מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סריקה טומוגרפית ממוחשבת של צוארפולה עסיס קדם08/10/2011
עיקר הממצאים:אונה שמאלית של בלוטת התריס מוגדלת, בלתי אחידה גורמת ללחץ על הטרכיאה וסטייתה ימינה. אין עדות להצרות הטרכיאה. האונה מכילה אזורים היפודנסיים והסתיידויות בתוכה. גודל האונה השמאלית כ 4.4ס"מX 3.8X7 .קוטב התחתון של הבלוטה רטרט-סטרנלי.קשרי לימפה קטנים בתחנות הצרוויקליות דו"צ.
כל השאר תקין :בלוטות הרוק ,כלי הדם הצוואריים , ריאות מאוןןררים היטב.
האונה הימנית נקרטה לפני 20 שנה , לא קיבלתי שום תרופות מאז.
האם אני חייבת לעבור נתוח לכריטת האונה ולהיות תלויה כל חיי בכדור? אני בת 65 ובריאותי תקינה.חשה קשיים בבליעה , האם זה קשור לממצא?
מאוד אעריך תשובה מהירה.הניתוח נקבע לעוד שבועיים. בתודה מראש.פולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סריקה טומוגרפית ממוחשבת של צואר - תגובה
ד''ר יהב אורון09/10/2011פולה שלום,
איני מכיר את כל הפרטים אך ניכר כי המלצת רופאייך לעבור את הניתוח נכונה. הקושי שבנטילת הורמון במשך השנים הבאות אינו יכול לעמוד כנגד הסיכון שבהשארת הבלוטה שהינה כבר גדולה לוחצת על קנה הנשימה , ועלולה לגדול עוד יותר.
אני בטוח שאת בידיים טובות ומנוסות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פולה עסיס קדם09/10/2011מודה על המענה המהיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה06/10/2011
שלום,
האם תיתכן עליה בתירוגלובלין לאדם שעבר כריתה מלאה ללא טיפול ביוד.. אשר העליה בתירגלובלין לאו דווקא מעידה על חזרת המחלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יהב אורון09/10/2011שנה שלום,
עלייה שכזו יכולה להעיד על חזרה של המחלה. יש צורך בבדיקות נוספות - בדיקה חוזרת של רמת התיירוגלובולין ולעיתים מיפוי יוד.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכיםדנה06/10/2011
שלום,
אדם שעבר כריתה מלאה של בלוטת התריס ללא יוד.
במידה ובעבר הערך היה פחות מ-0.8. ולפתע עלה.
האם זה נכון שתירוגלולבלין עד ערך 2 זה עדיין תקין אך יש צורך עוד במעקב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים - תגובה
ד''ר יהב אורון06/10/2011שנה שלום,
אם חלה עלייה בערך התיירוגלובולין יש צורך במעקב ולראות אם מדובר במגמה או בממצא חד פעמי.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה05/10/2011
ד"ר יהב-"רמת התיירוגלובולין משמשת כלי עזר לאבחון חזרה של סרטן בלוטת התריס. במידה וקיימת מגמת עלייה ברמות התיירוגלובולין (שיכולות להיות מושפעות נטילת הורמון בלוטת תריס גם כן) מבוצע לעיתים גם מיפוי של בלוטת התריס. אני מציע לפנות אל האנדוקרינולוג המטפל באימך על מנת לשקול את המשך המעקב.
שנה טובה,"
ד"ר שלום,
מה הכוונה כשאמרת כי במידה וקיימת מגמת עליה ברמת התירוגלובלין- שיכולות להיות מושפעות מנטילת הורמון בלוטת התריס?
האם הכוונה לנטילת אטרוקסין?
שכן במידה ומורידים מינון הורמון אטרוקסין אז יתכן והתירוגלובלין יעלה וההפך?
תקן אותי אם אני טועה ד"ר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יהב אורון05/10/2011שנה לום,
התכוונתי לאלטקרוסקסין. כאשר מבצעים שינוי במינון (הפחתה) רואים לעיתים עלייה ברמת הטיירוגלובולין. עדיין הדבר דורש התייחסות נוספת ובדיקת אנדוקרינולוג.
בברכת שנה טובה ובריאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרוגלובליןדנה05/10/2011
שלום רב,
אימי בת 46 לפני שלוש שנים ביצעה כריתה מלאה של בלוטת התריס עקב קרציומה
נוטלת אטרוקסין 700 מק"ג בשבוע
רמת ההתרוגולובין שלה היתה אפסית מאז הכריתה.. אולם בבדיקה האחרונה הרמה היא 2.03 כאשר היא במדד של קופ"ח כללית בין 0.8 ל55.
האם יש מקום לדאגה?
בבדיקה האחרונה רמת TSH-0.13
T3- 3.7
T4-16.6
התרוגלובלין היה אפסי עד הבדיקה האחרונה וכעת הוא 2.03
התרגולובילין AB קטן מ20.
האם יש מקום לדאגה?
בנוסף
אימי ביצעה בדיקת סונר והיא יצאה תקינה תודה לאל.
בנוסף ביצעה היום בדיקה חוזרת של התירוגלובלין וכעת הוא ירד ל-1.19.
חשוב לציין כי כאשר אימי ביצעה הבדיקה בה רמת התירוגלובלין היתה 2.03 היא היתה תחת אנטיביוטיקה עקב דלקת גרון? האם האנטיביוטיקה משפיעה על התוצאות?
בנוסף אציין כי חודשיים טרם הבדיקה בה התוצאה היתה 2.03 הורד המינון של האטרוקסין מ850 מק"ג ל700 מק"ג.. האם יתכן כי הורדת המינון השפיעה על התוצאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרוגלובלין - תגובה
ד''ר יהב אורון05/10/2011נה שלום,
רמת התיירוגלובולין משמשת כלי עזר לאבחון חזרה של סרטן בלוטת התריס. במידה וקיימת מגמת עלייה ברמות התיירוגלובולין (שיכולות להיות מושפעות נטילת הורמון בלוטת תריס גם כן) מבוצע לעיתים גם מיפוי של בלוטת התריס. אני מציע לפנות אל האנדוקרינולוג המטפל באימך על מנת לשקול את המשך המעקב.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ד"ר
דנה05/10/2011שלום רב,
האם יתכן כי יש לעיתים תיהיה מגמת ירידה בתירוגלובין? האם לחץ משפיע על עליה בתירוגלובלין?
בנוסף , האם הכוונה להורמון בלוטת נתריס זה לאטרוקסין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ד"ר - תגובה
ד''ר יהב אורון05/10/2011שנה שלום,
אכן וכולה להיות גם ירידה ברמת התיירוגלובולין.
אכן התכוונתי לאלטרוקסין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בעת עוררות מיניתאסף04/10/2011
שלום,
לפני כשבוע, בעת קיום יחסי מין, נתקפתי כאב ראש חזק שלא אפשר לי להמשיך,
ומאז גם בזמן יחסי מין וגם בזמן אוננות, אני חווה כמעט בכל פעם כאב ראש חזק המתחיל
ומתחזק ככל שאני קרוב יותר לאורגזמה.
לאחרונה חשתי לא בטוב זה זמן, סבלתי מדלקת אוזניים, ודלקת גרון, אשר בזמן כאב הראש הראשון טופלתי באוגמנטין.
לאחר כאב ראש זה אני סובל במשך מספר שעות מכאב ראש חלש עד בינוני אך מטריד.
האם זה יכול להיות תסמינים של גידול? ומה אתם מציעים לי לעשות, אני מאוד מוטרד.
בברכה,
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש בעת עוררות מינית - תגובה
ד''ר יהב אורון05/10/2011אסף שלום,
כאב ראש מסוג זה אינו תסמין ספציפי של גידול. אני מציע שתיגש להיבדק ע"י רופא המשפחה שלך כדי לברר אם יש צורך בבדיקות נוספות.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אולטרסאונדדניאל03/10/2011
שלום רב,
בת 31, כשנה וחצי לאחר כריתה מלאה של בלוטת התריס.
להלן תוצאות אולטרסאונד:
מצב לאחר כריתה שלמה של בלוטת התריס (ד"ר נצר).
לא הודגם ממצא חריג באיזור מיטת הניתוח.
בלוטות לימפה תת לסתיות בגודל עד ל - 3X0.9 ס"מ מימין
ו - 2X0.7 משמאל, בעלות מבנה תקין, ללא זרימת דם מוגברת בתוכם.
שאר בלוטות לימפה בעלות מבנה תקין, אינן מוגדלות.
תודה רבה מראש,
דניאל המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת אולטרסאונד - תגובה
פרופ` אבירם נצר03/10/2011דניאל שלום,
התשובה כפי שאת מצטטת נשמעת תקינה. אין קשריות חשודות.
נא תוודעי שגם בדיקת הדם לטירוגלובולין תקינה.
תתעודדי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.מוסיפה שאלה בנושא תירוגלובולין
דניאל03/10/2011ד"ר נצר היקר, תודה רבה על תשובתך המהירה.
עשיתי בדיקות לתירוגלובולין (ללא הפסקה בנטילת אלטרוקסין) ויצא תקין (קטן מ 0.9).
לפני כחצי שנה עשיתי מיפוי כל גופי תחת זריקות תירוג'ן ותירוגלובולין יצא 1.7.
המיפוי יצא תקין.
האם לדעתך יש צורך במתן זריקות נוספות ובדיקה נוספת של התירגולובולין?
תודה רבה מראש,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד"ר נצר
דניאל03/10/2011ממה יכולה לנבוע הגדלה של בלוטות לימפה תת ליסתיות?
אני עדיין מודאגת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד"ר נצר - תגובה
פרופ` אבירם נצר03/10/2011דניאל שלום,
לגבי הצורך במיפיים חוזרים, אני מניח שאת במעקב אנדוקרינולוג. תתייעצי איתו. בד"כ אין צורך במיפויים חוזרים אלא אם הטירוגלובולין מתחיל לעלות.
לגבי הבלוטות התת ליסתיות, הגדלתן יכולה להגרם בכל מקרה של דלקת בשקדים, שיניים בריריות הפה, פצעים בעור הפנים וכד'.
הסירי דאגות מעליך, את בריאה!!!
שתהיה לך שנה טובה ומאושרת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - אין כמוך!! שנה טובה!
דניאל03/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טימפנופלסטי - ניתוח לשחזור עור התוףשלומי26/09/2011
אני כיום בן 24,
לפני 7.5 שנים עשיתי את הניתוח הנ"ל, אך הנקב לא נסתם בשלמותו וכן הירידה בשמיעה נשארה בדיוק אותו הדבר לפני ואחרי הניתוח ועד להיום.
אני אדם בריא ואין לי כל דלקות רגישויות והפרשות מהאוזן הזו אך כיום בתור סטודנט באקדמיה אני חושב שהבעיה הזו גורמת לי להיות הרבה פחות מרוכז ומפוקס כאשר אני לומד.
אשמח לקבל את חוות דעתך (המנומקת אם את יכול) לביצוע של ניתוח חוזר ומהם הסטטיסטיקות לגבי ההצלחה בעיקר לגבי החזרה לשמיעה רגילה וכן לגבי סתימת החור.
ואם תוכל לפרט איזה תת התמחות וניסיון מומלץ לי לחפש עבור הניתוח החוזר (אני מעדיף מנתח בי-ם).
כמו כן איך באמת אני יכול לברר אודות ניסיון ותת התמחות של הרופא באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טימפנופלסטי - ניתוח לשחזור עור התוף - תגובה
פרופ` אבירם נצר26/09/2011שלומי שלום,
אני מתקשה לענות על כל שאלותך, כי אין לי את כל הממצאים לפני. בהנחה שהאוזן יבשה במשך תקופה ארוכה ואין הפרשות, אין שום מניעה לחזור על הניתוח. לגבי הסיכויים של הצלחת הניתוח, זה תלוי בהרבה גורמים, אך ב"גדול" הייתי מגדיר את הסיכוי לסגירת הנקב סביב ה- 50%. אייני יכול להגיד לך אם השמיעה תשתפר לאחר הניתוח כי שוב, חסר לי מידע.
אני מציע שתתייעץ עם רופא א.א.ג., רצוי כזה המתעסק בניתוחי אוזניים. אני יודע שיש כאלו לא מעט בירושלים.
לסיכום, לדעתי אין שום מניעה שתעבור ניתוח חוזר והסיכוי בהחלט סביר שתהנה ממנו.
בברכת שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
שלומי27/09/2011בהמשך לתשובתך...
לפחות אשמח אם תוכל לפרט איזה תת התמחות וניסיון כדאי לחפש עבור הניתוח החוזר (אני מעדיף מנתח בי-ם).
כמו כן איך באמת אני יכול לברר אודות ניסיון ותת התמחות של הרופא באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך... - תגובה
פרופ` אבירם נצר27/09/2011שלומי שלום,
תתעניין על רופא אשר מתמחה בעיקר בניתוחי אוזניים. הדרך הטוב ביותר, היא להתייעץ עם אנשים שעברו ניתוחים דומים. אני מנוע, לצערי, מלנקוב בשמות, אך בתי החולים הגדולים של ירושלים, הן בהדסה, הן בשערי צדק והן בביקור חולים מיומנים בביצוע ניתוחים כמו זה שאתה אמור לעבור.
בברכת שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באוזן ובגרון 5 שנים אחרי סרטןjhon24/09/2011
שלום ,אני 5 שנים אחרי גמר טיפולים בסרטן שהתגלה בגרון ,בשקד ,ניתוח ,טיפולים כימו ,הקרנות והכל,לאחרונה לפני 5 חודשים החלו כאבים באוזן שמאל ובגרון ,וחלה ירידה של 6-7- ק'ג במשקל ,בבדיקות שנעשו ,ct צוואר ,חזה בטן ואגן ,וכן בבדיקות רופאי א.א.ג לא נמצא דבר ,
התבקשתי לבצע עכשיו בדיקת pet-ct בבלינסון ,
מה האפשרויות ? האם זה לא יותר מדי קרינה? ,האם יש אפשרויות של רפואה משלימה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באוזן ובגרון 5 שנים אחרי סרטן - תגובה
ד''ר יהב אורון24/09/2011שלום רב,
בשל העובדה שבעבר אובחנת כחולה בסרטן אחד מהאבחנות שיש לשלול הוא חזרה של המחלה - וזאת ניתן לעשות באמצעות בדיקת PET CT. הבדיקה כרוכה אמנם בקרינה אך הסיכון שבחזרת גידול גדול מהסיכון שכרוך בחשיפה לקרינה. אני מציע להמתין עם ההחלטה על טיפול כלשהו עד זיהוי מקור הכאבים.
שנה טובה ובריאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בולט בלשוןעידית20/09/2011
שלום רב ,
מזה שנתיים יש לי פצע קטן בקצה הלשון (דומה ליבלת) הפצע לא כאב ולכן לא הטריד אותי , החל מאתמול הפצע גדל והחל לכאוב . הפצע בהיר יותר מהלשון ונמצא בקצה החיצוני נוטה לשמאל . לאיזה רופא עלי לפנות במקרה זה? והאם יש טיפול תרופתי או שמחייב ניתוח להסרת הבליטה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בולט בלשון - תגובה
פרופ` אבירם נצר22/09/2011עידית שלום,
אני מציע שתיבדקי ע"י רופא אף אוזן גרון או רופא פה ולסת והם כבר יחליטו על הבירור/טיפול המתאים.
בברכת שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עידית22/09/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסיהודה19/09/2011
שלום
בבדיקת US
בן 50 ,תוצאות תפקודי בלוטות התריס תקינות
בעקבות US עורקים בצוואר, נשלחתי ל US בלוטת התריס
אונה ימנית :בגודל 4.5X4X7 ס"מ עם מרקם בלתי אחיד,כולל נגע שולט היפראקוגוני בקוטר 6 ס"מ התופס את רוב שטח האונה אין הסתידות פתלוגית.
אונה שמאלית:בגודל 1X1.3X3.7 ס"מ עם מרקם בלתי אחיד כולל מוקדים היפואקוגאנים עד לקוטר 0.9 ס"מ אין הסתידות פתלוגית.
בלוטות רוק-תת לסתיות תקינות
בלוטות לימפה-לא הודגמו בלוטות מוגדלות
לסיכום:
גוייטר רב מוקדי עם נגע שולט מימין
נשלחתי FNA התוצאות:
משטחים היפרצלולרים רוב התאים קטנים מסודרים בצורה צפופה בקבוצות רובם עגולות לפעמים בצורת דמוי פפילות ,זוהו מעט קולואיד ומעט מאוד מקרופגים , לא זוהו תאי דלקת מונונוקליארים
או תאי ענק רב גרעיניים ,התמונה מעוררת אבחנה מבדלת בין קשר היפרפלסטי דומיננטי לבין נגע נאופלסטי
בבדיקה ידנית של אנדקרולג
גוש רך באונה הימנית מובילי ללא לימפדנופיה
הומלץ על ניתוח
שאלות
1.אני מאוד לא מעוניין לבצע ניתוח,האם זו האופציה היחידה,או שאפשר להספק במעקב?
2.במידה שאני לא מבצע ניתוח מה הסיכוניים?
3.הבנתי שאם זה סרטן הגדילה שלו איטית ,כמה זמן אפשר להמתין לניתוח
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
ד''ר יהב אורון19/09/2011יהודה שלום,
התשובה שאתה מתאר בפנייתך אכן מכוונת אותנו לניתוח. לדעתי אין מקום למעקב. קיים סיכוי שהממצא יגדל. אם אתה בריא וללא גורמי סיכון משמעותיים לניתוח ההמלצה היא לנתח ולא לעקוב כיון שאין דרך טובה לעקוב ולוודא שאין גידול בבלוטה בוודאות. הרי אם ננקר שוב ושוב נקבל את אותה תשובה ולא נוכל להתעלם מזו שכבר נתקבלה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת התריס - תגובה
פרופ` אבירם נצר19/09/2011יהודה שלום,
בשל הממצא באולטרה סאונד שיכול בסבירות די גבוהה להיות גידולי, ויתכן אף ממאיר, רצוי, ולו רק בשביל השקט הנפשי שלך, לעבור כריתה של בלוטת התריס. ניתן להסתפק בשלב הראשון בכריתת האונה המעורבת (הימנית) ולהמתין לתשובה הפתולוגית עם ההחלטה לגבי הצורך בכריתת האונה השמאלית.
אין טיפול אחר שיכול להחליף את הכריתה הכירורגית.
מעקב בלי לנתח עלול להיות מסוכן ולכן זה הימור לא מומלץ.
להערכתי, ניתן לדחות הניתוח במס' חודשים, אך לא יותר מכך.
בברכת החלמה מלאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדודה מקרב לב על התשובה
יהודה19/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדודה=תודה
יהודה19/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המון תודה והערכה לד" אבירם נצרליאת17/09/2011
אני מודה לך מאוד על היעוץ המדהים שנתת לי . רציתי גם אם אפשר לשאול אותך לגבי הקשריות אצלי בבלוטת התריס האם נכון יש אנשים שחיים עם זה אותו גידול למשך כמה שנים ? כך קראתי באינטרנת
יש סיכוי שהגודל אצלי נשאר אותו גודל ?
לא צריך בשלב זה לעשות בדיקת ניקור ?
למה לא נותנים טיפול או תרופה כדי הקשריות לא ימשיכו לגדל בבלוטת התריס?
אשמח מאוד אם תענה לי
המון בריאות והצלחה לך ולכל הרופאים ...
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המון תודה והערכה לד" אבירם נצר - תגובה
פרופ` אבירם נצר17/09/2011שבת שלום ליאת,
הקשריות בבלוטת התריס מהסוג שנמצאו אצלך יכולות להשאר במשך שנים רבות ללא שינוי בגודלן, ואין שום צורך לגעת בן. הסיכוי לכך גבוה מאד. מסיבה זאת, אין צורך לנקר אותן, כל זמן שהן לא גדלות.
אין שום תרופה או טיפול שיעצור את גדילת הקשריות, פרט לכריתה של הבלוטה.
בברכת בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות בבלוטות התריסליאת15/09/2011
שלום לך ד"
אני מבקשת עזרה דחופה ממך בעניין בלוטות התריס
אני בת 37
לפני כמה ימים עשיתי בדיקה us לבלוטת התריס
בבדיקה: איסטמוס בעובי תקין.
אונה ימנית מוגדלת 2.4x2.8x6.0ס"מ.בעלת מרקם בלתי אחיד על רקע קשרית גדולה אשר מעורבת כל האונה הקשרית בגודל 4.5x2.5 ס"מ .
בעלת מרקם היפואקוגני ללא הסתיידויות.ציור ווסקולרי של הקשרית שפיר.
אונה שמלית 1.2x1.4x4.8 ס"מ . בקוטב תחתון של האונה הודגמו שתי קשריות היפואקוגניות כאשר גדולה 1.8x1.0 ס"מ .
ללא היסתיידויות.
ציור ווסקולרי של הקשרית שפיר.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוור.
הקנה נשימה במקום.
עשית בדיקת דם tsh ותקין לחלוטין..
פניתי לד:א.א.ג אמרה לי הכל אצלך תקין ואין צורך לטיפול בכלל בעוד חצי שנה נעשה עוד צילום ונראה איך הגודל .נכנסתי ללחץ ופוחדת לא מצליחה לשון בלילה מהמחשבות.
מה צריך לעשות ? איך לתמודד עם המצב שלי ?? למרות הרופא הרגיעה אותי לגמרי ... אבל אני מודאגת מאוד מהצורה של הצוואר אם יגדלו עוד ועוד ???
האם הגודל שמצאו יתכן שיגדל עוד? ואם כן כמה זמן ? או ישאר אותו גודל למשך כמה שנים
אפילו הרופא לא המליצה לעשות בדיקת ניקור
מקווה עזרה ותשובה
האם הבדיקה us מבהירה הכל או צריך עוד בדיקות ..
אחרי כל זה לפעמים מרגישה בדופק קל בצוואר שלי ..
תודה מאוד לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשריות בבלוטות התריס - תגובה
פרופ` אבירם נצר16/09/2011ליאת שלום,
אכן את יכולה להיות רגועה. לפי התאור מדובר קרוב לודאי בציסטות עם נוזל בתוכן. ממצאים אלו בד"כ "שפירים" ולכן דורשים מעקב בלבד. כמו שהמליצה הרופא המטפלת, דרושה ביקורת אולטרה סאונד בעוד מס' חודשים. רק עם הקשריות גדלות, יהיה צורך בבירור נוסף.
לשאלתך, בדיקת האולטרה סאונד, הינה הבדיקה בטובה ביותר למצבים כמו אצלך.
אין לך כל סיבה להיות בחרדה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח צוואר להוצאת ציסטהבניהו15/09/2011
שלום רב לכם,
לפי שבועיים עברתי ניתוח להוצאת ציסטה בצוואר. נאמר לי שהיא לא היתה ממאירה אך מכיוון שאמי נפטרה מסרטן העור אני חושש שאני גם מועשד לכך. האם בכל יכול להיות שזה קשור לגידול סרטני? האם כדאי שאקבל חוות דעת נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח צוואר להוצאת ציסטה - תגובה
ד''ר יהב אורון15/09/2011בניהו שלום,
אם התשובה היתה שלא מדובר בממצא סרטני - אין סיבה לדאגה ובדר"כ אין צורך במעקב מיוחד. חזור אל הרופא המטפל שלך להמשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק חצי גוףדפנה06/09/2011
שלום רב,
את האמת שהסיפור נוגע לחברה שלי.. ולא אליי אבל אשמח אם תוכלו לעזור לי.. אני קצת חוששת לדבר איתה על העניין.
שבוע שעבר היא התעוררה בבוקר והרגישה שכל חצי הגוף הימני שלה משותק והיו לה כאבי ראש מטורפים בצד ימין. היא פנתה ישר לבית חולים , שם החליטו לשלוח אותה בבהילות כבר למחרת אותו היום לבדיקת MRI ראש. היום היא אמרה לי שגילו שיש לה גידול במוח. היא צריכה לעבור "צינתור מוח" (במה מדובר? אףפעם לא שמעתי על המושג הזה) עוד כשבועיים.. ולאחריו יקבעו האם אפשר לנתח אותה ולהסיר את הגידול או שהיא תאלץ לעבור הקרנות..
היא קיבלה את זה דיי קשה ולכן אני מנסה להמנע מלדבר איתה על זה. רציתי לדעת מה פירוש העניין? זה אומר שיש לה סרטן? מזה הניתוח של הצינתור? אם היא רק עוד שבועיים צריכה לעבור אותו זה אומר שהמצב לא עד כדי כך קשה ? (כי אחרת אולי היו שולחים אותה לניתוח כבר היום?..). בנוסף היא אמרה לי שהיא אמורה לקחת כל יום כדור נגד אפליפסיה.
אני בלחץ! בבקשה תגידו לי שסיכויי ההחלמה גבוהים. היא בת 23 ובריאה בדרך כלל.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק חצי גוף - תגובה
ד''ר יהב אורון07/09/2011דפנה שלום,לצערי הפרטים שאת מוסרת אינם מספיקים כדי לענות על שאלותייך. אני בטוח כי חברתך נמצאת בידיים מסורות ומקצועיות. כדאי לדבר איתה בכל זאת. אולי הדבר יפיג גם את חששותיה ויועיל גם לה וגם לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)