מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתיידות בסמוך ליותרת האשךאביתר12/04/2019
שלום לרופא
בן 40 סובל מכאב באשך השמאלי מעל ל3 שנים ללא הסבר, בוצעו בדיקות מקיפות, בסונר אחרון התגלתה הסתיידות באפידידימיס שמאל בגודל 6 ממ . האם זה עשוי להיות המקור לכאב? אם כן, האם מומלץ לנתח על מנת להסיר את ההסתידות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין20/04/2019אביתר,
אני סבור שכדאי להבדק על ידי מומחה לאורולוגיה טרם החלטה אם ניתוח יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפין ובאשכים- התייעצותאלון12/04/2019
שלום ד"ר אנגלשטיין,
לפני כמה חודשים התחיל לי כאב עמום באשכים. בערך באותו זמן הופיע וריד בולט שלא היה קודם על הפין עצמו. אשך שמאל תמיד היה גדול יותר, נראה שעכשיו בצורה יותר משמעותית. בנוסף, נפיחות וכאבים בפין, במיוחד לאחר מגע. לפעמים למשך יומיים.
בבדיקה אצל אורולוג אובחנה וריקוצלה. US ושאר הבדיקות תקינות. נאמר לי שאין מה לעשות במצב שלי ואם כואב אז לקחת משככי כאבים.
הכאב הזה מטריד מאוד ומלווה אותי כל היום. אני רוצה להאמין שיש מה לעשות... אשמח לשמוע כיוונים שכדאי לבדוק.
אם זה רלוונטי, סובל מאי ספיקה ורידית בשתי הרגליים וגם שם יש כאבים. יכול להיות שיש קשר? שהכאב מקרין?
לצערי, ובלי קשר לכל הבעיות החדשות, סובל גם משפיכה מהירה. האם הכתובת היא אורולוג? סקסולוג? למי פונים?
האם יש באמת טיפול עם אחוזי הצלחה סבירים? מאלחשים למיניהם לא עזרו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין20/04/2019אלון,
לענין הוריקוצלה, אין תחליף לבדיקה גופנית ע"י אורולוג.
שפיכה מהירה: יש כיום בהחלט תרופות היכולות לעזור. אני מציע ללכת לאורולוג העוסק ספציפית, בין היתר, בשפיכה מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס כליות החמרה במצבשרית12/04/2019
שלום רב,
מאחר ויש לי כבד במרקס כס ושומני אני עוברת כל חצי שנה א.ס
לפני חצי שנה בבדיקה גילו אבן בכליה בקוטר 0.5 ס"מ.
לפני כמה ימים עברתי שוב בדיקה, בתשובה:
כבד במרקם גס, שומני
כיס מרה מכווץ חלקית.
בכליה הימנית הידרונפרוזיס קל, ממצא חדש.
אבן קטנה בקוטר כ 0.5 ס"מ בגביע אמצעי תחתון.
כיס שתן עם קיבולת טובה, סעיף בקוטר 5.0 ס"מ עם מחיצות, ממצא חדש.
התרוקנות טובה שארית שתן כ 16 סמ"ק.
סיכום:
הדרונפרוזיס קל מימין
סעיף גדול בשלפוחית השתן.
אודה על קבלת חוות דעתכם לגבי הממצאים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין20/04/2019שרית,
כבד שומני צריך התייחסות ע"י רופא מומחה בכבד או גסטרו.
נראה שהבן בכליה הימנית נמצאת שם, בינתיים אין מפריע. יכולה בשלב מסויים לזוז לכיוון השופכן ואז לגרום לכאב (עווית הכליה). לא חובה כעת להוציאה אך צריך להיות במעקב אורולוג. בינתיים - לשתותו הרבה מים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיים קיצור פין בניתוח עקמת?מוטי08/04/2019
האם זה נכון שמיתקצר במידה מסוים אורך הפין,בניתוחי עקמת?
אם כן, מה מידת הקיצור?
האם קיים ניתוח תיקון עקמת שלא מקצר את הפין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין19/04/2019מוטי,
ניתוח לתיקון עקמת הפין יכול לקצר הפין בכ- 1-1.5 ס"מ. יש ניתוח שסיכוייו לקצר הפין מועטים אהוא מסובך יותר ולכן תופעות הלוואי שלו מוגברות בהתאם. עליך לשאול את המנתח שלך מה הנסיון שלו בכל סוג ניתוח שכזה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח אבנים בכליותיוליה07/04/2019
עשיתי אולטראסאונד עקב כאבים במותן ובצד ימין, בעבר לפני שנה היה לי ניתוח אבנים
לא מובן לי תוצאות של הבדיקה.
התור לרופא רק בחודש מאי
הכליו ת בממדי ובמנח תקיני. היחס בי, הקליפה והסינוס שמור .
הכליה הימנית בקוטר אורכי ס 8.9" מ. אג, אקסטרה רנלי בכליה ימנית .
הכליה השמאלית בקוטר אורכי 6.10 ס "מ. הרחבה קלה של מערכת מאספת תו* כלייתית
משמאל .
אי, עדות להסתיידויות פתולוגיות .
כיס השת, ללא פתולוגיה גסה, הודג במילוי חלקי .
לאחר התרוקנות : נמדדה שארית שת, קטנה של 17 סמ"ק .
חשד להגדלה של הרח, מומל0 US גניקולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין19/04/2019יוליה,
על פניו לא מודגמת פתולוגיה בדרכי השתן.
הערה: סונר (אולטרסאונד) אינה בדיקה אופטימלית לדעת אם יש או אין אבנים בדרכי השתן, אךך היא בדיקת סקירה כללית טובה למדי. אנא ראי מה נרשם שם בהיבט הגניקולוגי....
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי תרופות להתקרחותיניב07/04/2019
שלום ד"ר, אני בן 37 וחווה התקרחות די מתקדמת כבר במשך 15 שנה (טיפול רק מינוקסידיל ומסרק לייזר)
החלטתי באיחור שאני רוצה לנסות טיפול תרופתי רציני-פרופסיה או אבודרט ולנסות אף להצמיח טיפה.
רתיתי לשאול עם איזה תרופה יש פוטנציאל יותר גבוה להצלחה במקרה כמו שלי.
כמו כן, בתור אורולוג, לדעתך באיזה מן התרופות יש סיכון גבוה יותר לירידה בפוריות.
האם לגילי (אין לי ילדים עדיין) יש משמעות להחלטה על הטיפול?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין20/04/2019יניב,
נראה לי שעם הפרופציה יש נסיון רב יותר לענין הטיפול בהתקרחות. שתי התרופות אינן גורמות לירידה בפריון אלא עלולות לגרום לירידה בתפקוד המיני ו/או ירדה בנפח הזרע בעת השפיכה. אין מדובר בתופעה שכיחה, אך יכולה לקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם במסגרת קופות חולים אפשר..ירון06/04/2019
שלום לרופא
האם אורולוגים של קופות החולים, מפנים במסגרת הקופות,חולים לביצוע תיקוני ברית לבוגרים,ילידיי הארץ[לא לתינוקות]?
באם אכן כן, מהם הדרישות ,להפניית חולה כזה לניתוח?
באם הקופות לא מפנות לניתוח כזה, איך ניתן לבצעו?
יש תנאים?
האם הדרך לבצע תיקון כזה, היא רק באופן פרטי?
ובאופן פרטי, האם העלות גבוהה?
תודה מראש עבור התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019ירון,
ככלל, קופות החולים מחשיבות את ניתוח הברית כניתוח אסטטי ולא רפואי. משכזה, אינו "מכוסה" ע"י הקופה. הניתוח נחשב לרפואי לאחר דלקות של העטרה אם או בלי היצרות של העורלה, עד כדי קושי במתן השתן.
בשוק הפרטי קיימים מחירים שונים, כאשר החלק הארי, למיטב ידיעתי, הינו המחיר שגובה בית החולים עבור חדר הניתוח, והאשפוז. לזה יש להוסיף את שכר המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה שמפריעה לאורח חיים שלי כבר שנתייםחסוי02/04/2019
שלום ד״ר לפני כשנה וחצי התחיל אצלי כל פעם שאני הולך לשירותים יש לי זרם שתן לפעמים הוא מפוצל וגם אחרי שהוא מסתיים אני צריך לסחוט ויוצא עוד זרם 1-2 ואחרי זה יש המון טיפות שיוצאות וזה דבר המטריד מאוד את האורח חיים שלי בגיל צעיר שהתחיל מ-17 ועכשיו אני בן 19,סבלתי גם מכמה אירועי דם בשתן.
הבדיקות שעשיתי us בבטן תקין ערמונית גודל 26 סמ״ק ,בדיקות שתן כללית כולל std תקינות ,3 בדיקות ציטלוגיה תקינות , אורודינמיקה מלאה תקינה לחלוטין לכל שחבעה שלפוחית יציבה עם היענות תקינה נפח תקין ללא איבוד שתן במהלך הבדיקה התרוקנות שלמה ולא חסימתית כל הפרמטרים הפיסיקלים ותפקודיים של כיס השתן תקינים לחלוטין.
זה הבירור שעברתי בהמלצת הרופא עכשיו הרופא אמר שאני לא צריך תרופות ונתן לי הפנייה פיזיוטרפיה לשיפור יכולת אגירה , רציתי לשאול מה אפשר לעשות עם הטיפות והזרמי שתן הללו האם יש פיתרון תרופה ? ממולץ להתייעץ עם עוד רופא ? תודה רבה מראש אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019נראה לי שבוצע אצלך בירור מקיף ורציני.
אין לי לצערי מה להוסיף....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בדרכי השתן בהריוןאנה02/04/2019
שלום..
אני בהריון שבוע 32+ סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן טופלתי כמה פעמים באנטיביוטיקה והדלקת עברה.
לפני חודש הדלקת חזרה שוב אותו חיידק אי קולי ולקחתי זינט למשך 9 ימים ותרבית חוזרת לאחר 10 ימים. התרבית חזרה חיובית עם אותו חיידק אי קולי. התחלתי לקחת שוב זינט שלפי התרבית החיידק רגיש אליו.
האם לדעתך אני צריכה לשנות את סוג האנטיביוטיקה?
רופא משפחה רשם לי לקחת מונורול אך אני מפחדת לקחת אותה מאחר והיא לא כזאת בטוחה לשימוש בזמן ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019אנה,
בהחלט הייתי נצמד להמלצות של הגניקולוג המטפל בך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים במפשעה ובקשה לעזרהגניה31/03/2019
שלום רב, בחור בן 25 ומזה כשלושה חודשים מרגיש כאב במפשעה ובאשכים לאחר ברור אצל חירורג ואורולוג התגלה בקע בגודל 0.4 אך ללא המלצה לניתוח ניבדק על ידיי אורולוג עשה אולטרסאונד באשכים והכל תקין
בוצע גם סיטי אגן ומפרקי ירכיים וכול התוצאות תקינות .. ניתנו פעמיים כדורים אנטי דלקתיים חל שיפור קל אך יש עדיין כאבים חזקים,, אנחנו חסרי אונים לגבי המשך ברור יש אולי רעיון איך להמשיך את הברור? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019גניה,
לצערי, קשה לי ביותר להתייחס ללא בדיקה גופנית.
אני מודע לכך שיש מצבים בהם איננו יודעים את הסיבה לכאבים או מיחושים שאינם מוסברים ברגע נתון....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סונר אשכים- התייעצותאביב28/03/2019
שלום דוקטור, בן 40 בריא, סובל מכאבים לא מוסברים באשך השמאלי מזה כ3 שנים, בסונר אשכים אחרון הכל תקין, אבל עולה הממצא הבא:
בשק שמאל אבן סקרוטילית סמוך לראש האפי, בגודל 6 ממ.
האם אבן כזו עלולה להיות הגורם לכאבים? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019אביב,
ככל הנראה לא העתקת נכון את הכיתוב בתשובה, כך שקשה לי להבין על מה מדובר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות שקופות מאזור הפין.רן28/03/2019
יש לי הפרשות שקופות מאזור הפין.
ממה זה יכול לנבוע ואיך מטפלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019רן,
לא ציינת בן כמה אתה ומתי מופיעות ההפרשות (בבוקר?).
יש עוד מספר שאלות לפני החלטה ממה הן נובעות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק אשכים קצת נפוחלארי25/03/2019
שמתי לב ששק האשכים שלי קצת נפוח ואני חושש.
מה יכול להיות הגורמים לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019לארי,
מציע לבקש מרופא המשפחה שלך בדיקת סונר אשכים ובמקביל לקבוע תור לאורולוג לבדיקה גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בויאגרה עם ערמונית מוגדלת מאדרמי21/03/2019
האם ניתן להשתמש בויאגרה במצב שבו הערמונית מוגדלת מאד (בן 70 פלוס, כ 90 גרם), אני נמצא במעקב וכל הבדיקות עד עכשיו הניבו מימצאים שליליים, כלומר פרט לגודל הכל בסדר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019רמי,
אין מניעה להשתמש בויאגרה כאשר הערמונית מוגדלת, ואפילו מאוד. רצוי שלא להשתמש בויאגרה בסמיכות לנטילת תרופה לטיפול בהפרעות במתן השתן מסוג "חוסם אלפא" (למשל קדקס, קסטרל, אומניק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אשכים לאחר שפיכהאבי21/03/2019
מזה כשבועיים אני חד כאב באשכים לאחר שפיכה
כמובן שאלך להיבדק אך ממה זה יכול להיות ?
יכול להיות בקע ? אן שבקע כואב באופן קבוע כל היום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019אבי,
הפתרון הוא כפי שציינת: ללכת להבדק......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)