פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול קרצינומה מדולרית בבלוטת התריס
    לוריא
    04/09/2009

בפאתלוגיה גידול מסוג קרצינומה מדולרית,לאחר כריתת אונה אחת בבלוטת התריס. האם כשהגידול הוצא בשלמותו עם האונה שבה נתגלה הגידול עליי לעבור טיפולים אונקולוגיים או מה סוגי הטיפולים שאני צריך לקבל ומה אתם ממליצים לעשות.
    בתודה מראש
    לוריא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרצינומה מדולרית של בלוטת התריס

פרופ` אבירם נצר
    04/09/2009

אענה לשאלותיהם של לוריא וזהר ביחד.
    קשה לאבחן קרצינומה מדולרית בודאות באמצעות ניקור FNA. בד"כ האבחנה הסופית מתבצעת לאחר הכריתה של הגידול.
    מקובל, במקרה שנכרת הגידול ואובחנה קרצינומה מדולרית, להשלים את כריתת כל בלוטת התריס וכן כריתת בלוטות לימפה צוואריות. לעיתים יש צורך גם בטיפולים אונקולוגיים משלימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקטוקים
    נטע
    30/08/2009

שלום ד"ר א.א.ג.
    אני בת 15 ועברתי ניתוח שתל-שבלול בגיל 9 וחצי. מאז שעברתי את הניתוח אני שומעת ומרגישה רעשים בראש וזה מאד מאד קשה לי. מה זה יכול להיות? ומה אפשר לעשות?
    עכשיו ,בתל-השומר אמרו להורי שמומלץ לעבור שוב את הנתוח באוזן השניה ואני מאד מפחדת. בעיקר אני מפחדת בגלל הטיקטוקים שבראש שלי.אני מפחדת שאם אני יעשה עוד ניתוח יהיה לי יותר הרבה טיקטוקים. האם זה יכול הגיוני? או שאין קשר בכלל?
    תודה רבה
    נטע

לקביעת תור
    סגירה
    טיקטוקים

הוספת תגובה

• טינטון, טיניטוס

ד''ר יהב אורון
    30/08/2009

שלום נטע,
    התופעה שאת מתארת מכונה טינטון (טנטון) או טיניטוס. והיא פשוט התופעה בה שומעים רעשים באוזניים או בראש, אותם את שומעת אך אחרים לא יכולים לשמוע. התופעה נפוצה במקרים של ירידה בשמיעה ומקורה בפעילות לא תקינה של תאי השערה שבאוזן הפנימית. לאחר הנחת שתל קוכלארי שכיחותה המתוארת היא כ-25-30%, כך שלא מדובר בתופעה נדירה.
    את בעצם שואלת אם הטינטון יחמיר לאחר הניתוח השני. קשה לענות על כך אולם אם מטרת הניתוח היא שיפור השמיעה הייתי ממליץ לעבור הניתוח, כיון שסיכויי הצלחתו טובים בדר"כ ואילו סיכוי הופעת הטינטון קיים אך נמוך מסיכוי ההצלחה של ניתוח כזה.
    בכל מקרה - אפשר לסייע במקרה של טינטון ולהקל על ההפרעה שהוא גורם. צריך לזכור שבדר"כ זו תופעה בלבד שאינה מרמזת על בעיה המסתתרת מאחוריה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ד"ר תודה ושאלה..

נטע
    31/08/2009

הי. תודה על התגובה שלך זה מרגיע אותי מאד:-)
    רק רציתי לשאול- איך אפשר להקל על "טינטון" כמו שכתבת...?
    תודה רבה
    נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בטינטון

ד''ר יהב אורון
    31/08/2009

ישנן מספר דרכים אפשריות - תלוי כמובן במקור הבעיה ובאדם עצמו. אם מצליחים לאתר את מקור הטינטון אזי ניתן לטפל בו ישירות. לרוב - זה לא המצב. אז פונים לשיטות כמו Tinnitus Retraining Thearpy , היפנוזה רפואית, ביו פידבק ושיטות דומות המיועדות להקל על הסובל מטינטון.

דר' יהב אורון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת גידול (גדול)
    נעה וגיל
    29/08/2009

שלום,
    אני לפני ניתוח להסרת גידול פלאומורפיק אדנומה שמקורו כנראה באונה עמוקה בפרוטיס, והוא תופס מקום בחלל פרה פרינגיאלי, גודל בס"מ: 6.00*3.2*4.7 !! נאמר שעקב מיקום בעייתי יתכן ניסור לסת תחתונה.
    האם במקרה של ניתוח כזה, המנתח, שהוא כירורג ראש-צוואר, צריך לשתף גם כירורג פה ולסת או שביכולתו לבצע ניתוח כזה לבד? מה מקובל?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת גידול (גדול)

הוספת תגובה

• גידול בפרוטיד

ד''ר יהב אורון
    30/08/2009

יולי שלום,
    במקרה כזה התשובה תלויה במנתח עצמו. חלק מרופאי אאג יודעים ויכולים לבצע את כל הפעולה לבדם. חלק יעדיפו לבצע זאת בשיתוף עם רופא פה ולסת. בכל מקרה - מדובר ברופאים מיומנים היודעים את מלאכתם. שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומע טיקטוקים קלים מאוד מאחורי הראש
    אלמוני
    27/08/2009

שלום רב,
    יש לי שאלה מעט מוזרה ואני לא בטוח שזה הפורום המתאים,
    אני שחקן טניס חובבן,
    בשלב החימום שאני קופץ במקום ,אני שומע טיקטוקים קלים מאוד מאחורי הראש קרוב לאוזניים בצד ימין, זה כמו שיש משהו משוחרר בצד הזה של הראש,
    שאני הולך או רץ לכדורים לא מרגיש כלל מרגיש בצליל המוזר הזה,(ניסיתי גם לקפוץ ללא מישקפיים אבל עדיין הרעש הקל הזה נמשך)
    בטניס לפני שהיריב חובט נהוג לקפוץ קפיצות קלות ,קצת מציק לי הצליל המוזר.
    חשבתי שזה ניגרם כתוצאה מהתנועות חדות שיש בטניס שמניעים את הראש מצד לצד.
    האם זה נורמלי?? או פשוט לחיות עם זה?
    אשמח לחוות דעתכם.
    אם זה לא הפורום המתאים לאיזה פורום אפשר לפנות?

הוספת תגובה

• טקטוקים

פרופ` אבירם נצר
    27/08/2009

שלום רב,
    קשה לי לפענח את כוונתך, אבל יתכן שאתה חש בתנועות מסויימות של שרירי האפרכסת. בכל מקרה, אין כאן שום דבר מסוכן שצריך להטריד אותך. אלה יכול בשקט לחיות עם זה ללא כל חשש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן כנראה צדקת

אלמוני
    28/08/2009

אולי שרירים בקרבת שרירי האפרקסת, מוזר שזה רק בצד ימין,
    האמת זה קצת מפריעה לי ,אבל כנראה אין שלמות
    אני אחיה עם זה בשלום ותודה רבה על תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול בבלוטת הפרוטיס
    אלון
    26/08/2009

שלום רב!
    עשיתי לפני כמה זמן בדיקת FNA בשל גוש שהופיע בצוואר כבר הרבה זמן וקיבלתי תשובה שיש לי תאי גידול בפרוטיס במבנה שמתאים לפלאומורפית אדנומה.
    הלכתי בחזרה לרופא הא.א.ג, הוא המליץ על ניתוח להוצאת הגידול ושלח אותי לבדיקת CT.

קיבלתי היום את תוצאות הCT, ואני מבולבל מאוד.
    בתוצאות כתוב:
    ----------------------------
    מאחורי זווית הלסת הימנית נצפה גוש עגול תת-עורי בעל צפיפות מופחתת ובקוטר 12 מ"מ, התהליך נראה בתוך השומן התת-עורי לטרלית לבלוטת הרוק התת-לסתית וקדמית וקאודלית לבלוטת הפרוטיס.
    בפרוטיס עצמה לא זוהה ממצא מוקדי.
    קשרית לימפה בודדת בקוטר 8 מ"מ הודגמה סוב-מנטוניאנית.
    בשאר מדורי הצוואר מבנה תקין.
    אין חסר גרמי.
    מערות הפנים מאווררות היטב.

לסיכום:
    קשרית היפודנסית תת-עורית מאחורי זווית הלסת מימין על פי הפירוט לעיל, האבחנה המבדלת כוללת ציסטה אפידרמואידית ואדנומה פלאומורפית. לאבחנה היסטולוגית.

--------------------------

מה זה אומר? אני צריך לעשות ניתוח? לא צריך? יש גידול בפרוטיס? אין גידול?
    רק בשבוע הבא אני אוכל לראות רופא ובנתיים אני מאוד מודאג ומבולבל...

אודה לתשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    גידול בבלוטת הפרוטיס

הוספת תגובה

• תגובה לאלון עם הגידול בפרוטיס

אניה נחום
    26/07/2011

גם לי היה את אותו הגידול בדיקור יצא שהוא שפיר אך לאחר הניתוח יצא גידול ממאיר אל תוותר תפנה לפרופסור סגל בבלינסון בהצלחה רבה ורפואה שלמה, אניה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול בפרוטיד

ד''ר יהב אורון
    26/08/2009

שלום לך אלון,
    ראשית - אין סיבה לדאגה. הבלבול נובע מכך שמדובר בבדיקת עזר - וזו כל מטרתה: לעזור לרופא המטפל להחליט. לא תמיד הממצאים בבדיקת הדמיה מתאימים למה שאנחנו הרופאים רואים, או ממששים במו ידינו. הרופא שפענח את בדיקת ה-CT שלך עשה עבודה טובה והציע מספר אפשרויות לממצאים שראה והרופא שמטפל בך צריך "לסגור את הקצוות" ולקשר בין מה שמצא בבדיקתו לבין מה שיראה בבדיקת ההדמיה. בכל מקרה - ציסטה אפידרמואידית היא ממצא שפיר. אדנומה פלאומורפית או Pleomorphic Adenoma- גידול שפיר של בלוטות הרוק. יתכן והממצא אכן אינו בבלוטת הרוק אלא סמוך לה ויתכן גם שבהדמיה לא ניתן להבחין בבירור אם קיים קשר לבלוטת הרוק. מכיון שבדיקור הממצא היה של אדנומה פלאומורפית - קרוב לוודאי שזהו הממצא ונשמע שכדאי להישמע לעצת רופאך. גש אליו עם הבדיקה וגם הוא יוכל להפיג את חששותיך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• nf1
    שמואל
    23/08/2009

שלום דר אני סובל מינאופברומטוזיס מי סוג nf1 u ולפני 4 חודשים קיבלטי טיפול של רדיוכרוגיה בתוך הגת המחילתית מי צד שמול [מניגיומה] ואחשב לחר הטיפול אני סובל מי כהב חזק מיצד שמול של עוזן ולחן אופנתי ל בדיקת הדמיה חוזרת רוש דק אני שלוךלך תמנה של הדמיה של רוש החדשה הים יש שם נגה חדש אוגידול בקש תודה דר

לקביעת תור
    סגירה
    nf1

הוספת תגובה

• נוירופיברומטוזיס

פרופ` אבירם נצר
    23/08/2009

שמואל שלום,
    לצערי הרב לא ניתן להסיק מסקנות מחתך אחד של הדמיית המח. לשם כך, יש לסקור בקפדנות את כל החתכים. אני ממליץ שתמתין עד שתקבל את פיענוח הבדיקה ע"י רנטגנולוג. גם אז, כדאי שתתייעץ עם נוירוכירורג לגבי משמעות הממצאים.
    צר לי שאיני יכול לענות על שאלותיך. אני מאחל לך בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח מוח - מיניגיומה
    חלי
    19/08/2009

לד"ר אבירם שלום רב

בעלי עשה ניתוח להסרת גידול מיניגיומה בראש מצדו השמאלי לפני כ-5 שנים
    באיכלוב. מדי שנה עשה בדיקות מעקב עד היום התוצאה אני מצטטת "מצב לאחר כריתת מיגיומה פרטנטלית משמאל, ללא עדות לשארית או הישנות תהליך"
    רק בנוסף נרשם בתצואות הבדיקה של MRI
    מודגמת מחלה של הסינוס הפרונטלי השמאלי"
    האם אוכל לקבל הסבר לנאמר בתוצאה.

לתשוובתך אודה
    חלי

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח מוח - מיניגיומה

הוספת תגובה

• ניתוח מוח -מנינגיומה

פרופ` אבירם נצר
    20/08/2009

חלי שלום רב,
    אני משער שבמהלך הגישה הניתוחית להסרת המנינגיומה הפרונטלית, הנוירוכירורגים עברו דרך הסינוס הפרונטלי או פגעו בו. עקב כך, כנראה נגרמו שינויים בסינוס הפרונטלי השמאלי. מאד יתכן שהשינויים המתוארים הינם חסרי משמעות קלינית, אך רצוי שתראי את הבדיקה לרופא א.א.ג. ותתייעצי איתו אם אכן יש צורך להתייחס לממצאים ב- MRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בלוטת התריס
    מיכל
    19/08/2009

שלום,

לפני מספר ימים קיבלתי תוצאות ביופסית בלוטת התריס (FNA):

דם, קולואיד ותאי אפיתל תקינים. ממצאים אלה מתאימים לקשרית קולואידית.

בנוסף, נמצאו צברים של תאים גדולים, בעלי גרעינים בהירים, עם גרענון עדין. בחלק מתאים אלה נראו שנצים לאורכם. ממצאים אלה מחשידים לקרצינומה פפילרית, שיתכן שהתפתחה על רקע הקשרית הקולואידית.

הבנתי כי עליי לעבור ניתוח.
    אני מבקשת לדעת האם ניתן לנתח בטכניקה של לפרוסקופיה ואם כן כיצד אצל מי?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח בלוטת התריס

הוספת תגובה

• ניתוח בלוטת התריס

ד''ר יהב אורון
    19/08/2009

מיכל שלום,

יש מרכזים המנתחים בגישה שבה נעזרים במצלמה זעירה המוחדרת לצוואר. לא בכל מקרה ניתן לנתח בגישה זו. אם האת מתגוררת באזור המרכז פני לבי"ח בלינסון בפתח תקווה, מחלקת אאג.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בלוטת התריס

פרופ` אבירם נצר
    19/08/2009

מיכל שלום,
    אכן ממצאי הניקור מחשידים לאפשרות של גידול ממאיר בבלוטת התריס ומחייבים כריתה, לפחות חלקית של הבלוטה.
    הגישה הלפרוסקופית לבלוטת התריס הינה חדשה יחסית, ודורשת מיומנות גבוהה. עדיין לא הוכח ששיטה זאת עדיפה בכל מקרה על כריתת בלוטת התריס בגישה הפתוחה המקובלת.
    ישנם מקרים בהם חייבים לבצע את הניתוח בגישה הפתוחה.
    אני מציע שתיבדקי אצל מנתח המתמחה בניתוחי בלוטת התריס ותתייעצי עמו לגבי הגישה הניתוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן בלוטת התריס
    ח. קראוס
    18/08/2009

שלום וצהריים טובים.

רציתי לדעת מהי האופציה הכירורגית במקרה של סרטן בבלוטת התריס? האם בניתוח מסירים את הבלוטה לחלוטין או רק את הגידול?
    ובנוסף, האם זהו ניתוח מסוכן? ז"א, כזה שאחוזי ההצלחה שלו לא גבוהים במיוחד?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן בלוטת התריס

הוספת תגובה

• סרטן בלוטת התריס

ד''ר יהב אורון
    18/08/2009

שלום מר קראוס,
    ברוב הסוגים של סרטן בלוטת התריס מטפלים בניתוח במהלכו מסירים כמובן את הגידול ועימו בדר"כ את כל האונה בה היה הסרטן. אם לא ידוע על סרטן באונה השנייה ההתלבטות היא האם להסיר גם את האונה השנייה. הדעות בנושא חלוקות, כיון שיש האומרים כי אנו לא בטוחים שאכן אין בצד השני סרטן ומכיון שיש סיכוי כזה - עדיף להסיר את כל הבלוטה. כך גם קל יותר לעקוב אחר החולה ולדעת אם יש שארית מחלה או חזרה שלה. לעומת שאת המתנגדים מציינים כי כך עלול לעלות שיעור הסיבוכים.
    הניתוח עצמו אינו נחשב מסוכן ברוב רובם של המקרים וסיכויי ההצלחה שלו גבוהים - אחרת לא היינו מבצעים אותו כלל. כמובן שיש צורך במעקב לאחריו, לעתים יש צורך בטיפולים נוספים לאחר הניתוח - אם קיימות שארית של הגידול או גרורות מטפלים ביוד רדיואקטיבי.
    אני מקווה שעניתי על שאלתך. פנה לרופא המטפל בך - התשובה הסופית תלויה במקרה הפרטי שלך.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת עצם לקראת השתלת שן
    סו אלן
    09/08/2009

שלום רב.
    כירורג השיניים שלי אומר שאאלץ, בשל חלל גדול שנמצא לאחר עקירת שן קדמית, להשתלת עצם על מנת להצליח להשתיל שן. העצם אינה מתחדשת ויש צורך להשתיל, כאמור, עצם במקום המקורית.
    הרופא זרק לחלל האוויר משהו על אופציה כירורגית בה לוקחים עצם קטנה מהלסת התחתונה ו"מדביקים" בחלל במקום העצם בשן שלא גדלה.
    האם אכן יש כזו פרוצדורה או שלא שמעתי כהלכה? ואם כן - האם זו אופציה מסוכנת מאוד או שהכירורגים "מורגלים" אליה?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת עצם לקראת השתלת שן

הוספת תגובה

• השתלת שן

ד''ר יהב אורון
    10/08/2009

סו אלן שלום,

אכן קיימת פעולה כזו בה נעזרים בעצם של המטופל על מנת למלא חלל. לעתים משתמשים גם בחומרים סינתטיים לצורך מטרות דומות - איני יודע אם הדבר מתאים במקרה שלך. בכל מקרה - כדאי להפנות שאלות נוספות בתחום זה לפורום פה ולסת בפורטל שלנו: http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=75

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלאומורפיק אדנומה בחלל פרהפרינגאלי
    יולי
    07/08/2009

שלום רב,
    אובחן לפני זמן קצר גידול שפיר בחלל מעל החיך, אשר דוחק את השקד והחיך, ומגיע עד לפרוטיס (לא חודר אליו) אורכו כ 6.2 ס"מ וקוטר (במקום הגדול) 3.6 סמ. הוסבר לי שהניתוח לכריתתו הינו מורכב וייתכן שאם לא תתאפשר הוצאתו מצד האוזן, ינסרו את הלסת. אוי ווי. אני מפחדת מאד. מה המשמעות לנסר אותה? מאיזה כיוון - מהסנטר? לחתוך לשניים? מה זה יעזור? אשמח להסבר. כמו כן, האם יש נסיון לנתוחים כאלו בארץ? הבנתי מהד"ר שמדובר במקרה לא שכיח.
    תודה רבה
    יולי.

הוספת תגובה

• גידול בחלל הפאראפארינגיאלי

פרופ` אבירם נצר
    08/08/2009

יולי שלום,
    אכן הגידול שאת מתארת, ממוקם באיזור שהגישה אליו קשה ומורכבת. מדובר בגידול שממדיו גדולים מאד ולכן, יתכן מאד, שלצורך הסרתו יאלצו לחתוך את הלסת התחתונה כדי "לפתוח" אותה ולאפשר גישה נוחה יותר לכריתת הגידול. עקרונית, ישנן 2 גישות לחיתוך הלסת: אחת מהסנטר והשניה מהצד. לכל גישה יש את היתרונות והחסרונות שלה. בכל אופן, לאחר סיום הסרת הגידול, מחזירים את הלסת למקומה ומקבעים אותה בעזרת ברגים ופלטות כך שהיא חוזרת לתיפקוד תקין.
    הגידול אדנומה פלאומורפית - שכיח למדי. המיקום כמו שאת מתארת בחלל הפאראפארינגיאלי, בהחלט די נדיר, אך אני משוכנע שבמחלקות האף אוזן וגרון המרכזיות, יש בהחלט נסיון בביצוע ניתוחים כאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך- שאלה נוספת בבקשה:

יולי
    08/08/2009

תודה רבה ד"ר נצר, אנא הסבר - אם מנסרים לסת מהסנטר - מה קורה לשיניים הקדמיות? אני רק בת 43, איזה מראה יישאר לי אח"כ :-( ?? ואם תוכל להסביר בבקשה - איך עוזר ניסור מהסנטר, בהגעה אל החלל הפראפרינגילאלי? למה לא פותחים את החיך?
    תודה על העזרה, יולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול של החלל הפאראפארינגיאלי

פרופ` אבירם נצר
    08/08/2009

יולי שלום,
    ניתן לנסר את הלסת בסנטר בלי לפגוע בשיניים הקדמיות. אומנם החתך עובר קרוב מאד לשורשי השיניים ועלולה להגרם פגיעה בשיניים, אך בד"כ איחוי הלסת טוב ואז השיניים מתאוששות היטב.
    לאחר ניסור הלסת באמצעיתה, חותכים את רצפת הפה ואז הלסת נפתחת כמו ספר ואז ניתן להגיע בקלות יחסית ללוע. בגישה משולבת מהצוואר ומהפה ניתן בטכניקה זו להסיר את הגידול. חותכים גם את החך הרך במהלך הפעולה, אך תופרים אותו בחזרה בגמר הניתוח.
    אני מקווה שעזרתי לך בקבלת ההחלטות. לפניך אכן ניתוח גדול ומורכב וברור שישארו צלקות גלויות, אך אני משוכנע שתתאוששי, ולאחר הניתוח תרגישי הרבה יותר טוב.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר, מודאגת, אך החכמתי מעט

יולי
    08/08/2009

עדיף כך מאשר לטמון ראשי בחול.
    שוב תודה רבה! יולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגולשים מוזמנים לשאול שאלותיהם
    פרופ` אבירם נצר
    06/08/2009

הוספת תגובה

• פניה

דליה
    16/08/2009

ראה את הפנייה הראשונה בפורום לגבי ארובת העין עדיין מצפה לתגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה רב מערכתית מורכבת בראש ובמח

פרופ` אבירם נצר
    16/08/2009

רות שלום,
    מדובר כאן, לפי תאורך, בפגיעה מורכבת מאד שמצריכה התערבות רופאים מדיסציפלינות שונות (נוירוכירורגים, רופאי עיניים, א.א.ג., פלסטיקאים, יתכן רופאי פה ולסת וכד') קשה לי מאד לייעץ לך לגבי סדר הפעולות ועיתויים, כוון שאני לא מכיר את אחיך ואת מצבו. מה שבטוח, זה שצריך קודם כל להתייחס למצבו הכללי. המנטלי והרגשי. את הניתוחים ה"קוסמטיים" שנועדו לשפר את המראה החיצוני, ולא לשפר את התיפקוד הכללי, יש לדחות עד שמצבו יאפשר זאת.
    אני סמוך ובטוח שאם תדברי עם הרופאים המטפלים בו צמוד, הם יציגו בפניך את תוכניות השיקום של אחיך בצורה פרטנית וברורה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש ניתוח ראש ללא הרדמה מלאה?
    חגי
    03/08/2009

שלום, רציתי לדעת, לא בשל מקרה ספציפי אלא לידע כללי, האם ישנו סוג כלשהוא לשל ניתוח ראש המתבצע ללא הרדמה מלאה?
    תודה .

הוספת תגובה

• ניתוח ראש ללא הרדמה כללית

ד''ר יהב אורון
    03/08/2009

באופן כללי - כן. ישנם ניתוחים בראש ובצוואר שניתן לבצעם בהרדמה מקומית.
    בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח פרוטיס
    רבקה
    27/07/2009

לפני ניתוח פרוטיס. לצורך בחירת המנתח - האם וכיצד ניתן לדעת כמה ניתוחים דומים ביצע המנתח ומה היה אחוז הסיבוכים לאחריו ?
    האם ניתן להסכים מראש, שאין להמשיך במהלך הניתוח אם עולה חשש לפגיעה בפציאליס (כמובן בהנחה שמדובר בגידול שפיר) ?
    תודה. רבקה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח פרוטיס

הוספת תגובה

• פרוטיס

ד''ר יהב אורון
    29/07/2009

אין מאגר מידע על כל מנתח ומנתח. הרופא שעומד לנתח אותך יוכל להסביר לך על שיעור הסיכויים והסיכונים המקובל בניתוח הספציפי.
    לגבי השאלה השנייה - כל מנתח מנסה לשמר את עצב הפנים (פציאליס) במידת האפשר. כמובן שהמנתח ימנע מפגיעה בעצב הפנים אם אין סיבה מוצדקת לכך. שוב - הייתי מדבר עם המנתח לפני הניתוח על מנת להבין טוב יותר את מהלך הניתוח ומה הוא מתכוון לבצע.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GBM
    מעיין
    23/07/2009

אבא שלי אובחן לפני כשנתיים כחולה ב- GBM ומאז טופל בטמודל.
    לאחרונה חלה החמרה במצבו, והוחלט לתת לו טיפול PC. תחילה סברו כי מדובר בנקודת גידול חדשה, וב-MRI נמצאו הזרועות של הגידול ושהוא בעצם התפשט וכיום עומד על כ- 10 ס"מ אורך ו- 6 ס"מ רוחב. הגידול נמצא במוח הימני.
    במכון שרת העדיפו שלא לתת לו אווסטין מהסיבה שאין פגיעה בכלי דם, אלא התפשטות משמעותית של הגידול לתוך חדרי המוח, באופן שגם לא ניתן לנתח אותו.

מהו טיפול PC? מהן ההשפעות על המטופל מהטיפול? במקרה שניתן טיפול שכזה, בכמה זמן הוא עוד יכול להאריך חיים? מבחינה רפואית, מתן הטיפול יכול לעכב את התפשטות הגידול באופן משמעותי, לעומת הפסקת הטיפולים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    GBM

הוספת תגובה

• GBM

ד''ר יהב אורון
    29/07/2009

מעיין שלום, גליובלסטומה הינו גידול מוחי בו מטפלים בדר"כ עמיתינו הנוירוכירורגים. הייתי ממליץ לך להוועץ עימם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה