילת קרישיות יתר. ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ל- הפלות חוזרות
דנה02/01/2010בהריון השני שתיארתי בדיקת הריון הייתה חיובית - ביצעתי פעמיים, אך לאחר שבוע כבר הייתה שלילית והתרחש איחור במחזור, שאולי הוא ההפלה ואחרי שבועיים קיבלתי מחזור. בשיגרה המחזור שלי סדיר מאוד ומעולם לא התרחשה תופעה כזאת. ביצעתי בדיקת קרישיות והתוצאה תקינה.
זה נראה לי אולי הריון כימי. ממה נובע בדר"כ ומה הסיכוי שלאחר שני המקרים שתארתי יהיה הבא תקין? בהתחשב בגילי, 37 ויש לי 2 ילדים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת קצת בלאגןיפעת01/01/2010
ביום חמישי שעבר עברתי בדיקת PAP ביום ראשון עשיתי שתן עם מעט דם חלש חלש ונמשכו לי דימומים חלשים וכתמים עד היום (יום שישי) אני אמורה לקבל ווסת אך לא קיבלתי ווסת של ממש עדיין,
יכול להיות שהבדיקה "שיבשה" לי את הווסת?
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי02/01/2010פורום זה מיועד לשאלות בנושא פוריות. ניתן להפנות את השאלה לפורום המתאים או לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להמשיךלנסות?ליה אמא לאחת31/12/2009
ערב טוב פרופ',
בת 42.7 אם לילדה בת 2.7 הריון טבעי תקין ומהיר. מזה שנתיים מנסה להרות אך היו הריונות כימיים.שנה שעברה 2 הריונות כימיים ועכשיו אחרי טיפול הפרייה שני הריתי ומפילה טבעי (כימי).מגיבה יפה לטיפולים יוצאים עוברים יפים וטובים. הכל תקין אצלי ואצל בעלי.מכינה שאיכות הביציות בגיל זה בעייתי.השאלה היא האם לנסות ולא להתייאש? האם יתכן שכל הביציות ימשיכו להיות לא איכותיים? הייתי מאוד אופטימית ומתחילה להתייאש....
תודה על תשובתך,
ליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/12/2009בהחלט יש טעם לנסות. אכן - בגיל 42 הסיכוי להפלה גדול יחסית אך כל עוד יש ביציות והפריות יש סיכוי להריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הפלהחזרתי31/12/2009
שלום,
אני כעת בהריון בשבוע 6, ומעוניינת לדעת לגבי הפלה יזומה באמצעות תרופות.
עד איזה שבוע ניתן לבצע הפלה באמצעות תרופות?
האם יש צורך באישור ועדה לביצוע הפלה בצורה זו?
האם התרופות הללו יקרות?
אודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/12/20091 - עד שבוע 7
2 - כן
3 - יש לברר עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאחר מאוד לאחר הפלה טבעיתחגית30/12/2009
שלום רב.
היתה לי הפלה טבעית בשבוע 7. לאחר 8 שבועות קיבלתי מחזור. עכשיו - 9 שבועות לאחר מכן מחכה ולא מגיע מחזור ובדיקות הריון שליליות. האם זה תקין כל כך הרבה זמן בלי מחזור? מה אפשר לעשות?
גם לפני הכניסה להריון (ראשון) וההפלה קיבלתי פעם ב40 יום. כך שאף פעם לא יודעת מתי הביוץ.
האם כדאי ואפשרי להתחיל לטפל בעזרת כדורים להסדרת הביוץ/מחזור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לה
פרופ' שבח פרידלר30/12/2009נראה שהביוץ שלך לא סדיר. קודם כדאי לבצע בירור לגבי הסיבה לכך ולאחר מכן להחליט איזה טיפול מתאים לך. כדאי להתיעץ עם מומחה פוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקותלימור28/12/2009
שלום
ביצעתי בדיקת דם ביום ה 4 למחזור
התוצאות הן:
GLUCOSE 82.58 MG/DL ( 65.00- 100.00) (....*....)
DHEA SO4 2.70 UMOL/L ( 0.60- 7.20) (..*......)
ESTRADIOL(E2) 362.00 PMOL/L
(FOLLICULAR PHASE : 70 - 900 PMOL/L)
(MID-CYCLE : 140 -1900 PMOL/L)
(LUTEAL PHASE : 70 -1000 PMOL/L)
(POST MENOPAUSAL : <150 PMOL/L)
follicullar phase 70-90 pmol/l mid-cyc
le 140-1900 pmol/l luteal phase 70-100
0 post menopausal <150 pmol/l
FSH 8.26 MIU/ML
(FOLLICULAR PHASE : 3.0 - 20)
(MID-CYCLE : 4.5 - 26)
(LUTEAL PHASE : 1.1 - 14)
(POST MENOPAUSAL : 6.0 - 150)
INSULIN 4.37 UIU/ML ( 1.90- 25.00) (*........)
LH 3.82 MIU/ML
(FOLLICULAR PHASE : 2.0 - 11 MIU/ML)
(MID-CYCLE : 12 - 105 MIU/ML)
(LUTEAL PHASE : 0.9 - 13 MIU/ML)
(POST MENOPAUSAL : 10 - 65 MIU/ML)
PROGESTERONE 1.10 NMOL/L
(FOLLICULAR PHASE : 0.5 - 4.8 NMOL/L)
(LUTEAL PHASE : 16.0 - 60.0 NMOL/L)
(POST MENOPAUSAL : 0 - 2.5 NMOL/L)
PROLACTIN 251.42 M/UL ( 70.00- 570.00) (..*......)
TSH 1.27 MIU/ML ( 0.34- 5.60) (.*.......)
האם הן תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לימור
פרופ' שבח פרידלר29/12/2009הFSH גבוהה מן הLH בנוכחות אסטרדיול גבוהה יחסית- נתונים מעידים על רזרבה שחלתית נמוכה יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות לפרופ'
לימור30/12/2009ראשית, תודה על המענה
שנית, אני בת 39, כשאתה אומר רזרבה שחלתית נמוכה יחסית, האם לגילי זה עדיין נמוך?
האם במצב הנ"ל אפשר להכנס להריון טבעי ( כל שאר הבדיקות תקינות) , האם איקוקלימין יעזור כאן? ( מנסים חצי שנה להרות)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: לימור
פרופ' שבח פרידלר30/12/2009כן, זה נכון לכל גיל. להרות תמיד אפשרי, השאלה היא מה הסיכוי לחודש. איקקלומין אינו יעל בטווח הגיל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ביום הביוץ המשוער?שרון26/12/2009
שלום רב!!!
רציתי לשאול אני בת 40 +3 ילדים .
לאחרונה סובלת מדימום/הפרשה דמית ביום הביוץ.
האם זהו מחזור ללא ביוץ?
אני מעונינת להרות שוב.מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שרון
פרופ' שבח פרידלר29/12/2009עדיף להבדק ולוודט מה מקור הדמם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרון31/12/2009כמובן שנבדקתי!!!
הרופא נתן לי תוספת פרוגסטרון ואיקקלומין.נטלתי את הפרוגסטרון,להפסקת הדימום.
אך פחדתי ליטול איקקלומין. מחשש להריון מרובה עוברים .
רציתי לדעת באופן כללי מה הסיבה לדימום באמצע המחזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה!!!
שרון11/01/2010האם תוכל לענות על שאלתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתעינת24/12/2009
האם דלקת בדרכי השתן יכולה לפגוע בסיכויי להשתרשות עובר (טיפול IVF)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנה
פרופ' שבח פרידלר24/12/2009דלקת פעילה בגוף אינה תורמת ל סיכויי השרשה. אבל דלקת לא משמעותית וללא חום ועם כיסוי אנטיביוטי אינה משמעותית מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם לא לוקחים אנטיביוטיקה?
דנה25/12/2009רופא המשפחה שלי טוען שאם לא כואב/ צורב לי אז לא צריך אנטיביוטיקה.
האם להתעקש שיתן לי אנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: דנה
פרופ' שבח פרידלר26/12/2009צריך לבצע תרבית שתן ולהוכיח קיום של זיהום בדרכי השתן, לאבחן את סוג החיידק והרגישות שלו לטיפול אנטיביוטי ולטפל בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מוקדםדנה23/12/2009
בהמשך לשאלית על ביוץ מוקדם, האם יש דרך לגרום לביוץ לקרות מאוחר יותר על מנת שהביצית תבשיל יותר ותהיה בעלת איכות טובה יותר? אצלי ביוץ היה כנראה ביום 9-10 מהמחזור ועברתי הפלה, אולי כתוצאה מכך.
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנה
פרופ' שבח פרידלר24/12/2009ניתן לעכב ביוץ תרופתית. האם זו באמת בעיה אצלך- אינני יודע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף?דנה22/12/2009
בחודש של IVF הפרוגסטרון שלי עולה ביום האוביטרל ל 10 (יחידות ש אסותא).
הבנתי שזה עלול לפגוע בביציות, ובעיקר ברירית.
אם כך, האם לטיפול IVF עם הורמונים, בו יש כ 5 הפריות אך פרוגסטרון שעולה לפני הזמן יש עדיפות על טיפול IVF ללא הורמונים (ביצית אחת, אך פרוגסטרון תקין)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנה
פרופ' שבח פרידלר24/12/2009שתי האופציות לא מרנינות. עדיף פרוטוקול בו דואגים שהפרוגסטרון שלך לא יעלה מידי תוך הבשלת מספר ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה שכנראה שאין לי אופציה כזו
דנה24/12/2009גם סטרואידים וגם פרוטוקול ארוך לא מיאים לירידה של הפרוגסטרון אצלי לרמה נורמלית.
האם יש דרך אחרת להורדת הפרוגסטרון?
ואם לא - איזו מבין הדרכים בכל זאת עדיפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: דנה
פרופ' שבח פרידלר26/12/2009צריך לברר את מקור יצירת הפרוגסטרון העןדף ולטפל בהתאם. תמיד יש טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)