מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בכתף ודלקת שלא עוברתאהרון17/06/2018
יותר מחצי שנה סובלת מדלקת בכתף ומכאבים חזקים. התרופה שלקחתי לא עזרה, מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרק הכתף
עזרא שגיא17/06/2018שלום וברכה.
הסיבות לכאבים במפרק הכתף מגוונות ובהתאם לכך גם אפשרויות הטיפול. על מנת להתאים סגנון ואופן טיפול עלינו להבין את הסיבות לכאבים במפרק בכתף.
לבצע הערכה יסודית, לקבוע את הסיבות לכאב במפרק- ולהמליץ על אפשרויות טיפול.
באופן כללי : טיפולי הידרותרפיה עשויים לעזור.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות שרירים חזקות ביום שאחרי ריצהאיילון14/06/2018
ביום שאחרי הריצה אני חוטף התקפי התכווצויות שרירים בשוק הרגל. מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצות שרירים לאחר ריצה
עזרא שגיא17/06/2018שלום איילון.
כאמור, בטרם מתחילים טיפול כנגד התכווצויות שרירים חשוב לאבחן את הגורמים לכך. במקרים בהם התכווצויות שרירים הנו הסימפטום.
ובמידה ומדובר בהופעה של התכווצויות שרירים לעתים קרובות מטרידות ומציקות.
בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 פריקות של כתף שמאלאייל11/06/2018
שלום,
בעבר היו לי 3 פריקות של כתף שמאל.
עשיתי MRI בעקבות הכאבים והממצאים:
קרע של לברוס קדמי. נזק SLAP. נזק היל זקס.
האורטופד ממליץ על הניתוח. השאלה האם אפשר להימנע מהניתוח? האם טיפול כירופרקטי או פיזיותרפי או אחר כלשהו יכול לעזור? (לא ספורטאי - עובד מול מחשב).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת כתף
עזרא שגיא12/06/2018שלום אייל,
בדיקה פיזיקלית יחד עם תוצאות בדיקות הדימות יתנו לנו כלים לקבל החלטה מושכלת האם הטיפול השמרני הוא הטיפול הנכון ביותר במקרים שאותם ציינת. או לחלופין ניתוח יהיה נכון יותר.
בכל מקרה אם מדובר בטיפול שמרני או ניתוח חשוב לתכנן את
סוג הטיפול והשיקום, ולשפר את איכות טווחי התנועה של מפרק הכתף וגם במפרקים הסמוכים לו. ויאפשר חזרה הדרגתית לפעילות.
שיטת טיפול חדשה באמצעות הידרותרפיה יעילה מאוד בטיפול של פריקת כתף.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפלים לא סימטרים ברגל לבת שנתייםרינת10/06/2018
שלום,
ראיתי שכשהבת שלי, בת שנתיים עומדת, בחלק האחורי של ירך ימין יש לה קפל שלא נמצא בירך שמאל.
היא התחילה ללכת בגיל שמונה חודשים. הולכת ורצה באופן יציב, הרגליים שלה באותו אורך . לפעמים מתלוננת בלילה על שריר תאומים שנתפס ברגל שמאל.
האם יש לזה משמעות קלינית?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפלים ברגל לבת שנתיים
עזרא שגיא24/06/2018שלום רינת.
ממליץ להיבדק ע"י רופא ילדים מומחה בתחום.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת פיקת ברך חוסר יציבות מאז וכאבים בברךויאולטה ברהון09/06/2018
מאז פריקת הברך סובלת מכאב במפרק הברך וחוסר יציבות כאב גם החל במפרק הקרסול ואי יציבות גם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת מפרק הברך וחוסר יציבות
עזרא שגיא10/06/2018שלום ויאולטה ברהון
פריקת מפרק הברך, מהווה חוסר יציבות במפרק ועשוי להקרין הן למפרק הירך והן למפרק הקרסול.
רצוי לאבחן את מקור הבעיה, ולייצב את המפרק ולשפר את הביומכניקה של תנועת הברך.
יחד עם זאת ניתן גם באמצעות טיפול מיוחד בהידרותרפיה.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכול לעזור ליעדי08/06/2018
שלום .
לי יש 1L-5L - בלטי דיסקים קלים.
5L-1S - בקע דיסקי עם לחץ על השק הטקלי.
בנוסף יש לי כאבים בצאוור וכתף שמאל.
האם פילאטיס מתאים או פלדנקרייז?
ומה ההבדל?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט ובקע דסקוס בעמוד שדרה מותני
עזרא שגיא10/06/2018שלום עדי,
בלטי דיסק בעמוד שדרה מותני ובנוסף בקע L5-S1 במצב של חוסר איזון. חשוב לבדוק את מקור הבעיה - מה הגורם לחוסר איזון זה.
ולהתאים פעילות מותאמת למצב.
יחד עם זאת פעילות מיוחדת בהידרותרפיה עשויה לתת מזור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בכריות אחרי ריצהיערה07/06/2018
אחרי ריצה הכריות בכף רגל אחת מתנפחות, בגלל שזה לא בשתי הרגליים זה העלה אצלי חשד. האם משהו שמצריך בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרית כף הרגל
עזרא שגיא07/06/2018שלום וברכה.
לשאלתך... כן.!
מצריך בדיקה. היות וזה ברגל אחת עלול להתפתח חוסר איזון ביומכניקה של התנועה. וזה גורר אחריו בעיות משנה. אחת מהן שכיחה למדיי מטטרסלגיה היא דלקת בכריות כף הרגל.
צריך לבדוק ולאבחן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרתון ניו יורק - אוסטאופרוזיס חולףמאור03/06/2018
היי. אני בן 39 ומתאמן (ריצה וTRX). הזמנתי כרטיס טיסה לניו יורק
וגילו אצלי אוסטפורוזיס חולף. הכרטיס הוא לנובמבר וגילו את זה במרץ. האם אוכל להשתתף בנובמבר במרתון ניו יורק (ריצת חצי) אחרי שהכאבים יחלפו? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס חולף
הקליניקה של TO הוא קצר יחסית ועשוי להמשך שישה לשמונה חודשים. ישנם מקרים שבהם מעורבים גם מפרקים.
ממליץ להבדק אצל רופא מומחה לדבר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בצוואר תפוס תמידיתיאנה03/06/2018
הצוואר שלי כל הזמן תפוס, גם אחרי עיסוי, אמנם משתפר לכמה ימים אבל חוזר לכאוב. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר תפוס
צוואר תפוס הוא כמובן התסמין המרכזי. לעיתים מתלווים אליו תסמינים נוספים. שאותם צריך לבדוק.
טיפול הידרותרפיה בשיטה מגוונת יעילה במיוחד לבעיה מעין זו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לאחר פריצת דיסק צוארית c6רונית30/05/2018
שלום האם ניתן לחזור לפעילות גופנית (כמו לפני הפריצה) לאחר פריצת דיסק צוארי בחוליה c6 , כחודשיים אחרי התקף כאבים כולל כאבים ביד ימין עם נמלול באצבעות, שחלפו כמעט לגמרי (מלבד תחושת נימלול קל בבוהן באצבע ימין שעדיין נשארה).
פעילות גופנית כמו טניס?, והאם הכאבים יכולים שוב לחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דסקוס צווארי
עזרא שגיא10/06/2018שלום רונית
רצוי לבדוק את מקור הבעיה שגורמת לפריצת הדיסקוס.
יחד עם זאת לאבחן את הביומכניקה של התנועה, ובכך ניתן להתאים סגנון ואופן פעילות גופנית מותאמת .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מתמשכים בזרועות וברגלייםמרים30/05/2018
אני בת 55. שוחה כבר כשלש שנים פעמיים בשבוע. לפני כחצי שנה התחלתי גם ללכת לחדר כושר ולשיעורי פילאטיס. לרוב מתעמלת סהכ 2-5 בשבוע. לאחרונה התפנה לי הרבה זמן ויצא לי להתעמל כמעט כל יום. כאשר התחילו לי כאבים חזקים בזרועות ואף מעט ברגליים לפני כחודש הנחתי שהגזמתי ויצאתי לפסק זמן. רוב הכאבים חלפו אבל ביד ימין הכאבים מתמשכים באופן מוזר. רוב הזמן אין לי כאבים כלל ותנועת היד אינה מוגבלת, אך פעם ביום בממוצע בזמן פעולת יד פשוטה, כדוגמת הושטת היד להרים משהו, אני נתקפת כאב חזק מאוד בשרירי הזרוע והיד כאילו נתקעת לי ואני לא מצליחה ליישר אותה עד הסוף. אני מורידה את היד ואחרי דקה או שתיים כבר אין לי בעיה לבצע את אותה הפעולה. רק אולי אני נשארת עם קצת תחושה של התכווצות קלה. יש לציין שלפני שבועיים לקחתי אנטיביוטיקה לטיפול בבעיה אחרת ובמשך הימים בו נטלתי האנטיביוטיקה לא היו לי כאבים ביד כלל. עם סיום הטיפול התחילו התקפי ההתכווצות המתוארים למעלה. אני גם חוששת לעסוק בכל פעילות ספורטיבית אשר מערבת את הידיים. לוקחת בהמלצת רופא המשפחה אני לוקחת מגנזיום אך זה לא משפיע כלל. מה יכולה להיות הבעיה וכיצד עלי לנהוג מבחינה רפואית וספורטיבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מתמשכים בזרועות וברגליים
עזרא שגיא07/06/2018שלום וברכה
לשאלתך . רצוי לבדוק ולאבחן את מקור הבעיה. אם אכן זה חוסר איזון ביומכני. או בעיה אחרת ממקור אחר בגוף.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה שהכתף יוצאת מהמקוםיניר29/05/2018
אחרי אימון כוח הרגשה כאילו הכתף יצאה מהמקום, אין כאבים אבל סוג של תזוזה. מה עושים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה כתף יוצאת מהמקום
עזרא שגיא30/05/2018שלום וברכה.
כאשר יש בעיה פונקציונלית במפרק הכתף. איברים שונים ממקורות אחרים בגוף יכולים להשפיע על מפרק הכתף והשרירים התומכים בכתף, יחד עם זאת, נשימה לא נכונה, תזוזה של צלעות, או אברים סמוכים תשפיע על שרירי מפרק הכתף שהם הכרחיים לתפקוד פעולת כתף תקין. אבחון ובדיקה יתנו מענה האם קיימת בעיה ונסדר אותה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגלים בזמן ריצהשהם27/05/2018
שלום, כשאני רץ הרגליים מתעייפות וכואבות די בהתחלה מה שמקשה עלי להמשיך לרוץ ולהגיע לסיבולת הלב ריאה המקסימלית על פרק זמן משמעותי, ממה זה נובע ומה ניתן לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגל בזמן ריצה
עזרא שגיא28/05/2018שלום וברכה
בספורט ובריצה בעיקר, תופעה שכיחה היא - כאבי רגליים. הם יכולים להיות כאבים נסבלים שעוברים אחרי מנוחה קצרה, וגם כאלה שמתבררים כשברי מאמץ / הליכה. יחד עם זאת עשויה להתפתח
דלקת ברקמה שעוטפת את העצם.
רצוי לבדוק ולאבחן את מקור הבעיה.
שיטת טיפול חדשה במים עשויה לעזור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מתחת לברך בזמן הליכהנגה24/05/2018
אני עושה הליכות מהירות והתחילו לי כאבים בעצם שמתחת לברך וגם יש סוג של בליטה שכואבת כשנוגעים בה, עשיתי מנוחה של שבוע וזה באמת חלף וכשחזרתי ללכת חזרו גם הכאבים... מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מתחת לברך
עזרא שגיא25/05/2018שלום נגה.
תופעה זו עשויה להופיע כתוצאה מדלקת באזור החיבור של הרצועות, גידים, שרירים. עלולה לנבוע מחוסר סימטריות במפרק, או ממקור אחר בגוף. יחד עם זאת צריך לבדוק את יכולת התנועה של הברך.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עז בברך ימין + תוצאות רנטגןדניאל22/05/2018
שלום
בן 44.
מלפני כשלושה ימים כאב עז בברך ימין. ללא חבלה או משהו ידוע שיכול להסביר את זה.
אין אודם או נפיחות יוצאת דופן. אין חום.
יש רגישות למגע בולטת במיוחד בברך קדמית ממש מעל הפיקה.
ותחושת חריקה כלשהי בכיפוף הברך.
הכאב הוא הן בתנועה, והן בישיבה, והן בשכיבה. הכאב עז שלא מאפשר לישון, וגם מחייב לקום ולהתהלך מדי פעם בכדי שקצת יירגע.
אופטלגין לא עזר בכלל, פרקוסט 5 מ"ג גם לא עזר לגמרי והוצרכתי לקום כמה פעמים בלילה.
ממוצאי החג לאחר ביקור במוקד לילה (רופא כללי) התחלתי טיפול בסלקוקס פעמיים ביום, ויש שיפור קל. כ"כ נתבקשתי לבצע בדיקת דם וצילום ברך.
ספירת דם תקינה, כ"כ CRP תקין.
צילום ברך (אפ + לטרל):
הודגם גנו ולגוס קלה
תפליט קלה סופרה פטלרית
שינויים ניווניים מינמאליים במדור המדיאלי
לסיכום: סטיה ותפליט ושינויים ניווניים.
1. מה משמעות הממצאים? מה זה התפליט? מה זה הגנו ולגוס? והאם יש משמעות לשינויים הניווניים (בן 44)?
2. האם הממצאים הללו יכולים להסביר את הכאב העז?
3. האם מדובר בדלקת? של מה? והאם יכולה להיות דלקת ומדדי דלקת יהיו תקינים?
4. מה הסיבה לרגישות הגדולה למגע מעל הפיקה?
5. האם יש צורך בבירור נוסף? האם יש ללכת לאורטופד או שעלי לסיים את הטיפול בסלקוקס ורק אם לא יעזור, לגשת לאורטופד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך
עזרא שגיא25/05/2018שלום דניאל,
חוסר איזון בין עצמות המפרק, ו / או איבוד סימטריות חלקי/מלא עשוי לפתח דפורמציה, חולשה ו או שחיקה של המפרק, ובמפרקים נוספים הסמוכים לו.
אבחון ובדיקה באמצעים שונים בהם ניתן יהיה לדעת במה מדובר, והאם הבעיה ממקור אחר בגוף.
בשנים האחרונות פותחו שיטות טיפול מיוחדות,
(שיקום תנועתי אורתופדי, במים). במידת הצורך.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)