מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקי שלג לאחר שחזור רצועות ברך - האם אפשרי?גל25/03/2018
שלום רב,
לפני כ14 שנים עברתי שחזור רצועות ASL בברך לאחר קרע מלא.
הניתוח התבצע בבלגיה אצל פרופסור מרטנס מפאת גילי הצעיר (14).
מאז השיקום, אני עוסק בספורט, מתאמן באופן קבוע ולא סובל מכאבים ומוגבלויות.
תמיד רציתי לעשות סקי שלג ותמיד אמרו לי שבגלל המצב של הברך אני יכול "לחלום על זה" .
האם יש באמת סכנה לפציעה חוזרת בגלל הניתוח שעברתי ? (אני מודע לעניין שאחוז הפציעות בסקי שלג גבוה בלי שום קשר לפציעה שעברתי).
האם יש המלצה מסויימת לגבי הסוג ? סקי/סנובורד? והאם כדאי לחבוש את הברך בברייס ספציפי או תחבושת ?
תודה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר שחזור רצועה בברך לגלוש בסקי שלג
עזרא שגיא25/03/2018שלום גל,
אין כלי מדידה שיכול למדוד את מצבך הפונקציונלי לגלוש בסקי שלג לאחר פגיעה בברך.
עדיין אין קונצנזוס רחב להמליץ לך לגלוש, ההחלטה בנושא זה הוא אתגר עבורך.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום שרירים בגיל מבוגריצחק25/03/2018
האם יש אפשרות לשיקום שרירים מדולדלים בגיל מאוחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק שרירים לגיל המבוגר
עזרא שגיא25/03/2018שלום יצחק,
האסטרטגיה לשיקום שרירים בגיל המבוגר כוללת שלושה מרכיבים: - באופן יחסי כמובן - פיתוח כושר גופני, חיזוק השרירים, והקפדה על תזונה נכונה.
קל לנו לדרוש מאדם מבוגר להתאמץ ולחזק שרירים.
צריך לקחת בחשבון ... ללא סיכונים מיותרים בגרימת נזק אפשרי, הרי שיש לדעת כיצד לחזק שריר של אדם זקן.
חיזוק שרירים לגיל המבוגר מומלץ לבצע בבריכה טיפולית.
לבצע אבחנה, ואישור רופא, ולאחר מכן לתכנן המלצות לחיזוק שרירים.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתף לאחר ניתוח ארטרוסקופיהרוני הרץ22/03/2018
שלום
לפני כעשור עברתי ניתוח ארטרוסקופי בכתף בגלל קרע בסופראספינטוס.עד לתקרופה האחרונה תיפקדתי נהדר.חזרתי להתאמן בחדר כושר.ולאחרונה מיחושים קלים באזור הניתוח...מה עלי לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיחושים במפרק הכתף לאחר ניתוח
עזרא שגיא24/03/2018שלום רוני,
מיחושים קלים באזור הכתף הנו תופעה נפוצה במתאמני חדר כושר ובקרב ספורטאים כאחד.
ישנו מגוון רחב של סוגי מיחושים שבד"כ עוברים.
אך יש כאלה שעשויים להתפתח, מפעילות לא מותאמת וטכניקת עבודה שגויה.
לדעתי כדאי להגיע ולאבחן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווציוות בשרירים בזמן ריקודשגית22/03/2018
אני הולכת לשיעורי ריקוד ובשיעורים האחרונים יש לי התכווצויות נוראיות בשוק ובירך של רגל ימין. זה חולף אחרי מנוחה וחוזר בריקוד. מה זה? למה זה קורה? איך אפשר לטפל בזה? האם להמשיך לרקוד בינתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצות שרירים בזמן ריקוד
עזרא שגיא24/03/2018שלום שגית,
התכווצויות שמופיעות באופן פתאומי בגלל תנועה. חשוב לשים לב שהם אכן עוברים.
אם לא, בדיקה ואבחנה, יתנו מענה לשאלתך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שמרני או ניתוח בקרע במיניסקוס?דודי19/03/2018
בן 59, חלק מהעבודה כרוכה בהליכה מרובה.
לאחר ריצה כדי להגיע בזמן הסתובבה לי רגל שמאל ונוצר לי קרע במיניסקוס.
הממצאים במיפוי אספקט: סקוליוזיס טורקו לומבלי, שינויים
אוסטיאוארטריטים פרק ברך שמאל, סינוביטיס במדור המדיאלי,
במיפוי הטומוגרפי: קרע בסהרון הפנימי.
השאלה - לעשות טיפול שמרני או לגשת לניתוח. הבנתי שניתוח יכול לזרז החלפת מפרק?
בנוסף שואל אם קרע כזה מקנה לי משהו בביטוח לאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בסהרון הפנימי של מפרק הברך, טיפול שמרני או ניתוח
עזרא שגיא21/03/2018שלום דודי,
קרע בסהרון פנימי של הברך זו פציעה נפוצה, שאם לא תטופל כראוי, עלולה לגרום בהמשך לנזק ניווני של מפרק הברך.
לעתים ניתן לתפור את קרע המיניסקוס למקומו.
התייעץ עם רופא מומחה לדבר ולאחר קבלת ההחלטה, היצמד להוראותיו.
לעניין שיקום מפרק הברך אני ממליץ על טיפול באמצעות הידרותרפיה בשיטה מיוחדת המותאמת לאופי הבעיות שציינת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים לא פוסקים מהברךשי18/03/2018
שיחקתי כדורגל בשישי ונפלתי, לא משהו חמור. אבל מאז יש לי קליקים בלתי פוסקים מהברך, לא כואב אבל מאוד מטריד. איך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעשים ממפרק הברך
עזרא שגיא18/03/2018שלום שי,
קיימות סיבות רבות לרעש של פצפוצי חריקה שעולים ממפרק הברך.
הרעשים הבוקעים מהברכיים עשויים להופיע ללא הפרעה ממשית. אך לעתים הרעשים הללו עלולים להעיד על השתלשלות של נזקים מבניים.
אבחון ובדיקה יתנו מענה לשאלתך.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגיד עבודה מול מחשבסיוון15/03/2018
בעבודה שלי אני כל היום על המחשב. יש לי כאבים בעיקר באגודל של היד הדומיננטית אבל הכאב נמתח לאורך הזרוע. אני מניחה שזה דלקת. כולם אומרים לי לא ללכת לאורתופד כי מה שיגידו לי זה ניתוח. חוץ מתחבושת אלסטית שעוזרת ליד אבל לא לאגודל, מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגיד
עזרא שגיא15/03/2018שלום סיוון,
אבחנה של תפקוד שורש כף היד הנה קריטית.
ישנן סיבות רבות לתפקוד ביו-מכאני לקוי במפרק זה.
לפעמים, בעיה קטנה בהיקפה נגררת להיות בעיה כרונית.
ואז נוצר מעגל קסמים של בדיקות, תרופות, טיפול ועוד טיפולים ויחד עם זאת גם התסכול.
אבחנה נכונה של גורם הכאב יאפשר לנו לתכנן טיפול נכון להקלה בכאב ושיפור התפקוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום בוהן ברגל נפוחהאליה12/03/2018
הי, שלשום בעטתי בטעות בקיר והבוהן נפוחה וכואבת.
הרופא אמר לצלם. בשביל מה בעצם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוהן ברגל נפוחה
עזרא שגיא12/03/2018שלום אליה,
אני מניח שהרופא יודע מדוע הוא שולח אותך לצילום,
תשאל אותו .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום של מרפק טניסמודי11/03/2018
סובל ממרפק טניס, מה תכנית השיקום המומלצת ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק טניס
עזרא שגיא12/03/2018שלום מודי,
רצוי להימנע מלהרים, לתפוס או לסובב חפצים ביד הפגועה ולהימנע מפעילות המאמצת את השרירים והגידים המעורבים, . חשוב לשנות את מנח העבודה של היד שלא להוסיף עומס יתר על שרירי האמה והמרפק.
אם הנך סובל מזה זמן רצוי לאבחן את הבעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לשחזור ACL - איזה גיד עדיף להשתמש?הגר08/03/2018
שלום, באיזה גיד עדיף להשתמש, ההמסטרינג או גיד הפיקה לתיקון רצועה צולבת? מה פחות מחליש את הרגל? אציין שבנוסף לצולבת יש לי קרע מלא ב MCL וע"כ החשש מאי יציבות בעקבות לקיחת גיד להשתלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לשחזור A.C.L
עזרא שגיא10/03/2018שלום הגר,
בדיקת המנתח לדבר וההחלטה המשותפת על הצורך בניתוח, לאחר סקירת החלופות, על סיכויי ההצלחה והסיבוכים האפשריים ועל סוג השתל בו יבוצע שימוש.
לאחר קבלת ההחלטה, חשוב להיצמד להוראות המנתח שאותו בחרת ושיטת הניתוח שהוא ממליץ. הן לעניין הניתוח והן לאחריו.
לעניין השיקום שלאחר הניתוח אני ממליץ על שיקום באמצעות טיפולי הידרותרפיה בשיטה מיוחדת המותאמת לאופי הבעיות שציינת.
בברכת הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה שקיבלתי באצבע בכף הרגלשירה09/03/2018
יש לי שאלה היום קרתה לי נפילה קטנה ובעקבות הנפילה רוב המכה והמקום היחיד שכואב זה אצבע בכף הרגל שנעשתה אדומה וכואבת אני יכולה להזיז ככה שלא נראה שבר או נקע אבל כואב חזק ואדום ושהרגל במנוחה ולא בנעל או עושה פחות כואב והאם הגיוני במעידה קלה כזה אדום חזק יש משהוא להקל ותוך כמה זמן אמורה להתחיל הקלה משמעותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה באצבע כף רגל
עזרא שגיא10/03/2018שלום שירה,
לעתים, נוצר גירוי יתר כתוצאה מחבלה אשר גורם לשינוי צבע ונפיחות.. מצב זה עלול לגרום לכאב חד.
רצוי להיבדק אצל מומחה לדבר, וקבלת טיפול מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טווח תנועה מוגבל במפרק הידחגי08/03/2018
נפלתי על היד, בבדיקות הכל נראה תקין, הביאו לי רק תחבושת תומכת כזאת אבל אחרי כמה ימים שהכאב קצת ירד שמתי לב שטווח התנועה ירד ואני לא יכול לעשות את כל התנועות בצורה מלאה. זה יעבור עם הזמן או שצריך שיקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה
עזרא שגיא08/03/2018שלום חגי,
אין מספיק פרטים על מנת שאוכל לענות לשאלתך, לאיזה מפרק היד אתה מתכוון ?
מפרק שורש כף היד ?
מפרק המרפק ?
מפרק הכתף ?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת גבס מהיד - תרגיליםענת06/03/2018
לאחר שבר בעצם בשליש התחתון של הזרת, היד שלי היתה בגבס שכלל את הזרת והאצבע שלידה, עד המרפק, 3 שבועות סד-גבס, ושבועיים נוספים סד פלסטיק. לאחר 5 שבועות שיחררו אותי מהסד, נאמר לי שהשבר התאחה ברובו (כ 80%), שעליי להזהר לא ליפול ולהיפצע, לא לעשות ספורט, ולהתחיל להשתמש ביד. אני סובלת מכאבים, נפיחות ונוקשות של האצבעות. שאלותיי :
1. מה משמעות הדבר שהשבר התאחה רק ברובו, ומתי ואיך אדע שהתאחה
2. האם מספיק שאתחיל להשתמש ביד, או שעליי ללכת לפיזיותרפיה? ריפוי בעיסוק?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת גבס מהיד
עזרא שגיא07/03/2018שלום ענת,
תהליך איחוי העצם משתנה מאחד לשני ובהתאם לגיל, לסוג השבר ומיקומו, רמת הפעילות הגופנית והמצב הבריאותי, וכו'...
אבחון ובדיקה ייתן אינדיקציה לסוג הטיפול המתאים להפעלת היד .
אני ממליץ לשלב טיפול בהידרותרפיה במסגרת תהליך השיקום.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה ליוגה אחרי נקעבר06/03/2018
כמה זמן אחרי נקע אפשר לחזור לפעילות גופנית מתונה כמו יוגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע בקרסול
עזרא שגיא06/03/2018שלום וברכה
לא צויין באיזה מפרק. אך אני מבין מדבריך שמדובר במפרק הקרסול.
ביצוע בתנועת מפרק הקרסול
עלול לגרום לעומס יתר, וכך ליצור עיוות במפרק.
ישנן סיבות רבות לתפקוד ביו-מכאני לקוי במפרק זה.
אבחון ובדיקה יתנו מענה לשאלתך
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של מאר בכתףשרית שריקי28/02/2018
יש לי תוצאות של מאר בכתף רשום שיש לי קרע ב. Ssp בורסיטיס subdeltoid ahd subacromial B ursa תפוחה אם נוזל יתר בתוכה הודגם קרע בכול עובי הגיד באורך כ10 ס"מ supraspinatus מה זה אומר ומה אפשרי לעשות במצב הזה והאם צריך לעשות ניתוח במצב כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בגיד ה - Supraspinatus
עזרא שגיא01/03/2018שלום שרית
טיפול בקרע בעובי מלא בגיד ה - Supraspinatus.
ההחלמה לאחר ניתוח לתיקון קרעים בגיד הנ"ל הנו תהליך כאוב וממושך.
יחד עם זאת ניתן להתאים טיפול מיוחד לאופי הבעיה, התלונות הגופניות, מידת הפעילות הגופנית, ומצב הבריאותי הכללי, יהווה שיקול בבחירת תכנית טיפולית.
רצוי לאבחן את הבעיה על מנת להתאים את אופי הטיפול.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לאחר הניתוח זה ניתוח יומי
שרית שריקי01/03/2018האם לאחר הניתוח זה ניתוח יומי או שצריך להישאר כמה ימים והאם יש שיקום? וכמה זמן הניתוח .רופא אורטופד נתן לי הפניה לעשות ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן לטלפון
שרית שריקי04/03/2018האם אפשר לקבל תשובה לשאלתי לגבי זמן הניתוח או אם צריך שיקום וכמה זמן השהייה בבית חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?