פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טינטון בעקבות דימום
    אלי
    19/05/2010

לד"ר שלום רב
    לאחרונה היה לי דימום מוחי שהישאירני עם נזק מוחי המתבטא בהרבה דברים .
    אחד מהדברים שהופיעו מייד אחרי הדימום היה טינטון באוזן .
    האם לידיעתך הטינטון הוא תוצאה ישירה של הדימום שהתרחש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טינטון בעקבות דימום

הוספת תגובה

• טינטון

ד''ר יהב אורון
    19/05/2010

אלי שלום,
    אכן ייתכן מאוד שהטינטון נובע מאותו דימום מוחי. קשה לי להעריך הדבר בוודאות כיון שלא בדקתי אותך אך לפי תאורך וסמיכות הזמנים הדבר סביר.
    החלמה מהירה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום מוחי
    מוטי
    18/05/2010

לד"ר שלום
    בבדיקה נוירולוגית שהייתה לי נכתב בזו הלשון " ירידה בתחושה בפלג גוף שמאלי
    מה הכוונה בירידה בתחושה
    האם דימום במוח יכול להיול לו השלכות נפשיות כגון עצבנות יתר בעיות קשב וריכוז דכאון וחרדה וכו"
    אשמח מאוד לקבל תשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    דימום מוחי

הוספת תגובה

• דימום

ד''ר יהב אורון
    19/05/2010

מוטי שלום,
    ירידה בתחושה פירושה שאתה חש במידה פחותה מגע ע"ג העור בצד שמאל של גופך. הדבר יכול להיות תוצר של ארוע מוחי. לעיתים לארוע שכזה יכולות להיות השלכות נפשיות הוועץ בנוירולוג המטפל בך.
    החלמה מהירה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקרנות לראש
    גלית
    14/05/2010

אבי בן 74, סובל מזה 10 שנים מסרטן שד גרורתי. בדיקת ה C.T. האחרונה הדגימה גרורות במוח מפוזרות דו צדדית:
    מח 10/5/10- ממוקדים מרובים מסוידים מפוזרים דו"צ, יכולים להתאים לקברנומות קטנות אולם יתכן ומדובר בתהליכים משניים .לא הודגמו בבדיקה 2/2009.
    CT לחזה ובטן. בוצעה השוואה לבדיקה מ-24.02.2010 הופיע גוש רקמתי עם גבולות לא סדירים באקסילה שמאלית מתאים להישנות המחלה. ממצאים משנים בריאות גדלו. הופיע תהליך אינטרסטיציאלי בריאה שמאלית, בולט במיוחד ב-LL, חשוד לפיזור משני אינטרסטיציאלי. בלוטות לימפה במיצר גדלו מקוטר מקסימלי כ-11 מ"מ עד 14 מ"N. ללא תפליט פלוירלי. ללא תפליט פריקרדיאלי . ברונכים מרכזים פתוחים. בקע היאטלי גדול .כבד: הופיעו ממצאים משנים חדשים בכבד. טחול בגודל ומרקם תקין. לבלב בגודל ומרקם תקין. אדרנלים מעובים ללא שינוי ). כליות בגודל תקין, ללא הידרונפרוזיס. לולאות מעיים ללא הרחבה או עיבוי דופן . לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום, אגן או במפשעות. ללא מיימת או אוויר חופשי בבטן ובאגן. שלפוחית שתן בעלת דופן סדיר. אברי אגן תקינים. פיזור משני בעצמות בהחמרה ניכרת. הפעם מודגמת האדרה נודולרית בשריר הגלוטאוס המדיוס השמאלי, הממצא חשוד לתהליך משני ברקמות רכות מצב לאחר קיבוע בירך פרוקסימלי משמאל. סקוליוזיס קשה של ע"ש מותני קמורה ימינה .לא הודגמנ פריצה של תהליך משני לתעלה ספינלית. לסיכום: החמרה בתהליך משני בריאות ובעצמות. תהליך משני חדש בכבד. ממצא משני חדש באקסילה שמאלית וחשד לפיזור משני בשריר הגלוטאוס המדיוס השמאלי

לאור הממצאים הנ"ל הומלץ על הקרנה של המוח כולו, 5 הקרנות ברציפות. אני מבינה שמדובר בטיפול קשה. מבקשת לעזור לי לשקול האם כדאי לבצעו מבחינת עלייה באיכות החיים ואיכותם לעומת הקושי בטיפול עצמו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הקרנות לראש

הוספת תגובה

• הקרנות לראש

פרופ` אבירם נצר
    14/05/2010

גלית שלום,
    לצערי, מדובר בתהליך גידולי עם גרורות מפושטות באיברים שונים. הטיפול הקרינתי המוצע למח הינו פליאטיבי בלבד.
    אני ממליץ שתתייעצי עם האונקולוגים המטפלים באביך, אם הטיפול עשוי לשפר את איכות חייו של אביך.
    שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורטיגו
    שלומית
    13/05/2010

שלום רב!
    אמי חלתה לפני מספר חודשים במחלה שאובחנה כורטיגו עז. לאחר טיפולי פיזיותרפיה חל שיפור במצבה, אך יחד עם זאת נותרולה שרידים של המחלה והיא מתלוננת רבות על תחושות של שיוטים כאילו היא נמצאת באונייה, חוסר איזון ושקיעות.
    אשמח אם תוכלו לענות על מספר שאלות:
    1. האם זה דבר מקובל שנותרות תופעות שכאלו לאחר טיפול פיזיותרפי?
    2. אם כן, מית הן אמורות לחלוף?
    3. אמי קיבלה תרופה שנקראת אלטרולט וממה שאני קראתי ועיינתי התרופה הזו משמשת לטיפול בדכאון, האם היא צריכה לקחת אותה לטיפול בסחרחורות הללו או שמא להימנע ממנה שכן אינה מצויה בדכאון?

תודה רבה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    ורטיגו

הוספת תגובה

• ורטיגו

ד''ר יהב אורון
    14/05/2010

שלומית שלום,

איני יודע מה היתה האבחנה של הרופא שטיפל באימך אך אני מניח שמדובר היה בסחרחורת סיבובית טבה לסירוגין ("קריסטלים" באוזן). טיפול פיזיותרפי הוא אכן הטיפול במקרים אלו והוא יכול לקצר את משך המחלה, וכן להקטין את הסיכוי לחזרתם של התקפי סחרחורת. עם זאת - אכן עשויה להיוותר תחושת "שיוט" כפי שאת מדברת - לעיתים אף חודשים אחרי הופעתה הראשונית של הסחרחורת. טיפול פיזיותרפי לשיפור היציבה יכול לסייע במקרים אלו.
    אלטרולט אינה משמשת לטיפול בדיכאון בלבד ויש עוד התוויות לשימוש בתרופה זו. אני מציע לברר עם הרופא שרשם את התרופה מדוע היא נרשמה.
    שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח סריקת MRI
    אמיר
    13/05/2010

שלום רב!

לאחרונה ביצעתי סריקת MRI מוח, ובידיי התוצאות.
    אשמח לשמוע את פענוחם.

להלן התוצאות:
    -המעבר הקרניו צרביקלי תקין.
    -בחלק העליון של הפונס אחורי מימין נראה מוקד של סיגנל גבוה ב-T2 באורך כ-5 מ"מ.
    -המוקד אינו גורם לאפקט מסה ואינו עובר האדרה.
    -לא נראה ממצא מוקדי בצרבלום.
    -מעל הטנטוריום וחדרי המוח והחריצים ברוחב תקין.
    -מוקד של סיגנל גבוה ב-T2 פרונטלי ופריונטריקולרי משמאל.
    -מוקד של סיגנל גבוה ב-T2 בגרעין הקאודייט משמאל.
    -בהמיספרה הימנית אין ממצא מוקדי.
    -האדרה תקינה בגדוליניום.

סיכום:
    ידוע על סכרת לא מאוזנת. יתכן שהממצאים ב-T2 מייצגים שינויים וסקולופתיים על רקע סכרת.

תודה מראש,
    אמיר

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח סריקת MRI

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר יהב אורון
    14/05/2010

שלום לאמיר, אני מציע לפנות לנוירולוג לגבי הממצאים הנ"ל.
    שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - טיפול לאחר כריתה חלקית...
    יוליה
    13/05/2010

אני שוב מאוד מודה לך על תשובתך ומתנצלת מראש על השאלה הנוספת.
    השאלה מאוד קריטית, כי אנחנו עומדים בפני החלטה מאוד חשובה.

אימי קיבלה יעוץ של אנדוקרנולוג שאמר שישנה אפשרות לביצוע טיפול ביוד רדיאוקטיבי (אולי פעמיים) במקום ביצוע ניתוח שני לכריתת האונה הימנית של הבלוטה.
    דהיינו הטיפול ביוד רדיאוקטיבי יכול להרוג את האונה הימנית של הבלוטה וכן את התאים הסרטניים, אם קיימים, והוא אפקטיבי בדיוק כמו הניתוח.

האם לדעתך ניתן להסתפק בטיפול כזה? מה הסיבה שרוב הרופאים המנתחים ממליצים על ניתוח נוסף ולא על הטיפול הנ"ל, ואפילו לא מזכירים את האפשרות של הטיפול?

בתודה בברכה ובכבוד רב,
    יוליה

הוספת תגובה

• כריתה חלקית

ד''ר יהב אורון
    13/05/2010

יוליה שלום,
    בין רופאים לא קיימת תמיד אחידות דעים. אכן קשה להחליט כאשר לפניך מונחות מספר דעות ואפשרויות. לי קשה להמליץ חד משמעית כיוון שאני לא מכיר את כל פרטי המקרה ולא פ\בדקתי את אימך. הייתי נועץ ברופא שניתח את אימך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות!!!

יוליה
    13/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין בעד מה

ד''ר יהב אורון
    13/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - טיפול לאחר כריתה חלקית...
    יוליה
    13/05/2010

ד''ר יהב אורון שלום רב,

אני מודה לך מקרב לב על תשובתך המהירה!
    ברצוני להוסיף מספר פרטים מהבדיקות שנעשו, אודה לך על חוות דעתך המבוססת על הנתונים הנוספים האלה.
    גיל - 55.

בדיקת ביופסיה:
    קטע בלוטת תריס בלתי סדיר במשקל 9.1 גרם בממדים 1.3X2.4X2.5 ס"מ. בחתכים נמצא גוש יחסית מוגבל בנוי מרקמה אפורה נוקשה בקוטר מירבי 1 ס"מ. יתר רקמת בלוטת תריס חומה אחידה ללא גושים נוספים.
    thyroid gland, left lobectomy and isthmectomy -
    multiple foci cf papillary carcinoma, classical type.
    focus of vascular invasion present.
    the tumor is present at the surgical margin.
    the material examined in toto.
    - Hide quoted text -
    revision of cytology specimen CO14156/09 shows relatively low cellularity smears with few groups of atypical epithelial cells some showing groves and rare nuclear inclusion.
    in retrospect, with knowlege of the diagnosis of papillary carcinoma, the cytology is consistent with cell derived from papillary carcinoma.

ממצאים בזמן ניתוח: קשרית תופסת את כול האונה השמאלית. אין למשש בלוטות לימפה חשודות.
    מהלך הניתוח: פרדת הבלוטה לטרלית תוך זיהוי העצב החוזר. כריתת הבלוטה משמאל והגשר תוך שימוש בהרמוניק סקלפר תוך זיהוי וניתוח של כלי הדם העליונים והתחתונים עם הרמוניק.
    זיהוי בלוטות יותרת התריס ושימורן.

בתודה בברכה ובכבוד רב,
    יוליה

הוספת תגובה

• תיירואיד

ד''ר יהב אורון
    13/05/2010

יוליה שלום, לאור הממצאים הפתולוגיים הרושם הוא שיש מקום להשלמת הכריתה של בלוטת התריס. הסיכון במוקד נוסף של סרטן באונה השניה גבוה לדעתי מהסיכון שבגרימת נזק במהלך הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לאחר כריתה חלקית-בלוטת התריס
    יוליה
    11/05/2010

אימי עברה ניתוח כריתה חלקית - נכרתה העונה השמאלית של בלוטת התריס. בביאופסיה התגלה שהגידול היה ממאיר - קרצינומה פפילרית.
    בניתוח קרה סיבוך של פגיעה במיתר הקול.

מאוד חוששים מניתוח חוזר.

בדיקת אולטראסאונד לאחר הניתוח:
    אונה ימנית עומק 1,4 סמ. רוחב 1,3 סמ.
    מירקמה הומוגני, לא מוגדר ממצא.
    אונה שמאלית נכרתה, ללא שארית רקמה במיטתה.
    של הצוואר הודגמו קשריות לימפה קטנות, בודדות, ווסקולריות במרכז, בעלי מבנה שמור.  משני צדדי
    הגדות משמאל בקוטר 0,7 סמ, בעומק 0,3 סמ.

אם ניתן כעט לעבור טיפול ביוד רדיאוקטיבי ולא לעשות ניתוח חוזר לכריתה של העונה הימנית של הבלוטה ?
    האם הטיפול יהיה אפקטיבי?

תודה מראש על התייחסות.

הוספת תגובה

• בלוטת התריס

ד''ר יהב אורון
    11/05/2010

יוליה שלום,
    חסרים מספר פרטים לגבי הגידול שנכרת (מספר מוקדים או מוקד אחד, האם נכרתו בלוטות מהצוואר ועוד) אולם ההמלצה המקובלת היום הינה להשלים כריתה של האונה השניה. בחלק מהמקרים יש שימליצו על טיפול ביוד בלבד ומעקב הדוק אחר המתרחש באונה השניה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח mri
    איריס
    11/05/2010

שלום רב!
    בתי בת 16 סובלת כשנה מסחרחורות ולאחרונה גם כאבי ראש.
    נשלחנו לאם אר אי ורשום שהבדיקה תקינה אבל רשום שמודגמת עיבוי רירית ומלאות בתאים אתמואידלים ובסינוס מקסילרי משמאל.
    מה זה בדיוק אומר ומה עלי לעשות ?
    תודה מראש לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח mri

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר יהב אורון
    11/05/2010

איריס שלום, הממצאים המתוארים יכולים להתאים לסינוסיטיס. יש לפנות עם ממצאי הבדיקה לרופא אף אוזן וגרון.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרא סאונד צוואר
    רביב
    08/05/2010

שלום רב,
    הופנתי לבדיקות דם ולבדיקת אולטרא סאונד צוואר לאחר שדיווחתי על נפיחות בצוואר מזה מס' חודשים.
    בדיקות הדם תקינות ולהלן ממצאי האולטרא סאונד
    בלוטת תריס,אונה ימינית:מוגדלת במקצת,מרקמה אינו סדיר,נצפו מספר קשריות אקוגניות בגודל עד 9 מ"מ,נגעים צסטיים בגודל 11 מ"מ והסתיידויות נקודתיות בודדות.

אונה שמאלית:מוגדלת במידה ניכרת.נצפה גוש ציסטי במימדים 5*3*4 ס"מ,בעל דופן מעובה אינו סדיר עם הסתיידויות קטנות.כמו כן,נצפתה קשרית מסויידת בגודל 7 מ"מ.
    איסטמוס תקין
    במשולשי תרדמה קדמיים נצפו מספר קשרים תגובתיים,מוגדלים עד 25 מ"מ.
    ברצוני לדעת מה המשמעות של ממצאים אלה?דרכי טיפול?ולפי ממצאים אלה מה הסבירות לממאירות?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרא סאונד צוואר

הוספת תגובה

• קשריות בבלוטת התריס

פרופ` אבירם נצר
    08/05/2010

רביב שלום,
    לפי דבריך, ישנם מספר קשריות בבלוטת התריס אשר מהותם לא ברורה. קרוב לודאי שיש מקום לדקור אותם, תחת אולטרה סאונד, לשם לקיחת דגימת תאים. כנראה שיש מקום לביצוע ניקור דומה מקשרי הלימפה בצוואר.
    אני מציע שתתייעץ עם הרופא המטפל לגבי המשך בירור הממצאים.
    בברכת בריאות מלאה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח סריקת MRI
    צור
    06/05/2010

שלום,
    נערכה סריקה למעקב אחרי גוש ידוע בפורמן ג'וגולרי מימין, וכן בתעלת השמע משמאל. התשובה שב"ה אין שינוי מMRI קודם מלפני כשנתיים.
    ממצא שהפעם הודגש ע"י ברופאה הרדיולוגית: מוקדים של סיגנל גבוה ב T2 בגזע המוח ומעל הטנטוריום בחומר הלבן הפריוונטריקולרי והתת קורטיקלי. השינויים בחומר הלבן הפריוונטריקולרי באזור הקרניים האחוריות של החדרים הלטרלים בולטים יותר בבדיקה בנוכחית בהשוואה ל 3/8/2008 .
    מה משמעות מוקדים אלו?
    אני "חשוד" כלוקה בנוירופיברומטוזיס, מאחר ויש לי תהליך קטן עם האדרה בתעלת השמע, נראה כשוונומה אקוסטית, קשר/שבנומה בפורמן הג'וגולרי מימין, נותחתי להוצאת נורינומה בע"ש צווארי.
    מה משמעות המוקדים של סיגנל גבוה ב T2 בגזע המוח?
    תודה על תשובתכם, צור.

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח סריקת MRI

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר יהב אורון
    06/05/2010

צור שלום, הממצאים שאתה מתאר יכולים לנבוע ממספר גורמים, וגם יכולים להיות חסרי כל משמעות. יש צורך בהשוואה בין הממצאים לבין תלונותיך (אם יש כאלה) וממצאים בבדיקה גופנית. רצוי שתיגש לשם כך לרופא המטפל בך ולנוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחף ביוותר!
    ד
    04/05/2010

בת 38, עמדתי החודש לפני טיפול IVF ראשון כאשר האנדוקרינולוגית הודיעה לי על חשש לממאירות בלוטת התריס לפי הביופסיה .דבר שמצריך כנראה ניתוח + טיפול עם יוד רדיואקטיבי.
    1.השאלה אם אני עושה ניתוח + טיפול עם יוד רדיואקטיבי - כמה זמן אחרי זה אפשר להכנס להריון?
    2. האם אחרי הניתוח וטיפול עם יוד, עלול להיות אינטראקציה שלילית בין ההורמונים שמחליפים את פעילות בלוטת התריס לבין הורמונים של טיפולי הפוריות?
    3. האם עדיף לשמור עוברים מוקפאים על כל מקרה? לפני הניתוח עדיף או אחריו לפני מתן היוד?
    4.האם אחרי הניתוח אפשר לדחות את הטיפול עם יוד לאחר הריון?
    5. האם יש סיכוי להריון אחרי כל הטיפולים הנ"ל?

תודה מקרב לב!

לקביעת תור
    סגירה
    דחף ביוותר!

הוספת תגובה

• חשד לממאירות בבלוטת התריס

פרופ` אבירם נצר
    04/05/2010

ד שלום רב,
    אני מבין את החרדה שאת חווה. לדעתי אין מקום להכנס ליאוש. ראשית, לפי דבריך מדובר רק בחשד לממאירות. לא בטוח כלל שמדובר בממאירות. שנית, גם אם הגידול ממאיר, לא בהכרח שיש לנתחו במיידית. בהרבה מקרים, ניתן להמתין תקופה מסויימת עם הניתוח. ניתן לעקוב אחרי הגוש בבלוטת התריס באמצעות אולטרה סאונד, וכל זמן שלא רואים גדילה מהירה, ניתן להמתין עם הניתוח. שלישית, גם אם מנתחים, לא בכל מקרה צריך לתת יוד רדיואקטיבי מייד לאחריו. לעיתים אין צורך כלל בטיפול ביוד רדיואקטיבי.
    אני ממליץ שתתייעצי עם האנדוקרינולוגית שלך על האפשרויות השונות.
    הטיפול ההורמונלי בעקבות ניתוח בלוטת התריס אינו מפריע לטיפולים ההורמונליים ב- IVF.
    לגבי האפשרויות לשמור עוברים אני מציע שתתייעצי עם רופא הנשים המטפל בך.
    בברכת בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה במערכת עצבים
    שואל
    02/05/2010

שלום רב
    האם מחלה במערכת עצבים קשורה עם גידול זעיר במוח כמו מקרואדנומה היפופיזית
    ברצוני לתאר את הכאב בעצבים-
    אני מרגיש חום ברגליים,מרגיש כאלו אני הולך על סיכות,הזעת יתר בכפפות רגליים עם ריח מגעיל
    לפעמים מרגיש חשמל בגוף ובמיוחד בראש האצבעות ולפעמים זה מסתיים עם שלשולים עצרת והרגשה של הכאות
    יש להזכיר אני סובל מאי ספיקת כליות כרונית עם כליה בודדת על רקע רפלוקס וסובל מבצקות ברגליים מקבל תרופות
    כדורי ברזל -אבקה שלאשלגן-זריקות..........
    אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה במערכת עצבים

הוספת תגובה

• היפופיזה

ד''ר יהב אורון
    02/05/2010

לשואל שלום,
    הסימפטומים שאתה מתאר אינם ספציפיים ויכולים לנבוע ממספר גורמים שונים. אני מציע להיוועץ ברופא המשפחה שלך וכן באנדוקרינולוג.
    כל טוב ובריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה טומוגרפית ממוחשבת של המוח
    שירה
    29/04/2010

ד"ר שלום,
    אבי בן ה-55 נוטל סוטנס לטיפול בסרטן מזה כבר 3 חודשים.
    בחודש האחרון חלו אצלו כאבים בראש שלא מרפים.בעקבות כאבים אלו הוא ביצע בדיקה טומוגרפית ממוחשבת של המוח( CT ). אשמח אם תוכל לעזור לי לפענח את תוצאות הבדיקה:
    1.התעבות רירית בסינוסים.
    2. תת-התפתחות של התאים הפרונטליים.
    תודה

הוספת תגובה

• כאב ראש

ד''ר יהב אורון
    29/04/2010

שירה שלום,
    עיבוי רירית בסינוסים יכול להיות ביטוי של דלקת של הסינוסים לממרות שלעיתים ממצא זה מלווה גם נזלת קלה או מופיע ב-CT בעוד החולה ללא כל תסמין מתאים.
    השאלה היא באילו סינוסים נמצא אותו עיבוי רירית והאם יש מתאם בין מיקום כאבי הראש לבין הממצא המתואר ב-CT.
    התאים (הסינוסים) הפרונטליים הנמצאים במצח לא מתפתחים וגדלים בצורה שווה אצל כולנו. אין לכך משמעות במקרה זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GBM
    ראובן
    29/04/2010

אבי בן ה72 אובחן כחולה GBM עבר ניתוח להסרה הקרנות וטמודל והיום מטופל באווסטין
    מה הסטטיסטיקה להישרדות מגידול זה כי הבנתי שהוא לעולם חוזר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    GBM

הוספת תגובה

• GBM

ד''ר יהב אורון
    29/04/2010

ראובן שלום,
    אני מציע לך להיוועץ בנושא זה עם עמיתינו הנוירו-כירורגים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה