מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סרקומההילה28/12/2010
יש לדוד שלי בן 55 מינ גוש מדלדל בישבן הרופה אמר שזה חשש לסרקומה האם זה חשש סרטני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרקומה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן28/12/2010סרקומה מוגדרת כגידול סרטני ממקור רקמת חיבור (שומן, שריר, עצם וכו'), הקביעה לגבי אופי הגוש מבוצעת על ידי הערכה הדמאתית (MRI, CT וכו') ועל ידי ביופסיה או הוצאה רחבה של התהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאומהאורן27/12/2010
שלום רב,
עקב אוסטאואיד אוסטאומה באיזור T5 הייתי נוטל ארקוקסיה ואספירין תקופה ממשוכת. לאור הבעייתיות בשימוש ממושך בתרופות אלו, הרופא המטפל החליף את הטיפול לקולכיצין 0.5 מ"ג פעמיים ביום. האם לכדור זה גם יש תופעות לוואי או סכנות כלשהן עקב שימוש ממושך?
בברכה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוסטאומה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן28/12/2010קולכיצין ניתן לשימוש לזמן ארוך בחלק מהמקרים, אך ככל הידוע לי משמש פחות כתרופה לטיפול באוסטאואיד אוסטאומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארקוקסיה
אורן28/12/2010הטיפול הראשוני היה בארקוקסיה ואספירין. מאחר ועברה למעלה משנה, היה צריך להתחיל להתייחס לסיכונים הכרוכים בשימוש ממושך בתרופות אלה - קיבה, כליות, לב, ולכן נעשה נסיון לעבור לקולכיצין. בינתיים הקולכיצין בסה"כ עושה עבודה טובה. השאלה היא האם הוא אכן עדיף מבחינת תופעות הלוואי, והאם יש תופעות לוואי אחרות הכרוכות בשימוש ממושך בקולכיצין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ארקוקסיה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן28/12/2010אין לי מספיק ניסיון בתרופה זו על מנת להביע דעה, ניתן להתעניין אצל רופא ראומטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקומה באגןאלמונית27/12/2010
שלום רב,
גילו לאחיין שלי בן 18 סרקומה בעצם באגן. טרם קיבלנו תשובה של ביופסיה. האם תוכל לפרט על סיכויי ההחלמה? האם יש סיכוי לנכות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרקומה באגן - תגובה
ד''ר בועז ליברמן28/12/2010קיימים שלשה סוגים עיקריים של סרקומות (גידולים ראשוניים ממקור עצם או סחוס) באגן, כאשר שניים מהם (יואינג, אוסטאוסרקומה) נפוצים בקבוצת הגיל שציינת, סיכויי ההחלמה ומידת הנכות תלויים בסוג הגידול, מיקומו, מידת הפגיעה בעצם ובמפרקים, וקיום גרורות, סביר שבמהלך הבירור תבצעו בדיקות העונות על שאלות אלו, ורק אז יוחלט על מהלך הטיפול, והשילוב בין ניתוח לטיפולים אחרים כגון כימותראפיה ו/או קרינה.
בברכת בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדיואיזוטופים - שאלהאיילת23/12/2010
שלום,
האם טיפול ברדיואיזוטופים (קרינה ממוקדת) רלוונטי לאישה שחלתה בסרטן השד עם גרורות רבות בעצמות?
אם כן, איפה עושים?
והאם יש בעיה בקבלת כימותרפיה כלשהי, אחרי שמקבלים קרינה כזאת?
אשמח לתשובה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רדיואיזוטופים - שאלה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן23/12/2010מטרת הטיפול הממוקד לשלוט בכאב הנגרם על ידי הגרורה, ולמנוע במידת האפשר את התקדמות הפגיעה בעצם, טיפול זה מתואם לרוב על ידי האונקולוג המטפל תוך יעוץ אורטופדי, הטיפול ניתן בכל אחד ממכוני הקרינה בתוך בתי החולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, והמשך...
איילת24/12/2010אשמח אם תענה לי -
1. אם זהו טיפול מקובל במקרה של סרטן שד שעבר לעצמות, מדוע הרופאה המטפלת לא מציעה אותו?
2. האם קרינה כזאת יכולה להביא לצמצום של הגרורות, ואף להעלמתן? כי אתה מדבר על שליטה בכאב ובהמשך הגדילה של הגרורה בלבד...
3. כפי ששאלתי בהודעה הקודמת - האם אחרי קרינה כזאת אפשר לקבל כימותרפיה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה, והמשך... - תגובה
ד''ר בועז ליברמן24/12/2010הטיפול הכימי לסוגיו הוא העיקר במצב כפי שתארת, מטרתו למנוע או לעצור את התקדמות המחלה, הקרינה משמשת לטיפול בכאב ועצירת גרורות היכולות לגרום נזק מבני בשלד, טיפול אחד אינו מונע לרוב קבלת טיפול אחר אך לא מקובל לתת טיפול כימי אגרסיבי וקרינה במקביל (משתנה לפי סוג המחלה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
איילת25/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותבת 2719/12/2010
ערב טוב ,
כבר שבועיים כף הרגל השמאלית והקרסול כואבים , יש נפיחות ואודם באיזור , וגם כן האיזור חם מהרגיל ... לא קיבלתי חבלה או מכה בתקופה האחרונה אבל עברתי לפני כשנתיים ניתוח בכף הרגל (הטרייה והשתלת עור-אחרי כניסת גוף זר) . עשיתי לפני 3 ימים מיפוי עצמות,בבקשה מה אומרת התשובה והאם היא מסבירה את הכאב הנוראי ?
תשובת המיפוי : קליטת יתר דיפוזית בקרסול ימין . מודגמת סקוליוזיס גבית מותנית . אין ממצא פתלוגי מוקדי נוסף .
סיכום: קרסול ימין-שינויים ארתריטיים דלקתיים או שינוי דריכה , בשאלה של זיהום חד ניתן לבצע מיפוי עם גליום .
סקוליוזיס .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
בת 2720/12/2010מה זה בכלל המונח "קליטת יתר דיפוזית ושינויים ארתריטיים דלקתיים" ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיפוי עצמות - תגובה
ד''ר בועז ליברמן21/12/2010נא להעביר שאלה זו לפורום אורטופדיה כללי
מיפוי עצמות - תגובה
ד''ר בועז ליברמן21/12/2010כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי -כאבים בעצם הזנבמיכל04/12/2010
הייתי אצל הרופא ולאחר מישוש הוא טען שמדובר בציסטה.
האם לא צריך צילום ומהי הפרוצדורה של הניתוח ובמידה וצריך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהמשך לשאלתי -כאבים בעצם הזנב - תגובה
ד''ר בועז ליברמן04/12/2010באם הכוונה לציסטה פילונידלית פעילה אין צורך בצילום אלא בניתוח, במצב זה מדובר על זיהום מקומי בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש מעל המרפק מצד שמאל ביד הימניתאורן04/12/2010
היום ב-4 לפנות בוקר, הרגשתי גוש מעל למרפק, והוא הרגיש יחסית בינוני, מאז לא הצלחתי לישון, ורק הלב דפק לי חזק מאוד עד עכשיו וכל כמה שניות אני רועד מרוב לחץ כנראה.
האם עליי לדאוג?
האם יש אפשרות שזה לא ה- WORST SCENARIO?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש מעל המרפק מצד שמאל ביד הימנית - תגובה
ד''ר בועז ליברמן04/12/2010הסיכוי שגוש כפי שתארת מסוכן נמוך, פנה לרופא המשפחה לבדיקה ולקבלת הפניה לבדיקת על-קול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצם הזנבמיכל03/12/2010
שלום רב,
אני חיילת בת 20,
ברקע מחלת מיאסטניה גרביס.
עד לפני שבועיים נטלתי פרדניזון ואימוראן למחלה . כיוון שלא הועילו, הפסקתי(לאחר כ-10 חודשים פרדניזון ו7 חודשים אימוראן). בזמן האחרון יש לי כאבים בעצם הזנב שרק הולכים ומתגברים. כואב לי בהליכה, ישיבה בעיקר וקימה מישיבה ולעיתים גם בעשיית צרכים בשירותים. אני מרגישה שם מן בליטה קטנה אבל לא בטוחה שזה באמת נפוח או שזה ככה טבעי. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בעצם הזנב - תגובה
ד''ר בועז ליברמן03/12/2010יש לפנות לאורטופד ולבצע לאחר בדיקתו צילום מכוון לאזור ו מיפוי עצם לפי התרשמותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבכ גבשרית30/11/2010
אני בת 38 בריאה בדרכ לפני כחודשיים החלו לי כאבי גב חזקים בעיקר בשען\ות הלילה
באזור גב תחתון הכאבים התגברו בשהועות האחרונים נובוקו לא עזר לי
האם אלו עלולות להיות גרורות של משהו למרות שאיני מרגישה דבר נשלחתי לסיטי
מה זה עלול להיות שהכאבים בעיקר בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבכ גב - תגובה
ד''ר בועז ליברמן30/11/2010כאב גב תחתון, כולל כאבי לילה לא ספציפיים לגידולים, הייתי מוסיף בשלב זה של הברור בדיקת מיפוי עצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בעצם הזרוע.יוליה27/11/2010
שלום. לפני כמה ימים נעשתה בדיקה MRI בעקבות פריקת כתף(הפריקה הראשונית קרתה לפני כשנתיים מז לא טופלה כירורגית.רק פיזיותרפיה). במהלך הבדיקה בעצם הזרוע התגלה גוש בעצם.הרופאים לא יכלו בוודאות להגיד מה זה והפנו לבדיקת CT. לא היו כאבים ולא היו סימפטומים המעידים על המצאותו. לפני כחצי שנה בבדיקת MRI נוספת לא ראו עדיין דבר.
ברצוני לדעת האם יש קשר בין הפריקת כתף לבין הופעת הגוש בעצם. האם אפשרי שבגלל הפריקה העצם נחלשה עם הזמן ולכן הופיע הגוש. איך מטפלים בבעיה מסוג כזה? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש בעצם הזרוע. - תגובה
ד''ר בועז ליברמן27/11/2010לצערי הנתונים שמסרת אינם מספקים, ניתן להעתיק את תשובות הדמיה לאתר, ואתייחס להן במתן התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בעמוד השדרהשירי24/11/2010
שלום, אני מחלימה מסרטן שד, כשלושה חודשים לאחר כימותרפיה. לפני כשבוע כשהתכופפתי חשתי כאב בנקודה מסויימת בגב. מאז המקום כואב מאוד במגע ואפשר לראות בליטה על עמוד השדרה. אני יודעת שקשה לעשות אבחון וירטואלי.. אבל האם לפי התיאור זה נשמע כמו גרורה? מה יכול לגרום לבליטה כואבת ונראית לעין על עמוד השדרה?
אגב כמה ימים לפני המקרה החלקתי וקיבלתי מכה חזקה בעצם הזנב, האם יכול להיות קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בליטה בעמוד השדרה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן25/11/2010אין בתאור שהוצג אבחנה או חשד לגרורה, יש לפנות לבדיקה אצל רופא מתאים, וביצוע צילום רנטגן לשם אבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנהיובל22/11/2010
שלום לכם
כ 5 חדשים אני מתמודד עם כאב גב תחתון עם הקרנה לרגל ימין (בעבר היתה לי מלנומה אין סיטו בירך ובחזה, וחוץ מזה מצבי הבריאותי טוב ).
בCT ( ב 14.9.2010 ) מצאו : "שינויים ניווניים ובלטי דיסק L45, L34 , L23 מרכזי דיפוזי".
ב MRI ( ב 5.11.2010 ) מצאו: " בלטים ב L45, L34, L23, L12 ללא לחץ משמעותי לשורשים, כאשר ב L34 קיימת מלאות ניכרת בתעלה מימין - תהליך תופס מקום שורשי באזור L3 מימין". (הבנתי שזו מילה אחרת ל"כנראה גידול" ).
מה ניתן לעשות ? האם חייבים לנתח ?
האם לדעתכם יכול להיות קשר למלנומה ?
תודה
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה בהבנה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן25/11/2010לא כל מלאות היא גידול, יש להראות את הבדיקה למומחה בתחום, ולבצע PET CT באם עולה חשד שהממצא גידולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשולה22/11/2010
שלום רב,
לאימי נמצאה גרורה בעצמות לאחר סיום טיפולים בסרטן השד ( כחודש לאחר מכן פחות או יותר ) רציתי לדעת האם יש סיכוי להתגבר על המחלה בפעם השנייה או שזה בהכרח יהיה כרוני לאורך שנים? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן25/11/2010באם הבדיקות העלו חשד למחלה פעילה בעצם לאחר סיום טיפול, יש לפנות לאונקולוג המטפל לצורך הערכת המשך/החלפת הקו הטיפולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRI גב מותני עם ובלי ח.נ.שירי20/11/2010
שלום רב!!!
דיכוי שומן T1 T2 סגיטלי ואקסיאלי.
L5-S1 - מוקד סגנל מוגבר בקצה האחורי של הדיסק חשוד לקרע אנולרי.
אין פריצה בכל השק.
אין הצרות השק או הנקבים.
אין האדרה חריגה בשק או במבנה הגרמי.
בליטות דיסקים זעירים מ L1 עד L5.
אודה לכם אם תעזרו לי מה כל מה שמצאו שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דר ליברמן20/11/2010נא להעלות שאלה זו בפורום כאבי גב תחתון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוק ימין MRIליבי16/11/2010
שלום
בבדיקת MRI שך שוק ימין, עלו הממצאים הבאים:
"בשוק הפרוקסימלאי באספקט קדמי-חיצוני בתוך השריר הפירונאלי הודגמו שני תהליכים בגודל כ-17X12ממ ן- 13X8 ממ סמוכים אחד לשני.(לפני כשנה וחצי גודלם היה 13X10ממ ו-6-5ממ).
התהליכים הינם בעלי סינגל בינוני בשקלול T1 וסינגל גבוה ב-T2 ועוברים האדרה גושית הומוגנית לאחר הזרקת גדוליניום לוריד.
עד כמה שניתן לדון-לא הודגם קשר ישיר בין התהליכים לעצב הפרוניאלחי העמוק והשטחי.
לא הודגם ממצא פוקאלי חשוד ברקמות הרכות
לסיכום:שני תהליכים תוך שריריים כמתואר המתאימים לתבליכים נאורגנים(נוירינומות)"
מה משמעות הדברים? מה דעתך? הומלץ על ניתוח(מה לגבי ביופסיה)
מדובר בבחור בן 30 .בריא באופן כללי.
שוק ימין MRI - תגובה
ד''ר בועז ליברמן16/11/2010התאור מתאים לתהליך שפיר של רקמה רכה ממקור עצבי, לרוב גורם לכאב משמעותי במגע ללא קשר לגודל הממצא, לא ניתן לדבר על אבחנה סופית אלא לאחר הוצאת התהליך, בנוכחות מספר גושים יש לשלול מחלות סיסטמיות כגון נאורופיברומטוזיס.
ההחלטה על הוצאה מתקבלת לאחר שקלול גורמים כגון מיקום ומרחק מעצבים, גודל וקצב גדילה, כאב ,תפקוד כללי וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)