מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גושחיים16/11/2010
הייתי מעוניין לקבל הסבר על משהו שנקרא אלסטופיברומה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש - תגובה
ד''ר בועז ליברמן16/11/2010תהליך שפיר ממקור רקמה רכה, לרוב בין עצם השכם לדופן בית החזה, בעיקר בנשים מעל גיל 50, אחוז גבוה דו-צידי, ללא פוטנציאל ממאירות, ניתן לטיפול על ידי ניתוח באם קיים פגם תיפקודי או אסטטי ניכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בגבחיים16/11/2010
לאחר שהתגלה גוש בגבי הופנתי לבצע MRI וזו התשובה :
" בין קצה הסקפולה הימנית ודופן בית החזה האחורי מודגם תהליך כישורי במראהו בעל אותות הדומים לרקמת השומן בכל התהודות העובר האדרה קלה לאחר הזרקת גדוליניום. במרכז התהליך מודגמים פסים היפואינטנסיים בכל התהודות העשויים להתאים לסיבי אלסטין.
התהליך מודגם בקוטר 1.3 ס"מ במישור הצדדי פנימי , 5.5 ס"מ במישור הקידמי אחורי ,
ובגובה 5 ס"מ ."
הייתי שמחה לקבל הסבר קצת יותר מעשי וברור (לבני אדם פשוטים...) על התשובה הנ"ל , לדוגמא מה זה אומר שהתהליך עבר האדרה?????????? ומהו תהליך כישורי ????
אודה לתשובתכם המהירה אני מודאגת מאוד.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש בגב - תגובה
ד''ר בועז ליברמן16/11/2010משמעות האדרה קלה: פעילות קלה, כישורי:תיאור צורה דמוי אליפסה עם קצוות משוננים, על פניו לפי התשובה אין סיבה לדאגה, אך אשמח לראות את הבדיקה לפני מתן תשובה מפורטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלסטופיברומהחיים07/11/2010
היית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלסטופיברומה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן07/11/2010ציפי הודעתך לא עברה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד סקלרוטידניאלה07/11/2010
שלום ד"ר
אני בת 40 חליתי בסרטן השד לפני מס' חודשים. בPET CT הודגם מוקד סקלרוטי באיצטובולום השמאלי, ללא קליטה של החומר.
במכבי לא אישרו MRI .
האם יש לי סיבה לדאגה? איזו בדיקה חלופית לMRI ? והאם בכל זאת להתעקש על MRI .
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקד סקלרוטי - תגובה
ד''ר בועז ליברמן07/11/2010הסכנה ממוקד סקלרוטי שאינו קולט נמוכה, ניתן לבצע מעקב בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כונדרו סרקומה - די דחוףגיל03/11/2010
ד"ר שלום,
לאחרונה, אובחן אצל אבי כונדרו סרקומה.
לשון האבחנה: Chondro sarcoma
Rib 4 + t4 left with soft tissue component with excision – cage and plate fixation of spin
הרופא (ד"ר שוכר מהדסה עין כרם) קבע שיש לנתח ולהוציא את הגידול בשלמות ללא עריכת ביופסיה. הניתוח בעוד שבועיים מהיום.
מיקום הגידול בעייתי במיוחד, ולפיכך הניתוח מורכב ומסובך לכשעצמו.
אשמח להתייחסותך המהירה, על מנת שנוכל לגבש החלטה הן בצורת הטיפול והן לגבי בחירת המנתח.
דבר נוסף, האם הינך מכיר את הרב פירר? לאחר התייעצות עימו, הוא אמר כי לצערו אין ניסיון מספק בנושא בישראל ולכן אינו ממליץ על מנתח ישראלי. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כונדרו סרקומה - די דחוף - תגובה
ד''ר בועז ליברמן03/11/2010אשמח לראותכם, נא להביא את כל החומר הרפואי כולל בדיקות ההדמיה, ניתן ליצור קשר דרך כתובת הדוא"ל שמופיעה באתר
ד"ר ליברמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - סרטן הערמוניתרחלי30/10/2010
אבי בן 79 חולה בסרטן הערמונית ויש לו גרורות רבות, קיבל קוסדקס וזריקה אחת לשלשה חודשים ה- psa הגיע ל- 50 - הפסיק לקחת קוסדקס והתחיל לקחת dsa הוא לוקח את הdsa שבועיים ומאד החליש אותו הלחץ דם שלו עלה ל- 185 וכעת ירד לו לאחר שלקח כדורים - מאד חלש וקשה לו ללכת, קראתי בפורום שה- dsa מאד מסוכן לקחת.
כמה זמן כדאי לקחת את הdsa והאם הוא יכול לעזור לו.
הרופאה בבלינסון נתנה לו לקחת חודשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - סרטן הערמונית - תגובה
ד``ר רוני וייצן31/10/2010הטיפול ניתן לפי מצב החולה והתגובה. אם מצבו מחמיר תוך כדי הטיפול והרופאה המטפלת תחשוב כי התרופה החדשה היא הגורם, סביר כי תפסיק טיפול זה. שבועיים אינם זמן מספיק להערכת תגובה לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר חודש
רחלי11/11/2010אבי לוקח את הdse1 כבר חודש המצב שלו הדרדר.
לפני שבועיים המצב הדרדר וקשה לו לדרוך על הרגליים, לחץ הדם עולה.
הפך לסעודי צריך עזרה בכל. הpsa היה 50 וירד ל- 19.
אבל בעצמות היה 700 ועלה ל- 900. היום הפסיק לקחת את הכדורים.
הרופאה בבלינסון קבעה לו תור רק ל-עוד חודשיים, מתקשרת אל מזכירתה
ואומרת שאין לה מקום לקבל אותו. שאלתי מה לעשות המצב מדרדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה
רחלי11/11/2010הזמנתי רופא משפחה שיבוק אותו ואמר שאין לו קרישת דם ברגל.
ולא כדאי לקחת אותו למיון.
צריכה דחוף יעוץ איזה טיפול להמשיך איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה - תגובה
ד``ר רוני וייצן12/11/2010חולה אונקולוגי אשר מצבו מחמיר תוך כדי טיפול, רצוי שיבדק ע"י אונקולוג. נראה לי כי זקוק בהקדם לבדיקה במרפאה האונקולוגית בה מטופל או בחדר המיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח מונחים רפואייםקרן28/10/2010
שלום,
אינני יודעת האם זה הפורום המתאים....
אך אני אובדת עיצות ולא יודעת לאן לפנות- ולכן מנסה את מזלי כאן.
מבררת לא בשבילי, אך בשביל אדם קרוב מאוד אלי....
ברקע:
אישפוז לאחר תסחיף ריאות (שנגרם כנראה כסיבוך לאחר ניתוח החלפת מפרק- או שלא. לא יודעים.)
לאחר ביצוע CT בריאות, התגלה במקרה הדבר הבא: (אני מצטטת ממכתב שיחרור מתה"ש) (הסעיפים נכתבו לא באותה הפיסקה אלה במקומות שונים במכתב, ורופאת המשפחה הדגישה אותם)
1. כמו- כן, הודגם ממצא ליטי בספינוס פרוסס T10 עם הרס קורטיקלי וטראבקולציה גסה בתוכה, באבחנה המבדלת המנגיומה, אולם לאור פריצת פריצה של קליפת העצם ממליצים על המשך בירור ע"י מיפוי עצם.
2. בנוסף, הטרוזיגוטית למוטציה של פרוטרומבין ע"פ בירור מעברה לאור קרישיות יתר אצל ילדיה
3. נגע ליטי ב- T10- המנגיומה? אחר?
מה אומרים המשפטים הללו?
האם מדובר בסרטן?
האם יכול להיות שמדובר במשהו אחר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח מונחים רפואיים - תגובה
ד``ר רוני וייצן31/10/2010עולה חשד לממצאים שפירים ולא סרטן (סעיפים 1 ו 3)אך מכיוון שהתמונה לא ברורה בודאות, הומלץ על המשך הבירור. סעיף 2 לא שייך לפורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרני28/10/2010
קראתי בעיתון שסוף כל סוף גם קופת חולים מאוחדת תממן למבוטחיה את כל העלות עבור זומרה .
עבור חולי סרטן ריאות עם גרורות בעצמות.איבדתי את גזיר העיתון.
אתם יודעים על זה משהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוני וייצן31/10/2010הקופות מממנות תרופות דומות מאותה קבוצה אך לא בהכרח תרופה מסויימת.
זומרה תאושר כטיפול ראשון או אחרי כישלון טיפול בתרופה דומה, לפי המקובל בקופה.
אינני בקיא בפרטי הכתבה מהעיתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחוןיואב20/10/2010
שלום,
הייתי מעוניין לדעת מהם הגורמים/הפרמטרים המפריעים באיבחון בעיה בעמוד השדרה/ומה עושים במצב הזה של האי-וודאות על מנת לבודד את אותו הפרמטר הקריטי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איבחון - תגובה
ד''ר בועז ליברמן20/10/2010עקרון האבחון הוא התאמת הממצאים בבדיקה הגופנית לממצאי ההדמיה , ומשם הטיפול המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בגב - האם גידול סרטני?ד``ר בועז ליברמן20/10/2010
הייתי שמחה לקבל הסבר על אלסטופיברומה כיוון שגם באינטרנט לא מצאתי יות מידי....!!
והאם באמת לא נראה לכם שמדובר בגידול סרטני , למרות שהופנתי למחלקה האורטופדית אונקולוגית????
אודה לתשובתכם במהירה , אני מאוד מאוד לחוצה.....
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש בגב - תגובה
ד''ר בועז ליברמן20/10/2010בדיקת MRI תיתן תשובה לרוב השאלות , אשמח לראותך לאחר הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בגב שאינו כואבד``ר בועז ליברמן18/10/2010
אני בת 47
לפניי יומיים גיליתי גוש די גדול בגב מתחת לשכמה (סקפולה) הימנית, שאינו כואב כלל. מיד רצתי אל רופא המשפחה שאמר שלפי דעתו זוהי ליפומה ושסביר להניח שיוציאו אותה . אבל במקביל הפנה אותי לכיררוג , בבביקור אצל הכיררוג נאמר לי כי זה לא נראה לו ליפומה אלא משהו שקשור לאורתופד והפנה אותי לבצע צילום רנטגן ובדיקת US כשבהפניה ציין שיש גוש עם גבולות לא ברורים (מה שהלחיץ אותי מאוד כמובן...!) אשר זז יחד עם הסקפולה , ושאפגוש אורטופד.
הגעתי עוד היום עם כל התשובות לאורטופד כשבצילום לא נמצא שום ממצא חריג ,
וב US נכתב "בגב באזור הסקפולה הימנית בהתאם לממצא משושי הודגם אזור איזו היפואקוגני בגודל כ 3.0 * 1.4 ס"מ, ללא גבול מוגדר , ללא זרימת דם , טיבו לא ברור רקמה רכה בלבד ? ליפומה ? אחר ? נא המשך בירורו ייעוץ אורטופד . "
הגעתי לאורטופד והוא אמר שזה נראה לו כמו ליפומה בכל זאת אבל כדי לשלול דברים אחרים הפנה אותי למרפאת חוץ אורטופדיה אונקולוגית בבי"ח איכילוב .
מה דעתך על הגוש לפי הממצאים הקיימים ? האם זה נראה כמו משהו סרטני או משהו מסוכן אחר ?
איני יודעת עם זה קשור אך לאחרונה אני סובלת מכאבים במפסעה וברגל.
אודה מאוד לתשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בגב - תגובה
ד``ר רוני וייצן18/10/2010לא ניתן לאבחן על פי התיאור בלבד מה הממצא. יתכן שאינו סרטני אולם
את חייבת להיבדק במרפאה אליה הופנית ושם גם יבררו את כאבי הרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גוש בגב - תגובה
ד''ר בועז ליברמן19/10/2010באם הגוש ממוקם מתחת לשכנה עצמה יתכן ומדובר על תהליך שפיר מסוג אלסטופיברומה שלרוב אינו מצריך טיפול, בקשי מרופא המשפחה הפניה לבדיקת mri, ונשמח לראותך עם תשובת הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש בגב
שושי מעפולה20/10/2010הייתי שמחה לקבל הסבר על אלסטופיברומה כיוון שבאינטרנט אין משום מה...!
והאם לא נראה לך שייתכן בגידול סרטני ???????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרהליאת17/10/2010
שלום
בבדיקת מיפוי עצמות התגלה לי הממצא הבא
קליטת יתר פתולוגיי בעמוד שדרה צווארי עליון דו צדדי
קליטת יתר קלה בעמוד שדרה גביD5
קליטת יתר ,פתולוגית יותר ניכרת,הודגמה בעמוד שדרה גביבגובה D10 דו צדדי
דגימת יתר קלה הודגמה גם באגן באספקט עליון של מפרק סקרואיליאקלי מימין
חשד למוקד קליטת יתר פתולוגית בעצם הזנב(לאחר נפילה)
קליטת יתר קלה באזור אקרומיון של כתף ימנית לעומת שמאלית ובאזור,MIDFOOT של כף רגל שמאל,
לאחר הממצאים הרופא המליץ הידרותרפיה
מרוב כאבים ממושכים עם כאבי הקרנות בעצמות(דומה לכאבי שינייים מחרידים)
הגבלה של כתף ימין עם כאב עוצמתי.
נעשתה לי בדיקת דם
ויטמין D ברמה של 4.7
שאלתי...מה עושים כדי להפסיק את הכאב ולטפל נכון(הוסיפו לי ויטמיןD 2400 יחב"ל)?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עזרה - תגובה
ד``ר רוני וייצן17/10/2010לקליטות יתר במפוי עצמות וכאבי שלד יכולות להיות סיבות רבות, אונקולוגיות או שפירות (תלוי בגיל, מחלות רקע, תרופות והאם ידוע בעיה המסבירה את התלונות). יש צורך בבדיקת אורטופד ולעיתים בדיקות נוספות כדי לקבוע מה הסיבה לכאבים ומה הטיפול.
לא ניתן להמליץ על טיפול בפורום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר רוני וייצן
ליאת21/10/2010ד"ר וייצן שלום
גילי הוא 48
אורטופד ראה את כל הבדיקות ולדבריו אין מה לעשות!
קיבלתי הידרו טרפיה בגלל שאני מאובחנת כפיברומיאלגיה!
לפני כמה ימים הייתי אצל אנדוקרינולוג.אשר העלה את כמות הויטמין D
מ2400 יחב"ל ל4000 ביקור בעוד שלושה חודשים כשבמקביל נתן לי לעשות מס' בדיקות דם,כולל הויטמיD,כולל איסוף שתן(כל הבדיקות לעוד חודשיים לערך),
ראומטולוג ראה אותי כמה ימים לפני(בתחילה כעס שאני מגיעה לברור-הרי אני סובלת מפיברומיאלגיה קשה!
לאחר שראה כמה כואב לי בכתף,הגבלת תנועה....נתן לי אולטרסאונד לכתף והמלצה לאורטופד כתף,קיבלתי ארקוקסיה 90 מ"ג פעם ביום למשך שבוע .לאחר 4 ימים אין בכלל שיפור.
כמו כן גם הוא נתן בדיקות דם לעוד שלושה חודשים...כולל ANTI CCP(אשר אני לא יודעת מה היא אמורה לגלות)
הראומטולוג נותן לי לחשוב שאני חולת נפש...בגלל הפיברומיאלגיה-כי הרי יש לי דיכאון!!!
אולי הוא צודק והאם לאור מה שאני מתארת יש מקום לברור מעמיק?
האנדוקרינולוג ד"ר פיליפ חג'ג היה עינייני מיקצועי והתייחס לכל מימצא במיפוי,
תעזור לי להבין!
יום טוב ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה בסרטן הערומני גרורתירחלי15/10/2010
אבי בן 78 חולה בסרטן הערמונית בגלל שPSA עלה ל- 50 הרופאה בבלינסון
אמרה לו להפסיק קוסדקס ולהתחיל לקחת DSA ולקבל 2 הקרנות לפטמה
שאלתי האם זה יכול לעזור לו להוריד את הפיסיאי.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה בסרטן הערומני גרורתי - תגובה
ד``ר רוני וייצן17/10/2010כן (לקזודקס, לא לקרינה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקומה- סיווג פליטותדולב10/10/2010
שלום ד"ר,
האם יש קשר בין סוג הסרקומה לבין פליטת החום שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרקומה- סיווג פליטות - תגובה
ד''ר בועז ליברמן10/10/2010שאלה מעניינת, ככלל ככל שגידול קרוב יותר לעור, ואספקת הדם שלו עשירה יותר הטמפרטורה שחשים במישוש עולה, אך מכאן ועד סיווג הדרך ארוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
דולב10/10/2010אני מודה לך על התשובה המהירה, אם אפשר עוד שאלה,
האם, לדעתך, אוכל לבסס מערכת אבחונית ע"י סיווג תרמי?
אם כן, אודה לך אם תסביר לי באילו פרמטרים עלי להשתמש בשביל לייעל את
המערכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בנוסף - תגובה
ד''ר בועז ליברמן11/10/2010בוצעו ניסויים בתחום זה על ידי שימוש במצלמות עם קריאה טרמית, הטמפרטורה שהיא הנתון הנקרא תלויה בגורמים נוספים כגון טמפרטורה חיצונית, לחץ דם, זיהום אם קיים וכו.
נושא מעניין לבדיקה הוא שימוש המדדים אלו למעקב אחר טיפול, כך שמשווים הבדלים ממדידה קודמת ולא ערך מוחלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דולב12/10/2010שוב תודה רבה, נתת לי קצה חוט לתחילת הפרויקט,
אשמח אם תוכל לענות לי לשאלותיי הבאות בהמשך הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OXOSTOSIS מאחורי הברךחיה10/10/2010
שלום לך,
בני חייל .,בעקבות תלונות על כאבים ברגל ובעיקב בברכים, נעשה לו מיפוי עצמות וצילום רנטגן. האורטופד אבחן OXOSTOSIS מאחורי הברך.
שאלתי היא האם זה גידול ממאיר ? כיצד מטפלים בזה?
תודה מראש
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
OXOSTOSIS מאחורי הברך - תגובה
ד''ר בועז ליברמן10/10/2010אקזוסטוזיס או בשמו המקובל אוסטאוכונדרומה הוא גידול שפיר ממקור סחוסי, מופיע בילדות וגדל לרוב עם גדילת השלד, הסיכוי לממאירות במצב זה נמוך, והטיפול הוא מעקב באם אין תלונות או ניתוח באם הגוש גורם להפרעה מכנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)