מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומצה אסקורבית בשתן מה יכולה להיות הסיבה?חיה08/02/2020
שלום, ב-2 בדיקות שתן שערכתי עקב צריבה בעת שתן ולאחר מתן שתן התגלה כי נמצאה חומצה אסקורבית בשתן ועל כן חלק מן התוצאות אינן מדויקות. כמו כן רמת ה- ph נמוכה, כ-5. חשוב לציין כי אינני נוטלת שום תוסף תזונה של ויטמין c או מזון בכמויות גדולות שעשוי להכיל ויטמין זה. מה יכולה להיות הסיבה לכך? לאיזה רופא היית ממליץ לפנות מלבד אורולוג? כמו כן בתקופה האחרונה אני סובלת מדי פעם מצריבות בלשון, כאבי בטן חזקים ושלשול. האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין13/03/2020חיה,
אני סבור כי כדאי לך להתייעץ עם נפרולוג, שהוא מומחה - בין היתר- לכליות ודרך פעולתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן שתן מרובה אחרי הוצאת קטטרElvira Lazerson03/02/2020
שלום ! אבא שלי בן 83 עבר ניתוח על הלבלב שוחרר הביתה לפני שבוע
לפני שבוע גם הוציאו לו קטטר מאז הוא קם בלילה לשירותים 5-6 פעמים , במהלך היום הוא נותן שתן בסדר
יש לו פרוסטטה מוגברת , הוא חזר לקחת את xatral וAvadart
לפני הניתוח היה קם פעם אחת
האם זה אמור לעבור לבד ואם כן תוך כמה זמן או שדורש טיפול דחוף?
מיותר להגיד שזה ש הוא לא יושן בלילה גורם לו עייפות רבה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין13/03/2020אלווירה,
בד"כ הדברים נוטים להסתדר ולשוב לקדמותם עם הזמן וההתרחקות מהניתוח הגדול בלבלב. אני מקווה שאכן כך קרה / יקרה עם האבא. במידה ולא, שווה התייעצות עם מומחה לאורולוגיה, עם כל הפרטים לגבי האבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפות לקשיש עם קטטר קבועשולה03/02/2020
קשיש שעבר אספירציה לפני חודש. משתעל ואוכל אוכל סמיך. הקשיש עם קטטר קבוע ורוב הזמן יש דם בשקים. האם מתאים לעשות שטיפות במצב כזה? האם השטיפות יכולות לגרום להחמרת הריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין13/03/2020שולה,
אין כל סכנה לריאות בשטיפת הצנתר (קטטר). השטיפה יכולה לסלק קרישים ולמנוע סתימה של הצינור. יחד עם זאת, יש לפנות לעזרה ע"י אורולוג בשאלה מדוע בדמם נמשך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בכיס האשכים מיק רוליטיאזיספליין אורי01/02/2020
בבדיקת u s מיק רוליטיאזיס - עם ציסטות.
האם זה מצביע על אפשרות של סרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין13/03/2020אורי,
להערכתי, הממצאים שהצגת אינם מצביעים על חשד לסרטן של האשך. בכל מקרה, כדאי להיות במעקב של מומחה לאורולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תדירות ההשתנה שלי נורמלית?אור29/01/2020
שלום רב,
בן 27, לא בעיות בריאותיות בדרך כלל, לא מעשן או שותה אם זה רלוונטי
נוטל כמה שנים תרופות נגד חרדה (ויפקס וכיום סימבלטה)
בדיקות דם ושתן אחרונות יצאו תקינות
ככלל אני מקפיד לשתות מים בכמות נאותה אך אני מוצא את עצמי לעיתים קרובות קם בלילה להשתין
זה מאוד מפריע לשינה, עקבתי אחרי תדירות ההשתנה שלי וביום אני לא עובר את ה5-6 פעמים כאשר ביניהם יש מספר שעות בדרך כלל
רק שלפעמים צצה השתנה לילית שמצריכה אותי לקום. זה קורה בעיקר בלילות שאני לא נרדם, האם יכול להיות קשור לשעון הביולוגי?
אין דחיפות במתן השתן ואני יכול להתאפק, ללא צריבה או דימום...אבל אני עדיין מודאג
מה יש לעשות במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין31/01/2020אור,
מצד אחד אתה רושם כי אתה קם בלילות "לעיתים קרובות" ומצד שני כי הדבר קורה "לפעמים".... אני סבור כי נוהג טוב בשבילך הוא לא לשתות כשלוש שעות ולהתרוקן היטב טרם זמן שינה.
אם לא יועיל או אם יסתבר שאינך מתרוקן היטב (ניתן לבדוק בסונר): אזי יהיה צורך לפנות לאורולוג.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש ספריי או תכשיר נגד זקפה?רחמד25/01/2020
אשמח לדעת תודה
ד``ר דב אנגלשטיין31/01/2020רחמד,
קיים ספריי להארכת הזמן טרם השפיכה אך לא "נגד זקפה", כשאלתך.... האם לכך התכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן תחילת השפעת תרופהלינדה21/01/2020
שלום רב
אבא שלי בן 70 התחיל לקחת בהמלצת רופא פרומניקס 0.4 לפני כ5 חודשים (בגלל טפטוף שתן לאחר מתן שתן) בהתחלה הרגשתי שהתרופה קצת עוזרת לאחר מכן לא עזרה עכשיו לפני כ4 ימים האורולוג נתן לו דואודרט ומתחילת לקיחתו לא הייתה ממש השפעה ...שאלה היא תוך כמה זמן זה אמור להשפיע? האם יש צורך לקחת אותה בלילה או לא חשוב מתי ביום?..בדיקות דם תקינות וכנ"ל שתן....לצערי לא יודע להגיד תסמינים אחרים כגון זרימה חלשה אם קם הרבה בלילה וכו...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין13/03/2020לינדה,
השפעת פרומינקס 0.4 מג' היא כמעט מיידית, תוך מספר ימים ניתן לחוש בהבדל, במידה ואכן הטיפול עוזר. הדואודארט מורכב מהפרומינקס ותרופה נוספת שמתחילה פעולתה כעבור 3-6 חודשים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתן בגיל מבוגריעל21/01/2020
שלום רב. אבי בן 83 סובל מבריחת שתן רק בשעות היום. . בחצי שנה האחרונה נוטל trospas 15 ובשלושה שבועות אחרונים בהמלצת הרופא נוטל מינון כפול כל ערב. אין הטבה. האם יש אפשרויות נוספות ? הוא אדם פעיל וסובל מאד. תודה רבה
ד``ר דב אנגלשטיין13/03/2020יעל,
אני סבור שישנן אפשרות טיפול נוספות. את מוזמנת לשיחה וטיפול אצל האורולוג המטפל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות MRI - בקשה להסברים פשוטיםד.י19/01/2020
שלום.
מצב פעינוח של mri נשמח להסבר
יש גידול?
יש ממה לחשוש?
,נשלח בעקבות psa 5.4
יש סיפור משפחתי
מעשן
בן 71
תודה מראש!
ד``ר דב אנגלשטיין13/03/2020שלום רב,
איני מומחה לרדיולוגיה ואני רואה שצילמתם רק את הדף הראשון מתוך שניים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בפין מה זמן ההחלמה?חסוי19/01/2020
שלום לפי חודשים נקרע לי הורדי השמצא על גב הפין מלמעלה ועברתי ניתוח לתפירה
ועכשיו אחרי חודשיים והפין עדיין קצת כחול ונפוח
ועדיין לא רואים את הוריד ויש קצת כאבים
כמה זמן לוקח לפין להחלים בניתוח כזה
עבר חודשיים
כמה נשאר עד שיחזור לעצמו ויחלים לגמרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין13/03/2020שלום רב,
מכיוון שזמן מה לא הייתי פעיל בפורום, עברו כחודשיים מאז שאלתך. מקווה שכעת אתה חש בטוב יותר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרא סאונד כליות ודרכי שתןמיכאל14/01/2020
שלום אני צריך לעבור אולטרא סאונד כליות ודרכי שתן. רציתי לדעת האם הבדיקה היא בעירום או שאהיה מכוסה לפחות באיזור איבר המין. בנוסף האם אפשר להישאר עם תחתונים?
ד``ר דב אנגלשטיין13/03/2020מיכאל,
ניתן להשאר עם תחתונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירת שתן - ניתוח בהקדם או להמתין בסבלנות?מרים24/12/2019
בעלי אושפז עם "עצירת שתן" חמורה, עם פגיעה מסויימת בכליות. היה מאושפז שבוע עד ל"התאוששות כלייתית". נשלח הביתה עם קטטר. נאמר לו להמשיך עם קטטר ולהמתין כשבועיים-שלושה עד לניתוח הערמונית. רופאת המשפחה טוענת שההמתנה יכולה לגרום לבעיות.... האם ללכת לניתוח מיידי (פרטי)? או לשמוע לאורולוג של בית החולים ולהמתין בסבלנות....תודה מראש !
ד``ר דב אנגלשטיין13/03/2020מרים,
מתנצל על האיחור בתשובתי, זמן מה לא הייתי פעיל כלל בפורום מטעמים טכניים. עקרונית, עם ניקוז של השלפוחית על-ידי צנתר שתן, אין דחיפות קריטית לניתוח מהיר. מאידך, צנתר שכזה אינו תורם לאיכות החיים והוט מהווה מקור לזיהום של דרכי השתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הרמת שלפוחית השתן יכולה להעשות בלי כריתת הרחם?שוש גולן19/12/2019
שלום. אני בת 70. יש לי צניחת שלפוחית השתן. הרופאה המליצה על ניתוח משולב יחד עם הוצאת הרחם. אני רוצה רק הרמת השלפוחית. האם ניתן? אין לי בעיות עם הרחם
ד``ר דב אנגלשטיין23/12/2019שוש,
כעקרון הדבר אפשרי, אך אם הרופאה שלך הציעה את הניתוח המשולב, כדאי לשאול אותה מדוע מציעה לך כך ולא אחרת.
אין ספק שלרופאה "בשטח", שבדקה אותך גופנית מידע שלא יכול להיות לי כאן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין02/03/2020שוש,
להערכתי, במקרים רבים אין צורך לכרות את הרחם רק לשם תיקון צניחת שלפוחית השתן. מציע לך לשאול את הרופא המנתח שלך מדוע הוא מציע את שמציע, ייתכן שיש סיבות רפואיות ספציפיות לכך...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר ניתוח TURPעובד07/12/2019
שלום,10 ימים לאחר ניתוח TURP,יש לי עדיין דימום בתחילת הוצאת השתן ואחר כך השתן צלול,
אני אמור לחזור למדלל דם מסוג פדדאקסה 110 מ"ג×2
לאחר 3 ימים כשהשתן צלול,
האם במצב זה יש לקחת את הפרדאקסה או להמתין שהשתן יהיה ממש צלול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין15/12/2019עובד,
הנכון ביותר הוא לשאול את המנתח שלך, שמכיר את נתוניך באופן טוב יותר ממני....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PET PSMA ללא הפניהרינה מודאגת01/12/2019
ביופסיה לפני שנתיים תקינה,כעת PSA 11.95..
אבי קיבל הפניה ל 4KSCORE,ובהתאם לתוצאות יקבל MRI עם ביופסיה.
מדוע האורולוג לא מפנה לבדיקהPET PSMA אלא לMRI וביופסיה? עד כמה שידוע לי היא בדיקה מהימנה ונטולת כאב.
האם ניתן לקבל בדיקה זו ללא הפניה?
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין15/12/2019רינה,
נראה לי כי לפי הנתונים שכתבת, שתי האופציות טובות.
אני מניח שהאורולוג שוחח עם אביך לגבי יתרונות, חסרונות ועלות של כל בדיקה.
להערכתי, במצב העניינים שתיארת, נראה לי נכון יותר להפנות מיידית ל MRI ולפי התוצאות לביופסיות מכוונות (fusion).
בדיקת ה PET-PSMA "שמורה" בד"כ לשלב בו קיימת כבר אבחנה של סרטן הערמונית, ומטרתה לאבחן מהו שלב המחלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)