מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח חוזר?גל28/04/2010
בן 39, לפני כ 15 שנה עברתי בהצלחה ניתוח להסרת גידול שפיר מבלוטת הרוק.
מאז, מדי כמה שנים בדקתי את האזור (היה שם גוש קטן שלא כאב, אלא מדי פעם התנפח קצת וחזר לגודל רגיל), ונאמר לי שמדובר בקשרי לימפה.
לאחרונה החלטתי לבדוק שוב את האזור.
אולטראסאונד גילה שיש שם בלוטה בגודל 3 ס"מ, לפי הפיענוח לימפה.
הלכתי לעשות ביופסיה ולהפתעתי הבדיקה כאבה מאד (כאב של שריפה/צריבה עזה) וכנראה שלא הוצאו מספיק תאים כדי לתת תוצאה מהימנה.
כמה שאלות:
מהם סיכויי ההצלחה של ניתוח חוזר באזור?
מדוע הביופסיה כאבה? בביופסיה שלפני 15 שנה לא כאב לי כלל.
האם עלי לסבול עוד ביופסיה כואבת כזו? אין שום אפשרות אילחוש מקומי/ בדיקה אחרת?
האם יש סיכויים יותר גבוהים שמדובר הפעם בגידול ממאיר?
סה"כ הגוש הזה קיים לא מעט זמן ולא מציק לי כלל.
תודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חוזר?
פרופ` אבירם נצר29/04/2010גל שלום,
אני מבין את החרדות שלך, אך קשה לי מאד לייעץ לך מרחוק. אני מציע שתתיעץ עם רופא א.א.ג.. כלל לא בטוח שמדובר בהישנות הגידול וגם לא בהכרח שמדובר בגידול ממאיר.
הכאב המקומי יכול להגרם או עקב דלקת מקומית או פגיעה בעצב תחושתי במהלך הדיקור. לא מין הנמנע, שאם נמתין מס' שבועות ואז נחזור על הדיקור, המקום יהיה פחות רגיש. ניתן גם לאלחש את המקום. אני מציע שתתייעץ על כך עם מבצע הדיקור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שארית לאחר הרחקת הבלוטהרמי28/04/2010
שלום,
עברתי ניתוח כריתתת בלוטת התריס בעקבות גידול פפילרי דו מוקדי . בבדיקת אפטייק הסתבר כי אחוז השארית הוא 3.8% רציתי לדעת האם זה נקרא אחוז גבוה אחרי ניתוח כריתה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית לאחר הרחקת הבלוטה
פרופ` אבירם נצר28/04/2010רמי שלום,
להערכתי, מדובר בשארית לא משמעותית, אך רצוי שתתייעץ עם הרופאים המטפלים בך. יש מקרים שבהם נותנים מנה של יוד רדיואקטיבי ל"השמדת" השארית בכל מקרה.
בברכת החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומההמנגיומה28/04/2010
שלום.. שמי רמי אני בן 21 התגלה אצלי באקראי מנגיומה לאחר חבלת ראש .
ניצפה אצלי ת.ת.מ פרונטלי ימני 20* 20* 15 ממ ,התהליך נראה אקסטרא-אקסיאלי , מסויד ברובו,בעל בסיס רחב על בסיס הגולגולת הקדמי וקיר הסינוס הפרונטלי. הקדמית ומדיאלית לתהליך ניצפת כליאת csf ובחלקו האחורי ניצפה אות גבוה סביבו בשיקלול t2 .לאחר הזרקת גדוליניום ניצפת האדרה לא הומגנית חלקה בצורה עיבויי רירית בסינוס פרונטלי ובתאים אתמואידאליים קדמיים משמאל.
חדרי המוח,הציסטרנות,הפיסורות החריצים - בגודל ,הצורה והמיקום תקינים לגיל הנבדק. סמני זרימה בכלי הדם גדולים התוך - גוגולתיים
לסיכום: ת.ת.מ פרונטלי ימיני אקסטרא -אקסיאלי בעל בסיס רחב על קיר הסינוס הפרונטלי, הגורם לאפקט מסה מקומי עם דחיקת גירוסים ומעט בצקת סביבו, מכיל הסתיידיות ועובר האדרה לאחר הזרקת גדוליניום.
האם תאכל להסביר לי במילים פשוטות יותר מה אומר הסיכום לגביי?ואין לי שום תופעות אני מרגיש נורמלי ובריא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנינגיומה
פרופ` אבירם נצר28/04/2010רמי שלום,
יש לך גידול, כנראה של מעטפת המח. לגבי המשמעות של הממצא והטיפול בו, אני מציע שתתייעץ עם נוירוכירורג. הוא יוכל לספק לך את מירב האינפורמציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנסדליה26/04/2010
האם יש כנס למומחי ראש צוואר בחודש מאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנס
פרופ` אבירם נצר26/04/2010לא ידוע לי על כנס מתוכנן בחודש מאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה שומניתאורית25/04/2010
התפתחה לי ציסטה שומנית מתחת לראש בצוואר בתחילת עמוד השדרה באזור העורף. האם כדאי לנתח ולהוציא? יש לי כאבים חזקים באזור העורף והמסגיסט שלי אמר לי שזה בגלל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר יהב אורון25/04/2010נעמה שלום,
ככל הנראה מדובר בליפומה - ממצא שומני שאכן לעיתים מופיע בעורף. הפעולה להסרתה אינה מסובכת בדר"כ כיון שהיא שטחית, ואם קיימים סימפטומים הייתי מציע להסירה.
דר' יהב אורון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תשובת mriאיילת16/04/2010
ראשית תודה על תשובתך ובהמשך... נתבקשתי לבצע mri ולהלן ממצאי הבדיקה:
בפרוטיס השטחי משמאל במיטת הניתוח מודגם נודול קטן אובאלי שמימדיו 0.7 *0.5 מ"מ.
הממצא מודגם בכל הסקוונסים מעט מתאדר והיפראינטנסי ב t2.
אין לשלול שמדובר בחזרה/שארית זעירה של אדנומה , מימדין 0.4*0.5 ס"מ .
יתר בדיקת הצואר בגדר התקין למעט קשריות לימפה קטנות מפוזרות בתחנות1 ו - 2 דו צדדית.
(להזכירך עברתי כריתה חלקית של הפרוטיס לפני 7 חודשים ).
אודה לך אם תסביר לי בפשטות במה מדובר ומה הטיפול הנכון לבצע כעת??
האם צריך ניתוח חוזר?הקרנות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות גידול בבלוטת הפרוטיס
פרופ` אבירם נצר16/04/2010איילת שלום,
כנראה שישנה הישנות הגידול. במוקדם או במאוחר, לא יהיה מנוס מניתוח חוזר להסרת הגידול. לדעתי, רצוי להמתין עוד תקופה מסויימת, כדי שהגידול יגיע לגודל שבו הוא נמוש בבירור ולא תהיה בעיה לזהותו. האופציה של הקרנות אמנם קיימת אך לא רצויה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בראששלומית15/04/2010
האם גידול ראש יכול לשנות אופי של בן אדם? להפוך אותו ליותר עצבני או ליותר מפוזר ושכחן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בראש
פרופ` אבירם נצר15/04/2010שלומית שלום,
התשובה לכל שאלותיך היא -כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי13/04/2010
לפני כשבועיים עשו לי s.t בראש ראו שיש שם משהו לא תקין כלי דם או נים הם שחררו אותי הביתה
אמרו שזה לא מסוכן.ואני עד היום לא רגועה..... יש לי מדי פעם רעידות מוזרות בראש האם זה מסוכן?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT ראש
ד''ר יהב אורון13/04/2010אבי שלום,
אינך מפרט מה הוא הממצא ב-CT כך שאיני יכול להתיחס אליו. פנה עם תוצאת ה-CT לרופא המטפל שלך כדי שהוא יוכל להסביר ביתר פירוט במה מדובר. בכל מקרה - בטוחני כי לא היו משחררים אותך מבית החולים עם ממצא מסוכן לבריאותך.
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על תשובתך ושאלה אחת נוספת בבקשA.T05/04/2010
ד"ר אבירם המון תודה על תשובתך המפורטת והמהירה.
שאלתי הנוספת האם תוכל להמליץ לי על רופא א.א.ג. הכי מומחה בארץ ולא חשוב לי המחיר.
ושוב המון תודה
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
פרופ` אבירם נצר05/04/2010שלום רב,
לצערי, אני לא סבור שהפורום הוא הבמה המתאימה להעברת אינפורמציה מסוג זה. אני מציע שתתענייני אצל רופאים ומכרים.
אם עדיין תתקשי בקבלת ההחלטה, תתקשרי אלי טלפונית.
בברכת החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול שפיר בבלוטת הרוקA.T05/04/2010
האם חייב לכרות גידול שפיר בבלוטת הרוק בבחורה בת 23 ובמה כרוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול שפיר בבלוטת הרוק
פרופ` אבירם נצר05/04/2010כן. חייבים להסיר גידול שפיר בבלוטת הרוק. הסיבות הן:
1. בעוד מספר שנים, כאשר הגידול יהיה פי 3-5 ויותר בגודלו, הסיכונים הניתוחיים יהיו גדולים בהרבה.
2. אף פעם לא ניתן להיות משוכנעים בכל מאת האחוזים שמדובר אכן בגידול שפיר לפי דיקור בלבד. התשובה הפתולוגית המוסמכת ביותר תתקבל לאחר כריתת הגידול ושליחתו לבדיקת הפתולוג.
3. יתר על כן, לחלק מהגידולים השפירים של בלוטת הרוק, יש פוטנציאל להשתנות ממאירה, לאחר שנים רבות.
הניתוח כרוך כמובן, בצלקת בעור, אך החתך נעשה בצורה קוסמטית בקפלי עור ובקו השיער. הסכנה העיקרית הינה לפגיעה בעצב שמעצבב את שרירי הפנים, אך הניתוח מתבצע תוך ניטור העצב, כך שהסכנה לפגיעה בו, בד"כ קטנה ביותר.
אל תהססי, אני בטוח שתעברי את הניתוח בהצלחה. אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא א.א.ג. שמתמחה בניתוחים מסוג זה.
בברכת חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענבל שסוע ונזלת כרוניתיוליה28/03/2010
שלום רב,
לביתי בת 2.9 הופיע נזלת כרונית סמיכה לפני כחצי שנה (עם כניסתה לגן) שלא עברה לאחר טיפולים של אנטיביוטיקה, טיפולים אנטיאלרגיים (פרופיטן, פרוטיאזין, היסטאזין). בגן הפנו את תשומת ליבנו שהיא מדברת לתוך האף.
בביקור אצל רופא א.א.ג. התברר שיש לה ענבל שסוע, ובצילום רואים הצרות דרכי נשימה והגדלת אדנואידים. כמו כן הרופא זיהה נוזלים באוזן ושלח אותנו לבדיקת שמיעה (שעוד לא ביצענו).
חשוב לציין שמלידתה היא סבלה מפליטות דרך האף,ועדיין כשהיא מקיאה חלק יוצא דרך האף; יש לה "שינה קלה". ברוב הזמן שאין לה מחלה נוספת (מעבר לנזלת הבסיסית) היא לא נוחרת, אך כן ישנה עם פה מעט פתוח. כמו כן היא לא סבלה אף פעם מדלקת אוזניים. בסה"כ היא ילדה מאוד פעילה ופקחית, עם התפתחות תקינה.
ברצוני לשאול: האם היא תצטרך התערבות כירורגית במקרה זה? ואם כן באיזה גיל? (אני מבינה שישנה בעיה לנתח באופן מלא את האדנואידים עם ענבל שסוע)
האם בעית הדיבור תשאר במידה ולא תנותח?
איזה עוד בדיקות נצטרך לעשות כדי להבין את מצבה?
בתודה מראש,
בכבוד רב,
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת
ד''ר יהב אורון28/03/2010אדנואידים מוגדלים לכשעצמם אינם סיבה לניתוח. אם הם גורמים לסימפטומים כגון נחירה, נשימה פומית, דיבור אפי -0 יש מקום לכריתתם. אם קיים ענבל שסוע הניתוח כולל כריתה של האדנואידים מצידי הלוע האפי בלבד ולא במרכזו. אם בנוסף קיימת ירידה בשמיעה לאורך זמן - מומלץ להניח צינוריות אוורור בתופיות האוזניים כיון שלירידה בשמיעה יכולות להיות השלכות על ההתפתחות בהמשך.
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת בלוטת תריססיון28/03/2010
עברתי כריתה של בלוטת התריס בשלמותה,כעבור שנתיים בUS מופיעה ריקמה 1.2*1.7 משמאל. הופנתי לFNA תחת US /עדיין לא ביצעתי את הבדיקה.מה זה יכול להיות אני מודאגת ואודה לכם אם תתנו לי אפשרויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית מוגדלתבצוואר
פרופ` אבירם נצר28/03/2010סיון שלום,
אין בידי תיאור של הקשרית כפי שהודגמה באולטרה סאונד. לפי תאורך מדובר בקשרית מעט מוגדלת ממה שרואים בד"כ. לאור הסיפור של כריתת בלוטת התריס, בהנחה שהיה מדובר בגידול ממאיר, כמובן שדבר ראשון יש לשלול הישנות הגידול בצוואר. יחד עם זאת, יתכן גם שמדובר בקשרית תגובתית לתהליך דלקתי כלשהו בגרון/ שיניים וכד'.
עליך לעבור את הדיקור תחת US ואז להחליט על הצורך בהמשך בירור/טיפול
בברכת חג שמח וכשר ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה כואבת בראשנחמה28/03/2010
שלום אנית בת 22 בריאה בדרך כלל גם המשפחה בריאה. לאחרונה הייתה לי שפעת של יומיים עם קצת חום והרבה כאבים שבמהלכה התנפחה בלוטת הלימפה בצד שמאל. אחרי המחלה התנפחה הבלוטה מתחת לאוזן בצד ימין ויומיים אחר כך בבוקר גיליתי בליטה אליפסיסתית באחורי הראש שלי קרוב לבליטה מאחורי האוזן. הבליטה גדולה יחסית, קשה וכואבת והיא גודלת קצת עם הזמן... אין לי אפשרות להגיע לרופא לפחות עוד שבוע והייתי שמחה לדעת מה זה יכול להיות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה כואבת בראש
פרופ` אבירם נצר28/03/2010נחמה שלום,
לפי תאורך, קרוב לודאי שמדובר בקשרית לימפה תגובתית לתהליך דלקתי. הגדלת הקשריות מתאימה לזיהום ויראלי או אחר. לא נראה לי שיש לך סיבה לדאגה, אך אם הקשרית לא תיסוג בתוך כשבועיים, רצוי שתבדקי אצל רופא.
בברכת חג שמח וכשר והלמה מלאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמניי זרימה בכלי הדם הגדולים התוך גולגולתייםפרופ` אבירם נצר23/03/2010
מצאו אצלי במיקרה מינגיומה בגודל ס"מ 1.8+1.1+2.2
אחרי חצי שנה עשיתי שוב mri והתוצאה היא 15+20+20 מ"מ+ סמניי זרימה בכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים הסיכום: מבני המוח בגדר נורמה...
האם יש שינויי בגודל? האם מומלץ לעשות ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנינגיומה
פרופ` אבירם נצר23/03/2010אני מציע שתפני לנוירוכירורג. הוא יוכל להעריך אם חל שינוי בגידול ואת מידת נחיצות ודחיפות הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שאלה23/03/2010לפי המימדים הנתונים חל שינויי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנינגיומה
פרופ` אבירם נצר24/03/2010כנראה שחל שינוי מזערי. לגבי המשמעויות , עליך להתייעץ עם נוירוכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שאלה23/03/2010לפי המימדים הנתונים חל שינויי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב-בעיות מלחיצות, כאב ראשנועה23/03/2010
שלום רב,
אני בת 25, בריאה בדרך כלל, ללא בעיות בריאות במשפחה. אני מאוד חרדתית ולחוצה בזמן האחרון במיוחד בתקופת הלימודים שלי. אני אמא לילדה קטנה בת 4 והמצב מאוד משפיע עליי. כבר כמה חודשים שכל כמה ימים או שבועות מתחיל כאב ראש לכמה ימים עד שבוע. הכאב ראש מאוד עמום, לא חד וכואב ממש, פשוט מציק. לא לקחתי תרופות אף פעם כדי להרגיע את המצב כי זה לא ממש כואב אבל מאוד מציק ומפחיד אותי.
הכרב הוא בצד אחד כל הזמן, אופיו לא משתנה, כאילו בנקודה אחת מאחורי הראש בצד שמאל ובקודקוד. זה כל הזמן שם. אין לי כל סימנים נוספים כמו בחילות, הקאות, סחרחורות ועוד. בדיקות דם תקינות וזה מאוד מפריע לי. לא הייתי אצל הרופא ואני ממש חרדה ומדמיינת שיש לי גידול או משהו מפחיד נוסף....
זה פשוט כל הזמן שם מהבוקר ועד הערב ובלילה אני ישנה ולא מרגישה כלום, קמה וזה מתחיל. הכאב חולף מעצמו אחרי מספר ימים וחוזר לפעמים אחרי מספר ימים....
אני חייבת דעה או הרגעה או משהו כזה כי אני מאוד לחוצה וזה לא נותן לי מנוח. מלבד כל זה הכל בסדר ואין לי תסמינים נוספים.
מה עושים? איך מטפלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
פרופ` אבירם נצר23/03/2010נועה שלום,
סביר שכאבי הראש שאת סובלת הם על רקע המתח הנפשי שאת מתארת. בהחלט יש להם טיפול. לפני כן, יש לבצע בירור קצר כדי לשלול סיבות אחרות לכאבי הראש. אני ממליץ שתיפני לרופא המשפחה שלך והוא יפנה אותך לביצוע הברור.
בסופו של דבר, במידה שאכן ישללו סיבות אחרות לכאבי ראש, אני מניח שתופני לנוירולוג אשר בד"כ הם המטפלים בכאבי ראש מסוג זה.
תהי רגועה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ושאלה נוספת
נועה23/03/2010תודה רבה הרגעת אותי קצת האמת..... אני מאוד מוטרדת שזה גידול במוח או משהו כזה. אני יודעת שיש לי נטייה לשייך לעצמי בעיות בריאותיות כי אני בחרדות ובסטרס אבל אני באמת מפחדת שזה קשור. האם ההפנייה לנוירלוג היא כי יש חשש לגידול? האם זה הסימפטומים, באים וחוזרים וללא תלונות נוספות כמו נימול, בחילה, הקאה, בעיות ראייה ועוד..... אני מפחדת מאוד......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש
פרופ` אבירם נצר24/03/2010הסבירות לגידול נמוכה מאד, אך אני משוכנע שהנוירולוג יבדוק גם אפשרות זאת לפני שיתחיל טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)