מידע רפואי
פורומים
- אורתופדיה ילדים
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה
- תמיכה במשפחות ילדים חולי סרטן
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- פסיכולוגיה הוליסטית
- נטורופתיה ותזונה
- רפואת עור פוטודינמית
- רפואת שיניים לילדים
- נכויות, אחוזי נכות
- וטרינריה
- בניית ציפורניים
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- אקנה, צלקות פצעי בגרות
- בעיות פוריות - תמיכה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.
- כאבים בחזה (חזה ״תפוס״/ ״קנאקים״)O17/04/2018
אני בת 28 וסובלת, לסירוגין מזה כעשר שנים מ״קנאקים״ וכאבים שנובעים להערכתי מהסטרנום. הכאבים החלו במהלך השירות הצבאי לאחר מאמץ גופני ממושך ועצים. לאחרונה, הכאבים נהיו בלתי נסבלים. הכאב מתחיל כהרגשה של מעין ״שריר תפוס״ בחזה. משלא משתחררים ה״קנאקים״ והחזה נשאר תפוס, הכאבים עזים ולעתים אף משתקים אותי. התייעצתי עם רופא משפחה ושני אורטופדים שסיכמו את הפגישה בצילום חזה שהראה שהכל תקין ואני נותרתי עם הכאב. הסבל רב ואני מסרבת להשלים עם העובדה שאין לזה פתרון. אשמח לייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
עזרא שגיא22/04/2018שלום וברכה,
ממליץ לך להיבדק אצל רופא ספורט.
יחד עם זאת, רצוי לבצע אבחון יציבתי במסגרת הידרותרפיה.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד אפשר לחזק את ריצפת האגןמתי17/04/2018
חוץ מקיגלים איך אפשר לחזק את רצפת האגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק ושיקום רצפת אגן
עזרא שגיא17/04/2018שלום מתי,
ניתן לחזק ולשקם רצפת אגן, באמצעות טיפולי הידרותרפיה חדשניים.
טיפולים אלו יעילים במיוחד.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאקים יוצאים לי מהמרפקרן15/04/2018
אחרי הרמת משקולות יוצאים לי קנאקים מהמרפק, זה יעבור מעצמו או שצריך טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעשים בוקעים ממפרק המרפק
עזרא שגיא15/04/2018שלום רן,
גורמים רבים עלולים לגרום לבקיעת רעשים ממפרק המרפק,
אם הבנתי אותך נכון, חשוב לבצע אימון משקולות בטכניקה נכונה,,, (ביו-מכניקה של מפרק המרפק).
בהיותך מרים משקולות שלא בטכניקה הנכונה, ייתכן מאוד כי תרגילים או אופי האימון שלך עלול אף להזיק לך, עליך להתייעץ עם מאמן כושר מוסמך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות אומנותית - בעיות מפרק הירךאוה11/04/2018
היי,אני מתאמנת 12 שנה בהתעמלות אומנותית ותמיד היו אצלי קליקים לא נעימים,השנה הקליקים התחזקו ונהיו כאבים (אפילו הרופאים שמעו)זה כאב נוראי לפעמים כדורים לא עוזרים...
חשבו שיש קרע ביברום אבל בmri artro לא מצאו את הבעיה הזו אבל כתבו:מודגמת בליטה גרמית שטוחה באספקט הקדמישל איזור המעבר בין ראש לצוואר הפמור המחשידה לאצטבולו-פמורלי מסוג CAM.
תעזרו לי בבקשה להבין מה זה אומר בגלל שזה מלווה ליותר לחץ,תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרק הירך
עזרא שגיא11/04/2018שלום אוה,
באופן כללי : כאבים במפרק הירך עשויים להיות מסיבות רבות ומגוונות, אך יחד עם זאת, זיז עצם באזור צוואר הירך לראש הירך, שגורם לשינוי באנטומית מפרק הירך.
לאחר אבחנה מסודרת ניתן יהיה להתאים סוג טיפול במידת הצורך.
בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בברך שמאל בעת משחק כדורגליהלי אישרן10/04/2018
שלום רב,
לפני חודש נפצעתי בברך שמאל,הברך התנפחה,לא יכול מאז לקפל וליישר את הברך. היום עברתי בדיקת MRI ולהלן תמונה.כמובן שאחכה לפענוח מלא,אבל בינתיים אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה בברך בעת משחק כדורגל
עזרא שגיא11/04/2018שלום יהלי,
לשאלתך חסרים פרטים, אשמח לקבל פרטים נוספים על מנת שאוכל לתת לך מענה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשכמות בזמן שינהדפנה10/04/2018
כבר כמה ימים יש לי כאבים בשכמות שמעירים אותי מתוך שינה, זה לא קשור דווקא לתנוחה כי אני יכולה לקום ממנחים שונים. עושה יוגה באופן קבוע כבר שנים, אבל לא חושבת שזה קשור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שכמות
עזרא שגיא10/04/2018שלום וברכה.
כאבי שכמות עשויים להתפתח בשל סיבות שונות ומשונות.
מבעיה קלה, מתח נפשי, או בגלל פציעות, או הקרנות כאב ממקור אחר בגוף.
ממליץ לאבחן ולתכנן סוג טיפול במידת הצורך.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטרוסקופיה שנייה במפרק הירךתמר שרון05/04/2018
אני בת 49, עברתי אורטרוסקופיה במפרק ירך לפני 5 שנים. סובלת מכאבים עזים. רופאים ממליצים החלפת מפרק אך אני מעוניינת באורטרוסקופיה חוזרת. אל מי לפנות ועד כמה אורטרוסקופיה שניה יעילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטרוסקופייה שנייה במפרק הירך
עזרא שגיא08/04/2018שלום תמר שרון,
חסרים נתונים נוספים על מנת שאוכל לדעת במה מדובר...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בכתף אחרי אימוןמשה08/04/2018
הייתה דלקת כבר ירדה הנפיחות אבל עדיין כואב. אפשר לחזור להתאמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת כתף
עזרא שגיא08/04/2018שלום משה,
דלקת כתף עשויה להיגרם ממכניקת תנועה לא תקינה , לכן חשוב לאבחן את מקור הדלקת.
מצב של חזרה לאימון עלול להחמיר.
רצוי לאבחן ולהתאים שיטת טיפול במידת הצורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחלק העליו של כף הרגליוני03/04/2018
יש לי כאבים, מעין זרמים, בחלק העליון של הכף הרגל. זה קורה בדרך כלל בזמן הליכה. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב כף הרגל
עזרא שגיא05/04/2018שלום יוני,
כאבים בגב כף הרגל בעת הליכה עלולים לנבוע מסיבות רבות, נירולוגיות אורתופדיות, בעיות בכלי דם, וכו'.
אבחון ובדיקה יתנו מענה לשאלתך.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב הולך ומתגבר בכתף בזמן מאמץShlomo Miler04/04/2018
היי אני בן 18 רץ כבר כשנתיים ודיי מההתחלה באמצע ריצה אני מתחיל להרגיש כאב בכתף ימין זה לא קבוע ומשתנה אני יכול לרוץ 20 קילומטר ולא להרגיש ו2 ולהרגיש אחרי כמה דקות מסיום הריצה הכאב נעלם .טווח התנועה של היד מלא. כאב חד מופיע גם לאחר מאמץ ממושך של הרמת משקלים אשמח לשמוע ממה זה יכול לנבוע והאם יש טיפול או דרך למנוע את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכתף בזמן מאמץ
עזרא שגיא05/04/2018שלום שלמה,
ממליץ לך מאוד להיבדק אצל רופא ספורט, על מנת לשלול מיני בעיות.
יחד עם זאת, רצוי לבצע פעילות גופנית תחת הדרכה מקצועית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מזמן אובחן קרע של מניסקוסיגאל04/04/2018
שלום רב!
לפני כ-3 שנים נפלתי על הברך. לא מזמן אובחן קרע של מניסקוס. ב-MRI: "הודגם קרע אלכסוני במעבר גוף לקרן אחורית של מניסקוס המדיאלי. עמדה של המניסקוס המדיאלי סבירה. MCL הודגמה מעט תפוחה ובצקתית. הודגמה בצקת באזור האחיזה של גיד הפטלרי לפטלה - JUMPERS KNEE".
כל שאר תקין.
יש לי שלוש שאלות לכבוד דוקטור:
1. האם ניתוח אמור לעזור נגד הכאבים?
2. בניתוח במצב המתואר בד"כ מוצאים חלק מהמניסקוס או תופרים אותו?
3. אם הייתי עובר ניתוח לפני 3 השנים - היו יותר סיכויים להצלחה בניתוח?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע מניסקוס במפרק הברך
עזרא שגיא05/04/2018שלום יגאל,
ישנן דרגות חומרה שונות.
האם יש / אין כאב ? - מופיע בפעילות ו או במנוחה ?
שיטת טיפול במים יעילה במיוחד (הידרותרפיה) המותאמת לאופי הבעיות שציינת.
צריך לקחת בחשבון, שינויים היסטלוגים עלולים לכלול ניוון מקומי, קרעים מיקרוסקופיים נוספים, ושינויים מבניים. ובמידה והמפרק ממשיך לסבול מעומס, מצב זה עלול להחמיר.
רצוי לאבחן ולהתאים שיטת טיפול במידת הצורך.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר שבר בבוהן השלישיתימית01/04/2018
לפני 4.5 שבועות שברתי את האצבע ברגל. שבר פתוח. האצבע התקצרה עקב השבירה, הרופא ביצע משיכה של האצבע וקיבוע. 4.5 שבועות , עדיין כואב והאצבע מאד נפוחה. שאלתי היא; כמה זמן צריך להשאר עם הקיבוע והאם זה נורמלי שאנני מצליחה להזיז את האצבע לצדדים? האצבע השבורה והאצבע השניה אליה בוצע הקיבוע מאד מאד צמודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר באצבע כף הרגל
עזרא שגיא01/04/2018שלום וברכה.
שבר פתוח באצבע כף הרגל. צילום עדכני ובדיקה ייתן כלים לדעת מה לעשות, ולהתאים סוג טיפול במידת הצורך
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפשעה (adductors), גב תחתוןברק31/03/2018
הכל התחיל באימון שגרתי בו אני נוהג לעשות מתח, מקבילים, סקוואטים וכדומה. חלק מהתרגילים גם עם משקל מעל 20 קילו.
לא ברור לי מתי בדיוק אבל כנראה שמתחתי את המפשעה. זה התבטא ברטט מוזר באיזור האשכים לכשלושה ימים (קרה לי בעבר) והמשיך לכאב (לא חזק) באדקטורס, לפעמים בצד ימין לפעמים בצד שמאל. עד כה לא עבר לי (מעל שלושה שבועות) למרות שאני הקפדתי להוריד בנפח האימונים עד אפס מעש. מה גם שאני עושה מתיחות ותרגלתי מגוון רחב של תרגילים על מנת לחזק את האיזור כלל עיסויים ונק לחיצה עם כדורי טניס ועוד...
העניין הוא שעבר חודש ולא רק שזה לא עובר ואני מרגיש קצת מוגבל אלא המצב מחמיר. יש לי כאבים חזקים בגב תחתון בכל הליכה של יותר מכמה דק שזה נדיר מאוד אצלי. אני בקושי עומד ליותר מ10 דק והכאבים שלי רנדומאליים ומגיעים לכל חלקי הרגל כמעט. בעיקר גלוטס, המסטרינגס, מפשעה וגב תחתון כאמור אך גם גב עליון כגון סקפולה כדומה.
קבעתי תור לרופא ספורט אורטופד אך זה יהיה רק בסוף החודש, אנסה לקבוע גם פיזיוטרפיה עד אז...האם ניתן לעשות עוד משהו? כייצד היית מאבחן?
חשוב לציין שגם בשכיבה שרירים נתפסים לי על ימין ועל שמאל , קשה להירדם שום תנוחה לא מאפשרת מנוחה ואין עקביות בכאב מבחינת רמת כאב ומיקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעה וגב תחתון
עזרא שגיא01/04/2018שלום ברק,
ישנה קשת רחבה של פציעות דומות,
אך אולי ומדובר ב - Pubalgia
כולל כאב במהלך תנועות ספורט או במיוחד בתרגיל של הארכת שרירי הירך ומקרין לאזור שריר האדוקטור.
רצוי להיבדק ע"י רופא מומחה לדבר, זה מתבקש להבחנה מיומנת ומדויקת.
טיפול הידרותרפיה עשוי לעזור ולהקל בבעיה זו.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים לא משתחררים אחרי אימוןרעות29/03/2018
חזרתי לחדר כושר אחרי הרבה מאוד זמן. עשיתי אימון מתון מאוד. עברו חמישה ימים מאז והשרירים שלי לא נרפים, זה כבר ממש לא הגיוני. למה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים לאחר אימון
עזרא שגיא29/03/2018שלום וברכה
כאבי שרירים לאחר פעילות גופנית לא מבוקרת לאורך זמן.
עשויים להביע מגוון רחב של סיבות.
אם זה ממשיך עליך להבדק אצל רופא.
יחד עם זאת תרגילי הידרותרפיה יעילים מאוד להרפיית שרירים.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגידים בזמן ריצהענבל27/03/2018
כשאני רצה מרחקים ארוכים מתחילים לכאוב לי הגידים בקרסול. מרחקים קצרים זה לא קורה, מה הסיבה לכך ואיך מטפלים בזה מבלי לפגוע באימונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרק הקרסול בזמן ריצה
עזרא שגיא27/03/2018שלום ענבל,
כאבים בקרסול במאמצים ארוכים , עלול לפתח שברי מאמץ, דלקת ברצועות או בגידים הפרוניאלים - PERONEAL TENDONS - .
עשויה לנבוע כתוצאה ממכניקת תנועה לא תקינה בין עצמות השוק לעצמות כף הרגל.
טיפול יעיל במצבים כאלה הוא טיפול במים, בבריכה טיפולית.
רצוי לבדוק ולאבחן, ולתכנן סוג טיפול במידת הצורך .
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?