מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בשסתום השתןמאיר28/09/2019
אני עברתי ניתוח בערמונית דרך השופכה עקב הגדלה שפירה של הערמונית. מאז אני סובל מכאבים בשסתום השתן שבאים ונעלמים.
עברתי כול הדיקות MRI ציסטוגרפיה תרבית שתן הכול בסדר. האים יש משהוא לעשות על מנת להפטר מהכאבים?
בתודה לתשובה
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין30/09/2019מאיר,
קשה לי להבין ממך למה הכוונה ב"שסתום השתן".. מהי האבחנה של האורולוג המטפל בך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגן כליה אשמח לחוות דעתיוליה24/09/2019
לפני כ1.8 ילדתי את בני הבכור, לאחר כ3 חודשים אפיזודה ראשונה של דלקת בדרכי השתן (מ0 ל100, בבוקר צריבה בדרכי שתן ושעתיים לאחר מכן שתן דמי עם קרישי דם) הרופאה הפנתה אותי למיון שם נבדקה שארית שתן עי האחות שנעה בערכים משתנים הכי גבוה היה לדעתי 120 לאחר מתן שתן. האורולוג אמר שיכול להיות שיש פגיעה במתן שתן בעקבות הלידה.
לאחר מס חודשים נבדקה במקרה שארית שתן בבדיקת אוחטרסאונד-30.
כחצי שנה לאחר האפיזודה הראשונה שוב דלקת דומה בדרכי שתן. שחלפה עם מתן אנטיביוטיקה.
כשנה וחודש לאחר הלידה נכנסתי שוב להריון, כיום שבוע 31. בהריון הנוכחי 2 תרביות חיוביות לgbs בשתן עם שתן כללית תקין וללא סימפטומים, טופלתי במוקסיפן עם תרביות שליליות לאחר מכן.
לפני חודש אולטרסאונד בטן בגלל כאב בצלעות-הרחבה בינונית של אגן כליה ימין.
הייתי אצל אורולוג ולטענתו הרחבה יכולה להיות בגלל ההריון ואין לי סיבה לדאוג..
(לציין שעשיתי בעבר אולטרסאונד בטן ללא ממצאים בכליות/הרחבות וכו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין30/09/2019יוליה,
ידוע כי בהריון יכולה להיות הרחבה של אגן הכליה, בד"כ מימין, בשל נטיית הרחם ימינה... חשוב כמובן לעקוב עם בדיקות סונר חוזרות, גם לאחר ההריון.
בהצלחה + שנה טובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגן כליה אשמח לחוות דעתיוליה24/09/2019
לפני כ1.8 ילדתי את בני הבכור, לאחר כ3 חודשים אפיזודה ראשונה של דלקת בדרכי השתן (מ0 ל100, בבוקר צריבה בדרכי שתן ושעתיים לאחר מכן שתן דמי עם קרישי דם) הרופאה הפנתה אותי למיון שם נבדקה שארית שתן עי האחות שנעה בערכים משתנים הכי גבוה היה לדעתי 120 לאחר מתן שתן. האורולוג אמר שיכול להיות שיש פגיעה במתן שתן בעקבות הלידה.
לאחר מס חודשים נבדקה במקרה שארית שתן בבדיקת אוחטרסאונד-30.
כחצי שנה לאחר האפיזודה הראשונה שוב דלקת דומה בדרכי שתן. שחלפה עם מתן אנטיביוטיקה.
כשנה וחודש לאחר הלידה נכנסתי שוב להריון, כיום שבוע 31. בהריון הנוכחי 2 תרביות חיוביות לgbs בשתן עם שתן כללית תקין וללא סימפטומים, טופלתי במוקסיפן עם תרביות שליליות לאחר מכן.
לפני חודש אולטרסאונד בטן בגלל כאב בצלעות-הרחבה בינונית של אגן כליה ימין.
הייתי אצל אורולוג ולטענתו הרחבה יכולה להיות בגלל ההריון ואין לי סיבה לדאוג..
(לציין שעשיתי בעבר אולטרסאונד בטן ללא ממצאים בכליות/הרחבות וכו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין27/09/2019יוליה,
הרחבה של אגן הכליה מימין אינו נדיר בעת הריון, בשל נטיה טבעית של הרחם ליטות ימינה וללחוץ על השופכן הימני. להערכתי, יש לבדוק מדי פעם בסונר (אולטרסאונד) מצב הכליה ובוודאי מעקב לאחחר לידה שהכל חוזר אט אט למצב הרגיל.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- suprapubic cystostomyעין טובה22/09/2019
באיזה מסגרות (לרבות מסגרות פרטיות) ניתן להמיר קטטר שתן בשופכה לקטטר סופראפובית תחת סדציה? איזור מרכז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין27/09/2019להערכתי, ניתן לבצע ההמרה באשפוז במח' לאורולוגיה בבתי החולים אך בהחלט ניתן גם באופן אמבולטורי כמו מרפאות מקצועיות (אורולוגיה) של קופות החולים או במרפאות לאורולוגיה בבתי החולים. אם מדובר על צנתר לאורך זמן רב מאוד, יש לבקש צנתר סיליקון, כך שניתן להחליפו אחת לשלושה חודשים.
בהצלחה + שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרקס- כמה זמן מותר לקחת ברצף?ענת17/09/2019
שלום, מבקשת לדעת לאורך כמה זמן מותר לקחת היפרקס, למניעת דלות בדרכי השתן?
סיימתי 60 כדורים (2 כדורים ביום) ונראה שזה עוזר לי. האם ניתן להמשיך ולקחת עוד 60 כדורים באותו מינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין27/09/2019ענת,
בהחלט את יכולה להמשיך נטילת התרופה אם את חושבת שזאת עוזרת לך.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצירת שתן חודש וחצי אחרי לידהטליה14/09/2019
היי ילדתי ב5.8
לידה קודמת חוברתי לקטטר 3 שבועות
בלידה הזאת שבוע אבל עדין לא מצליחה לתת שתן ללא לחיצות ונשימות ויושבת כל פעם המון זמן עד שיצא שתן וגם אז הוא יןצא מקוטע.
מאז הלידה הייתי במיון 4 פעמים נבדקה שארית שתן ואני ללא שארית בנוסף אולטרסאונד כליות וכיס שתן תקין בדיקה נוירולוגית גם תקינה
אני מאוד סובלת עד כדי כך שביקשתי יעוץ פסיכיאטרי לכדורים כי המצב הנפשי שלי התדרדר בעקבות המצב הפיזי...
מה יכול להיות מקור הבעיה והאם יכול להיות שלא יסתדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין27/09/2019טליה,
אין תחליף לפגישה עם אורולוג ושיחה על איך בדיוק את מטילה שתן כיום ובעבר...
אולי אף תדקקי למספר בדיקות כמו ציסטוסקופיה או בדיקה אורודינמית.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
טליה30/09/2019ביצעתי בדיקת אורודינמיקה התוצאה הייתה שלפוחית היפוטונית התכווצות חלשה של השלפוחית ממקור לא חסימתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
ד``ר דב אנגלשטיין30/09/2019טליה,
אוה, כעת יש לנו אבחנה ואין צורך בטיפול פסיכיאטרי......
הטיפול כעת יתרכז בשיטות לריקון שלפוחית השתן ויש תקווה לחזור למצב הרגיל שלפני הלידה....
בהצלחה + שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
טליה30/09/2019קודם כל תודה על התגובה המהירה
אני מטופלת על ידי פיזיוטרפיסטית של רצפת האגן ובנוסף בדיקור סיני ובביקורת במרפאת אורוגניקולוגיה.. האם לדעתך זה מספיק או שיש עוד דרכי טיפול?
תודה על התגובה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין05/10/2019התשובה האורתודוקסית של הרפואה המערבית: צנתור לסירוגין של שלפוחית השתן.... מישהו הזכיר את האופציה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
טליה05/10/2019אמרו שאין צורך כי אין שארית משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
טליה05/10/2019יש אפשרות שלא אשתקם?ואאלץ לחיות ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת VLPPיעלה10/09/2019
שלום,
בת 65, עקב דליפת שתן בדחיפות ומאמץ הופניתי לייעוץ "להחלטה טרום ניתוחית, כולל VLPP".
רציתי לברר לגבי בדיקת VLPP:
1. מה זו הבדיקה הזו? כיצד הבדיקה מבוצעת, ומה הבדיקה בודקת?
2. האם יש סיכונים/יכולים להיות סיבוכים עקב בדיקה זו, מה הסיכונים?
3. האם הבדיקה כוללת החדרת קטטר, ואם כן האם הוא יכול לגרום לפגיעה?
4. אני קצת חוששת מהבדיקה, ולכן אשמח לקבל עוד פרטים אודות הבדיקה.
תודה מראש,
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין13/09/2019יעל,
הופנית ככל הנראה לבדיקה אורודינמית. בבדיקה זו מתקינים צנתר דק לשלפוחית השתן, דרכו מזליפים מים למילוי השלפוחית, תוך כדי מדידת לחצים בה. הדבר נחוץ למטפל בך טרם ניתוח לתיקון דליפת שתן ממאמץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשכים- עזרהגיא08/09/2019
שלום רב ד״ר
מזה כמעט שנה אני סובל מכאב באשכים, בעיקר מימין (יותר מרגיש סקרוטלי בדכ״כ), כאב מאוד טורדני, שלפעמים חלש יותר ולפעמים פחות. כמעט יומיומי. לעיתים יש לי התקפים מאוד חזקים של כאב, שמשאירים אותי חסר אונים מפני שאני חושש שמא מדובר בתסביב, אך מצד שני לא ייתכן שאלך להיבדק בכל פעם שהכאב מתגבר (קורה הרבה). גם לאחר גמירה בדרכ״כ חש כאב חזק.
ביצעתי בירור הכולל בדיקת שתן לstd ותרבית, וus דופלר אשכים ומפשעות. בכל הבדיקות- ב.מ.פ
האורולוג גם לא מצא כלום בבדיקה וסיכם את זה כמשהו אידיופתי שכזה.
(אמר לנסות לקחת nsaids שגם לא כל כל עזר)
השאלה שלי היא אם תוכל להדריך אותי ולתת לי כלים מתי לזהות דגלים אדומים ללכת להיבדק בדחיפות בחשש לתסביב, מפני שלאחר כל התקף כאב חזק כזה אני חושש אולי לא פניתי והייתי צריך ואגיע למצב שבו יש נמק ואאבד אשך ופספסתי את זה. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין13/09/2019גיא,
לא כתבת בן כמה אתה. לדבר יש חשיבות: רוב מקרי התבסיב קורים בגילאים הצעירים במיוחד בגיל 12-18...
בתסביב הכאב מופיע בד"כ באופן פתאומי ובעוצמה חזקה, ההולכת ומתגברת. במידה ותרצה להיות בטוח, ניתן לתכנן ניתוח (פשוט יחסית) לקיבוע של שני האשכים. הרופא האורולוג שלך יוכל להסביר לך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לגביי גיל
גיא14/09/2019בן 22
האם רלוונטי בכלל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת שלפוחית רגיזה יכולה לחלוף?עמוס04/09/2019
שלום אני בחור בן 28, בריא בדרך כלל. לפני כחצי שנה התחילו אצלי דחיפות ותכיפות במתן שתן. לאחר מספר בדיקות הרופא הבחן אצלי תסמונת שלפוחית רגיזה.
ברצוני לשאול האם התסמונות היא לכל החיים או שלפעמים היא חולפת מלבד, כמו שהיא הופיע יום בהיר אחד כך יכולה לחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/09/2019עמוס,
תלוי בעצם בגורם של ה"שלפוחית הרגיזה". במקרים בהם לא ברור מה הגורם, יש סיכוי שהסימפטומים יוקלו עם טיפול ייעודי. אם ניתן טיפול שכזה, ניתן מדי פעם לנסות ולרדת במינון ולבחון המצב מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא הרטבה בלילהא.א.03/09/2019
שלום רב,
בן 39 עם תופעה מוזרה בחודש חודשיים אחרונים.
אני מתעורר משנת.לילה עם תחתון רטוב בשתן . זה קורה לא בתדירות גבוהה אך פעם בשבוע לפחות . יכול תהיות אחר שינה של שעה שעתיים ואחרי שנת לילה ארוכה.
התחתון לא מלא שתן אך יש כתם די גדול . אשמח לשמוע מה זה יכול להיות התופעה. כמו כן סובל בתקופה הנ"ל מכאב לא קבוע סביב התבור ומטה .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין27/09/2019א.א.
אכן באמת מוזר בגילך ופתאום כך....
מציע שבכל זאת תיגש לאורולוג, שבוודאי יבקש ממך יומן השתנה, ישלח אותך לבדיקת סונר של דרכי השתן כולל שארית שתן, כסקירה ראשונית....
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא הרטבה בלילהא.א.03/09/2019
שלום רב,
בן 39 עם תופעה מוזרה בחודש חודשיים אחרונים.
אני מתעורר משנת.לילה עם תחתון רטוב בשתן . זה קורה לא בתדירות גבוהה אך פעם בשבוע לפחות . יכול תהיות אחר שינה של שעה שעתיים ואחרי שנת לילה ארוכה.
התחתון לא מלא שתן אך יש כתם די גדול . אשמח לשמוע מה זה יכול להיות התופעה. כמו כן סובל בתקופה הנ"ל מכאב לא קבוע סביב התבור ומטה .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/09/2019א.א.,
אכן מדובר בתופעה שאינה שכיחה הדורשת חקירה, הכוללת אנמנזה מדוייקת, מספר בדיקות כמו בדיקות דם ושתן, סונר (אולטרסאונד) ואולי גם בדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RCC בכליה ימין שהתגלה בסיטי, כחלק מבירור גסטרויעל03/09/2019
שלום.בן 79,ברקע סכרת סוג 2 ,יתר ל"ד,מושתל קוצב לב,קוליטיס. בבירור גסטרו עקב שלשולים כמספר חודשים,כאבי בטן וירידה במשקל בוצע סיטי בטן והתגלו ממצאים הבאים: באספקט אחורי של אזור האינטר-פולרי העליון של כליה ימנית נגע ריקמתי במימדים 3.3*2.9סמ.במרקם בעיקר רקמה רכה העוברת האדרה. ציסטות מסוג בוסניאק 1 בכליה ימנית הגדול בקוטר 3.9 סמ). קשרית בקוטר 4מ"מ באזור תת פלאורלי לטרלי של RML.התרשמות:ממצא בכליה שמאלית מתאים ל RCC.
האם הרדיולוג טעה או שכל הממצאים בכליה ימין?מה אפשרויות טיפול?מה תוחלת חיים? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/09/2019יעל,
את מתארת תהליך החשוד לסרטן של הכליה אשר ממדיו אינם גדולים וזוהי עובדה חשובה וטובה מבחינת ההמשך.
יש להסתכל בדיסק של בדיקת ה CT על-מנת להתרשם איך ניתן לכרות הממצא ולהשאיר את שאר רקמת הכליה במקומה.
יש לבצע גם CT חזה כדי לראות שאין נגע חשוד בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה.האם קריואבלציה אפשרית?
יעל06/09/2019האם ניתוח עדיף על פני קריו?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אורודינמית?דוד31/08/2019
שלום, אני מטופל בתרופה בשם ויסקר. במקביל הרופא הפנה אותי לבדיקה אורודינמית.
השאלה: האם יש צורך להפסיק את השימוש בתרופה בכדי שלא תשפיע על תוצאות הבדיקה האורודינמית? כמה ימים לפני כן כדאי להפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין02/09/2019דוד,
הרופא שהפנה אותך היה צריך לומר לך כוונתו.
אני מציע שלא תפסיק את התרופה בשלב זה, אך עליך לומר לבודקים כי אתה נוטל תרופה זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרונפרוזיס קל בכליה ימניתמיכל31/08/2019
בת 35, 5 חודשים אחרי לידה שנייה. בשלושה שבועות לאחר הלידה התחלתי להרגיש תכיפות במתן השתן, מייד אחרי התרוקנות הרגשתי שוב צורך לתת שתן. מכיוון שעדיין הייתי עם דימום אחרי לידה הרופאה ויתרה על בדיקת שתן ותרבית ונתנה לי אנטיביוטיקה זינט ל 5 ימים. הייתה הטבה לאחר סיום מהאנטיביוטיקה. חודשיים לאחר מכן שוב אותה הרגשה של תכיפות במתן שתן, הרגשת חוסר התרוקנות. הפעם עשיתי בדיקת סטיק שהראתה ליקוציטים בלבד, לא נעשתה תרבית וקיבלתי שוב אנטיביוטיקה למשך 5 ימים.
התסמינים נעלמו. לאחר חודש שוב אותם תסמינים הפעם ביצעתי תרבית שתן ובדיקת שתן כללית. צמח חיידק אי קולי 50,000 בתרבית, ליקוציטים 250 לחלבון 20 . הפעם קיבלתי אנטיביוטיקה זינט למשך 10 ימים. אני מניקה לכן יכולה לקבל רק זינט. הרופאה שלחה אותי לאולטרסאונד כליות ודרכי שתן ולהלן התוצאות:
כליה ימנית כ-10 ס"מ, בגודל תקין, פרנכמיה שמורה בעוביה
אין עדות לאבנים
הידרונפרוזיס קל
כליה שמאלית כ-11 ס"מ, בגודל תקין, פרנכמיה שמורה בעובדה
אין עדות לאבנים
להידרונפרוזיס: אין עדות
שלפוחית השתן עם קיבולת טובה ודופנות סדירים.
לאחר התרוקנות: שארית שתן של 49 סמ"ק.
לסיכום: הידרונפרוזיס קל בכליה ימנית.
שאלתי היא מה הכוונה הידרונפרוזיס קל בכליה ימנית ומהן יכולות להיות הסיבות לכך? האם ייתכן שקשור לכך שילדתי לפני 5 חודשים?
האם זה קשור לדלקות השתן החוזרות והרגשת תכיפות במתן השתן?
האם חס וחלילה לפי תוצאות האולטרסאונד יכול להיות גידול במערכת דרכי השתן? אני מאוד לחוצה לגבי תוצאות האולטרסאונד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין02/09/2019מיכל,
הידרונפרוזיס משמעה הרחבה של המערכת המאאספת של הכליה, כלומר המקום בו נאסף השתן לאחר ייצורו בכליה. משם ממשיך השתן דרך השופכן בואכה שלפוחית השתן. ישנן דרגות שונות של חומרה ואצלך היא הקלה מביניהן. בכל מקרה, לאחר הריום בהחלט יכולה להיות הרחבה שכזאת, בד"כ מימין, כמו אצלך. יש לבצע בדיקת סונר (אולטרסאונד) חוזר בעוד נאמר שלושה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידרונפרוזיס קל בכליה ימנית
מיכל03/09/2019תודה רבה על ההסבר המפורט. האם הגיוני שעברו 5 וחצי חודשים מאז הלידה ועדיין יש את ההרחבה הזו באגן הכליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוך בדיקה בבקשהשלמה29/08/2019
מה זה אומר
זה מסוכן
? מה הטיפול
בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוך בדיקה בבקשה
שלמה29/08/2019תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין02/09/2019לא צורפה תוצאת הבדיקה......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)