פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה להליכות אחרי שבר בירך
    מיכאל
    03/12/2017

לפני כחצי שנה החלקתי ושברתי את הירך, אני עושה פיזיותרפיה ומצבי משתפר. אני מרגיש שאני יכול לצאת שוב להליכות כבעבר. האם באמת עבר מספיק זמן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• שבר בירך

עזרא שגיא
    03/12/2017

שלום וברכה מיכאל,
    במסגרת הטיפולים , אני אבקש לבחון את מצב תנועתיות ההליכה בנקודת הזמן הזאת. כיצד אתה נע ?
    האם המפרק מספיק יציב ???
    כמה ניתן עוד להעמיס על המפרק ?
    לאחר תשאול, בחינה ואבחון של כל הנתונים,
    אוכל לענות לשאלתך.
    לפרטים נוספים ניתן לפנות אליי בייעוץ אישי.

ע ז ר א ש ג י א
    טיפולי הדרו תרפיה וספורט טיפולי
    לצרכים בריאותיים מיוחדים
    שיקום אורתופדי ונירולוגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דלקת בגיד יד ימין
    חיים
    30/11/2017

אני כל היום מול המחשב. יש לי כאבים שנמתחים מהאגודל ואת אמצע הזרוע, ברור לי שזה מהעבודה עם העכבר כי בסופ"שים הכאב נרגע. יכול להיות שזו דלקת בגיד? מה אפשר לעשות עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגיד יד ימין

הוספת תגובה

תמונה

• דלקת במפרק האגודל

עזרא שגיא
    30/11/2017

שלום וברכה חיים,
    דלקת נוצרת כתוצאה מ - שימוש יתר של חיכוך מוגבר בגידים המיישרים של האגודל או לחלופין נוצר זיהום על-ידי חיידק, או פציעה של הגיד עקב חבלה או חתך.
    הדלקות השכיחות בכף היד בהם נוצרת דלקת זה במעטפת הגידים המיישרים של האגודל. דלקת ( "דה-קרויין" ).
    דלקת זו באגודל נוצרת בעקבות שימוש מוגבר, חוזר ונשנה בתנועה מסוימת לא נכונה במפרק של האגודל.
    הטיפול בדלקת נעשה בהתאם למיקומה ובהתאם לגורם ולנסיבות הדלקת.
    אם מדובר בזיהום, יש לטפל בדחיפות ע"י רופא מומחה לדבר.
    ברוב המקרים, בהם מדובר בדלקת בגיד שאינו זיהום, הטיפול יהיה בשיטה מיוחדת שבו ניתן לייצב את המפרק.
    בברכת שבת שלום ובריאות איתנה.
    עזרא שגיא
    " נעים בהנאה "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• רגל כואבת חצי שנה אחרי
    נועם
    28/11/2017

לפני חצי שנה קיבלתי מכה ברגל ואבחנו אצלי שבר ניתוק. למרות הזמן שעבר הרגל עדיין כואבת וקשה לי לשים עליה משקל אז כל המאזן של הגוף לא טוב. זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    רגל כואבת חצי שנה אחרי

הוספת תגובה

תמונה

• מכה ברגל - (שבר ניתוק)

עזרא שגיא
    28/11/2017

שלום וברכה נועם,
    בדבריך לא ניתן להבין ולדעת איזה בעיה יש לך ברגל.
    ניתן לפנות אליי ולפרט יותר בייעוץ אישי.
    בברכת הצלחה ובריאות איתנה.
    עזרא שגיא
    " נעים בהנאה "
    טיפולי הידרותרפיה
    לצרכים בריאותיים מיוחדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבי כתף עקב אימון
    עומר
    26/11/2017

אני מתאמן בחדר כושר כבר כמה שנים במשקלים כבדים.

לפני כשלושה חודשים הופיעו לי כאבים באזור כתף שמאל שמופיעים במקומות שונים: כתף קדמית, אמצעית אחורית ובחיבור עם הצוואר. הכאבים אינם חזקים אך מורגשים. לא עקצוצים אלא משהו עמוק יותר.

עשיתי אולטרהסאונד ורנטגן לכתף וראיתי אורטופד.
    כל הממצאים תקינים. אין בעיות במסובבי הכתף, לא צביטה ולא סימן לדלקת. כרגע מטופל אצל פיזיטרפיסט לחיזוק השרירים.

האם יש השערה מהי הבעיה? האם ניתן לחזור לפעילות מלאה בתנועות שוינן כואבות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי כתף עקב אימון

הוספת תגובה

תמונה

• כאבים בכתף

עזרא שגיא
    26/11/2017

שלום וברכה,
    אופן ומשך הכאב יכולים לתת כיוון לאיזה סוג פתולוגיה.
    האם יש כאב קל רק לאחר פעילות ?
    בעיה מתקדמת יותר יכולה לגרום לכאב במהלך פעילות ולאחריה.
    בדבר פתולוגיה מתקדמת יותר, הכאב יופיע באופן קבוע.
    כאב כתוצאה מדלקת גידים מופיע לאחר מאמץ ומוקל לאחר מנוחה.
    כאשר יש פתולוגיה של קרע בשרוול המסובב הכאב יופיע בלילה,
    בהתחלה הכאב יופיע לאחר מאמץ ובהמשך הכאב יחמיר ועלול להיות כאב קבוע.
    היות שלדבריך אתה מתאמן במשקלים כבדים.
    עליך להגיע לאבחון על מנת לתכנן ולהתאים מטרות לטיפול שיתאים לאופי הבעיה שלך.
    בברכת בריאות איתנה.
    עזרא שגיא
    " נעים בהנאה "
    טיפולי הידרותרפיה
    לצרכים בריאותיים מיוחדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• גוף לא מתאושש ממאמץ
    עדנה
    26/11/2017

הבן שלי בצבא והוא מאמץ המון אבל בסופ"שים הגוף שלו קורס, יש לו התכווצויות ואפילו צליעה קלה. הוא לא מתלונן (קרבי בכל זאת) אבל אני חוששת לו. מה אפשר לעשות בשבילו, לפחות בסופ"שים כשהוא חוזר הביתה?

לקביעת תור
    סגירה
    גוף לא מתאושש ממאמץ

הוספת תגובה

תמונה

• טיפולי הידרותרפיה לאחר אימונים אינטנסיביים

עזרא שגיא
    26/11/2017

שלום וברכה עדנה,
    באימונים גופניים אינטנסיביים ובמאמצים מתמשכים וקשים, השרירים יכאבו ויהפכו נוקשים, יעשו חלשים יותר ובעלי יכולת ביצועית מופחתת ולתשישות.
    בתגובה לעומסים הללו הוא יעבור תהליך של הסתגלות.
    מצד שני ללא העומסים הללו לא תהיה הסתגלות ולא יחול שיפור ביכולות של פיתוח סיבולת של הגוף.
    ולכן - הגוף זקוק להתאוששות כדי להסתגל, לפתח ולהעצים את תאי השריר, לחזק את השרירים ואת הרקמות האחרות, למלא את מחסני האנרגיה בתאי השריר ואת הנוזלים שהתרוקנו.
    לאחר תקופת ההסתגלות תסמינים אלו יפחתו ואף ייעלמו.
    טיפולי הידרותרפיה מיוחדים יעזרו באופן משמעותי בתהליך ההתאוששות וההסתגלות.
    אפשר לשלב את זמני הטיפול בחופשות ובסופי השבוע.
    בברכת הצלחה,
    עזרא שגיא
    " נעים בהנאה "
    טיפולי הידרותרפיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שתל חיצוני בניתוח לשחזור רצועה צולבת
    ניר
    21/11/2017

אני בן 54. נפגעתי לפני כחודשיים בעת פעילות ספורט ויש לי קרע מלא של הרצועה הצולבת הקדמית והמניסקוסים. החלטתי לעשות ניתוח לשחזור הרצועה. נאמר לי, כי בגילי לא מומלץ לעשות את שחזור הרצועה באמצעות גיד מהאמסטרינג שלי כי הגיד בגילי הוא כבר לא במצב הכי טוב ולכן ההמלצה שנתנה לי היא להשתמש בשתל חיצוני לשחזור הרצועה. אך שתל חיצוני יעלה לי כ- 20,000 ש"ח בתוספת ניתוח פרטי, בעוד במרפאה בה אני מבצע את המעקב שלי במסגרת קופ"ח הם עושים ניתוח רק משתל של הרגל שלי ולא שתל חיצוני, וזה לא יעלה לי כסף (במסגרת קופ"ח), אך כאמור ההמלצה שלהם היא כי בגילי מומלץ לעשות ניתוח שכזה עם שתל חיצוני. שאלתי, האם על מנת לחסוך עליות כספיות כבדות מאד אני יכול, בשקלול כולל, לעשות את ניתוח השחזור עם שתל מהרגל שלי, למרות הגיל שלי, כדי לחסוך בעליות כבדות למרות שהגיד שלי כבר בן 54.

הוספת תגובה

תמונה

• קרע מלא של הרצועה הצולבת הקדמית

עזרא שגיא
    23/11/2017

שלום וברכה ניר.
    לשאלתך - באיזה סוגים של שתלים לבצע ניתוח לשחזור רצועה.
    עליך להתייעץ עם המנתחים שזה המקצוע שלהם.
    לעניין השיקום שלאחר הניתוח אשמח לעזור לך.
    בברכת החלמה מהירה ובריאות איתנה.
    עזרא שגיא
    " נעים בהנאה "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נזק SLAP משמעותי, קרע בבסיס הלברום
    רונן
    19/11/2017

שלום,

הנני שחיין חובב מעל 15 שנים 1.5 ק"מ ליום. החל מאוגוסט השנה החלו כאבים בלתי נסבלים בכתף ימין. לאחר MRI נתגלה נזק משמעותי כדלהלן:

הודגם סדק עבה בלתי סדיר וורטיקלי בלברום העליון המתאים ל-SLAP.

קרע בבסיס הלברום הקדמי תחתון ורושם ל-GLAD.

יצירת אנטריור אינפריור פארא לברל ציסט גלנואידלי קדמי תחתון המחובר לקרע בלברום הקדמי תחתון.

התפשטות ה-SLAP בלברום האחורי עליון עד 10.

עיוות ואקסטרווצזיה של חומר ניגוד מה-axillary pouch המתאים לנזק רצועתי גלנו הומרלי תחתון משמעותי מסוג HAGL STRAIN.

בסיכום:

נזק SLAP משמעותי עם מעורבות הלברום האחורי עליון.

קרע בבסיס של הלברום הקדמי תחתון עם נזק סחוסי גלנואידלי קדמי תחתון רחב (GLAD) ויצירת אנטריור אינפריור פארא לברל ציסט כמתואר.

שאלתי: עד כמה הנזק חמור? להבנתי ניתוח הוא הכרחי - האם מדובר בהחלפת מפרק?

תודה מראש

רונן

הוספת תגובה

תמונה

• נזק SLAP משמעותי.

עזרא שגיא
    23/11/2017

שלום וברכה רונן,
    לא מדובר בהחלפת מפרק, אך ישנם שיטות וגישות שונות של ניתוחים.
    אך צריך לשים דגש על השיקום שלאחר הניתוח.
    שיקום איכותי חשוב מאוד לאחר הניתוח ותלוי בנסיבות ובסוג הפגיעה.
    רצוי לבצע תרגילי שיקום בבריכה טיפולית (ישנה שיטה מיוחדת בהידרותרפיה לשיקום שלאחר הניתוח)

בברכת שבת שלום ובריאות איתנה
    עזרא שגיא
    " נעים בהנאה "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דלקת בורסיטיס טרוכנטרית וזריקת קורטיזון
    רנית
    14/11/2017

שלום רב
    קבלתי הפניה עכשיו מראומטולוג לקבל זריקת קורטיזון בירך , ורציתי לדעת איך יודעים ממה זה מגיע ? ואיך מוודאים שזה לא יחזור ?
    רק אחרי שנה וחצי של סבל עלו על זה , בירכיים יותר משמאל .

הוספת תגובה

תמונה

• זריקה במפרק הירך

עזרא שגיא
    15/11/2017

שלום רנית,
    זריקת קורטיזון במפרק הירך ידוע ביכולת הגבוהה שלו לטיפול בדלקות לא זיהומיות.
    ישנם מחקרים שטוענים שיכולה להיגרם פגיעה סחוסית במפרק עקב הזריקה.
    החומר משכך דלקת, מאוד נפוץ בשימוש בעיקר בדלקות מקומיות.
    סכנות – עליה זמנית ברמת הסוכר (בעיקר לחולי סוכרת), עליית לחץ דם, כתמים עוריים או שקעים בעור, סיכוי לפגיעה סחוסית.
    לעניין שאלתך - צריך פרטים נוספים על מנת שאוכל לענות לשאלתך.
    ניתן לפנות אליי בפניה אישית.
    בברכת הצלחה
    עזרא שגיא
    " נעים בהנאה "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול מיוחד לסובלים מדלקת בורסיטיס טרוכנטרית

עזרא שגיא
    17/11/2017

בהמשך לאמור ...

הטיפול היעיל ביותר לדלקתיות בבורסה של המפרק הוא טיפול בשיטה מיוחדת בהידרותרפיה שמטפל בדלקת ומשפר את זרימת הדם.

בשיטה זו ניתן לאזן את מרכז הכובד, הורדת לחץ עצבי, שיפור זרימת הדם אל מפרק הירך ושיכוך כאבים מהיר במיוחד.
    עזרא שגיא
    " נעים בהנאה "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ביצוע סקווטים עם ברכיים נוטות פנימה
    גילי
    14/11/2017

מבנה הברכיים שלי נוטה פנימה (Geno Valgus?) ושמעתי מתישהו שעם ברכיים כאלה אסור לעשות סקווטים, האם יש אמת בדבר?

הוספת תגובה

תמונה

• ברכי - Genu valgum - ברכי "X"

עזרא שגיא
    14/11/2017

שלום וברכה גילי,
    ברכי (Genu valgum) ליקו זה במנח הברך מאופיין בברכי (Medial Femoral Condyles) וכתוצאה מכך, לחץ המשקל על הברכיים לא מאוזנות. ומפרק הברך חשוף לשחיקה.
    אולם לעתים ברכי X מופיעים כתגובת שרשרת ממקור אחר.
    אוכל לאבחן ולבדוק, ולהמליץ על פעילות גופנית מותאמת. ולשם כך נוכל לאתר האם ישנו חוסר איזון שנובעות מלקויות יציבה גם ממקור אחר בגוף.
    ניתן לחזק ולשפר את מנח הברכיים ע"י פעילות גופנית מותאמת.
    בברכת הצלחה
    עזרא שגיא
    " נעים בהנאה "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שרירים נתפסים ולא משתחררים ברכיבה
    אוראל
    12/11/2017

אני רוכבת על אופניים באופן קבוע מאז שאני ילדה, בחודשיים האחרונים אחרי רכיבות במסלול הקבוע שלי, זאת אומרת שחוץ ממשהו בגוף שלי התנאים נשארו זהים, שרירי הירכיים שלי נתפסים והם לא משתחררים במשך כמה ימים! למה זה קורה פתאום ומה אני יכולה לעשות עם זה?

הוספת תגובה

תמונה

• שרירי ירכיים תפוסים

עזרא שגיא
    12/11/2017

שלום וברכה אוראל,
    שרירי ירכיים תפוסים לאורך זמן, לאחר רכיבה על אופניים ובמיוחד בזמן ולאחר פעילות גופנית עלולים להופיע מסיבות שונות.
    ביצוע לקוי של תנועות - ללא "יציבה נכונה".
    ("ביו מכניקה של התנועה")
    מהווים את אחת הסיבות לכאבים המוקרנים כתוצאה מבעיות עמוד השדרה, או שינויים במפרק הירך.
    לעתים קרובות כאבים בשרירים אלו מערבים גם את הרקמות הרכות העוטפות את השרירים, ומתבטאים ברגישות על פני השרירים וברקמות הרכות. (myofascial pain)
    מאיו = שריר
    פאסיה =רקמה חיבור העוטפת את השרירים.
    רצוי לבצע אבחון ולבדוק. ולשם כך אוכל לאתר האם ישנו חוסר איזון שנובע מלקות יציבה או מסיבה אחרת.
    באבחון אתייחס האם ישנו פגם או לקות נוספת שיאפשר להבין את מקור הבעיה.
    בברכת בריאות והצלחה
    עזרא שגיא
    " נעים בהנאה "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• 5 ניתוחי ברך כושלים
    דוד
    08/11/2017

שלום ד"ר
    אני בן 25 לאחר 5 ניתוחי ברך בפיקה שריסקתי , לצערי הרופא הציע ניתוח מסוג הטריה,פולקרסון להקדמת הטיביאל טוברוסיטי,והשתלת סחוס
    הניתוח פולקרסון הכי מפחיד אותי,האם יש ניתוחים תחליפים לניתוח הזה? אשמח לדעת שמות שיקרא קצת ברשת לפני שיחליט
    אבל פולקרסון אני לא מוכן לעבור

לקביעת תור
    סגירה
    5 ניתוחי ברך כושלים

הוספת תגובה

תמונה

• פיקה מרוסקת

עזרא שגיא
    10/11/2017

שלום וברכה
    חשוב לזהות את הגורם להפרעה ולטפל באופן מיטבי כדי להחזיר אותך למסלול של איכות חיים בהקדם האפשרי.
    ובאם אין ברירה. - טיפול ניתוחי.
    שלח לי הסטוריה רפואית, ביעוץ אישי.
    על מנת שאוכל להבין יותר. וכדי לספק הקלה מיידית או להציע פתרון ארוך טווח באמצעות טיפול הידרותרפיה.
    עזרא שגיא
    " נעים בהנאה "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כאב שוקיים כרוני כבר שלוש שנים
    שי
    06/11/2017

שלום, כבר 3 שניח (מאז אמצע הצבא ) סובל מכאבים כרוניים בשוקיים.הכאבים חולפים בזמן הריצה אך מתחזקים לאחר מכן. עקב כך זנחתי את הריצה, אולם גם זה לא עזר. גם כשאני יושב רגל על רגל ו"מותח " כך ששריר השוק "נמתח" קצת הכאב מתחזק עד לרמה שאני חייב לשנות תנוחה. אובחנתי עם רגל שטוחה ,האם מדרסים בלבד יפתרו את הבעיה? יש לציין שעד הצבא מעולם לא היו לי כאבים, אך זה כבר הגיע לרמה שזה פוגע באיכות החיים. אודה מאוד לעזרה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבים בשוק הרגל

עזרא שגיא
    07/11/2017

שלום וברכה שי,
    כאבים בשוק הרגל עשויים להופיע עקב עומס על שרירי השוק הקדמיים או השרירים האחוריים. בנוסף לזה יתכן והכאבים בשוק מוקרנים כתוצאה מבעיות עמוד השדרה, במפרק הברך או שינויים במפרק הקרסול ומפרקי שורש כף הרגל.
    רצוי לבצע אבחון ולבדוק. ולשם כך אנו נוכל לאתר האם ישנו חוסר איזון שנובעות מלקויות יציבה או מסיבות אחרות.
    באבחון נתייחס האם ישנם פגמים או לקויים נוספים שיאפשרו להבין את מקור הבעיה. ובכך נוכל להפיק החלטה לגבי סוג הטיפול הדרוש לך.
    בברכת בריאות והצלחה
    עזרא שגיא
    " נעים בהנאה "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• העמסת יתר על הירך
    חגי
    05/11/2017

אני רץ באופן קבוע והעליתי בקילומטרז' בהדרגה אבל התחילו לי כאבים בצד הירך. לפני כמה שנים היה לי דבר דומה ואמרו לי שזה בגלל עומס יתר על הגוף. מה עלי לעשות עכשיו? להוריד בחזרה את הקילומטראז'? להפסיק לרוץ בכלל עד שהכאבים חולפים? ומה אפשר לעשות כדי להקל על הכאבים?

לקביעת תור
    סגירה
    העמסת יתר על הירך

הוספת תגובה

תמונה

• כאבים לצד מפרק הירך

עזרא שגיא
    05/11/2017

שלום וברכה חגי,
    שרירים רבים מניעים את מפרק הירך. ומבצעים אותם תחת עומס רב. כאבים לצד הירך יכולים לנבוע ממספר בעיות הקשורות למבנה המפרק - או מקור הכאב יכול להיות כתוצאה מלחץ עצבי הירך או כתוצאה ממתיחה או קרע ברצועות, גידים או שרירי הירך.
    לדעתי רצוי לבדוק את יציבות המפרק .
    מומלץ לבצע אבחון ע"י הידרותרפיה (בבריכה טיפולית) שם אין עומס על המפרק.
    בברכת בריאות איתנה
    עזרא שגיא
    " נעים בהנאה "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מה המשמעות של דורבן והכנסת גיד הטרייספס
    יובל
    02/11/2017

כאבים עזים במרפק. תוצאות הצילום הן דורבן והכנסת גיד הטרייספס. מה המשמעות של זה ואיך מטפלים בזה?

הוספת תגובה

תמונה

• כאבים במרפק

עזרא שגיא
    05/11/2017

שלום וברכה יובל,
    שריר "הטרייספס" זה השריר האחורי של הזרוע. שריר זה מקשר בין שני המפרקים, בין הכתף ובין המרפק ובעל שלושה ראשים המחוברים יחדיו עם גיד משותף לעצם המרפק האחורית.
    לעניין המשמעות והטיפול יש צורך לבצע אבחון בהסתמך על תוצאות הצילומים.
    בברכת בריאות והצלחה
    עזרא שגיא
    " נעים בהנאה "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פעילות מומלצת לשיקום אחרי פגיעת גב
    אלינור
    31/10/2017

לאחר תאונת דרכים עם פגיעת גב קלה אך מורגשת. עד התאונה עשיתי פילאטיס מכשירים אבל נכון לעכשיו זה מדי כואב. איזה פעילות גופנית היית ממליץ לי?

הוספת תגובה

תמונה

• פעילות גופנית לאחר פגיעה בעמוד השדרה

עזרא שגיא
    01/11/2017

לשאלתך: לאיזה סוג של פעילות גופנית אני ממליץ. -
    על מנת להתאים את סוג הפעילות הגופנית והתרגילים השונים לפי נסיבות ומקורות הבעיה שהובילה ליצירת הכאב. ובאזור עמוד השדרה בפרט.
    אני ממליץ לבצע אבחון של מערכת התנועות והמכניקה של הפגיעה בעמוד השדרה. וכך אוכל לבנות תוכנית אפקטיבית ומגוונת של פעילות גופנית מותאמת ואימוני ספורט. לה את מתאימה.
    בברכת בריאות איתנה.
    עזרא שגיא
    " נעים בהנאה "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה