פורום פסיכותרפיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה מתרופות מירו ורספרידל
    יעל
    09/10/2018

שלום רב
    בת 35 מזה שנתיים וחצי נוטלת מירו 30 מג, ורספרידל 2 מג.
    קיימת עליה של 30 ק"ג במשקל גופי .זה גורם לי סבל רב.
    בהמלצת הפסיכיאטר התחלתי בהורדה הדרגתית של מירו.
    רספרידל גם ידועה כתרופה משמינה.
    האם מישהו יכול לתת לי תקווה שהורדת המירו תעזור לירידה במשקל, והאם אפשר לרדת במשקל גם שנוטלת רספרידל?
    אודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תרופות ומשקל

ד``ר אליהו סמואל
    15/10/2018

ליעל שלום

אכן עליה מופלגת ומעוררת תחלואה.
    דרך מתאימה להורדת משקל זה בדיאטה מתאימה אולם המשימה קשה שכן המטבוליזם - חילוף החומרים- של הגוף השתבש. אין מדובר בגזרת גורל. אני גם מאמין ובטוח כי טיפול רק בתרופות ללא שיחות ועזרה אנושית דינם לגרום תופעות לוואי. תרופות זה הפיתרון היחיד לסבל נפשי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בתפקוד הקוגניטיבי המוחי
    למואל שבתאי
    07/10/2018

שלום רב.
    אני בן ארבעים וחצי וחש פחות חד, פחות חכם ופחות מעניין מלפני מספר שנים. עד לפני ארבע שנים הייתי לוקח אמפטמינים. היתה תקופה שלקחתי מאות מיליגרם אדראל ואושפזתי. אולי היתה לי אפיזודה פסיכותית.
    לפני מעט יותר משנתיים התחילו לי התקפי חרדה- לעיתים קשים מאוד. בעקבות כך אושפזתי וקיבלתי טיפול בקסנקס 3 מ"ג
    ליום וכן מודל ואיטומין לשינה. לעיתים גם אימובן ופרוטיאזין (פנרגן).
    מה גרם לירידה הקוגניטיבית-מוחית, הפסקת האמפטמינים או הטיפול בקסנקס ובשאר התרופות?
    יצויין שנטלתי קסנקס מעל שנה וחצי אך מזה כשלושה חודשים אני לא נוטל קסנקס וכן לא איטומין, אימובן ופרוטיאזין (פנרגן).
    האם הירידה הקוגניטיבית-שכלית-מוחית היא בלתי הפיכה?

בברכה,
    למואל שבתאי.

הוספת תגובה

• ירידה קוגניטיבית

ד``ר אליהו סמואל
    09/10/2018

לשבתאי שלום

אתה מפתח חרדה חדשה שהיא ירידת תפקוד שכלי. לרוב מצב חרדה מוריד את התפקוד השכלי.
    עצתי כי תפנה גם לערוץ של הטיפול בשיחה עם איש מקצוע. טיפול בתרופות אינו מספק- אנחנו בני האדם צריכים משמעות והשפה המשולבת בנוכחות אנושית היא הכלי המזין אותנו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה סיפור חייו וחיי
    פופי
    05/10/2018

אני מקבלת את המינון מאז ה 12/10/19, הכדור משולב עם 3-4 לוריוון וכדור שינה. בימים האחרונים יש לי חרדות קשים במשך כל היום. האם יש סיכוי שהלוריוון לא עובד? בהתיייכצות עם רופא המשפחה הוא הציע להחליף לקסנקס במקום הלוריוון. יש לי תור לפסיכיאטרית רק בתחילת החודש הבא. האם זהו הזמן בו יש חרדות מהכדור? אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה סיפור חייו וחיי

הוספת תגובה

• בעיות עם תרופות

ד``ר אליהו סמואל
    09/10/2018

לפופי שלום

צר לי שביקורך אצל רופא מתאחר. אפשר לפנות לרופא במועד מוקדם גם דרך מסלול רפואה משלימה של הקופה.
    ואשר לטיפול למרות היותי רופא אני מאמין שטיפול מיטבי מחייב גם שילוב טיפול בשיחות.
    אחרי הכל אנחנו לא עכברי מעבדה. בני האדם חיים על משמעות ושפה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת הטיפול עם ציפרולקס
    נטליה
    05/10/2018

במשך חודשיים הדחקתח מחשבה שאני צריכה טיפול פסיכאטר לפי המלצה של ראפת משפחה. עד שהחלטתי שלהתמודד עם אי שקת והרגשה של אי נוחות וסטרס אני לא יכולה .הלכתי לפסיכאטר.
    אני 5 ימים לקחתי 5 מג ציפרולקס עליתי ל10 מג כדור כבר 6 ימים.
    במהלך היום סובלת באי שקת, דפיקות בלב ,כאבי ראש, זרימות בידיים, לא מצליחה להרגע. התחלתי לקחת ואבן עד 3 פעמים ביום לפי הצורך. זה מרגיע ומסדר אותי.
    סובלת מחוסר שינה. נסיתי סטילנוקס ובונדורמין. מתעוררת אחרי שעתיים ולא מצליחה לחזור לישון. אני יכולה להרדם לבד ללא כדטר שינה ומתעוררת אחקי שעתיים ובעוד שעה לוקחת כדור שינה שעובד שעתיים. כך לפחות ישנה 4-5 שעות .
    איך אני אמורה לזהות שציפולקס עובד כבינתיים תופעות לחץ רק התגברו.
    מה יכול לעזור לי לישות בלילה ללא יקיצות . האם יש כדורים נוספים לשינה?
    האם טיפול שלי מקובל ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת הטיפול עם ציפרולקס

הוספת תגובה

• טיפול בתרופות

ד``ר אליהו סמואל
    09/10/2018

לנטליה שלום

לוקח זמן עד שהתרופה עוזרת. אבל אבל אין טיפול בתרופות ובמיוחד בחרדות ללא שיחות עם איש מקצוע.
    אחרי הכל אנחנו לא עכברי מעבדה. כבני אדם אנחנו חיים על משמעות ושפה. ואין הוקוס פוקוס בטיפול רפואי מדובר בתהליך ארוך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו נטייה להרס עצמי
    נופר
    04/10/2018

אני דחיינית כרונית, גם כשאני ממש רוצה לעשות משהו ונלהבת לגביו אני עדיין אדחה את זה לרגע האחרון. האם זה נחשב לנטייה להרס עצמי?

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו נטייה להרס עצמי

הוספת תגובה

• דחיה והרס

ד``ר אליהו סמואל
    09/10/2018

לנופר שלום

הקשר בין דחיה והרס עצמי אפשרי אבל לא הכרחי. הידיעה או ההגדרה המדויקת לצערי לא יהיו המושיעים.
    הבנה עצמית דרך דיבור עם איש מקצוע חיוני. חבל על הסבל אם יש פתרון וישועה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוח בדיקות גנטיות חרדה
    לילוש
    02/10/2018

שלום,
    אני סובלת מחרדות כבר מספר שנים. לוקחת רסיטל אך מאז הלידה הראשונה כבר לא משפיע באופן משמעותי, והחרדות בינתיים החמירו עם הזמן...
    ביצעתי בדיקת רוק גנטית, ולאחר זמן מה קיבלתי דו"ח מפורט של תרופות מתאימות ופחות מתאימות. על פי הדוח יש מעט מאוד תרופות מהדור החדש שמתאימות לי, רובן בכלל לא קיימות בארץ. מופיע שסימבלטה מתאימה, אבל חשוב לי להבין מה זה אומר? שהיא תשפיע הכי טוב על החרדות שלי או שפשוט לא אסבול מתופעות הלוואי? דבר שני, הפסיכיאטרית שלי אמרה שלדעתה סימבלטה דווקא לא מתאימה למי שסובל מחרדות כי עובד על נוראדרנלין ועלול להחמיר את החרדות. האם זה נכון? המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דוח בדיקות גנטיות חרדה

הוספת תגובה

• בעיות חרדה ובחירת תרופה

ד``ר אליהו סמואל
    09/10/2018

לילוש שלום

למרות היותי רופא - כפול בהכשרתי.
    אני מאמין באמונה שלמה שבמצבים אילו טיפול בתרופות ללא טיפול בשיחות הינם הפיתרון המיטבי.
    אנחנו בני האדם חיים על משמעות וניזונים משפה. הטיפול התרופתי הינו נגיעה בתשתית אבל אינו מספק את כל הסחורה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מודעת לעצמה ומאשימה את המטפלים
    רננה
    02/10/2018

חברה טובה נמצאת בתקופה לא טובה שנמשכת כבר כמה שנים. הדבר משפיע על כל רובד בחיים שלה - בריאות, נראות חיצונית, זוגיות, ילדים, עבודה וכו' וכו'. כשרוצים להגיד על זה משהו היא ישר מתגוננת ומתקיפה בכאלה עוצמות שלי לפחות אין אנרגיה להתמודד איתן... היא הלכה כמה פעמים לטיפול, אבל כל פעם היא אחרי פגישה או שתיים היא מוצאת אינסוף פגמים במטפל ומפסיקה. אני ממש לא יודעת איך לעזור לה אם היא לא עוזרת לעצמה והמצב רק הולך ומתדרדר...

הוספת תגובה

• לא מרוצה ונרגנת

ד``ר אליהו סמואל
    09/10/2018

לרננה שלום

להבנתי האסטרטרגיה הטובה ביותר במצב זה הוא יחס נעים ואמפטי מכבד ולא בהכרח ביקורתי ומייעץ. גישה אוהדת ולא מתנשת יכול להועיל. ובגעים של נועם הליכות להשחיל סוג של הכוונה, או הערה לגבי הצעתך ושוב לא בביקורתיות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי אישפוז פסיכיאטרי עקב חרדות ודיכאון
    קרן
    29/09/2018

8 | 20:08 | מאת: קרן
    אושפזתי לפני כששה שבועות במחלקה פיסי כמארחת בעקבות התפרצות חרדות ודיכאון.השבוע השתחררתי מאישפוז במחלקה פסיכאטרית. קיבלתי ריפוי בעיסוק וטיפול תרופתי הכולל סימבלטה במינון 90, 3-4 לוריוון ליום וללילה במידת הצורך כדור שינה. טיפול פסיכולוגי לא קיבלתי כלל. את האחיינים שלי לא ראיתי כל התקופה. עם החזרה הביתה גיליתי שאני פוחדת לצאת מהבית ומפחדת להשאר בבית לבד. האם זה אומר שמצבי קשה או שהתרופות טרם פועלות כנדרש?

הוספת תגובה

• טיפול מלווה - תומך

ד``ר אליהו סמואל
    02/10/2018

לקרן שלום

את בהחלט זכאית מטעם סל הבריאות- ואף מטעמים מקצועיים שאין לחלוק עליהם לטיפול שיקומי המחייב גם שיחות קבועות.

את חייבת לדרוש את זה ואם לא תשיגי בהקדם האפשרי תפני בתלונה ואף בשאלה למשרד הבריאות שכן הדבר חורג מטיפול מיטבי שאת זכאית. תפקיד משרד הבריאות לפקח על כך.
    ולצערי לא תמיד הדבר מיושם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתקשה לעמוד על שלי
    אייל
    27/09/2018

בסיטואציות עם הרבה אנשים, שכל אחד מרים את הקול שלו ואומר את דעתו, אני מוצא את עצמי שאני ממש מתקשה לעמוד על שלי. לא מאמין בלקטוע אנשים או לדבר בקול הכי חזק כדי שישמעו והתוצאה היא שבאמת אף אחד לא שומע. המצב שונה בסיטואציות מצומצמות יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    מתקשה לעמוד על שלי

הוספת תגובה

• בעיות עמידה על דעת עצמו

ד``ר אליהו סמואל
    02/10/2018

לאייל שלום

כמובן שאין פיתרון מנטרה- או תשובת בית ספר.
    מדובר בתהליך רגשי אישי ופרטי שלך -עם כל הייחודיות שבך.

ולכן אין להימנע מטיפול בפסיכותרפיה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נהגת חדשה מלווה מנוסה
    טל
    27/09/2018

היי, אני בת 24, קניתי רכב והתחלתי לנהוג לאחר תקופה ארוכה (מאז הוצאת הרשיון בגיל 18) שלא נהגתי.
    בסך הכל הולך בסדר, למעט אירועים נקודתיים של טעויות שלי או של נהגים אחרים שאני לצערי "סוחבת" בראש ימים קדימה - במחשבות בסגנון של מה היה עלול לקרות ומה הייתי יכולה לעשות אחרת (כעס והרבה ביקורתיות כלפי עצמי). זה מאוד מקשה על התפקוד שלי ביום יום. אני מתביישת לומר שבחלק מהמקרים פשוט חזרתי למקום ה"אירוע" בעיקר כדי להרגיע את עצמי שהמצב שהייתי בו לא היה כל כך מסוכן, או שהוא קורה לעוד נהגים.
    לקחתי שיעורי נהיגה לרענון (המורה אמר שאני כבר כשירה לנהוג ושהוא משחרר אותי בראש שקט) ואני חושבת גם לשכור מלווה מנוסה בתשלום כי אני בכל זאת מרגישה צורך.
    אשמח לדעת כיצד אוכל לטפל בעניין.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    נהגת חדשה מלווה מנוסה

הוספת תגובה

• נהגת חדשה

ד``ר אליהו סמואל
    02/10/2018

לטל שלום

אילו בעיות הקשורות לצורת התודעה שלך לעולמך הרגשי- פסיכולוגי ולכן טיפול חשוב מאוד.
    חבל לגרור בעיות ובמיוחד כאשר ניתן לפתור אותם

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבל - לא יודע מה לעשות
    יואב
    25/09/2018

שלום,
    שמי יואב ואני בן 27. בזוגיות כבר 4 שנים, בת הזוג שלי, עדי, גם היא בת גילי ולפני כחצי שנה עברנו לגור יחד. בעבר היו לי מספר מערכות יחסים ותמיד הייתה לי איזשהי הרגשה פנימית כזו שאני צריך לסיים את הקשר ולהיות רווק, שאני לא צריך את זה. מתחילת הקשר הנוכחי בערך הרגשתי שוב את ההרגשה הזו, נכנסתי לקשר בלי שתכננתי. הייתי בתקופה הכי פורחת של הרווקות שלי והיה לי טוב ככה אבל זה קרה. יש לציין שעם מספר בחורות אחרות זה לא קרה ודווקא עם עדי זה כן, לא יודע למה. בכל אופן הקשר הלך והתהדק עם הזמן ונהיה רציני ואני יותר ויותר רציתי בזה גם אבל ההרגשה הזו שוב כמו בקשרים הקודמים לא עזבה אותי. היו כמה פעמים שחשבתי ושיתפתי את בת הזוג שלי בכל שאולי עדיף להפרד, הייתי בטוח גם שנחזור אבל אולי זה מה שיפתור את ההרגשה הזו שיושבת עליי ואולי אם אני אבוא לקשר מלכתחילה ממקום של בחירה היא תעלם. בת הזוג שלי כבר מדברת על עתיד ועל חתונה, החברים הקרובים שלי כבר מתחתנים ואני מרגיש לחוץ מהעניין. עדי טוענת שאני תקוע בעבר ושזה מאוד ילדותי להפרד בשביל לחזור מבחירה. היא לא מבינה מה זו ההרגשה הזן שיש לי ואם הייתה לי תמיד ולא קשורה אליה אז למה להפרד. היא חושבת שאני מפחד להתמסד, להתחייב. ואולי יש בזה משהו. למרות שאני מאוד משפחתי ובטוח שאתחתן, אבל לא עכשיו. אני מאוד אוהב אותה, ברןר שכמו כל זוג יש גם ריבים ודברים שאנחנו פחות אוהבים אבל אני כן רואה אותה כאישתי. מצד שני אני לא רוצה להתקדם בקשר כשמשהו עדיין יושב עליי ואני לא שלם, לא רוצה להתחרט על זה יום אחד. היא מתוסכלת שאני מרגיש ככה ושאני אפילו לא יודע לומר או להסביר מה זו בדיוק ההרגשה הזו וממה זה נובע. הלוואי שהייתי בטוח בעצמי ושלם עם ההחלטות שלי. אבל לכאן או לכאן אני מרגיש לא בטוח. לא אצליח להתמודד עם פרידה למרות שאני חושב שזה הדבר שנכון לעשות בשביל העתיד של הקשר הזה. חשבנו לפנות אולי לייעוץ כלשהו ולנסות להבין מה זו בדיוק הההרגשה הזו. אודה לעזרתך,
    יואב.

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבל - לא יודע מה לעשות

הוספת תגובה

• זוגיות

ד``ר אליהו סמואל
    02/10/2018

ליואב שלום

אכן כדאי לפנות ליעוץ ולדעתי זה ימשיך לטיפול פסיכולוגי. כדאי לפנות מוקדם לפני שזה יהפך לצלקת שלא ניתן לרפאה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיקה של אבחנה פסיכאטרית
    אבישג
    25/09/2018

שלום רב!
    אני אבישג בת 33 נשואה.

לפני 3 שנים היה לי התקף פסיכוטי שאובחן לאחר 3 חודשי אשפוז כסיכוזפרניה, קיבלתי מלא תרופות שבסוף הדבר בוטלו ונותרו 4 כדורים . שבעקבות העזרה הנדיבה של רופאת המשפחה שלי שהפנתה אותי לבדיקות שהיו תקינות נותרתי עם כדור 1 של זיפרקסה 10 מג שאני לוקחת אותו אחרי ארוחת הערב.

מה הסיכוי שיהיה אפשר למחוק את האבחנה הפסיכאטרית, הנימוק שלי לכך שאני עובדת בעבודה מסודרת ולא משתמשת בשרותי ביטוח לאומי ומוסדות שלהם.

לקביעת תור
    סגירה
    מחיקה של אבחנה פסיכאטרית

הוספת תגובה

• מחיקת אבחנה

ד``ר אליהו סמואל
    02/10/2018

לאבישג שלום

אכן תתכן אבחנה שגויה. הפורום מיועד לטיפול בשיחות.
    ואת שאלתך את צריכה להפנות לפורום יעוץ משפטי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגעתי למסקנה שאני טיפוס מרצה
    זיו
    25/09/2018

הגעתי למסקנה שאני טיפוס מרצה, הכי חשוב לי שאנשים יאהבו אותי אז אעשה כמעט הכל כדי שזה יקרה גם אם זה בא על חשבוני. רוצה להפסיק ולא יודעת איך

הוספת תגובה

• טיפוס מרצה

ד``ר אליהו סמואל
    25/09/2018

לזיו שלום

שינוי נקודות אופי מבצעים לרוב וביעילות דרך טיפול פסיכולוגי.
    ואכן זאת הכתובת.
    עבודה עצמית יכולה לעזור אולם יעילות פחותה בהרבה. יש ספרות רחבה על כך בספרי עזר לעזרה עצמית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות נמנעת+גבולית ואגרופוביה
    ענת
    24/09/2018

שלום, ביתי בת 18 נמנעת מכל קשר עם אנשים במשפחה ומחוצה לה. היא בבית כבר 3 שנים וגם לביהס הפסיקה ללכת לגמרי. כמובן שיש קשר עם הרווחה וביהס אך היא בבית וכואב לראותה כך. היא רוצה חיים וחברה אך לא מצליחה מרגישה שלא מסוגלת. איך ניתן לעזור לה? תודה

הוספת תגובה

• אישיות נמנעת

ד``ר אליהו סמואל
    25/09/2018

לענת שלום

איני בטוח שזאת ההפרעה שכן הפגיעה התפקודית כבדה מידי. יש לבחון היבטים נוספים.
    ההמלצות במקרים כגון אילו זה טיפול אינטנסיבי. טיפול פרטי עלותו רבה מאוד. מאידך המדינה מספקת טיפול אינטנסיבי באשפוז במחלקה פתוחה. ולהבנתי מהרקע המאוד שטחי שאת מספקת שזה המקום האידיאלי עבורה לאבחון מעמיק וגם טיפול ושיקום.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים אנטי פסיכוטים וזיפרקסה
    מירה
    23/09/2018

שלום, עברתי התקף פסיכוטי שלישי (כנראה) ואני לא מצליחה להסתדר עם שום תרופה אנטי פסיכוטית מבחינת תופעות לוואי. יש לי הפרעת אכילה ברקע ופוביות מתרופות במיוחד כאלו שעשו לי רע. כרגע אני על זיפרקסה שבוע והיא לא מרגיעה כמעט בכלל. אני כול הזמן עוברת מהחדר לסלון ובא לי לנוע. החרדות לא יורדות בכלל. מה גם שחזרתי להקיא, ללעוס אוכל ולירוק אותו ולא לאכול כשאני רעבה שזה כמעט כול הזמן. להפסיק אותה? אני כבר כמה ימים לא מצליחה להשיג פסיכיאטר להתייעץ.

הוספת תגובה

• יעוץ של פסיכיאטר

ד``ר אליהו סמואל
    25/09/2018

למירה שלום

פורום זה אינו מיועד ליעוץ תרופתי. ולכן עצתי שתפני לפורום אחר מתאים ויש כאלה לרוב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה