מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים ברגליים בזמן מנוחהדודי08/02/2018
יש לי כאבים ברגליים, מעל הברך, שכואבים דווקא בזמן מנוחה. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים בזמן מנוחה
עזרא שגיא08/02/2018שלום דודי,
כאבי רגליים אשר מופיעות בזמן מנוחה, עלולים להקרין ממקור אחר בגוף, אבחון ובדיקה עשויה לענות לשאלתך.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בירך שמאל כבר מספר חודשיםלילך31/01/2018
שלום אני סובלת מספר חודשים בכאב בירך ברגל שמאלית.הכאב מחמיר לאחר הליכה. הכאב מופיע יותר חד כאשר אני קמה מישיבה על כסא. כאשר אני מקבלת את הרגל על הברך ....בזמן שינה אני מרגישה חעיתים קרובות כאבים שמעירים אותי .
הכאב הוא עובר בכל חלקי הירך. קידמי אחרורי ומצד שלו.
אני סובלת מאוסטיאופורוזיס ומטופלת באקטונל....יש לציין שיש גם כאב גב תחתון קל בתד שמאל ....איזה בדיקות מומלצות לבירור הבעיה.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בירך ברגל שמאלית
עזרא שגיא04/02/2018
שלום לילך,
כאב סביב מפרק הירך היא רחבה וכוללת מגוון סיבות הן תוך מפרק הירך והן מחוצה לו.
ישנם מקרים של כאב המוקרן למפרק מאזור אחר בגוף.
בדיקה גופנית של מפרק הירך ואמצעי דימות , יאבחנו את מקור הבעיה.
ואז ניתן יהיה להמליץ על טיפול מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשריר לפני מרוץשלומי30/01/2018
התחלתי לרוץ ונרשמתי למרוץ קצר (5 ק"מ) שיתקיים ביום שישי. אתמול אחרי הריצה השרירים שלי נתפסו יותר מהרגיל. האם להמשיך להתאמן או לוותר על המרוץ ולחזור לרוץ כשהכאבים יחלפו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרירים שלי נתפסו יותר מהרגיל
עזרא שגיא31/01/2018שלום שלומי.
חשיבות ההרפיה לאחר אימון אינו דבר מובן מאליו והנו בעל חשיבות עליונה בהשגת תנועה בריאה ובעלת עצמה.
וזאת על מנת למקסם תוצאות במאמץ פיזי, ולמנוע פציעות מיותרות ושרירים תפוסים.
לדעתי טיפול של הידרותרפיה עשוי לעזור לך.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בקרן אחורית של מניסקוס פנימי, פגם ואי סדירות במרכז סחוס הפיקה לרוחב כ 15 מ״מ וכמו כן תפליטיםחגית26/01/2018
קרע בקרן אחורית של מניסקוס פנימי, פגם ואי סדירות במרכז סחוס הפיקה לרוחב כ 15 מ״מ וכמו כן תפליטים. ממליצים לי ניתוח מה לעשות הברך ננעלת לי עם קליקים. כאבים בברך שואלת האם יש אפשרות ללא ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בקרן אחורית של מניסקוס פנימי
עזרא שגיא28/01/2018שלום חגית,
על מנת לענות לשאלתך צריך לאבחן ולבדוק האם ניתן להימנע מניתוח.
ובכל מקרה, באם לא ניתן להימנע מניתוח, חשוב מאוד לשקם את הברך לאחר הניתוח ומומלץ מאוד לבדוק ובמקרה הצורך לתרגל ולחזק את הביו מכניקה של תנועת הברך .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירים בעליה במדרגותבר25/01/2018
אני רצה ועושה פילאטיס ואני מקפידה על תזונה ועל כושר, אבל כשאני עולה במדרגות השרירים שלי כואבים. בירידה הם לא מורגשים וגם בשאר הפעילויות לא יתר על המידה. מה זה יכול להיות? למה דווקא בעליה במדרגות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשאני עולה במדרגות השרירים שלי כואבים
עזרא שגיא25/01/2018שלום בר,
ברוב המקרים כאבי שרירים אינם הסימפטום היחיד שבו ניתן לאבחן בעיה.
לכן, במקרה זה מקור הכאב בעת עליית מדרגות יכול להיות ממקור אחר בגוף.
אבחון ובדיקה עשוי לענות לשאלתך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשוק, מתעמלת אומנותיתשניר22/01/2018
ילדה בת 13, מתעמלת אומנותית מקצועית שסובלת מכאבים בשוק ימין, שליש תחתון.
נשלחה למיפוי עצמות ובו הועלנ חשש לשבר מאמץ.
האורטופד שלח אותה לבדיקת MRI (מצורף פיענוח).
שאלתי, האם היא יכולה לחזור לפעילות ספורטיבית, וכן מה בעצם הפיענוח אומר...
נכון להיום, לאחר שלושה חודשים של כאב, הכאב פחת בצורה משמעותית.
תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשוק
עזרא שגיא22/01/2018שלום וברכה.
כאבים בשוק בין הברך לקרסול. הגורם ברוב המקרים עומסי יתר על השוק ויציבה חלשה.
יציבה המושפעת מפעילות גופנית יכולה להיות תקינה אך עלולה גם להיפגע אם הפעילות הגופנית אינה מאוזנת למצב הגופני שלה.
אבחון ובדיקה יתן את התשובה לשאלתך אם היא יכולה לחזור לפעילות ספורטיבית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם מים בברך?עוזיאל21/01/2018
מה אפשר לעשות עם מים בברך שמקשים על הכיפוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים בברך
עזרא שגיא21/01/2018שלום עוזיאל,
הסיבות למים בברך עשויים להיות כתוצאה של טראומה, פעילות יתר של המפרק או מחלה.
כדי לקבוע את הגורם למים בברך, עליך להיבדק
ואולי לבצע בדיקת דגימה של הנוזל בכדי לבדוק אם הוא זיהומי, מחלה או פציעה.
שהרופא קובע את הסיבה למים בברך, ניתן להתחיל בטיפול מתאים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים גם חצי שנה אחרי שברשיר18/01/2018
היה לי שבר ניתוק בכף הרגל לפני חצי שנה אבל עדיין קשה לי לדרוך עליה. זה בסדר שזה עוד כואב? מה אפשר לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ניתוק בכף הרגל
עזרא שגיא18/01/2018שלום שיר,
שבר ניתוק בכף הרגל עלול לעתים להפתיע ולהופיע לאחר שלכאורה נראה שנתרפא.
אבחון ובדיקה ייתן לנו כלים לדעת מה לעשות, ולהתאים סוג טיפול במידת הצורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ! - חמישה חודשים לאחר ניתוח לתיקון הלברוםאיתי15/01/2018
שלום ד"ר,
אני בן 26 וכאמור לפני חמישה חודשים עברתי ניתוח לתיקון הלברום לאחר קריעתו עקב נפילה.
כרגע, חמישה חודשים אחריי הניתוח, אני עדיין סובל מכאבים דיי חזקים אפילו בפעילויות יומיומיות כמו נהיגה, וטווחי התנועה שלי אולי 80 אחוז.
אני מאוד מתוסכל, מגיל 11 ועד לפני הפציעה שחיתי 3-4 פעמים בשבוע וזאת האהבה הכי גדולה שלי.
האם יש מקום כבר לבדיקת MRI נוספת? אם חס וחלילה אאלץ לעבור ניתוח חוזר האם אוכל לחזור לשחות באופן אינטנסיבי אי פעם ?
המצב משפיע עליי מאוד מבחינה נפשית והתחלתי לראשונה בחיי להשתמש בכדורים פסיכיאטרים מאז הפציעה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר רם ירון15/01/2018הייתי מציע לך לפנות למנתח שניתח אותך
יש לו תשובות לבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד באיזור האכילסעופר15/01/2018
שלום ,
אני מתאמן באיגרוף תילאנדי 5-6 שנים , בשנה האחרונה במהלך הבעיטות אני חש פתאם בעת מתיחת הרגל לפוינט כאב חד מעל העקב באיזור האכילס . הכאב נמשך למשך כמה דקות ונעלם . הכאב מופיע רק בזמן בעיטות או בעת הליכה או ירידה במדרגות שהרגל "נופלת" . שמתי לב שהכאב מופיע כאשר אני לוחץ את העקב ומבצע פוינט באוויר (לצורך העניין מניח את העקב על הקצה של הספה ולוחץ כלפי מטה )
ניסיתי דיקור , פיזיוטרפיה , ארקוקסיה וכלום לא עובד (חל שיפור קל מאוד מאוד בפיזיוטרפיה שם נאמר שזו צביטה אחורית עם בעיה במכופפי אצבעות ) אני כבר שנה ככה .
אשמח להבחנה ודרכי טיפול .
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעת מתיחת הרגל לפויינט כאב חד מעל העקב באזור אכילס
עזרא שגיא31/01/2018שלום עופר.
כאבים באזור גיד אכילס יכולים להיות תוצאה של גורמים נוספים ולעתים יש צורך בביצוע אולטרה-סאונד ,ובכל מקרה יש להיבדק ולאבחן, ובעת הצורך לטפל בזה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובחן אצלי ADDUCTOR TENDINOPHATY -LTחאתם גיריס15/01/2018
לאחר בדיקת MRI אובחן אצלי ADDUCTOR TENDINOPHATY -LT ו OSTEITIE PUBIS האורטופד ממליץ לי על זריקת סטרוידים האם ה הטיפול הנכון והיחידי למצבי או שיש טיפןל אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Addactor Tendinophaty
עזרא שגיא16/01/2018שלום וברכה חאתם גיריס,
ישנם אפשרויות שונות של טיפולים עם דלקת. אשר מגיבים לאופני טיפול מסוים.
למרות מחולל הכאב, לא אוכל להמליץ לך ללא בדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקולות וכאבים בכתףתום14/01/2018
התחלתי להרים משקולות במשקלים נמוכים אבל יש לי כאבים בכתף, אני עושה עם הדרכה של מאמן והוא אומר שהתנועות שאני עושה הן בסדר והוא לא יודע למה זה גורם לי לכאבים. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתף בהרמת משקולות
עזרא שגיא14/01/2018שלום וברכה תום,
באופן כללי אכן הרמת משקולות בצורה לא נכונה עשויה לגרום לבעיות בכתף, אך לא ניתן לדעת אם אכן אותה פעולה מה שגרמה לכאב.
כאבים בכתף עשויה גם להתפתח לאורך זמן .
תרגילי חיזוק ומתיחות מותאמות וייעודיות משפרות מאוד את התנועה ומפחיתה כאב בכתף.
אולם ישנם מקרים שעשויים להופיע כאבים כתגובת שרשרת כתוצאה מלקות ביציבה.
שים לב!!! עלול לפתח פוטנציאל לבעיה.
על כן צריך להגיע לאבחון ובמידת הצורך לטפל בזה.
ברכת בריאות איתנה והצלחה,
עזרא שגיא
" נעים בהנאה "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי אולטרהסאונד לרץ חובבדני11/01/2018
פרולוג :
לפני כשבועיים במהלך ריצה ארוכה חשתי בכאב בשריר התאומים ברגל ימין בק"מ ה20 . עשיתי מנוחה טיפול /עיסוי לשחרור ואחרי מנוחה חזרתי לרוץ ונראה שיה בסדר, בריצה אחרונה לפני החצי מרתון זה בא לי שוב ואז עוד פעם סשן של טיפפול /עיסוי ומנוחה . במהלך החצי מרתון הרגשתי את הרגל שוב , אבל סיימתי וכבר 4 ימים במנוחה אחרי ביקור אצל רופא משפחה שנתן לי אקרוקסיה . היום קיבלתי את תוצאות האולטרהסאונד והשאלה היא איך ממשיכים הלאה ? לחזור לאימון בקל, להמשיך במנוחה ? לעשות עיסויים או להניח למקום להתאוששש לבד ?
בתוצאות נכתב "
לאורך האספקט האחורי של השוק הודגמה בצקת קלה.
בנוסף לכך הודגם גם ממצא באורך 0.8 ס"מ , היכול להתאים לקרע במעטפת השריר.
פרט לכך בסריקת האסזורים המכוונים ללא עדות לסימני גושים, הצטברות נוזל או ממצאים חריגים אחרים.
מומלץ המשך טיפול ומעקב על פי שיקול קליני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים לרץ החובב
עזרא שגיא14/01/2018שלום וברכה דני,
לתיאור המקרה שלך, יכול להיגרם מסיבות שונות, ובכללן ביו-מכניקה של תנועת הרגל.
הכאב עלול להחמיר ככל שמבצעים פעילות בעלת אופי של עומס.
זה אחת הפציעות השכיחות בקרב ספורטאים. ברוב המקרים הפציעה מופיעה ברגל אחת,
חשוב !!! לשים לב עלול לפתח פוטנציאל לבעיה.
ממליץ לערוך אבחון. משום שבעקבות שימוש חוזר ונשנה בתנועה מסוימת לא נכונה עשוי לגרום לתגובות שרשרת בהתאם למיקומה.
וכתוצאה מכך, לחץ המשקל על אזור לא מאוזן. חשוף לשחיקה מוגברת.
אולם לעתים, עשויים להופיע כאבים כתגובת שרשרת ממקור אחר בגוף.
לשם כך חשוב לאבחן ולבדוק.
בברכת הצלחה ובריאות איתנה,
עזרא שגיא
" נעים בהנאה "
טיפולי הידרותרפיה
לצרכים בריאותיים מיוחדים
שיקום אורתופדי ונוירולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עמומים באמצע הגבג10/01/2018
שלום
בת 43 בריאה, לפני שבוע החלו לי כאבי גב באמצע הגב, הכאבים עמומים ולא ממש כואבים וחדים אך הם לא היו קודם והם ממשיכים כל יום כבר שבוע, לקחתי אופטלגין והכאב חלף ליום ולמחרת שב. קבעתי תור לאורטופד, אודה להערכה ראשונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עמומים בגב
עזרא שגיא11/01/2018שלום וברכה ג .
ישנן אפשרויות מגוונות לטיפול בכאבי גב.
טיפול תרופתי - החל ממשככי כאבים לסוגיהם, ובנוסף גם כדורים אנטי דלקתיים, וכדורים אופיואידיים כאלה ואחרים...
תרופות אלו, מצליחים להשיג הטבה מסוימת על ידי דיכוי מערכת העצבים והם בעלי פוטנציאל להתמכרות ולא נקיים מתופעות לוואי.
אפשרות אחרת זה לזמן תור ולאבחן את הכאב.
הדרך היעילה לזהות את מקור סיבת הכאב.
טיפולי הידרותרפיה בשיטה מיוחדת יעילים במיוחד לכאבי גב.
לפרטים נוספים: ניתן לפנות בייעוץ אישי.
בברכת בריאות והצלחה.
עזרא שגיא
" נעים בהנאה "
טיפולי הידרותרפיה
שיקום נוירולוגי ואורתופדי
לצרכים בריאותיים מיוחדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי לכופף רגל אחרי עמידה ארוכהנאווה09/01/2018
אם אני עומדת הרבה זמן, נגיד בתור או משהו כזה אז ממש כואבת לי הברך ואני מתקשה לכופף אותה. ממה זה יכול לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לכופף ברך לאחר עמידה ממושכת
עזרא שגיא10/01/2018שלום וברכה.
קושי לכופף את הברך בזמן ולאחר עמידה. מצריך לבצע אבחון לפי סימנים ותסמינים זו דרך טובה לזהות את מקור הבעיה. אבחון נכון ומהיר של כאב ברכיים עשוי להיות בעל חשיבות מכרעת בהתנהלות ובריפוי של הברך.
למעשה אין לנו יכולת משמעותית לטפל באופן אפקטיבי בברך בלי לדעת מה קורה שם.
בברכת בריאות והצלחה.
עזרא שגיא
" נעים בהנאה "
טיפולי הידרותרפיה
שיקום נוירולוגי ואורתופדי
לצרכים בריאותיים מיוחדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)