מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמן החלמה מנקע בקרסוליפתח27/02/2018
מעדתי במהלך ריקוד ונקעתי את הקרסול. אני יודע שאין מה לעשות עם זה חוץ ממנוחה. כמה זמן בערך ייקח לנקע להחלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע במפרק הקרסול
עזרא שגיא27/02/2018
שלום וברכה
התסמינים של פגיעה במפרק הקרסול בדרך כלל בין כמה ימים למספר שבועות.
מעבר לזה מדובר בפגיעה קשה יחסית המחייבת בדיקה אצל רופא מומחה.
לעיתים הפגיעה ברצועות המפרק קשה.
ויציבות מפרק הקרסול עשויה להפגע, רצוי להיעזר בטיפול הידרותרפי ולמנוע סיבוכים.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים אחרי אימוןשיר25/02/2018
שלום, אני בת 21, התחלתי להתאמן בשלושה וחצי חודשים האחרונים (לא הייתי בכושר לפני) ובשלושה שבועות האחרונים אני מרגישה כאבים בברכיים.. בברך ימין החיצונית בצד שמאל איפה שהירך כזה, ואותו דבר בברך שמאל והכאבים בצד ימין.. מידי פעם כשאני מיישרת את הברכיים אני שומעת קליקים (לא מלווים בכאב) האימונים הם שלוש פעמים בשבוע כוללים הרבה סקוואטים ועבודה אירובית .. אני עושה חימום לפני ואחרי.. מה לעשות? תודה מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך
עזרא שגיא25/02/2018שלום שיר,
ביצוע תנועה תקינה של הברך הוא מדד לאימון נכון.
ביצוע לא סימטרי בתנועת מפרק הברך
עלול לגרום לעומס יתר, וכך ליצור עיוות במפרק.
ישנן סיבות רבות לתפקוד ביו-מכאני לקוי.
אבחון ובדיקה יתנו מענה לשאלתך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעה של פציעות ברכייםאלה23/02/2018
כבר עברתי ניתוח שיחזור צולבת ו כריתת חלק מניסקוס רגל אחת לפני חצי שנה .עם יש צורך בשימוש חבישה בזמן מיסחק כי חזרתי לפעילות גם ברגל שניה היו לי כאבים לאחר פעילות ו עברו . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת פציעות ברכיים
עזרא שגיא24/02/2018במצב הברכיים כפי שציינת .
בדיקה ואבחון יתנו מענה לשאלתך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצועת ACL מעובה, ייתכן קרעמיכל3723/02/2018
שלום, לפני מספר חודשים התעקמה לי הרגל כלפי פנימה בבור במדרכה וצלעתי כמה ימים עם כאבים בקרסול. מכיוון שהמצב השתפר במהירות לא טרחתי ללכת לרופא. בשלב מסוים שמתי לב שהשיפור נעצר, ואני נמצאת במצב שבו אני יכולה ללכת ולרוץ או לעשות הכל כרגיל, אבל כשאני קמה מישיבה או שכיבה ממושכת בכמה צעדים ראשונים כואב לי הקרסול ואני טיפה צולעת, ואז זה עובר. הרופאה שלחה אותי לאולטרסאונד קרסול, ובתוצאות נכתב שהכל תקין חוץ מ-רצועת הACL הודגמה המשכית, מעט מעובה והיפואקוגנית, יתכן בשל קרע חלקי. האם הרצועה הזאת לא נמצאת בכלל בברך? מה זה אומר מבחינת חומרת הפגיעה ואפשרות הטיפול? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במפרק הקרסול
עזרא שגיא23/02/2018שלום מיכל,
תפקיד הרצועה למנוע את הטיית הקרסול לכיוון מרכז הגוף, כפי שקורה ברוב הנקעים.
עיבוי וחוסר הומוגניות ורציפות של הרצועה הקדמית -
ביטוי של קרע - כנראה חלקי.
טיפול מיוחד במים (הידרותרפיה) יעיל במיוחד לסוג זה של פציעה.
טיפול שמטרתו, חיזוק מייצבי המפרק והביומכאניקה של תנועת הקרסול, הפעלת מערכת העצבים המייצבת ושימור טווחי התנועה.
רצוי לאבחן את הפציעה על מנת להתאים את אופי הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוס האם ניתוח או לא?לירון22/02/2018
צהריים טובים לבן שלי בן 15 יש קרע במיניסקוס הליטאני החיצוני לא הפנימי מה ההמלצה שלכם לגבי טיפול בעניין הוא שחקן כדורגל מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במיניסקוס
עזרא שגיא22/02/2018שלום לירון,
רצוי להיצמד להוראות הרופא המומחה המטפל בתחום.
במידה ולא קיימת הגבלה משמעותית בטווחי התנועה של הברך, אשר עשויה להחשיד לקרע נרחב, ניתן יהיה להתחיל בטיפול שמרני.
ניתן לחזור ולשפר את התפקוד הפונקציונלי כשחקן כדורגל,
בטיפול מיוחד של הידרותרפיה המיועד לסוג זה של פציעה.
תוך שמירה על תנועה ביומכאנית תקינה ואופטימלית של מפרק הברך.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעה של פציעות ברכייםאלה21/02/2018
שלום ! איך אפשר למנוע פציעות ברכיים עם כדיי להישתמש בזמן מסחק כדור רגל מדרסים חיבישות אלסטיות לברכיים או סופורטים חבישות אזור הברך .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת פציעות ברכיים
ד``ר יצחק בכר22/02/2018אתה לא נותן מספיק פרטים לגבי מצב הברכיים שלך. אם הברכיים תקינות אין צורך בחבישות, מדרסים וכיוצא באלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל התעקמה במהלך ריצההדס20/02/2018
אני מתכוננת לחצי מרתון ובזמן הריצה התעקמה לי הרגל. היום אני ביום מנוחה אבל כדאי לחזור מחר לרוץ או לתת עוד זמן מנוחה? זה יכול להחמיר את המצב או אם אני מתגברת על הכאב זה דווקא עוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל התעקמה בעת ריצה
עזרא שגיא20/02/2018שלום וברכה.
אם הבנתי נכון מדובר במפרק הקרסול...
כאשר מבצעים תנועה שגורמת למתיחה או לקרע של הרצועות המייצבות את מפרק הקרסול.
התסמינים נמשכים בדרך כלל בין כמה ימים לכמה שבועות. אם הם נמשכים זמן רב יותר, מדובר בפגיעה קשה יחסית המחייבת אבחון ובדיקה.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באקזוסטוזיס בירך שמאלקובי18/02/2018
שלום, אובחן אצלי היום אקזוסטוזיס בירך שמאל באזור מטפיזרי של עצם הירך באספקט המדיאלי לאורכו, עד 57 מ"מ. בדיקת us הודגמה תקינה.
רציתי לדעת אם יש עוד טיפול חוץ מניתוח, כמו ביקיור לייזר או טיפול בגלי הלם, תרופות וכו..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקזוסטוזיס
עזרא שגיא20/02/2018שלום וברכה
בדרך כלל התסמינים של אקזסטוזיס הוא מצב של כאב וגורם לחולשה בשרירים ולעיתים לנפיחות
ורגישות ואף לצליעה.
קיימים מקרים בהם הגידול עובר מאליו לאחר זמן מה, ללא צורך בטיפול. עם זאת, בדרך כלל בשל היתכנות הריפוי, ניתן לטפל באמצעות שיטה מיוחדת בהידרותרפיה.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חוזרת בשורש כף הידשרי18/02/2018
איך אפשר למנוע חזרה של דלקת בשורש כף היד - עובדת על המחשב כל היום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשורש כף היד
עזרא שגיא18/02/2018שלום שרי,
במרבית המקרים ניתן לאבחן מדוע הדלקת חוזרת על עצמה.
ישנם מספר גורמים המגבירים את הסיכון ללקות בדלקת חוזרת בשורש כף היד, ואף לעתים זה בא ממקור אחר בגוף.
אבחון ובדיקה ייתן מענה לשאלתך .
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת חוזרנית בשורש כף היד
ד``ר יצחק בכר20/02/2018צריך קודם כול לאבחן את מקור הדלקת בשורש כף היד ורק לאחר מכן נדע כיצד למנוע הישנות שלה. קחי בחשבון שביצוע תנועות חוזרניות כמו הקלדה הוא אחד מגורמי הסיכון לדלקת בשורש כף היד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית עם מים בברךשוקי15/02/2018
אפשר להמשיך לבצע פעילות גופנית, כמו ריצה וכדורגל כשיש מים בברך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית עם מים בברך
עזרא שגיא16/02/2018שלום שוקי,
"מים בברך" או בורסיטיס, הנקראת גם דלקת בבורסה, הנה דלקת ברקמה הנקראת בשם זה.
יש צורך להפחית עומסים מהמפרק הפגוע והקניית תבניות תנועה נכונות, חיזוק השרירים המייצבים סביב הברך ושיפור השליטה העצבית-שרירית.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים בכתף שאינו מלווה לכאביםאופיר12/02/2018
יש לי מין קליקים הכתף בזמן של הרמת משקולות האם זה מסמן משהו אפשר לטפל בזה בנוסף זה אינו מלווה בכאבים ואיך אפשר לבדוק זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים במפרק הכתף
עזרא שגיא16/02/2018שלום אופיר.
עקב חיכוך לא יציב של הגיד במהלך תנועת הזרוע, המלווה בעומס של משקל ולאחר מכן משתחרר החיכוך של הגיד, והתנועה חוזרת להיות חופשית.
זה מתכון להיווצרות דלקת ואף לקרעים.
חשוב לטפל בזה.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ברך מורכב- עזרהדוד11/02/2018
שלום לצערי אני חסר מזל לחלוטין מגיל 16 ועד היום שאני בן 25 אני סובל
אשמח ליעוץ מהרופא המומחה כאן
אני מצטט מהמכתב מהרופא שלי
"חזר היום MRI של ברך שמאל ישנה ככל הנירא חזרה של הציסטה ABC
היום דנו בממצאי ברך ימין - קלינית דלדול QUAD, ישור מלא כיפוף 90,רגישות ניכרת בפיקה.
זקוק לניתוח- הטריה של הפיקה ,פולקרסון לאנטריוריזציה (הקדמת הטיביאל טוברוסיטי),+/- השתלת סחוס או תחליף סחוס.
הסברתי על הממצאים ומהלך השיקום שעורך כשנה +/-.
כאוב ומוגבל בכל התפקודים."
עקב מה שהסביר לי הרופא , אני מסרב לניתוח עקב שהסביר לי שהשיקום הוא שנה וחצי בערך
אשמח מאוד לדעת האם יש ניתוח תחליפי אם זמן שיקום יותר קצר ואחוזי הצלחה טובים יותר?
מודה מראש על התשובה דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה במפרק הברך
עזרא שגיא12/02/2018ישנן שיטות לטיפול בציסטות מסוג זה למניעת השנות שלהן. אני מאמין מי שהציע שיטת טיפול זו הסביר גם את יתרונותיה וסיכוניה. בכל מקרה המטרה בניתוח להרחיק את הציסטה .
לעניין שיקום התנועה.
יש שיטת טיפול מיוחדת
שעשויה לקצר את זמן השיקום.
ניתן ליצור קשר ביעוץ אישי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצות למרחקים עם פציעה ישנהאיתי11/02/2018
שלום,
אני בן 34, ומתכנן להתחיל אימון לריצת מרתון.
בגיל 17 שברתי את הירך הימני שלי והוחדר לי מסמר פלטינה לאורכו, מעולם לא סבלתי מבעיות עקב כך (אני עובד עם הגוף וגם רץ כ5ק"מ כל יומיים שלושה) למעט העובדה שעקב הפציעה והטיפול רגלי הימנית קצרה בכ-אינץ' מרגלי השמאלית. אך כעת אני מתכנן להכנס לתכנית אימונים לריצת מרתון ומחפש דרכים למזער או להעלים נזק שעלול להיווצר עקב כך, עיקר הבעיה שאני מסוגל לזהות היא בגב (עמוד שדרה לא ישר עקב בקיצור ברגל ימין) ובמפרק האגן.
אשמח לקווים מנחים,
רוב תודות,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה ישנה
עזרא שגיא12/02/2018שלום וברכה.
איזון שרירי הגוף יחד עם קבוצות השרירים של מפרקי הגוף, פועלים לכיוונים שונים ובצורה מתואמת. חוסר איזון תפקודי בפעולת קבוצות השרירים האנטגוניסטיות יפגע ביציבה. ובביומכניקה של התנועה.
לכן. אבחון עשוי לענות לשאלתך...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטרליזציה ניכרת של הפיקהנ`11/02/2018
שלום,
כבר כמה חודשים שכואבת לי הברך (כנראה תוצאה של אימונים בחדר כושר),
אורתופד אבחן לטרליזציה ניכרת של הפיקה.
עד כמה זה מסוכן אם אסע לשבוע סקי?
זה יכול לגרום נזק נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטרליזציה של הפיקה
עזרא שגיא12/02/2018פריקה של הפיקה עלולה להיגרם כשיש בעיה בביו מכניקת תנועת הברך וביציבת המפרק. כאשר נחשף לכוח ישיר בעוצמה גבוהה, בחשיפה למאמץ פיזי.
לשאלתך ...אבחון ובדיקה עשוי לתת לך תשובה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם הישבן כואבת ויורדת למטהלחנה09/02/2018
איך לא סובלים מכאב מישיבה מעצם הישבן עקב פריצת דיסק . אחרי אפידוראל 3 כעת. אך שעובר חודש מתחיל כאב בעצם הישבן נורא קשה לי בחיי היום יום עובדת בישיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון
עזרא שגיא09/02/2018שלום וברכה
צריך להביא את הגוף לאיזון יציבתי - פיזית ונפשית באיזון עדין זה. טיפול הידרותרפיה עשוי לעזור.
לא לפני עריכת אבחון ובדיקה.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)