פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש ממושכים
    נורית
    23/01/2010

שלום, אני בת 34 וסובלת כבר יותר משנה מכאבי ראש ממושכים. לפני כשנה התחילו לי הכאבים והיו ברמה כזו שלא הייתי חייבת לעתים להעזר בכדורים לשיכוך כאבים, אך מאחר והייתי מאוד לחוצה מהתופעה נבדקתי ובין היתר עשיתי בדיקת עיניים, אא"ג וכן C.T. שכולם יצאו תקינים.
    אחרי כחצי שנה פסקו הכאבים בהדרגה וחזרתי לחיים נורמליים.לפני כחודשיים החלו להופיע אצלי כל מיני תופעות מוזרות שאינני יודעת אם הן קשורות לכאבי הראש או לא:
    עין ימין שלי ריצדה/קפצה במשך ימים שלמים עם הפסקות קצרות, כשהייתי קמה במהירות מהמיטה היתה לי תחושה קשה בגוף שאינני יכולה ממש לתאר- כאילו אני חייבת אוויר דחוף, או שאני מתעלפת.. החלו אצלי כאבים חדים בארובות העיניים בצורה של פולסים קצרים..אם התעטשתי אז הרגשתי בזמן העיטוש כאב חד בראש בעורף השמאלי.. כשהתכופפתי חשתי לחץ חזק בראש שאילץ אותי להתיישר מיד..קיימת אצלי בחלק מן הזמן תחושת בחילה קלה.. ועוד כל מיני תופעות מוזרות.
    לפני כשלושה שבועות החלו אצלי שוב כאבי הראש כשהפעם יש לי תחושה שהם יותר חזקים ומציקים. אני נאלצת לקחת כדורים לשיכוך כאבים וממש מוטרדת ממה יכולות לנבוע כל התופעות שלעיל.
    אבי ז"ל נפטר בגיל 45 מגידול סרטני במוחו ואני ממש מודאגת.ממה יכולות לנבוע כל התופעות הללו? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש ממושכים

הוספת תגובה

• כאבי ראש ממושכים

פרופ` אבירם נצר
    23/01/2010

נורית שלום,
    התלונות שאת מתארת, מצטיירות כבעיה מורכבת הדורשת איבחון מסודר. אני ממליץ שתגשי לרופא המשפחה שלך ותתייעצי עמו, לגבי המשך הבירור. אני משער שיש מקום לבדיקת נוירולוג גם כן.

בברכת החלמה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

נורית
    23/01/2010

דר' שלום, האם תוכל בכל זאת להרגיע אותי ולהגיד האם ישנו סיכוי שזהו חס וחלילה גידול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש

פרופ` אבירם נצר
    23/01/2010

נורית שלום,
    בהנחה שה- CT מח שבצעת אכן היה תקין, הסיכוי לגידול הוא קלוש. בכל אופן רצוי שנוירולוג יבדוק אותך ויעריך מחדש את הבדיקות שבוצעו ובמידת הצורך יפנה אותך לביצוע בדיקות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

נורית
    24/01/2010

דר' שלום,
    רציתי לשאול: את הC.T. ביצעתי לפני כחצי שנה, האם יתכן שמשהו בכל זאת התפתח מאז?
    דבר נוסף: הכאב מתרכז כיום באיזור שמאחורי האוזן השמאלית, ומשם הוא מקרין לעתים גם למקומות אחרים בראש ובעיקר למצח. האם הC.T. מוח מכסה גם איזור זה של מאחורי האוזן והעורף האחורי?

רופאת המשפחה גורסת כי מדובר בסך הכל בסינוסיטיס והיא איננה מתייחסת לכל הסימפטומים שציינתי אלא כתופעות של סינוסיטיס. הייתכן?

אילו בדיקות עליי בכל זאת לבקש בעקבות כל האמור לעיל בכדי לגלות מה באמת יש לי?

בתודה,

נורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש

פרופ` אבירם נצר
    24/01/2010

נורית שלום,
    אני מניח שה- CT כוון גם לאיזור העורף והאוזניים. אם יש שאלה של סינוסיטיס כסיבת המיחושים, וזה בהחלט אפשרות סבירה, רצוי שתתיעצי פעם נוספת עם רופא א.א.ג.
    מאד לא סביר שמשהו חריג התפתח בתוך פחות מחצי שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורית

נורית
    24/01/2010

דר' נצר שלום,
    קודם תודה רבה על המענה המהיר ועל הסבלנות..:)

אני מקווה שבאמת כל המיחושים הללו כולל כאבי הראש הם תסמינים לדברים פעוטים ולא מה שחששתי ממנו. בכל זאת החלפתי היום רופא משפחה כי רציתי לקבל נקודת מבט של עוד רופא לבעיה שלי. הרופא אכן אמר שאין לי מה לחשוש וככל הנראה זו איזושהי דלקת בתוך הראש (?) שמשפיעה על עמוד השדרה (?) ובעקבות כך גם על המוח...(לא ממש הבנתי..) הוא נתן לי כדור בשם rokacet plus(m) cap cf ואמר שאם הוא לא יעזור לי לחזור ונמשיך עם הבירורים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש

פרופ` אבירם נצר
    24/01/2010

נורית שלום,
    אני מקווה שנרגעת מעט.
    תרגישי טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה חזקה בראש
    מגי
    21/01/2010

לפני חודשיים השתמשתי בקרם חדש לשיער,למחרת הרגשתי צריבה חזקה בקרקפת ובצד השמאלי בראש למעלה.רופאת עור הפנתה אותי לנורולוג מאחר ואיו אודם או פצעים בקרקפת.
    יש לציין שאיני משתמשת יותר בקרם זה אך תחושת הצריבה אינה מפסיקה, לפעמים לחצי יום לפעמים יום שלם.
    הצריבה בעיקר בחלק השמאלי של הראש מאחורי האוזן,וובחלק העליון של הראש. ופעם אחת הרגשתי צריבה בצד שמאל של הפנים ואח"כ בכל הפנים.
    בבדיקה אצל נורולוג נמצא שיש רגישות ניכרת באזור עצב אוקסיפיטלי משמאל שיכול להסביר את התלונות הסנסוריות.
    קיבלתי תרופה בשם אינדוויס 25 מ"ג פעם ביום למשך 10 ימים ואין שיפור בכלל.
    מה עליי לעשות עכשיו?אני נורא בלחץ ולא יודעת לאן עליי לפנות?האם עליי לעבור בדיקת C/T
    האם רופא נורולוג הוא הכתובת הנכונה?האם עליי ללכת לרופא אלרגיה? האם מצב זה מסוכן?
    אני בחרדה גדולה ולא יכולה לסבול תסמינים אלו, אנו עזרו לי בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    צריבה חזקה בראש

הוספת תגובה

• צריבה בעור הקרקפת

פרופ` אבירם נצר
    22/01/2010

מגי שלום,
    את יכולה להיות רגועה. אין כנראה סיבה לחרדה שלך. לפי תאורך, הצריבה בכל זאת קשורה לרגישות כלשהי לקרם שבו השתמשת. אם לא תחלוף בתוך זמן סביר של מספר שבועות, יש מקום להתייעץ אולי עם מרפאת כאב.

הרבה בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בקרקפת

מגי
    22/01/2010

תודה על תשובתך, אני לא משתמשת בקרם כבר חודש ימים האם זה מספיק זמן כדי לפנות למרפאת כאב?כמו כן יש לי תור ליום א הקרוב לרופא אלרגיה האם לגשת אליו או שזה מיותר?
    מאחר והרולוג קבע שאין קשר בכלל לקרם?
    אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בקרקפת

פרופ` אבירם נצר
    23/01/2010

מגי שלום,
    בהחלט מומלץ שתתייעצי עם אלרגולוג. אם לא תחלוף הצריבה, תפני למרפאת הכאב.
    בברכת החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בראש

מגי
    03/02/2010

ד"ר אבירם שלום,
    לפני השאלה שלי אני רוצה להודות לך על העבודה הנפלאה שאתה עושה בפורום .
    פניתי למרפאת כאב כמו שכתבת ושם זיהו רגישות ניכרת באזור מוצא עצב אוקסיפיטלי משמאל.
    קיבלתי זריקת קוריטיזון בצוואר במינון של 40 מ"ג והיום אני שבוע אחרי ועדיין אינני מרגישה שיפור משמעותי. הצריבה מופיעה בפרקי זמן קצת יותר ארוכים. אך לא נעלמה האם מצב זה נורמלי?שכן הבנתי שזריקה אמורה מאד לעזור.הבנתי גם מהרופאה במרפאת כאב שיש מצב שאצטרך לקבל זריקה נוספת.במידה והצריבה תחזור.כמו כן מאז הזריקה ישלי כאב בצוואר .
    משפחתי לוחצת עליי לעבור בדיקות S.T האם יש צורך בבדיקה זו?
    אשמח לקבל את דעתך בנושא מאחר ורופא המשפחה אינו יודע לענות לי על שאלות אלו.
    ובמרפאת כאב שאני מטופלת אין מי שיענה לי עד חודש מרץ.
    אודה לך על תשובתך ושוב יישר כוח על עבודתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בקרקפת

פרופ` אבירם נצר
    06/02/2010

מגי שלום רב,
    אני שמח שחל שיפור במיחושיך. לדעתי, עדיין מוקדם לצפות את התוצאה הסופית, בהחלט יתכן שתזדקקי להזרקה נוספת. הרגישות בצוואר הינה חולפת קרוב לודאי, וקשורה בהזרקה עצמה.
    לגבי הצורך בהמשך בירור, אני מציע שקודם תמתיני להשפעת הטיפול בכאב. אם הוא יימשך, יהיה עליך להתייעץ עם רופא המשפחה.
    תודה על המחמאות. תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחצים בחלק השמאלי של הראש

הדסה
    09/03/2011

מגי שלום,

אני רואה שהבעיה שלך היא לפני כשנה בערך, גם אני סובלת מאותה תופעה אותה את מתארת, כאבים בחלק העליון שמאלי של הראש, מאחורי האוזן השמאלית ובחלק האחורי שמאלי של הראש, אני מאוד פוחדת לגשת למרפאה, האם הלחצים עברו לך?
    אודה לתגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Total thyroidectomy
    לירז
    20/01/2010

עברתי ניתוח להסרת בלוטת התריס בעקבות חשד לפפילרי.
    כיום יש לי קליפס לעצירת כלי דם.
    האם זה מקובל להשאיר קליפס באיזור הניתוח? האם יש חשש כלשהו ומתי אפשר, אם בכלל להוציא אותו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    Total thyroidectomy

הוספת תגובה

• קליפס

ד''ר יהב אורון
    20/01/2010

לירז שלום,
    סגירת כלי דם בעזרת קליפס הינה שיטה מקובלת מאוד לסגירה של כלי דם במהלך ניתוח. אין צורך להוציאו ואין כל חשש שיגרום נזק או סיבוך. אפשר לחיות איתו עד 120.
    בברכת בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת בעקבות דלקת אזניים
    שולי
    19/01/2010

בת 50 אחרי דלקת אוזניים (בצד ימין), אחרי הטיפול הרגשץי חוסר יציבות וסחרחורות שממשיכות עד היום (הדלקת הייתה לפני כחצי שנה), זה מפריע בתפקוד וסוגר אותי בביתץ האם זה תופעות EMG נראה תקין כמו גם בדיקות הדם שעשיתי.
    בבדיקות CT התגלה נוזל בתאים המסטואידייים?
    האם זה יעבור ?
    תודה

הוספת תגובה

• סחרחורת

ד''ר יהב אורון
    19/01/2010

שולי,
    אם מדובר בדלקת של האוזן התיכונה - היא יכולה לגרום לתחושת סחרחורת במהלך המחלה ולאחריה. העובדה שתוצאת בדיקת ה-ENG תקינה לא מעידה בהכרח כי האוזן חזרה לתפקוד מלא. טיפול פיזיותרפי וסטיבולרי יכול להועיל. לבסוף המהלך הטבעי של החלמה והטיפול הנ"ל יעשו את שלהם ותוכלי לחזור לחיים נורמליים.
    החלמה מהירה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר יציבות סחרחורת

אורלי ויסברוט
    08/06/2011

שלום. אני סובלת כבר חודש ויותר מסחרחורת בעיקר כאשר אני מניעה את הראש מצד לצד או למעלה למטה מה עלי לעשות? סי טי של המוח היה תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר יציבות סחרחורת - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    09/06/2011

אורלי שלום,
    אני מציע שתיבדקי אצל רופא א.א.ג. כדי לאבחן את סיבת הסחרחורת ולטפל בהתאם.
    בברכת החלמה מהירה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חנה
    12/01/2010

שלום..
    המחלה הידרוצפלוס התפרצה שבני היה בן חודש וחצי, הוא עבר את הניתוח של השאנט וניקוז נוזלים מהמוח, בבגרותו של בני התברר שעקב המחלה יש לו בעיות מוטוריות .
    שאלתי היא:

היום בני בן 21 [לא גיוסו את בני לצבא עקב המחלה ], ולאחר שהלכנו לבדיקה בעקבות אי גיוסו התברר שהשאנט נותק ממזמן מהמקום, ושאלנו את הרופא האם מומלץ לעשות ניתוח בכדי להוציא את השאנט והרופא אמר שהשאנט התחבר לחלק מגופו ולכן לא צריך להוציאו, כי אינו מזיק.
    שאלתי היא האם המחלה הידרוצפלוס יכולה להתפרץ אצלו בעתיד ולגרום לו לנזק מסויום?

אשמח אם תענו לי על שאלתי כי אני בחרדה מתמדת לעתידו ..

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הידרוצפלוס

ד''ר יהב אורון
    12/01/2010

חנה שלום,
    במושא זה אני מציע להיוועץ בנוירוכירורגים בפורום המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת US של הרקמות הרכות בצוואר
    צור
    10/01/2010

שלום דר'. בצעתי היום בדיקת US חוזרת לבלוטת התריס, ללא שינוי מבדיקה קודמת. ואולם
    הרופאה התעקשה לבדוק/לסרוק גם את בלוטות הלימפה וזו תוצאת הבדיקה:
    משמאל: בצוואר אמצעי בשרשרת ג'גולארית הודגמו מס' בלוטות לימפה שהגדולה בינהן ברוחב 0.5 ס"מ, עם מבנה US היפואקוגני מהרגיל ולא סדיר.
    מימין: לא הודגמו בלוטות לימפה. מימין בוצע "ניקוי" בלוטות לימפה לאחר מלנומה על תנוך אוזן ימין, לפני 45 שנה, בגיל 15.כמו כן ניתנו הקרנות.
    כיום קיים גידול שפיר (?) שנראה כשוונומה בג'גולאר פורמן מימין, הוצא לפני 18 גידול שפיר שישב
    על חוט השדרה בגובה C5 עד C7. בבדיקת MRI אחרונה נתגלה גידול שנראה כמו שוונומה אקוסטית בצד שמאל, וכן הודגמה בלוטת תירואיד מוגדלת. קימים מספר קשרים, ללא ממצא פתלוגי בבדיקת FNA.
    האם הדגמת הבלוטות מהיום דורשת בירור דחוף? האם יתכן קשר לגידולים שהזכרתי לעיל?
    תור לרופא אא"ג יש לי רק בעוד זמן רב.
    תודה,
    צור.

הוספת תגובה

• בדיקת US של הרקמות הרכות בצוואר

פרופ` אבירם נצר
    11/01/2010

צור שלום,
    הקשריות המתוארות, בגודל עד כ- חצי ס"מ הן כנראה תקינות, בכל אופן גודל כזה אינו מחשיד לגידול.
    נראה לי שמדובר בקשריות תגובתיות, ולא בגרורות.
    צור, נראה לי שאין לך סיבה לדאגה. בכל אופן אני ממליץ שתתיעץ עם רופאך.
    בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת MRI
    שמואל
    31/12/2009

שלום דר אני בצתי בדיקה של MRI מוח ויש לי שאלה בבקשה בפינוח יש [1] מוקדיםבעלי אות גבוה בT2 בספלנום של קורפוס קלוזום משני הצדדים ובחומר הלבן באונות הפריאטליות מאחור ובאונות האוקסיטליות דר מה הכבנה לזה [2] יש גם תהליך תופס מקום בסינוס הקברנוזי משמאל בקוטר משוער של 1.80 סמ על 8.9 סמ דק מה הכבנה בקשר לשני המימצאים תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת MRI

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר יהב אורון
    03/01/2010

שמואל שלום,
    קשה להתייחס לבדיקת הדמיה בלי לדעת מדוע בוצעה ובלי לראות את הבדיקה עצמה. לפיכך איני יכול לענות על השאלות. הצעתי - פנה בחזרה לרופא ששלח אותך לבדיקות. אשמח לעזור בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הלשון + קשר לימפטי
    יפעת
    28/12/2009

לאחי בן ה-26 התגלה גידול סרטן תאי הקשקש בלשון T2 N1 M0 עם גרורה בבלוטות הלימפה מצד ימין.
    הוא מטופל במרפאת פה ולסת בתל השומר, שם הומלץ על 1/3 כריתה של הלשון + הוצאת בלוטות הלימפה בצוואר בצידו הימני, ולאחר מכן טיפול הקרנות.
    שמענו שבבילינסון ישנה אפשרות לניתוח יותר ממוקד שבו בוחנים בזמן הניתוח את גודל הגידול ומוציאים אותו בהתאמה.
    1. האם למישהו יש יותר מידע על האפשרויות השונות לניתוח .סוגי ניתוחים או יכול להמליץ על קישור טוב באינטרנט לקריאה?
    2. . אנו מעוניינים להתייעץ עם פרופ פיינמסר באופן פרטי בדחיפות האם מישהו יודע היכן ממוקמת המרפאה שלו ומהו מס הטל?
    כיון שמדובר בניתוח שמערב צוות רב-מערכתי (פה ולסת ,א.א.ג) איננו בטוחים מהו השיקול המכריע בבחירת ביה"ח .רופא מנתח- האם למישהו יש עיצה?

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן הלשון + קשר לימפטי

הוספת תגובה

• סרטן לשון

מירי שירה בן
    04/01/2010

יפעת שלום,
    לפני כשנה עברתי את אותו הסיפור, נותחתי ע"י פרופסור פיינמסר בבלינסון פלוס שחזור חלקי של הלשון. אם את צריכה קצת פרטים את מוזמנת להתקשר.
    רפואה שלמה
    מירי 052-4410700

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי MRI
    ענבל
    27/12/2009

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי MRI

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר יהב אורון
    27/12/2009

ענבל,
    הודעתך התקבלה ללא תוכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר נצר שלום
    עמי סהר
    27/12/2009

הייתי אצלך במרפאה לפני כשבועיים לגבי פלואומורפיק אדנומה ודיברנו על שילוב עם נירוכרוגים לנתח דיסק בנוסף עדיין לא קיבלת ממך תשובה.
    בנוסף שאלתי מה ההבדל במקרה שלי, הוצאת הגידול +שוליים לבין הוצאת כל האונה השיטחית מה ההשלכות והאם מבחינה אסטטית יש הבדל ??
    בבית החולים שנותחתי בעבר עם תירואיד נאמר לי שהם לא לוקחים סיכון של הישנות המחלה ולכן הם מוצאים את כל האונה השיטחית כך הם עובדים אז למה ומדוע? ומה עדיף ?

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר נצר שלום

הוספת תגובה

• אדנומה פלאומורפית

פרופ` אבירם נצר
    27/12/2009

עמי שלום,
    ניסיתי להתקשר אליך אך הטלפון היה מנותק או לא זמין. דיברתי עם הנוירוכירורגים (פרופ' סוסטיאל), הוא ממליץ שלא לשלב את הניתוחים אלא לבצע אותם בדירוג.
    לגבי ניתוח כריתת האדנומה הפלאומורפית, אין הבדל גדול בין שתי הגישות. יש להוציא את הגידול עם שוליים בריאים סביבו כדי למנוע הישנות של הגידול. אין שום הבדל מבחינת החתך הניתוחי. על היקף הכריתה הניתוחית יכול להחליט המנתח רק בזמן הניתוח לפי הממצאים בבלוטה.
    אני מציע, שתעבור קודם את הכריתה של הגידול ובהמשך תתאם את הניתוח הנוירוכירורגי.
    אני מאחל לכך הצלחה מלאה בניתוחים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עמי סהר
    28/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול ממאיר בלשון+גרורה
    יהודית
    23/12/2009

לבן בגיל 26 התגלה גידול ממאיר בלשון+גרורה בבלוטת הלימפה, אנו גרים במרכז.
    באיזה בית חולים ובאיזו חלקה מומלץ לטפל

לקביעת תור
    סגירה
    גידול ממאיר בלשון+גרורה

הוספת תגובה

• גידול בלשון

ד''ר יהב אורון
    23/12/2009

יהודית שלום,
    קשה לי לענות על השאלה הזו. בכל מחלקות אאג, בכל הארץ, יש רופאים מצוינים אשר ידעו לטפל היטב בבנך. שיהיה בהצלחה והחלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה ליהודית. בקשר לגידול בלשון

מירי שירה בן
    04/01/2010

יהודית שלום,
    שמי מירי לפני כשנה גילו אצלי גם גידול ממאיר בלשון כשהייתי בת 27.
    אם תרצי לדבר או לשאול - בשימחה.
    שתהייה רפואה שלמה לבן.
    טלפון: 052-4410700

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ולחצים בראש
    גדי
    17/12/2009

שלום,
    עשיתי בדיקת C.T ראש וצוואר לפני 4 חודשים לערך והיא יצאה תקינה ב"ה.
    העניין הוא שמאז הבדיקה אני מרגיש הרבה יותר גרוע ובמיוחד בחודשיים האחרונים.
    יש לי לחצים בראש כל הזמן, ולפעמים בחילות וכאבי ראש.
    ביקשתי מהרופא שלי MRI והוא אמר לי בתגובה שאין טעם לבצע MRI אם ה C.T תקין.
    העניין הוא שה C.T לפני 4 חודשים!!! אז אולי חלה התפתחות (מקווה מאוד שלא) מאז בשינוי המבנה של המוח בחודש ואולי בחודשיים האחרונים? איך אפשר להסתמך על C,T שנעשה לפני 4 חודשים לקבוע מצב נוכחי? ואולי אפילו מקרינת ה C.T חס ושלום התפתח משהו בראש? מצב כזה אפשרי שיקרה?
    מה אפשר לעשות דוקטור לצורך השלמת הבירור?
    אודה לך על עזרתך,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ולחצים בראש

הוספת תגובה

• כאב ראש

ד''ר יהב אורון
    17/12/2009

שלום גדי,
    אני מניח שאת בדיקת ה-CT שביצעת ביצעו בשל כאבי הראש שלך. לא סביר שאותה בדיקה גרמה לשינוי מבנה המוח בראשך, בוודאי לא בקצב כזה מהיר. בדיקת ה-CT מעידה שמוחך תקין, ומבנה המוח שלנו לא משתנה בגיל הבוגר. פנה לרופא המטפל שלך אם הסימפטומים נמשכים. ניתן להוועץ בנוירולוג טרם ביצוע בדיקות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינת C.T
    גדי
    17/12/2009

שלום,
    עשיתי בדיקת C.T ראש וצוואר עם וללא חומר ניגוד. מה זה אומר?
    זה אומר שקיבלתי פעמיים קרינה מבדיקה עם חומר ניגוד ובדיקה ללא חומר ניגוד?
    מה הכוונה בכך?
    האם הסיכוי לפתח סרטן הוא גדול יותר כי עשיתי עם חומר ניגוד וללא חומר ניגוד?
    ובכלל מה הסיכויים שלי לפתח סרטן מבדיקת C.T ראש וצוואר?
    אני מאוד מודאג ואודה לתשובתך,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה
    קרינת C.T

הוספת תגובה

• CT

ד''ר יהב אורון
    17/12/2009

גדי שלום,
    נשמע שעברת בדיקה מקיפה שכללה שתי סריקות על מנת לשלול מצבים מסויימים שניתן לראות רק בעזרת תוספת חומר ניגוד. הסיכוי לפתח סרטן מסריקת CT הינו נמוך - אך קיים. קשה לחשב אותו בדיוק בשל מורכבות הנושא. לא הייתי מוטרד בשל בדיקת CT בודדת. קח בחשבון שאנחנו חשופים כל חיינו לקרינה טבעית המכונה "קרינת רקע". חשיפה של קרינה במהלך בדיקת CT ראש או צוואר שוות ערך לכ-200 ימים של חיים.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רויטל
    17/12/2009

אחי בן 22 סובל מפיסטולה במקום נדיר מתחת לגזע מוח עבר 4 צינתורים ע"י ד"ר שמעון מימון ללא הצלחה כעת מדובר על ניתוח כאשר אמרו לנו שיהיה מסובך וקשה המנתח שאמור לנתח הוא ד"ר נבו לאחרונה שמענו על ד"ר ספקטור שאלתי היא למי אתם הייתם ממליצים לפנות
    אנו מאוד חוששים מניתוח זה .
    קיבלנו גם חו"ד ממצנתר בחול שחושב שיצליח הרופאים בארץ סקפטים נשמח לתשובה מהירה תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פיסטולה

ד''ר יהב אורון
    17/12/2009

רויטל שלום,
    אני מציע להיוועץ בעמיתינו הנוירוכירורגים כיון שהבעיה שאת מתארת הינה בתחום הטיפול שלהם.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות ולחץ באוזן
    לנה
    11/12/2009

שלום רב,
    אני בת 32, 9 חודשים אחרי לידה שנייה. לפני 4 ימים התחילו לי בחילות שליוו כאב ראש לא מאוד חזק. כאב ראש די עבר למחרת אך הבחילות נשארו והן בשתנות במשך הימים בגלים עד להיעלמות.יחד עם הבחילות מופיע לחץ באוזניים.אני מאוד חוששת מגידול בראש. לפני שנתיים נעשה לי CT ראש ולא נמצא דבר. בימים אלה הייתי אצל שתי רופאי משפחה ושתיהן טוענות שאצלי הכל בסדר, כל הרפלסקים שנבדקו תקינים (עיניים, שרירים). האם בדיקות אלו מספקות? הרופא נתנה לי כדורי MODAL למספר ימים. ברצוני להדגיש שאני מאוד חרדתית, ככל שיותר אני חושבת על זה הסימפטומים מתחזקים (כאב ראש, בחילה, סחרחורת) וחוסר וודאות זאת פשוט משתקת אותי. אני באופן כללי בריאה.האם עלי להתעקש על עוד בדיקות? בבקשה תעזרו לי
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בחילות ולחץ באוזן

הוספת תגובה

• לנה

ד''ר יהב אורון
    11/12/2009

לנה שלום,
    תלונותיך אכן יכולות להלחיץ ולהטריד אך העובדה שהן נמשכות זמן רב, וש-CT מוח היה תקין מעידות שככל הנראה אין לך גידול. הייתי מתייעץ גם עם רופא אף אוזן גרון על מנת שיבדוק את אוזנייך. פרט לכך לא נשמע שיש צורך בבדיקות נוספות ונשמע שרופאותייך מטפלות בך היטב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה