מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אישיות מטפל בפסיכודרמהעלמה אחת28/01/2010
היי
נאמר לי שמטפל בפסיכודרמה ובאומניות בכלל צריך להיות טיפוס תאטרלי ו קְסְטְרוֹבֶרְטי
האם זה נכון?
האם גם אדם שהוא קצת יותר מופנם (לא מידי ) ולא "שחקן בנשמה " יכול להיות מטפל באומנויות?
עשיתי קורס של שנה בפסיכודרמה כחלק מה BA ומאוד התרשמתי מהשיטה ואני מאוד רוצה להמשיך ללמוד את זה בMA אבל מהססת כי אני ממש לא טיפוס תאטרלי .
אשמח לקרוא מה שיש לכם להגיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשיות מטפל
מיה גל M.A.28/01/2010שלום רב,
שאלת שאלה חשובה מאוד. מה שנאמר לך עשוי מלהיות מטעה. מטפל בפסיכודרמה לא חייב להיות אדם מאוד מוחצן, דרמטי ואקסטרוברטי. אדרבה, אישיות שכזו עלולה אף לפגוע לעיתים באיכויות הנדרשות ממטפל - להיות קשוב לאחר, לא לשים את עצמו במרכז אלא את המטופל, להיות מכיל ואמפטי וכדומה.
נכון כי כמטפלת בפסיכודרמה, ובמיוחד אם תעבדי עם קבוצות, רצוי שלא תהיי מופנמת מאוד ועם חרדת קהל, מאחר ותצטרכי לעמוד בפני קבוצה ולהנחותה. נדרש כאן בטחון בעצמי המקצועי שלך. בטחון שכזה עשוי להירכש גם במהלך הלימודים, שגורמים לסטודנטים לעבור תהליך עמוק ואישי. אבל בהחלט אינך צריכה להיות מאוד דרמטית ומוחצנת. קיימים כל מיני סגנונות הנחיה וכל מיני טיפוסים של מטפלים ושל מנחים. כל אחד מביא את האיכויות המיוחדות שלו. גם להנחיה שקטה שנותנת הרבה מקום למטופלים יש את האיכויות שלה. לגבי ענין ה"שחקן בנשמה" - גם כאן אין צורך להיות שחקן בשביל להיות מטפל בפסיכודרמה. צריך להכיר טכניקות של משחק, ושמשחק לא יהיה זר לך (נדרשות גם הרבה שעות של לימודי משחק כתנאי להתקבל ללימודים), אולם כמטפלת בפסיכודרמה אינך נדרשת לשחק, אלא להנחות, לטפל.
אגב, בטיפול בילדים, שם עובדים הרבה דרך דרמה ומשחק, כן תידרשי לעיתים לשחק דמויות תוך כדי המשחק, אולם אינך נדרשת לכשרון משחק מיוחד אלא ליכולת משחקית (playfulness), להתחבר לעולמו הפנימי של הילד ולשתף עימו פעולה.
עלייך לדעת כי במהלך הלימודים נעשות פסיכודרמות רבות שבמהלכן מן הסתם תידרשי לקחת תפקידים אולם כאמור, אין הדבר דורש כשרון משחק אלא דווקא יכולת אמפטית, יכולת להיכנס לנעליו של האחר מבחינה רגשית.
הרבה בהצלחה,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדרשות לימוד משחק כדי
עלמה אחת28/01/2010להתקבל ללימודי פסיכודרמה?
אני למשל למדתי פסיכודרמה שנה בערך כחלק מלימודי הBA
זה לא ממש משחק
:-\
playfullness יש לי (רוח שטות שכזו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי משחק
מיה גל M.A.31/01/2010נדרשות 600 שעות של לימודי משחק, 300 לפני תחילת התואר ועוד 300 במהלכו. יתכן שלימודי הפסיכודרמה ייחשבו לך, תצטרכי לפנות למוסד שבו תלמדי עם האישור על הלימודים והם יחליטו אם זה יכול להיות כלול במסגרת השעות. יש מוסדות שבמהלך הלימודים עצמם מלמדים גם קורסים הנחשבים כלימודי המשחק. כך היה באוניברסיטת לסלי כשלמדתי שם, כדאי לך לברר במוסדות השונים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנאי קבלה ל M.A
סיון01/02/2010שלום רב,
אם את מעוניינת להתחיל ללמוד השנה חשוב מאוד כבר בשלב זה לברר האם את עומדת בכל תנאי הקבלה למסלול.
תנאי הקבלה ל-M.A בטיפול בהבעה ויצירה (בהתמקדות בפסיכודרמה) באוני' לסלי הם: קורס במבוא לפסיכולוגיה (60 שעות), קורס בפסיכולוגיה התפתחותית (60 שעות), ו-300 שעות משחק מאושרות.
יש כמובן תהליך קבלה שכולל גם הגשת טפסים, ראיונות והמלצות. לפרטים המלאים אודות תנאי קבלה למסלול את מוזמנת לגלוש לאתר לסלי. באתר תמצאי גם את הקריטריונים המלאים כפי שפורסמו בחוזר מנכ"ל משרד הבריאות.
בהצלחה,
אסנת שטרן, לסלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי פסיכודרמה לסלי
עלמה אחת02/02/2010ממה שהבנתי ממיה גל (מנהלת הפורום הזה)
במסגרת לסלי אפשר להשלים לימודי משחק כחלק מהלימודים.
לגבי שאר הקורסים למדתי חינוך BA ומתוך התואר למדתי כמובן פסיכולוגיה מבוא ופסיכולוגיה התפתחותית..(חלקן במסגרת האו"פ גם)
למדתי גם בבליותרפיה (2 סמסטרים) , בבליותרפיה ( ) תיאתרון בובות ככלי טיפולי וכו..
אני מאמינה שלא כל הסטודנטים לפסיכודרמה שלכם יש להם רקע במשחק אז אתם פוסלים אותם?
שולחים אותם ללמוד במקום אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקום ביבליותרפיה פעמיים - להחליף
עלמה אחת02/02/2010את השני בפסיכודרמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי פסיכודרמה לסלי
אסנת03/02/2010שלום לך,
תנאי הקבלה למסלול טיפול בהבעה ויצירה אינם נקבעים ע"י מוסד זה או אחר. תנאי הקבלה נקבעים ע"י משרד הבריאות וכל המוסדות המאושרים ללמד את התחום דורשים את התנאים שנקבעו בחוזר מנכ"ל משרד הבריאות.
ולכן כל מי שרוצה ללמוד פסיכודרמה חייב כתנאי קבלה 300 שעות משחק - לא משנה היכן הוא לומד.
חשוב מאוד לכל סטודנט עתידי לוודא שהמוסד שהוא לומד או מעוניין ללמוד בו מקיים את דרישות ההכשרה, הלימודים ותנאי הקבלה של משרד הבריאות. את מוזמנת לקרוא בחוזר מנכ"ל משרד הבריאות בעמוד 2 סעיף 7 - כי "חלה חובה על המעסיקים במשרד הבריאות לוודא בטרם העסקת עובד במערכת הבריאות, כי הוא עומד בכל דרישות ההשכלה וההכשרה המעשית כפי שפורטו בחוזר זה".
ניתן לצפות בקישור לחוזר מנכ"ל משרד הבריאות בעמוד הבית של לסלי
בהצלחה בהמשך הדרך.
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב אני שואלת
עלמה אחת04/02/2010מה עושה מי שאין לו רקע במשחק שלא עושה הסבה מלימודי תואר בתאתרון (ציניות)?
אדם שלמד בחוג לפסיכולוגיה\ חינוך וכו
האם המכללות \ לסלי לא לוקחים זאת בחשבון ונותנים אפשרות להשלים שעות משחק כחלק מהלימודים עצמם?
שוב אני כן מתכוונת ללמוד בלסלי כי חשוב לי דווקה התואר השני הטיפולי
אבל אם אני חייבת להיות שחקנית או עם תואר בתאתרון אוותר
עלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעלמה אחת
מיה גל M.A.04/02/2010כשאני למדתי בלסלי היה סימסטר מקדים שמהלכו היו גם שעות משחק שנחשבו לצורך השעות. אני לא יודעת מה המצב שם כיום, תצטרכי לברר זאת אצלם. בכל מקרה, זה לא מספיק ויהיה עלייך ללכת לסדנת משחק כלשהי ולקבל אישור על שעות משחק. אין מה לעשות, זה חלק מהדרישות של ההתמחות הספציפית בפסיכודרמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלמה שלום
אסנת07/02/2010כפי שכתבה מיה, דרישות קדם של 300 שעות משחק הן של משרד הבריאות ולא ניתן להתחיל לימודים ללא השלמת דרישות קדם אלו.
בכדי להשלים את 300 השעות הללו את לא חייבת ללמוד תיאטרון או כל תכנית ארוכה אחרת במוסד כלשהו, ישנם גם מורים פרטיים וקורסים ממוקדים לצורך השלמת שעות אלו, ואם תיערכי לכך עכשיו תוכלי להשלימן עד תחילת הלימודים באוקטובר הקרוב.
במידה ואת זקוקה לעזרה או למידע על קורסי הכנה/ קורסים להשלמת שעות את מוזמנת לפנות אלינו ודאנו ננסה לעזור.
את יכולה לחפש גם במקום מגורייך קורסים רלוונטיים שמתאימים ללו"ז שלך. בכל מקרה חשוב מאוד לאשר מולנו כל קורס שאת מתכוונת ללמוד.
את הניירת של הקורס את צריכה לשלוח אלינו לפקס: 09-8656503.
בהצלחה,
אסנת שטרן.
אוני' לסלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסנת שלום
עלמה אחת07/02/2010אני בהחלט מתכוונת לקבוע פגישת הכרות עם מישהי מלסלי כדי לראות איך ולאן ניתן להתקדם.
יחד עם זאת
למדתי שנה תאתרון בובות ככלי טיפולי (שנה שלמה) וגם קורס פסיכודרמה (סמסטר שלם ) וגם ביבליותרפיה (שנה שלמה)
אני חושבת שאלה יכולים להחשב לי כחלק מהשעות (נראה לי הגיוני בכל אופן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסמכים רלוונטיים - לסלי
אסנת08/02/2010עלמה שלום,
תביאי איתך בבקשה לפגישה את המסמכים הרלוונטיים לקורסים שציינת, המסמכים יצולמו ויועברו לאישור מסודר אצל ראש המגמה. בד"כ תהליך האישור לוקח כ-10 ימי עבודה.
בברכה, אסנת
אוני' לסלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מסמכים לקורסים מכוון שזה חלק
עלמה אחת08/02/2010מתואר ראשון
אני כן אוכל להביא מסמכי זכאות לתואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששובמאיה28/01/2010
שלום חשוב לי לדעת אם הלימודים אומנות ככלי טיפולי נותנים משהו?? או ללכת ללימודי תואר ראשון אני מתלבטת כי ממש לא קל לי בלימודים אפילו קשה אבל אני רוצה משהו בתחום וכל הזמן מתלבטת. אני בת 32 וגם הגיל משחק תפקיד אשמח לחוות דעת. תואר אם כן בפתוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיה
מיה גל M.A.28/01/2010מאיה שלום,
לצערי אינני מכירה את המסלול שאת מדברת עליו "אומנות ככלי טיפולי". מכל מקום, אם אין לך תואר ראשון ואת יכולה להתקבל למסלול זה, סביר להניח שזהו לא מסלול קליני ושלא תוכלי לטפל בסיומו. גם לאחר לימודים לתואר ראשון אין הרשאה לטפל באופן קליני.
יתכן שכדאי לך לחשוב על אופציות נוספות, לא בכיוון הטיפולי דווקא, הדורש לימודים רבים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תואר שניהילה24/01/2010
הי, יש לי תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית מאוני' ואני מעוניינת ללמוד תרפיה בהבעה ויצירה/ פסיכותרפיה. האם יכולה להיות בעיה כיון שאני באה מרקע שונה או שיש תכניות שאוכל להתקבל אליהן ללא כל בעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמה
אלכס24/01/2010תלוי במה יש לך תואר ראשון, אחרת יש צורך בהשלמה של 4 מקצועות בפסיכולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון לפי ציוראלכס17/01/2010
איפה מטפל בתנועה יכול ללמוד בצורה מקצועית להיעזר באיבחון לפי ציורים ו/או פיסול לצורך השלמת התמונה של האיבחון של המטופל?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלכס
מיה גל M.A.19/01/2010אלכס שלום,
משאלתך לא ברור האם כוונתך לאיבחון כפי שנהוג במבחנים פסיכולוגיים או באיבחון שנעשה תוך כדי הטיפול עצמו ובמהלך האינטראקציה הטיפולית. קשה לנתק את הנושא של הערכת ציורים מהטיפול עצמו, וקיים הבדל בין איבחון שנעשה במהלך מבחנים פסיכולוגיים או אינטייק לבין הערכה הנעשית תוך כדי הטיפול.
אינני יכולה להמליץ לך על מקומות ספציפיים ללימוד הנושא מאחר וההתמחות שלי היא פסיכודרמה ודרמה תרפיה, ולא טיפול באמנות. אולם, אני מפנה אותך למאמר בנושא ויתכן שהמחברת תוכל לסייע לך, פרטיה מופיעים בסוף המאמר
המאמר נקרא אלימות בציורי ילדים- אבחון וטיפול וניתן למצוא אותו דרך google, לא הצלחתי להעביר לפה את הקישור.
הכותבת:
דפנה מרקמן סינמנס
מכללת שאנן
דרך יד לבנים 101, חיפה.
דואר אלקטרוני: [email protected]/ac/il
בנוסף לכך, אפשר לברר בכל המקומות המלמדים טיפול באומנות באשר לתת תחום הזה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלכס20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
אפרת20/01/2010ממליצה על הספר: "הגלוי והנסתר בציור דמות אנוש" ועל "ציור דמות אנוש וציור משפחה- כלי עזר לאבחון פגיעה מינית ופיזית" של פרופ' רחל לב-ויזל
(מרצה באוניברסיטת חיפה קורס גישות באבחון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלכס20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסלי -רישיון זמניטלי17/01/2010
רשיון זמני ומותנה לקיים את התוכנית
M.A. in Expressive Therapies and Mental Health Counseling בנתניה.
תוקף הרשיון הזמני והמותנה עד .19.07.2010
*על מוסד זה לא יחול תיקון מספר 12 לחוק המל"ג והודעת נציבות שירות המדינה מס' סו/13, לפיהם תואר משלוחה לא יוכר עוד לעניין קבלה לעבודה, דירוג העובד ודרגתו, שכר ותנאי עבודה, עד להודעה חדשה.
אשמח להבהרה!
מה זה אומר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס17/01/2010לסלי פועלת תחת פיקוח ורישיון לפעולה של המל"ג, משנת 1997. קיימת הארכה טכנית של אישורי המל"ג לפעילותה, בכל משך הזמן בו השלוחה נמצאת בתהליך פניה להכרה כמוסד ישראלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פרטני בפסיכודרמה קיים?עלמה אחת14/01/2010
הרי פסיכודרמה למיטב הבנתי במהות שלו הוא טיפול \עבודה קבוצתית אז איך אפשר לעשות בטכניקה הזו טיפול פרטני ?
הרי צריך את הקבוצה כדי לעשות משחקי תפקידים
אשמח לדעת איך עובדת הטכניקה בטיפול פרטני אחד לאחד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פרטני בפסיכודרמה
מיה גל M.A.14/01/2010שלום רב,
בהחלט קיים טיפול פרטני בפסיכודרמה והוא אף אפקטיבי ביותר. העבודה הפרטנית נעשית באמצעות טכניקות שונות כגון כסא ריק שעימו מחליף המטופל תפקידים, כאשר הוא עובר בין הכסא שלו לבין הכסא הריק (או הכסאות הריקים). הכסא הריק יכול להיות כל דבר - אדם, רגש של המטופל, מחסום שלו, מצוקה וכדומה, והמטפל יכול לראיין את המטופל היושב על הכסא הריחק בתפקיד כלשהו וכן יכול להתקיים דיאלוג בין המטופל לבין התפקיד המגולם על ידי הכסא הריק, כשהמטופל מחליף תפקידים. כמו כן ניתן למשל לתת מקום להשמעתם של הקולות השונים הנמצאים במטופל, שהוא יכול לדבר אותם (ואף לא חייב להחליף מקומות עם הכסא הריק), למשל - הרגש מול השכל, הקול שרוצה לעשות משהו מול הקול שמפחד ונמנע מלעשותו וכדומה. חפצים שונים בחדר יכולים לסמל דברים שונים הקשורים לחיי הנפש של המטופל או למציאות חייו, וגם עימם הוא יכול להחליף תפקידים.
גם המטפל עצמו יכול לגלם עבור המטופל תפקידים מסוימים במקרים מסוימים. וכמובן שהטכניקה של הכפיל קיימת והמטפל יכול לעשות כפילים למטופל, וכן לעשות לו חימום בצורות שונות. האפשרויות הן באמת רבות. בהחלט יש הבדל מטיפול קבוצתי, מאחר ואין את החלק של הדינמיקה הקבוצתית וכן אין חברי קבוצה שיכולים לגלם תפקידים שונים, אולם הטיפול הפרטני מאפשר למטופל להתמקד רק בעצמו ובנושאים המעסיקים אותו, מבלי לחלוק את זמנו עם שאר חברי הקבוצה. כמו כן הקשר הטיפולי שנוצר בין המטפל למטופל הוא אחר מטבע הדברים.
לכל סוג טיפול, פרטני או קבוצתי, יש את הרציונלים שלו ולכל אדם בכל שלב עשוי להתאים טיפול אחר. ניתן אף לשלב בין טיפול קבוצתי לבין טיפול פרטני, ולהביא נושאים שעלו בטיפול הקבוצתי ולא היה בידי המטופל אותם בקבוצה - לטיפול הפרטני, ולעבדם שם.
את מוזמנת לפנות אלי אם ברצונך לשמוע יותר על כך.
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורסי השלמה בפסיכולוגיה ומוסיקהחלי13/01/2010
לתואר שני בתרפיה למוסיקה בבר אילן אמרו לי שאדרש ב5 קורסי השלמה במוסיקה(לא מסתפקים בתנאי ה 600 שעות כמו המכללות ) ו4קורסי השלמה בפסיכולוגיה , מישהו יודע אם עדיף לי קודם לגשת למבחני הקבלה ואז לעשות את ההשלמות וגם-כמה זמן לוקח מינימום לעשות אותם? מישהו שרד את זה כדי לספר:-)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמה
אלכס13/01/2010קורסי השלמה בפסיכולוגיה ניתן לעשות בסמינר הקיבוצים בסמסטר אביב וסמסטר קיץ, ובבית ברל בסמסטר קיץ
הבחינות הן בנות שעה וחצי שמורכבות משאלות אמריקאיות, ללא תרגילי בית, 80 אחוז נוכחות בשיעורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכללת לסליטלי11/01/2010
הייתי מעוניינת ללמוד לתואר שני במכללת לסלי, אך יש לי מס' שאלות:
1.האם תואר מטעם מכללת לסלי בנוסף לשעות ההתנסות המעשית מספיקים לי בכדי לעסוק כמטפלת דרך משרד החינוך או להשתלב במוסדות רפואיים בתחום הטיפול באומנות?
2.מה ההסתברות שתואר מטעם מכללת לסלי לא יחשב לתואר מוכר בעוד כשנתיים, שלוש?
3.מה הם המקומות בהם ניתן להשלים את 300 השעות המעשיות, אשר הכרחיות כתנאי קבלה?
המון המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
אלכס11/01/20101.האם תואר מטעם מכללת לסלי בנוסף לשעות ההתנסות המעשית מספיקים לי בכדי לעסוק כמטפלת דרך משרד החינוך או להשתלב במוסדות רפואיים בתחום הטיפול באומנות?
כן, מוכר כמו כל תואר ישראלי
2.מה ההסתברות שתואר מטעם מכללת לסלי לא יחשב לתואר מוכר בעוד כשנתיים, שלוש?
המוסד הגיש בקשה להיות תואר ישראלי. עד שתהליך המעבר יסתיים התואר ימשיך להיות מוכר
3.מה הם המקומות בהם ניתן להשלים את 300 השעות המעשיות, אשר הכרחיות כתנאי קבלה?
קודם כל תצרי קשר עם לסלי ותוכלי לקבל שם תשובה
לא יודע איזה סוג טיפול את רוצה ללמוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן יש מאמרים בנושא "אנטי חומר"רחל שקד10/01/2010
שלום
אודה לך אם תוכלי להפנות אותי חמאמרים בנושא השימוש "באנטי חומר"
תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרחל
מיה גל M.A.13/01/2010רחל שלום,
לצערי אינני מכירה מאמרים בנושא, שהוא מתחום הפיזיקה. גם חברתי לניהול הפורום אינה מכירה מאמרים בנושא. אני מציעה לך לפנות לפורום בנושא פיזיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת-לימודי תואר שניחלי08/01/2010
שכחתי גם לשאול - ראיתי באתר של אונ' ת"א שיש מסלול לתואר שני שנקרא "לימודים בהבעה ויצירה ואמנות (M.A) ושניתן לעשות אותו במקביל לשנה שניה של לימודי התעודה ואז למעשה לסיים את שניהם (התעודה והתואר השני )ביחד.האם מישהו עשה זאת ויכול לספר? בנוסף האם אפשרי לעסוק בטיפול במוסיקה עם תעודה בלבד (ללא תואר שני) או שהתואר השני הוא תנאי הכרחי לעיסוק במקצוע ברוב מקומות התעסוקה? אשמח מאוד לתשובה היות ושוקלת לעשות הסבה מקצועית לתחום הזה. תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי
אלכס09/01/2010איפה את רוצה ללמוד טיפול במוסיקה לתעודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיתי
אלכס09/01/2010שזה בלווינסקי
את יכולה ללמוד לתואר שני בהבעה ויצירה באוניברסיטת תל אביב גם לפני או בו זמנית עם לימודי טיפןל במוסיקה ותנועה במכללת לווינסקי
מה שכן, לא מומלץ לעשות זאת יחד מכיוון שהלימודים לתעודה כוללים התנסות מעשית בזמן הלימודים וזה גוזל כמה ימים בשבוע
יש גם תרפיה במוסיקה לתואר שני באונ' בר אילן כולל גם מסלול לבעלי תעודה
לגבי דרישה עתידית של תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה המצב כרגע מעורפל מכיוון שהחוק עבר קריאה ראשוניה בלבד בכנסת עד עכשיו
אם וכאשר זה יהיה רשמי אז כנראה תהיה תקופת מעבר של כמה שנים עד המוסדות יתארגנו בהתאם לכך. לכן על פניו נראה שעדיין יהיה ניתן ללמוד לימודי תעודה ולקבל רשיון לאחר עמידה בהצלחה של הבחינה הממשלתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי תרפיה במוסיקה
חלי10/01/2010אלכס תודה רבה על התשובות המפורטות. אני מבררת עם בר אילן באילו תנאים אפשר להתקבל לתואר שני (עם או בלי תעודה מלוינסקי). רק לראות שהבנתי נכון, כיום מי שמסיים את לימודי התעודה בטיפול במוסיקה מקבל רישיון עבודה, נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה
אלכס10/01/2010בבר אילן הבנתי שיש מסלול לבעלי תועדה וגם מסלול רגיל. קחי בחשבון שבמסלול הרגיל לא תוכלי להיות מטפלת מכיוון שזמן הלימודים בבר אילן לא עושים התנסות מעשית במקומות עבודה - שזה תנאי חובה כדי להתחיל לעבוד במוסדות של משרד הבריאות
לגבי רשיון עבודה - משנת 2004 לא ניתנים רשיונות עבודה, לכן התחום הוא פרוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי תרפיה במוסיקה
חלי10/01/2010אלכס תודה רבה על התשובות המפורטות. אני מבררת עם בר אילן באילו תנאים אפשר להתקבל לתואר שני (עם או בלי תעודה מלוינסקי). רק לראות שהבנתי נכון, כיום מי שמסיים את לימודי התעודה בטיפול במוסיקה מקבל רישיון עבודה, נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באומנותטלי30/12/2009
שלום,
אני עדיין מבררת לגבי לימודים, ויש לי שאלה.
האם יש הבדל בין אומנות פלסטית לחזותית?
תואר שני בטיפול באומנות בחיפה הוא שנתיים או שלוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחיפה שנתיים
אלכס30/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי03/01/2010הבנתי שבלסלי קולג' הלימודים הם שלוש שנים.
אז למה בסמינר הקיבוצים ובחיפה זה שנתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפוך
אלכס03/01/2010בלסלי שנתיים(שלושה סמסטרים כל שנה)
בסמינר הקיבוצים שלוש שנים(שני סמסטרים כל שנה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר שני בהבעה ויצירהסער29/12/2009
האם התואר השני של אונ' ת"א בהבעה ויצירה
מוכר ע"י משרד הבריאות?והאם ניתן לטפל
ע"י קבלת תואר שני זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
אלכס30/12/2009באוניברסיטת תל אביב התואר בטיפול בהבעה ויצירה הוא לא תואר טיפולי
אין בתוכנית שלו התנסות מעשית בזמן הלימודים - שזה תנאי הכרחי לעבודה במוסדות של משרד הבריאות. כמו כן, התנאי ההכרחי נוסף הוא 900 שעות התנסות מעשית לפני תחילת העבודה במוסדות של משרד הבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה את התוכנית- לא שווה את הכסף!!
חסוי10/01/2010התוכנית סוחטת מן הסטודנטים ממיטב כספם כאשר התמורה אינה שווה את המאמץ!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל יכול להיות
אלכס11/01/2010כעיקרון התוכנית אמורה לספק תואר שני למי שיש צורך בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות טיפול לפי משרד הבריאותאורית28/12/2009
שלום שלום
אני סטודנטית במכללת תל חי לדרמה תרפיה ועושה פרקטיקום שנה שניה. אוטוטו מסתיימת השנה ואני יוצאת אל השוק ורציתי לדעת מה מספר שעות הפרקטיקום אותם אנו חייבים לבצי על פי הנחיות משרד הבריאות
תודה רבה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 900 שעות
אלכס28/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
טלי28/12/2009שלום אורית אני מתעניינת בלימודים ובודקת אופציה בתל חי. האם ישנה אפשרות להתייעץ עימך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה תרפיה באומנותאושי23/12/2009
שלום!
הייתי רוצה לקבל קצת אינפורמציה בגדול לגבי כל התחום הזה שנקרא תרפיה באומנות, מוסיקה תנועה, צילום... ובכלל איך זה שיש כל כך תחומים שאפשר ללמוד בתרפיה בכלל ואיך ביכולתם לעזור?
אם אפשר מידע קצת על התחום הזה שממש נראה לי כוללני וזאת אני אומרת מכיוון שאני לא רואה התמקדות אחת בנושא אלא שלל פיזור בתחום.
ממש מתעניינת והייתי שמחה לקבל איו תשובה מוסברת וברורה.
אושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאושי
מיה גל M.A.23/12/2009טיפול בהבעה ויצירה הוא שם כללי הכולל בחובו כפי שהזכרת טיפול באמנות פלסטית, בדרמה, בפסיכודרמה, בתנועה ובמוסיקה, וכיום נוספו גם טיפולים שונים נוספים - דרך צילום, דרך בישול ועוד.
שם כולל זה משמעו טיפול רגשי המשתמש בתחומי האמנות השונים שפורטו לעיל כדרך נוספת להבעת תכנים פנימיים ורגשיים. גם העבודה הטיפולית נעשית הן באופן מילולי והן דרך תחומי האמנות השונים.
האמנויות השונות מאפשרות ערוץ נוסף שבאמצעותו ניתן לגעת בחומרים רגשיים לא מודעים כלל, מודעים בחלקם או מודעים, להגיע לקונפליקטים פנימיים בלתי פתורים, למחסומים רגשיים, פחדים וחרדות, קשיים ביחסים בינ-אישיים, טראומות ועוד ועוד, ולעבדם.
לכל תחום יש את היחודיות שלו, את דרכי ההתערבות שלו, את הטכניקות שלו ואת הידע המקצועי והתאורטי שעליו הוא מושתת, ונכתבו ספרים ומאמרים רבים על כל תחום. מטפלים רבים בהבעה ויצירה עובדים באופן משולב עם האמנויות השונות, בהתאם לשלב הטיפולי, לתכנים המובעים ולנטיתו של המטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתה של מיה
אסנת27/12/2009שלום רב,
בהמשך לתגובתה של מיה, אני מצרפת גם פירוט על כל תחום התמקדות:
התמקדות בטיפול באמנות חזותית
תרפיה באמנות הינה טכניקה טיפולית לא מילולית בעיקרה אשר משתמשת בחומרים
ובכלים מתחום האמנות בכדי לבנות תהליך של הבנה עצמית ושינוי אישי. מסלול זה מכשיר את הסטודנטים לעסוק בטיפול באמנות חזותית ומקנה להם ידע והבנה תיאורטיים כמו גם כישורים יישומיים לשילוב האמנויות בתהליך הטיפולי. במהלך הלימודים רוכשים הסטודנטים כלים מתחומי הטיפול באמנות אשר יאפשרו להם חידוד יכולת ההתבוננות, הבנת הנראה וטיפול בבעיות שונות ומגוונות ובגילאים שונים.
התמקדות בטיפול בפסיכודרמה
הפסיכודרמה היא במהותה "הנפש בפעולה"- השילוב בין פסיכו (נפש) ודרמה (הצגה, פעולה) - ומבוססת על התיאוריה, הפילוסופיה והמתודולוגיה של דר' י.ל. מורנו שיצר את השיטה מתוך אמונתו בכח הטיפולי העצום הגלום בשחזור מצבי חיים ובחוויית הפעולה הדרמתית . פסיכודרמה הינה שיטה טיפולית חווייתית בה מוזמנים המשתתפים ליטול חלק בתיאטרון הנפש ולהעלות מצבים מתוך עולמם הפנימי והחיצוני בטכניקות של דרמטיזציה, משחקי תפקידים וחילופי תפקידים באמצעות תקשורת מילולית ולא מילולית.
התמקדות בטיפול בתנועה ומחול
הטיפול בתנועה הינו תהליך הממוקד בהכרה הגופנית, תוך התבוננות והקשבה עצמית מובחנת לחלקי הגוף השונים, בניסיון לפענח את מערכת היחסים ביניהם ולבחון את האינטגרציה המתרחשת בין האדם לבין עצמו.
הטיפול בתנועה מתרחש מתוך שפת הגוף אל תוך השפה המילולית תוך שימוש בשפת הגוף הדוממת ומה שמתדבר מתוכה. במהלך הלימודים מושם דגש על עיבוד של תחושות, רגשות, ידע טרום יכולת מסירה, חשיבה, הבנה והסקת מסקנות, ושילובם אל שפת הדיבור והשיח הטיפולי.
מקווה שסייעתי
אסנת, לסלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקדמות בחוק טיפול בכנסתטלי21/12/2009
במהלך החודשים האחרונים עסקה הכנסת בצורה אינטנסיבית בהצעת החוק. בגלל מורכבות הסדרת הטיפול ביצירה והבעה והסיבוכים הייחודיים שנובעים מהאופי הבין-תחומי של המקצוע, הקדישה ועדת המשנה שלוש ישיבות אך ורק לעניינינו. בישיבות אלה נחשפו קשיים משמעותיים באקדמיזציה של תוכניות ההכשרה והוחלט לפצל את מקצוענו מהצעת החוק, תוך הצהרה לדון בו מחדש בעוד ארבעה חודשים. משמעות הפיצול, שהשלמת החקיקה בשאר המקצועות שנוטרו בהצעת החוק ממשיכה, בעוד שהטיפול ביצירה והבעה נשאר בוועדת המשנה לדיון חוזר. במידה ובמהלך הארכה תימצאנה תשובות מספקות לבעייתיות שעלתה, מקצוענו יובא בנפרד לקריאה שנייה-שלישית.
עיקר הבעייתיות, שתוכניות ההכשרה בטיפול ביצירה והבעה נקלטו במסגרות אקדמיות שונות ולא תיתכן תעודת תואר שני אחידה. כמעט כל תוכניות ההכשרה מהוות תת-חטיבה בדיסציפלינה נלווית ותעודת התואר השני תהיה באכסניה האקדמית הראשית. למשל, לא ניתן להכיר בתוכניות ההכשרה במכללות להוראה תואר שני מפורש במקצוענו, אלא בחינוך בלבד, תוך מגמה בטיפול ביצירה והבעה. כנ"ל לגבי תוכניות ההכשרה שמתקיימות בפקולטה לחינוך באוניברסיטאות וכד'. כתוצאה ממציאות זו לא יוכל המחוקק ללמוד מתעודת התואר השני אם תוכנית הלימודים היא הכשרה פרופסיונאלית ממשית, או תת-מסלול אקדמי תיאורטי בלבד. לכן הטילה ועדת המשנה על משרד הבריאות והמל"ג להניח על שולחנה, תוך ארבעת חודשי הארכה, קו מנחה להגדרת התואר השני הקליני במקצוענו. קו מנחה זה יאפשר למל"ג לקבוע שתת-חטיבה בדיסציפלינה אקדמית נלווית היא תוכנית הכשרה קלינית מלאה בטיפול ביצירה והבעה, למרות שתעודת התואר השני בדיסציפלינה הראשית תחתיה היא מתקיימת. מכיוון שהמל"ג הוא הרשות הממלכתית היחידה שמוסמכת לפקח על השכלה על-תיכונית ולאכוף תקן מוסכם, היעדר האקדמיזציה המלאה במקצוענו יצר אנדרלמוסיה ומקשה על ישור הקו שהכרחי לחקיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז מה עושים
טלי21/12/2009מה כדאי ללמוד.?
לימודי תעודה? תואר שני?
הכל מעורפל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי
אלכס21/12/2009מה את רוצה תואר שני או לא
אם תואר שני אז אם יש לך אפשרות לממן את התואר בלסלי - שבה הבעה ויצירה הוא מסלול ראשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיתיות
טלי27/12/2009כל עוד החוק איננו מעוגן ואין הכרה של משרד הבריאות יש ערפול.
אני מעוניינת בלימודי ביבליותרפיה- בלסלי אין תחום לימודים זה .
אז האופציה היא לימודי תעודה או ללמוד באונ' חיפה.
אם אני אלמד לימודי תעודה סביר להניח שאצטרך לעשות בהמשך תואר שני=סה"כ יצא לי ללמוד 5 שנים!! וזה טירוף!
באונ' חיפה אלו לימודים בין 2-3 שנים, ויש רק 500 שעות התנסות, זה בעייתי! ואז להשלים שוב שעות! וגם כאשר ביררתי אצלם הם אמרו אנחנו לא יודעים מה יהיה עם החוק.
בקיצור אני אובדת עצות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה שלישית
אלכס27/12/2009בחיפה שנה שלישית כוללת יומיים של התנסות מעשית
עד שתגעי לשנה שלישית קרוב לוודאי יהיה כבר החוק החדש בתוקף, לכן אם יהיה צורך אז יוסיפו עוד יום של התנסות מעשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)