פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול במוח ועישון
    נוני
    26/10/2009

שלום רב לרופאים המכובדים.
    שאלתי אמנם כללית אך מדאיגה אותי באופן אישי במיוחד:
    האם כתוצאה מעישון של שנים תיתכן הופעתו של גידול בראש? דהיינו האם עישון לא "אחראי" באופן ישיר רק על סרטן ריאות, או שמא גם גידולי ראש הם חלק מהעניין?
    תודה רבה וערב טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול במוח ועישון

הוספת תגובה

• גידולים ועישון סיגריות

ד''ר יהב אורון
    26/10/2009

נוני שלום,
    קיים קשר ברור והדוק בין עישון לבין סרטן של הגרון, הפה והלוע. שילוב של עישון סיגריות עם שתיית אלכוהול עלול אף להחמיר הסיכון להופעת סרטן באברים אלו.
    לגבי גידולי מוח - לא הוכח קשר בין עישון סיגריות לבין גידולי מוח.
    אין זה אומר שאפשר להמשיך לעשן - עישון סיגריות עלול לגרום נזק לאיברים רבים אחרים בגוף, להפריע לתפקודם ואף לגרום להופעת סרטן. אם את שוקלת להפסיק לעשן - ניתן להעזקר ברופא המשפחה שלך - שילוב של תרופות, מדבקות ניקוטין וקבוצות תמיכה עשוי להביא לגמילה.
    בברכת בריאות שלמה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים במיפוי בלוטת התריס
    צור
    18/10/2009

במיפוי מתאריך 25.8.08 קיים אזור "קר" ק ט ן בחלק ע ל י ו ן של אונה שמאלית
    FNA מתאריך 23.9.08 ניקור אונה שמאלית בהנחיית סונר התקבל קולויד חופשי רב, קובוצות של תאים פוליקולרים, קבוצות של פוליקולים שלמים רבים בגדלים שונים, מאקרופגים מלאי פיגמנט, זפק קולוידי עם דימום ישן.
    US מתאריך 13.8.09 באונה שמאלית הודגמו שני קשרים שהגדול בגודל 2.3 ס"מ עם מרקם בלתי אחיד והשני בגודל 1.6 ס"מ. לסיכום: גויטר רב קשרי.
    במיפוי אחרון מתאריך 9.10.09: בהשוואה למיפוי קודם מתאריך 25.8.08 הודגם אזור תת קליטה
    ח ד ש בקוטב ה ת ח ת ו ן של האונה השמאלית.
    כמו כן, הודגם אזור תת קליטה נ ו ס ף גם בקוטב העליון משמאל אשר
    ג ד ל בכ 50% בהשוואה למיפוי קודם.
    סיכום: קשריות קרות באונה השמאלית כמתואר.
    בעבר הרחוק קיבלתי הקרנות בצוואר לאחר מלנומה עם גרורות בבלוטות הלימפה בצוואר ואני חושש שיש קשר. תודה מראש על תשובה.

הוספת תגובה

• שינויים במיפוי בלוטת התריס

פרופ` אבירם נצר
    19/10/2009

צור שלום,
    אני מבין את חששותיך, בהחלט יש להם מקום, לאור ההקרנות שקבלת בעבר לצוואר. לדעתי יש מקום לחזור על דיקור FNA תחת אולטרה סאונד של הקשריות באונה שמאלית. בהתאם לממצאי הניקור יש להחליט אם יש צורך בכריתת האונה או להמשיך במעקב צמוד של אולטרה סאונד אחת למס' חודשים.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לניקור קישריות FNA

צור
    24/11/2009

באולטראסאונד אחרון נמצאו קישריות גם באונה הימנית והופנתי לביצוע FNA דו-צדדי.
    בוצע ניקור אחד בכל אונה, בעוד שבאולטרסאונד נמצא שיש מ ס פ ר קישריות גדולות בכל אונה.
    לשאלתי אמרה הרופאה שביצעה את הניקור שבודקים רק קישרית אחת "שנראית להם".
    שאלתי לרופא בפורום: האם קישרית שנבדקה יכולה להיות נקייה בעוד קישרית סמוכה שלא נבדקה תהייה נגועה? או שאם אחת נקייה כל השאר גם בסדר? האם יש לחזור ולבצע FNA לכל הקישריות החשודות?
    תודה, צור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקור קשרית FNA

פרופ` אבירם נצר
    24/11/2009

צור שלום רב,
    אתה בהחלט צודק. יתכן שקשרית אחת שתנוקר תהיה שלילית לגידול ומס' מילימטרים ממנה, תהיה קשרית גידולית. מדובר בסטטיסטיקה "יבשה". טכנית, לא תמיד ניתן ל"דגום" את כל הקשריות שבבלוטה. לפיכך במקרים חשודים, אסור להסתפק בניקור חד פעמי, אלא יש לחזור אחת למספר חודשים על האולטרה סאונד, ובמידה שמזהים שינוי בגודלה של קשרית מסויימת, יש צורך לחזור על הניקור, אף מספר פעמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, צריכה עזרה בבקשה
    אני
    15/10/2009

שלום,
    אני בת 22 וכבר הרבה זמן, כמעט שנה, אני לא מרגישה טוב.
    יש לי תחושות מוזרות בראש, אני לא בדיוק יודעת איך להסביר את זה, אבל זה לא נורמלי...הרגשה שכאילו אני הולכת להתעלף, ומן...חולשה כזו, אבל יחד עם זאת כאילו יש בו חשמל.
    זו תחושה שקשה לי מאוד לתאר במילים, אבל זה מפחיד אותי, מאוד.
    זה יכול לבוא בבת אחת ולהימשך כמה שבועות...לפעמים יותר טוב, לפעמים יותר רע, אבל תמיד נמצא..ואז ביום אחד זה פשוט נעלם. לכמה זמן, יכול להיות אפילו לתקופה של חודשיים...אבל זה תמיד חוזר.
    בנוסף לכך, ירדתי 3 קילו בזמן מאוד קצר...מ39 ק"ג (גובה 1.50) הגעתי ל36.5 בלי לשים לב.
    בנוסף לכך, התחלתי שנה שעברה ללמוד באוניברסיטה ואני מגלה שיכולת הריכוז שלי ירדה משמעותית. גם מאוד קשה לי להתרכז כשאני מרגישה לא טוב, או כשאני מפחדת לא להרגיש טוב (זה יצר אצלי חרדה גדולה. אני נמנעת מהרבה מאוד דברים בגלל הפחד הזה).
    הלכתי לרופאת משפחה שלי הרבה פעמים. הבדיקות דם השגרתיות יצאו תקינות ועברתי בדיקת עיניים שיצאה תקינה.
    וזהו, היא שלחה אותי הביתה ואמרה שלפעמים זה קשור בשינה, סדר יום, תזונה וכד'.
    אבל אני מפחדת.
    האם זה יכול להיות גידול?
    או כל קצה חוט אחר...למי לפנות?
    בבקשה תעזרו לי. נמאס לי לחיות ככה, אבל אף אחד לא עוזר לי.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, צריכה עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• תחושות חולשה עילפון וכד'

פרופ` אבירם נצר
    16/10/2009

ענבל שלום רב,
    קראתי בעיון את זעקתך לעזרה. בהנחה שאכן רופא המשפחה שלך ערך לך את הבירור הבסיסי ונשללו בעיות אורגניות שעלולות לגרום לתלונות שאת מתארת, יש מקום להתייעצות פסיכולוגית/פסיכיאטרית. אני ממליץ שתתייעצי עם גורם פסיכולוגי מיומן שכן בהחלט יתכן שמתח נפשי, אורח חיים מתוח ולחוץ וגורמים נוספים עלולים להביא להתפתחות הסימפטומים שאת מתארת.

בברכת החלמה מלאה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר נצר

אני
    16/10/2009

תודה רבה על תשובתך.
    אני מאוד מעריכה את זה.
    רציתי לשאול אפשרי שזה בעצם סימפטומים של גידול?
    האם כשיש גידול, הסימפטומים באים והולכים, או שהם מחמירים ככל שהזמן עובר?
    הרופאה עשתה לי בדיקות שגרתיות, אבל לא הפנתה אותי לנוירולוג או למומחה אחר חוץ מרופא עיניים.
    אני אפנה גם לגורם פסיכולוגי, אבל רציתי לשאול האם כדאי גם לבקש מהרופאה הפניה לנורולוג? יש סיכוי לבעיה נוירולוגית כלשהו/גידול?
    תודה מראש,
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענבל

פרופ` אבירם נצר
    17/10/2009

ענבל שלום,
    מאד לא סביר שתלונות כפי שאת מתארת, יימשכו על פני תקופה ארוכה וילוו גידול מוחי. בהחלט צפוי שגידול יגרום להחמרה הדרגתית בעוצמת הסימפטומים ובתדירותם. חזקה על רופאת המשפחה שלך ששקלה את האבחנה המבדלת של התלונות שלך ושל ממצאי הבדיקה הגופנית ותוצאות בדיקות המעבדה השונות. גם בדיקת עיניים עשוייה לשלול אפשרות של גידול מוחי.
    אני מציע שתתייעצי שוב עם הרופאה המטפלת ותדוני איתה לגבי דרכי הטיפול המומלצות.
    ושוב, אני מאחל לך בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה

אני
    17/10/2009

הרגעת אותי קצת.
    כל טוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרית
    15/10/2009

בבדיקת MRI לצורך מעקב מחלה תורשתית ששייכת לכלי דם,ילדה בת 11, נמצא ללא קשר למטרת הבדיקה,"ממצא אקראי נגע ציסטי זעיר בפינאליס קוטר 6 מ"מ.
    סינוס פרונטליס מימין מוצל, יבוי רקמה למפטית בנזופרינקס.
    לסיכום: אין רואים מלפורמציה ווסקולרית
    נגע ציסטי זעיר בפינאליס, באבחנה מבדלת, ציסטה פינאלית, פינאציטומה.לפי שיקול קליני מעקב.
    אודה לכם על הסבר.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ציסטה

ד''ר יהב אורון
    15/10/2009

שרית שלום,
    הממצא בבלוטה הפינלית אינו בתחום ההתמחות של רופא אאג. הייתי ממליץ לפנות לפורום הנוירוכירורגי.
    הרקמה הלימפטית בנזופרינקס תקינה ככל הנראה בגיל זה ולגבי הסינוס הפרונטלי - איני יכול להתייחס כך. צריך לראות את בדיקת ה-MRI עצמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לכריתת יותרת בלוטת התריס
    טל
    12/10/2009

היי
    לאימי ישנו אוסטיאופורוזיס קשה בחלק מהחוליות וכן חריגות בבדיקות הדם :
    Vitamin D 25 (OH) 9
    Ca-Calcium (B 10
    PTH Intact 312

אני מאוד מאוד מודאגת מהתוצאה של ה PTH . האם זה אומר בוודאות שצריך לבצע ניתוח לכריתת בלוטת יותרת התריס ?

אני אהיה אסירת תודה אם תוכל לענות לי לגביי הניתוח.אני במתח נוראי. אימי נורא חלשה ואני לא יודעת אם היא תוכל לעמוד בניתוח.
    האם יש אלטרנטיבות אחרות לניתוח?

תודה רבה
    טל

הוספת תגובה

• כריתת בלוטת יותרת התריס

ד''ר יהב אורון
    12/10/2009

טל שלום,

התוצאות שאת מתארת יכולות להתאים לאדנומה של בלוטת התריס אך אין לדעת בוודאות לפני ביצוע של הדמיה של הצוואר (על שמע, מיפוי של הבלוטות). גם לאחר זיהוי וודאי של אדנומה של הבלוטה, למשל, יש עוד גורמים בהם אנו מתחשבים: גיל המטופל, מחלות רקע. אני בטוח שהרופא המטפל בכם לוקח את הנ"ל בחשבון ולא יחליט לפני השלמת הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול בפרוטיס
    מיקי
    07/10/2009

לפני מספר חודשים גיליתי נפיחות ליד האוזן.
    רופא אאג הפנה אותי לאולטרה סאונד . תשובה: פרוטיס שמאל תהליך 2.7*0.8*2.7 ס"מ נראב סולידי אך לא אחיד,עם איזורים ציסטיים קטנים.
    הופניתי לfna , תשובה : acellular . בזמן הבדיקה אמר לי הרופא "נראה לי שהחומר שומני "
    הופניתי ל ct תשבה: תהליך שומני מתאים לליפומה.
    הלכתי שוב ל fna במכון אחר ושוב, בזמן הבדיקה אמרה הרופאה באולטרה סאונד זה נראה כמו גידול שומני. תשובה של הפטולוגיה: אי אפשר לאבחן.

מה עושים ? איך מטפלים ללא אבחנה מדוייקת ?

לקביעת תור
    סגירה
    גידול בפרוטיס

הוספת תגובה

• גידול בפרוטיס

פרופ` אבירם נצר
    07/10/2009

מיקי שלום,
    לדעתי, אין מנוס מניתוח להסרת הגוש. גם אם אכן מדובר בגוש שומני, הגוש ילך ויגדל עם הזמן. ככל שהגוש גדול יותר, כריתתו תהיה מורכבת וקשה יותר. בנוסף, אף פעם אי אפשר להיות בטוחים לחלוטין שלא תחול השתנות ממאירה גם של רקמה שומנית טבה (גידול שפיר).
    תשובה פתולוגית מדוייקת וסופית, תתקבל כנראה רק כאשר הגוש יכרת וישלח לבדיקה.

בברכת חג שמח ובריאות מלאה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    04/10/2009

היי ד'ר
    לפני כשלושה שבועות הבחנו שינוי בהתנהגותה של אמי הפרעה בזיכרון, בילבול,ירידה קוגניטיבית שהתבטאה בעיקר בהפרעת זיכרון והתמצאות.ללא כאב ראש
    לאחר בדיקת ct אשר הדגימה תהליך תופס מקום פרונטאלי משמאל, עים סימני לחץ ובצקת סביבו
    הומלץ לנתח את אימי,
    אימי שוחרה לביתה ללא בדיקת mri ונוטלת כדורים..נגד פירכוסים וכדורים שמקלים על הבצקת"..
    הננו מודאגים מאד ולא יודעים מה לעשות איזו החלטה לקבל
    האם לבצע את הניתוח ומה ההשלכות של ניתוח זה?
    אם ניתנת לנו האפשרות לבחור בית חולים אחר לפי חוק? ומה ההליך הדרוש לשם כך
    בית החולים לא מוכן לתת לאימי בדיקת mri הוא מתנה את הבידקה בהתחיבות שתונתח אצלהם..
    אשמח לכל מידע נוסף
    תודה דנה,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גידול מוחי

פרופ` אבירם נצר
    04/10/2009

דנה שלום רב,
    אני חש היטב בחרדה שבה את ומשפחתך נמצאים. קשה לי מאד לייעץ לך מה לעשות. ממה שאת מתארת, אני מבין שחייבים לנתח את אימך. לגבי המחלקה המנתחת, אני מנוע מלייעץ לך איפה "כדאי" להנתח אך אני בהחלט ממליץ לכם להתעניין אצל בני משפחה ידידים שכנים וכד' שמתמצאים בתחום ולקחת אותה להתייעצות נוספת אצל נוירוכירורג מומחה וקיימים רבים כאלה בארצנו הקטנה. נוירוכירורג יוכל לבטח לייעץ לך בצורה ספציפית יותר לגבי סיכוני וסיבוכי הניתוח האפשריים, מידת הדחיפות של הניתוח וכמובן יכול לכוון אותכם לאיזה בית חולים לפנות.
    עקרונית!!, חוק בריאות ממלכתי מאפשר לך לבחור באיזה בית חולים את מעוניינת לעבור את הטיפול. יחד עם זאת לעיתים קופות החולים לא מאפשרות את חופש ההחלטה.
    אני מקווה שעניתי ולו חלקית, על מקצת משאלותיך.
    בברכת החלמה מלאה לאימך חג שמח ומועדים לשמחה לכל משפחתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עינת
    04/10/2009

שלום רב,
    האם ישנם מקרים רבים בהם האדם סובל ממגרנה הרבה זמן והרופאים לא יודעים כי זה מגידול בראש?
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מיגרנה

פרופ` אבירם נצר
    04/10/2009

עינת שלום רב,
    תודה על שאלתך. פרוש השם מיגרנה הוא: כאב ב"חצי ראש". הכאב המיגרנוטי הקלסי מופיע במחצית הקרקפת. יחד עם זאת למיגרנה יש הרבה פנים וצורות. גם גידול בראש יכול להופיע עם תסמינים שונים בהתאם לסוג הגידול, מיקומו וקצב גדילתו.
    בכל מקרה של כאבי ראש ממושכים או התקפי כאב בתדירות גבוהה, חובה!! להבדק ע"י רופא המתמחה בתחומים אלו, בד"כ נוירולוג. חזקה עליו, שלפני שיאבחן שמדובר במיגרנה, ישלול בין השאר סיבות אורגניות אחרות לכאבי ראש, ובכללן אפשרות של גידול מוחי.
    לשאלתך עינת, הרבה מאד אנשים סובלים מכאבי ראש שונים ומשונים ומתהלכים עם אבחנה של "מיגרנה" בלא שעברו בירור בסיסי לסיבת כאבי הראש. בהחלט אני ממליץ שכל מי שסובל מכך בתדירות גבוהה יבדק ע"י רופא מיומן.
    בברכת מועדים לשמחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד למקרואדנומה היפופיזית בגודל 4ממ
    יאיר
    24/09/2009

בן 29 סובל מאי ספיקת כליות כרונית על רקע רפלוקס בשנת2005עשיתי בדיקה של הורמון גדילה
    (נשלל אקרומגלי) עקב גדילה בכפפות הידיימ ורגליים וגלים בעור הקרקפת ובנןסף לבדיקת הורמון
    עשיתי ctמוח
    תוצאה של הורמון היתה תקינה בקשר לבדיקת ct התוצאה -
    תהליך הפודנסי מעוגל במרכז ההיפופיזיה שגודלו כ-5-4ממהחשוד למיקרואדנומה
    הרופא בקש להמתין 6חודשים ולחזור על בדיקות -ועד פעמם תוצאה תקינה של הורמון ואותה תוצאה של ctמוח אחרי כשנה עשיתי בדיקת MRIוגם בדיקה של ההורמון ותוצאות תקינות
    1- השאילה שלי מה המשמעות של מיקרואדנומה היפופיזית
    2 - האם הגודל שנזכר יכול לגדל אחרי שנים
    3- האם צריך לעשות בדיקות עוד פעם
    4-במידה ויש דבר כזה (מקרואדנומה) איך מטפלים אם זה היה בגודל קטן או גדול
    5-האם יש לו קשר עם אי ספיקת כליות
    תודה מראש

הוספת תגובה

• חשד למקרואדנומה היפופיזית בגודל 4ממ

פרופ` אבירם נצר
    24/09/2009

שלום רב,
    מדובר בגידול זעיר שהתגלה באופן אקראי בבדיקת CT. כוון שאין לך שום תלונות על הפרעות עקב הגידול וכיוון שהגידול אינו מפריש הורמונים, אין צורך לטפל בו כל עוד אינו גורם לשיבוש המערכת ההורמונלית או לתלונות הקשורות בלחץ של הגידול על איברים חיוניים.
    יש להמשיך לעקוב אחר הגידול באמצעות MRI אחת לשנה לערך ואחר רמות ההורמונים בדם.
    מאד יתכן שהגידול לא ישתנה במשך שנים, אך תיתכן גם אפשרות שבשלב מסויים הגידול יתחיל לצמוח ואז לא יהיה מנוס אלא לכרות אותו.
    לא נראה לי שיש קשר בין האי ספיקה הכילייתית ממנה אתה סובל לבין הופעת הגידול, אך רצוי שתתייעץ עם האנדוקרינולוג שמטפל בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה בעורף
    עדי
    24/09/2009

שלום רב,
    אני בת 28 מעשנת, לפני כשבוע גיליתי בלוטה בצד שמאל בין העורף לראש, הבלוטה עצמה לא כואבת אבל מסביב כואב לי ויש לי הקרנה לצד שמאל של הראש,
    (אציין שעברתי תאונת דרכים לפני כשבועיים)
    גם כשאני מסובבת את הראש לצד ימין, כואב לי.
    הייתי אצל נוירולוג שאמר כי זה שריר תפוס.
    האם נשמע הגיוני???

לקביעת תור
    סגירה
    בליטה בעורף

הוספת תגובה

• בליטה בעורף

ד''ר יהב אורון
    24/09/2009

עדי שלום,

בשריר תפוס אין בדר"כ בליטה ממוקמת. יתכן שאת מרגישה את השריר כולו כשהוא מתוח ו"תפוס" כבליטה. הייתי מתייעץ גם עם רופא המשפחה שלך באשר לממצא. במידת הצורך הוא יפנה אותך לרופא אאג.
    גמר חתימה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיית הניתוח -אודה לתשובתך המהירה
    רעות
    23/09/2009

שלום,
    אבי לאחר איבוד הכרה והתמוטט
    אושפז בבית החולים בלינסון. נאמר כי יש לו גידול שפיר בחלק אחורי שמאלי של הראש בגודל של 3 ס"מ לאחר שהיה אמור להיכנס לניתוח הוחלט לפתע לשחרורו ולתאם ניתוח שוב רק לאחר יותר מ 10 ימים [ גם תאריך זה משוער, לפי הנאמר ע"י הרופאים המטפלים]
    כאמור אחרי כמה ימים מלחיצים נשלח אבי הביתה עם תרופות נגד פירקוסים [ אשר גרמו בהתמוטטות הראשונה שבגינה אושפז ].
    מה אתה מציע לעשות?
    האם זה מספיק אחראי מצד הרופאים לדחות ניתוח מסוג זה?
    האין המצב יכול להחמיר לאחר איבוד הכרה שנוצר מבצקת במוח כתוצאה מהגידול.?
    האם כדאי לקבל חוות דעת נוספת?

כמו גם אשמח לדעת מה כמה הם סכויי ההצלחה לצאת מהניתוח שלם ובריא אם אבי בן ה 60 בסך הכל בן אדם בריא עד עתה?
    תודה

הוספת תגובה

• דחיית הניתוח

פרופ` אבירם נצר
    23/09/2009

רעות שלום,
    אני מבין את החשש הכבד שלך שדחיית הניתוח עלולה להחמיר את מצבו של אביך, אך תהיי סמוכה ובטוחה שגם הרופאים המטפלים באביך, מודעים למשמעות הדחייה. חזקה על הרופאים ששקלו היטב את עיתוי הניתוח. אחת מהשנים, או שהחליטו שמצבו של אביך אינו מאפשר עדיין ניתוח, מסיבות שונות, או שהם נדרשים לנתח חולה אחר אשר להערכתם נזקק לניתוח דחוף יותר. בפני הרופאים המנתחים עומדת מערכת שיקולים מורכבת ביותר שלא את ולא אני יכולים להיות מודעים לה.
    אני מציע שתדברי אם אחד הרופאים הבכירים במחלקה, אני סמוך ובטוח, שהוא יסביר לך לפחות חלק משיקולי הדחייה.
    לגבי מצבו של אביך, קשה לי חוות דעתי, כי אין לי מספיק מידע לגבי מיקומו המדוייק של הגידול, על אילו מרכזים חשובים במח הוא לוחץ ומה סוג הגידול. שוב, אני משוכנע שאם תדברי עם הרופאים, הם יוכלו לתת לך פרטים נוספים על מצבו של אביך.
    בהחלט זכותך לבקש חוות דעת נוספת, לשם כך עלייך להצטייד בכל הפרטים הרפואיים כולל בדיקות ה- CT, MRI וכו' שנעשו. אני משוכנע שהרופאים המטפלים יסייעו לך במסירת התיעוד הרפואי.
    לגבי סיכויי ההצלחה של הניתוח, שוב, קשה לי לחוות דעה בגלל מיעוט הפרטים. יחד עם זאת, עצם העובדה שאביך בריא בד"כ, לבטח משפרת את מצבו ומגדילה את הסיכויים שיעבור את הניתוח ותקופת ההחלמה שלאחריו בצורה טובה יותר.
    אני מאחל לו החלמה מלאה ולך ולכל משפחתך ולכל בית ישראל שנה טובה, שנת אושר ובריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חני
    21/09/2009

האם בניתוח ראש חייב "לחתוך" את הראש או שיש אפשרות להוציא גרורה בעזרים חדשניים אם בכלל קיימים בתחום?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ניתוח ראש

ד''ר יהב אורון
    21/09/2009

חני שלום, אני מניח שאת מתכוונת לשאול אם חייבים לכרות את הגידול (ולא את הראש...). בחלק מהמקרים אנו יכולים לטפל בגידול באמצעות סוגים שונים של קרינה, לעיתים מדוייקת מאוד עד כדי כך שהנוירוכירורגים למשל מכנים אותה Gamma Knife ע"ש סוג הקרינה בה נעשה שימוש. כמו כן נעשה שימוש בתרופות כמותרפיות חדשות ולעיתים הניתוחים עצמם נעשים בשיטות אנדוסקופיות - כלומר באמצעות מצלמות - דרך האף למשל, על מנת לכרות גידול בלי להשאיר צלקות בפנים או בקרקפת. אין תשובה אחת לשאלתך כיון שהיא כללית ובכל מקרה של גידול שוקלים העניין לגופו. חג שמח ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס קרצינומה מדולרית
    לוריא
    12/09/2009

אם בפתלוגיה קרציונומה מדולרית באונה אחת שנכרתה בבלוטת התריס, איך ניתן לדעת בודאות שהאונה שנשארה נקייה. ואילו בדיקות צריכים לעבור כדי לוודא זאת.
    לוריא

הוספת תגובה

• בלוטת התריס קרצינומה מדולרית

פרופ` אבירם נצר
    13/09/2009

שלום רב,
    לא ניתן לדעת בוודאות שאין גידול באונה שנותרה, לכן בסוג זה של גידול מומלצת השלמת הכריתה גם של האונה השניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש - לחוץ.
    עמית
    12/09/2009

שלום דוקטור..

הנני סובל מכאבי ראש זה 4 שנים. הכאב בא והולך והינו מופע בצד שמאל של הראש איזור הרכה, לסת עליונה ומאחורי אוזן שמאל(ממש מאחרי התנוך). לפני כשלוש שנים ביקרתי אצל נוירולוגית אשר ביצעה בדיקה נוירולוגית ולא זיהתה כל ממצא. לאחרונה הכאב נהיה בולט יותר (אני מצוננן ובזמן קינוח האף אני מרגיש לחץ מכאיב בראש ובצוואר ומעט בצד ימין של הראש. הצד שכאב לי תמיד עכשיו כואב מעט יותר. (אולי מדובר בדלקת בסינוסים? הכאב מופיע בנוסף מעל גבה שמאלית ). האם ייתכן קשר בין כל התופעות? האם משך הזמן שהכאב נמצא אצלי יכול לפחות להרגיע שלא מדובר בממאירות? האם ייתכן משיניים? רוצה לציין שאני אוכל ולועס רק על לסת שמאל כבר הרבה שנים האם ייתכן קשר? . ברצוני להוסיף שלפני 8 שנים עברתי סמינומה כולל כימו. מאז אני נקי. בן 36. בלילה הכאב אינו מפריע לי כלל, ושוב הוא לא נוכח תמיד.
    הדאגה היחידה אותה אני מבקש להסיר הינה - האם ייתכן גידול מוחי וזאת לאור התקופה הארוכה שאני חש את הכאב (ההחמרה מורגשת רק בשבוע האחרון בו אני מצונן.

תודה על הייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש - לחוץ.

הוספת תגובה

• כאבי ראש

פרופ` אבירם נצר
    12/09/2009

שלום רב,
    מיחושי הראש יכולים להיות ממספר סיבות, כגון, סינוסיטיס, בעיות בפרקי הלסת וכאבי ראש מיגרנוטיים. נראה לי שהסבירות לגידול בראש לפי תאורך, די נמוכה, אם בכלל.
    אני מציע שתיגש להבדק אצל רופא המשפחה שלך, הוא כבר יפנה אותך לביצוע הבדיקות הדרושות לבירור סיבת כאבי הראש.
    לא נראה לי שיש סיבה ל"לחץ" מיותר
    איחולי בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה מאחורי האוזן
    שימעון
    07/09/2009

שלום,

צצה לי בליטה מאחורי האוזן. זה לא מרגיש כמו עקיצה וזה במקום שקשה לחשוב שיתוש עקץ. הבליטה אינה כואבת ואין לי כל הפרעות שמיעה. מה זה?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בליטה מאחורי האוזן

הוספת תגובה

• בליטה מאחורי האוזן

פרופ` אבירם נצר
    08/09/2009

ראובן שלום,
    בליטה מאחורי האוזן יכולה להיות של זיז המסטואיד אשר נמצא אנטומית מאחורי האוזן. יכולות להיות גם בליטות של קשרית לימפה קטנה שגדלה עקב זיהום או תהליך אחר במקום.
    סיבה נוספת, היא ציסטה של בלוטת זיעה או חלב שרבות מהן נמצאות באיזור.
    בכל מקרה, אם אתה חרד ולא רגוע, גש ותיבדק ע"י רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה