מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בהבעה ויצירה כמה שאלותעלמה אחת14/12/2009
* לימודים בלסלי קולג' - ממה שקראתי פה ובאתר שלהם למרות המכיר (הכבד ) הם המקום היחיד בארץ שמכשר MA טיפולי { חיפה זה תואר II לא טיפולי )
האם זה נכון?
* כיום יש חוק שמונך בכנסת (עדיין לא אושר ) שמסדיר שרק מי שיש לו תואר II יוכל לקבל ראשיון ממשרד הבריאות? (האם זה נכון?)
תוך כמה זמן החוק הזה יכנס ? (משהו בסביבות שנתיים + או פחות ?)
זאת אומר עד כמה זה רציני ההצעות חוק הזו או שכרגע זה בגדר "סתם דיבורים"?
* האם יש עוד מקומות (חוץ מלסלי) שמקנים תואר II בהבעה ויצירה עם הכשרה טיפולית?
תודה לבנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס14/12/2009ההבדל בין לסלי לחיפה הוא שתואר שני של סלי היה מוכר בעבר(עד שנת 2004) ע"י משרד הבריאות(לפני בג"ץ אשר חייב את משרד הבריאות להפסיק להנפיק רשיונות למטפלים בהבעה ויצירה) ותואר שני של חיפה הוא חדש(שנה שניה). כמו כן בחיפה נותנים 500 שעות התנסות בעבודה כאשר בלסלי 1050 שעות. כדי לעבוד במוסדות של משרד הבריאות יש צורך להתנסות כ-900 שעות
החוק החדש עבר בקריאה ראשונה בכנסת הקודמת, לכן חובה להצביע עליו בקריאה שניה ושלישית(מתוקף חוק הרציפות) בכנסת הנוכחית
שאר המקומות חוץ מלסלי וחיפה מעניקים תעודה בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע...
עלמה אחת15/12/2009לפי מה שאתה כותב התואר הII של לסלי כבר לא מוכר על ידי משרד הבריאות?
אז בעצם אף מקום כיום לא מוכר לתואר II ?
מה הטעם ללמוד את זה בכלל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
אלכס15/12/2009המגמה שמסתמנת בחקיקת החוק החדש היא שעם כניסתו קודם כל יוכרו לצורך הענקת רשיון מטעם משרד הבריאות מסלולים של מוסדות לימוד שהיו מוכרים עד שנת 2004 (שביניהם גם לסלי לתואר שני בטיפול בהבעה ויצירה במסלולים - תנועה, פסיכודרמה, אומנות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאתה אומר בעצם הוא
עלמה אחת15/12/2009שכיום לא כדאי ללמוד את התחום. עד שתחום הזה לא יוכר על ידי משרד הבריאות. כיום התחום לא מפוקח ופרוץ
עיניין זה עלול לקחת גם כמה שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בדיוק
אלכס15/12/2009כנראה שתהיה הכרה רטוראקטיבית בחוק החדש של כל אלה שלמדו במוסדות שמסלולים שלהם הוכרו ע"י משרד הבריאות עד שנת 2004
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתגובה ועוד שאלות
עלמה אחת14/12/2009קראתי כאן שאולי אונ' בר אילן תפתח גם לימודי תואר II בטיפול בהבעה ויצירה האם זה נכון?
* האם תואר II הבעה ויצירה מקנה גם אפשרות ללמוד פסיכותרפיה?
* עד כמה התחום הזה {טיפול בהבעה ויצירה הוא תחום מוקר?
* האם יש מחקרים המעידים אל הצלחות בטיפול מסוג זה?
האם מטפלים בהבעה ויצירה (פסיכודרמה} רשאים לפחות קליניקה?
ושאלה אחרונה האם פסיכודרמה מתאימה לטיפול פרטני אחד לאחד או שיותר לטיפול קבוצתי?
תודה והמשך שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעלמה - מלסלי
אסנת22/12/2009עלמה שלום רב,
אנסה לענות ככל שאוכל לשאלותייך:
בנוגע למשרד הבריאות/ חוק הטיפול בהבעה ויצירה-
כיום אין הנפקות תעודות מטפל בהבעה ויצירה עד כאשר יחוקק החוק המסדיר את כל המקצועות הפרא רפואיים.
עם זאת, משרד הבריאות מספק בנושא חוזרי מנכ"ל המסדירים את התעסוקה של מקצועות אלו גם בתקופת ביניים זו, את חוזר המנכ"ל המעודכן והמלא (מפברואר 2009) ניתן למצוא באתר של לסלי בדף הבית. בחוזר הזה מפורטים המוסדות הרלוונטיים ללימוד התחום (אלו אותם המוסדות שהיו רלוונטיים בעבר), תנאי הקבלה למסלולי הלימוד, היקף ההכשרה המעשית (מינימום 900 שעות הכשרה מעשית) ועוד. חשוב להבין שזהו המסמך לפיו מקבלים מטפלים באמנויות לעבודה במשרד הבריאות ובשלוחותיו, שימי לב, בעמוד 2 בחוזר מצוין "כי חלה חובה על המעסיקים במשרד הבריאות לוודא בטרם העסקת עובד במערכת הבריאות, כי הוא עומד בכל דרישות ההשכלה וההכשרה המעשית כפי שפורטו בחוזר זה".
לשאלותייך האחרונות:
לגבי לימודי פסיכותרפיה - אלו לימודים מתקדמים למטפלים, שתנאי הקבלה להם הם בד"כ: תואר שני קליני, נסיון בפסיכיאטריה, ראיון אישי ועוד. מכאן שתואר שני בטיפול בהבעה ויצירה עומד באחד מהקרטריונים.
לגבי פסיכודרמה - זוהי שיטת טיפול שמתאימה גם לטיפול פרטני וגם קבוצתי, ומטפלים באופן כללי יכולים לפתוח במהלך הקריירה קליניקה פרטית בתנאי שיש להם נסיון/ ותק מתאים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אסנת לתגובות ויש עוד כמה תהיות
עלמה אחת23/12/2009לגבי החוק - זה עיניין שיכול לקחת חודשים ואף שנים ועד אז כל התחום הזה די תלוי באוויר . אני מאוד רוצה ללמוד את התחום בשנה הבאה אבל קצת חוששת שכשאסיים לא יהיה לי הכרה ממשרד הבריאות. או שיהיו עוד דרישות שלסלי לא תעמוד בהן.
2- לא מובן לי כלכך איך פסיכודרמה מתאים גם לטיפול פרטני . ממה שלמדתי באופן כללי על התחום כחלק מה BA שלמדתי פסיכודרמה במהות שלה היא טיפול קבוצתי.
אני באמת שרוצה ללמוד הבעה ויצירה בשנה הבאה אבל בגלל שמצב החוקתי של התחום קצת תלוי באוויר אני מהססת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעלמה
אסנת23/12/2009עלמה שלום,
משרד הבריאות הפסיק לפעול כבר בשנת 2004, במהלך 5 השנים הללו יצאו מאות מטפלים של לסלי לשוק והשתלבו בו בהצלחה רבה. (בנושא הקבלה לעבודה, רשום במפורש בחוזר האחרון מהם הקריטריונים לקבלה לעבודה כיום- ראי עמוד 2 סעיף 7 כפי שציינתי בתשובה הקודמת)
הבדיקה שלך את התחום והבנת המצב החוקתי של המקצוע חשובה מאוד בכדי לבחור בחירה נכונה. כצרכנית נבונה, רצוי ונכון לעקוב אחרי הפרסומים של משרד הבריאות ולבחור מוסד שגם מופיע ברשימה שלהם וגם עומד בכל התנאים שצוינו בחוזר, לרבות: לוודא שהתחום שאת רוצה ללמוד מופיע ברשימה של המוסד, לוודא שתנאי הקבלה של המוסד תואמים את תנאי הקבלה של משרד הבריאות, לוודא שמספר שעות ההכשרה המעשית תואמות את דרישות משרד הבריאות ועוד.
לגבי פסיכודרמה – אם תרצי נוכל לתאם לך פגישת ייעוץ אישית עם רכזת החטיבה של פסיכודרמה על מנת שתרחיב לך מקצועית על הטיפול בפסיכודרמה.
בהצלחה
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסנת
עלמה אחת23/12/2009ממה שאני מבינה ישנה מגמה להפוך את תחום טיפול בהבעה ויצירה לבעלי תואר שני בלבד (כמו פסיכולוגיה וכו) . ממה שאני מבינה זה יעשה בשלבים כדי לתת הזדמנות לבעלי דיפלומות ותעודות להשלים לתואר שני.
האם התחושה שלי נכונה?
אם ככה
אם אני כבר משקיע בלימודים עדיף כבר להשקיע בתואר II כדי שלא אצתרך לעשות השלמות בעתיד . מה שיהיה כרוך בהוצאה כספית נוספת + החסרת ימי עבודה (בימי לימודים).
למרות שהלימודים בלסלי מאוד (מאוד ) יקרים אני מבינה שזהו המקום היחיד שמקנה תואר שני טיפולי.
חבל שזה כך אבל זה המצב
אשמח לקרוא מה דעתך לגבי התחושות בטן שלי
עלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלמה שלום
אסנת20/01/2010אני אשמח לתאם איתך פגישה אישית בנושא ולענות לכל שאלותייך, אם את מעוניינת את מוזמנת ליצור קשר לתיאום פגישה עם מיכל בלסלי. את יכולה גם לתאם איתי שיחת ייעוץ במידה ואת מעוניינת לקיים בשלב ראשוני שיחת טלפון בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעסוקה אחרי לימודי טיפול באמנויותהדס03/12/2009
אני מתכוונת ללמוד טיפול באמנויות במדרשה לאמנות במכללת בית ברל.
האם מישהו יודע מה קורה מבחינת השתלבות בעבודה אחרי הלימודים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלבות בעבודה בטיפול באמנות
אסנת09/12/2009הדס שלום רב,
תנאי התעסוקה של מטפלים באמנויות תלויים במגוון רחב של נתונים בחלקם כמובן: הותק המקצועי, ההכשרה הלימודית (לימודי תעודה או תואר שני), המיומנויות האישיות, ההכשרה המעשית (כמות השעות בפרקטיקום והתחום) ועוד.
ניתן להשתלב במגוון תחומים שקשורים לבריאות הנפש כמו: מוסדות חינוך/ חינוך מיוחד, בתי חולים פסיכיאטריים, בתי סוהר, מתי"אות, בתי חולים ועוד.
בהצלחה
אסנת
שלוחת אוני' לסלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל30/11/2009
אני מחפשת חומר על השילוב בין אומנות לסאונד..
יש בחור שמפעיל סדנא כזאת בדרום ואיני מוצאת אותו.
לא תרפיה באומנות ותרפיה בסאונד אלא טיפול שעושים ביחד ומנתחים אותו פסיכולוגית..
יש רעיון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
טל01/12/2009לפי מה שהבנתי, זה נקרא:
Music, drawing, and narrative:
method of guided imagery and music.
מוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורמירב29/11/2009
שלום,
נתקלתי לאחרונה הרבה במושג תרפיה באומנות. מה זה אומר בדיוק? אני אוהבת לסרוג ושמה לב שזה מרגיע אותי, אני מאוווווד אנרגטית, האם זה נחשב לתרפיה באומנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירב
מיה גל M.A.29/11/2009מירב שלום,
את מתארת פעילות שמרגיעה אותך.
תרפיה באמנות הינה טיפול. טיפול מערב מטפל ומטופל. האינטראקציה בין השנים, יחד עם הפעילות האמנותית, הן שיוצרות את הטיפול.
פעולת הסריגה יכולה להוות חלק מהפעילות בתוך טיפול באמנות. אולם אין היא כשלעצמה מהווה טיפול. כפי שהיא רגע, היאמהווה עבורך פעילות מרגיעה ומהנה, שלעיתים נקראת בלשון העם "תרפיה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש התקדמות עם הכנסתטלי29/11/2009
בנושא טיפול בהבעה ויצירה??
מתי יהיה? היכן הדברים עומדים?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיגל
מיה גל M.A.29/11/2009סיגל שלום,
לצערי אין ברשותי מידע בנושא שאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה באומנות בר אילןיפעת19/11/2009
רציתי לדעת האם ישנה התקדמות לגבי תואר שני בתרפיה באומנות בבר אילן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרפיה באומנות בר-אילן
אורלי שטרסר14/02/2010יש התקדמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה בתנועה או באומנות באזור ראשלצשי13/11/2009
תרפיה בתנועה או באומנות באזור ראשלצ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
מיה גל M.A.25/07/2010מה שאלתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה10/11/2009
שלום רב,
האם הטיפול באומנות יכול לגרום לרגשות חזקים כתוצאה מזיכרונות מהילדות? אם כן, כיצד ולמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירה
מיה גל M.A.10/11/2009שירה שלום,
תודה על שאלתך החשובה. כמו כל טיפול רגשי, גם טיפול באמצעות אמנויות יכול ואף צריך לעורר רגשות, ולהחיות זכרונות. מטבע הדברים, במידה והטיפול יעלה זכרונות ילדות חזקים, טראומטיים או מאושרים, זכרונות אלה יהיו מלווים בדרך כלל ברגשות, וזהו דבר חיובי. שהרי, נתק בין זכרון לבין הרגש שליווה אותו הוא דבר לא טבעי, והטיפול ישאף להגיע לחיבור בין הרגש לבין הזכרון. המטופל נמצא בסביבה טיפולית, מכילה ומוגנת. המטפל יוכל קודם כל להכיל רגשות אלה, לעזור למטופל להכיר בהם ולקבלם ולאחר מכן לעבדם, להבינם ולאפשר להם להיות קיימים מבלי שיחוו כמאיימים.
התשובה לשאלה כיצד הדבר קורה הינה מורכבת וקצרה היריעה מלפרט אותה כאן, כל טיפול בכל אדם הינו שונה בהתאם למטפל, למטופל, לקשר שנוצר ביניהם ולצורת הטיפול.
במידה ותרצי לשוחח עמי יותר לעומק את מוזמנת ליצור עמי קשר.
אוסיף ואדגיש כי החיבור המתרחש בטיפול הן לזכרונות ילדות והן לרגשות שליוו איתם הינו חיובי ביותר, והוא אחד מעמודי התווך של הטיפול הרגשי.
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי השלמה לתואר שנירחל27/10/2009
שלום אני בעלת תואר ראשון ,ולימודי תעודה - תרפיה באומנות עוסקת בתחום ומחפשת
היכן יש תוכנית להשלמת לימודי תעודה - לתואר שני?
והאם מישהו יודע מה זה כולל וכמה זה עולה?( אם יש טלפון - זה יעזור..)
בתודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ענבל27/10/2009יש תוכניות השלמה לתואר שני לבעלי תעודה באוניברסיטת ת"א ובחיפה. כדאי לבבר פרטים עם המוסדות עצמם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטי התקשרות
ת27/10/2009אונ' חיפה:
פרופ' רחל לב-ויזל בדוא"ל: [email protected]
או לגב' מרים לוין בדוא"ל: [email protected] ובטלפון 04-8249750
מזכירות ביה"ס:
גב' לירון הרשקוביץ
[email protected]
טל' 04-8249750
פקס' 04-8288685
חדר 318 משכן לאמנויות.
שעות קבלה:
בימי א' – ה' בין השעות 10-13
ימים א'- ג' 09:30-12:30
יום ד' 12:00-15:00* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכל המשיבים
רחל28/10/2009תודה לכל המשיבים כיף לראות אנשים טובים שעוזרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתטלי16/10/2009
שלום לכולם, אני חדשה כאן.
ברצוני ללמוד טיפול ואני מתלבטת מה הכי מתאים לי. ההתלבטויות הם בין:
*דרמה תרפיה
*ביבליותרפיה
אני מתקשה להחליט מאחת הסיבות שאינני יודעת בפועל כיצד עובדים עם שני התחומים הללו עם ילדים. מה בפועל אני אמורה לעשות עם הילד.
שנית, מן הידע שרשמתם כאן תואר שני עדיף ללמוד אך בדרמה תרפיה אין תואר שני ואפשר ללמוד רק בתל-חי.
וביבליותרפיה- יש תואר שני באונ' חיפה? אך האם גם כאן כמו שכתבתם יהיה צורך בשנה שלישית?
אשמח לכל מידע שיש ברשותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ת16/10/2009יש לימודים לתואר שני באוניברסיטת חיפה בביבליותרפיה
יש צורך בלימודי שנה שלישית במסגרת פקולטה ללימודי המשך בחיפה כדי לקבל תעודה מקצועית שמקנה זכות לעבוד כביבליותרפיסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלכס
טלי16/10/2009תודה רבה על המידע.
אך לא מצויין באתר מה אופי העבודה בפועל.
האם ידוע לך בפועל כיצד עובדים עם ילד באמצעות ספרות?מה אופי העבודה?
או שתוכל להפנות אותי לאיש מקצוע שאקבל ממנו מידע.
שנית, מה באשר למציאת עבודה?
האם לביבליותרפיה זה תחום פופולרי?
האם ניתן לעבוד עם קופות החולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ת16/10/2009לצערי אני יכול לענות לך רק בהקשר של הלימודים
אולי אחת ממנהלות הפורום תענה לך לגבי השאלות המקצועיות
לגבי קופת חולים - לא נראה לי שצריכה להיות בעיה אם תסיימי תוך 3 שנות לימודים 900 שעות התנסות מעשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לאלכס
טלי18/10/2009ביררתי ויש את לימודי ביבליותרפיה במכללת בית ברל וסמינר הקיבוצים.
האם זה בסדר ללמוד שם? ז"א האם יש הכרה ממשרד החינוך והבריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ת18/10/2009למעשה אין לי תשובה בשבילך...
כמו שאני מבין המסלול בבית ברל נפתח בשנה שעברה ובסמינר הקיבוצים הוגשה בקשה לפתיחתו
האישורים לפתיחה לפי הבנתי הם של משרד החינוך
לגבי משרד הבריאות המוסדות והמסלולים שיקבלו כנראה הכרה אוטומטית עם סיום חקיקת החוק החדש מופיעים באתר משרד הבריאות.
אלה המוסדות והמסלולים שהיו מוכרים להענקת רשיון ע"י משרד הבריאות עד שנת 2004 כאשר נלקחה ממשרד הבריאות סמכות להעניק רשיון
כמו כן, בחוק החדש שעבר קריאה ראשונה יש חובה של תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה
סביר מאוד שתהיה תקופת מעבר של כמה שנים לאחר סיום חקיקת החוק החדש עד שלימודי תעודה לא יקנו יותר אפשרות לקבל רשיון של משרד הבריאות
המצב של מוסדות ומסלולים חדשים שנפתחו לאחר שנת 2004 הכי פחות ברור לגבי קבלת רשיון עתידי מצד משרד הבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבליותרפיה - יש מסלול ותיק בחיפה
אסנת19/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף צריכה עצה !!!רחלה12/10/2009
שלום ,
אני בוגרת b.ed באומנות עם תעודת הוראה
ונרשמתי לבית ברל
אני אמורה להתחיל שם בדיוק בעוד יומיים תרפיה באומנות
ולאחרונה יש לי חשש לגביי המקצוע הזה מ2 סיבות :
א.כי הוא לא מוכר כמקצוע ע"י משרד הבריאות והחינוך (הבנתי שזה בתהליך הכרה)
ב.השתכרות ,הערכה למקצוע ע"י מקומות עבודה(שאין כמעט) ,ומתסכולים שאני קוראת בפורומים שמלא מטפלים עובדים/עובדות "בהתנדבות ",וקשה מאוד להתפרנס מזה
אני טיפוס מאוד יצרתי ואומנתי עם גישה לטיפול
ורוצה מאוד ללמוד ואני בדילמה בגלל :
כל מה שאני קוראת מסביב ללמוד ולהשתכר בכבוד למקצוע
ברצוני לציין שידוע שבכל מקצוע קשה להשתלב בגלל העדר היצע
אבל כאן זה אפילו לא מוכר כמקצוע מה שמכביד על ההחלטה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ת13/10/2009לא מוענק רשיון לעבודה במקצוע, אך זה לא מונע מבחינה חוקית ממקומות עבודה להעסיק מטפלים לאחר סיום לימודיהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באמצעות משחק -שמעתם על זה?טלי12/10/2009
חברה שלי נרשמה ללימודים לבר אילן שנקראים כך: "משחקים ככלי טיפולי "– תכנית הכשרה דו-שנתית אוניברסיטת בר אילן המחלקה ללימודי המשך.
האם כדאי לי ללמוד את זה.. המסלול הוא של שנה וחצי ונראה לי מאוד קליל על פני לימודי פסיכודרמה של שלוש שנים או שנתיים תלוי אם אני אבחר בלימודי תעודה או תואר שני.
אשמח לשמוע תגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ת12/10/2009את יכולה ללמוד מה שנראה לך הכי מתאים לך ורצוי
רק תקחי בחשבון שכדי להיות מטפל צריך לסיים בכל מקרה לימודי תעודה או תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אונ' לסליטלי11/10/2009
האם כדאי ישר ללכת ללמוד באונ' לסלי מאשר ללמוד לימודי תעודה?
וככה אני לא אצטרך השלמות נוספות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ת11/10/2009לפי דעתי, כן, כי לימודי תעודה עם השלמות לתואר שני אחרי זה יוצא אותו סכום כמו שכר לימוד בלסלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאונ' לסלי- אונ' חיפה
טלי11/10/2009ראשית תודה רבה אלכס על המידע שאתה נותן.
הבנתי שהתוכנית בחיפה של לימודי תואר שני בהבעה ויצירה חדשה וייתכן שעל לימודי השנתיים יצטרכו ללמוד עוד שנה.
השאלה שלי האם אונ' לסי עדיפה על פני אונ' חיפה?
שכן שכר הלימוד מאוד משמעותי.
אם ידוע לך מידע נוסף על שני אונ' אלו אשמח לשמוע.
כמו כן,
המבחן כניסה באנגלית עד כמה הוא קשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ת11/10/2009ראשית תודה רבה אלכס על המידע שאתה נותן.
הבנתי שהתוכנית בחיפה של לימודי תואר שני בהבעה ויצירה חדשה וייתכן שעל לימודי השנתיים יצטרכו ללמוד עוד שנה.
השאלה שלי האם אונ' לסי עדיפה על פני אונ' חיפה?
שכן שכר הלימוד מאוד משמעותי.
אם ידוע לך מידע נוסף על שני אונ' אלו אשמח לשמוע.
כמו כן,
המבחן כניסה באנגלית עד כמה הוא קשה?
קודם כל באוניברסיטת חיפה התואר השני הוא חדש ולכן לא היה מוכר בעבר עד שנת 2004 כאשר הופסקה הענקת רשיונות ע"י משרד הבריאות
שכר לימוד הסופי שיהיה צורך לשלם באוניברסיטת חיפה מוסתר ולשכר לימוד(יחסית גבוה) יש להוסיף את תשלום עבור הדרכה עבור כל שנת לימוד
וכמו שאמרת - כנראה יהיה צורך בשנה שלישית של השלמת שעות התנסות וגם על זה יהיה צורך לשלם ולא מעט
אני לא בטוח שבסופו של דבר יהיה הבדל משמעותי לעומת שכר לימוד של לסלי
את מכירה את הפתגם - מה שיותר זול, בסוף יוצא יותר יקר
במשך לימודי טיפול בהבעה ויצירה המטפל העתידי אמור לעבור תהליך(כולל אישי) כדי להיות מוכן לעבודה. באוניברסיטת חיפה יש בחינות - אני לא יודע עד כמה זה תורם לתהליך הנ"ל, כאשר בלסלי ומכללות של לימודים לתעודה יש עבודה בסוף הקורסים. כמו כן, המכללות הישראליות הגישו או אמורות להגיש בקשה בהכרה להעניק תואר שני, אבל זה תהליך שיכול לקחת 5 שנים מינימום.
מה שאני מנסה להגיד שבמסגרת האוניברסיטה אני לא בטוח עד כמה ניתן להתפתח בצורה מספיק טובה להיות מטפל, אבל אבל זאת כמובן דעתי האישית
לגבי מבחן כניסה באנגלית באוניברסיטת חיפה - נראה לי שזה הבנה של מאמר מקצועי באנגלית
אם אכן הדבר אז אמורות להיות דוגמאות של מבחן כזה באתר של המחלקה
בלסלי אין מבחן כניסה באנגלית(אני מניח שאת יודעת את זה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך -אונ' לסלי
טלי11/10/2009צהריים טובים אלכס,
הבנתי שבאונ' לסלי יש ראיון כניסה באנגלית כפי שכתוב באתר וש30% מהקורסים יהיו באנגלית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ת11/10/2009צהריים טובים,
זה כמו ללכת 'עם' ולהרגיש 'בלי'
הרמה של אנגלית לא משמעותית גם לגבי ראיון(קבוצתי) וגם לגבי 30% של הקורסים:
לגבי ראיון - מה שחשוב שם זה להראות שאתה מבין ומשכנע לגבי יכולת שלך להיות מטפל וללמוד טיפול בהבעה ויצירה
לגבי 30% של הקורסים - עד כמה שאני מבין הקורסים באנגלית הם בימי לימוד מרוכזים ולכן זה יוצא בחופשות של חגים ובין הסמסטרים. אני מתאר לעצמי שאלה גם קורסים פחות חשובים לגבי המקצוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אפרת22/10/2009מעניין אלכס על סמך מה אתה מבסס את המידע לגבי הלימודים באונ' חיפה
כתלמידת שנה א' במסלול אני חווה סנדאות התנסותיות, קבוצות הדרכה קטנות שמשמשות ככקוצה בטוחה ותומכת שממשיכה איתך לאורך כל התואר, אנחנו עתידים לעבור תהליך נפשי והבשלה מקצועית. בחלק מהקורסים ישנם מבחנים+ עבודות ובחלקם רק עבודות להגשה.
כך שדבריך מאוד לא מדוייקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור
ת22/10/2009אם את תלמידה של שנה א' על סמך מה את מבססת את מה שכתבת?
הרי שנת הלימודים רק התחילה לפני כמה ימים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאוסנת
טלי11/10/2009לאוסנת שלום,
בחוזר שצירפת רשום שאפשר להיות בעל לימודי תעודה או תואר שני.
אין פסיקה חד משמעית שצריך תואר שני.
תודה על המידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר שני לעומת לימודי תעודה
אסנת18/10/2009בהצעת בחוק להסדרת העיסוק במקצועות הבריאות (תיקון) (הרחבת תחולת החוק למקצועות בריאות נוספים), התשס"ט-2008, מח/269, שעברה בקריאה ראשונה בתאריך 5 בנובמבר 2008, רשום בדרישות להכרה:
"4. תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה" (עמ' 83).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ללמוד?מיכל10/10/2009
הנני בעלת תואר ראשון מהאוניברסיטה העברית בתולדות האמנות.
הייתי מעוניינת ללמוד תרפיה באומנות אך לא יודעת היכן כדאי לי ללמוד.
המקום המועדף עלי הוא כמובן לסלי קולג' אבל הלימודים שם עולים הון עתק כך שזה יורד מהפרק.
איזו מוסדות אחרים לימודי התעודה שלהם מוכרת.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ת11/10/2009מכללת דוד יליו במגמות מוסיקה, אמנות ותנועה
מכללת לוינסקי במגמות מוסיקה ותנועה .
אוניברסיטת חיפה במגמות תנועה, אמנות חזותית , ביבליותרפיה
מכללת תל חי במגמת דרמה תרפיה
מכללת בית ברל במגמת אמנות
מכללת סמינר הקיבוצים במגמות אמנות, תנועה ופסיכודרמה
שלוחת אוניברסיטת לסלי במגמות אמנות, תנועה ופסיכודרמה
לגבי לסלי - הם מעניקים תואר שני וגם תעודה של מטפל בהבעה ויצירה
אם תלמדי במקומות אחרים לימודי תעודה למטפל בהבעה ויצירה ולאחר מכן תלמדי תואר שני באוניברסיטה זה יעלה סך הכל כמו לימודים בלסלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים באוניברסיטה לעומת לזלי
עדי12/10/2009החישוב של אלכס שנעשה כאן לגבי העלויות שבסה"כ יהיו זהות בין חיפה ללסלי, איננו ברור לי.
באוניברסיטת חיפה דורשים כ - 12,000 ש"ח לשנה + 6000 ש"ח פרקטיקום לשנה = 18,000 ש"ח.
הלימודים הם שנתיים ולכן מדובר ב - 36,000 ש"ח. הם עדיין לא יודעים לומר כמה יעלה הפרטיקום בשנה ב' אבל אני מאמינה שכנראה זה הסדר גודל.
36,000 ש"ח לעומת 100,000 ש"ח של לסלי - זה לא הבדל??????
גם אם לבסוף יצטרכו ללמוד בחיפה 3 שנים במקום שנתיים (שאני לא מבינה מדוע זה יקרה ואף אחד שם לא העלה את זה כשהתקשרתי להתעניין לגבי לימודים), עדיין מדובר בכ - 60,000 ש"ח.
מדוע בכלל לשקול את לסלי עם כאלו הפרשים בשכר הלימוד? ביחוד שהתואר שלהם לא ישראלי. האם יש להם איזשהו יתרון משמעותי שמכפר על שכר הלימוד המוגזם הזה??
למה לא ללכת על תואר שני של אוניברסיטה מוכרת?
אני באמת מעלה את הנושא לדיון היות וגם אני מתלבטת היכן ללמוד ואשמח לתגובותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ת13/10/2009הלימודים בחיפה הם שנתיים וחצי(כולל סמסטר קיץ), לכן נראה לי שיש להוסיף ל36000 כ6000 ש"ח(עבור חצי שנה נוספת) = 42000
שכר לימוד לשנה הוא בין 12000 ל13000 , לכן סה"כ זה בין 42000 לבין 44500 ש"ח
לגבי שנה נוספת(בנוסף לשנתיים וחצי) זה בעיקר השלמת 400 שעות התנסות והדרכה עליהם בנוסף ל500 שעות התנסות שמוענקים במשך שנתיים וחצי של לימודים(לפי הנחיות חדשות של משרד הבריאות ללא 900 שעות התנסות לא יתקבלו מועמדים במערכת הבריאות)
מה שכתבתי זה שבאוניברסיטת חיפה מסתירים את העלות האמיתית של הלימודים שם. עובדה(גם אני התקשרתי אליהם) שהם לא מוכנים להגיד כמה תעלה הדרכה עבור שעות התנסות אחרי שנה ראשונה. אנשים אמורים להתחיל שנה שניה בעוד כמה ימים והם לא יודעים כמה זה יעלה להם
הם גם לא אומרים אם תהיה התנסות מעשית(שזה מחייב הדרכה) בסמסטר קיץ שנוסף ל4 סמסטרים רגילים.
אז נניח ניקח ניחוש על 60000 כמו שכתבת. אז זה אומר שזה נכון? ואולי זה יותר? באוניברסיטת חיפה לא מוכנים לדבר על זה בשלב זה
האם לימודים בחיפה הם באוניברסיטה מוכרת? גם זה ספק - מכיוון שהמסלול של לימודי תעודה של אוניברסיטת חיפה היה מוכר בעבר(כאשר הוענקו רשיונות ע"י משרד הבריאות) ונסגר כאשר המסלול הנוכחי נפתח לפני שנה.
לגבי אוניברסיטת לסלי:
מאיפה המידע הזה שלסלי פחות מוכרת מחיפה?
שלוחת לסלי קיימת בישראל 30 כבר שנה. הלימודים עולים יקר, אך לעומת חיפה הם לא מסתירים עניינים כספיים, ולך תדע כמו שכתבתי עוד איזה 'הפתעות' יצוצו בקשר לשכר לימוד בחיפה.
כמו שכבר כתבתי(וזאת דעתי בלבד) - לימודים במכללות ובלסלי הם ללא בחינות אלא כותבים עבודות. אחת הסיבות לכך זה שצריכים לעבור תהליך(גם אישי) כאשר נעשים מטפל, ותהליך הזה לא מושג בצורה טובה אם מתכוננים לבחינות במקצעות שלומדים כדי לעמוד בקריטריונים של אוניברסיטה כמו חיפה שהבחינות שם הם חלק בלתי נפרד.
לא ברור לי מה הבעיה לגבי זה שתואר של לסלי לא ישראלי? התואר מוכר בארץ ע"י משרד החינוך כמו כל תואר ישראלי ולכן מתוגמל בעבודה בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאונ' חיפה
אפרת22/10/2009התואר הינו שנתיים ולא שנתיים וחצי. תשלום על פרקטיקום לכל שנה 6000 ש"ח. בהקשר להשלמת שעות פרקטיקום בשנה ג' דרך היחידה ללימודי המשך עדיין לא נקבע תשלום מכיוון שעדיין לא נפתחה שנה ג' אך לא הגיוני וייתכן שעבור פרקטיקום נשלם שכ"ל של שנת לימוד מלאה (18,000) אני משערת שזה יהיה בסביבות ה-6000 ש"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ת22/10/2009מעניין על סמך מה את מבססת את גובה שכר לימוד בשנה השלישית?
לימודי המשך הם הרבה יותר יקרים מהלימודים באוניברסיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אלכס, מהיכן המידע?
הדס26/10/2009בתור סטודנטית בתואר שני לתרפיה באמנות בחיפה, הפרקטיקום עולה 6000 גם בשנה השנייה ולא רק בראשונה..יש משהו שאתה יכול לחדש לי? (ייתכן ומסתירים ממני מידע? אני בשנה א וכך נאמר לנו...)
כמו כן, מה זה הסמסטר קיץ הזה? מעולם לא יודענו על כך....
אני מעדיפה לחכות לתשובתך לפני שאני מתקילה את הנהלת החוג אצלנו אז בבקשה תבסס את הדברים....
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל
ת26/10/2009שיהיה בהצלחה בלימודים
אני לא מוצא כרגע את המקור לסמסטר קיץ, לכן בהסתמך על המידע שנגיש כרגע הלימודים הם שנתיים(לא יודע כמה סמסטרים)
לגבי עלות הפרקטיקום בשנה שניה - כאשר התקשרתי קרוב לתחילת הסמסטר לשאול אז נאמר לי שעדיין לא יודעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר שני עבודה סוציאלית עם ארט תרפיעדי10/10/2009
האם מישהו שמע על התואר השני של אוניברסיטת באר שבע - עבודה סוציאלית עם התמחות בטיפול באמצעים אומנותיים (Art Therapy) ?
זה מסלול שבעצם מעניק גם תואר שני ושל אוניברסיטה וגם מקצוע נוסף של עבודה סוציאלית.
האם מישהו למד את זה?
איך הבוגרים משתלבים בשוק?
זה יכול להיות פתרון לעניין התואר השני החסר בתרפיות בשכר לימוד שפוי.
אשמח לשמוע תגובה בהקדם, אני שוקלת לנסות להתקבל אפילו לאוקטובר הקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ת10/10/2009ההרשמה לשנת הלימודים הקרובה הסתיימה בסוף פברואר
מקבלים תואר שני בעבודה סוציאלית עם התמחות באמצעים אומנותיים, אך לא מקבלים תעודה של לימודים של טיפול בהבעה ויצירה
מיועד לבעלי תואר ראשון בעבודה סוציאלית
ניתן להתקבל ללימודי השלמה לתואר שני אם יש תואר ראשון בתחום אחר עם ממוצע 85 לפחות וניסיון במסגרת עבודה או פעילות התנדבותית בתחום העשייה החברתית/קהילתית
ההרשמה ללימודי השלמה לתואר שני לשנת הלימודים הקרובה הסתיימה בתחילת מרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לגבי התואר הנ"ל
עדי10/10/2009יש דרישות קדם נוספות לאלו שזקוקים ללימודי ההשלמה? ( חוץ מממוצע 85 ונסיון בעבודה בתחום - יש לי את שני הקריטריונים)
כמה זמן נסיון בתחום צריך?
האם צריך שעות אומנות?
מה משך לימודי ההשלמה ומה משך לימודי התואר השני?
האם אי אפשר לעבוד כמטפלים עם התואר הנ"ל? הרי זה תואר סופר טיפולי...
מאיפה המידע? בדקת את התואר הזה בשוק ומול האוניברסיטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ת10/10/2009>>יש דרישות קדם נוספות לאלו שזקוקים ללימודי ההשלמה? ( חוץ מממוצע 85 ונסיון בעבודה בתחום - יש לי את שני הקריטריונים)
יש בחינת מיון(נדמה לי יכולת הבנה של מאמר מקצועי באנגלית)
>>כמה זמן נסיון בתחום צריך?
>>האם צריך שעות אומנות?
כדאי שתבררי ישירות מול מחלקה לעבודה סוציאלית בבן גוריון
>>מה משך לימודי ההשלמה ומה משך לימודי התואר השני?
משך לימודי השלמה הוא שנה ועוד שנתיים(שנה אחת במקביל לשנת השלמה ושנה שניה במקביל לשנה ראשונה של תואר שני) של התנסות מעשית
משך לימודי תואר שני שנתיים כולל סמסטר קיץ
>>האם אי אפשר לעבוד כמטפלים עם התואר הנ"ל? הרי זה תואר סופר טיפולי...
כמו שכתבתי התואר לא מעניק תעודה של מטפל בהבעה ויצירה. המטרה שלו היא להעשיראת ארגז הכלים של עובד סוציאלי
>>מאיפה המידע?
מנסיון התעניינות אישי לגבי לימודים של טיפול בהבעה ויצירה ומאתר של מחלקה לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בן גוריון
>>בדקת את התואר הזה בשוק ומול האוניברסיטה?
מציע שתעשי זאת מול האוניברסיטה. לגבי שוק - נראה לי שזה משהו חדש, לכן לא פגשתי תגובות עד עכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר טיפולי..
גיל10/10/2009נכון שזה נועד להרחיב את ארגז הכלים של העובד הסוציאלי, אבל הוא במהותו כבר מטפל לא?
עובד סוציאלי מוסמך יכול לעבוד באופן פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ת11/10/2009כל אחד יכול לעבוד באופן פרטי בישראל מכיוון שאין חוק פסיכותרפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)