פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אורית
    09/12/2009

בעלי בן 28 עבר ניתוח מוח לפני כ-7 חודשים עקב אבצס במוח. הניתוח עבר בהצלחה וחזרנו לשגרה לאחר חודשיים. בשבוע האחרון התחילו לו כאבים באוזן ימין ולסת תחתונה ימין (הניתוח היה בצד ימין וקרוב לאזור) לאחר חודשים ללא כאב כלל. הכאבים הולכים וחוזרים והם בין למשל 0-10 כש-0 זה ללא כאב כלל אז זה 2 ולפעמים מגיע ל-3. חשוב להדגיש כי לפני הניתוח הוא חש בכאבים דומים קצת יותר חזקים אומנם שלא פסקו כלל.

אני מודאגת מכך שאולי האבצס חזר והוא נותן את אותותיו. רציתי לשאול לדעתך האם זה דורש בדיקת MRI נוספת? או האם זה יכול לנבוע סתם ממתח?מה שמפריע זה שזה באותו צד וכאב דומה למה שהיה לפני הניתוח.

כמובן שאם ניתן להמנע מ-MRI זה יהיה טוב כדי לחסוך קרינה מיותרת (הוא כבר אחרי לפחות 5 קרינות).

אשמח לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אבצס חוזר

ד''ר יהב אורון
    09/12/2009

אורית שלום,
    קשה להעריך על סמך התאור בלבד אם מקור הכאב בחזרת המחלה או בגורם אחר. חשוב להיבדק בהקדם ע"י הרופא המטפל של בעלך. יתכן וניתן להעריך מה מקור הכאב גם ללא בדיקת MRI. אגב - בדיקה כזו אינה כרוכה בקרינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלואמורפיק אדינומה
    עמי
    03/12/2009

קיים אצלי בגודל 1.5 ס"מ מתחת לאוזן באונה השיטחית נאמר לי שאני צריך לנתחו ולהוציאו.
    האם תוכל בבקשה להסביר לי ? במה זה כרוך מהן הסכנות ,משך אישפוז ואיפה ניתן לבצע והכי איך זה נראה ומרגיש לאחר הכריתה ואם ישנה הישנות.
    אני רוצה לציין שלפני כ-3 שנים עברתי כריתה מלאה וניקוי סביב של התירואיד בגלל קרצינומה פפילרית ואולי זה הרע במיעוטו אבל תוך כדי נפגע לי עצב בכתף ואין תחושה (רדום) בחצי פנים וצואר והמון עיקצוצים וכאבים
    בתודה מראש

עמי

לקביעת תור
    סגירה
    פלואמורפיק אדינומה

הוספת תגובה

• פלאומורפיק אדנומה

ד''ר יהב אורון
    03/12/2009

עמי שלום,
    מדובר בגידול שפיר, שכיח, של בלוטות הרוק. הניתוח אינו נדיר ומבוצע בכל מחלקה של אאג. במהלך הניתוח מוסרת בדר"כ האונה השטחית של בלוטת הרוק. לניתוח מספר סיבוכים אפשריים - שאינם שכיחים: חולשה או שיתוק של שרירי הפנים בשל פגיעה בעצב הפנים, דימום, זיהום, השנות הגידול, דליפת רוק. לאחר הניתוח תהיה צלקת כמובן אך היא מוסווית בדר"כ ע"י זווית הלסת. משך האשפוז הינוו בדר"כ יום-יומיים לאחר הניתוח. בהצלחה בניתוח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר נצר - בהמשך לתשובתךעל דליפת רוק
    נעה וגיל
    28/11/2009

ראשית רוב תודות על ההסבר המפורט (אם כי קצת מטריד..). אודה לך אם תוכל להבהיר - האם את הלחץ יש להפעיל על מקום הדלף (מאחורי האוזן), למרות שהוא נתפר מחדש לפני כמה ימים, כנסיון לפתור את הבעייה (אובחנה פיסטולה), או שכדי שהבלוטה תתנוון כדבריך, יש ללחוץ על מיקומה בקדמת האוזן דווקא, ולא מאחוריה ? קצת התבלבלתי.
    כמו כן, האם מוכר לך פתרון של תפירה מחדש (כאמור בצלקת נמצא חור שממנו דולף הרוק)? ע"פ תשובתך הקודמת, ניתן להסיק שבכל מקרה אם הבלוטה לא תתנוון אזי הרוק ימצא לו מקום אחר לדלוף, ויש סיכון לחור חדש במקום אחר ?
    תודה רבה ושבוע טוב,
    נעה.

הוספת תגובה

• דליפת רוק לאחר ניתוח

פרופ` אבירם נצר
    28/11/2009

נועה וגיל,
    אתם צודקים! את הלחץ יש להפעיל על שארית הבלוטה שנותרה בעקבות הכריתה. הלחץ אמור לגרום בהדרגה להתנוונות בלוטת ההפרשה ולירידה בהפרשת הרוק. הפתרון של סקירה מחודשת של האיזור המנותח, דהיינו ניתוח חוזר להרמת העור וקשירת הדליפה, הינו מסוכן ולא רצוי (מחשש פגיעה בעצב הפנים). כמובן, ישנו חשש שהרוק ימצא לו נתיב אחר.
    שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים פלוירליים
    יעל
    28/11/2009

שלום רב
    אבי נשלח לסריקת CT על רקע תוצאות סרטניות של ביופסיה שהתבצעה בפה.
    הבדיקה התבצעה ללא הזרקת חומר ניגודי.
    התוצאות של בדיקת הסיטי באיזורי הפה הלב הראש והצוואר היו תקינות למעט הממצא הנ"ל:
    הלב מעט מוגדל
    רבדים פלוירליים מסויידים דו"צ. בRLL הרובד מרכיב רכיב רקמתי
    בסיכום:
    ממצאים פלוירליים כמתואר לרבות זה ב RLL קרוב לודאי על רקע חשיפה לאסזבסט.

אנחנו קצת מבולבלים לגבי משמעות התוצאות - אשמח אם תוכל להרחיב ולהמליץ לאור הרקע של הבדיקה מלכתחילה שהוא בכלל ממצא סרטני בפה עם איזה סוג רופא בכלל עלינו להתיעץ לגבי המכלול?

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאים פלוירליים

הוספת תגובה

• ממצאים פלוירלים ב- CT

פרופ` אבירם נצר
    28/11/2009

יעל שלום,
    מדובר כנראה בממצאים אקראיים, שאינם קשורים בגידול הסרטני. קרוב לודאי, ששינויים אלו מייצגים חשיפה לשחפת או אזבסט בעבר הרחוק. אני משוכנע שהרופא המטפל באביך, בין אם זה אונקולוג או רופא א.א.ג., יתייעץ עם רנטגנולוג קודם להחלטה על המשך טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך

יעל
    29/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליפת רוק - ניתוח בפרוטיס
    נעה וגיל
    28/11/2009

בוקר טוב ד"ר,
    אשתי סובלת מדליפת רוק מאחורי האוזן, כסיבוך של ניתוח פרוטיס (גידול שמקורו באונה העמוקה). הבעיה נמשכת כבר חודש. יש לציין שהניתוח עצמו עבר בהצלחה וללא פציאליס.
    האם תוכל להסביר לנו בבקשה מה הסיבה לסיבוך זה? מדוע לא נפתרת הבעייה והאם יש פתרון אחר מלבד חבישת לחץ שכנראה לא עוזרת (לא ניתן ללחוץ חזק מאחורי האוזן כיוון שזה גורם לפצעי לחץ באזור הסנטר, צוואר ועוד).
    האם בכל מקרה (גם אם לא יופעל לחץ) הבעייה תסתדר מעצמה?
    אנא הסבר על התופעה (מה גרם לזה ומה מצפים שיקרה כדי שיחלים?).
    בנוסף - האם זה סביר שאחרי חודש - עדיין יש לה כאב עז באזור קדמת האוזן (הבלוטה כנראה) בכל פעם שמתחילה לאכול? האם זה מעיד שעדיין יש פצע ? היא ממש חוששת לאכול.
    תודה מראש על הארותייך.

לקביעת תור
    סגירה
    דליפת רוק - ניתוח בפרוטיס

הוספת תגובה

• דליפת רוק לאחר ניתוח בפרוטיס

פרופ` אבירם נצר
    28/11/2009

גיל שלום,
    מדובר בסיבוך, לא נדיר של ניתוח בבלוטת הרוק בפרוטיס. במהלך הניתוח, כנראה נפגע או ניקשר צינור ההפרשה הראשי המנקז את הרוק המיוצר בבלוטה. עקב כך הרוק מחפש לעצמו דרכי ניקוז אלטרנטיביות, וכך התפתחה דליפת הרוק מאחורי האוזן. חבישת הלחץ נועדה ל"לחוץ" על שארית הבלוטה ולזרז את ההתנוונות הצפויה שלה. בהמשך, כשיושלם תהליך ההתנוונות של שארית בלוטת הרוק, תיפסק הפרשת הרוק ואיתה הדליפה מאחורי האוזן. לפיכך, מומלץ להמשיך בחבישת הלחץ, על אף חוסר הנוחות הכרוכה בכך. כמו כן, יש להתעזר בהרבה "סבלנות", בסופו של דבר, הדליפה תיפסק.
    הכאב המקומי בבלוטה בזמן האכילה, נגרם עקב הפרשת רוק מוגברת שמתרחשת בזמן האוכל, מדובר ברפלקס נורמלי לחלוטין (עצם המחשבה על אוכל והכנסת אוכל לפה מגבירים את פעילות ייצור והפרשת הרוק), אך כיוון שלא מתאפשר ניקוז חופשי של הרוק המיוצר לחלל הפה, הרוק מצטבר בבלוטה, גורם להתנפחותה ועקב כך לכאב מקומי. ברגע שהבלוטה תיתנוון, הכאב יחלוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה: פיסטולה בצלקת שבאזור פרוטיס
    נעה וגיל
    20/11/2009

שלום שוב ד"ר אורון, בביקורת אובחנה פיסטולה מאחורי האוזן, באזור הצלקת (ניתוח שבו נכרת חלק מהפרוטיס הימני). כדי למנוע דליפת הרוק בזמן אכילה מהמקום האמור, בוצעה חבישת לחץ שגרמה לשטף דם, שלפוחית ואודם בצוואר. הולחט לבצע חבישה עדינה (אני לא ממש מרגישה שזה לוחץ). האם הבעייה יכולה להפתר בדרך הזו? כבר 4 ימים שאני בבי"ח (אושפזתי שוב עקב הדליפה הנ"ל) ואין שינוי. יש דליפת רוק. מה אמור לקרות עם החבישה הזו? האם ידוע על פתרון אחר, ומה הסיכוי שזה יחלים? אני מנוטרלת מחזרה לעבודה במצב הזה וממש מוטרדת. רוב תודות על עזרתך.
    נעה.

הוספת תגובה

• דליפת רוק

ד''ר יהב אורון
    20/11/2009

נעה שלום, נשמע שאת מקבלת טיפול הולם ומצויין. זהו אכן הטיפול למקרים של דלף רוק לאחר ניתוח. מכיון שאיני במקום כדי לראות את הדלף איני יכול לומר לך מה סיכויי ההחלמה אך אני בטוח שהרופאים המטפלים בך עושים עבודתם נאמנה כדי שתוכלי להחלים במהירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש חזקים
    אור
    15/11/2009

בס"ד

שלום,
    שאלתי נובעת ממקרה שעלה היום בחדשות של משיהי בת 28 ששבוע לאחר הלידה הרגישה כאבי ראש פתאומיים ומתה- מסתבר כי היה לה גידול בראש ללא התראות מוקדמות.שבוע לאחר הלידה הרגשתי כאבי ראש חזקים שלא היו לי אף פעם, כאילו מנסרים לי את הראש.
    הלכתי לרופאת המשפחה והיא נתנה לי לקחת ברזל שסייע לי.
    אך כרגע חודש לאחר הלידה אני שוב מרגישה לחץ ברכות ובארובות העיניים.
    החשש העיקרי שלי הוא גידול בראש, מה עליי לעשות?
    אגב הרופאה אמרה לי כי בהמשך לבקשתי בדיקות דם כלליות אוכל לעשות חודשיים לאחר הלידה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש חזקים

הוספת תגובה

• כאבי ראש

פרופ` אבירם נצר
    15/11/2009

אורית שלום,
    כאבי ראש שהופיעו לראשונה, ולא חולפים בתוך מספר ימים, בהחלט מחייבים בירור. אין הכוונה שכל כאב ראש מבטא גידול, בהחלט ישנם הרבה סיבות אחרות לכאבי ראש, כגון, בעיות באף וסינוסים, בעיות עיניים וראיה, בעיות בפרקי הלסת, מיגרנות ועוד.
    אני מציע שתבדקי אצל רופא המשפחה והוא כבר יחליט על הצורך בבירור נוסף.
    אני מאחל לך בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה נוספת

אור
    16/11/2009

כאבי הראש חולפים ומופיעים בתאומיות לאחר שבוע- שבועיים, האם עדיין זה מצריך בירור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש

פרופ` אבירם נצר
    16/11/2009

אורית, בהחלט כן. יתכן שמדובר במיגרנות, אך קודם כל יש לנסות ולאבחן. את סיבת הכאב ולשלול סיבות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליפת מים (רוק?) מאזור הניתוח
    נעה וגיל
    15/11/2009

שלום, ב 3/11/09 עברתי ניתוח ניתוח לכריתת גוש שמקורו באונה העמוקה בפרוטיס והוא תפס מקום נרחב בחלל פרהפרינגיאלי. נותרה צלקת גדולה מתחילת האוזן עד לצוואר (שליש מרוחבו). אתמול בערב - כשבוע וחצי אחרי הניתוח חשתי לראשונה נזילה של מים מאזור הפרוטיס או הצלקת (לא הצלחתי להבדיל) שיוצאת מהעור. זה קרה בזמן הארוחה - מאד הובכתי. אני חוששת לאכול כעת ליד אנשים. האם התופעה מוכרת והאם מקרי/חד פעמית או שתימשך כל הזמן? אני ממש מודאגת.
    מה הסיבה שזה קרה רק עכשיו, כשבוע וחצי לאחר הניתוח? הרופאים לא הכניו אותי לאפשרות זו.
    תודה מראש על "גלולת הרגעה".
    נעה.

הוספת תגובה

• ניתוח פרוטיד

ד''ר יהב אורון
    15/11/2009

נעה שלום, התופעה שאת מתארת עלולה להופיע לאחר ניתוח לכריתת בלוטת הרוק. יתכנו מספר גורמים המסבירים תופעה זו. אחד מהם הוא הפרשת רוק הנובעת משינוי במהלך סיבי העצב המוליכים אותות אל בלוטת הרוק. לעיתים לאחר ניתוח כזה אותם סיבים מגיעים אל העור ולא אל בלוטת הרוק ואז במהלך אכילה נוצרת הפרשה דרך העור . ניתן לטפל בבעיה אך אני מציע להבדק אצל הרופא המנתח על מנת שהמצב יאובחן לאשורו וטיפול מתאים ינתן לך.
    החלמה מהירה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    חנה
    11/11/2009

איזה בדיקה היום בודקת הכי בוודאות הימצאות של גידול בראש?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• איבחון גידולי ראש

פרופ` אבירם נצר
    11/11/2009

חנה שלום רב,
    שאלתך כללית ביותר, אנסה בכל זאת להשיב בקצרה.
    ראשית, צריך לשמוע מה תלונותיו של הפציאנט. התלונות השונות יכולות לכוון אותנו.
    לאחר מכן, יש לבצע בדיקה גופנית מדוקדקת.
    רק לפי הממצאים שיתקבלו ניתן להחליט אלו בדיקות עזר דרושות.
    ישנם כיום מגוון של בדיקות הדמייה שמסייעות באיבחון גידולי ראש: כגון MRI, CT, PET-CT ויש לבחור את הבדיקה המתאימה ביותר לפי התלונות וממצאי הבדיקה.
    בברכת בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההמשך למה שכתבתי
    ייייייי
    03/11/2009

עכשיו התחושה של הסחרחורת חלפה אך יש לי כאבי ראש שנמשכים בערך שעתיים. אני מרגישה לחץ בקרקפת.
    אני יושנת טוב,אבל היום ממש כאב לי הראש כי לא יכולתי להשתעל ולהתכופף.
    זאת הפעם הבראשונה שיש לי כאב ראש.
    אני לא סובלת בכללי מכאבי ראש.
    אני בריאה בד''כ.
    האם זה לא גידול?
    בבקשה תענה לי.

לקביעת תור
    סגירה
    ההמשך למה שכתבתי

הוספת תגובה

• נטי

ד''ר יהב אורון
    04/11/2009

שלום,
    כפי שהסברתי קודם - לאור העובדה שבדיקת ה-MRI שביצעת היתה תקינה - כנראה שאין לך גידול. כאב ראש הינה תופעה נפוצה ביותר ואין פירושו של דבר שיש לך גידול. אנא פני לרופא המשפחה - אני בטוח שהוא יוכל לסייע לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוששת לקראת ניתוח
    נעה וגיל
    31/10/2009

שלום רב,
    עוד 3 ימים עוברת ניתוח להסרת גידול שפיר בפורטיס + חלל פרפרינגיאלי (אורכו נמדד ב- 6 ס"מ, על 3.5 ס"מ!!). שאלתי - כיוון שה- MRI נעשה כבר לפני 3 חודשים (הניתוח נדחה פעמיים), ייתכן שהמיימדים גדלו בהרבה והגיעו גם קרוב לצד שני? כיצד יודע המנתח מה בדיוק הגישה הנכונה, אם נעזר בנתונים לא מהימים האחרונים? האם יכול לקרות שבמהלך הניתוח יראו שחייבים להחתוך גם מהצד של האוזן השנייה?
    אשמח להסבר (נראה לי שהגוש גדל (בחלל הפה) מאז הבדיקות).
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חוששת לקראת ניתוח

הוספת תגובה

• שכחתי לשאול:

נעה וגיל
    31/10/2009

האם ייתכן שבמהלך 4 חודשים 0מאז ה- FNA)התאים שאובחנו בניקור כאדנומה פלאומורפית, יעברו מוטציה חלילה לממאירים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדנומה פלאומורפית

פרופ` אבירם נצר
    31/10/2009

נועה שלום,
    תהיי רגועה, גידול כאדנומה פלאומורפית בד"כ גדל מאד לאט, לא יותר ממספר מילימטרים בשנה, כך שגם אם עברו מספר חודשים מאז ביצוע ה- MRI, לא סביר שהגידול ישתנה באופן משמעותי.
    עקרונית, ישנו סיכוי, קטן (כ-5%) להשתנות ממאירה של הגידול, אך בד"כ זה קורה בגידולים שקיימים במשך שנים רבות. זאת הסיבה שיש לכרות את הגידול.
    עליך לעבור את הניתוח, אני משוכנע שהוא יעבור ללא סיבוכים.
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT ראש בלי ח.ן
    אני
    30/10/2009

שלום,
    הופנתי לCT ראש בלי ח.ן ורציתי לשאול מה פשר "בלי ח.ן"?
    האם בסיטי מסוג זה ניתן לשלול גידול?
    אשמח לתשובה,
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    CT ראש בלי ח.ן

הוספת תגובה

• CT ללא חומר ניגוד

פרופ` אבירם נצר
    30/10/2009

ענבל שלום,
    ח.נ פרושו חומר ניגוד - חומר שמוזרק לורידים ו"צובע" רקמות מסויימות.
    עליך לשאול את הרופא שהפנה אותך לבדיקה מדוע לא נזקקת הזרקת חומר ניגוד. הדבר תלוי במה מחפשים?
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתוב "בדיקה בלי ח.ן מסיבה מדיקולגלי

אני
    30/10/2009

כדי לשלול בעיה סטרוקטורלית"
    האם בדיקה מסוג זה יכולה לשלול גידול?
    מהי מטרתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT בלי חומר ניגוד

פרופ` אבירם נצר
    30/10/2009

ענבל שלום,
    לא ברורה לי סיבת הבדיקה. בדיקה ללא חומר ניגוד בד"כ אינה מיועדת לזיהוי גידולים. אני מציע שתשאלי את הרופא ששלח אותך לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אני
    30/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד אחד של הפנים
    שירן
    29/10/2009

שלום ד"ר,

בשבוע האחרון אני סובלת מכאבים בצד אחד של הפנים. איני יודעת איך לתאר את ההרגשה, אבל הכאב מתחיל בצד ימין בראש וממשיך ומתחזק מטה עד לצוואר ולכתף. אם לעשות השוואה בין ההרגשה של צד שמאל בפנים לצד ימין אני מרגישה כאילו צד ימין לא מתפקד. חשוב לציין שהתלוננתי על הכאבים בפני רופאה בביקור רופא וכל שעלה בדעתה היה לבדוק דלקת באוזן שלא הייתה.

מה יכול להסביר את הכאבים?! המצב מאוד מלחיץ ואיני יודעת למי לפנות

תודה מראש, שירן

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בצד אחד של הפנים

הוספת תגובה

• כאבים בצד אחד של הפנים

פרופ` אבירם נצר
    30/10/2009

שירן שלום,
    כאבי בחצי פנים יכולים להיות ממקורות שונים: החל מבעיית שיניים, בעייה בפרקי הלסת, סינוסיטיס חריפה, נוירלגיה (כאב ממקור עצב תחושתי) ועד מיגרנה.
    כדי לברר את סיבת הכאב, עליך לגשת לרופא המשפחה והוא יפנה אותך לבדיקות השונות.

בברכת החלמה מהירה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    ייייייי
    29/10/2009

לפני ש שנים היה לי ורטיגו שעבר לאחר שבוע של אישפוז.
    לאחר האשפוז עשיתי את כל הבדיקות הדרושות וברוך ה' הכל תקין וטוב. 3 שנים הכל היה טוב. עכשיו לפני 3 חודשים הייתי בגרמניה,ואולי בגלל המטוס כאליו הכל חזר. אבל הפעם אין לי ורטיגו אלא תחושה של חוסר שיווי משקל, כלומר אני כל יכולה לעמוד ישר אבל אני לא יוכלה להתמקד במשוה כשאני מסתכלת על משהו מסויים.
    אני מרגישה לחץ באוזניים ובראש מעין כאב ראש,ואז קשה לי לראות קצת.
    זה היה פעם בשבועיים ועכשיו זה נהפך לכך שזה שבועיים בלי הפסקה.
    היום התעוררתי באמצע הלילה כאשר תקפה אותי סחרחורת כמו ורטיגו שנמשכה 10 דקות אבל לאחריה לא יכולתי ללכת כ6 שעות מכייון שהיית י בחוסר שיווי משקל מוחלט.
    הייתי לפני שבועיים במוקד שם עשו לי בדיקות דם ואקו לב. הכל יצא תקין ברוך ה'.
    במוקד הרופא אמרה שזה נקרה בשם סחרחורת פסיכוגנית.
    היום הייתי אצל הרופא שרשם שזה diziness.
    רציתי לשאול האם אין סיכוי שזה גידול חס וחלילה?
    האם זה יעבור??
    אבל השאלה העיקרית שלי האם זה לא גידול בטוח 100 אחוז?
    בבקשה תעזרו לי.
    ועוד שאלה ממש חשובה?
    האם כל המצב הזה יכול ליהיות בגלל עצבים? שאני מאוד עצבנית ביום יום?
    והאם כל המצב הזה יכול ליהיתו בגלל שאני חושבת על זה כל הזמן?
    בבקשה תענה לי על הכל.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• שחכתי להוסיף אני בת 17

ייייייי
    29/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת

ד''ר יהב אורון
    29/10/2009

שלום לך,
    לסחרחורת יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות. ברוב רובם של המקרים לא מדובר בגידול! עצבנות יתר בהחלט יכולה לגרום לתחושת סחרחורת, לכאב ראש. אני בטוח שרופא המשפחה שלך עושה הכל על מנת לברר את הענין לעומקו. אם אכן מדובר בסחרחורת פסיכוגנית - יתכן וטיפול פסיכולוגי יוכל לסייע לך להפטר מהסחרחורת.
    בברכת בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ייייייי
    30/10/2009

זה לא סחרחורת ממש לא.
    הכל עומד וגםם במצב של מה שתיארתי אני הולכת ישר ולא עקום כמו שבזמן סחרחורת.
    אני פשוט מרגישה שכאילו משהו בתוך הראש לא יציב ואז ישר אני כאילו לא יכולה להתמקד במשהו ולכן אני מצמצמת עיניים.
    קצת אבל ממש ממש קצת כואב לי הראש. אני מרגישה לחץ בקרקפת אבל ברוך ה' זה לא מפריע לי לישון. אני עושה פעילות ספורטיבית וגלגלונים ושום דבר ל אמסתובב כמו ורטיגו. אני פשוט מרגישה שכאיל ובתוך הראש משהו ל א יציב.
    האם מה שתיארתי לא מעיד על גידול?
    בבקשה תענה לי אני כ''כ דואגת.
    כמו כן רופא המשפחה כתב לי שזה דיזינס. וכאשר נעשו הבדיקות גם אז הכל היה תקין וגם האקו לב
    בבקשה תענה לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת

ד''ר יהב אורון
    30/10/2009

שוב שלום,
    תחושותייך אינן מעידות בהכרח על קיום גידול. אם הבדיקות תקינות קרוב לוודאי שאכן אין מקום לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה רבה רבה לך

ייייייי
    31/10/2009

ועוד שאלה,כל כמה זמן עושים בדיקת mri?

האם אין טעם שאני יעשה אותה עד הפעם? עשיתי אותה לפני שנתיים וחצי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר יהב אורון
    31/10/2009

אין כלל הקובע שצריך לעשות בדיקת MRI תקופתית.
    אם עשית אחת לפני שנתיים וחצי והיא היתה תקינה אין לך שום בעיה מוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו חשוב בשבילך

ייייייי
    31/10/2009

עם אני לא טועה אז לפני 3 שנים כאשר הייתי מאושפזת ,הייתי בוולפסון ואתה טיפלת בי גם כן.
    תודה רבה לך,עזרת לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה בליטה כלשהיא בצוואר
    דני
    28/10/2009

בוקר טוב
    במימוש באמצע הצוואר בגרון אני מרגיש איזה בליטה בצד ימין באמצע.
    כלומר באמצע קצת ימינה.
    ברצוני לשאול האם הבלוטות בצוואר זה סימטרי מימין ומשמאל
    או שאם משהו קצת בולט במישוש בצד ימין שלי ובצד שמאל לא
    אז משהו לא תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    איזה בליטה כלשהיא בצוואר

הוספת תגובה

• בליטה בצוואר

ד''ר יהב אורון
    28/10/2009

דני שלום,
    קשה להעריך מתיאורך מה טיבה של בלוטה זו. עליך לגשת ולהבדק ע"י רופא המשפחה שלך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה