מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מובלבלת-מס' שאלותטלי25/07/2010
מה ההבדל בין עבודה מעשית פרקטיקום וסטאז?
במהלך העבודה עושים עבודה מעשית ומזה פרטיקום?וסטאז'?
בתום הלימודים עובדים רגיל ומקבלים שכר?
והאם למישהו יודע האם יש התקדמות בחוק בכנסת לגבי תואר שני.?
אין לי ניסיון באומנות האם אצליח בתחום למרות זאת? ומה התנאים לאונ' חיפה לתואר שני בתרפיה באומנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס25/07/20101
מה ההבדל בין עבודה מעשית פרקטיקום וסטאז?
אין הבדל - כולן מילים שמתייחסות לאותו דבר
2
במהלך העבודה עושים עבודה מעשית ומזה פרטיקום?וסטאז'?
במהלך לימודים עושים התנסות מעשית
3
האם בתום הלימודים עובדים רגיל ומקבלים שכר?
כן
4
והאם למישהו יודע האם יש התקדמות בחוק בכנסת לגבי תואר שני.?
כן, בקרוב יועברו המלצות של מועצה להשכלה גבוהה ומשרד החינוך לועדת הכנסת לגבי קריטריונים של מסלול לימודים טיפולי בהבעה ויצירה ותנאים מקדימים לקבלה אליו
5
אין לי ניסיון באומנות האם אצליח בתחום למרות זאת? ומה התנאים לאונ' חיפה לתואר שני בתרפיה באומנות?
60 שעות נסיון באומנות הוא אחד התנאים המקדימים של קבלה, לכן מי שאין לו נסיון באומנות רוכש אותו לפניח תחילת הלימודים.
התכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון אשר סיימו לימודיהם (ובידם אישור זכאות) המעוניינים להמשיך בלימודים לתואר שני בביה"ס לטיפול באמצעות אמנויות.
מועמדות ללימודי מ"א בטיפול באמצעות אמנויות מחייבת עמידה בתנאים הבאים:
זכאות לתואר ראשון ממוסד להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל המוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה בציון סופי של 85 לפחות.
עמידה במבחן קבלה באנגלית בציון 75 (ניתן לגשת למועד אחד בלבד).
קורות חיים.
הצהרת כוונות.
המלצה מגורם אקדמי.
ראיון על פי שיקול דעתה של ועדת הקבלה.
מועמדים בוגרי תואר ראשון, שלא למדו את הקורסים הבאים בלימודי התואר הראשון, יחויבו בהשלמות הנלמדות ברמת התואר הראשון. קורסים אלה אינם נכללים בתוכנית המ"א:
מבוא לפסיכולוגיה – 4 נ'.
פסיכולוגיה התפתחותית –4 נ'.
פסיכופתולוגיה (פסיכולוגיה אבנורמלית) – 4 נ'.
סטטיסטיקה – 2 נ'.
שיטות מחקר – 2 נ'.
תיאוריות אישיות – 2 נ'.
שעות באמנות פלסטית/ תנועה ומחול/ דרמה ותיאטרון – בהתאם למגמה.
תיאורטי: קורס אחד אקדמי של 4 נ', או 2 קורסים אקדמיים תיאורטיים של 2 נ' כל אחד.
מעשי: קורס של 4 נ' (או 60 שעות) ממוסד מוכר ע"י בית הספר.
אמנות פלסטית: ציור, רישום, פיסול וקדרות. דרמה תרפיה: משחק, פלייבק, אימפרוביזציה, פנטומימה, קרקס/ליצנות, תיאטרון בובות ומספרי סיפורים. תנועה ומחול: מחול מודרני ו/או קלאסי, מחשבת הגוף, אימפרוביזציה, קונטקט, אמנויות לחימה.
יש לסיים את כל קורסי הקדם בממוצע 80 לפחות עד תחילת שנת הלימודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
אלכס25/07/2010ב 4
במקום משרד החינוך צריך להיות משרד הבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון נוסף
מיה גל M.A.25/07/2010צריך לצבור 600 שעות אומנות בתחום הנבחר, ולא 60, עד סוף התואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון של התיקון
אלכס25/07/2010באוניברסיטת חיפה אין דרישה של 600 שעות עד סוף התואר, ובכלל עם תואר של חיפה אי אפשר לעבוד במשרד הבריאות מכיוון שההתנסות מעשית בזמן הלימודים היא 500 שעות בלבד לעומת 900 שעות שדרושות כדי לעבוד במשרד הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון נוסף לשעות מעשיות
מיכל02/08/2010לפי התנאי של משרד הבריאות וגם לפי המלצות הועדה האחרונות: 300 שעות אמנות יש לסיים לפני וכתנאי לתכנית הלימודים ועוד 300 שעות עד לסיום הלימודים.
ז"א את חייבת 300 שעות אמנות עד תחילת הלימודים, ומי שלא דורש כך, מסכן את המעמד שלך כמטפלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדוייק
אלכס02/08/2010כדי לעבוד במשרד החינוך אין צורך בכמות כזאת של של שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה קשור למשרד החינוך?
מיכל05/08/2010מה זה קשור איפה אתה עובד? כל מטפל שייך מקצועית למשרד הבריאות, לא משנה באיזה מסגרת הוא עובד. משרד הבריאות רושם בחוזר במפורט את התנאי הזה, וזה גם הקרטריון במשך שנים בכל המוסדות המאושרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
ד``ר עפרה קמר05/08/2010משרד הבריאות קבע לפני הגשת הבג"צ ב- 2005 שמי שמעונין ללמוד טיפול באמנויות בתוכניות שהוא הכיר (בזמנו) חייב ב- 300 שעות אמנות לפני תחילת הלימודים ובהשלמת 300 שעות נוספות בזמן הלימודים. רוב התוכניות דורשות שעות אמנות לפי הנהלים הישנים,
עד כמה שאני יודעת משרד החינוך לא בודק את שעות האמנות של המטפלים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס05/08/2010אין כבר משמעות לחוזר מנכ"ל. בעוד זמן קצר החוק החדש יעבור בקריאה שניה ושלישית בכנסת והוא יקבע את התנאים לקבלה ללימודים וקבלה של רשיון. לכן המוסדות שמלמדים טיפול בהבעה ויצירה אמורים להגיש בקשות להכרה בעמידה של מסלולם בתנאים החדשים ע"י מל"ג ומשרד הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר עפרה קמר05/08/2010נכון, אך עד שתהייה חקיקה תנאי הקבלה הם בהתאם לחוזר מנכ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלכס05/08/2010ברוב המקומות שמקפידים על תנאי הקבלה לפי חוזר המנכ"ל ההרשמה נסגרה כבר מזמן.
ההרשמה לשנה הבאה כנראה תהיה כבר לפי החוק החדש שאמור להיחקק הרבה יותר קודם מכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באומנות במשרד החינוךשלומית25/07/2010
שלום,
אני בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית ובעלת תואר שני בעבודה סוציאלית במגמה של כלים אומנותיים בטיפול, מטעם אוניברסיטת בן גוריון. במסגרת הלימודים עברנו מגוון קורסים העוסקים בטיפול באומנות (עבודה עם חומרים, אוכלוסיות שונות) ואף עשינו פרקטיקום בנושא.
ברצוני לדעת, האם התואר הנ"ל יכול להיות מוכר לי ע"י משרד החינוך וכיצד והיכן אני יכולה לברר זאת?
תודה, שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומית
מיה גל M.A.25/07/2010שלומית שלום,
לצערי אין לי תשובה לשאלתך, אני ממליצה לך לפנות ישירות למשרד החינוך, אולי אצל המפקחת האחראית על איזור מגורייך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה באומנות - שכר?ליאת24/07/2010
שלום,
אני קוראת בפורום כבר זמן מה, מנסה להבין וללמוד קצת על תחום התרפיה באומנות לפני שאני משלמת את כל חסכונותי (הנוכחיים העתידיים) על הלימודים האלו.
התחום נשמע לי מרתק, מקריאת ההודעות בפורום, קריאת תיאורי מקרה ומאמרים זה נשמע כמו מקצוע מופלא שמאוד הייתי רוצה לעסוק בו.
אבל - כאשר התעניינתי בשכר עבור טיפול באומנות דיי התבאסתי. נזרקו מספרים סביב ה-5000 ש"ח לחודש, ונאמר לי שאין ביקוש במגזר הפרטי. האמנם?
מישהו יכול לספר קצת על פוטנציאל ההשתכרות?
עם כל הרצון שלי ללמוד, אני חייבת לחשוב גם באופן ריאלי, ועל פיות שאני אצטרך להאכיל בעתיד.
תודה רבה!
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס24/07/2010בדרך כלל התשובה לשאלתך לגבי כדאיות של לימוד התחום היא שאם "בוער" בך ב"פנים" ללמוד את התחום אז כדאי שתעשי זאת, אחרת יכולות להיות אכזבות בגלל החיסרונות שהזכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאת
מיה גל M.A.25/07/2010יש דרישה למקצוע גם בתחום הפרטי, אולם בד"כ לוקח זמן לרכוש מוניטין ולפתוח קליניקה פרטית. זהו לא מקצוע שצריך להגיע אליו מתוך רצון להתעשר, ניתן להתפרנס ממנו אולם השנים הראשונות אינן קלות והשכר בשירות הציבורי אינו גבוה בדרך כלל.
בהצלחה בכל דרך שתבחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שמי שרוצה לעסוק בתחום
עלמה129/07/2010הטיפולי עושה את זה כי הנושא "בוער בו" מבפנים.
כי ההתחלה לא פשוטה . אומנם אחרי תקופה של בניית השם המקצועי וניסיון וכו אפשר בהחלט לגבות משהו בין 300-450 ש"ח לסשן.
כמובן שזה לא בהתחלה - ההתחלה היא שלב בו אתה בונה את עצמך במובן הניסיון ומוניטין מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרפיסט מתחיל
ורד30/07/2010עלמה
האם ידוע לך או למישהו כאן כמה תרפיסט מתחיל באומנות יכול לקבל כשכיר וכעצמאי?
כמובן ש-450 שח לסשן נשמע לי מטורף (יותר מפסיכולוג.....) האם המידע הזה נכון?
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מידע יותר
עלמה130/07/2010מדוייק
זה מה שקראתי באתר יהת
משהו בין 250 (לתרפיסט מתחיל בערך) ל450 (לתרפיסט מנוסה)
פסיכולוג קליני בעל מוניטין וותק לוקח בין 400-450* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר שני בחיפה ללמודי טיפול בדרמהצארלו17/07/2010
מישהו יודע האם התואר השני בחיפה מקנה תעודה לטיפול בדרמה המאושרת ע"י משרד הבריאות?
האם הבוגרים צריכים לעשות השלמת שעות בכדי לעסוק בטיפול?
כמה שעות השלמה נדרשים אם בכלל?
אשמח לקבל תשובה שתעשה סדר בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס17/07/2010לידיעתך, מאז שנת 2004 לא ניתנות תעודות מטפל לא ע"י משרד הבריאות(ולא ע"י גורם אחר) בטיפול בהבעה ויצירה. הסדרת הנושא הנושא כרגע נמצאת בתהליך מתקדם של חקיקה ע"י הכנסת הנוכחית.
בסיום התואר בחיפה כנראה שתוכלי לעבוד במשרד החינוך וללא צורך בהשלמה כלשהי. כדאי לך לבדוק ישירות מול משרד החינוך אם בוגרי תואר שני בחיפה בדרמה תרפיה מתקבלים אצלם לעבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה תרפיה באומנות?אילה15/07/2010
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות
אשמח לקרוא יותר על הרציונל, גישות ודרכי טיפול, מה כוללת עבודתו של המטפל.
אשמח לקבל גם קישורים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילה
מיה גל M.A.18/07/2010אילה שלום,
את מוזמנת לקרוא מאמר שכתבתי לאתר זה וסרטון בנושא.
משום מה אינני מצליחה להביא לכאן את הקישור, חפשי באתר ואם לא תמצאי פני אלי שוב עם כתובת המייל שלך ואשלח לך לשם.
טיפול באמנויות הוא תחום רחב מימדים וקיימת כמובן ספרות נרחבת בנושאים השונים. אני ממליצה לך על הספר "בשפה אחרת" בהוצאת מודן שבאמצעותו תוכלי להתרשם מהסוגים השונים של טיפול באמנויות.
בהצלחה!
מיה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין
אלכס24/07/2010כל קישור שמופיע בפורום הזה נמחק.
מעניין מה יקרה עם הקישור הזה אשר קשור עם מנהלת הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכס
ורד24/07/2010היי אלכס
איפה ומתי אתה מתכוון ללמוד?
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ורד
אלכס24/07/2010אני מקווה שבשנה הבאה. לגבי איפה - בלסלי אם ירד שם גובה שכר לימוד או במכללה אחרת אם תקבל אישור להעניק תואר שני. לכן, התקווה היא בשנה הבאה, אך במציאות אני לא יכול לדעת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה?
ורד24/07/2010היי אלכס,
תודה על תגובתך. גם אני מתכננת על שנה הבאה, ולא השנה הקרובה. בתקווה רבה להתקבל לחיפה, בעיקר משום שאני מכוונת לתואר שני בשכר לימוד אוניברסיטאי.
ההתלבטות היחידה שלי היא מכיוון של מכללות אחרות שמלמדות תרפיה באמנות (לוינסקי, בית ברל) שממש בא לי ללמוד שם...אך הן מלמדות כלימודי תעודה ולא תואר שני.
מה לגבי אונ' חיפה? זו אפשרות מבחינתך?
לגבי לסלי - גם אם הם יורידו את שכר הלימוד...יש לך מושג אם הם מתכננים לעשות זאת?
לגבי מכללות אחרות - גם אם החוק יעבור בכנסת, אנו מצפים שתהיה דרישה לתואר שני, האם המכללות שמלמדות כיום כלימודי תעודה יעברו הסבה לתואר שני.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
ורד24/07/2010התכוונתי למכללת סמינת הקיבוצים ולא לוינסקי (מהודעתי הקודמת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס24/07/2010קודם כל שיהיה בהצלחה עם חיפה!
לגבי אונ' חיפה זאת לא אפשרות - גם מבחינת מרחק וגם מבחינת תנאיי קבלה.
לגבי לסלי, אני חושב שזה עניין של היצע וביקוש. אם יהיו עוד מכללות שיעניקו תואר שני אז נראה לי שיש סיכוי סביר שירדו מהעץ הגבוה שטיפסו עליו.
המכללות שיעמדו בדרישות של החוק מבחינת רמת הלימודים הטיפוליים הנדרשים סביר להניח שיורשו לפתוח תוכניות לתואר שני. אני מאמין שרוב המכללות הגדולות שמלמדות היום לימודי תעודה ימהרו להתאים את עצמן לתנאים החדשים של החוק כדי לקבל אישור לפתיחת מסלולים של תואר שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכס - יש לי ספק
עלמה126/07/2010אם מכללת לסלי ירדו מהעץ הגבוהה הזה של שכר לימוד בקרוב כך שממש לא הייתי שמה את כל הביצים שלי בסל של לסלי.
גם אני בהתחלה חשבתי ללמוד בלסלי אבל אחרי שקראתי על שכר הלימוד ירדתי מהר מאוד מהרעיון הזה.
השכר לימוד פשוט אבסורד!
חיפה -התנאים קשים ודי גבוהים וגם שמעתי ממישהי שלומדת שם שיש שם די הרבה בלגן החוג מכוון שהוא די חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס26/07/2010הזמן יגיד מה נכון. החוק החדש עומד לצאת מאוד בקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני קראתי מיו"ר יהת שהם די רחוקים
עלמה126/07/2010מלהעביר את החוק
ככה שלא הייתי תולה בזה יותר מידי תקוות
(או שאתה יודע משהו שאנחנו לא יודעים )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת מתסכל ש....
ורד26/07/2010מה שמתסכל אותי שלא מדובר רק במתי יצא החוק, אלא מה ההשלכות שלו
כרגע אני לומדת קורס אמנות מעשית של 56 שעות - כנדרש באונ' חיפה.
אני מאוד מתלבטת האם כדאי להתחיל באוקטובר קורס באמנות עיונית - כנדרש גם בחיפה.
אני לא רוצה למצוא עצמי מוכנה עם דרישות קדם שאינן רלוונטיות....
מה גם...לכשיצא החוק..אי אפשר לדעת האם גם המכללות השונות שמלמדות תרפיה באמנות כתעודה, יחלו ללמד לתואר שני.
ממש מתסכל...חוסר הוודאות הזו.
ומתסכל גם חוסר התחרות היחסית בתחום - לתואר שני.
אני מבינה שאף מוסד לא יעשה שינויים עד שידעו בוודאות מה יאמר החוק.
לא נותר אלא לחכות (ולא ממש בסבלנות)
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני קיבלתי לפני כמה דקות טלפון
עלמה127/07/2010ממשהי בלסלי שבעצם השכר לימוד שלהם (100.000) לא כזה שונה מהשכר לימוד בחיפה
מכוון שבחיפה יש את השני ג ' הנוספת.
מה גם שבלסלי כוללים כל חומרי העזר (לא מובן לי איזה חומרי עזר יש לפסיכודרמה)
ושהם (לסלי) חוסכים לנו את שנה שלישית כמו בחיפה
כך שלסלי בעצם חוסכת לנו כסף
ואני טוענת ש100.000 זה המון!! גם בהשוואה למכללה פרטית כמו המכללה לישראל (תואר שני בייעוץ חינוכי).
רק מעטים יכולים להרשות לעצמם 100.000 שקל שכר לימוד
אני מקווה כמו אלכס שאם גם המכללות יקבלו אישור לתואר שני לסלי תצתרך לעשות חישוב מחדש מכוון שיהיה לה תחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלא יבלבלו אותך
אלכס27/07/2010שנה שלישית בחיפה עולה 7000 ש"ח כולל הדרכה.
לגבי חומרים, זה נשמע לי אפילו ילדותי להתייחס לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא (הפקידה מלסלי שהתקשרה)
עלמה127/07/2010טענה שאונ' חיפה יוצא אותו מכיר כמו לסלי יחד עם שנה ג' שיש בחיפה (אין לי מושג איך זה מתכזז).
גם טענה שלסלי משלם למקומות הפרטיקום (כל מוסד השכלה גבוהה אמור לשלם למקומות שבו הסטודנט עושה פרקטיקום זה תגובה לטענה על גובהה שכר לימוד?!).
היא גם אמרה שהכיתות קטנות ואינטימיות וכו.
כל זה הן לדעתה סיבה לשכר לימוד הלא הגיוני הזה!
אישית, נראה לי שללסלי קצת חסר סטודנטים לכן הם מתקשרים לאנשים הביתה כדי לנסות לשכנע.
אותי לא ישכנעו שהשכר הלימוד שפוי כי הוא פשוט לא!
זה לא אישי .. זה עיניין פרקטי לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצויין
אלכס27/07/2010שמח לאת עומדת על דעתך ומראה להם שהחוצפה שלהם לא תקדם אותם לשום מקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת אם חוצפה
עלמה127/07/2010הם פשוט מבינים שאין להם תחרות לכן מרשים לעצמם לדרוש סכומים פשוט לא הגיונים כאלה.
מקווה שיבוא יום וכן תהיה להם תחרות והם יצתרכו לעשות חישוב מחודש לגבי הנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה
אלכס27/07/2010החוצפה זה שהם מוסרים מידע שיטחי ולא מדוייק אודות המקומות האחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שיטחי?
עלמה127/07/2010הם מנסים לעלות את הערך של עצמם כדי שיבחרו ללמוד אצלהם.
מנסים להקטין את נושא השכר לימוד.
אבל מצד שני גם אונ' חיפה לא מקום מושלם.. גם שם יש חסרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס28/07/2010תוספת של 7000 ש"ח עבור שנה שלישית בחיפה לא מקרבת את גובה שכר לימוד בחיפה(42 אלף ש"ח ל 3 שנים) ל-100 אלף ש"ח של לסלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון
אלכס02/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבלבלים אותך
יהודה28/07/2010תואר שני בייעוץ חינוכי במכללה האקדמית לישראל עולה כ- 40000 שקל, ואין מה להשוואות בין התחומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההשוואה היא בסיסית
עלמה128/07/2010שגם ייעוץ חינוכי הוא תואר שני(1) (2) המכללה לישראל מכללה פרטית (3) התחום הוא גם תחום טיפולי (פחות או יותר)
לסלי גם מכללה פרטית רק שהשכר לימוד שם הוא 100.000 (סכום בהחלט מוגזם ביותר לדעתי לפחות) . תחום הלימוד הוא קליני (גם ביפול באומנויות וגם לייעוץ חינוכי אפשר להשלים לפסיכותרפיה) אה וב2 המקומות הלימוד הוא שנתיים.
כך שזה שונה אבל דומה ברמה בסיסית ביותר.
(לדעתי לפחות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד היי
א02/08/2010מה יש להתלבט? זה מאוד ברור מהמלצות הועדה.
את חייבת לעשות תואר שני.
איך את מתכוונת להתחיל ללמוד במסלול רק עם 56 שעות אמנות, כשרשום במפורש בכל מקום שנדרשים 300 שעות אמנות! זה פשוט להכניס ראש בריא למיטה חולהאני לא מבינה את העמדה של חיפה, רשום שהם ישבו בוועדה, והם לא מיישמים את ההמלצות שלה? מה רק אני רואה את האבסורד? וחוצמזה, בכלל לא רשום שהמסלול בתרפיה באמנות מאושר (וגם לא תנועה וגם לא דרמה), יש להם אישור רק לבבליותרפיה. אז שמישהו יסביר לי למה הם בכלל רלוונטיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס26/07/2010גם יודע שהמלצות של משרד הבריאות ומל"ג מוכנות, וגם י"ו"ר י.ה.ת כתב שבאוגוסט הם יועברו לועדת הכנסת לקראת קריאה שניה ושלישית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכס
ורד26/07/2010אלכס,
אני אתחיל לחשוב שאתה מקורב לצלחת....מאיפה כל הידע הזה? :-)
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס26/07/2010למעשה, מאז שהחלטתי שאני מעוניין ללמוד טיפול בהבעה ויצירה אני במשך כמה שנים אוסף חומר באינטרנט על התקדמות של חקיקת החוק והתארגנות של המוסדות לקראת השינוי העומד לבוא.
ולא, אני לא מקורב לצלחת (-: , אך במקרה יש לי אותו מידע שיש ליו"ר י.ה.ת על התקדמות אחרונה(ורק אחרונה) לקראת החקיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכס
ורד27/07/2010אז..תודה לך, אלכס על כל האינפורמציה החשובה שאתה כותב כאן.
בזמנו ניסיתי לדלות אינפורמציה מראש החוג בחיפה ומארגון י.ה.ת, נתקלתי בנפנוף וחוסר סבלנות לשאלותי.
תמשיך לעדכן כאן לטובת הסטודנטים שמחכים לכל טיפת אינפורמציה חדשה.
תבורך!
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני דווקא שמעתי אחרת
אלכס29/07/2010שאנשים שהלכו ללמוד לתואר שני באוניברסיטת חיפה מאוד מרוצים מכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שמחה שיש התקדמות רצינית בתחום
עלמה129/07/2010בתקווה שזה יעלץ את המכללמות הפרטיות (aka לסלי) לעשות חישוב מחדש לגבי שכל לימוד.
אם כל המוסדות יצתרכו להתארגן מחדש ולהתאים את עצמם לתואר שני אולי תהיה ללסלי תחרות (מה שיהיה מעולה לסטודנטים עתידיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת איפה ללמוד?סיון14/07/2010
שלום. שמי סיון וזה פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום הזה... בעוד שנה אני אסיים את לימודי לתואר ראשון במדעי ההתנהגות. חשבתי אולי להמשיך לתרפיה באומנות, אך אני עוד לא סגורה על התחום ובודקת אופציות. למקרה שאחליט להמשיך בכיוון הזה... רציתי לשאול- האם עדיף תואר על תעודה? והיכן ניתן ללמוד תואר חוץ מלסלי ואוניברסיטת חיפה? ומה עדיף?
ושאלה נוספת- האם כל המדריכים לתרפיה באומנות מאד כישרוניים באומנות או שמספיק לאהוב את התחום?
ולגבי השלמת השעות- איך המכינ שבית ברל עושים בקיץ? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס14/07/2010את שואלת מה עדיף - לימודי תואר שני או לימודי תעודה. מאיזה בחינה עדיף?
כרגע לסלי ואונ' חיפה היחידים שמעניקים תואר שני.
לגבי לסלי יש צורך להשלים 300 שעות באומנות לפני תחילת הלימודים ו-300 נוספות עד לסיום הלימודים. בחיפה - יש צורך להשלים 56 שעות באומנות לפני תחילת הלימודים וקורס שנתי תאורתי באומנות. מכאן את יכולה להבין שכל אחד יכול לעשות זאת ואין צורך להיות אומן בשביל זה.
לגבי קורסי השלמה בפסיכולוגיה בבית ברל - אני מכיר את המרצה של הקורסים האלה - הוא מצויין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. ושאלה נוספת
סיון14/07/2010בחיפה שכר הלימוד האו אוניברסיטאי?
היכן אתה למדת? והבנתי שקשה למצוא עבודה בתחום? האם זה נכון?
ומה בערך המשכורת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס14/07/2010בחיפה שכר לימוד הוא 18 אלף ש"ח לשנה כאשר לימודים נמשכים שנתיים. אם מעוניינים לעבוד לא רק במשרד החינוך אלא גם במשרד הבריאות ישנה שנה שלישית לאחר התואר שהיא במסגרת לימודים מתקדמים בעלות של 7000 ש"ח.
לגבי קבלה לעבודה - כרגע זה לא משנה אם זה תואר שני או לימודי תעודה מבחינת קבלה לעבודה במשרד החינוך או במשרד הבריאות.
אני מתכנן ללמוד לא בשנה הקרובה אלא בשנה שלאחריה.
שימי לב שמקומות לימוד לתעודה (חוץ מאונ' חיפה ולסלי שהם לתואר) שמאושרים כדי להתקבל לעבודה במשרד החינוך או למשרד הבריאות הם : סמינר הקיבוצים, לוינסקי, בית ברל, דוד ילין, תל חי.
עומד לצאת חוק חדש שיחייב לימודי תואר שני, אך כנראה יקח כמה שנים עד שמוסדות הנ"ל שמלמדים לתעודה יקבלו אישור לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף מבחינת תעסוקה בעתיד
סיון14/07/2010נשמע שתואר שני יותר "יוקרתי" אך האם רואים את ההבדל בפועל?
האם יש הבדל בביקוש לבעלי תואר לעומת תעודה?
והאם יש הבדל בשכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בדיוק מבררת גם
גלית14/07/2010גם אני עשיתי הרבה בירורים, והבנתי שהכי חשוב זה ללמוד במסגרת תואר שני. לפי הבירורים שעשיתי בינתיים שני המקומות הם מקומות טובים ללימודים. כמו שאלכס אמר שעות האמנות שצריך להשלים הם תנאי הכרחי לעבודה בתחום ולפי מה שהבנתי מספר השעות בחיפה לא מספיק, אני לא יודעת מה זה אומר מבחינת משרד הבריאות, אני מבררת את זה עכשיו. אם יש לך תובנות בהמשך אשמח לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
אלכס14/07/2010תואר שני בלסלי עולה 100 אלף ש"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלת בתנועה דתיתאריאלה אוסי13/07/2010
שלום לכם,
שמי אריאלה ואני מטפלת בתנועה דתיה ,
ניסיוני עשיר בעיקר עם נערות בסיכון .
ואני מחפשת להשתלב במרכז טיפולי כלשהו
אשמח לעזרה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריאלה
מיה גל M.A.14/07/2010אריאלה שלום,
אינני מכירה כרגע מרכז שמחפש מטפלת בתנועה, אני מציעה לך לנסות לחפש דרך האינטרנט ובאמצעים נוספים.
פורום זה אין עניינו חיפוש עבודה כי אם ייעוץ בנושאי טיפול בהבעה ויצירה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוני' לסלירונית11/07/2010
שלום,
מה המשמעות שהתואר של לסלי לא מוכר בארץ?
זה תואר בינלאומי... למה הוא לא מוכר בארץ?
האם אפשר להמשיך דוקטורט עם התואר של לסלי בארץ?
תודה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס11/07/2010לא יודע איפה קראת שהתואר של לסלי לא מוכר בארץ?
יחד עם זה שהתואר הוא לא ישראלי הוא מוכר בארץ הן ע"י משרד הבריאות ןהן ע"י משרד החינוך.
לגבי דוקטורט - כמו בכל דוקטורט את צריכה למצוא מנחה באוניברסיטה בארץ שיסכים לקבל אותך אליו/אליה לדוקטורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אילנה14/07/2010אני למדתי את התואר השני שלי בחו"ל אבל חברה טובה שלי למדה בלסלי ואני יודעת שהתואר שלה מוכר בארץ (וגם בחו"ל, כי הוא בינלאומי) היא עובדת היום במוסד פסיכיאטרי מאוד נחשב. מוכנה לברר עוד פרטים עם חברה שלי אם צריך. תכתבי לי רק עוד אינפורמציה לגבי מה את רוצה לדעת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
אלכס14/07/2010תואר שני בלסלי עולה 100 אלף ש"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את יכולה להרשות לעצמך את שכר
עלמה115/07/2010הלימוד המאוד גבוהה (100.000 ש"ח) לכי על זה
אישית הייתי מבררת גם על אונ' חיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת שעות אומנות במרכזזהבה07/07/2010
שלום רב,
רציתי לדעת היכן אני יכולה לעשות שעות השלמה באומנות באיזור המרכז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה
אלכס07/07/2010יש לך אפשרות בסטודיו "במוזיאון"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזהבה
מיה גל M.A.07/07/2010זהבה שלום,
אני חושבת שאת יכולה לעשות זאת גם במכללת "ביטוי" המתמחה בטיפול באמנות פלסטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכולם
זהבה07/07/2010עזרתם לי מאוד :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמות
ד``ר עפרה קמר07/07/2010גם במוזיאון נחום גוטמן בנוה צדק פתחו קורסים להשלמת שעות אמנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת שעות אומנות בשנקר ובמכון אבני
אנג'י07/07/2010הי,
יש אפשרות להשלים ש300 שעות בשנקר ("ארטי שנקר" בגוגל יספק את כל הפרטים). הם ממוקמים בברמת אביב ליד אוניברסיטת ת"א ויש תוכנית של אמצע שבוע ותוכנית לימי שישי בלבד. אם אני זוכרת נכון התוכנית הבאה נפתחת בסוף ספטמבר.
אני השלמתי במכון אבני (בדרום ת"א) - מדובר בקורס של 150 שעות, פעם בשבוע בערב.
בכל מקרה, הכי חשוב לוודא שהמוסד שאת מתכננת ללמוד בו מכיר במקום בו את משלימה שעות בגלל שיש מקומות (כגון אונ' חיפה) שמאפשרים השלמה רק במקומות מוגדרים.
בהצלחה !
אנג'י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני משלימה בסטודיו לציור בכפר סבא
מיכל11/07/2010הי
אני משלימה בסטודיו לציור בכפר סבא, אצל בוגרת המדרשה, אני מסיימת אצלה את כל ה 600 שעות בשלושה חדשים הקרובים, אם תרצי אקשר בניכן....
ביי מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואאו
אלכס11/07/2010איזה קיצור דרך "נפלא"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו וואו!
מיכל18/07/2010באמת נפלא, אנחנו עובדות כל יום , כמו בית ספר לציור מהסרטים, שבע שעות, מריחות, אוכלות ונהנות מהצבעים, תולדות האמנות, טקסטורות וחמרים שונים וכייפים.. מומלץ!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהייה
אלכס18/07/2010יש לך זמן גם לעכל את מה שאת עושה?
נראה לי שיש צורך ביותר מ 3 חודשים לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נפלא!
מיכל23/07/2010כמו ב"ס לציור בפירנצה.... :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימי לב - לא ענית על שאלתי
אלכס23/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוויה :)
מיכל25/07/2010ברור שאני מעכלת...כל יום! זה כל היופי! חוויה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי מה ברור לך
אלכס25/07/2010כמות כזאת של השעות בתקופה כל כך קצרה זה "חטא" לפי דעתי עם המקצוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יכולה לספר לך מתוך חוויה אישית
מיכל27/07/2010אני יכולה לספר לך מתוך חוויה אישית שלי, שלמידת אמנות באופן רציף ועקבי ללא הפוגות של שבוע או יותר אלא, של יום או יומיים מותירות החומר הנלמד והמסקנות להבא טריות ומוחשיות....אני נהנית ללמוד בצורה כזו וכנראה שזה מתאים לי ולשאר הבנות שלומדות איתי בקבוצה, יכול להיות שלכל אחד מתאים דבר אחר...בהצלחה לכל אחד ובהנאה...כי הכי חשוב ליצור וליצור בכיף ובחדווה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתךל
מיכל28/07/2010כאכ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון אבני
ורד18/07/2010היי אנג'י
איך היה לך במכון אבני? יש מערכי שיעור קבועים, נושאים מסויימים שלומדים? יוצאים לטבע?
אשמח לדעת את התרשמותך
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת שעות במכון אבני
י.א.19/07/2010הי,
לגבי הלימודים במכון אבני - המורה אומנם נחמד, ויש גיוון (חומרים שונים, ציור מודל, טבע דומם, בחוץ), אבל אני הרגשתי שהסגנון קצת מפוזר ולא מובנה מספיק עבורי (למרות שבאתר נראה שיש תוכנית מסודרת, בפועל זה הרבה יותר גמיש ונתון לשינויים).
לפני שנרשמתי במכון אבני חיכיתי כמה חודשים לקורס שהיה אמור להיפתח בארטי שנקר - כאמור, הוא נפתח בתחילת תשע"א. מקום אחר שנראה רציני ושקיבלתי עליו המלצות, הוא מנשר (שייך לאוניברסיטה הפתוחה) שגם שם עומד להיפתח קורס. יש לי מידע משני המקומות ואם את רוצה אעביר לך - תשלחי לי כתובת מייל ואשלח בשמחה.
בכל מקרה, חשוב לוודא שהמקום בו את צתכננת ללמוד מכיר באותו מוסד (במקרה הזה מדובר בשלוש מוסדות מוכרים, אך בכל מקרה שווה לוודא).
בהצלחה !
אנג'י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת שעות אמנות
ורד20/07/2010היי אנג'י
תודה רבה על האינפורמציה
יש לי פרטים לגבי מנשר - הוא מוכר עד כמה שידוע לי ע"י חיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים
אפרת20/07/2010היי אנג'י
תוכלי לשלוח לי את הפרטים לגבי הקורסים במקומות האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר גם סדנאות בבית ברל
מיכל27/07/2010יום רביעי אחה"צ. 300 שעות בשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נשמע הגיוני
אלכס27/07/2010300 שעות בשנה ולא 600 שעות בשלושה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באמנות
דנה28/07/2010כמה זה עולה 300 שעות באומנות? אני כרגע סטודנטית ומחפשת מקום שאני יכולה להשלים שעות אמנות כנרדש אבל לא להתרושש מבחינה כלכלית.
מכירים דבר כזה?
נ.ב.
באוניברסיטת חיפה, אמרו לי שאני צריכה "להשלים" בעקרון 3 קורסים ולאו דווקא 300 שעות, זה הגיוני לאחר כל הנאמר פה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באמנות - תגובה
ד``ר עפרה קמר11/08/2013שלום לכולם.
ברצוני לציין שהמל״ג דורש 300 שעות ממוסד מוכר על ידי המל״ג עצמו או על ידי
משרד החינוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באמנות - תגובה
ד``ר עפרה קמר11/08/2013שלום לכולם.
ברצוני לציין שהמל״ג דורש 300 שעות ממוסד מוכר על ידי המל״ג עצמו או על ידי
משרד החינוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנאים מקדימים לפתיחת קליניקה פרטית?איילת06/07/2010
האם ישנם כאלו? האם יש מי שמגדיר אותם?
ראיתי פה תשובות לשאלות דומות בהן נאמר שמי שיש לו הניסיון והותק המתאימים רשאי לפתוח קליניקה פרטית, אבל מי מגדיר את ה"ותק והניסיון המתאימים"????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליניקה פרטית
ד``ר עפרה קמר06/07/2010אין כיום שום הליך פורמאלי ב-י.ה.ת לקבלת אישור לפתוח קליניקה פרטית. יחד עם זאת, מדריך האתיקה של י.ה.ת מנחה על ותק של שנתיים מסיום הלימודים תוכנית ההכשרה, לפני פתיחת קליניקה פרטית.
לדעתי כדאי לעבוד לפחות 4 שנים במגזר הציבורי לפני פתיחת קלינקה פרטית, אבל זו דעתי הפרטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים בלסלייוכי04/07/2010
שלום.
אני מעוניינת להתחיל ללמוד בשנה"ל תשע"א פסיכודרמה לתואר שני.
אפשרויות המימון שלי לתואר מאוד מצומצמות, ואני לא יודעת אם אוכל לעמוד בגובה שכה"ל.
אולם מאחר ואני יודעת כמה זקוקים למטפלים בציבור החרדי ואינני רוצה להתפשר וללמוד לימודי תעודה, רציתי לדעת אולי יש אפשרויות מימון נוספות (כל קרנות המלגות אליהם פניתי לא מכסים את לסלי).
בתודה
יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע למימון
אסנת04/07/2010יוכי שלום,
תתאמי בבקשה מול מיכל או מול טלי פגישת ייעוץ בנושא ועדת חריגים, טלפון: 098656501 שלוחה 221 או 218.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב אסנת אני שאלתי פה שאלה
עלמה04/07/2010לגבי האוכלוסיה שלומדת בלסלי
ולא ענו לי.
האם אלה מבוגרים שיש להם כבר מקצוע מפרנס ומחפשים משהו "משני"?
אנשי הייטק שמחפשים מקצוע שני ויש להם מימון ומקצוע ?
כי 100.000 זוזים זה לא הולך ברגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס04/07/2010אולי כדאי לך לחכות שנה כי עומד להיחקק חוק חדש כמו שאת יודעת ועוד מקומות לימוד אולי יקבלו רשיון להוראה של תואר שני. במקרה כזה ללסלי לא תהיה ברירה אלא להוריד את גובה שכר לימוד לרמה אנושית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה באמת לגבי החוק?
יוכי04/07/2010אני בכל מקרה צריכה לחכות שנה ולהשלים קורסי דרמה, אבל מה לגבי החוק? מתי הוא אמור להכנס לתוקף ומה תוכנו בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס04/07/2010החוק עבר קריאה ראשונה בכנסת הקודמת לכן חלה עליו חובת רציפות טיפול בכנסת הנוכחית. כרגע לאחר שגובשו המלצות של משרד הבריאות לתוכנית לימודים טיפולית לתואר שני בהבעה ויצירה, המועצה להשכלה גבוהה אמורה לקבוע אילו מוסדות עומדים בקריטריונים שגובשו ע"י משרד הבריאות. כאשר יגובשו המלצות סופיות לגבי קריטריונים של תוכנית לתואר שני ומוסדות שיהיו זכאים ללמד מסלול לימודים לתואר שני הן יועברו לועדת הכנסת שתעביר את החוק לקריאה שניה ושלישית של הכנסת.
תוכן החוק בגדול זאת קריטריונים לתוכנית לימודים טיפולית בהבעה ויצירה וחובת תואר שני בה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יוכי05/07/2010תודה על התגובה המפורטת.
אילו מוסדות עומדים כעת בראש הרשימה? כלומר מי מוביל את התהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס05/07/2010את התהליך מוביל אירגון י.ה.ת - איגוד מטפלים בהבעה ויצירה, אשר גייסו את ח"כ אחמד טיבי שהגיש הצעת חוק פרטית הנ"ל בכנסת הקודמת. הצטרף אליו ח"כ פרופ' אריה אלדד שמוביל את החקיקה בועדת הכנסת בכנסת הנוכחית. המאבק לחקיקה ממומן ע"י חברי י.ה.ת - 100 ש"ח לשנה כל אחד כאשר הכסף מושקע בלוביסטים בכנסת שדוחפים את החוקים שם.
לפי החדשות האחרונות, מעצה להשכלה גבוהה אמורה להגיש את המלצותיה לועדת הכנסת בחודש אוגוסט השנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאר המוסדות
יוכי05/07/2010מה בנוגע למוסדות שלא לימדו לפני 2005 ולכן אין להם גם אישור העסקה ממשרד החינוך. האם תעודה שאקבל במקום כזה תהיה קבילה ללימודי תואר שני בבוא הזמן?
אלכס05/07/2010כמעט בודאות לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יוכי
אסנת05/07/2010ליוכי שלום,
בניגוד למה שכתוב בהודעות הללו, בפגישת הייעוץ על ועדת חריגים דנים באופציות פריסה רחבות ללא ריביות עבור מספר סטודנטים מצומצם.
אני מציעה לך בחום להיעזר בעצות והכוונות של אנשים מנוסים, בוגרים ואקדמאים מהתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס05/07/2010הפריסה היא לשנתיים וחצי כאשר הסכום שאמור להיות משולם עם תחילת הלימודים הוא 20 אלף ש"ח, במהלך הלימודים 30 אלף ש"ח, ובסוף הלימודים עם קבלת דיפלומה) 50 אלף ש"ח.
עדיין נשאר לשלם 100 אלף ש"ח תוך שנתיים וחצי(עד להגשת התזה וקבלת הדיפלומה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה פריסה {ציני}
עלמה115/07/2010כן.. עדיין צריך לשלם את ה100.000 ש"ח
כך שזה לא ממש מקל על העסק.
אני כולי תקווה שבקרוב יהיו עוד מוסדות עם תואר שני לטיפול באומנויות ולסלי יצתרכו לעשות חשיבה מחודשת על שכר הלימוד הלא הגיוני הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלת באומנותמלי44129/06/2010
אבקש המלצה למטפלת באומנות מאיזור חיפה . לטיפול בילדה מתבגרת בת 14
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפלת
ד``ר עפרה קמר29/06/2010שלום מלי441
את יכולה להתקשר אתי טלפונית ואנסה לעזור לך למצוא מטפלת מתאימה. 0547279744.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים בסמינר הקיבוציםרחל29/06/2010
האם נכון הדבר שבמהלך הלימודים בסמינר יש לעבור הדרכה ועהור הדרכה זו יש לשלם?
כלומר תשלום נוסף של 200 שקלים (לערך) עבור כל שעת הדרכה??
האם זה דבר מקובל בכל המכללות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
מיה גל M.A.29/06/2010רחל שלום,
לא ידוע לי על כך, אני מציעה לך לברר ישירות עם הסמינר או עם מישהו שלומד שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה באמת?
אלינור01/07/2010היי רחל,
גם אני מתעניינת בלימודים שם ומה שכתבת חדש לי,
האם יצא לך לקבל תשובה לגבי זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
אלכס01/07/2010הייתי מציע לך להיזהר בהתבטאויותיך על מנת לא להיתבע על הוצאת דיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה באומנות ???ענבל29/06/2010
שלום, אני אמא לבן בגיל 8, ילד שההתפתחות השיכלית שלו גבוהה מאוד אך מאוד אימפולסיבי, קשה לו לקבל גבולות ולהביע את עצמו בעת כעס ולכן נוטה להשתמש באלימות או לכעוס ולצעוק כאשר משהו לא מוצא חן בעיניו או שמקבל תשובה שאינה מתאימה לו. המורה לאומנות מציינת את עבודותיו לשבח והמליצה על אפשרות של תרפיה באומנות, רציתי לברר האם באמת ניתן לטפל בבעיות אלימות / אימפולסיביות ע"י אומנות ולמי לפנות באיזור הרי יהודה (מושבים באיזור ירושלים)תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל
מיה גל M.A.29/06/2010ענבל שלום,
בהחלט ניתן לטפל בקושי הרגשי של בנך באמצעות טיפול באומנות, שיאפשר לו להביע את כעסיו דרך ובאמצעות היצירה ולהפנים גבולות. במקביל כמובן שצריכות להערך פגישות עם ההורים לצורכי הדרכה וסיוע, מאחר ולא מטפלים בילד מבלי לעשות עבודה גם עם הוריו, שיסייעו לתהליך הטיפולי ויעזרו לילדם להפנימו.
את מוזמנת לפנות לד"ר עפרה קמר המנהלת עימי אתר זה והעובדת בירושלים לצורך סיוע במציאת מטפלת באיזור ירושלים.
בהצלחה!
מיה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפלת
ד``ר עפרה קמר29/06/2010ענבל שלום
בהמשך להודעתה של מיה, תיתקשרי אתי בבקשה ואנסה לעזור לך למצוא מטפלת מתאימה. 0547279744.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה על רונית ברנע
אילה15/07/2010במושב בית מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תרפיה באמנותמירי26/06/2010
אני מעוניינת ללמוד תרפיה באמנות ושאלתי, האם הדרישה העיקרית היא תואר ראשון כלשהו?
האם ישנם מוסדות שאין את הדרישה לתואר ראשון? אולי לימודי תעודה?
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס27/06/2010תואר ראשון הוא חובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)