מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעוניינת מאודנועה09/10/2009
סיימתי תואר במדעי ההתנהגות ואני מעוניינת מאוד בלימודי תואר שני בתרפיה בתרפיה באומנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
ת09/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמה תרפיה-פסיכודרמה,מה ההבדלטלי08/10/2009
למשל במכללת בית וגן רשום ביחד דרמה תרפיה ופסיכודרמה. ובסיום הלימודים עם השלמת כל החובות, תוענק תעודת מטפל/ת בהבעה ויצירה, מטעם מכללה ירושלים. (מכללה מוכרת ע"י המועצה להשכלה גבוהה) האם זה בסדר?
ארצה לדעת האם יש הבדל בין דרמה לפסיכודרמה?
אני ממש מובלבלת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ת08/10/2009אין אפשרות לפי החוק לאף מכללה או אוניברסיטה להעניק תעודת מטפל
כרגע החוק שיאפשר למשרד הבריאות להעניק תעודת מטפל נמצא בדרך(עבר קריאה ראשונה בכנסת)
בגדול לגבי ההבדל בין דרמה תרפיה לפסיכודרמה - פסיכודרמה זה ע"י משחק, דרמה תרפיה זה גם למשל ע"י תיאטרון בובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם זאת...
אסנת11/10/2009עם זאת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה לתקן
ת11/10/2009התנאים לקבלה לעבודה הם לגבי עבודה במערכת הבריאות בלבד
כמובן, חבל שזה לא תופס לגבי תחומים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעודה ממכללהחני07/10/2009
שלום
אני מתעניינת על לימודי תרפיה באומנות, במכללת ביטוי אולם מברורים שעשיתי מתברר שהמצב החוקי בקשר למקצוע זה הוא מעורפל לחלוטין, ואני מאוד מוטרדת בקשר לערכה של התעודה המתקבלת משם, אולי וכלי להאיר את עיני, מה הערך של תעודה מהמוסד הנ"ל האם היא מכללה רשומה באיזה שהוא מקום לצורך הענקת תעודות מוכרות?
חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ת07/10/2009היא לא רשומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי המשך....אנאל07/10/2009
שלום
אני מתחילה עכשיו ללמוד תואר ראשון בחינוך מיוחד עם חינוך יסודי בהתמחות של אומנות במכללת דוד ילין.
רציתי לדעת כמה זמן נמשך הקורס ללימודי תרפיה באומנות?
האם יש קורסים שיתבטלו לי כתוצאה מהתואר הראשון שלי??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ת07/10/2009לימודי טיפול באומנות נמשכים 3 שנים(יום בשבוע) 2 סמסטרים כל שנה, בלסלי שנתיים(יום בשבוע) 3 סמסטרים כל שנה
לימודים של קורסים לתואר ראשון בדרך כלל לא מתקבלים בלימודי המשך, אך כל מקרה לגופו כמובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר ראשון או לימודי תעודהטלי07/10/2009
אני רוצה ללמוד לימודי טיפול דרמה תרפיה.
עכשיו יש מכללות שמציעות לימודי תואר ראשון ויש מכללות שמציעות לימודי תעודה.
השאלה מה כדאי? האם יש העדפה כלשהי?
איפה גם כדאי ללמוד: בית ברל, תל-חי, סמינר הקיבוצים, בית וגן בי-ם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ת07/10/2009אם את מעוניינת לעבוד בתור מטפלת את חייבת לפחות תואר ראשון(לא משנה במה) ולאחריו לימודי תעודה(שתנאי קבלה אליהם זה לפחות תואר ראשון כלשהו) בטיפול בהבעה ויצירה או תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה
לא מכיר בית וגן, אך בקשר למקומות אחרים נראה לי רק בתל חי יש אפשרות ללמוד דרמה תרפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלכס אשמח להסבר נוסף
טלי08/10/2009שלום אלכס,
לא כ"כ הבנתי את דבריך.
אני סיימתי תואר ראשון בחינוך+תעודת הוראה בחינוך מיוחד.
כעת ברצוני להמשיך ללמוד דרמה תרפיה,מה האופציה הכי טובה עבורי ללימודים:
1. לימודי תואר ראשון בדרמה תרפיה
2. לימודי תעודה בדרמה תרפיה (למשל בסמינר הקיבוצים)
3.תואר שני בחיפה
שנית,
אני כן רוצה להיות מטפלת! אבל מה ההבדל בין תואר ראשון ללימודי תעודה בתחום?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ת08/10/2009כדי להיות מטפל חייבים ללמוד לימודי תעודה או תואר שני שבסופם מותר לעבוד כמטפל
התנאי המקדים לקבלה ללימודים כאלה זה לפחות תואר ראשון כלשהו
לא ניתן להיות מטפל עם תואר ראשון ללא לימודי תעודה אחריו או תואר שני אחריו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדוייק
עודד09/10/2009אין היום הכתבה של תואר שני אחרי תעודת מטפל. למעשה, אין שום רגולציה והנושא פרוץ לחלוטין. עדיף ללמוד במוסדות להם היתה הכרה בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"או"
ת09/10/2009כתבתי או תעודה או תואר שני
תוכל לקרוא הודעות שלי יותר למטה בקשר לנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף ללמוד לתואר ראשון?אור02/10/2009
שלום :-)
אני מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות ורציתי לשאול -מה לדעתכם(המקצועית) התואר הראשון
הכי מתאים כדי להמשיך אחר כך ללימודי תרפיה באומנות?
אני מתלבטת בין פסיכולוגיה ומדעי התנהגות (משולב), לבין חינוך מיוחד או ריפוי בעיסוק.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל המקצועות
ת02/10/2009שציינת טובים כדי ללמוד אחר כך טיפול באומנות
אני חושב שקודם כל כדאי שתלכי עם נטיית ליבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ,ובכל זאת
אור02/10/2009יש משהו מומלץ יותר מהשאר? מבחינת השלמות אחר כך וכו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה
ת02/10/2009הייתה שמבחינת ההשלמות כולם בסדר גמור ובעלי פטור מהשלמות
כמו כן, למי שכן צריך השלמות, הן לא קשות אם לומדים אותן בסמינר הקיבוצים או בית ברל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תרפיה באומנות אחרי תואר שנירוני01/10/2009
שלום
סיימתי לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית וכרגע אני כותבת דוקטורט.
עוד לא התחלתי את ההתמחות, אבל אני שוקלת בימים אלו את האפשרות
ללמוד תרפיה באומנות - חלום ישן שלי כיוון שאומנות זו אהבה גדולה וגם כלי
טיפולי מדהים בעיני.
השאלה היא האם מעבר כזה הוא הגיוני או שיש דרך אחרת לשלב אומנות ככלי טיפולי
מבלי ללמוד שוב תואר שני/לימודי תעודה בתרפיה באומנות?
תודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי
ת01/10/2009לברר לגבי לימודי תעודה ששם יש סיכוי יותר גדול לקבל פטור מקורסים שקשורים ישירות בפסיכולוגיה
לגבי תואר שני בלסלי - ממה שידוע לי לגביהם הם לא מוכנים להעניק פטור מאיזשהם קורסים של התואר
לגבי תואר שני באוניברסיטת חיפה אולי גם כדאי לבדוק, אך לא ברור אם יש להם רשיון להעניק תואר שני טיפולי מכיוון שעד עכשיו הם לא הציגו אישור כזה
אם את מעוניינת לעבוד ברשיון של משרד הבריאות בטיפול באומנות את חייבת בלימודי תעודה או תואר שני
אין אפשרות אחרת, מה גם החוק החדש שבדרך שאמור להסדיר את הגדרה של מקצוע טיפול בהבעה ויצירה ידרוש תואר שני כדי להיות מטפל בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לימודי תעודה?רעות28/09/2009
שלום לכולם,
אני רוצה ללמוד תרפיה באומנות ואין לי תואר רציתי לדעת אם יש לימודי תעודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן
ת28/09/2009להתקבל ללימודי תעודה שבסיומם נעשים מטפל ללא תואר לפני כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-איפה עושים השלמות בפסיכו''?עדי27/09/2009
אני מעוניינת להתחיל ללמוד בשנה הבאה תרפיה באומנות. התואר הראשון שלי הוא בתקשורת וניהול ולכן עליי לעשות השלמות של 4 קורסים בפסיכולוגיה. איפה אפשר לעשות את זה? אפשר לעשות באוניברסיטה הפתוחה כבר באוקטובר אבל הם נורא יקרים!!!
בית ברל וסמינר הקיבוצים יותר זולים אבל עושים מרתונים רק לקראת מרץ (סמינר) ויולי (ברל) .
חבל לי לבזבז זמן עד אז כי עכשיו אני פנויה יחסית. האם יש מקומות נוספים שאפשר להשלים בהם כבר החל מאוקטובר?
ובכלל - מישהו עשה את ההשלמות בסמינר הקיבוצים? זה היה בשעות הבוקר או הערב? זה היה כל יום? הם לא עונים כרגע על השאלות האלה כי הם לא יודעים מה יהיה במרץ 2010 ואני רוצה לדעת כדי להשוות ולקבל החלטה במהרה כי אוקטובר מגיע בקרוב...
האם בגלל הצעת החוק שכרגע ממתינה לאישור יתכנו שינויים בדרישות הקדם ולכן לא כדאי לי למהר ולעשות כרגע את ההשלמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה דברים
ת27/09/2009אין הבדל משמעותי בין מחיר של קורסים באוניברסיטה הפתוחה לבין סמינר הקיבוצים ובית ברל
אם תלמדי את הקורסים באוניברסיטה הפתוחה תקבלי החזר לא מבוטל לפי ועדת וינוגרד לאחר שתשלימי 18 נק'(אני קיבלתי אחרי אפילו אחרי פחות)
קחי רק בחשבון שלימודים באוניברסיטה הפתוחה הם יותר קשים מכיוון שיש צורך בלקרוא המון חומר ולהכין שיעורי בית. הבחינות גם יותר קשות
בסמינר הקיבוצים ובבית ברל אין צורך לקרוא חומר בנוסף לחומר ההרצאות(אלא אם כן רוצים) והבחינה יותר קלה וגם השאלות הן שאלות אמריקאיות וגם משך הבחינה פי שניים יותר קטן מאוניברסיטה הפתוחה(שעה וחצי לעומת 3 שעות)
אם את רוצה כבר עכשיו להתחיל להיכנס לעניינים ובמידה ותחליטי מעשית להתחיל במרץ ללמוד את הקורסים כמו שאמרו לך בסמינר הקיבוצים כדאי אולי שפשוט תבקרי בשיעורים באוניברסיטה הפתוחה מאוקטובר ותקשיבי לקורסים בתור שומעת חופשית(ניתן לראות את מיקום הקורסים וזמנם באתר של אוניברסיטה הפתוחה). כמו כן את יכולה גם להגיע לאוניברסיטת תל אביב למשל וגם שם תוכלי לשמוע בתור שומעת חופשית את הקורסים הרלוונטיים(ניתן לראות את מיקום הקורסים וזמנם דרך אתר של אוניברסיטת תל אביב)
לגבי החוק החדש - בהצעת החוק שעברה קריאה ראשונה שכנסת הקודמת הקורסים בפסיכולוגיה הם אותם קורסים ובאותו היקף של שעות כמו שמלמדים עכשיו בסמינר הקיביצים ובבית ברל
לגבי שעות של קורסי השלמה:
בבית ברל זה ימים מרוכזים מהבוקר עד הערב בדרך כלל
בסמינר הקיבוצים במרץ זה פעם בשבוע בשעות הערב, בקייץ זה פעם או פעמיים בשבוע תלוי בקורס בעיקר בשעות הצהריים ויש גם מעט בבוקר ומעט בערב , והלימודים בקייץ למשך 6 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לאלכס
עדי27/09/2009תודה רבה על התגובה המהירה.
מאיפה אתה יודע שמקבלים החזר עפ"י ועדת וינוגרד? למה שיחזירו לי את עלות הקורסים? אתה ממש קיבלת החזר כספי מהמדינה?
לגבי הבחירה של לימודי הפסיכולוגיה - אני מעדיפה להחליט על מקום ולא סתם לבזבז זמן בלבקר ולשבת בכיתות...אגב, האוניברסיטה הפתוחה יותר יקרה כי אצלם כל הקורסים עולים אותו הדבר 2000 ש"ח (גם הקצרים וגם הארוכים), ובבית ברל ובסמינר יש הבדל בעלויות . מאיפה ידוע לך אילו בחינות יש לפתוחה ואילו ליתר? ובכלל - מאיפה כל הידע הנרחב הזה על כל החוקים והפרוצדורות? עשית ממש תחקיר רציני. כל הכבוד ! אתה בעצמך מטפל? סטודנט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ת27/09/2009קיבלתי החזר חלקי של מה שילמתי באוניברסיטה הפתוחה מהאוניברסיטה עצמה, לכן אין כמעט הבדל בין עלות הקורסים באוניברסיטה הפתוחה לבין עלות הקורסים בסמינר הקיבוצים ובית ברל(שזה מעט יותר זול מסמינר הקיבוצים)
כמובן זאת החלטה שלך אם לא להגיע ללא רישום לשמוע את הקורסים. מה שהבנתי שזה בוער לך, לכן הצעתי את האפשרות הזאת. כמו כן, למשל, באוניברסיטת תל אביב ישנה אפשרות להרשם לקורסים של לימודים לתואר במסגרת של לימודים לא לתואר(בבנין של לימודי חוץ נדמה לי) וכך לשלם בנפרד עבור כל קורס כאשר הגדלה במספר הקורסים מורידה את המחיר הכולל שלהם.
אני לומד קורסים בפסיכולוגיה להנהתי בפתוחה וגם לקחתי בקיץ קורס בסמינר הקיבוצים.
הידע שלי מתוך מעקב כבר במשך שנה אחרי התפתחויות לגבי החוק החדש שהתנהל בפורום של טיפול באומנות(שכלל בו השתתפותו של יושב ראש י.ה.ת. - איגוד של מטפלים ביצירה) באתר של אן.אר.ג'י שלצערי נסגר עקב סגירה של כל הפורומים שם.
כרגע המנהל שהיה בפורום שם התמנה לאחרונה להיות מנהל של כמה פורומים דומים בקפה דה מרקר וכרגע ראיתי שהתחדש הדיון שם בנושא זה ע"י מנהלי מסלולים של טיפול בהבעה ויצירה, יושב ראש י.ה.ת. ועוד אנשי מקצוע מהתחום הטיפולי
אני מעניין ללמוד טיפול בהבעה ויצירה
יש לי אומנם תואר ראשון במדעי המחשב, אך אני עובד כרגע כמדריך שיקום עם נפגעי נפש בדיור מוגן מכיוון שאוהב לעזור ולעבוד עם אנשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלכס
עדי28/09/2009למה בעצם קיבלת החזר מהאוניברסיטה? מה האינטרס שלהם להחזיר כסף???
מתי אתה מתכנן להתחיל ללמוד את התרפיה?
האם בדקת את השוק לפני כן שיש בזה עבודה?
ממה שהבנתי (גם מהפורום), אין הרבה עבודה באיזור המרכז. אני לא יודעת מאיפה אתה אבל אם אתה מהמרכז יתכן ותהיה לך בעיה.
אין ספק שהלימודים יהיו מרתקים אבל השאלה היא מה יקרה אח"כ...
השלמת כבר שעות אומנות?
איפה אתה מתכוון ללמוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ת29/09/2009>>למה בעצם קיבלת החזר מהאוניברסיטה? מה האינטרס שלהם להחזיר כסף???
האוניברסיטה מחוייבת לגבות את התשלום על פי ועדת וינוגרד, לכן יש החזר כאשר לא מיד נרשמים אלא מגיעים בהדרגה ל 18 נקודות
>>מתי אתה מתכנן להתחיל ללמוד את התרפיה?
אני מתכנן בשנה הבאה
>>תהאם בדקת את השוק לפני כן שיש בזה עבודה?
>>ממה שהבנתי (גם מהפורום), אין הרבה עבודה באיזור המרכז. אני לא יודעת מאיפה אתה אבל אם >>אתה מהמרכז יתכן ותהיה לך בעיה.
>>אין ספק שהלימודים יהיו מרתקים אבל השאלה היא מה יקרה אח"כ..
עניין של עבודה כרגע פחות חשוב לי מכיוון שכמו שציינתי אני עובד בעבודה מסודרת שאני אוהב אותה. אם וכאשר אהיה מטפל בהבעה ויצירה אקודם בעבודה הנוכחית שלי למשרה של עובד מקצועי כמו עובד סוציאלי. אחר כך אלוהים גדול. אם אמצא משהו חלקי ב טיפול בהבאה ויצירה אוכל לחלק את העבודה שלי בין שתי משרות חלקיות
>>השלמת כבר שעות אומנות?
אני רוצה ללמוד טיפול בתנועה. השלמתי בשנה אחרונה 300 שעות תנועה ואני ממשיך גם השנה
>>איפה אתה מתכוון ללמוד?
האפשרוית מבחינתי הן - לסלי, סמינר הקיבוצים, מכללת דויד ילין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי באקדמית ת"א יפו
שירה01/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקוש לעבודהעדי27/09/2009
אני מעוניינת לעשות הסבה מתחום השיווק לתחום תרפיה באומנות (לעשות סוף סוף מה שאני באמת אוהבת וטובה בו (ממה שהסביבה אומרת...). הבעיה היא שנראה לי שקשה למצוא עבודה מסודרת בתחום התרפיה בעוד שבשיווק יש תמיד עבודה ובשכר טוב :-) . לפני שאני עושה שינוי כ"כ משמעותי בחיי הייתי רוצה לשמוע פידבקים על השוק בחוץ. הלימודים בטוח יהיו מדהימים, השאלה אם אח"כ אפשר ללכת עם המקצוע למכולת?!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעדי
מיה גל M.A.07/10/2009עדי שלום,
לשאלתך אין תשובה חד משמעית, מאחר וכל מטפל משתכר אחרת, בהתאם למקומות בהם הוא עובד, לשאלה אם עיקר עבודתו היא בתחום הציבורי או הפרטי ובכמות השעות שהוא עובד.
באופן כללי אוכל לומר שבשוק הציבורי השכר אינו גבוה ואכן המקצוע אינו מתוגמל כפי שראוי היה שיתוגמל, לאור ההשקעה הרבה, הרגשית והאינטלקטואלית, הכרוכה בו. אם השיקול העיקרי הוא השיקול הכלכלי, הרי שהייתי שוקלת פעמיים להיכנס לתחום. אולם אם השיקול העיקרי שלך הוא ללכת אחרי ליבך, עשי זאת.
כאשר תפתחי קליניקה פרטית תוכלי להשתכר שכר ראוי יותר. כמובן שזה לא קל וזה לוקח זמן עד שרוכשים מוניטין.
המון בהצלחה,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר שני היכן?הילה23/09/2009
שלום,
אני מטפלת באמנות מטעם בית ברל כלומר לימודי תעודה ומאוד הייתי רוצה ללמוד לתואר שני בתחום. ראיתי כי גם בתל אביב יש תוכנית וגם בחיפה. שתיהן תוכניות חדשות לתואר שני למטפלים. הבעיה מתחילה בסמנטיקה. בתל אביב קוראים תואר תואר שני בהבעה ויצירה ואילו בחיפה קוראים לו תואר שני בטיפול באמנויות
אולי מישהי מכן יודעת יותר פרטים על התוכניות? מה באמת עדיף ללמוד? ההבדלים בין התארים ?
תודה רבה
ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תואר שני למטפלים
אסנת23/09/2009הילה שלום,
ברצוני להסב את תשומת ליבך למסלול מיוחד בלסלי למטפלים בהבעה ויצירה בוגרי לימודי תעודה, שמעוניינים ללמוד לתואר שני. זהו מסלול מקוצר עבורכם לתואר שני בהנחיית קבוצות בשילוב אמנויות (תואר שני בינתחומי)
זהו תואר שני ותיק, במתכונת מקוצרת המיועד למטפלים בהבעה ויצירה בוגרי לימודי תעודה, שמשלב בו מגוון של אמנויות ומפתח מקצועית את היכולת שלכם לעבוד בקבוצות.
בברכה, אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי לימודיםשירה22/09/2009
שלום,
מבחינת החוק החדש שאמור להחקק בנושא הכשרת מטפלים באמנות - אני מבינה שהדרישה לעוסקים במקצוע תהיה להיות בעלי תואר שני. השאלה שלי היא - האם כל המטפלים שהינם בוגרי לימודי תעודה בתחום ועובדים ללא היתר של משרד הבריאות ידרשו בהשלמות?
תודה, ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה יקבלו רשיון
ת22/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
ענבל24/09/2009ידוע לך מי כן יידרש להשלמות לימודים לתואר שני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבין
ת24/09/2009שאמורה להיות תקופת מעבר מאז שהחוק יכנס לתוקף ועד לדרישה בפועל של התואר השני
עד אז ינתן רשיון גם למי שאינו בעל תואר שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לתואר שני בתחום יש חשיבות?
עדי27/09/2009אני רואה שכל הזמן דנים בעניין התואר השני. אני מעוניינת ללמוד תרפיה באומנות אך אין לי את האפשרות הכלכלית ללמוד בלסלי שם מציעים תואר שני. היות ואני גרה באזור המרכז האפשרויות שלי הן בית ברל וסמינר הקיבוצים שלהן יש רק תעודה ולא תואר שני. האם תהיה לי בעיה אח"כ להתקבל למקומות עבודה רציניים כמו משרד החינוך למשל? האם הם מעדיפים תואר שני? כי אם כן אולי אעשה באמת מאמץ כלכלי (אקח הלוואה או משהו) ואלמד בלסלי. האם מישהו שכבר עובד בתחום יכול לענות לי על השאלה? ובכלל - שמעתי שיש בעיה עם התואר של לסלי ושעומד לפוג תוקפו ב - . האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחוק
ת27/09/2009מיועד להסדיר קבלת רשיון של משרד הבריאות שמי שיעסוק במקצוע של טיפול בהבעה ויצירה יהיה חייב להיות בעל תואר שני
לגבי קבלה למקומות עבודה - לפי דעתי למי שיהיה רשיון לא אמורה להיות בעיה
לגבי לסלי - הם קיבלו הערכה של רשיון בשנה - וכך יהיה כל שנה עד שהם יהפכו למוסד ישראלי
כמו שכבר ציינתי - כנראה תהיה תקופת מעבר מאז שהחוק יכנס לתוקף עד שבפועל ידרשו תואר שני כדי לקבל רשיון. עד אז גם בעלי תעודה אמורים לקבל רשיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה רשיון לסלי - תשובה
אסנת29/09/2009שלום לך,
ראשית נשמח אם תגיעי אלינו לפגישה אישית בה נפרוס בפנייך את מירב המידע בנוגע ללימודים ולקבלה לעבודה לאחר סיום הלימודים.
לגבי שאלתך, חשוב לדעת ש שלוחת לסלי ממשיכה בפעילותה כרגיל. הוגשה בקשה למועצה להשכלה גבוהה לפתוח מוסד ישראלי ולקיים בו תוכנית לתואר ראשון ולתואר שני. מועד פתיחת המוסד הישראלי טרם ידוע. עם קבלת אישור מל"ג, ככל שינתן אישור, יינתן פרסום מסודר בעניין. עד למועד האמור איננו יכולים למסור מידע משום שהדברים טרם הוגדרו.
בברכה, אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרפיה באומנות מבית ברל - האם נחשב?
עדי27/09/2009ברצוני ללמוד שם. אני אוהבת מאד את האווירה במקום (המבנה ואוירת האומנות) ואת היחס הנעים של הצוות. איך הם נחשבים בשוק? האם זה שיש להם רק תעודה ולא תואר שני רלוונטית אח"כ בשוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים על שאלות על בית ברל??
רעות פופקין15/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעודת הוראהרחל21/09/2009
שלום
האם ניתקלתם בבקשת משרד החינוך לתעודת הוראה?
איזו תעודה בדיוק הוא דורש ואיפה אפשר לעשות מסלול מקוצר?
בתודה רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרחל
מיה גל M.A.21/09/2009רחל שלום,
ניתן לעשות השלמה לתעודת הורה עובדים פארא רפואיים במכללת לוינסקי, הלימודים הם במשך שנה, אחר צהריים אחד בשבוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה באומנות - בן 5, איזור ירושליםגלי21/09/2009
אודה לקבלת הפנייה למטפלות/מטפלים בילדים (תרפיה באומנות) באיזור ירושלים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תמי הלוי21/09/2009גלי שלום,
לא הצלחתי להבין במה את מתעניינת?
האם במטפלים למרכז טיפולי, למה?
האם רק לילדי גן?
האם במסגרת חינוכית כלשהיא?
האם לילד שלך? ואם כן רצוי להסביר קצת יותר כדי לשלוח אותך למקום המתאים.
אני מכירה שתי מטפלות מצויינות בירושלים, אך שוב תלוי מה? ולמה?
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה באומנותהדר16/09/2009
רציתי לברר היכן מומלץ היום ללמוד את התחום
אני בוגרת מדעי ההתנהגות
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי משרד הבריאות
ת16/09/2009המוסדות המוכרים להוראת המקצוע בישראל הם:
מכללת דוד יליו במגמות מוסיקה, אמנות ותנועה
מכללת לוינסקי במגמות מוסיקה ותנועה .
אוניברסיטת חיפה במגמות תנועה, אמנות חזותית , ביבליותרפיה
מכללת תל חי במגמת דרמה תרפיה
מכללת בית ברל במגמת אמנות
מכללת סמינר הקיבוצים במגמות אמנות, תנועה ופסיכודרמה
שלוחת אוניברסיטת לסלי במגמות אמנות, תנועה ופסיכודרמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)