מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים בירך שמאלא.א.25/01/2011
שלום,
לפני כשנה נפלתי בעת רכיבת רולרבליידס על העכוז. מאז יש לי כאבים עזים בירך שמאל בצד האחורי הצמוד לעכוז. בתוצאת הצילום שעשיתי נכתב כך:
"בצ. חזיתי בלבד מודגמת אי סדירות קונטור צוור ירך ימין, עם בליטה מקומית באספקט פנימי. מצב לאחר חבלה? שבר ישן? אחר? טרבקולציה שמורה".
שאלתי - מה בדיוק התשובה, האם יש אבחון לנזק כלשהו לירך, שבר או דלקת, והאם ישנו חשש לגידול סרטני כלשהו בירך.
אודה על תשובתכם המקצועית והמהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בירך שמאל - תגובה
ד''ר בועז ליברמן26/01/2011לא אוכל להשיב ללא ראיית הצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול שומני באזור גבי עליוןד``ר בועז ליברמן17/01/2011
לבתי (18) אובחן בגיל שנתיים גידול שומני באזור גבי עליון , שהוצא בניתוח בגיל 2.5.
בנוסף אובחנה עם PCO לאחר שזמן רב לא הגיע המחזור (מעל שנה). קיבלה הורמונים שבעיקבותם הגיע מחזור וגם מספר פעמים לאחר שסיימה לקחת את הגלולות.
לפני שנה הבחנו בהתעבות בצידי הצואר. גדלה בקצב די מהיר . במעקב MRI. אובחן ליפומטוזיס ע"פ ה MRI. היה שלב שחשבנו שאולי הצטמצם אך לאחרונה שוב זה גדל.
כמו כן לאחרונה חשה הירדמות של יד .
מה הכיוון ???
תודה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליפומטוזיס - תגובה
ד''ר בועז ליברמן18/01/2011ליפומטוזיס משפחתית היא מחלה בעלת רקע גנטי של היווצרות גידולים שומניים שפירים תת עוריים במספר רב של מוקדים, בעיקר סביב לגוו ולירכיים וזרועות, אין בידי את הבדיקה אך יתכן כי הכוונה גם להיצטברות עודפת מקומית של שומן תת עורי, ככל שידוע לי אין קשר ישיר לתסמונת השחלה הפוליציסטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפומטוזיס
אמא19/01/2011לדוקטור ליברמן - תודה על המענה .מה הכיוון הטיפולי שידוע לך בלפומטוזיס .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברךשחר פנדו17/01/2011
שלום דר שחר פנדו עברתי חבלה בברך נעשה בדיקת MRIונימצא הודגמו אותת תיקנים ממח העצם ללא שברים בצקות הסוח תקין המנסקוס תקין הודגם נוגל תוך פרקי ללא ציסטה פפופליטאלית. מאחורי האחיזה הטיביאית של הרצואה PCL מוגדם כיס נוגל מנורתק בקוטר 9ממ במישור הצצדיפנמיבגבה 1סמ מה זה אומר לי האם יש קשר ל סורוכמה שהיה לי בירך בראש הפמו בצד ימים גם החבלה בצ ימין 0577510513
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב ברך - תגובה
ד''ר בועז ליברמן18/01/2011ללא קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fibrus dysplasiaנטשה12/01/2011
שלום ד"ר
רציתי לשאול האם multipy exostoses קשור לפיברוס דיסלפלסיה? האם מדובר בשתי מחלות נפרדות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
fibrus dysplasia - תגובה
ד''ר בועז ליברמן18/01/2011מדובר על שתי מחלות נפרדות ללא קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברוס דיספלסיהנטשה12/01/2011
שלום ד"ר,
אני סובלת מכאבים באגן ובמפשעות מזה חודשיים.
בבדיקת ct אגן הודגם אזור של התגרמות יתר לשדית בעצם הכסל מימין ללא חדר קליפתי (ייתכן שמייצג מוקד fibrus dysplasia)
כמו כן זיזים קטנים ראטו במפרק הסקרואיליאקלי.
האם תוכל בבקשה להסביר לי במה מדובר?
fibrus dysplasia
מה המשמעות בייתכן שמדובר fibrus dysplasia
האם בדיקת ct לא אמורה לאבחן זאת באופן חד משמעי? ואם לא, איך ניתן להגיע לאבחנה מדוייקת?
תודה.
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיברוס דיספלסיה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן18/01/2011אבחנה חד משמעית רק לאחר דגימה, אך בדיקות הדמייה לאורך זמן יכולות לאשר גם ללא ביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד ליטי אספקט הקידמי של הסקפולה הימניתד``ר בועז ליברמן11/01/2011
מה אומרת תוצאת ה-CT הבאה? "מוקד ליטי נצפה באספקט הקידמי של הסקפולה הימנית בקוטר של כ- 14 מ"מ (חתך 20/213 ) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקד ליטי - תגובה
ד''ר בועז ליברמן11/01/2011חור בעצם בקוטר האמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים סקלורוטיים ליטייםמיכאל09/01/2011
ד"ר שלום ,
אני בן 44 ואובחנתי כחולה מסטוציטוזיס מערכתית שמתבטא בנגעים סקלרוטיים ליטיים בעצמות חוט השידרה והאגן .
בבדיקת CTX שבוצעה לי נמצא שיש לי תהליך הרס עצם מוגבר ( פי 2 מהערך המקסימלי ) , כמו כן באבחנת משנה הוגד אוסטופורוזיס .
בתקופה האחרונה קיימת החמרה והתגברות בכאבי הגב שלי וקיימת לי מגבלת תנועה ותפקוד כתוצאה מכך .
שאלותיי :
מבקש לדעת איזה נזק אורטופדי יבכול להגרם במקרה הגרוע מהנגעים הליטיים בהמשך?
כיצד ניתן לטפל על מנת לעצור החמרה נוספת להמשך ?
בכבוד רב,
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נגעים סקלורוטיים ליטיים - תגובה
ד''ר בועז ליברמן09/01/2011ניתן להעלות את הנושא להמטולוג המטפל, ולשקול טיפול בונה עצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- multipile exatosisנטשה06/01/2011
שלום ד"ר,
מה הכוונה ב "ממצא סקלרוטי סמיך ואובלי בדיאפיזה האמצעית של הטיביה"?
האם אקסטוזיס נוטה לגדול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
multipile exatosis - תגובה
ד''ר בועז ליברמן07/01/2011אקזוסטוזיס נוטה לגדול בהתאמה לקצב הצמיחה של הילד, ומפסיק לגדול לרוב עם עצירת הצמיחה, גדילה של התהליך לאחר תום צמיחה מחייבת בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי עצמות כל גופי
אלנה24/03/2011שלום!
הנני סובלת מ DISORDERS MYELOPROLIPHERATIVE
נשלכתי ל מיפוי עצמות עקב עליה של ALKALINE PHOSPHATASE
ממצאים:
קיימת קליטה מוגברת דיפוזית לאורך כל השלד האקסיאלי והאפנדיקולרי.איו לראות קליטה פתולוגית מוקדית בשלד.
הממצה יכול להתאים לפיזור משני מפושת בשלד כולו.
כמו כן בצעתי בדדיקת CT חזה ובתן ורשום:
בסריקת השלד הודגם סקלרוזיס דיפוזי של עצמות ה שלד.
מה עלי לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיפוי עצמות כל גופי - תגובה
ד''ר בועז ליברמן24/03/2011מחלתך (MDS) מערבת את מח העצם בצורה מפושטת ולכן אין משתמשים במקרה זה בהגדרה של גרורות או פיזור משני.
הפגיעות בשלד במחלה זו לא שכיחות, ויכולות לנבוע מאובדן חוזק העצם, או תגובה לטיפול התרופתי
כל עוד לא נגרמים חסרים מיבניים או נזק ישיר לעצם אין צורך להתערב טיפולית, למעט מתן תרופות לחיזוק השלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקסטוסוזיס ואוסטאוכוננטשה06/01/2011
שלום ד"ר,
אני בת 36, סובלת מכאבים חדים ושורפים באגן ובמפשעות. בבדיקת רנטגן אגן ירכיים
מצא עבוי של צוואר הירך הימי, ענפים עליונים של עצמות הפוביס עם אי סדירות קונטור עליון בסמוך לסימפיז פוביס. יכול להתאים לאוסטאוכונדרומה.
האם תוכל בבבקשה לעזור לי לפענח את הממצאים הללו? במה מדובר?
איך ניתן לטפל בבעיה?
האם יתכן שזה מה שגורם לכאבים באגן ובמפשעות?
כמו כן אני סובלת מאקסטוזוזיס במקומות שונים בגוף (שוק, קרסול )
רציתי לשאול מה ההבדל בין אקסטוסוזיס לאוסטאוכונדרומה?
תודה,
חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקסטוסוזיס ואוסטאוכונ - תגובה
ד''ר בועז ליברמן07/01/2011אקזוסטוזיס ואוסטאוכונדרומה הם שמות שונים לאותה תופעה (גידול שפיר ממקור סחוס/עצם הגורם ליצירת בליטה בשלד), הופעת מספר תהליכים בשלד מעידה על קיום מחלה ממקור משפחתי/גנטי, באם קיים כאב חדש באזור בו מתרחשת התופעה יש לפנות למומחה בתחום על מנת לשלול שינויים המתרחשים בשכיחות נמוכה בתהליכים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחלי06/01/2011
שלום, אני בת 36. סובלת מבעית משקל כ- 107 קילו.
לפני זמן מה חשתי באזור אמצע הגב מעין תחושה של צביטות או מיחושים.. קשה לתאר.
בלחיצה על המקום מרגישים קצת כאב. אני חשה זאת לסירוגין.
פניתי לרופא אורטופד והוא טען כי אני שמנה ושרירי הגב שלי חלשים ולכן אני מרגישה כך.
הוא הפנה אותי להתעמלות לחיזוק שרירי הגב.
האם זו תופעה מוכרת? אני פוחדת שאולי יש לי גידול...
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן07/01/2011אין בתאור המצורף מידע המאפשר התיחסות, נא לפנות לרופא המשפחה לבדיקה בהתאם לחומרת התסמינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gctמ04/01/2011
בתי עברה לפני ארבעה חודשים ניתוח להסרת gct בסקרום החודש אחרי בדיקת ct יודעים שזה חזר באותו מקום ניתוח לא בא בחשבון כי בגלל המיקום הרגיש . הרופאים המליצו על הטיפול denosumab בחוץ לארץ.מה דעתכם?
gct - תגובה
ד''ר בועז ליברמן07/01/2011ניתוח וטיפול מקומי מהווים את הבסיס לטיפול במחלה זו, הטיפול התרופתי שהזכרת נמצא בשלבי ניסוי ראשוניים בלבד, קיימים טיפולים נוספים האפשריים במצב זה, יש לפנות למרכז המתמחה בטיפול בהיבט הכירורגי והאונקולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהgct
מ07/01/2011אני מזכירה לך שבתי בת 22 כבר עברה ניתוח להסרת gct לפני ארבעה חודשים וניתוח בפעם שניה משאיר אותה עם נכות גדולה . אותו דבר לגבי הקרנות.
אז חוץ מניתוח והקרנות מה האפשריות שאתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
gct - תגובה
ד''ר בועז ליברמן07/01/2011לא אוכל לקבוע כי אין אפשרות לנתח ללא ראיית ההדמיה, אך באם אין אפשרות להתערבות זו קרינה היא אופציה סבירה למרות תופעות הלוואי, ובכל מקרה יש להתחיל ביפוספונטים בעירוי חודשית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משככי כאבים לחולה סרטןסרגיו04/01/2011
שלום!
אבי בן 73 חולה סרטן שלפוחית השטן. מטופל במרפאה אונקולוגית.
בשל כאבים חזקים קיבל תרופה Targin אשר גרמה לתופעות לווי חזקות אך כאב לא עבר.
מה שכן התרופה נתנה לו אפשרות לישון.
אתמול היינו במרפאה אונקולוגית לאחר שעשינו מיפוי עצמות. אני לא רוצה לספר יותר מדי פרטים אך של אבי החמיר.
דברתי עם רופא על התרופה (Targin ) והתופעות לווי ואז הוא נתן מרשם לתרופה
סירופ OXYCOD .
בעת הביקור לא שאלתי את הרופא האם סירופ OXYCOD בא במקום Targin או ביחד?
זאת השאלה
עכשיו אני לא יכול להשיג את הרופא, כי הוא לא מקבל היום. מה עושים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משככי כאבים לחולה סרטן - תגובה
ד''ר בועז ליברמן07/01/2011נא לפנות לרופא/המרכז המטפל, לא ניתן להמליץ על טיפול תרופתי ללא הכרת המטופל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עראמשהעלי עלי03/01/2011
שלום ישלי בן אח שחלה בסרקומה יאנג נותח כמה פעמים לאחרונה גילו בצילום גוש בעצם ירך ימין לפי דברי הרופא אין אפשרות רק קרינה שאלתי האם ישנם אופציות אחרות או שזה הסוף תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עראמשה - תגובה
ד``ר רוני וייצן03/01/2011תלוי במצבו הכללי של החולה והטיפולים שקיבל עד כה.
רופאים המטפלים במחלה זו יודעים את דרכי הפעולה ומה מתאים בכל שלב.
אם החולה ומשפחתו לא שלמים עם ההחלטה הטיפולית, אפשר להתייעץ עם מומחה אחר בתחום אשר יתן חוות דעת על פי נתוני החולה ומחלתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנוצה בריאותתומא02/01/2011
האם מלנומה גרורתית בריאות וכאשר יש שיעול יכולה להדביק במיוחד לקטנים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנוצה בריאות - תגובה
ד``ר רוני וייצן03/01/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ערמונית - אבירטרוןאלי30/12/2010
דר ויצן שלום,
ראיתי שאתה מנהל מחקר בנושא סרטן ערמונית ותהיתי האם אתה יודע לכוון אותי בנושא מסוים.
אבא שלי סובל מסרטן ערמונית מפושט, הוא אחרי כימו ומקבל DES שלא כל כך מועיל.
נאמר לנו על ידי הרופא שלו שבחו"ל הסתיים מחקר בתרופה שקוראים לה אבירטרון והיא מאוד מועילה. הבנו שבשיבא יש חולים שמקבלים את התרופה. למי עלי לפנות ?
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ערמונית - אבירטרון - תגובה
ד``ר רוני וייצן31/12/2010לד"ר רענן ברגר במכון האונקולוגי בשיבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)