מידע רפואי
פורומים
- אורתופדיה ילדים
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה
- תמיכה במשפחות ילדים חולי סרטן
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- פסיכולוגיה הוליסטית
- נטורופתיה ותזונה
- רפואת עור פוטודינמית
- רפואת שיניים לילדים
- נכויות, אחוזי נכות
- וטרינריה
- בניית ציפורניים
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- אקנה, צלקות פצעי בגרות
- בעיות פוריות - תמיכה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.
- השפעות קליניות של אי אוננות אצל גבריםעוםר05/07/2020
שלום.
הבנתי שמסתובב בעולם קונספט שטוען, כי אי-אוננות אצל גברים דווקא משפרת את מצב הרוח, מגדילה רמת הטסטוסטרון בגוף ומשנה את מאזן ההורמונים בגוף לחיוב. כמו כן, משפרת ביטחון עצמי וכיוצא בזה.
רציתי לשאול:
1) האם שמעת על כך?
2) האם יש אמת בדברים - מבחינה קלינית/ רפואית מוכחת?
תודה רבה,
עופר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין09/07/2020שמעתי שמועות (מהודו) אך למיטב ידיעתי אין בכך כל ממש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בבטן תחתונה עקצוץ בפין ותכיפות במתן שתןבן04/07/2020
שלום רב, לפני מספר חודשים התחלתי לסבול מתחושת עקצוץ בקצה הפין, כמו דקירת סיכה, תכיפות במתן שתן ולעיתים כאבי בטן תחתונה. בנוסף שמתי לב לטפטוף קל של שתן על התחתון לאחר הטלת שתן. בדיקת שתן ותרבית תקינה, אס כליות דרכי שתן תקין. לאחר מספר שבועות התופעות נעלמו ולצערי עכשיו חזרו שוב. מה עליי לעשות? לאחר ביקור אצל אורולוג לא ראה דבר חריג ורשם סינטומיצין למריחה. הכאב מפריע מאוד. אשמח לאבחנה וסיוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין09/07/2020בן,
לאחרונה אני אכן נתקל בגברים הסובלים כמוך ומנסיוני, לא נמצא אצלם כל דבר פתולוגי.... זה מאוד מתסכל.
לעיתים יש להשלים הבדיקות ע"י בדיקות שתן למחלות מין (STD), שתן לציטולוגיה ולעיתים גם ציסטוסקופיה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בשלפוחית השתן ותחושת מלאותדורינה02/07/2020
שלום,
אני בת 30 ומזה כשבועיים אני מרגישה באופן קבוע כאבים בשלפוחית השתן. עם זאת, אין לי כאבים או תחושת צריבה בעת הטלת שתן. הכאב מרגיש כמו כאב שמתאפקים הרבה הרבה מאוד זמן. כל תזוזה אני מרגישה את הכאב הזה וכל הזמן חושבת שהשלפוחית מלאה, אבל הולכת לשירותים ובעצם אין כלום. אני מכירה כאב של דלקת בשלפוחית השתן אבל כל התסמינים לא מופיעים מלבד הכאב בשלפוחית עצמה.
אשמח לעצה בנושא מה ניתן לעשות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין03/07/2020דורינה,
פורום זה דן במחלות הערמונית (פרוסטטה) ואין לי ספק שזה לא המקרה אצלך, מטעמים מובנים.....
ובכל זאת עיצה קטנה: צריך לוודא שאין דלקת בכ"ז (שתן לתרבית) ולבקש גם בדיקת שתן לציטולוגיה. במידה ושתי הביקות תקינות, יש לחפש את האורולוג שעוסק ב"תסמונת שלפוחית השתן הכואבת": Painful Bladder.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס...
דורינה04/07/2020תודה רבה! 🙏
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן מרגישים השפעת טמסולין לאחר נטילה?ראובן29/06/2020
נוטל טמסולין. כמה זמן אמור לעבור עד שההשפעה המקלה במתן שתן תורגש?
עברו שבועיים ואין שיפור.
בתודה,
ראובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין01/07/2020ראובן,
בד"כ ההקלה היא בתוך ימים ספורים. אם לא תהיה הקלה בתוך שבוע נוסף, תוכל לפנות לאורולוג שלך ולומר לו זאת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתכיפות במתן שתן וזרם חלשאייל28/06/2020
שלום רב
אני בן 45, בריא. לא נוטל תרופות קבועות.
סובל כמה שנים מתכיפות שתן + זרם חלש.
בחודשים האחרונים ביצעתי אורתוגרפיה עם חומר ניגוד, ציסטוסקופיה, אורופלומטריה, אולטרה סאונד כליות ודרכי שתן ובדיקת PSA.
תוצאות הבדיקות:
פלומטריה: Max. flow 8.3, Ave. 5.1, Vol. 286ml, left 200ml
אולטרא סאונד: תקין. ערמונית מוגדלת 40 סמ"ק.
PSA - 0.44 ng/ml
אורתוגרפיה: רושם להיצרות במוצא כיס השתן. אין היצרות בשופכה קדמית.
ציסטוסקופיה: שופכה תקינה ללא היצרות. ערמונית חוסמת צוור מעביר מכשיר. כיס שתן תקין.לסיכום: חסימה במוצא כיס השתן ללא עדות להיצרות.
עד כאן לגבי הבדיקות.
הומלץ נטילת אומניק 0.4 mg. טרם התחלתי טיפול.
שאלותיי:
1. לאור תופעות הלוואי האפשריות בחוסמי אלפא, האם כדאי להתחיל קודם טיפול בסיאליס במינון 5 mg לפני התחלת הטיפול באומניק כדי לראות אם יש שיפור בסימפטומים?
2. האם נטילת סיאליס באופן קבוע תוך שיפור של תסמיני השתן יכולה להועיל גם בהגדלת הערמונית, או שרק נטילת חוסמי אלפא תעשה את העבודה?
3. מצאתי שיש סיכון בנטילת אומניק לאנשים עם רגישות לסולפה. האם חוסר ב g6pd עשוי להוות בעיה עם נטילת התרופה?
4. האם הפסקת נטילת אומניק מחזירה את המצב לקדמותו בכל הקשור לתופעות הלוואי או שעלול להיגרם נזק לטווח ארוך?
5. האם יש בארץ ניסיון בנטילת פרמיקסון כאופציה צמחית על פני השימוש באומניק/סיאליס בטיפול בערמונית מוגדלת?
6. האם לאור גילי יש צורך בבירור מעמיק יותר לסיבה שהערמונית מוגדלת כגון MRI? יש לציין כי בהשוואה לבדיקת אולטרא סאונד לפני 5 שנים, הערמונית גדלה פי 2 - 20 לעומת 40 סמק כיום.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין28/06/2020אייל,
1) תופעות לוואי עלולות להיות בכל תרופה, כידוע. באומניק יש מעט ת. לוואי. בכל מקרה, נראה כי סיאליס 5 מג X1 ביממה היא בהחלט אופציה טובה.
2) סיאליס 5 מג' יכולה לשפר את זרימת השתן והתרוקנות השלפוחית ע"י פתיחת מוצא כי השתן. אין היא משפיעה על ממדי הערמונית
3) לא ידועה לי בעיה בנטילת האומניק למי שיש לו חסר ב G6PD
4) ככל הידוע לי לא ייגרם נזק לטווך ארוך
5) בהחלט אופציה למי שיש לו תסמינים קלים או סימני דלקת של בלוטתהערמונית .
6) אני סבור שבוצע אצלך בירור נכון ומספק בשלב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכליה - ביצוע סיטי נוסףיוסי04/06/2020
שלום ד"ר.
מצטער מראש על אורך השאלה
לפני כחודש חשתי בכאב במפשעה שמאלית, בימים שלאחר מכן הכאב עלה מעלה והמשיל למרכז בטן תחתונה.
לאחר כמה ימים היה קשה לתת שתן ויצא דם בשתן.
ביצעתי בדיקת CT שסיכומה: אבן קטנה בשופכן הדיסטרלי בסמוך לפיה משמאל עם הפרעה אורומכנית קלה.
התבקשתי לשתות הרבה מים, קיבלתי כדור אומניק (הרחבה לצינור השתן), השלושה ימים לאחר הסיטי לא היו עם כאבים רק עם תחושת צריבה בזמן מתן שתן, לאחר מכן שבו הכאבים במרכז הבטן התחתונה (מעל לאיבר המין)
הגעתי לאורולוג שאמר לי לקבוע אולטראסאונד לעוד שבועיים
במהלך השבועיים האלו וגם אחריהם למעשה עד היום (שלושה שבועות) אין שום כאב, צריבה וכו
קיבלתי את תוצאות האולטאסאונד ונפגשתי שוב עם האורולוג
האורולוג אמר שלפי בדיקת האולטרסאונד לא ניתן לדעת האם האבן יצאה או לא , והוא אמר שמצד אחד אני מרגיש טוב ללא שום כאב ומצד שני נראה באולטראסאונד שעדיין קיימת הרחבה של הכליה ולכן הוא נתן לי הפנייה לביצוע CT נוסף.
אחותי רופאה פנימאית אמרה לי לא לעשות CT עכשיו בגלל הקרינה ותקופת הזמן הקצרה שעברה מהCT הקודמת , היא אמרה לי שתדאג לי לבדיקת אולטראסאונד נוספת עם מומחה רדיולוג שהיא סומכת עליו מאוד ובמקביל היא תעשה לי בדיקת דם ושתן לתפקוד כליות, והתייעצות עם אורולוג נוסף
את הCT להשאיר כאופצייה אחרונה
לשאלתי מה דעתך על כך ?
האם זה בסדר להמתין ולעשות סיטי נוסף לפני ואולי בו תינתן תשובה משמעית אם האבן קיימת או שהיא יצאה?
שאלה נוספת , לא ראיתי את האבן יוצאת בשתן , כשאבן מתמוססת רואים או לא רואים אותה? הכוונה שלי האם זה כמו למוסס מלח בתוך מים שאז לא ניתן להבחין בחלקיקי המלח
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין27/06/2020יוסי,
אני סבור שאחותך צודקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיטי וציסטה בכליותהרצל04/06/2020
שלום ד"ר אני סובל תקופה מלחץ דם גבוה, כאבים בבטן וחוסר תאבון וירידה במשקל. בעקבות כך שלחו אותי לבדיקת ct ומצאו לי ציסטה בכליה השמאלית, מצרף את תוצאות הבדיקה, האם צריך התערבות כירורגית? אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין27/06/2020הרצל,
איני יכול לקרוא הת התשובה בשל איכות הצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באשך ימין בהליכהאור05/06/2020
שלום רב,
שמי אור ואני בן 24.
הבעיה:
יש לי כאב באזור אשך ימין בהליכה שבדרך כלל עובר בשכיבה. זה מאוד מקשה על חיי היום-יום שלי - אחרי הליכה של כמה עשרות מטרים אני נאלץ מרוב כאב לעצור ולעמוד כדי שהכאב יפחת. אני אפילו לא מבצע פעילות מיוחדת מלבד הליכה ולכן לא ברורה לי מהות הכאב עם תנועה שהולך ובא.
שמתי לב גם שכשאני לא משפיך למשך זמן, עוצמת הכאב תהיה פחותה יותר, ואילו בתקופות שבהן אני יותר פעיל מינית אז הכאב גובר.
היסטוריה רפואית:
הכאב התחיל לפני כמה חודשים ונמשך עד היום. בגיל 14 היו לי כאבים באזור (התחילו תוך כדי ששיחקתי כדורגל) ואובחן אצלי בקע מפשעתי ווריקוצלה דרגה 1. לאחר זמן מה, הכאבים חלפו וחזרתי לעשות כרגיל ספורט אינטנסיבי ללא בעיות כלל. גם לפני הגיוס נבדקתי אצל הרופא בבקו"ם ועל ידי כירורג ונמצא שיש בקע.
עם זאת, בבדיקה פיזית של אורולוג ובאולטרסאונד שביצעתי לאחרונה (כפי שמפורט בהמשך) לא נמצא הממצא הזה - לא אותר שום בקע.
בגיל 20 גם חוויתי כאבים דומים מאוד באשכים והאורולוג איבחן דלקת ונתן דוקסיציקלין לשבועיים והכאבים חלפו. פניתי גם לאותו אורולוג כשהכאב התחיל לפני מספר חודשים, קיבלתי שוב את אותו המרשם (למרות שלא זיהה דלקת או ממצא מיוחד, אמר שכדאי לנסות), אך במקרה הזה, על אף שהייתה הטבה בתדירות הכאב עם סיום האנטיביוטיקה, הכאבים לא נעלמו לחלוטין כמו בפעם הקודמת ועם הזמן התגברו בעוצמתם.
אלה תוצאות האולטרסאונד שביצעתי (בשכיבה) לאחרונה:
אשך ימין - בגודל תקין ובמרקם אחיד. ללא נוזל יתר סביבו. האפידידימיס בגודל תקין , מרקמו אחיד. בצמוד וככל הנראה מחוץ לאשך ימין הודגם מבנה ללא זרימות, הכולל מוקד אקוגני בקוטר 5 מ"מ ובסמוך חלל ציסטי בקוטר 6 מ"מ, טיבו אינו ברור. ייתכן ומקורם באפידידימיס.
אשך שמאל - בגודל תקין. במרקם אחיד, ללא נוזל יתר סביבו. האפידידימיס בגודל תקין , בראש האפידידימיס הודגם מבנה אנאקואי מעוגל בגודל 0.3 ס"מ, מתאים לציסטה.
בדיקת דופלר אשכים - זרימת דם עורקית תקינה בשני האשכים.
אולטרסאונד מפשעות - ללא עדות לבקע בעת בדיקה. ללא עדות ללימפאדנופתיה חשודה.
אבחנה מבדלת:
הכאבים אינם ממוקדים ונוכחים גם בבטן ימין התחתונה ובאזור המפשעה. החליטו לשלוח אותי ל-CT בטן ואגן, שם אותר ספונדילוליטזיס באזור S1-L5, אך ללא ממצא נוסף. אני לא יודע אם כאבי גב תחתון יכולים להשפיע בצורה כזו על כאב באשך.
עוד אציין שאשך ימין נמוך אצלי יותר מאשך שמאל.
מה הלאה:
לאחר חזרה לרופא, טען שמדובר בתוצאות תקינות ושיש להמשיך מעקב. עם זאת, כאמור, אני עדיין חווה כאבים חזקים ומעוניין בפיתרון.
אשמח לסיועך כדי להכווין אותי כיצד להמשיך מכאן (בדיקות מומלצות? כיוונים אחרים?)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין27/06/2020אור,
א) זהו פורום למחלות הערמונית.... לדעתי אין קשר בין בלוטה זאת לכאבים באשך.
ב) לעיתים לא מועטות אנו נתקלים בכאבים באשך לכאורה ללא סיבה. בכל מקרה כדאי להיות במעקב של מומחה אורולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפוויט - שריטה מחתול ודלקת ערמוניתג`ק07/06/2020
דוקטור שלום
היום בבוקר נשרטתי על ידי חתול וקיבלתי אנטיביוטיקה צפוויט פורטה 500 לשבוע
היות ולפני שנתיים הייתה לי דלקת בערמונית שטופלה בציפורדקס.
שאלתי היא האם האנטיביוטיקה הזה יכולה לשמש ולעזור גם בדלקת הערמונית אם נותר משהו שם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין27/06/2020ג'ק,
לדעתי לא רלוונטי לדלקת שהיתה לפני זמו כה רב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תשובה אולטראסאונד בטן עליונה כולל כליותלי24/06/2020
שלום רב,
עשיתי אולטראסאונד בבטן וקיבלתי תשובות איך התשובות ומה אומר האם זה מסוכן ומה עושים?
להלן התשובות
א.ס בטן עליונה (כולל כליות)
*
מעקב
בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך : 2019/12/04
*
הכבד אינו מוגדל, במרקמו תקין. באונה שמאלית 2 מוקדים ציסטיים עד 8.1 ס"מ .
כיס המרה תקין, ללא אבנים .
דרכי המרה אינן מורחבות.
הטחול בגודל ומרקם תקין.
הלבלב הודגם חלקי בגודל ובמבנה תקינים.
הכליות בגודל ומבנה תקינים, ללא גושים סולידיים.
כליה ימנית ללא עדות להידרונפרוזיס או אבנים.
גודש קל באגן חוץ כלייתי.
בכליה שמאלית בגביע תחתון אבן 3.0 ס"מ עם הרחבה קלה של הגביע הסמוך,
רושם לפרור אבן בגביע אמצעי.
ברטרופריטונאום העליון לא הודגם ממצא חריג.
האאורטה הבטנית אינה מורחבת.
ללא נוזל חופשי בחלל הבטן או באגן.
שלפוחית השתן ללא ממצא בתוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין27/06/2020לי,
בבדיקת הסונר (אולטרסאונד) קיימים ממצאים הדורשים בתייחסות של אורולוג, למשל האבנים בכליות. אני מציע כי תפני למומחה לאורולוגיה שעניינו בטיפול באבנים של דרכי השתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גל חום באזור הבטן התחתונה כל לילה וקשר לבקעיעקב26/05/2020
שלום רב.
אני בן 66, יש לי בקע קטן, מטופל ב-2 אומפרדקס ומקל מאוד על הצרבת. אני לא יודע אם זה קשור והבעיה היא זאת. בלילה כששלפוחית השתן לוחצת, אני מתעורר עם גל חום אדיר בבטן התחתונה ובכפות הרגליים, כחצי שעה אחרי ההשתנה הכל מתייצב. המצב הזה משבש לי באופן קבוע את רצף השינה ומקשה מאוד.
אציין שעשיתי את כל הבדיקות, לחיידק, ואולטרה סאונד ולא נימצא שום ממצא. האם ישנו כיוון אחר שצריך לחשוב עליו? כמו כן רופאת הגסטרו אמרה לי שאין קשר לבקע הסרעפתית כי החום הוא בבטן התחתונה.
אובד עצות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין17/06/2020יעקב,
אין ספק כי השאלה מעניינת, אך לצערי אין לי תשובה טובה או רעיון מה התופעה מייצגת... לא בטוח כלל שמדובר בבעיה אורולוגית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה קסטרל sr תופעות לוואי ובטיחות שימושאהוד26/05/2020
האם לתרופה זו יש תופעות לוואי של פריחה אלרגית? אם כן - עד כמה זה מסוכן והאם אפשר להמשיך עם התרופה? אם רוצים ניתוח, מה הסוג המומלץ לערמונית של 180 גרם?
ד``ר דב אנגלשטיין17/06/2020אהוד,
לכל תרופה יכולה להיות רגישות, כולל "פריחה".... מאידך, לא זוכר שניתקלתי בכזאת לתרופה זאת. לדעתי, אם התחלת לקחת תרופה זאת ומיד לאחר מכן הופיעה תופעת הלוואי בעור - אזי כדאי להפסיקה בשלב זה.
לערמונית בנפח של 180 סמ"ק מתאים לדעתי ניתוח כריתה בשיטה פתוחה (רטרופובית או סופרהפובית) או כריתה באמצעות לייזר מסוג הולמיום (HOLEP) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים קשים בפין והתייעצות לגבי ניתוח להסרת האיברמיקי17/06/2020
שלום. אני גבר בן 27. בשירותי הצבאי עברתי חבלה קשה מאוד (כתוצאה מטראומה בפעילות מינית) בפין אשר הובילה למצב שבו הייתי צריך לשכב בבית 4 חודשים עד שהכאבים יעברו. כשנה לאחר מכן אחרי בדיקת רופא נאמר לי לנסות לקיים יחסים שוב. לאחר יחסי מין יחסית רגילים ועוד חוסר מזל נגמרה לי עוד פעם חבלה נוראית וסבלתי מכאבים שריתקו אותי למיטה למשך שנה וחודשיים.
לאחר שהחלמתי התייעצתי עם רופאים שאמרו שהבעיה היא שהפין עקום ויש לעבור ניתוח ליישור (אכן היו שינויים פיזיים ממשיים בפין לאחר החבלות).
עברתי ניתוח ושנה לאחר הניתוח ניסיתי לקיים יחסי מין ושוב הכאבים חזרו והייתי מרותק למיטה 4 חודשים. לאחר שהחלמתי החלטתי לוותר על יחסי מין לגמרי אבל עכשיו אחרי אוננות הכאבים חזרו ואני בפעם הרביעית מרותק למיטה כבר שנה שלמה ולא יכול להתקלח, לזוז או לתפקד.
כל תזוזה בפין באיזור הכואב מחמירה את הכאב. זה כאילו יש לי שבר בפין אבל בלי סימן של דימום. לאחר כל הסבל שהאיבר הזה גרם לי אין לי שום רצון בו יותר.
האם אפשר למצוא רופא שפשוט יסיר את הפין? או עדיף אפילו לנתק איזשהו עצב כדי לשתק אותו לגמרי ולא להרגיש אותו?
התייעצתי כבר עם פרופ' שנפלד ללא הצלחה אני מתחנן אולי תוכל לעזור לי?
אני לא מסוגל לסבול את המצב שלי וללא פתרון אני פשוט אמות.
אם אתה יכול להתייעץ טלפונית אני מוכן לשלם כמה שצריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין17/06/2020מיקי,
פורום זה מיועד בעיקר למח' הערמונית ונראה לי שלא אוכל לעזור לך פרט לעצתי לפנות למרפאת כאב.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת לקיחת תרופת אומניק לאצירת שתן בלילהיוסי24/05/2020
האם ניתן להפסיק אומניק עקב שיפור באצירת שתן בלילה? לוקח 2 ביום של 0.4. בדיקת תרבית ושתן וכן בדיקות דם תקינות. כנל גם אולטראסאונד.
ד``ר דב אנגלשטיין26/05/2020יוסי,
אם היה צורך בשני כדורים ליום, לא הייתי מפסיק אלא בהדרגה (רק כדור אחד) ולאחר התייעצות עם האורולוג המטפל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שפיכה מזיקה לבריאות?ידין24/05/2020
האם גירוי מיני של אבר המין הזכרי שאינו מסתיים בשפיכה, לאורך תקופות ארוכות, יכול לגרום לנזק? הגדלת סיכוי לסרטן הערמונית או נזק אחר? האם יש הבדל בין אנשים צעירים ומבוגרים (65+)?
ד``ר דב אנגלשטיין25/05/2020אין בידי כל מידע שגירוי שכזה יכול לגרום לנזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?