מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פין חבוי נחשב לפגם?ארנולד20/03/2019
האם פין חבוי נחשב לפגם? איך ניתן לטפל בתופעה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019ארנולד,
כהגדרתו, "פין חבוי" נחשב לפגם אורולוגי, הניתן, בחלק מהמקרים, לתיקון כירורגי. אם תרצה, תוכל להבדק ע"י מומחה לאורולוגיה שלו נסיון במקרים כגון אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעות בלילה- האם עקב גיל המעבר?אבי18/03/2019
שלום רב.
אני גבר כבן 50 ובזמן האחרון אני סובל מהזעה בלילה וירידה קלה במשקל.
רמת הטסטוסטרון שלי היא 11.
רציתי בבקשה לדעת,האם יתכנו הזעות לילה וירידה קלה במשקל עקב גיל המעבר אצל גברים למרות שכביכול רמת הטסטוסטרון תקינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019אבי,
רמת הטסטוסטרון נראית לי תקינה ממש.
לענין ההזעות, איני יודע לתת לך תשובה מוסמכת בענין זה.
ייתכן ואנדוקרנולוג יוכל לסייע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלישת שתן מעבר לקטטריוגב18/03/2019
שלום רב,
אני בהמתנה לניתוח ערמונית וכרגע עם קטטר. ניתקלתי בתופעה שכל פעם שיש לי צורך ביציאה או גזים אני מרגיש צורך עז להשתין (למרות הקטטר) ובפועל יש גלישת שתן מעבר לקטטר. כמות השתן בשקית הינה סבירה.
1. האם זה חריג ודורש התייחסות מיוחדת?
2. האם הצורך ביציאה תמיד מקביל/מעורר הפרשת שתן ?
3. האם יש בעיה של התאמת גודל (עובי) הקטטר שגורמת לגלישה?
4. במספר מקרים היה דימום קל שליווה את הגלישה (חיצוני , לא בשקית הקטטר עצמה)- האם מחייב התייחסות מיוחדת?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019יוגב,
אענה בקצרה לפי סדר השאלו שלך:
(1) לא חריג אך מחייב התייחסות, למשל סתימה חלקית של הצנתר
(2) בהחלט יכולה לעודד
(3) ככלל, לא בהכרח
(4) דמם מחייב התייחסות נפרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה בפין- בירורד``ר דוד בן מאיר16/03/2019
שלום
בני בן ה 15 מתלונן על חוסר תחושה בפין בעיקר בחלק העליון מתחת לאטרה. הוא נבדק ע"י אורולוג ונוירולוג שטוענים שהכל נראה בסדר אך הנער לא מפסיק להתלונן על הבעיה. הייתי רוצה לדעת איך להמשיך לבדוק את העיניין ולעזור לנער שמתוסקל מהמצב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019קשה יהיה להתרשם ללא בדיקת הנער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר ל תוצאות usמאיר14/03/2019
שלום וברכה בן 37 בריא בדרך כלל יש כאבי גב על רקע ספונדילוזסיז.יש לי לפעמים הרגשה של צריבה ואי נוחות בשתן וקושי להתאפק זה התחיל לפני 3 שנים על הבדיקות שתן והתרביות יצאו תקינות ובדיקה של כל המחלות מין שליליות.לפני שנה עשיתי אולטרא סאונד והכל היה תקין לחלוטין. שבוע שעבר בגלל שהאי נוחות חזרה עשיתי שוב אולטרא סאונד והאבחון היה הכליות במנח ובגודל תקינים. אין עדות לאבנים כיס השתן תקין ללא פתלוגיה.ערמונית במשקל 15 גרם. אך יצא גם מימין לכליה הודגם נגע הידי פוקאלי קורטיקאלי עליון קוטרו 10 מ"מ שיכול להתאים לאנגיומיוליפומה.והתרוקנות עם שארית של 150 סמק. יש לציין ששתיתי לפני הבדיקה ממש הרבה ןממש כאב לי מרוב שהתאפקתי חזק.שאלתי היא האם עליי לחשוש מתוצאת הבדיקה ולעשות בירור נוסף כלשהוא?ואיך יכול שבשנה הממצאים כל כך שונים בין הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019מאיר,
התוצאות אינן כה שונות, כפי שאתה מתאר....
האנגיומיוליפומה קטנה ולכן ייתכן ולא היתה או לא אובחנה בסונר לפני שלוש שנים.... שארית השתן יכולה להיות מיוחסת, בחלקה, לשתיה הרבה טרם הבדיקה. באופן רגיל, מספיק לשתות טרם הבדיקה 3-4 כוסות מים. בכל מקרה, מומלצת בדיקץ סונר חוזרת להשוואה בעוד כשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות שופכה האם משפיע על הזרעמשה13/03/2019
שלום ד"ר ביצעתי בדיקה ויש לי היצרות השופכה,עדיין אין לי את הדיסק,אבל כבר במהלך באוטוגרפיה הרופא אמר שהוא רואה.
אני סובל ממנה שנים אולי 15 שנה אני זוכר שתן כזה איטי.
בשנים האחרונות סבלתי משחקות חוזרות באשכים.
אני מחכה לתשובה מהבית חולים ואז יש לי חור לאורולוג ויקח קצת זמן. במשך השנים הזרע שלי תמיד היה תקין,בחודשיים האחרונים אני מרגיש שהוא יוצא חלש יותר כאילו "נתקע" שם ביציאה,וגם בכמות קטנה יותר.
האם יכול להיות קשר בין היצרות השופכה ליציאה חלשה וקטנה יותר של הזרע?
אנחנו פשוט רוצים להכנס להריון ועד שיגיע בתור והכל,אני רוצה לפחות לדעת אם יש קשר ,כי הזרע היה תקין כל הזמן.
גם נקלטנו בהריון הראשון מהר מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019משה,
בהחלט ייתכן קשר בין ההיצרות בשופכה ליציאת שתן בזרם נמוך מהרגיל וכך גם לגבי נוזל הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכליה - אולטרסאונד וסיטידניאל12/03/2019
שלום,
ביצעתי בדיקת אולטרסאונד בה הודגמה אבן בגודל של 0.8 ס"מ בכליה עם הרחבה של הגביע הסמוך. בעקבות הממצא, נשלחתי ע"י האורולוג לסיטי פרוטוקול אבנים בו לא נמצאו אבנים.
האם ייתכן שבאולטרסאונד יראו ממצא שלא יראו בסיטי? איזו תוצאה יותר מהימנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019הי,
ראה תשובתי מה 26/2....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרונפרוזיס קשה משמאל - התייעצותדין11/03/2019
שלום דוקטור , אני כרגע נמצא בדרום אמריקה כך שיש לי בעיה ללכת לרופא שיבדוק לכן פונה אלייך כאן. אני סובל מכאבים באזור האגן בטן תחתונה צד שמאל (משמאל לפופיק ועד לעצם האגן כולל) לפני כשבועיים בארץ עשיתי סיטי שנמצא בו הידרונפרוזיס קשה משמאל , ובקע מפשעתי 12 מ"מ משמאל. השאלה שלי ממה הכאב?
אציין גם כי הכאב נמצא בעמידה אבל מחמיר בעת שכיבה וישיבה... האם עליי להפסיק את הטיול ולחזור במיידי ארצה? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019דין,
מצטער על האיחור בתשובתי.
הידרונפרוזיס מחייב התייחסות ודרגה קשה בהחלט מחייבת שתבצע בירור מקיף וניקוז הכליה מוקדם ככל הניתן. אם אין לך דרך לבצע הבירור המלא שם - אתה מוזמן לחזור בהקדם האפשרי ביותר לארצנו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאב לדעתי מהבקע
דין06/04/2019אם הכאב נובע מהבקע ולא מהכליה וכבר עבר חודש מאז הבדיקה האם עליי לחזור עדיין לארץ בדחיפות? עשיתי בדיקות שתן ודם והכל יצא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור תוצאת בדיקה PSAיוני10/03/2019
שלום רב
אני בן 51 לפני שנה ושלושה חודשים עשיתי בדיקת PSA ויצא לי תשובה 0.77/NG
היום עשיתי ויצא לי 1.08 יש לי מה לדאוג בגלל העליה של הבדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019יוני,
לא לדאוג יותר מדי, אך בהחלט הייתי עושה שני דברים: (א) בדיקה רקטלית ע"י האורולוג שלך; (ב) במידה ובדיקה זו תקינה, לחזור על בדיקת ה PSA כעבור 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הידרוצלה- סיכונים והתייעצותעודד10/03/2019
מהם הסיכונים בניתוח הידרוצלה?
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019עודד,
הסיכונים עליהם אנו משוחחים בד"כ עם המטופלים הם אפשרות של כאב, דמם ו/או זיהום באזור המנותח. סיבוכים מאוחרים קשורים לתוצאות המקוות מהניתוח (כאבים, פוריות). חשוב לזכור שבד"כ ניתוח זה עובר בשלום וללא סיבוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת- VCUG - התייעצות חשובהאבי07/03/2019
שלום רב!
עקב קשיים במתן שתן אורולוג בכיר אמר לי כי עלי לעבור את הבדיקה הנ"ל
אני פשוט רועד מפחד מהכאב של הבדיקה! במלא מובן המילה!
ורציתי לשאול עד כמה הבדיקה הזאת לא נעימה וסיוט?
והאם יש דרך לעשות את הבדיקה בלי שתכאב כלל?
אין לי כח סבל בגרוש!
בברכה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין09/03/2019אבי,
ניתן לצמצם אי הנעימות ע"י הרדמה מקומית (בצורות שונות), סבלנות והבנה מצד מבצע הבדיקה אך גם מצידך. ...
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף במותן במתן שתןליאת06/03/2019
היי, אני בת 30 וסובלת בצורה כרונית מדלקות בשתן מגיל 18 לערך.
אחת לכמה שנים תוקף אותי כאב מטריד עוצמתי במותן בעת מתן שתן ותמיד מגיע עם דחיפות וריצה לשירותים לכמות קטנה של שתן, הכאב הזה מגיע בפתאומיות תוך כדי מתן שתן וגורם לי להתכווץ וליפול ומקשה עלי להכניס אוויר לריאות.
השנה זה קרה לי פעמיים . במהלך החיים עשיתי הרבה צילומי כליות, בדיקות תפקוד, תרבית ושתן והכל יצא תקין.
אנטיביוטיקה שנותנים לי לא מעבירה לי את הדלקות, רק שתיה מרובה, ואחרי תקופה קצרה זה חוזר.
הכאב המשתק הזה הוא מכניס אותי לחרדה וחוסר אונים במיוחד שאף רופא לא מצליח להגיד לי האם זה קשור לכליות או האם זה קשור לאבן קטנה שנמצאה לי בכיס מרה לפני כמה שנים.
האם זה משהו ששמעתם עליו? מה עלי לעשות?? ולמי לפנות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019ליאת,
אין מנוס משיחה ובירור רציניים עם מומחה לאורולוגיה המנוסה בכגון אלה. להערכתי, שום עצה טובה כאן לא תתן פתרון כוללני לבעיה הספציפית שלך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי ניתוח לעיבוי הפיןסמול06/03/2019
שלום רב, הגעתי לגיל 35 אך עדיין הבעיות הנפשיות עקב איבר מין קטן לא נפתרו וכנראה שגם לא יפתרו. עברתי ייעוץ אצל פסיכולוג ואצל סקסולוג אשר לא פתרו את הבעיות. לסירוגין נטלתי כדורים נגד דכאון עקב המצוקה בה אני נמצא. אני יודע כי האסכולה הרפואית היא נגד וכי אתם לא ממליצים לעשות ניתוח כזה. שאלתי היא כזו- היכן אני יכול למצוא סטטיסטיקה על מספר הניתוחים אשר נעשו בארץ ב5 שנים האחרונות. כמה מהם הוגדרו כהצלחה וכמה נכשלו. תודה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019סמול יקר,
איני מודע לסטטיסטיקות שכאלה.....
עיצה: אם אתה מגיע למי שמוכן לעשות "עיבוי", שאל אותו ספציפית על ההצלחות / כשלונות שלו, ואולי טלפון או שניים של מטופלים שעשו אצלו הפעולה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת אימפוטנציה - בירור חשובגל05/03/2019
באילו דרכים ניתן למנוע אימפוטנציה?
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019גל,
אין תשובה טובה אחת. לו היתה, היה הממציא זוכה לפרס נובל....
ככלל, אורח חיים בריא, ללא עישון, ללא סוכרת , יתר ל"ד ומח' לב, מאווווד משפר הסיכויים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בזרע מעל חודש וחצירונן03/03/2019
בן 48, לפני כחודש וחצי, במהלך יחסי מין, יצא דם בזרע בכמות יחסית גדולה. מספר פעמים לאחר מכן הכמות פחתה והדם נהיה חום. בשלב מסוים שוב הופיע דם אדום במהלך שפיכה ושוב תקופה של דם חום וזה גם כרגע ממש לפני כמה ימים, דם אדום, לא כל הזרע, אבל מעורב בנוזל הזרע.
הייתי אצל אורולוג שבדק אשכים, ערמונית בבדיקה ידנית, הכל תקין, psa תקין, בדיקת שתן ודם תקינים. באולטרסאונד אשכים יש הסתיידות נקודתית אחת באשך אחד, חוץ מזה הכל תקין.
יש לי לקבל תשובה מציטולוגיה של השתן ולעשות אולטרסאונד כליות, דרכי שתן וערמונית. חוץ מהדם בזרע אין שום תלונות מלבד הרבה גזים, בעיות עיכול מסוימות, שזה נמשך הרבה זמן גם לפני הדם, הוגדר כמעי רגיש.
מטריד אותי מאוד שכל הזמן הדם בזרע חוזר והופך להיות אדום, גם אם הכמות לא גדולה אלא משתנה. זה גורם לי לפחד לקיים יחסי מין בגלל ראיית הדם.
השאלה שלי היא כמה זמן לוקח לתשובת ציטולוגיה של השתן להגיע במעבדה של קופת חולים כללית, דבר שני, האם יש סיבה לדאגה? מה זה יכול להיות אם האשכים בסדר מלבד ההסתיידות והערמונית כנראה בסדר לפי בדיקת האורולוג וה-psa. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין09/03/2019רונן,
יש אכן לבדוק מקורות אפשריים לדמם שאתה רואה, אך מנסיוני, רק לעיתים רחוקות מאוד מאבחנים פתולוגיה משמעותית. תשובת ציטולוגיה אורכת מספר שבועות בקופה"ח.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם זה נמשך כמה חודשים, אולי שנה
רונן10/03/2019ואם זה נמשך כמה חודשים, אולי שנה, אולי יותר (כרגע אצלי זה כמעט חודשיים)- פשוט חיים עם זה? (זה לא מאוד מפריע לנו, מה גם שלפעמים ממש לא רואים את הדם כי הוא חום, אבל לפעמים זה ורוד או אדום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)