מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דם בשתן לאחר נטילת Eliquis והסתכנות בקריש דםפטר ויט28/08/2020
שלום, לפני מס' חודשים גליתי שיש לי דם בשתן. היה מקרה חד פעמי של דימום ממש חזק שבהמשך הפך לסמוי והתגלה רק בבדיקות שתן. נשלחתי לסידרת בדיקות, אולטרה סאונד, CT, ציסטוסקופיה וציטולוגיה. כל התוצאות היו תקינות למעט דיווח על ערמונית מוגדלת בציסטוסקופיה (באולטרה סאונד הגודל נמצא תקין 45 גרם).
באותו זמן נטלתי אספירין ופלאביקס עקב צינתור.
לפני חודש עברתי ניתוח מעקפים והוסיפו לי מדלל במקום האספירין. Apixabam. (אליקוויס). מאז חזר השתן הדמי. השתן שלי כהה מאד בגוון אדמדם. רופא המשפחה וגם האורולוג לא מתרשמים. תפקודי כליה תקינים כולל בדיקה של מיקרואלבומין. אני בפני דילמה, להמשיך עם האליקוויס שככל הנראה הוא מקור הבעיה או להפסיק ולהסתכן בקריש דם. אני גם עם ערכי המוגלובין נמוכים לאחר הניתוח פוחד שהדימום הממושך תורם לזה. תודה. פטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין28/08/2020פטר,
לדעתי, לאחר שכל הבירור האורולוגי נמצא תקין (ללא גידול במערכת השתן), הייתי עוקב אחר הוראות הרופאים לגבי השימוש במדללי הדם, שקרוב לוודאי חשובים למחלת הלב שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
פטר28/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בבדיקת אולטרסאונד בעקבות כאבי בטן תחתונהאלי24/08/2020
יש לי כאבי בטן תחתונה בצד ימין.
בבדיקת אולטרסאונד הודגם תהליך היפראקאוי 5.2* 6.3 ס"מ בקוטב עליון של כליה ימין יכולה להתאים ל alm.
שלחו אותי לבדיקת mri שיצא ללא ממצאים בכליה ימנית ולבדיקת ct שעשיתי וטרם קיבלתי תשובת פענוח. הלכתי עם הדיסק לאורולוג והוא עבר על עליו, צחק ואמר שלטענתו אין לי כלום בכליה הימנית והיא תקינה לגמרי.
מאז שתי הבדיקות מגרד ושורף לי הגוף וכואב בצד ימין, הוא טוען שזה לא קשור לכליות.
בנוסף עשיתי יום למחרת בדיקת דם וערך הקריאטנין עלה מ.0.83ל 1.05 וגם כדוריות דם אדומות עלה, הוא אמר שזה בגלל הבדיקה ct מתאמול.
אני חרד מאוד, האם התשובות האלה אמורות להרגיע אותי, האם אורולוגים יודעים בכלל לקרוא ct ואם היה גוש סרטני האם ניתן היה לראות אותו בבדיקת mri?
בבקשה תעזור לי, אני מאוד דואג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין28/08/2020אלי,
היטבת לתאר את אשר קרה ולפי תיאורך אני שמח לומר לך שאני מסכים עם רופאיך עד כה. בדיקת הסנר (אולטרסאונד) אינה בדיקת הבחירה למציאת גושים חשודים לממאירות ובדיקות CT ן MRI הינן יותר מדוייקות לצורך זה. סופש רגוע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ממצאים
אלי28/08/2020תודה רבה על התשובה.
צירפתי לך ממצאי ct ורציתי לשאול שתי שאלות.
האם מדובר בגידול ממאיר שעליו לטפל בו בדחיפות והאם יש סיכוי גדול לגרורות?
ודבר שני, האם לאור זה שאני סובל מכאבים בצד ימין ולא מצאו כלום בבדיקת הct ו mri בכליה הימנית יש צורך לעשות שוב בדיקת אולטרסאונד?
שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימת קטטר פולי כיצד ניתן למנוע?ראובן24/08/2020
בן 56, חולה ms מעל ל 20 שנה בעל שלפוחית נוירוגנית שבגלל אי יכולת לבצע צינתור עצמי כרגע עם קטטר קבוע. בשלושה חודשים האחרונים 5 פעמים נסתם הקטטר והיה צורך בהחלפה.
מה יכולות להיות הסיבות ואיך למנוע אותן? בתודה רבה מראש. קומפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין28/08/2020ראובן,
צנתר (קטטר) קבוע גורם בד"כ לסוג של דלקת כרונית בשלפוחית השתן. בתהליך דלקתי זה יכול להווצר בעודף פיברין, חומר המופרש מרירית השלפוחית כתגובה לדלקת. פיברין הוא חומר לבנבן היכול להתגבש לגושים קטנים היכולים לחסום את פתחי הניקוז של הצנתר ומכאן הסתימה... הפתרונות: שתיה מוגברת באופן קבוע, שטיפת הצנתר לפחות פעם בשבוע עם מים לשטיפה (ניתן להגיע לסידור עם אחות קופ"ח או אף לימוד של בן משפחה (הפעולה אינה מסובכת כלל), או להחליף הצנתר לפי הצורך ולהשתמש בקוטר מעט גדול יותר... צריכת חמוציות כנגד הדלקת גם היא מומלצת, כולל צריכה מוגברת של ויטמין C.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלות המשך...
ראובן קומפנאץ28/08/2020תודה רבה על התגובה שלך דר אנגלשטיין. היא ממש עוזרת לי!!! אבל אז שתי שאלות נוספות:
1. האם הכוונה בשטיפה" היא לנתק את שקית השתן ומשם להזריק עם מזרק מים לשטיפה?
2. איך אוכל להזמין את המים בבית המרקחת? איך הוא נקרא? זה אותם מים כמו למכשירי אינלציה?
בתודה רבה מראש ובברכת שבת שלום
ראובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות טיפול ב-PSMA טרם טיפול הורמונלידני22/08/2020
האם ניתן לקבל טיפול ב-PSMA במקרים של חזרת הגידול (לאחר הסרת הערמונית) במצב ראשוני/קל עוד טרם הטיפול בסירוס ?
אם לא ניתן טיפול כזה בארץ- האם קיים בחול ?
(מחדד שוב את השאלה- כקו הגנה טרם טיפול הורמונלי, כדי לחסוך
אך הנזק של הטיפול ההורמונלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין28/08/2020דני,
PSMA הוא שם של אנטיגן (חלבון) הקשור לערמונית. הוא משמש, בדרכים שונות, לזיהוי המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
דני28/08/2020אין הכוונה לבדיקה אותה עברתי מספר פעמים.
השאלה לגבי הטיפול בלוטיציום 177 PSMA.
אם יש מקום בארץ/בחו"ל שניתן לקבלו בשלב מוקדם, משמע עוד טרם טיפול הורמונלי. (או לכל המאוחר לאחר זריקה אחת טרם הגידול מפתח עמידות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות שתן וכאבים בשלפוחית האם סיכוי לגידול?רעות20/08/2020
שלום דר
לפני 3 חודשים באופן פתאומי החלה דחיפות ותכיפות שתן וכאבים חזקים בשלפוחית. במשך 3 שבועות. לאחר us ובדיקת שתן לציטולוגיה הכל היה תקין. רצו לעשות לי ציסטוסקופיה אך התסמינים נעלמו ולכן לא בוצע.
לפני כחודש שוב תקפו אותי התסמינים. החשד לשלפוחית כאובה. האם ניתן לשלול סרטן בגלל שנעלמו התסמינים וחזרו אחרי כחודשיים או שזה עדין יתכן סיכוי למחלה זו?
תודה רבה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין21/08/2020רעות,
כעקרון, לאור התסמינים שציינת (שחזרים) ותרבית שתן תקינה, רצויה בדיקת הציסטוסקופיה על מנת לשלול גידול. אני גם סבור כי כדאי לעשות הבדיקה בהרדמה עם נטילת ביופסיות לשלול מצב לא גידולי של cystitis Cystica.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה קלה בקצה הפין ממים רותחיםרון15/08/2020
קצת הזוי הסיפור, אבל אתמול כשכנסתי למקלחת זרם המקלחת היה מאוד חם והמקום הראשון שאליו הוא הגיע זה הפין.
כנראה נוצרה כוויה קלה כי הקצה שלו אדמדם ומעט כואב. האם זה מסוכן? ואיזו משחה ניתן למרוח להקלה על האיזור?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין18/08/2020רון,
אני מניח שהכל יעבור גם ללא כל טיפול.
ניתן לקנות בבתי המרקחת משחה מרגיעה לכוויה.... נא התייעץ עם הרוקח. שמור על אזור נקי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים של דלקת בדרכי השתן בהיריוןחן15/08/2020
אני בהריון שבוע 20, מלפני חודש התחילו תופעות של אי נוחות בדרכי השתן ובשלפוחית. אין צריבה במתן שתן, אלא אי נוחות והרגשה של שלפוחית מלאה. מצאו שהיה לי enteroc faecalis ולאחר לקיחת מוקסיוויט החיידק עבר והתרבית תקינה.
למרות זאת, הסימפטומים לא עוברים כבר חודש וזאת על אף לקיחת זינט, מקרודנטין ומונרול.
אני אובדת עצות, כלום לא עוזר לי להרגשה והתוצאות מראות שהכל תקין. מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין18/08/2020חן,
מציע לבדוק בסונר האם את מתרוקנת (שארית שתן, לאחר התרוקנות מלאה ככל הניתן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקויים בתפקוד מיני - ירידה בתחושה ובהנאה בפין, עיכוב שפיכהאלי15/08/2020
שלום,
לוקח טיפול של אנפרניל 150מג לטיפול בדיכאון וחרדות. מאז התחלת הטיפול מרגיש ירידה בתחושה בפין, כאילו עמימות בתחושה, ובנוסף לא מרגיש הנאה בגירוי ידני באוננות וביחסי מין. בנוסף מאוד מאוד קשה לגמור גם באוננות וגם ביחסי מין.
אני יכול לתאר את זה שאני נוגע בפין זה כמו שאני נוגע באצבע שלי, לא מרגיש הנאה מינית ומרגיש עמימות בתחושה. הפסיכיאטר שלי שהוא גם סקסולוג אומר שזה אמור לעבור מעצמו. נתן לי טיפול של וולבוטרין 150מג.
לוקח מספר ימים. בינתיים לא מרגיש שיפור.
יש לי חשק ויש זקפה. האם נתקלת במקרה כזה שנוגדי דכאון משפיעים בצורה כל כך מהותית על התפקוד המיני?
האם הוולבוטרין יעזור למצב כזה? היה אמור להשפיע לאחר מספר ימים? איזה טיפול אחר יכול לעזור?אני לא יכול להפסיק את התרופה מכיוון שכבר ניסיתי ssri מספר כדורים.
האם מצב זה הפיך בהפסקת התרופה? הפסיכיאטר שלי אומר שהמצב הפיך בהפסקת התרופה אבל נתקלתי בתופעה שנקראת pssd על אנשים שהשתמשו בssri וחבריו ואפילו שנים לאחר הפסקת התרופה נשאר להם תופעות כמו שתיארתי ואחרות בתפקוד המיני.
האם מוכרת לך התופעה? עד כמה היא נפוצה? כאמור אני לא יכול להחליף תרופה, השאלה מה עושים עכשיו? האם יש טיפול לתופעות שאני מתאר, אני ממש מודאג שהמצב יישאר כך. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין18/08/2020אלי,
על מנת לקבל תשובה מלאה וראויה, אנא פנה לפורום המתאים יותר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה באשכים - דרכי טיפול והשפעה על שאר התחומיםרוי13/08/2020
היי,
איך מטפלים בציסטה באשך (במידה ויש צורך כי היא גדלה וכו') והאם זה ניתוח שעושים בקופת חולים במקום או רק בבית החולים?
האם ניתן לעשות ניתוח שלא פוגע בפוריות?
ובינתיים, כי זה לא ניתוח דחוף וזה יכול לקחת זמן, האם ציסטה מונעת מחלק מהדם לעבור לאיבר המין ובכך מפריעה לו להגיע לזקפה טובה?
האם אסור לקיים יחסי מין כי יותר זרעים מתים ייתקעו באותה ציסטה?
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין14/08/2020רוי,
ציסטות באשך או בסביבתו אינן מדאיגות בדרך כלל.
ניתוחים לענין זה מתבצעים בבתי חולים ולא בקופת חולים.
אין קשר לזקפה ומותר לקיים יחסי מין......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובות
רוי14/08/2020תודה רבה על המענה המהיר ד"ר,
אשמח לדעת באיזה ניתוח מדובר והאם ניתוח כזה עלול לפגוע בפוריות כפי שיצא לי לקרוא באינטרנט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטראסאונד אשכים דופלרשאלה09/08/2020
שלום,
קיבלתי תוצאות של בדיקת דופלר אשכים. על פניו לא נראה תקין. אשמח לקבל את חוות דעתך.
אשך ימין נפח 8.7 סמ"ק (קטן מהרגיל) מרקם אחיד
אשך שמאל 13 סמ"ק (גודל תקין) מרקם אחיד
אפידידימים לא מעובים עם ציסטה משמאל בקוטר 0.3 ס'מ
זרימה עורקית דו צדדי תקינה
משמאל הידרוצלה קלה. כמו כן משמאל גם הרחבה וורידית קלה עד 2.3 מ"מ ללא היפוך זרימה.
מה דעתך? יש מקום לדאגה. עשיתי זאת בעקבות דם בזרע במשך חודשיים ועל מנת לבדוק פוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין14/08/2020לא נראה לי מדאיג. בדיקת פוריות צריכה להתבצע על-ידי בדיקת זרע.... הייתי מציע להוסיף גם סונר (אולטרסאונד) טרנס-רקטלי.
לפרטים, פנה לאורולוג שלך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוסטטיטיס כרונית וציסטוסקופיה - כיצד ניתן לטפל בחסימה?אבי03/08/2020
שלום,
בן 35 סובל שנים מפרוסטטיטיס, טופלתי באנטיביוטיקות עם תקופות של הטבה והחמרה.
עקב תלונות של דחיפות ותכיפות וצריבה בשתן ביצעתי ציסטוסקופיה. השופכה והשלפוחית תקינים, הערמונית קצרה מעט חוסמת. הרופא אומר שהערמונית מכווצת כתוצאה מהדלקת הכרונית. אילו טיפולים מקובלים ל"חסימה" הקטנה הזאת? והאם יש משמעות קלינית לערמונית קצרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין07/08/2020אבי,
בד"כ יש להחליט על טיפול וטיבו לפי הסימטומים / ההפרעות במתן השתן שלך. יש מספר תרופות לענין החסימה... תוכל להתייעץ עם הרופא (האורולוג?) שלך.
ערמונית קצרה ומעט חוסמת עדיפה כמובן על ערמונית גדולה וחוסמת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כרוניים באשך ללא ממצאים בבדיקה מה הטיפול?אלי28/07/2020
שלום.
עברתי לפני מספר שנים כריתת ערמונית.
לאחר תקופה קצרה התחילו כאבים באשך ימין שמתגברים מדי פעם.
באולטרסאונד וב-MRI אשכים לא נמצא ממצא כלשהו. PSA עד כה 0.4
האם רלוונטי הזרקת סטרואידים לחסימה עצבית באזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין28/07/2020אלי,
אין לי את כל המידע. כללית יש לראות אם הכאב משבש ממש את איכות החיים או ברגיל אתה נזקק להשתמש בנוגדי כאבים.... אם המצב הוא כזה, יש אולי לקבל עצה במרפאת כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים כרוניים באשך- מידע נוסף
אלי29/07/2020הכאבים משבשים מאוד את איכות החיים,הכדורים לא הקלו,
ב US גילו ציסטה באותה אשך.
האם ידוע שהזרקת סטרואידים מפחיתה את עצמת הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני נטילת תרופות לטיפול בפרוסטטהגרשון26/07/2020
אני מקבל טוביאז 8 מג ודאודרט בבוקר חצי שעה אחרי האוכל (ככה כתוב בהוראות) ועדיין בלילה קם לפחות שלוש פעמים לשירותים. שאלתי האם ניתן להזיז את לקיחת התרופות אחרי ארוחת ערב (ויהיה שיפור במספר ההשכמות הליליות)? והאם צריך לחכות חצי שעה מהארוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין28/07/2020גרשון,
בהחלט הייתי מנסה את אשר אתה מציע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת דואודרט לאחר שאינה מקטינה את הערמוניתר24/07/2020
היי.
בהמשך לשאלתי על כיתוש גדול הדואודרט יש לי שאלה, האם לדעתך יש בכלל טעם בנטילת דואודרט במידה והיא אינה מביאה להקטנה בגודל הערמונית?
אבא שלי כאמור מטופל בה כבר כשלוש שנים והיא לא הביאה להקטנת גודל הערמונית שנשארה בערך באותו גודל. ה-psa כן ירד ונשאר יציב תחת הטיפול והאורולוג אמר שהערמונית אינה חשודה.
1) האורולוג בזמנו טען שההשפעה לא זהה אצל כל האנשים. האם הוא צודק שיתכן שדואדרט לא יביא אצל אנשים מסוימים להקטנה בגודל הערמונית?
2) האם במצב כזה ואצל חולה שמטופל בצנתורים עצמיים מספר פעמיים ביום יש טעם בנטילת התרופה? רופא אחר טען בזמנו שיתכן שהדואדרט לא הקטינה את הערמונית, אבל כן מונעת את המשך גדילתה. האם הוא צודק?
3) לצערי בזמן הקורונה אורולוגים בקופת החולים לא מבצעים ביקורים טלפוניים לכן טרם חזרתי לאורולוג שלנו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין24/07/2020ר,
כמו שאמר לך אחד האורולוגים, לא ניתן לדעת אם לולא הדואודארט לא היתה גדילה משמעותית יותר של הערמונית....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה בתקווה אחרון
ר24/07/2020היי. תודה על המענה המהיר!
האם מתשובתך אני יכול להסיק שגם האורולוג הראשון צודק ושכן יכולים להיות אנשים עם BPH שדואדרט לא תגרום אצלם להקטנה של 20-30% בנפח הערמונית?
כמו כן האם במקרה אתה נותן ייעוץ פרטני מרחוק בימים אלה?
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין28/07/2020ר,
כן, גם הראשון צודק.
לא, איני נותן ייעוץ פרטני מרחוק. פרט לפורום זה (שירות לציבור מרחוק), יש לי מספר מרפאות בהם אני עוסק ברפואה "כמו של פעם..."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת כדור ביום צום תשעה באבברוך23/07/2020
ביום רביעי בלילה יהיה ט' באב - יום צום
1. מי שלוקח פרומניקס פעם ביום, האם הוא יכול לקחת אותו בלי אוכל.
2. האם אפשר לדלג על יום אחד ולא לקחת בט' באב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין24/07/2020ברוך,
ברור... ובכלל בעזרת השם, אלא מה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)