מידע רפואי
פורומים
- פיזיותרפיה
- הידרותרפיה
- תרפיה באומנות
- בדיקות רפואיות, בדיקות דם
- פרחי באך
- עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות
- סרטן ורפואה משלימה
- הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- רפואה משלימה ילדים
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוננות מרובה במהלך שנים והשפעה על פוריותאיתן16/02/2020
שלום
אני בן 30 מאונן כמעט כול יום ולפעמים יותר מפעם ביום בערך מגיל 10
במשך 20 שנה אוננתי אלפי פעמים והוצאתי זרע בכול הפעמים האלו העם זה פוגע בזרע ? כי אומרים שייצור זרע הוא כול רגע אצל גבר...
העם פגעתי בפוריות שלי בזרע שלי ? העם אני יוכל להביא ילדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין13/03/2020איתן,
למיטב ידיעתי, האוננות אינה גורמת לפגימה באיכות הזרע.
בשפיכת זרע תכופה עלול להיות ריכוז נמוך יותר של זרעונים אך אלו יהיו בתנועה טובה יותר. כל אלו אינם משפיעים משמעותית על הסיכוי להרות. במקום מסוים קראתי כי יש הטוענים כי אוננות משפרת את איכות הזרע ע"י מניעת הצטברות של רדיקלים חופשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לרמת PSA גבוההמשה20/02/2020
אני בן 60. לפני שנה בעקבות תלונה על מתן שתן מרובה בלילה, עשיתי בדיקת MRI וגילו לי ערמונית מוגדלת בנפח של 45 סמ"ק.
בדיקה רקטואלית של אורולוג שללה את האפשרות לסרטן ערמונית. בימים אלו כמידי שנה עשיתי בדיקות דם כלליות. נמצא שרמת PSA הינה 1.38. ברצוני לציין שבשנה קודמת ובאלו שקדמו לה רמת ה PSA לא עברה את ה 0.5. האם זה דורש בירור? בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין13/03/2020משה,
הייתי ממליץ לחזור על בדיקת PSA בדם בתנאים מיטביים: במצב ללא חשש לדלקת של דרכי השתן, הימנעות מיחסי מין, רכיבה על אופניים או בדיקה פולשנית "תחתונה" ביומיים טרם הבדיקה. במידה ועדיין נצפית "קפיצה" מעלה של ערך ה PSA, יש אכן לבצע בירור מעמיק יותר אצל מומחה לאורולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורוגרפיה CT האם יש mriירון20/02/2020
הרופא שלח אותי ל CT אורוגרפיה
אני מפחד מהקרינה , האם יש במקום MRi
ואם כן
האם ה MRI יכול לתת אבחנה באותה רמה של CT?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין13/03/2020ירון,
כל בדיקת דימות התוויות, יתרונות וחסרונות משלה. אני מאמין שהרופא שלך שולח אותך ל CTU בכוונת מכוון.... אנא פנה אליו, כי כמובן הוא מכיר הפרטים אצלך טוב ממני.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלה על סדורל ללא אנטיביוטיקהירון24/02/2020
האם יש הגבלה על נטילת כדורי סדורל ללא אנטיביוטיקה , כי ראיתי שאם לוקחים אנטיביוטיקה אסור לקחת סדורל יותר מיומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין13/03/2020ירון,
למיטב ידיעתי אין מגבלה מיוחדת בנטילת סדורל עם או בלי אנטיביוטיקה. כמובן שלא מדובר על שימוש "סתם" אלא לצורך הקלה (קצרת טווח, בד"כ) על צריבה בשתן, למשל. התרופה אסורה למי שיש לו חסר באנזים G6PD או לאנשים עם אי ספיקת כליות או כבד.... עדיף תמיד להתייעץ עם רופא טרם נטילת תרופות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתן ואחרי סיטי ובדיקה פנימית לא ממצאיםדויד25/02/2020
לפני כחודשיים היה לי שתן אדום
הופנתי לסיטי ולבדיקה פנימית
ואין ממצאים
אני בגיל 66
בינתיים עבר הדימום
עכשיו שוב התחיל
האם זה מסוכן? מה זה יכול להיות אם לא מצאו שום דבר בסיטי ולא בבדיקה פנימית.
אני מודאג מאוד כי יש לי תור לרופאה רק בעוד 3 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין11/03/2020דויד,
כשאתה כותב "בדיקה פנימית" אני מניח שאתה מתכוון לבדיקה ציסטוסקופית.... האם ביצעו אצלך שתן לציטולוגיה? האם בדיקת ה CT היתה עם הזרקת חומר ניגוד? האם אתה מעשן? מה מקצועך? כל השאלות הללו רלוונטיות... אני מציע שתקבע פגישה מסודרת ללבן נושאים אלו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן וסכנת הידבקותנני28/02/2020
בעלי בן 62 סבל מחום וצמרמורת וכאבים במתן שתן
התאשפז ובבדיקת התרבית יצא שיש לו חיידק esbl e coli
קיבל אנטיביוטיקה הוריד והמשיך טיפול עשרה ימים בבית
הרגיש יותר טוב
שאלתי היא מה פירוש האבחנות האלה בסיטי
1-מתי נגמרת סכנת הידבקות ממנו ומתי יכול לחזור לקיום יחסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין11/03/2020נני,
לבעלך היה ככל הנראה זיהום לא פשוט בדרכי השתן. שמח לדעת שהחלים תוך טיפול אנטיביוטי מתאים. תוצאות ה CT, פרט לאבן קטנה בכליה, מראות על מספר ממצאים שטיבם אינו ברור כעת ולכן המליצו לו לבצע בירור, למשל אצל המטולוג. להערכת אין שום בעיה בקיום יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה על שק האשכים וכאב עמום בבטןרועי02/03/2020
במהלך החודשים האחרונים הופיעה לי שומה על שק האשכים. היא לא מורגשת במהלך היממה, אלא אם כן אני נוגע בה.
בנוסף, לאחרונה אני חש כאב עמום בבטן התחתונה.
איזו בדיקה עליי לבצע ? האם התסמינים הנ"ל עלולים להעיד על סרטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין11/03/2020רועי,
במצב שאתה מתאר, אין תחליף לבדיקה גופנית ע"י מומחה לאורולוגיה או אפילו רופא ומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח חזק וברור של זרע בתחתונים לאחר ריצהירדן02/03/2020
אני מקפיד לעשות ריצה של 4 קילומטר כל יום
ובכל פעם שאני חוזר הביתה מהריצה אני מריח ריח חזק של הזרע שלי
מהתחתונים וזה קורה כל פעם. האשכים גם מתכווצים וחוזרים לנראות נורמאלית רק בבוקר שאחרי. זה נורמאלי? מה הסיבה שזה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין11/03/2020ירדן,
קשה לי לדעת ולא נתקלתי בתלונה שכזאת בעבר.
יכול להיות ששווה לנסות ולרוץ פעם עם קונדום ולברר אם אכן אתה מפריש זרע תוך כדי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לריסוק אבן בכליה ימניתרינה03/03/2020
ד"ר שלום וברכה!
בתאריך 04.02.18 עברתי ניתוח PCNL לריסוק אבן בגודל 5 ס "מ בכליה ימנית.
במהלך השנה עברת עוד שני ניתוח אורטוסקופיה להרחבת פיה צרה עם החדרת בלון והשארת סטנט לתקופה של חודש וחצי.
יש לציין שבמהלך כל התקופה אני חווה כאבים במותן ימין.
בתאריך 13.6.19 עברתי ניתוח אורטוסקופיה נוספת להוצאת אבן בגודל 0.4 ס"מ ע"י סלסלה להרחבת השופכן משני קצותיו עם החדרת בלון והשארת סטנט לתקופה של חודש וחצי.
יש לצייםיש לציין שבמהלך השנתיים הנ" ל בוצעו 5 פעמים מיפוי כליות דינמי MAG3 עם מתן פוסיד שמפעם לפעם הייתה החמרה בתפוקה הכלייתי.
בתאריך 02.10.19 ביצעת פעולה של הכנסת נפרוסטום לניקוז כליה ימנית עקב חשש לחסימה בכליה הימנית.
הנפרוסטום הושאר לתקופה של חודש וחצי.
בתאריך 23.01.20 ביצעת סונר כליות לקראת ביקורת אורולוגית להלן הממצאים :
כליה ימנית - בגודל תקין, פרנכימה שמורה, בגביע אמצעי אבן בגודל 0.57 ס"מ, רוחב אגן הכליה עד 0.8 ס "מ.
אגן קטן - שלפוחית שתן - קיבולת בינונית, ללא ממצא גס בדפנות.
שארית שתן - לאחר התרוקנות 114 סמ"ק.
בתאריך 20.02.20 ביצעת סונר בטן עליונה עקב כאבים חזקים לאחר ניתוח לתיקון טבורי עם התפרדות של שרירי הבטן. להלן הממצאים :
כליה ימנית - באורך תקין, פרנכיה שמורה, בגביע אמצעי הודגמו 2 אבנים בגודל 0.44 ס"מ. רוחב אגן הכליה עד 1.5 ס "מ.
אגן קטן - שלפוחית שתן - קיבולת בינונית, ללא ממצא דס בדפנות.
שארית שתן ללא התרוקנות - 120 סמ "ק ללא שתיה מרובה לפני הבדיקה. (יש לציין שנאמר בע"פ ולא נכתב בפיענוח).
שאלותיי הם:
1. האם אבן בגודל 0.57 ס"מ או 2 אבנים בגודל 0.44 ס"מ הנמצאים בגביע אמצעי דורשים טיפול מיידי או רק מעקב בלבד.
2. ממה נובעת הרחבת אגן הכליה מ 0.8 ס"מ ל 1.5 ס"מ.
3. יש לציין שאני חווה כאבים בגב התחתון המקרין לאגן המקשה עליי בישיבה. ובמותן ימין..
3. האם לדעתך קיימת חסימה בדרכי השתן.
4. עקב הרחבת אגן הכליה, האם קיימת הצטברות של שתן.
בברכה מרובה
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין11/03/2020רינה,
נראה שהמצב אצלך מורכב למדי. ראשית לכל, מכיוון שמדובר בייצור "סדרתי" של אבנים במערכת השתן, מקווה ששלחו אותך לביצוע בירור מטבול. מטרת זה האחרון לנסות ולהבין מה הרקע לייצור האבנים (לא תמיד מקבלים תשובות מעשיות); פרט לכך, אני מניח שאמרו לך שבדיקת הבחירה לדימות של אבנים בדרכי השתן היא בדיקת CT ב"פרוטוקול אבנים". אין לסמוך על בדיקת סונר (אולטרהסאונד), בוודאי לפני פעולה פולשנית. קשה לי להרחיב במסגרת מצומצמת זאת, כאן....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות שתן חוזרות אצל גבריוסף07/03/2020
בעלי בן 61 עם דלקת בשתן עכשיו ולפני חודשיים בדיוק, מה תחילת הבירור שיש לעשות ואם בכלל, יש לציין PSA תקין 0.5 מלפני חצי שנה, מה דעתך? האם יש קשר בין סכרת גבולית 140 בצום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין11/03/2020יוסף,
אני מאוד מקווה שמדובר בשני אירועים בודדים בלבד. יחד עם זאת, יש לברר סיבות אפשריות כמן למשל ערמונית חוסמת ושארית שתן, אבנים בדרכי השתן ועוד. אני סבור שבדיקות בסיסיות למצב זה הן שתן לכללית ותרבית בכל התלקחות, סונר של דרכי השתן, כולל שארית שתן. יש לקבוע תור אצל מומחה לאורולוגיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימת שתן לא תקינה ובדיקת ציסטולוגיהרוני29/02/2020
שלום דוקטור בדיקה של זרימת השתן
לא תקינה (זה מה שהרופא אמר שהתשובה לא תקינה)us תקין שארית 25 אני מופנה לציסטולוגיה? האם יתכן
שאני יעשה שוב את הבדיקה של זרימת שתן והתוצאה
תהיה תקינה? אני מרגיש שהשתן לא יוצא חלק לפעמים אני
צריך להתאמץ מה זה יכול להיות? האם יכול להיות
שבדיקת ציסטולוגיה תצא תקינה? ולא תימצא הסיבה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך זרימת שתן לא תקינה ו יסטו סקופיה תקינה
רוני07/03/2020שלום דוקטור עשיתי גם ציסטוסקופיה שיצאה תקינה האם יש
צורך בעוד בדיקות ? האם זה מרגיע שהבדיקה יצאה תקינה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין11/03/2020רוני,
המידע שאתה מוסר הינו חלקי בלבד וקשה כך לנהל רפואה מרחוק. אני מניח שיש לך הפרעות במתן השתן (יש כאן הרבה מידע שצריך להשלים) וממש לא מובן איזו בדיקה יצאה תקינה: ציטולוגיה? ציסטוסקופיה? אני חושב שהנכון ביותר שתיצור קשר טלפוני, ספר את כל המפריע לך, הבא עימך את כל תוצאות הבדיקות וכך נוכל להחליט יחד מה טוב ביותר בשבילך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הרמת שלפוחית השתן יכולה להעשות בלי כריתת הרחם?שוש גולן19/12/2019
שלום. אני בת 70. יש לי צניחת שלפוחית השתן. הרופאה המליצה על ניתוח משולב יחד עם הוצאת הרחם. אני רוצה רק הרמת השלפוחית. האם ניתן? אין לי בעיות עם הרחם
ד``ר דב אנגלשטיין23/12/2019שוש,
כעקרון הדבר אפשרי, אך אם הרופאה שלך הציעה את הניתוח המשולב, כדאי לשאול אותה מדוע מציעה לך כך ולא אחרת.
אין ספק שלרופאה "בשטח", שבדקה אותך גופנית מידע שלא יכול להיות לי כאן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין02/03/2020שוש,
להערכתי, במקרים רבים אין צורך לכרות את הרחם רק לשם תיקון צניחת שלפוחית השתן. מציע לך לשאול את הרופא המנתח שלך מדוע הוא מציע את שמציע, ייתכן שיש סיבות רפואיות ספציפיות לכך...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימת שתן לא תקינה ומאמץ במתן שתןאהוד11/02/2020
שלום דוקטור בן 26 בריא בשנה האחרונה השתן לא יוצא בצורה
נורמלית אני צריך להתאמץ עשיתי is כליות ודרכי שתן יצא
תקין שארית שתן 25 זרימת שתן לא תקינה בדיקות דם ושתו
תקינות . זה הגיוני בגיל כזה? הבנתי שזה יכול להעיד על חסימה
או היצרות? יש פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך זרימת שתן לא תקינה
אהוד23/02/2020שכחתי. לשאול אם. יש מצבים שהציסטולוגיה ושאר
הבדיקות יצאו תקינות ולא תמצא הסיבה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש ספריי או תכשיר נגד זקפה?רחמד25/01/2020
אשמח לדעת תודה
ד``ר דב אנגלשטיין31/01/2020רחמד,
קיים ספריי להארכת הזמן טרם השפיכה אך לא "נגד זקפה", כשאלתך.... האם לכך התכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תדירות ההשתנה שלי נורמלית?אור29/01/2020
שלום רב,
בן 27, לא בעיות בריאותיות בדרך כלל, לא מעשן או שותה אם זה רלוונטי
נוטל כמה שנים תרופות נגד חרדה (ויפקס וכיום סימבלטה)
בדיקות דם ושתן אחרונות יצאו תקינות
ככלל אני מקפיד לשתות מים בכמות נאותה אך אני מוצא את עצמי לעיתים קרובות קם בלילה להשתין
זה מאוד מפריע לשינה, עקבתי אחרי תדירות ההשתנה שלי וביום אני לא עובר את ה5-6 פעמים כאשר ביניהם יש מספר שעות בדרך כלל
רק שלפעמים צצה השתנה לילית שמצריכה אותי לקום. זה קורה בעיקר בלילות שאני לא נרדם, האם יכול להיות קשור לשעון הביולוגי?
אין דחיפות במתן השתן ואני יכול להתאפק, ללא צריבה או דימום...אבל אני עדיין מודאג
מה יש לעשות במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין31/01/2020אור,
מצד אחד אתה רושם כי אתה קם בלילות "לעיתים קרובות" ומצד שני כי הדבר קורה "לפעמים".... אני סבור כי נוהג טוב בשבילך הוא לא לשתות כשלוש שעות ולהתרוקן היטב טרם זמן שינה.
אם לא יועיל או אם יסתבר שאינך מתרוקן היטב (ניתן לבדוק בסונר): אזי יהיה צורך לפנות לאורולוג.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?