מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביוץנני20/10/2009
ווסת אחרונה 24/9
במחזור טבעי עקבנו באולטרסאונד ובערכת ביוץ אחרי הביוץ הביוץ היה מאוחר 24 יום מהווסת ( ב 17/10
אתמול ב 19/10 התחיל לי דימום ויצאו גם כמה כרישי דם
הדימום הוא כמו מחזור לא מפסיק
ממה יכול להיות הדימום?
ואם עדיין יש סיכויים להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך משאלתי למטה דחוףףףףףףףף
נני21/10/2009אתמול בצהריים הדימום התכהה והפסיק
הבוקר ביצעתי בדיקת פרוגסטרון ופרולקטין יש תשובה בינתיים של הפרוגסטרון 4.6
1.האם יש עוד בדיקה שאני צריכה לבצע? (חשוב לי לדעת היום על מנת שאני אבקש מהאחות בדיקות דם)
2.וממה יכול לנבוע הדימום?
3.האם הפרוגסטרון נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי21/10/2009השאלה נענתה בפורום אחר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות כלליות.....לולה16/10/2009
מהו הטווח התקין של TSH ביום 3 למחזור
לאישה בגיל 33?
האם אישה עם טיב בציות ירוד יכולה להרות באופן ספונטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי17/10/20091 - בדיקת TSH מבוצעת ללא קשר למחזור
2 - ערכי נורמה 0.35-5.5mIU/L תלוי במעבדה
3 - הסיכוי קטן אך קיים, תלוי באיכות הביציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות יזומותרחל12/10/2009
בת 26 בעברי 2 הפלות יזומות שבוע 7 בערך. כיום אני נשואה ומנסה להרות חצי שנה , יש לי פחד כי נפגעתי בפורייתי והרופא אמר שאם עברו ללא סיבוכים אז אין כל חשש.
. שאלתי היא מז"א הפלות ללא סיבוכים? כל הזכור לי שעברתי את ההפלה האחרונה והמחזור חזר לעצמו ולאחר 3 חודשים התקצר לשלושה ימים בלבד האם זה סוג של סיבוך?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רחל
פרופ' שבח פרידלר12/10/2009לא, להפלות אין קשר לביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות יזומות
אורית01/11/2009שלום ..אני בת 24 ועברתי בחיי 2 הפלות יזומות..אחת בת 7 שבועות ואחת בת 11 שבועות..אני נורא מפחדת שתהיה לי בעיה להרות שוב..האם ההפלות יכולות לפגוע לי בסיכויים להרות? כמו כן לאחר ההפלה השניה היו לי דימומים לסירוגין אך ללא חום וכאבים חזקים..האם זה סיבוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אורית
עינת01/11/2009תצרי איתי קשר [email protected]
אשמח להתכתב איתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אורית
פרופ' שבח פרידלר01/11/2009לא נראה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין והריוןענת11/10/2009
שלום. האם מזמן הביוץ עד שהמחזור מתאחר יש סיכון מסוים לקים יחסי מין במידה ואני נכנסתי להריון? והאם כאבים לאחר היחסים הם סימן כל שהוא? נ.ב עברתי לפני חצי שנה הפלה בשלב מוקדם ואני חוששת
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ענת
פרופ' שבח פרידלר12/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: ענת
פרופ' שבח פרידלר12/10/2009אין כל בעיה לקיים יחסים בכל שלב של המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה והריוןקרן11/10/2009
בת 28 לפני 3 שנים הפלה יזומה , ווסת התקצרה ,3,4 חודשים לאחר ההפלה, מנסה להרות חצי שנה ושאלותיי הן:
1 . האם יש מצב שיש הדבקויות? (למרות שהרופא שביצע את השאיבה טען שלא נוצרו הידבקיות, ושאין קשר בן השינוי ההרומונלי להפלה?)
2. האם הסיכוי שלי להקלט להריון נמוך יותר לאחר הפלה שעברה ללא סיבוכים? יש לציין כי בדיקת אולטרסאונד נראה תקין + רירית 8 מ"מ
תודה מראש המודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיכל
פרופ' שבח פרידלר12/10/20091. נדיר מאד, אלא אם כן היה סיבוך.
2. לא, הסיכויים לא יותר נמוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וגרידהע11/10/2009
שלום.
אני עברתי גרידה לפני כשנה עקב הריון לא רצוי.
יש לי ילדה בבית בת שנתיים וחצי-
בשני המקרים ההריון קרה בפעם הראשונה שניסינו.
המחזור שלי סדיר, ואני עוסקת בספורט.
עכשיו אנחנו מנסים להיכנס להריון זה חודש רביעי ברציפות ללא הצלחה.
שאלותיי הן:
1. האם יכול להיות שהגרידה השאירה צלקת או משהו אחר המקשה על ההריון?
2. האם יכול להיות שעקב הגרידה הפוריות שלי ירדה לגמרי?
3. לאחר כמה חודשים שהעניין לא עובד עלינו לפנות לייעוץ?
4. לפני פחות מחצי שנה נפלתי ושברתי את הגולגולת. רק לאחרונה (חודשיים) הפסיקו לי התסמינים של כאבי ראש ושיכחה.- האם יש לדעתכם איזהשהוא קשר לזה שאני לא נכנסת להריון??
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ע
פרופ' שבח פרידלר12/10/20091. יתכן, לא סביר
2. לא סביר
3. בין 6 ל 8 חדשים.
4. יתכן, כדאי לבצע בירור הורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים בשרניים במחזור החודשירונית08/10/2009
שלום רב,
בחודשים האחרונים המחזור החודשי מלווה בגושים בשרניים (דומה לשאריות של שליה).
רציתי לדעת מהם הגושים האלה, האם ניתן למנוע אותם, והאם צריך בדיקה מסויימת? (אני לא משתמשת באמצעי מניעה, ולא אחרי הפלה).
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רונית
פרופ' שבח פרידלר12/10/2009אין לכך משמעות קלינית, אם לא נבדקת לאחרונה תמיד טוב לבצע בדיקה גינקולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטרוסקופיהדנית08/10/2009
שלום לדר ובנות הפורום,עברתי גרידה ולאחר מכן לפרוסקופיה עקב שארית,עכשיו יש לי הדבקויות קשות ואני צריכה לעבור היסטרוסקופיה אני מחפשת מומחה לתחום זה. דחוף לי ביותר שבוע הבא הניתוח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנית
פרופ' שבח פרידלר12/10/2009את יכולה לפנות גם אלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חודש אחרי הפלה (האם זה מומלץ)חנה07/10/2009
שלום,
לפני כשנה נכנסתי להריון הראשון, ובשבוע ה-24 עשיתי הפסקת ההריון, בשבוע 17 עשיתי חלבון עוברי, ובשבוע 20 קיבלתי תשובה שיש חשש לטיסמונת דאון, שלחו אותי לדיקור מי שפיר, את התוצאות קיבלתי רק בשבוע 24 ואמרו שזה 100% דאון, אז הפסקתי את ההריון, אחרי כחצי שנה נכנסתי שוב להריון השני, ובשבוע ה-6 קרה לי הפלה טבעית, לאחר מכן ניכנסתי להריון שוב חודש אחרי הפלה, וההריון השלישי עבר לי מאוד קשה, כל פעם היתי מדממת והיתי מוצאת ת'צמי במיון, ובשבוע 16 שוב קרה לי הפלה טבעית. בבית חולים אחרי גרידה היתי מאושפזת שבוע ימים כי היה לי גם זיהום, ואמרו לי שבגלל הזיהום אני צריכה לחכות עם ההריון הבאה.... .
כרגע אני חודש וחצי אחרי הפלה, אני מאוד רוצה לנסות שוב להכנס להריון, עשיתי כל הבדיקות והבדיקות יצאו תקינות, האם יש צורך בכל זאת להמתין קצת או שאני יכולה לתת עוד צ'אנס ולנסון שוב???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חנה
פרופ' שבח פרידלר07/10/2009הגיוני לחכות עוד חודש ואז לנסות להרות שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה
דנית10/10/2009היי , גם אני עברתי הפלה רציתי לדעת אם את סובלת ממשהו שגורם להריון לא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PROGESTERONEאביבית06/10/2009
ביצעתי בדקת דם ביום ה 25 למחזור והתוצאה:
PROGESTERONE 8.7 יחידת מדידה nmol/L
האם היה ביוץ או לא היה?
ומה אומרת תוצאת הבדיקה?
אני מקבלת בדרך כלל מחזור כל 28-29 יום.
אני מאוד רוצה כבר ילד אנא עזור לי
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אביבית
פרופ' שבח פרידלר07/10/2009יום 25 זה מאוחר בעיקרון לאימות ביוץ. הפרוגסטרון מרמז שכנראה לא היה ביוץ או שאת כבר ממש קרובה לוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע להפלות חוזרותדידי03/10/2009
שלום, לי היו שתי הפלות טבעיות בשבועות 5 ו-6. לאחר מכן הריון תקין ממנו נולד ילד בריא ולאחר מכן עוד שני הריונות בהם הפסיק הדופק, האחד בשבוע 6 (כמה ימים לאחר שאותר דופק) והשני בשבוע תשע. בשני המקרים עברתי גרידה. עברתי בירור מקיף אך לכאורה הכל תקין - קרישיות, מבנה רחם, גנטיקה ועוד. כרגע אני שוב בתחילת הריון ובחרדה. רציתי לשאול: אם אצליח לשרוד את השליש הראשון, האם הסיכון להפסקת הריון בשליש שני או שלישי הוא זהה לשל כלל הנשים או שהוא מוגבר בגלל ההפלות בשבועות מוקדמים? איך אדע שאנחנו לא מנסים לשווא שוב ושוב? האם ידוע לך על טכניקה טבעית שיכולה לסייע - דיקור, תזונה, כל דבר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דידי
פרופ' שבח פרידלר06/10/2009אין לי מידע מדויק עליך לכן אין לי עצה ספציפית. רק בגלל ההיסטוריה שלך הסיכון להפיל בשליש הראשון מוגבר. לאחר מכן זהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דידי07/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותאיילת03/10/2009
ילדתי לפני 10 חודשים. בבדיקה לאחר הלידה התגלו השחלות כפוליציסטיות.
אני עדיין מניקה חלקית.
בהנחה כי קבלת הוסת חזרה להיות סדירה כפי שהיתה טרם ההריון , האם עלולות להיות בעיות בביוץ?
(קיבלתי וסת לראשונה רק לפני חודש וחצי, ולפני שבועיים, באופן סדיר בינתיים)
בתודה,
איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: איילת
פרופ' שבח פרידלר06/10/2009למראה של השחלות בלבד, ללא ההפרעה הורמונלית והקלינית, אין משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי הפלות טבעיות אחרי טיפולי IVFלי02/10/2009
אני אחרי שתי הפלות טבעיות מטיפולי IVF בשבועות 6-5. לפני שבוע סיימתי לבלוע פרימולט לקבלת מחזור כדי שאוכל להתחיל טיפול נוסף אך הכדורים הפעם לא עזרו ולא קיבלתי מחזור. רוצה לציין שאני כחודש אחרי ההפלה השנייה ובדרך כלל אין לי מחזור סדיר והנני זקוקה לכדורים אילו על מנת לקבל מחזור. יש סיכוי כלשהו שנקלטתי ספונטני להיריון על פי שעדיין לא קיבלתי מחזור אחרי ההפלה? אם לא מה אני אמוה לעשות כדי לקבל מחזור ולמה הוא לא מגיע גם עם הכדורים שבלעתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לי
פרופ' שבח פרידלר06/10/2009לפני נטילת הכדורים היה נכון לברר האם אין יותר שרידי הריון והאם את כבר אחרי ביוץ כדי שהכדורים יהיו אםקטיביים. גם כעת ניתן לבצע את הבירור הזה כדי להבין מדוע הכדורים לא פעלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפלהלירון בת 2002/10/2009
שלום רב,
לפני מס' חודשים עברתי הפלה טבעית ומאז המחזור לא סדיר, האם יכול להיות שנשאר משהו ברחם ולכן המחזור לא סדיר? האם מרגישים משהו כשנשאר משהו ברחם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לירון
פרופ' שבח פרידלר02/10/2009אם מדובר על מחזור לא סדיר- אז הסיבה היא ביוץ לא סדיר. אם מדובר על דימום שמופיע לפני הזמן, לא אופייני לוסת - יש מקום לבצע אולטרהסאונד ואולי היסטרוסקופיה כדי לשלול שאריות שליה בחלל הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץענת01/10/2009
שלום, א) ביצעתי בחודש שעבר מעקב זקיקים (טבעי) כשהגיע ל19 מ"מ הפרוגסטרון היה 3.9 ולאחר יומים היה 28 מ"מ ופרוגסטרון 5.5 ולאחר שבעוים בדיוק קיבלתי מחזור האם יתכן שלא היה ביוץ? ב)החודש ביצעתי בדיקה שהראתה על זקיק בגודל 13 מ"מ ובדם הפרוגסטרון היה 3.5 והe2 היה 258 כיון שאין לי אפשרות לבצע עוד בדיקות א"ס החודש הייתי מעונינת לקבל השערה מתי בערך אמור להיות הביוץ. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ענת
פרופ' שבח פרידלר01/10/2009א. היה ביוץ.
ב. כעבור כחמישה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)