מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סרטן שניוני בעצמותיעל29/08/2023
שלום, מזה חודשיים כאבים בזרוע ימין עם מעט הגבלת תנועה. מזה כחודש תחושות שונות של כאבים שזזים בכל הגוף (פעם בצלעות, פעם ברגליים לכל אורכם , פעם בגב). עיקצוצים. תחושת נימול וחום פנימי ברגל שמאל. האם ייתכן כי מדובר בסרטן שניוני בעצמות או סרגן העצמות ? אני בחרדה איומה.לא ישנה , קושי בנשימה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר בועז ליברמן29/08/2023לא סביר, מומלץ להתחיל ביקור דרך רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת mri בת 55 מנותחת גב לפני 14 שנהרחלי28/08/2023
שלום וברכה ד"ר ליברמן, עברתי ניתוח קיבוע L4-5 ב2009 לאחרונה מופיעים כאבים עזים במותן שמאל קרוב לגב. זה לא עובר עם ברקסין. כאב קיים וחי. בתוצאת MRI רשום: "נגע שנצפה חלקית האדרתי לא סדיר בעצם איליאקלית שמאלית יציב עם מראה שפיר". אשמח להבהרה ראשונית לפני ביקור אצל אורתופד מומחה. תודה(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אשמח לתשובה מבשרת טובענת01/08/2023
ביתי עברה ניתוח להסרת גידול בטיביה רגל שמאל כולל טיפולים כימו...
שנתיים אחרי ורגל שמאל קצרה משמעותית מרגל ימין (13סמ)
היש פתרון להקטין את ההפרש בין הרגליםלמעט ניתוח ?
מחזיקה אצבעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר בועז ליברמן01/08/2023קשה לענות ללא ידיעת הפרטים, אך בהפרש כזה סביר שידרש ניתוח
13 ס״מ בשנתיים חריג בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מטריד בשכמה שמאליתדנה29/07/2023
שלום רב,
אני בת 43 מחלימה במשך שנה וחצי מסרטן שד. עברתי ניתוח והקרנות.
לפני כשלושה שבועות הופיעו לי כאבים בשכמה השמאלית עם הקרנה לצוואר.
האורתופד קבע שזה משהו שרירי ונתן לי כדורי ברקסין שלא עזרו…
עשיתי עיסוי רפואי וטיפול אחד של דיקור מערבי ולא עזר.
הכאבים נרגעים רק במנוחה…
עברתי צילום רנטגן של עמוד השדרה שיצא תקין ובדיקת סיטי עם חומר ניגודי של חזה ועמוד שדרה צווארי שגם יצאה תקינה.
אני מיואשת
אשמח לעצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר בועז ליברמן30/07/2023בדיקת הבחירה במצבים אלו היא מיפוי או פט, לפי שיקול דעת האונקולוג המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
דנה30/07/2023האונקולוגית שלי חושבת שפט סיטי לא יתרום הרבה במצב הזה כי הסי טי שעשיתי היה מקיף וכלל חומר ניגוד.
בהיבט האורטופדי זה לא עובר זמן רב, הכאב הוא ממוקד בשכמה ולעיתים מקרין לצוואר. מה ניתן לעשות?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיבה לדאגהדליה ברנס17/07/2023
שלום רב
לפני כחודש התחילו כאבי ברכיים. לפני כ10 ימים התחיל כאב חזק מתחת לפיקה בברך ימין לא הצלחתי ליישר את הרגל בלילה.
הלכתי לאורתופד שאבחן דלקת בגיד הפיקה. מקבלת עדיין טיפול עם הקלה בכאב אך יש תנועות מסוייוצ שמאוד כואבות.
רופאת משפחה נתנה לי לעשות צילומי רנטגן כאשר בפענוח כתוב נגעים סקלרוטיים קטנים בפמור דיסטלי מימין ומשמאל ללא שינוי מצילום קודם ב2018. יש לציין שעשיתי מיפוי עצמות ב2021 ולא הודגם כלום בברך ימין. בשמאל כתוב שחיקה ואכן הברך מרעישה ועושה קולות חריקה.
יש לציין שבשנת 2021 עשיתי מיםוי עצמות שלא הדגים כלום בברך ימין )בשמאל האם מדאיג? האם ניתן לעשות פילאטיס ואימונים דומים למרות הכאב? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר בועז ליברמן17/07/2023נגעים סקלרותיים ללא שינוי וללא קליטה במיפוי מדאיגים בסבירות נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפומה פשוטה בתוך שריריאיר17/07/2023
שלום
בשנות הארבעים
עשיתי בדיקת MRI ירכיים בגלל כאב בירך ימין, ושינויים שנראו במפרקים בצילום רנטגן.
בפענוח ה-MRI מופיע בין השאר:
גוש שומני בתוך שריר הגלוטאוס באק סינוס מימין נגע בגודל של *68*45*107 מ"מ ללא מרכיב וסולידי ללא האדרה
חריגה..צמוד לעצב הסכיאטי ללא מעורבותו.
1. האם זה ממצא שדורש בירור וטיפול?
2. האם מדובר על משהו חריג בגודלו?
3. זה ממצא שקשור גם לכאבים או אין קשר לכאבים?
4. זה שהוא סמוך לעצב הסכיאטי, מה המשמעות של זה? שזה גורם סיכון?
5. כשכתוב בפענוח ללא מעורבות עצם סכיאטי, יכול להיות שבזמנים מסויימים או פעילות או תנוחות מסויימות זה כן מערב את העצב?
תודה רבה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר בועז ליברמן17/07/2023אשמח לראותך עם הבדיקה עצמה, ולענות לשאלות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבין שאין תחליף לייעוץ פרונטלי, אך עד אז אם אפשר קצת רקע
יאיר21/07/2023תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר בועז ליברמן22/07/2023מדובר ככל הנראה על תהליך שפיר או בדרגה נמוכה, בגודל ומיקום כזה מקובל לרוב להוציא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע ליטי שהתגלה בעקבות שבראסמא11/07/2023
שברתי את אצבע בוהן 2 של כף רגל. מעדתי תוך כדי הליכה. בבדיקה במיון צייינו שיש שבר.
בבדיקה חוזרת הרופא אומר שנשבר בגלל נגע ליטי
וציין כך:
נפיחות רגישות למישוש מעל גליל מקורב ,מנח תקין ,כאבים בתנועות
צילום :נגע ליטי גליל מקורב מדקק את הקורתקס שוליים סדירים ,קו שבר ללא
תזוזה ,ללא תגובה פריאוסטאלית ,לא נראה פטולוגיה ברקמה רכה
הבנתי ממנו שצריך לוודא שזה לא ממאיר.
אשמח לשמוע מה הפרשנות של הדברים שכתב.
בנוסף, אני כבר מעל לשנה סובלת מכאבים בעצמות (עצם הזנב, האגן, ידיים, כפות רגליים, אגן) הייתי בבירורים ולא היה ממצא מיוחד, עדיין ממתינה לבירור ראומטולוגי. אשמח לשמוע אם לדעתך הדברים קשורים ומסבירים הכאבים ביתר העצמות? הייתכנו נגעים דומים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר בועז ליברמן11/07/2023לא אוכל להתייחס מבלי לראות את הצילום ולבדוק את המטופל, על פי הסיפור מתאים לגידול סחוסי שפיר בשם אנכונדרומה, מקובל לרוב לנתח ולשחזר עם שתל עצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע ליטי בעל גבול סלקורטירחלי בן הלל09/07/2023
יש לבן שלי אחריי בדיקת סיטי נגע ליטי בעל גבול סלקרוטי באורך כ 22 ממ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר בועז ליברמן09/07/2023ליטי בעל גבול סקלר ואי מרמז לתהליך שפיר, לא ניתן לקביעה בלי שאראה את הבדיקה עצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על תוצאת mri אחאי שני ניתוחיםנגב03/07/2023
שלום רב. עברתי לפני שלוש שנים פציעה בכדורגל ונקרע לי המניסקוס.
עברתי ניתוח ראשון לתפירת ולאחר שנה וקצת ניתוח שני להוצאת החלק שנתפר כי לא צלח, אני כמעט שנה אחרי הניתוח השני.
אחרי הטיפולי פיזותרפיה אחרי ניסיונות חזרה למכון כושר ולריצות ללא הצלחה
פעולות בסיסיות כמו עמידה ממושכת על הרגל ותנועות מסוימות מכאיבות לי נורא ואני סובל רוב היום מכאבים מאחורי הברך ואני נורא מתוסכל
מבדיקת mri שעשיתי לפני חודש רשום ״עיוות , הידקקות ואותות חגיגיים דיפוזיים עם רושם לקרע אלכסוני קטן
סימני נזק חדש בסהרון המדיאלי, כנראה שינויים פוסט ניתוחיים עם רושם לקרע במעבר גוף- קרן אחורית לקורלציה קלינית״
הייתי לפני כמה ימים אתל רופא מומחה שאמר לחזור לרופא המנתח או ללכת למרפאת כאב
אני לא יודע מה לעשות אני לא מצליח לתפקד אני בן 23 שלוש שנים ככה הייתי חי ספורט ואני כבוי
לא יודע אם ללכת שוב לרופא אחר וששוב לא ירצו לטפל בזה כי רופא אחר ניתוח
הרופא המנתח אמר שהכל בסדר ואני בחרדה על הברך בביקורת שעשיתי אצלו כחודש וחצי אחרי הניתוח השני
לא יודע אם יש קרע הרופא אומר שהmri לא ברור אחרי ניתוח אי אפשר לדעת אם זה בגלל שהורידו חתיכה מה מיניסקוס או קרע חדש אבל אין מה לעשות
אשמח לחוות דעת או ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר בועז ליברמן03/07/2023זהו פורום אונקולוגי, אתה זקוק לרפואת ספורט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול pvnc שחזר ליכרמית01/07/2023
היי אחרי 2 ניתוחי הסרה ובנוסף ארסקופיה הגידול חסר האם יש המלצה לטיפול נוסף ? תרופתי?
סובלת מכאבים נפיחות וקושי בהליכה הגידול נמצא בקרסול שמאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשמח לראותך במרפאתי עם MRI חדש
ד''ר בועז ליברמן02/07/2023כאמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמות מבקש עזה בפיענוחלאופר שמעון13/06/2023
אחרי תאונת עבודה נפלת חזק על הפנים והגב ב22/4/23
ןעדיין כואב לי הגב
האם תוצאת המיפוי מעידה על משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר בועז ליברמן13/06/2023פורום זה עוסק באונקולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא של הברך אשמח ממש לתשובותאור דותן29/05/2023
האם זה חמוד מה זה אומר
תשובה
ד''ר בועז ליברמן29/05/2023התשובה שצורפה מתארת ממצא שפיר דמוי הצטלקות של העצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך ליטי באספקט של גוף החוליה s2ענבל21/05/2023
אחרי בדיקת סיטי עמוד שדרה מותני התשובה היתה שיש תהליך ליטי באספקט של גוף החוליה s2 והמליצו על בדיקת mri השאלה האם זה מעיד על מחלה ממאירה משהו מסוכן ?
תשובה
ד''ר בועז ליברמן26/05/2023לא בהכרח
יש לראות את הבדיקות. ולהחליט על מעקב לפי הצורך או בירור כגון ביופסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתור גרורות עמוד שדרה אחרע סרטן שדא.מ.07/05/2023
שלום
האם בצילום רנטגן רגיל של עמוד שידרה מותני ניתן לזהות גרורות, אם קיימות?
אם הממצא מבנה גרמי שמור, המשמעות שאין גרורות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תדובה
ד''ר בועז ליברמן07/05/2023רק אם נגרם נזק בולט לעצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני11/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת וניתוח שרקו כף הרגלאירית03/05/2023
מנסה למצוא אנשים שעברו ניתוח שרקו קצת לשמוע..לא מוצאת כלום. בקושי מנתחים שעוסקים בזה...
תשובה
ד''ר בועז ליברמן04/05/2023תנסי מומחי כף רגל בשם שי טננבוים או נוני ברוק
האבחנה אכן נדירה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)