מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כריתה חלקית של בלוטת התריס ומיפויבר19/03/2010
שלום רב,
האם במקרה של כריתה חלקית של בלוטת התריס , המעקב מתבצע באמצעות אולטרסאונד
צוואר בלבד? או אפשר גם לעקוב באמצעות מפוי ? האם יש דרכים נוספות למעקב?
כיצד ניתן לבדוק שאין גרורות נוספות בגוף לאחר כריתה חלקית ?
אודה לתשובתכם,
בר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
ד''ר יהב אורון19/03/2010בר שלום,
בהנחה שאנו דנים במקרה בו בלוטת התריס נכרתה בשל סרטן מסוג פפילרי המעקב מתבצע במספר דרכים: ראשית - בדיקת רופא. כמו כן - בדיקות דם (TSH, רמת טיירוגלובולין). כמו כן אנו נעזרים בבדיקת על-שמע (אולטרא-סאונד) של הצוואר. מיפוי יוד יכול לגלות גרורות מרוחקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתה חלקית של בלוטת התריס ומיפוי
פרופ` אבירם נצר19/03/2010בר שלום,
במקרה כשלך, של כריתה חלקית של בלוטת התריס, המעקב הוא באמצעות אולטרה סאונד בלבד!! המיפוי אינו יעיל במקרה זה. ניתן לעקוב אחרי גרורות מרוחקות באמצעות הדמייה כגון PET-CT.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בצואר נראית מוסננתבר18/03/2010
שלום רב,
לפני 4 שנים הוצאה אונה ימנית מבלוטת התריס עקב גידול פפלרי.מטופלת באלקטרוקסין 600 מ"ג לשבוע. באולטרסאונד צוואר מ-3/2010 נמצא:
אונה ימינית: לאחר כריתה.ללא גושים במיטת האונה.
אונה שמאלית: רוחב 15 מ"מ,אורך:45 מ"מ,מירקם הומוגני.
בלוטות לימפה בשני צידי הצואר:
מימין-בלוטה תת לסתית 8 מ"מ,בלוטה 20 מ"מ JD, בלוטות יוגולריות בגודל עד 14 מ"מ.
משמאל-בצוואר עליון בלוטה 17 מ"מ, נראית מוסננת. בלוטות יוגולריות בגודל עד 13 מ"מ.
מה זה אומר מוסננת? האם סרטני? אלו בדיקות מומלץ לעבור? האם יש מרקרים למחלה?
האם אפשר לעשות מיפוי או CT PET במצב של כריתה חלקית? האם ניקור בבלוטות יכולות לעורר לכיוון ממאירות?
האם לפנות ישירות לפרופ' שניתח אותי בעבר שכדי להגיע אליו בהקדם עליי לפנות באופן פרטי?
או אפשר קודם לפנות לא.א.ג בבי"ח שנותחתי? מה מידת הדחיפות של הברור? מודאגת מאוד.
אודה לתשובותכם, בר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בצואר נראית מוסננת
פרופ` אבירם נצר18/03/2010בר שלום,
לצערי, הממצאים כפי שאת מתארת, עלולים להיות מדאיגים. בלוטה מסוננת - דבר ראשון יש לשלול גרורה בבלוטה. אומנם יש מרקרים למחלה אך הם לא יהיו יעילים במקרה שלך, כיוון שבניתוח הקודם נכרתה רק אונה של בלוטת התריס ולא כולה. ניתן לבצע PET-CT, אך במקרה שלך, זה כנראה מיותר. לדעתי. עדיף לבצע דיקור במחט עדינה של הקשרית החשודה, תחת אולטרה סאונד. הניקור עצמו בטוח מאד ואין שום חשש לפיזור הגידול.
אני מציע שתגשי בהקדם למחלקת א.א.ג. שבה נותחת ושם כבר ישלימו את הבירור.
תהיי רגועה עד כמה שניתן הדבר. בסה"כ זו מחלה שניתנת לטיפול. כל הסיכויים הם לריפוי מלא.
בברכת רפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצווארענת14/03/2010
ד"ר שלום רב,
בת 58, לפני כחודש וחצי באופן פתאומי החלו כאבים בעורף בייחוד בצדדים (מאחורי האוזניים), רגישות למגע באיזור, ואף הגבלה בתנועת הצוואר.
הכאב עלה מידי כמה שעות לחלק האחורי שמאלי של הראש, ואדוויל העביר את הכאב, אך הוא חזר למחרת.
מידי פעם אני חשה דקירה קלה באיזור בראש.
פניתי לרופא ולפני שבועיים נתן לי זריקה סטראואידית באזור. הכאב פחת מאוד לאחר הזריקה, אך עדיין יש רגישות בצוואר וכאב יותר חלש בראש.
אציין כי יום לאחר הופעת הכאב הראשוני בצוואר יצא לי הרפס בשתפתיים (בפעם השנייה בחיי).
רופא אמר לי שאין צורך כלל בבדיקות, אבל אני לא יודעת מה לעשות כי ברור לי שזה נגרם ממשהו.
רציתי לדעת האם אתה יכול לכוון אותח לכיוון מסויים? האם יכול להיות קשר להרפס? איזה בדיקות לדעתך כדאי לבקש לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצוואר
פרופ` אבירם נצר14/03/2010ענת שלום,
יתכן מאד שמיחושיך הם על רקע בעיה אורטופדית, בחוליות הצוואר. לפי תאורך, לא נראה לי שהכאבים הם ממקור אף אוזן וגרון. גם הופעת ההרפס לא נראית לי קשורה, אלא אם היתה מחלת חום במקביל.
לדעתי, אם תישלל בעיה אורטופדית, יש מקום שתפני למרפאת כאב. הם אמונים על טיפולים שונים בכאב דוגמת הכאב ממנו את סובלת.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר נאורומה אקוסטיתאני11/03/2010
שלום ד"ר יהב אורון וד"ר אבירם נצר.
עברתי לפני כשנתיים ניתוח נאורומה אקוסטית בהצלחה. עצב פנים תקין, בריאה. :-) נותר טינטון באוזן המנותחת (שלמדתי לחיות איתו בשלום...) והיא עצמה חירשת. לאחרונה חשה תחושת אטימות קלה באוזן הבריאה (ואולי גם בשניה, אבל שם פחות יש תחושתיות מן הסתם). עשיתי בדיקת טיפנומטריה שיצאה תקינה, עומדת לעשות ברה. מה זה יכול להיות? האם יכול להיות מגודש בפנים/באף? האם יש חשש למשהו אחר? מהי המלצתכם? אודה לכם מאוד על תשובה!
בברכה, טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר כריתת נוירינומה אקוסטית
פרופ` אבירם נצר12/03/2010טלי שלום,
לחלוטין, אין קשר בין האטימות שאת מתארת לבין הניתוח שעברת באוזן השניה. קודם כל עליך להבדק ע"י רופא א.א.ג. שיבדוק את האוזן ומעברי האף. סביר מאד שמדובר בבעיה בנלית הניתנת לטיפול מיידי. יתכן שבאמת מדובר בגודש בריריות האף.
רצוי לחזור על בדיקת השמיעה. בשל הניתוח שעברת, יש מקום גם לבצע בדיקת ברה - אך זה בעיקר נועד להפיג את חששותיך. הסיכוי להופעת נוירינומה באוזן השניה אפסי.
תהיי בריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה על אטם נגד רעש
אני12/03/2010תודה רבה על המענה לגבי נאורומה אקוסטית.
שאלה נוספת: עשיתי אטם מותאם אישית מסיליקון במכון מיוחד של שמיעה. הוא נכנס לתעלת השמע ומוריד דציבלים. האם אטם שכזה יכול לפגום באוזן באיזושהי צורה? תודה רבה! בברכה, טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטם נגד רעש
פרופ` אבירם נצר12/03/2010טלי שלום,
אין שום בעיה בשימוש באטם, אם זה מקל עליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח/הסבר לבדיקת US צווארי.צור10/03/2010
שלום! אודה על הסבר לבדיקת US צוארי.
קשרי לימפה: בתחנה 3 משמאל קשרית לימפה כישורית אך בעלת מרקם הטרוגני מאוד, הילום מטושטש, וכלי מרכזי שמור. גודלה 2*0.5 ס"מ. קשריות לימפה קטנות נוספות דו"צ במבנה תקין.
בלוטת מגן: מספר קשרים בעלי מרקם מעורב בשתי האונות, דומיננטי מימין בגודל 1.6*1.8 ס"מ עם מרכיב ציסטי. משמאל בקוטר 1.7 ס"מ, בעל מראה דומה.
ב נ ו ס ף, באונה שמאלית קשרית היפואקוגנית עם הסתיידויות קטנות בהיקפה אוסקולרית, בגודל 1.3*1 ס"מ. הנ"ל שונה מהאחרות.
לציין רקמת בלוטת המגן היפרמית באופן דיפוזי.
מודה מראש על תשובה. צור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על שמע צוואר
ד''ר יהב אורון10/03/2010צור שלום,
אפתח בהסתייגות - קשה להתייחס לבדיקת הדמיה ללא שיחה עם החולה ובדיקתו. איני יודע מדוע נשלחת לבדיקה הנ"ל ומה היו הממצאים בבדיקתך הגופנית. על כן - תשובתי תהיה מוגבלת.
באשר לבדיקה עצמה - מתוארת בלוטת לימפה מוגדלת מעט בצוואר השמאלי. בסה"כ המבנה שלה מתואר כתקין.
בבלוטת התריס מתוארות קשריות(המכונות גם נודולים) בשתי האונות - מימין ומשמאל. יתכן ומדובר בקשריות המכילה נוזל - קרי ציסטיות. כמו כן קיימת קשרית באונה השמאלית שמאפייניה דורשים מעקב או בירור נוסף. יתכן ומדובר בדלקת של בלוטת התריס כיון שהבלוטה תפוחה באופן כללי לפי תיאורו של הבודק.
אנא גש עם תשובת הבדיקה לרופא שהפנה אותך.
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השנות של אדנומה פלאומורפיקאיילת04/03/2010
בערך לפני חצי שנה עברתי ניתוח בגלל אדנומה בפרוטיס השמאלי , עברתי כריתה חלקית של בלוטית הרוק.
לפני שבועיים הרגשתי כאבים מאחורי האוזן ועיקצוצים קלים בלחי שמאל , אחרי אולטרסאונד , ובדיקת סי.טי. נאמר לי כי נראה גידול כמעט בגודל 1 ס"מ כפי הנראה שרידים של אדנומה.
האם עלי לבצע שוב ביופסיה? האם מומלץ לבצע ניתוח לכריתת בלוטת הרוק ומהן ההשלכות?
האם יכול להיות שזה ממאיר ?
טרם קיבלתי תשובה מהרופא המטפל ואני לחוצה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות
ד''ר יהב אורון07/03/2010איילת שלום,
הישנות של Pleomorphic Adenoma אפשרית ואינה נדירה. לפי תיאורך - כדאי לבצע דיקור של הממצא (לא ראיתי את בדיקת העל שמע ולא בדקתי אותך כך שתשובתי מוגבלת). במידה ואכן קיים חשד לחזרה של האדנומה - מומלץ לכרות אותה. ממאירות הינה אפשרות נדירה. יותר סביר שמדובר בהישנות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים בניתוח להסרת גידוליוסי01/03/2010
אצל אחיניתי(6)התגלה גידול והיא עומדת לפני ניתוח להסרתו ברצוני לדעת את מהלך הניתוח ואת הסיכונים ,כמו כן אם יש דרך אחרת מלבד ניתוח אשמח לדעת תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול איכן?
פרופ` אבירם נצר01/03/2010יוסי שלום,
אני זקוק ליותר פרטים כדי שאוכל לענות לך. איפה ממוקם הגידול? מאיזה סוג? וכד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת24/02/2010
שלום רב,
אמי בת 67 לאחר התקףאפלפטי ואישפוז חזרה לתפקד לאחר חודש כרגיל ב"ה
סידרת הבדיקות שעשתה ע"י סיטי וMRI נתגלה ממצא ראשוני בבדיקת MRI שני נראה שהבצקת נסוגה ויש סיכוי שמדובר בקברנומה ובMRI השלישי נמצאה התאמה לגליובלסטומה טמפורו-אוקסיפיטלית ימנית תוצאה מזעזעת ביותר הבדיקות נעשו במקום הטוב ביותר ופוענחו אצל אחד הטובים שיש השאלה הפשוטה ? אם אובחנה התאמה שכזו זה אומר שההסתברות שזה נכון גבוהה ביותר או שע"י ביופסיה יש סיכוי לתוצאות יותר מעודדות כי אם לא ,השיקול להתערבות כירורגית לא תמיד כדאית ומומלצת שהרי סיכויי ההשרדות נמוכים שחבל להכנס לזה מלכתחילה ומצד שני א' אם היה סיכוי מקודם לקברנומה איך קרה שהדבר הזה החליט להיות אלים ביותר ? ב' לא צריך לנתח בכלל ולקחת את הסיכון שזה קברנומה וזהו ולערוך מעקבים כל הזמן (הבדיקות נעשו בהדסה )
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קברנומה או גליובלסטומה
ד''ר יהב אורון24/02/2010ענת שלום,
הממצאים שאת מתארת מטופלים בדר"כ ע"י עמיתינו הנוירו-כירורגים ולא ע"י רופאי אף-אוזן-גרון.
אני מציע לפנות אליהם בשאלה זו.
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהברכה17/02/2010
בשבועיים האחרונים יש לי כאב מאוד מוזר עמוק בגרון וכואב לי באוזן ימין..
יחד עם זאת יש לי כאבים בקרקפת כשאני נוגעת בראש הקרקפת או כשאני מזיזה את השיער ..
מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגרון
ד''ר יהב אורון17/02/2010ברכה שלום,
הכאבים באוזן יכולים להיות קשורים לכאבים בגרון. לעיתים כאב מהגרון יכול להקרין לאוזן באותו צד. הכאבים בקרקפת לא נשמעים לי קשורים, ויכולים להגיע ממקור אחר - גירוי של עצב שטחי של העור למשל.
אני ממליץ לך להיבדק ע"י רופא המשפחה שלך בשלב ראשון על מנת שזה יאבחן ויטפל בהתאם.
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יבשפריד תמר14/02/2010
עברתי לפני שנה ניתוח להסרת גידול שפיר מהגרון ומאז אני משתעלת באופן קבוע גם ביום וגם בלילה.השיעול יבש ונשמע כמו נביחה.למרות פניתי לרופאי אף אוזן גרון לא נמצא לי פתרון מה מקור השיעול ומה עלי לעשות אל מי כדאי לפנות ?לאיזה מומחה.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול
ד''ר יהב אורון14/02/2010שלום רב,
אני מניח שבדיקתו של רופא אאג היתה תקינה. אם כך - יש לחפש מקור אחר לשיעול - אני מציע להיבדק גם ע"י רופא ריאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור לטיפול בטינטוןדני11/02/2010
שלום רב
הציעו לי מספר כדורים טבעיים לטיפול בטינטון הנמכרים בארה"ב
כגון סינרקס וטי-גון האם מישהו מכיר או ניסה כדורים אלו?
תודה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון
ד''ר יהב אורון11/02/2010דני שלום,
מדובר בתרופות טבעיות, הומאופתיות לטיפול בטינטון. לצערי איני יכול להמליץ על הטיפול בהן כיוון שיעילותן בטיפול בטינטון לא הוכחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש,לחצים ותוצאות סיטי..ליטל03/02/2010
שלום.אני תקופה ארוכה(שנה +) סובלת מלחצים בראש(למעלה)וכאבי ראש אחוריים מאד כואבים+כאבי צוואר חזקים.ובחילות מדי פעם..
עשיתי את כל הבדיקות האפשריות:בדיקות דם,תפקוד בלוטת המגן,,בדיקות עיניים,א.א.ג,צילום רנטגן עמוד שדרה צווארי,צילום סינוסים,eeg והכל יצא תקין!.
כמו כן,הייתי אצל ניורולוג שביצע בדיקה גופנית והבדיקה יצאה תקינה לחלוטין.
הוא נתן לי מרשם לכדורים:אלטורלט..והפנייה לסיטי.
את הכדורים לא לקחתי.
עשיתי בדיקת סיטי ראש-מוח ועמוד שדרה צווארי בשבוע שעבר..
סיטי ראש יצא ללא ממצא חריג.
וצילום ע.ש.צ- יצא גם הוא תקין למעט משהו אחד שהיה כתוב בו:
" בגובה c5-c6: מבנה גרמי תקין.
רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות.
בלט דיסק אחורי מרכזי עם לחץ על השק הטקאלי."
אשמח להסבר,חוות דעת מה זה אומר?האם הממצא הזה קשור לתופעות שהתלוננתי?האם הממצא חריג?
האן ניתן להשלים את הבירור של כאבי הראש על ידי עוד משהו(כמו שקראת,כבר ניסיתי הרבה כיוונים והכל יצא תקין..
ייתכן שכאבים אלו מקורם במתח?או משהו כזה. יש מקום לדאגה?
אשמח לחוות דעתך.. תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר יהב אורון03/02/2010ליטל שלום,
הממצא שאת מתארת הינו פריצה של מבנה הנמצא בדר"כ בין שתי חוליות של עמוד השדרה, עקב ניוון או חבלה, בדר"כ. ממצא שכזה אכן יכול לגרום לכאבי ראש עורפיים ולכאבי צוואר.
הגורם המטפל במקרים אלו הוא האורטופד. אני מציע לפנות אליו לשם אבחנה מדויקת וקבלת טיפול מתאים.
בברכת בריאות שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בענבלמשה02/02/2010
שלום!
אני בן 23 בריא (לנטון ואלטרוקסין), לפני כשבועיים היה לי פצע(לבן קטן) על הענבל (ענבל שסוע-bifid) שכאב לי מאוד בדיבור, אכילה ובליעה, והיה מלווה בחולי קל מאוד, לא הלכתי להבדק אצל רופא מכיוון שהפצע עבר תוך 4 ימים.
הייתי אמור ללכת לרופא? יש אולי משמעות נוספת לפצע מעבר לסתם פצע רגיל? המיקום של הפצע פשוט יוצא דופן..
אני לא מעשן.
ועם או בלי קשר, יש משמעות לענבל השסוע, או שזה ממש לא משנה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
ד''ר יהב אורון03/02/2010משה שלום,
הפצע שאתה מתאר היה ככל הנראה כיב, שגורמו הוא בדר"כ וירוס. אם אין לך כאבים והפצע נעלם - אין מה לדאוג, לא נשמע שהיית צריך להיבדק.
אין משמעות לענבל החצוי, המשמעות היחידה שיש לו היא לגבי אדם העובר ניתוח הקשור לחיך הרך.
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIעליזה01/02/2010
אני כבר כמה חודשים עם כאבי ראש לא ברורים
רופא המשפחה הפנה אותי לנוירולוג אך הוא מתעקש שלא לשלוח אותי לMRI
אני מבינה שהבדיקה יקרה, אבל לא יתכן שלא יתנו לי טיפול...
מה ניתן לעשות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
פרופ` אבירם נצר01/02/2010שלום עליזה,
כאבי ראש יכולים להגרם מסיבות שונות. החל מבעיות שיניים ולסתות, בעיות באף וסינוסים, בעיות עיניים וראיה או מצבים נוירולוגיים שונים.
אני מציע שתתייעצי עם רופא המשפחה שלך, שיפנה אותך לבירור סיבת המיחושים. לא בהכרח חייבים לבצע MRI.
לאחר שתשלימי הבירור, אני מקווה שאפשר יהיה להתאים לך טיפול נאות.
בברכת החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלי01/02/2010
כאשר אני מרימה את הראש, כך שאוכל לראות את הנחיריים במראה, אני רואה שהמחיצה עקומה והיא גורמת לנחיר אחד להיות יותר גדול מהשני, כי המחיצה כאילו פולשת אל תוך אחד הנחירים מעט. זה לא ממש מטריד אותי, אבל השאלה היא אם זה מסוכן והאם זה מבציע על משהו והאם ניתן לתקן את זה במידת הצורך?<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיית מחיצת האף
פרופ` אבירם נצר01/02/2010גלי שלום,
אין לך שום סיבה לדאגה. מדובר בסטיית מחיצת האף. ניתן בקלות יחסית לתקן אותה ניתוחית.
אני ממליץ שתגשי לרופא א.א.ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)