מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למנהלי הפורוםאלכס08/08/2010
ההודעה - הכתבה שהייתה ב"הארץ" - 17 תגובות ורד 13:25 01.08.10 - נעולה. אשמח אם תוכלו לשחרר את הנעילה כדי שאפשר יהיה להיכנס לשרשרת הודעות זו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
אלכס08/08/2010השתחרר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלכס
מיה גל M.A.08/08/2010בשמחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים השנהיעל03/08/2010
אני כבר עייפה מלהתלבט האם כדאי להתחיל ללמוד בכדי לעבוד כמטפלת באמנות, או לזנוח את זה וללמוד תואר מוכר אחר, או שאולי פשוט לנסות לפתוח "קליניקה" של "מדריכת אמנות לנפש בריאה" או משהו כזה - בכסף שאמור לממן את לימודיי- שכן גם ככה לא ברור מה יהיה שוויה של ההסמכה.
בכל מקרה אם אהיה קונקרטית:
התקבלתי ל3 מקומות:
תואר שני בלסלי -שהבנתי שהם אמורים לקבל שוב את אישור המלג ל4 שנים הקרובות להסמיך ללמודי תואר שני אמריקאי- ושככל הנראה זה יקרה (אבל אולי לא..)
תעודת מטפל בבית ברל- שזה 3 שנים -שנה אחת יותר מלסלי אבל פחות עמוס, ו30 אלף שקל פחות.
תואר שני באוניברסיטת תל אביב - טכנולוגיה ולמידה- שזה כיוון אחר לגמרי ופחות אני מתחברת אליו אבל אולי הוא יותר פרקטי?והוא הרבה יותר זול ורק שנתיים.
בהסמכה שלי אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ובעלת תעודת הדרכה לאמנות במקצועות הבלתי פורמליים, ובעלת עסק קטן להדרכת יצירה בעיקר באירועים.
עצה? מישהו? תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
מיה גל M.A.03/08/2010יעל שלום,
כמנהלת הפורום אני נמנעת מלייעץ לגבי לימודים ובחירת מסלול ומוסד לימודי, כפי שכתוב בכותרת. אין זה תחום המומחיות שלי ולא זו מטרתו של פורום זה. את מוזמנת להתרשם מהתכתבויות הגולשים בנושא, המתלבטים גם הם, מאחר והמצב כרגע מורכב ובעיקר לא וודאי.
באשר לאופציה שהצעת לפתוח "קליניקה" של "מדריכת אמנות לנפש בריאה" - הייתי נזהרת מכך. במצב כזה עלולים להיות מובעים תכנים טיפוליים שבהעדר הכשרה מספקת לא תדעי להתמודד עימם ו/או לתת להם מענה. ההכשרה לטיפול בהבעה ויצירה היא גם הכשרה עיונית וגם הכשרה רגשית, המפתחת אותך לקראת היותך מטפל, מטפל המטפל בנפשם של אנשים. אין לזלזל בכך, ולא הייתי ממליצה לך ליצור מקום עם גוון טיפולי ללא הכשרה מתאימה. כמןובן, שאין הדברים אמורים לגבי מקום להתנסות וללמידה של אמנות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי את המלצתך
יעל03/08/2010הפנו אותי לכתוב בפורום זה את השאלה הנ"ל ולכן כתבתי-כתבתי אותה במקום אחר ושלחו לי למייל הפרטי שאעלה אותה לכאן.
אני מבינה שאין ביכולתך להמליץ על מוסד זה או אחר.
אני לא מתכוונת לפתוח קליניקה עם גוון טיפולי- על אף שאני בפני עצמי עם אופי שכזה כך שאולי זה יהיה בלתי נמנע אבל בהחלט לא מתכוונת להעביר מסר שכזה למי שאני מדריכה אותו ביצירה ואמנות שאני מטפלת באמנות - בעוד שאינני כזו.
אם את יודעת לאן ניתן לפנות ליודעי דבר במרד הבריאות ו/או המל"ג אשמח עם תפני אותי.
ככל הנראה אתחיל ללמוד השנה בלסלי - ואקווה שאני לא שופכת את שקי מעותיי הדלילים לשווא...
שיהיה לכולם בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל שלום
אלכס03/08/2010אני לא חושב שבגלל 30 אלף ש"ח כדאי לך לוותר על תואר שני, במיוחד שאת נשמעת לפי תאורך בעלת בסיס כלכלי מסויים. אך אל תשכחי שבלסלי הלימודים אמורים להימשך אומנם שנתיים, אך פרוסים על פני 6 סמסטרים בזמן הזה.
לגבי לסלי, יש להם אישור ממל"ג לעוד שנה מעכשיו, וכל שנה האישור מתחדש אוטומטית. מה שחשוב זה שתתחילי ללמוד . תוכלי לראות קישור לאישור של מל"ג בדף ראשי למטה באתר של לסלי
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
אלכס03/08/2010מה שחשוב שתתחילי ללמוד בזמן שיש אישור ואז מובטח לך לסיים את כל התואר גם אם שנה אחרי זה לא יהיה אישור לתלמידים חדשים. אך כמו שכתבתי לך, אין לך ממה לחשוש מכיוון ששלוחת אוניברסיטת לסלי פעלת בארץ כבר 30 שנה תחת רשיון של מל"ג ומאז 1995 רשיונה מתחדש אוטומטית עד שיא לא תהפוך למוסד ישראלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
יעל03/08/2010לא בטוח כמה אני מבוססת כלכלית... אבל ממחר אני מתחילה ללמוד קורס בלסלי- קצת לטעום..
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש מסוכן לפתוח קליניקה ללא הסמכה
נורית04/08/2010רשום בכתבה במפורש " כל המציג עצמו כמטפל באמנויות ללא הרקע הנדרש יסתכן באישום פלילי" ואת כמובן חשופה גם לתביעות של לקוחות. מההתלבטות שלך וממה שכתוב בהמלצות, רק לסלי עומד בתנאים עתידיים, בית ברל שיש להם שם טוב – לא נותנים תואר שני. ותל אביב זה כמובן משהו אחר לגמרי, ולא קשור לתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס04/08/2010כל אחד יכול לפתוח קליניקה בישראל מכיוון שאין חוק של פסיכותרפיה. לגבי טיפול באומנות - אם היא לא תקרא לעצמה מטפלת אז גם לא תהיה לה בעיה לפתוח קליניקה למרות שזה מאוד לא ממולץ ללא הסמכה אקדמית של מטפל.
לגבי לסלי - בנוסף ללסלי קיימים עוד מוסדות שמלמדים טיפול באומנות בלי קשר לתואר שני ש-לשנה הקרובה זה לא רלוונטי מבחינת החוק החדש(שאמור להיחקק כבר אחרי ששנת הלימודים הקרובה תתחיל) אם מתחילים ללמוד לתעודה או לתואר.
למקרה ספציפי של יעל - שיהיה לה בהצלחה במה שהיא היא בחרה ללמוד ואיפה שהיא בחרה ללמוד(כמובן זה עוד לא סופי מכיוון שהיא מתנה זאת בקורס שהיא עומדת לעבור בלסלי כדי להתרשם מהמוסד ולפני שהיא תחליט סופית אם זה מתאים לה) - מקווה שהיא תצליחו לשאת בנטל של שכר לימוד של 100 אלף ש"ח בלסלי אם אכן תחליט ללמוד שם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו לא באמת יודעים
עלמה108/08/2010מתי יכנס החוק לתוקף ויתחילו המכללות להתנהל לפיו.
(ראו לדוגמה חוק פסיכותרפיה וחוק הדיאטאניות שמונחים כבר שנים על שולחן הכנסת )
גלגלי הכנסת זזים מאוד לאט
החוק יכנס זה בטוח אבל אני בדעה שזה יקח עוד הרבה זמן . כפי שכתב אחד המרצים בתחום זה יכול גם לקחת שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק הדיאטנים
אלכס08/08/2010חוק הסדרת העיסוק במקצועות הבריאות, התשס"ח- 2008
לכל הדיאטנים שלום
ביום חמישי ה 23.7.08 עבר חוק העיסוק בתזונה קריאה שניה ושלישית בכנסת. מדובר בהישג אדיר עליו עמלו שנים רבות דיאטנים וותיקים בהובלתה של מנכלית עמותת עתיד – גב' זהבה קורנברג. בשנה וחצי האחרונים הצוות שהוביל את המהלך כלל את ד"ר רונית אנדוולט, דורית אדלר, ד"ר גילה רוזן וד"ר נעמי טרוסלר. בנוסף ד"ר זיוה שטל ליוותה את החוק מטעם משרד הבריאות. לכולם תודה על הנחישות, המאמץ וההתמדה.
מצ"ב חוק העיסוק בתזונה בקובץ המצורף, ומכתב שנשלח על ידי עו"ד אילן שלגי שליווה אותנו במשך השנים בקידום החוק. המשימה לא הושלמה, עוד עבודה רבה לפנינו ביישום ואכיפת החוק. בהבטחה שמשרד הבריאות יתקן את התקנות המתאימות להשלמת ההשייג. אין ספק שהעתיד נראה טוב מתמיד. אדווה הימן מנכלית עמותת עתיד רונית טואף ממלאת מקום יו"ר עמותת עתיד
לכבוד גב' אדוה היימן, מנכ"ל ע.ת.י.ד.- עמותה לקידום התזונה והדיאטה
שלום רב,
הנדון: חוק הסדרת העיסוק במקצועות הבריאות, התשס"ח- 2008
1. החוק שהתקבל בכנסת ביום 23.7.08, הוא הישג למערכת הבריאות ולארבעה המקצועות שהוסדרו בו. ראשי משרד הבריאות וחברי הכנסת מציגים אותו בצדק, כחוק מסגרת, אשר יאפשר בעתיד הסדרה של מקצועות נוספים, ידוע לי כי בכוונתם לעשות כן בקרוב. הדיאטנים ושלושה המקצועות האחרים זכו להכרה כמקצועות בריאות אקדמאיים, בעלי מעמד מועדף ומוגן.
2. החוק מסדיר את רישוי בעלי המקצוע (על כך בהמשך), מייחד את התואר ומגן עליו. מעתה רק אדם העומד בתנאי החוק רשאי להקרא "דיאטן" או "תזונאי" ולהציג כך את עצמו או את מי שפועל מטעמו ככזה (העונש- עד שנת מאסר). החוק קובע את העקרון כי תהיינה פעולות יחודיות אותן יהיה רק דיאטן רשאי לעשות. סעיף הפעולות היחודיות הושאר בחוק למרות התנגדותם של נציגי הרפואה המשלימה וגם של מקצועות בריאות אחרים. הסעיף מפנה לתוספת השניה שלא מולאה בשלב זה בתוכן, שר הבריאות הוסמך לעשות כן בהתייעצות עם הועדה המייעצת (ראה סעיף 6 להלן) ובאישור ועדת הבריאות בכנסת. ראוי כבר עתה לבחון מה הפעולות שהנכם מבקשים להגדיר כפעולות יחודיות בלא שיעוררו התנגדות יתרה של מקצועות אחרים. השר גם הוסמך לקבוע איסור העסקה של מי שאינו בעל תעודה, בהקשר זה נציין כי הוכנסו לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, לחוק חינוך מיוחד ולחוקים אחרים תיקונים המחייבים קבלת שירותי בריאות וטיפולים רק מבעלי תעודה. בחוק זכויות החולה הוספו בעלי ארבעה המקצועות להגדרת "מטפל".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק הדיאטנים - המשך
אלכס08/08/20103. התחום הראשון בו יעסוק משרד הבריאות ליישום החוק, הוא חידוש תהליך הרישוי שהופסק לפני שלוש שנים בעקבות פסיקת בג"ץ. מעתה תונפקנה "תעודות במקצוע הבריאות" במקום "תעודות הכרה במעמד", ויתנהל מרשם פתוח לעיון הציבור באינטרנט ובדרכים נוספות. כל הדיאטנים שהם בעלי תעודת הכרה במעמד קבועה או זמנית, יצטרכו להגיש בקשה לקבל תעודה על פי החוק החדש. ותיקים אשר מסיבה כזו או אחרת אינם בעלי תעודות הכרה וכן החדשים במקצוע שסיימו לימודיהם בשנים האחרונות, בהן לא הונפקו תעודות, יוכלו לקבל תעודות על פי החוק החדש תוך עמידה בתנאים מסוימים, תוך אבחנה בין קטגוריות שונות (אוכל לפרט במסמך נפרד את הוראות המעבר לסוגיהן). בקשות יש להגיש למשרד הבריאות בתוך שנים עשר חודש מיום תחילת החוק, שהיא לענין זה שישה חודשים מיום פרסומו. ככל הנראה ימהר משרד הבריאות לנצל ההסמכה בחוק לקבוע בתקנות אגרות שידרשו המבקשים לשלם. יהיה עלינו לעמוד על המשמר ולמנוע הטלת מס עקיף על כל חברי המקצוע לצורך מימון המנגנון הממשלתי שיעסוק בנושא.
4 החוק מסמיך את השר להגדיר תחומי מומחיות בכל מקצוע בריאות, למי שיעמדו בתנאים שיקבע השר תונפקנה תעודות מומחה. כמו כן יכול השר לקבוע פעולות יחודיות ותחומי עיסוק בהם יוכלו לעסוק רק בעלי תעודות מומחה, גם לענין זה ראוי לנקוט עמדה ולהביאה בפני משרד הבריאות בהקדם. אני מניח כי ניתן להציג תחומי מומחיות על סמך תקדימים ממדינות אחרות
. 5 בצד הזכויות הרבות יש בחוק גם הכבדה. כך למשל מי שירצו להכנס בשערי המקצוע בעתיד, יצטרכו בנוסף ללימודים אקדמאיים לעבור הכשרה מעשית וכן לעמוד בבחינות ממשלתיות. על בעלי המקצוע יוחלו חובות אמון, הגבלת פרסומות, כללי אתיקה, פיקוח ממשלתי, הוראות משמעת ודין משמעתי. בין שלושת חברי ועדת המשמעת יהיו שני בעלי תעודה במקצוע האחד עובד מדינה והשני שאינו עובד מדינה. לועדת המשמעת סמכויות ענישה עד כדי התליית תעודה וביטול תעודה, למורשע זכות ערעור לבית המשפט המחוזי.
6 הישג חשוב בתהליך החקיקה יש לראות בקביעת הרכביהן ובהגדרת סמכויותיהן של הועדות המיעצות. נושאים מהותיים בהם עוסק החוק יוסדרו בתקנות (ראה סעיף 2 לעיל), אשר במהלך הכנתן יהיה על השר להתייעץ בועדה שתמונה לכל מקצוע. בועדה יהיו חמישה חברים בהם שני נציגי האגודה (כל עוד תהיו הארגון המקצועי הגדול ביותר), שני חברי הסגל האקדמי ודיאטן שהוא עובד מדינה. מומלץ להיות בקשר פורמלי ובלתי פורמלי עם משרד הבריאות וחברים מהאקדמיה על מנת להגיע לכך שימונו חברי סגל אקדמי מתאימים (חברי הסגל ממונים ע"י השר ואינם "נציגים" של האקדמיה). הועדה תייעץ לשר ולמנהל בנושאי ההכשרה המעשית, בחינות, קביעת פעולות יחודיות ותחומי מומחיות, הגבלת פרסומות, כללי אתיקה, הכרה בתארים מחו"ל ועוד. לכאורה חובת המשרד היא להתיעץ בלבד, אולם אי קיומו של הליך התייעצות אמיתי ימנע אישור התקנות בועדת הבריאות בכנסת ויאפשר גם פניה לבג"ץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק הדיאטנים - המשך
אלכס08/08/20107 בנוסף למאמץ מול משרד הבריאות ליישום נכון של החוק, עלינו להיות ערניים להמשך הליכי החקיקה בכנסת. לאחרונה אושרו בקריאה טרומית שתי הצעות חוק, של חברי הכנסת אריה אלדד ואחמד טיבי, אשר תאוחדנה בהמשך ותסדרנה מקצועות בריאות נוספים, חלקם לא אקדמיים. בהליך החקיקה, אשר למדתי כי ימשך בקרוב בועדת המשנה אשר תפעל גם בתקופת פגרת הכנסת, אנו עלולים להקלע למצב של שינויים בחוק שישליכו עלינו וינגסו בהישגים אליהם הגענו. כמו כן קיימת מגמה להסדרת מקצוע האחות בחוק, תזכיר ממשלתי כבר עבר כמה גלגולים ובכנסת מונחת הצעת חוק הסיעוד של אריה אלדד. יש מקום לחשש כי האחיות הפחיתו התנגדותן לחקיקה הנוגעת לנו בשל הבטחות כאלה או אחרות שניתנו להן. אני לרשותכם בכל שאלה, אשמח גם להופיע בפני ועד העמותה להצגת הנושא.
בברכה אילן שלגי, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתראה מבלי לקרוא את הכל
עלמה109/08/2010אימי דיאטאנית והיא די בעיניינים - מתעדכנת באתר של עתי"ד (עמותת הדיאטניות)וגם בכנסים וכו.
החוק מונח בכנסת אבל עדיין לא אושר .
וזה (לדבריה) יכול לקחת שנים עד שיכנס לחתוקף
מה שאומר שכיום כל אחד שעשה קורס תזונה יכול לייעץ
למשל מדריך כושר שלמד קורס סמסטריילי בנושא תזונה יכול לייעץ
או מישהו שלמד רפוא משלימה ובתוך המסגרת הזו עשה איזה קורס שנתי וכו
לימודי תזונה פרופר הם לימודים של 3 שנים + חצי שנה פרקטיקום (אפשר ללמוד את זה בשלושה מקומות כיום - רחובות, אריאל ותל חי)
אגב אם אתה קורא בפורמים אחרים בנושא ט יפול בהבעה (אחד מנוהל על ידי מרצה בתחום)
הוא בפרוש כתב שהאישור של החוק ועם ה"בלגן" מסביב יקח זמן עד שהחוק יאושר ויכנס לתוקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס09/08/2010ביום חמישי ה 23.7.08 עבר חוק העיסוק בתזונה קריאה שניה ושלישית בכנסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמע אמא שלי תזונאית
עלמה109/08/2010והיא אומרת שזה לא נכנס
אני סומכת עליה
מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס09/08/2010זאת זכותך כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק פסיכותרפיה
אלכס08/08/2010למיטב ידיעתי אין חוק פסיכותרפיה מונח בכנסת מכיוון שלא הוגש עדיין אם בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר שנימטופלת02/08/2010
אני מתעניינת בלימודים לתראפיה באומנויות.
הרצון שלי הוא ללמוד תואר שני ולא לימודי תעודה.
ביררתי עם לסלי והם דורשים כ-100,000 אלך ש"ח לשנתיים.
ואוניברסיטת חיפה רחוקה לי....(לא יודעת כמה הם מבקשים ולכמה שנים)
האם יש עוד בי"ס\מכללה שנותנים תואר שני ללימודים אלו?
קראתי את המאמר ב"הארץ, ולהבנתי, בלימודי תעודה אני מסתכנת בעבירה פלילית. זאת במידה והחוק המחייב תואר יעבור, האם זה נכון?!
אם כך, האם כדאי להירשם ללימודי תעודה או פשוט לחכות שיקום מתחרה רציני (ללסלי) במרכז הארץ?
מה המלצתכם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס02/08/2010האם השנה את יכולה להירשם ללימודי תעודה עדיין?
אם לא, אז אני מציע לך לעקוב אחר התפתחויות של חקיקת החוק והתארגנות של מוסדות לימוד בהתאם לכך ואז לשאול שוב את שאלתך לקראת השנה הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אלכס
מטופלת03/08/2010מבדיקה שעשיתי, לא ניתן להירשם ללימודים.
פרט ללסלי (שהם יקרים ואולי יוקרתיים (-:) שההרשמה אליהם מסתיימת בסוף אוגוסט.
אכן החלטתי לחכות השנה ולראות לאן העניין החוקתי יתפתח.
אישית אני מעדיפה תואר ישראלי ואני חושבת קליני, זאת אם המילה קליני אומרת שהוא מעשי!
אמשיך לעקוב,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים השניה
עלמה109/08/2010אני ממליצה לברר אם אפשר עדיין להרשם לתל חי (אישית כתבתי להם מייל עדיין לא הגיבו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה אותך
אני10/08/2010הייתה לי מחשבה דומה, בסוף בחרתי ללכת על התואר, חשבתי שעדיף לשלם עכשיו מאשר להתמודד עםבעיות בהמשך כי אין רישיון, דיברתי עם המשפחה שלי והם הסכימו איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק מחיפה
אפרת10/08/2010חיפה זה לא סוף העולם
אל תתנו לזה להוות שיקול....
אני אומרת זאת מניסיון...אני אמא לילד בן שנתיים ועברתי את שנה א' בשלום
עם נסיעות מהדרום לחיפה ברכבות
נותן קצת זמן איכות עם עצמי, קצת זמן לעבור על סיכומים ומאמרים....
וזה סך הכל יומיים בשבוע.
לא כזה ביג דיל!
ווה את ההשקעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס10/08/2010בהצלחה אם יש לך 100 אלף ש"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיפול באומנויות יוסדר בחוקיעלה01/08/2010
"המלצה: הטיפול באמנויות בישראל יוסדר בחוק ויוכר כתואר שני"....
כל המציג עצמו כמטפל באמנויות ללא הרקע הנדרש יסתכן באישום פלילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז זה מוכר כתואר או לא?
מטופלת01/08/2010כי אם זה מוכר כתואר, זה צריך לעלות בערך 11,000 לשנה ולא כ- 20 אלף, נכון?
והאם זה 3 שנים, או שמא קוצר?
איפה ניתן לעשות תואר בתרפיה באומנות? והאם זה נקרא גם בשם "טיפול ביצירה והבעה"?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס01/08/2010אני מצטט מדברי יו"ר י.ה.ת - האיגוד הישראלי לתרפיה ע"י יצירה והבעה - מוטי מקמורי:
"בהתאם להחלטות הוועדה לתכנון ותקצוב במל"ג, חלק מתוכניות ההכשרה לתואר שני תהיינה מתוקצבות ושכר הלימוד יהיה ככל תואר שני אחר, בפיקוח הממשלה. בתוכניות ההכשרה הלא-מתוקצבות, שמתקיימות במוסדות האקדמיים הציבוריים, שכר הלימוד יהיה גבוה יותר. המכללות הפרטיות הן בדרך כלל ארגונים למטרת רווח ושכר הלימוד יהיה בהתאם. יש לקוות שתתפתח תחרות בין תוכניות ההכשרה המתוקצבות לבין הלא-מתוקצבות והפרטיות, על סמך איכות הלימודים והשירות לסטודנטים."
הלימודים הם שנתיים.
תרפיה באומנות היא אחת המקצועות שנכללים בתחום של "טיפול בהבעה ויצירה".
ניתן לעשות תואר באוניברסיטת חיפה ובשלוחת אוניברסיטת לסלי בישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם זאת
אלכס01/08/2010לאחר אישור ההמלצות, כל המציג עצמו כמטפל באמנויות ללא הרקע הנדרש יסתכן באישום פלילי. עם זאת, החוק יחול רק על סטודנטים שיחלו לימודיהם בטיפול באמנות לאחר אישור ההמלצות, וצפוי להכיר במטפלים באמנות שכבר עוסקים במקצוע בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתבה שהייתה ב"הארץ"ורד01/08/2010
היי
התקבלתי ללימודים בבית ברל ומישהו הסב את תשומת ליבי לכתבה שהופיעה ב"הארץ"
מישהו יודע מה זה אומר מבחינתי אם אני מתחילה ללמוד השנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס01/08/2010מה עונים לשאלתך בבית ברל?
כנראה תהיה תקופת מעבר של כמה שנים עד שמוסדות יוכלו להתארגן בהתאם לחוק החדש.
בכל מקרה לימודים השנה יתחילו לפני שבכנסת(שעכשיו בפגרת קיץ ארוכה) ידונו בהמלצות שבכתבה ב"הארץ"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואז?
ורד01/08/2010השאלה האם החוק יחול גם על מי שלמד לפני או במהלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס01/08/2010מי שלמד לפני - לא
כנראה גם לא - השנה
וסיכוי לא קטן כמו שכתבתי שתהיה תקופת מעבר - אז גם בכמה שנים הבאות ספק גדול לישום החוק בפועל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ורד01/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואז?
ורד01/08/2010השאלה האם החוק יחול גם על מי שלמד לפני או במהלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בכלל לא קשור אם יהיו הוראות מעבר
איריס02/08/2010היי ורד, זה בכלל לא קשור אם יהיו הוראות מעבר. הרעיון הוא שהשוק הזה יהיה רק לבעלי תואר שני, אז למה בכלל להתחיל לימודי תעודה, ואז להיות חריג, או עובד בתחתית פירמידת העיסוק?
רשום שם שמי שלא יהיה עם הרקע הנדרש "יסתכן באישום פלילי" וזה כולל את הדרישה לתואר שני.
ואם החוק יעבור לפני תחילת הלימודים? מאוד ברור מהמלצות הוועדה שלימודי תעודה זה פאסה. נקודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי שכן
אלכס02/08/2010הוראות מעבר מיועדות בדיוק בשביל המצב ביניים עד שהמוסדות יתארגנו לקראת התואר השני וזה ימנע הפרה של החוק למי שילמד עדיין לימודי תעודה.
בכל מקרה - למי שיש 100 אלף ש"ח מוזמן ללמוד בלסלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שלדעתי יקרה
עלמה107/08/2010זה שמי שכבר עובד או לומד את התחום (לפני שהמכללות הספיקו להמר את התוכניות שלהםם לMA). יעשו מה שצריך כדי לסייע לסטודנט או לעובד לעשות התאמות והשלמות לMA.
לא יבעטו אותם החוצה.
למשל אם אני נכנסת לאחד התוכניות עוד לפני ההמרה של התוכנית לתואר שני (יעני לומדת לתעודה) קשה לי להאמין שהמכלל טבעט בי החוצה אלה תתן לי אפשרות לעשות השלמות לתוכנית הMA.
חשבתי על זה..
למשל להכנס לתוכנית הלימודים בתל חי (שעדיין מלמדת לתעודה) וכאשר היא תהמר את למודי התעודה ללימודי MA תחושת בטן אומרת שהיא לא טבעט בי החוצה אם אני כבר סטודנטית בתוכנית שם.
אגב כל התהליך הזה של הפיכת התעודה לMA יכול לקחת כמה שנים (כמו חוק הדיאטאניות שמונך על שולחן הכנסת כבר כמה שנים . או חוק הפסיכותרפיה אותו כנ'ל וכו).
ואז מה?? לחכות? בנתיים השנים עוברים ו...?
עדיף להכנס לאיזה תוכנית (אפילו תעודה) מקסימום יצתרכו לעשות השלמות. לא נראה לי שיבעטו אף אחד החוצה או ימנעו ממשהו פרנסה כי יש לו תעודה (כי זה מה שהיה עד לא מזמן)
אני מאמינה שינסו ללכת לקראת כל אלה שלומדים או שיש להם תעודה.
מה גם אני מאמינה שכל המכללות המוכרים (בית ברל , סמינר הקיבוצים , תל חי) אלה מכללות מאוד מוכרות עם וותק. קשה לי להאמין שיעשו להם יותר מידי בעיות להמרת התעודה לתואר.
וגם אני בטוחה שיש למכללות האלה איזו תוכנית במגירה שמחכה לאישור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס07/08/2010מי שהתחיל ללמוד לתעודה לפני החקיקה הסופית של החוק החדש יסיים את לימודי התעודה ויוכר כמטפל בהבעה ויצירה.
החוק החדש אמור להיחקק סופית מיד עם חזרה של הכנסת מפגרת הקיץ.
אני מאמין שהמכללות הגדולות יגישו בקשות להכרה בתואר שני(שזה כולל גם שינוי תוכניות לימודים בהתאם להמלצות של מל"ג ומשרד הבריאות) ושבשנה הבאה המכללות הגדולות כבר יפתחו מסלולים לתואר שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי
עלמה107/08/2010היא שזה עלול לקחת עוד הרבה זמן
כמו שקורים הדברים בכנסת (חוק פסיכותרפיה למשל מונח על שולחן הכנסת כבר כמה שנים )
השינוי יקרה בזה אין לי ספק
אבל לדעתי לא בשנה הבאה . זה מוקדם מידי .
אני גם חושבת שמי שכבר לומד לתעודה (ז"א נכנס לתוכנית לפני השינוי תעודה ל תואר שני ) ינסו
להיות גמישים איתו ולתת לו הזדמנות להשלמות וכו. לא יבעטו בו החוצא מהתוכנית .
אני יכולה להגיד לך שלמשל חוק הדיאטאנים מונח על שולחן הכנסת כבר כמה שנים(חוק הדיאטאנים אומר שרק דיאטאים קלינים מורשים לתת יעוץ תזונתי מה שלא נכון כיום)
וחוק הפסיכולוגים (שבין הפסיכולוגים רק פסיכו' קליני מורשה לטפל גם נמצא על שולחן כנסת
כנ'ל חוק פסיכותרפיה .
בקיצור גלגלי הכנסת מסתובבים מאוד לאט לך תדע מת יקרה השינוי (מתי הוא יכנס לתוקף).
אני לא בטוחה שלחקות בשילוב ידיים זה הפיתרון.
אולי הפיתרון הוא להתחיל ללמוד (אפילו אם זה לתעודה) ולחכות לראות מה יקרה. הרי אם אתה כבר לומד לא יעיפו אותך מהתוכנית..
שורה תחתונה
אנחנו (אני , אתה וכולם בעצם ) משארים השארות אנחנו לא באמת יודעים מה יקרה ומתי (גם יהת לא בידיוק יודע ב100 %)
אני אישית בודקת את כל האופציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס07/08/2010לא ניתן בלימודים לתואר שני להכיר במקצועות שנלמדו לתעודה. זה לא חוקי לפי מל"ג
החוק נמצא ב"דרך" כבר כמו שנים טובות. כמו כן, 3 המקצועות שהוצמדו לטיפול הבעה ויצירה כבר עברו בכנסת בחוק. העיקוב של הבעה ויצירה נבע מדרישה של הגדרת תנאים להכרה של מטפל בהבעה ויצירה ב"עזרת" אקדמיזציה ולכן הועבר לגיבוש המלצות למשרד הבריאות ומל"ג לשם כך. לאחר שכבר יש המלצות הדרושות החוק עבור הבעה ויצירה יצטרף אחרי פגרת הקיץ בכנסת ע"י הצלחה בקריאה שניה ושלישית בכנסת ל-3 המקצועות הנ"ל שעבורם לא היה דרוש העיקוב הזמני כמו של טיפול בהבעה ויצירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאממ למיטב הבנתי
עלמה107/08/2010כולנו פה לא "מקורבים לצלחת" ולא ממש יודעים ב100 % מה יהיו ההחלטות הסופיות של המל'ג .
אני מאמינה שהמל'ג יגיע לאיזה הסדר עם המכללות שמלמדות לתעודה כיום לתת הזדמנות לבעלי תעודות להשלים לתואר שני
כך שמי שלומד היום לתעודה ינסו ללכת לקראתו ויתנו לו הזדמנות להשלים.
דבר שני תהליכי חקיקה לוקחים זמן ... הרבה זמן (ראה דוגמה חוק פסיכותרפיה )
דבר שלישי נראה לי שאני ואתה קוראים את אותם מקורות ויהיה נכון להגיד שאתה משאר \ חושב שזה מה שיקרה כי ממה שהבנתי אין לך (וגם לי אין) מידע אל מה שקורה מאחורי הקלעים.
אני קוראת מרצים בתחום שמלמדים בפועל
אני קוראת את יו'ר יהת
וממה שאני קוראת אני מנסה לנחש ניחוש מושכל מה יקרה
אבל בסופו של דבר אני לא באמת יודעת מה תהיה התוצאה הסופית.
אני מקווה שתהיה הוגנת ונכונה לסטודנטים ולתחום עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס07/08/2010את מל"ג לא מעניין אף אחד שלא לומד לתואר אקדמי
החוק אמור לעבור מיד לאחר הפגרת הקיץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת אחרת ממך
עלמה107/08/2010שכן ינסו ללכת לקראת מי שכבר לומד את התחום כדי שיוכל לעשות השלמות לתואר שני.
2 התהליך ההתאמות לMA יקח זמן (בכיוון של שנים)
שוב שורה תחתונה. לאף אחד מאיתנו אין מידע פנימי. אף אחד מאיתנו לא נמצא בתוך וועדות הכנסת ויודע בוודעות מה קורה מאחורי דלתיים סגורים.
אנחנו משערים ורוצים לכוות לטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס07/08/2010ועדות כנסת זה לא דלתיים סגורות - יש פרוטוקול של כל ישיבה נגיש באינטרנט
לפי דעתי, את מתבלבלת לגבי תפקיד של מל"ג - למל"ג אין שום עניין להתערב בדברים שחורגים מלימודים אקדמיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מדברת על לימודים אקדמים
עלמה108/08/2010ועל הפיכת לימודי תעודה ללמודי MA
מה שאני רוצה להגיד שכולנו (אני אתה , המרצים שעוסקים בתחום וגם יו'ר יהת) לא באמת יודעים
מעל כל ספק מה תהיה ההחלטה הסופית של המל'ג ולאיזה הסדרים הם יגיעו בסופו של דבר ואיך יתחשבו במי שיש לו תעודה.
הרי לרוב שעוסקים בתחום אין תואר שני מכוון שכיום ישנם רק 2 מקומות שאפשר ללמוד לתואר שני
(לסלי וחיפה) .
מה יעשו ?? יזרקו את כל אלה שיש להם תעודה ואת כל הסטודנטים שלומדים כרגע לתעודה לטיזינאבי? ;)
אני מאמינה שלא. אני מאמינה שיאפשרו להם להשלים לתואר שני
אני אישית הייתי לי שיחה עם מנהל התחום בתל חי וגם הוא (שהוא די בעיניינים) לא ממש יודע מה תהיה ההחלטה הסופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס08/08/2010שוב אני חוזר, מל"ג הוא לא צד בעניין של אלה שסיימו כבר לימודי תעודה. החוק אמור לאפשר להם לקבל רשיון ללא צורך בהשלמה לתואר שני.
וכן, אני חושב שבעידן של האינטרנט אנחנו יכולים לדעת לא פחות אם לא יותר מאשר המנחים במסלולים שונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר שני
יפעת08/03/2011איך אני יודעת אם בית ברל למשל קיבלו הכרה לתואר שני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תרפיה באומנות-ביאטריס01/08/2010
שלום, אני מחפשת את דרכי כבר זמן רב, בעלת BA במדעי ההתנהגות ( עובדת כבר שנים בהיי-טק)והחלטתי שאני רוצה ללמוד טיפול בהבעה ויצירה. ראשית כל גיליתי שהלימודים מאוווווד יקירים.... בית ברל, סמינר הקיבוצים יותר מ20 אלף לשנה. אני גרה בצפון (בעמק יזראעל) אבל לא ראיתי מסלולים של תרפיה באיזור.
מה דעתכן על מכללת "ביטוי" נשמעים נחמדים וגם ניתן להשלים את שעות האומנות.
מה לגבי מכללת תל חי?
לא עדיף כבר לעשות תואר שני בלסלי ? הרי המסלולים הם 3 שנים ועולים בסביבות 20000 ש"ח לשנה + השלמת אומנות.
אני צריכה קצת יעוץ ועזרה, מכיוון שיש לי 2 פיות להאכיל, אני מאוד חוששת מההוצעה הגדולה.
ההרשמה לרוב המוסדות נגמרת בקרוב, אשמח לקבל תשובה בהקדם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס01/08/2010אם את יכולה להרשות לעצמך לשלם 100 אלף ש"ח אז הלימודים בלסלי יכולים להיות טובים לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביאטריס שלום רב
לורי02/08/2010בהמשך לפרסום הוועדה להסדרת הטיפול באמנויות מה- 29.7.10 של המל"ג ומשרד הבריאות "טיפול באמנויות יוכר מעתה רק למסיימי תואר שני".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדוייק
אלכס02/08/2010"עם זאת, החוק יחול רק על סטודנטים שיחלו לימודיהם בטיפול באמנות לאחר אישור ההמלצות, וצפוי להכיר במטפלים באמנות שכבר עוסקים במקצוע בארץ. "
יכול לקחת עוד כמה שנים עד שהמסלולים הקיימים שמלמדים לתעודה יתארגנו לקראת התואר השני. יש סיכוי לא קטן שתוגדר תקופת מעבר של כמה שנים לכך עד שתהיה דרישה סופית של תואר שני בפועל.
ההמלצות של מל"ג הנ"ל הועברו לועדת הכנסת שתצטרך להגדיר את תקופת המעבר עד שהתואר השני יהיה מחוייב בפועל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר גם בחיפה
דפנה03/08/2010גם באוניברסיטת חיפה יש לימודי תואר שני לתרפיה באומנות וזה יהיה קרוב לך לעמק יזרעאל ובשכר לימוד נמוך משל לסלי.
אגב, לדעתי ההרשמה בחיפה כבר סגורה אבל תמיד שווה להרים טלפון, אם תצטרכי השלמות תוכלי לעשות אותן כבר השנה...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיוק העניין
אלכס03/08/2010שבחיפה זה מזמן לא אקטואלי לגבי לימודים בשנה הקרובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר שני
ד``ר עפרה קמר03/08/2010יש לציין שהמל"ג הגיש את המלצותיו לוועדת הכנסת ואישר אתמול למכללות להגיש תוכניות לתואר שני . שם התואר ' טיפול באמנויות- התמחות ב.........".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העדכון
אלכס03/08/2010נקווה שתצליחו לפתוח את תוכניות לתואר שני בהקדם(כנראה, לא השנה, אז בעוד שנה)
האם מדברים על תקופת ביניים של כמה שנים עד שהשינויים יתייצבו?
אם כן, מה יהיו תנאי הקבלה בינתיים?
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
ורד04/08/2010,תודה רבה על העדכון
האם יש מידע על המוסדות שעתידים להגיש בקשה ללמד לתואר שני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס04/08/2010בזמנו שאלתי את שאלה זאת את מי שיכול היה לפי דעתי אולי לתת לי תשובה על כך. מה שהבנתי מתשובתו שכדי לדעת אם מוסד מסויים הגיש בקשה למל"ג לפתוח מסלול לתואר שני יש צורך לפנות בכתב לכל מוסד כזה ובהתאם לתשובתו(או אי תשובתו) לקבל את המידע זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר שני
ד``ר עפרה קמר05/08/2010כרגע נראה שמספר מכללות עומדות להגיש תוכניות למל"ג, מכללת דוד ילין, סמינר הקיבוצים, בית ברל וסמינר לווינסקי.
קשה לומר כמה זמן התהליך ימשך, אבל אין ספק שיש התארגנות להגשה בגלל הצעת החוק, אחרת התוכניות לא תעמודנה בדרישת החוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת שגם המכללה האקדמית תל חי
עלמה105/08/2010עומדת להגיש בקשה (כך נאמר לי בזמנו)
אגב האם ידוע שהמכללות להוראה יעניקו MA או Med ?(תואר שני חינוכי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר שני
ד``ר עפרה קמר05/08/2010מדובר על MA בטיפול באמנויות בהתמחות ב........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיהיה באמת בהצלחה
אלכס05/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירב
מירב ס.04/08/2010אני בהבנת הנקרא מבינה ש" טיפול באמנויות יוכר מעתה רק למסיימי תואר שני". מעתה, אומר בפירוש "מעכשיו".
וחוץ מזה, גם אם הכי הרבה הם יסחבו את ה"מעתה" לשנה הבאה, זה ברור שעכשיו אין וזה אפילו קצת דיבילי להתחיל לימודי תעודה. ממה ששמעתי אישור תכנית במל"ג יכול לקחת גם 8 שנים. נכון אלכס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא
אלכס04/08/2010אין פה עניין של הבנת הנקרא. הכתבה שאת מצטטת ממנה לא מתארת במלואה את ההמלצה של המל"ג ושל משרד הבריאות. שום דבר לא דיבילי אם אין לך 100 ש"ח לשלם עבור לימודי תואר שני בלסלי. לידיעתך, יש גם אנשים כאלה ולא מעט. מי שהתקבל ללימודי תעודה השנה ידע שעומד להיחקק חוק חדש שיחייב תואר שני והחליט הכל זאת ללמוד במוסדות שמעניקים תעודה. גם זה בסדר מכיוון שהחוק שעומד להיחקק לא יחול על השנה הקרובה(חברי הכנסת חוזרים מפגרת הקיץ אחרי שהלימודים במוסדות להשכלה גבוהה ומכללות מתחילים).
למרות הנאמר לעיל, ממה שנסיון שלי, של כמה שנים בעקבות מעקב צמוד אחרי התקדמות החוק החדש, אומר שבקרוב ומאוד בקרוב החוק יעבור בקריאה שניה ושלישית בכנסת(העיקוב האחרון בחקיקה הסתיים לאחר הגשת המלצות מל"ג ומשרד הבריאות) כמו כן, תהיה תקופת מעבר שבה המוסדות שמלמדים לתעודה יוכלו להגיש בקשה ללמד לתואר שני. הבנתי שכבר מעכשיו הם יכולים להגיש את התוכניות של תואר שני למל"ג. אין לי כמעט ספק בכך שנראה בעוד שנה כמה וכמה תוכניות חדשות שיציעו תואר שני בנוסף לאלה שקיימות היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי חברה שעובדת בסמינר
שני04/08/2010והבנתי ממנה שכבר לפני כמה שנים הם הגישו בקשה לתואר שני למל"ג, וקיבלו לפני שנה (או שנתיים?) תשובה שלילית בגלל שהם סמינר למורים ויכולים להגיש רק לתואר שני בחינוך, ולא יתנו להם עקרונית תואר שני בטיפול
אלכס04/08/2010קודם כל אנחנו לא יודעים אם זה נכון או לא ממה שאת מתארת כל עוד לא מפורסמת תשובה רשמית זאת הוצאת דיבה.
לגבי הגשה של תוכנית לתואר שני לאישור מל"ג - לאחר שהועברו המלצות המל"ג ומשרד הבריאות לועדת הכנסת נקבעו גם קריטריונים ברורים מבחינת מבנה תוכניות לימוד ומבחינת תנאי סף לקבלה לתואר שני למי שרוצה להגיש בקשה שבמוסד שלו תאושר אפשרות ללמד לתואר שני. כמו שכתבתי מקווה שבעוד שנה נראה מוסדות נוספים שיקבלו אישור לפתוח מסלולים לתואר שני בנוסף לאלה שכבר קיימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבית ברל
ורד05/08/2010הבנתי מהם שהם המכללה היחידה בארץ שקיבלה אישור לתואר שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמעתי כל כך הרבה דברים רעים על חיפהמיכל01/08/2010
מבנות שלומדות שם בשנה ב':
המון הבטחות שלא קיימו,ואי דיוקים ועכשיו בכתבה מהארץ אני רואה שטיפול באמנות לתואר שני התאפשר רק בלסלי כשבחיפה זה מוגבל לטיפול בספרות בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל דאגה בכתבה
עלמה101/08/2010בהארץ אין את כל הפרטים המלאים.. והתוכנית בחיפה אושרה על ידי המל'ג לפני כשנתיים.
ו... למה נראה לי שנכנסו לפה סטודנטים של לסלי להעדיר את המוסד שלהם?
כן גם אני שמעתי שיש בלגן בחיפה (בלי קשר לכתבה ) אלה קשור לזה שזו תוכנית חדשה ועדיין לא מאורגנת כלכך טוב.
אבל די לנסות להעלות את הערך של לסלי - עם כל הכבוד ללסלי ... אי אפשר להתעלם המעובדה ששכר הלימוד פשוט לא הגיוני.
וכן.. אני אמשיך לכתוב את זה...
אני כולי תקווה שהתחרות שתהיה תעלץ את לסלי לחשוב על הנושא מחדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא
אלכס01/08/2010זה לא תלמידים של לסלי...
מנסים לצוד עוד תלמידים ברגע אחרון, למרות שהמלצה של מל"ג בקשר לחוק החדש לפי דברי יו"ר של י.ה.ת - התואר חייב להיות ישראלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אתה יכול להיות בטוח
עלמה101/08/2010שאלה לא תלמידים של לסלי או מישהו מהעודבים שמנסה למשוך סטודנטים?
לסלי הם היחידים שנכנסים לפה בעיקביות כדי לפרסם את עצמם .. למה זה?
איפה למשל אונ' חיפה? מכללת תל חי? וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק
אלכס01/08/2010כמו שכתבתי - מנסים "לצוד" עוד תלמידים ברגע האחרון.
אגב, למרות שמאותו מחשב נכנסים אוטומטים באותו שם, ישנה אפשרת למחוק את ההיסטוריה מהמחשב ולהיכנס כל פעם בשם אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני פשוט בהלם!רינת31/07/2010
אחרי שנרשמתי לחיפה שמעתי על המון בלאגן שיש שם מחברות שלומדות
בשנה ב'. מספרות על המון הבטחות שלא קויימו והמון הטעיות, ועכשיו ראיתי בהארץ
שלימודי טיפול באמנות לתואר שני התאפשרו עד עכשיו רק בלסלי, ובחיפה מדובר רק על תואר בספרות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס31/07/2010הכתבה ב"הארץ" לא מבטאת במלואה את החלטה של המל"ג וחסרים חלק מהפרטים. אין לך מה לדאוג מכיוון שהלימודים בחיפה בטיפול בהבעה ויצירה אושרו לפני שנתיים בערך ע"י מל"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת בירושליםme28/07/2010
היי,אני בת 21,ולפני מספר שנים התניסתי בטיפול באומנות.
אני ממש מעוניינת לחזור לסוג כזה של טיפול,שהיה עבורי חשוב ומועיל,אך לא יודעת איך ולמי לפנות.
אני ירושלמית,בת 21 ובנוסף אין לי המון כסף(הבנתי שטיפול מסוג זה לא מסובסד).
כשניסיתי לחפש באינטרנט,הופנתי בעיקר ללימודי טיפול באומנות,או לטיפול אך בילדים ונוער.
תודה,וערב מקסים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי כאן
אלכס31/07/2010אלפון - י.ה.ת
ירושלים , טיפול באמנות
מעמד אימייל יישוב נייד שם
מודיעין 054-2002062 אדלר-לוי דיקלה
ירושלים אוליצור זמל מיכל
מודיעין 054-4787488 אורנשטיין אל-על מיכל
ירושלים 054-4629844 איינשטיין תמר
כפר אדומים 050-5790767 אלון גרינבאום קייט
מודיעין 050-5430967 אלמוג כנרת
ירושלים 050-2761216 אפרתי עינת
ירושלים 052-4370007 בורמן גלי
ירושלים 052-2678991 בן גיאת רונה
ירושלים 054-6399674 בן זקן מרב
מודיעין 052-3463536 ברמן פיקאר רחל
ירושלים 050-6963332 גוטהולד-זיפקין דבורה
ירושלים 054-5573004 גוטסמן יוכי
אלון שבות 052-5562304 גור דניאלה
ירושלים 050-7958853 גיא אלדה
צור הדסה 050-5923375 גרונר מיריי
ירושלים גרינבלט-וקנין חנה
ירושלים גרינג ורדה
ירושלים 054-6506545 דיאמונד בן סימון שירה
ד.נ. שמשון 052-4454050 הוניג אופירה
אפרתה 054-6373075 ווליש שושנה
ירושלים וינר מיכאלה
ירושלים 052-4771268 ורדי אפרת
ירושלים 054-4499515 זילבר דניאלה
ג.מרדכי ירושלים 052-2863176 חבושה אסנת
ירושלים 050-6683482 חן נורה
מודיעין 052-3714642 יגוד-מוריס עדינה
ירושלים 054-7881436 ידוב-הרינגמן אביבה
אדרת 054-5207672 יעקובסון רחל
ירושלים 052-5560557 כהן צילה
נוף אילון 050-9790440 כיאט מלי
ירושלים לאביוד-אריה גולדי
ירושלים 052-8600132 לח אילנה
ירושלים 054-4406805 ליבנד רוני
ירושלים 054-5655725 מחלב נילי
ירושלים מלי פרלה
ירושלים 052-3579464 מקמורי מוטי
מעלה אדומים 052-8643060 מרציאנו ליזי
ראש צורים 052-5311760 סאק גילה
ירושלים 050-6303912 סמואל רני ציפורה
מבשרת 054-6780689 ספרן אפרת
ירושלים סקולניק רושי ד"ר
ירושלים 054-2307263 עידו-פולמן חוה
אפרתה 054-5707493 פולק רחל
ירושלים 050-7382142 פיין מאירה
לי-און 054-7424272 פפר-אלי קרן
ירושלים 054-5670914 פריילך רחל
ירושלים 050-8940026 פרל נעה
ירושלים קוסטליץ שפרה
ירושלים 052-8458497 קליין-הוניג מיקי
ירושלים קמר ד"ר עפרה
ירושלים 052-3802803 קסטל הילה
ירושלים קרגר אני
ירושלים 050-7484213 שבדרון ענת
בית זית 054-6320997 שטיין ארבל
ירושלים 054-4468844 שטראוס-טללים מירי
ירושלים 054-4618973 שפירא ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפלת בירושלים
ד``ר עפרה קמר01/08/2010את יכולה להתקשר אתי ואנסה לעזור לך למצוא מטפלת בירושלים. 0547279744.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת שעות דרמהיוכי28/07/2010
ממה שהבנתי בהודעות הקודמות יש כמה אפשרויות להשלים שעות אומנות בצורה מרוכזת (אם כי 600 שעות בשלושה חודשים באמת נשמע מוגזם). האם יש אפשרות דומה בדרמה. משחק, בימוי וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס28/07/2010החול לתיאטרון אוניברסיטת חיפה
ביה"ס הגבוה לאמנויות הבמה "בית צבי"
סטודיו למשחק "ניסן נתיב"
ביה"ס למשחק "יורם לוינשטיין" (סל"ה)
תיאטרון הגוף- בי"ס לתיאטרון פיזי ע"פ שיטת לקוק
ביה"ס לאמנויות הבמה של סופי מוסקוביץ'
ביה"ס למשחק של ענת ברזילי
מנשר – מרכז ללימודי אמנות ותרבות
מרכז ביכורי העיתים
מקומות מוכרים נוספים ברחבי הארץ הם אלו הנתמכים ע"י מנהל התרבות של משרד התרבות והספורט - באתר ממשלתי של המשרד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוכי
מיה גל M.A.01/08/2010אלכס פירט בתשובתו המון אפשרויות להשלמת שעות.
אוסיף רק שלמיטב ידיעתי, לפחות כך היה בעת שאני למדתי, את צריכה בשלב ראשוני 300 שעות ולהשלים 300 שעות נוספות במהלך התואר, כך שזה יוריד לך את הלחץ. בנוסף, בזמנו כאשר למדתי באוניברסיטת לסלי ניתנו שעות של משחק כחלק מהתואר, אינני יודעת מה המצב שם כעת, אני מציעה לך לבדוק שם ובמוסדות אחרים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה
יוכי12/08/2010אני שואלת על קורסים מרוכזים.
בררתי בחלק מבתי הספר שאלכס ציין והם מציעים מסלולים שנתיים שלא מתאימים לי מהסיבה הפשוטה שאני עובדת מלא בשנה הקרובה. אז אפ י קורסי ערב או משהו מרוכז שאתם יודעים ליו אשמח אם תיידעו אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
אלכס12/08/2010בביה"ס הנ"ל מתקיימים לימודי משחק במסלול מקצועי מלא. בפנייתך עליך לברר על קיום סדנאות או מכינות המוצעות מעת לעת. על פי רוב פתיחתן תלויה במספר הנרשמים
בית הספר למשחק באר שבע
בית הספר לתאטרון בובות של דבורה צפריר
בית ספר לתאטרון בובות חולון
בית צבי
החזותי ירושלים
המרכז לתיאטרון אלטרנטיבי שלומי
הסטודיו חולון
יורם לוינשטיין
ניסן נתיב - ירושלים
ניסן נתיב - תל-אביב
סופי מוסקוביץ'
תאטרון הגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות במיקום ההודעה
אלכס12/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
אלכס12/08/2010בביה"ס הנ"ל מתקיימים לימודי משחק במסלול מקצועי מלא. בפנייתך עליך לברר על קיום סדנאות או מכינות המוצעות מעת לעת. על פי רוב פתיחתן תלויה במספר הנרשמים
בית הספר למשחק באר שבע
בית הספר לתאטרון בובות של דבורה צפריר
בית ספר לתאטרון בובות חולון
בית צבי
החזותי ירושלים
המרכז לתיאטרון אלטרנטיבי שלומי
הסטודיו חולון
יורם לוינשטיין
ניסן נתיב - ירושלים
ניסן נתיב - תל-אביב
סופי מוסקוביץ'
תאטרון הגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה
אלכס12/08/2010תנסי ב ע"י חיפוש בגוגל של אתר:
מטאפורה - סדנאות תרפיה באמנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באמנותדנה28/07/2010
שלום רב,
אני אוטוטו מסיימת תואר ראשון באריאל. רציתי לשאול, האם המקצוע הוא בכלל מבוקש? מה החסרונות של המקצוע ביחד עם כל סגולותיו? אני פשוט מבררת הכל לפני שאני אתחיל ללמוד את המקצוע, שאדע לקראת מה אני הולכת...
בתודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
מיה גל M.A.28/07/2010דנה שלום,
התשובה לשאלתך מאד מורכבת ומאד סובייקטיבית ואינדיודואלית. ברור שכל אחד יכול לחוות את העיסוק במקצוע באופן שונה. באופן כללי אוכל לומר שאחד מחסרונותיו של המקצוע הוא התיגמול הכלכלי, במיוחד במרבית המקומות הציבוריים. בנוסף, זהו מקצוע שכרוך כמובן בנכונות לחקירה נפשית, בפתיחות ורצון להגיע למודעות עצמית רבה ככל האפשר ובאתגרים רגשיים לא פשוטים אבל מאד מפרים, מעשירים ומספקים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה באומנות/דרמה ר"ג גבעתייםאמא28/07/2010
לבתי בת שמונה מחפשת תרפיה בדרמה/אומנות באזור גבעתיים רמת גן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא
מיה גל M.A.28/07/2010שלום רב,
לדאבוני אינני מכירה מטפלים באיזור המבוקש, במידה ויש לכם יכולת להגיע לתל אביב את מוזמנת לפנות אלי טלפונית ואנסה לעזור לך למצוא מטפל/ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאתר יה"ת ארגון המטפלים תמצאי רשימת
משעלי נעמי29/07/2010שלום רב,
הנני מטפלת באמנות המקבלת בקרית אונו,ישנם מטפלים קולגות נהדרים ברמת גן ובגבעתיים
תוכלי למצוא ברשימת המטפלים של אתר יה"ת אתר הארגון של המטפלים , אשמח לעזור
תוכלי לפנות אלי במייל
בתודה משעלי נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה יש אינדקס של מטפלים באומנות?מיכל28/07/2010
אשמל להמלצות על מישהי/ו לטיפול במבוגר בתהליכי קבלת החלטות וחיפוש כיוון באזור השרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
מיה גל M.A.28/07/2010מיכל שלום,
קיימים מספר אינדקסים של מטפלים באינטרנט, למשל בטיפולנט, עידן הדלי ונוספים שכרגע אינני זוכרת את שמם. גם באתר של אוניברסיטת לסלי יש רשימת מטפלים בוגרים ויתכן שלמכללות נוספות יש שירות כזה באתר שלהן.
אני מכירה מטפלת בעין שריד, האם זה יכול להתאים? אם כן פני אלי טלפונית ואתן לך את פרטיה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
אלכס28/07/2010הייתי מוסיף את אלפון מטפלים באתר של י.ה.ת - האיגוד הישראלי לתראפיה באמצעות הבעה ויצירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת תרפיה לילד בגיל 11ריבה25/07/2010
שלום רב,
אני צריכה (בהמלצת בית הספר) ואיבחון שערכנו לילד בחורה מנוסה אשר תעשה תרפיה לילד
הבעיה שאיני יודעת איך אוכל למצוא בישוב שאני גרה מישהי מנוסה? ע"מ שלא יגרם עוגמת נפש לילד?
תודה רבה
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריבה
מיה גל M.A.25/07/2010היכן את מתגוררת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרפיה לילד בגיל 11
ריבה26/07/2010שלום רב
אני מתגוררת בשוהם ורוצה אם יש אפשרות במקום מגורי, אני יודעת שיש ליד אבל מעדיפה בשוהם.
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלריבה
מיה גל M.A.28/07/2010ריבה שלום,
לדאבוני אינני מכירה מטפל/ת בשוהם. ביררתי עכשיו עם מטפלת שעבדה שם אך לא בטוח שהיא תעבוד שם בשנה הבאה. במידה וכן אעדכנך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנאי קבלה לתרפיה ועבודהאביטל25/07/2010
שלום,
אני כרגע לומדת פסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה, ושוקלת לעבור לתואר כללי במדעי החברה והרוח , למדתי כבר את הקורסים הבסיסים בפסיכולוגיה ללימודי תרפיה באומנות .רציתי לדעת עד כמה זה חשוב מבחינת תנאי קבלה למוסדות הלימוד, ועבודה ללמוד תואר הקשור לתחום אם יש מקומות שדורשים דווקא תואר מסויים? או שאפשר להתקבל עם כל תואר שהוא?
תודה רבה אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס25/07/2010אם יש לך מקצועות השלמה בפסיכולוגיה אז מספיק תואר ראשון כלשהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)