מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה קורה לי? מרגישה שהולכת להשתגע מפחדאילנה24/05/2019
בחודשים האחרונים חשה תחושות של ריחוף ממש, מהפחד שלי גפ מדמיינת חוסר פרופורציות בגוף, פעם תחושה שאני קטנה ופעם גדולה, כשאני בחוץ זה אף מחמיר אני מרגישה כמו גרגיר. בנוסף התקפי חרדה. בשנתיים וחצי האחרונות חל המהפך לאחר פיטורים טראומתיים ומאז הרף של הפחדים והדמיונות רק עולה בפרט ששוב פוטרתי. מרגישה שאני הולכת להשתגע.
בת 56 גרושה ואמא לשלושה. ברגעים אלה הערך העצמי שלי פגוע עקב כך. והכי מתסכל שאף אחד לא יודע באיזה גיהינום אני חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות חריגות של הגוף
ד``ר אליהו סמואל28/05/2019לאילנה שלום
אילו תחושות מוזרות ומפחידות.
לרוב מקורם מפגיעה נוירולוגית ולא מפיטורים- יתכן והם היו בסמיכות ואולי הפיטורים נבעו מסיבות של כישורים קוגניטיבים שנפגעו עקב ההפרעה הנוירולוגית.
לכן הייתי מפנה אותך בדחיפות לנויורלוג לבצע בדיקה מעמיקה כולל הדמיית מוח. מקווה שאינך צורכת סמים או אלכוהול. לאחר שלילת גורם נוירולויג יש לפנות פסיכיאטר.
חבל לסבול באם יש פיתרון זמין ואפילו ללא עלות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת זוגתי משקרת לי כל הזמןליאור21/05/2019
היי ד"ר סמואל,
אני נמצא במערכת יחסים כבר שנתיים וקצת.
לאחרונה התחלתי להבין ולקלוט שבת הזוג שלי רוב הזמן משקרת. זה מתחיל בשקרים קטנים ואי דיוקים, וממשיך בשקרים גדולים ודברים שהיא מסתירה ואני מגלה רק בדיעבד.
אני ממש מתוסכל ופגוע מהעניין.
שקלתי להיפרד ממנה, אבל אולי היא לא עושה זאת בכוונה ומדובר בבעיה נפשית?
מה דעתך? אשמח לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים
ד``ר אליהו סמואל27/05/2019לליאור שלום
אין הבדל מה מקור השקר תמיד הוא מחבל בקשר. באם מקורו בהפרעה נפשית הוא קל יותר לעיכול - לכאורה. אבל שקר אחרי הכל הוא שקר.
לרוב מדובר בהפרעה נפשית - גם כאשר הוא מכוון.
השאלה היקפו והתגובה לעימות וגילוי השקר. וכמובן לנחיצות השקר ומה נסיבותיו. וביחס למי הוא נעשה?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכותרפיה גופנית ודרכי טיפולרגב19/05/2019
היי ד"ר סמואל,
מה היא, בעצם, פסיכותרפיה גופנית?
האם היא מטפלת בבעיות פיזיולוגיות שמקורן בנפש?
מה הן דרכי הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכוטרפיה גופנית
ד``ר אליהו סמואל27/05/2019לרגב שלום
זאת ווריאציה שאינה מובנת לי כלל. כי אם מדובר בפסיכוטרפיה למה גופנית. בכל פסיכטרפיה יש נקודות המתחברות לגוף . אבל לבצע הגפנה מודעת ולכאורה מחוייבת בכל פסיכוטרפיה נראה לי כלא מחייב.
כיום יש ריבוי שיטות בטיפול, וזה חלק מהנטיה למכירת האשליות הטיפוליות שהן לפעמים לא מעטות חסרות ביסוס.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעורר בלילה עם דופק לב מואץ וקוצר בנשימהמוש14/05/2019
ד"ר סמואל שלום,
בזמן האחרון אני מוצא את עצמי מתעורר בלילה עם דופק לב מואץ וקוצר בנשימה. הדברים האלו לא מתרחשים בזמן שאני ער. זה אורך בערך שעה ואז אני יכול לחזור לישון?
האם מדובר בהתקפי חרדה? למה זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מואץ וקוצר נשימה
ד``ר אליהו סמואל17/05/2019למוש שלום
קודם כל, וראשית לכל, יש לפנות לרופא המשפחה לצורך ברור רפואי. הפסיכיאטריה יכולה לחכות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין תרופות- האם זה תקין?שי07/05/2019
שלום ד"ר סמואל,
שלום ד'ר,
האם ניתן לשלב בין התרופות הבאות:
פקסט, בונסרין וולבוטרין?
האם קיימת התנגשות בין מרכיבי התרופות או שזה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות
ד``ר אליהו סמואל17/05/2019לשי שלום
הפורום אינו דן בסוגיות תרופתיות. יש לפנות לפוורם אחר.
אני מאמין שאין טיפול תרופתי ללא שילוב טיפול בשיחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירוזה נרקיסיסטית ואמפתיה- בירורגלעד01/05/2019
ד"ר סמואל שלום,
שאלה קטנה שמסקרנת אותי מאוד:
האם מי שמאובחן כסובל מנוירוזה נרקיסיסטית מסוגל בכלל לחוש אמפתיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירוזה נרציסטית
ד``ר אליהו סמואל05/05/2019לגלעד שלום
נוירוזה ונרציזם הם אוקסימורונים.
נוירוזה לרוב מקיימת יכולת לאמפטיה ואילו נרציזם פחות. כמובן שאין שחור לבן ויש דרגות ביניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשפוז לנערה עם אנורקסיהמנשה28/04/2019
היי ד"ר סמואל,
מה הם הקריטריונים לאשפוז נערה עם אנורקסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשפוז אנורקסיה
ד``ר אליהו סמואל05/05/2019למנשה שלום
אשפוז בכפיה מיועד למצבים מסכני חיים מיידים. כמו למשל דופק נמוך מאוד.
יש לדבר עם הרופא המאשפז ולשאול מה היו הקריטריונים לאשפוז שהיו בבחינת חובה וסיכון חיים מיידי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ממש כמו לבה רותחתלינוי21/04/2019
היי ד"ר סמואל,
אני מרגישה בזמן האחרון שאני כמו קומקום מבעבע. זרבובית שורקת. כל דבר קטן יכול לגרום לי לבכות/ לכעוס / להתפרץ.
לא ממש יודעת מאיפה זה בא.
אבל זה ממש מתסכל, ולפעמים מרגישה כאילו אני משתגעת.
איך ניתן להפסיק את פרץ התחושות האלה?
איך ניתן לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבה רותחת.
ד``ר אליהו סמואל27/04/2019ללינוי שלום
בהחלט אפשר לעזור. ולצורך כך יש לשלב טיפול תרופתי שתגובתו מיידי וטיפול בשיחות לעזרה לטווח הארוך.
יש לפנות לפסיכיאטר להערכה.
חבל על הסבל - כל עוד יש מענה ופתרון זמין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת וולבטרין והשמנה- בירורהילה17/04/2019
ד"ר סמואל שלום,
האם נטילת וולבטרין גורמת להשמנה ולפיתוח תיאבון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה על התאבון
ד``ר אליהו סמואל27/04/2019להילה שלום
הפורום אינו עוסק בתופעות לוואי של תרופות. יש לפנות לרופא המטפל.
אנו מאמינים שטיפול למצב נפשי מחייב גם שיחות טיפול בתרופות כערוץ יחיד אינו משיג את הפוטנציאל הטיפולי המלא, ויש להוסיף גם את ערוץ השיחות..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטרו אותי מעבודתי לאחר 6 שניםירון15/04/2019
ד"ר סמואל שלום,
פיטרו אותי מעבודתי לאחר 6 שנים.
מאז מרגיש בדיכאון והערך העצמי שלי הולך ויורד.
לא יודע איך להתמודד עם זה.
ממש חש תסכול, חרדות וסטרס בכל הגוף.
מייאש אותי.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת דיכאון לאחר פיטורין
ד``ר אליהו סמואל16/04/2019לירון שלום
תחושה קשה וכואבת. צריך להתרומם ולהיות אופטימי. ואם קשה הדבר צריך לפנות לאיש מקצוע רצוי פסיכיאטר. חשוב גם לדבר עם חבר קרוב ולהתעודד בתמיכתו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאניה דפרסיה ושקרים- בירורליאת10/04/2019
שלום ד"ר סמואל,
יש לי חברה טובה הסובלת ממאניה דפרסיה. שמתי לב שהיא בהתקף מאניה, היא ממש משקרת על כל דבר, לפעמים אף ממציאה סיפורים והופכת ליותר מניפולטיבית.
כאשר המאניה עוברת, היא חוזרת לעצמה ולא משקרת.
מאיפה נוצרים השקרים? מה הקשר ביניהם לבין המאניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים ומניה
ד``ר אליהו סמואל15/04/2019לליאת
הקשר אינו ישיר. היא כנראה מודעת למצבה וחפצה להסתירו. והדרך להסתיר היא דרך שקרים. כנראה שהשקרים אינם מוצלחים. את חברה שלה וכנראה היא מודעת לשינוי שחל בה. היא לא חפצה שתנברי בעולה. במניה עקרון החופש די מרכזי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי חברתי בעקבות התעללות בילדותתום07/04/2019
היי ד"ר סמואל,
אני בן 27. בתור ילד קטן עברתי התעללות פיזית וגם מילולית מצד תלמידים בשכבה שלי. זה נמשך 5 שנים.
מאז, בכל פעם שאני מכיר אנשים חדשים אני משתתק. בוחן. לא מדבר עד שמרגיש בטוח וגם זה מעט מאוד.
קשה לי להכניס אנשים למעגל החברתי שלי.
ואני מאוד חשדן.
וגם קשה לי לדבר על העולם הרגשי והפנימי שלי.
איך אפשר לפתור את זה? האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות בגיל צעיר
ד``ר אליהו סמואל09/04/2019לתום שלום
יתכן וסיבות ההתנהגות קשורות להתעללות ויתכן ויש סיבות נוספות. אציין שהייתה זקוק להגנה מצד הוריך או בוגרים אחרים ועצם העובדה שלא נעזרת מתמיהה ומצערת.
את הטיפול יש למצוא בפסיכוטרפיה. שטיפול בשיחות שילבן את הדברים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי צורת האבחון של OCD?אוראל04/04/2019
מהי צורת האבחון של OCD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי אבחנת OCD
ד``ר אליהו סמואל09/04/2019לאוראל שלום
לאבחנה קריטריונים מסוימים. ואיש מקצוע מכיר אותם ואת נפתוליהם. לפי פירוט התלונות אפשר להגיע לחקר האבחנה.
זה תפקידו של איש המקצוע המכונה קלינאי.
לאיש המקצוע גם ניסיון עם האבחנה והוא אמור להכיר את מאפייניה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בוויסות הרגשי - התייעצותדליה02/04/2019
מהן הדרכים המומלצות ביותר לטיפול בהפרעות בוויסות הרגשי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וויסות רגשי
ד``ר אליהו סמואל09/04/2019לדליה
שאלה מעניינת. שימי לב שהגדרת הפרעת וויסות אינה מופיעה ב- DSM .
מדובר בהפרעה בייצוב רגשי או במבנה אישיות. אנו קוראים לוויסות גם כוחות נפש או כוחות אגו. ויש לזה עוד שמות.
הטיפול המומלץ והעתיק ביותר הוא דרך שיחה בפסיכותרפיה. יש שיטות שונות אבל לא נפרט אותם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרך טיפול בחרדות מאזעקותמאיר31/03/2019
יש לי חרדות מאזעקות.
כל פעם שיש צבע אדום ואזעקה הגוף שלי ממש נכנס לסטרס, הדופק עולה והנשמה הופכת כבדה.
איך ניתן לטפל בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת חרדה לאזעקות
ד``ר אליהו סמואל09/04/2019למאיר שלום
זאת תופעה שאינה נדירה. בגישת CBT אפשר להגיע לתוצאות טובות. יש יחידת חוסן באזור המגורים ואפשר להיעזר בהם. אפשר לנסות גם באגף נפגעי איבה של ביטוח לאומי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)