מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרגיש עצבנות ללא מקורגיל30/12/2018
כבר כמה ימים שאני עצבני כל הזמן וחסר מנוחה. לא יודע להצביע על מה הבעיה ומה גורם לי להרגיש ולהתנהג ככה, מה אפשר לעשות כדי להרגיע את הרוחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבני ללא סיבה
ד``ר אליהו סמואל04/01/2019לגיל שלום
בוודאי שקשה לנחש את הסיבה מעל דפי הפורום. אתה יכול לשוחח עם חבר קרוב- לרוב הזולת רואה את הדבשת טוב יותר מזה שנושא אותה.
ואם לא תצליח והעצבנות תימשך ראוי כי תיגש לאיש מקצוע לצורך התערבות או אף לטיפול מתמשך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפעמים מרגישה שאין טעם לקיום שלימורן27/12/2018
בגדול הכל בסדר, עבודה, חברים, משפחה. אין זוגיות וזה נושא מטריד אבל לא משהו שאני מתעסקת בו כל הזמן. אבל לפעמים אני מרגישה שאני לא יודעת מה הטעם לקיום שלי, מה אני מועילה לעולם בזה שאני פה, מה אני נותנת לאנשים סביבי שמצדיק את הקיום שלי..? מאחלים לי עד 120 ואני מתפללת שלא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצב קיומי
ד``ר אליהו סמואל29/12/2018למורן שלום
בדיוק לדבר הזה מיועד הטיפול הפסיכולוגי . חבל על הסבל והתחושה הכבדה מאחר ויש לכך פתרון המצוי מעבר לפינה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזור הנוחות עם המטפלתציפי25/12/2018
אני קרוב ל-5 שנים בטיפול, התחלתי את הטיפול בגלל משהו מסוים שהפריע לי שעדיין לא נפתר. במהלך השנים השתנתי הרבה, הטיפול עזר לי מאוד להבין דברים על עצמי ועל המקורות של הבעיות שלי, לרבות הבעיה שבגללה באתי מלכתחילה. לאחרונה אמרו לי שכדאי לי להחליף מטפל כי השינוי שרציתי לעשות לא נעשה, וזה נכון אבל מצד שני הרבה דברים אחרים כן השתנו, אבל אני חוששת שאולי הם צודקים והגעתי למקום של יותר מדי נוחות עם המטפלת שאני לא רואה את עצמי עוזבת אותה ומתחילה טיפול אצל מישהו אחר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזור הנוחות
ד``ר אליהו סמואל29/12/2018לציפי שלום
מאחר ואת בקשר כה ארוך עם המטפלת ואת חשה בטוחה בה. ואכן התרחשו שינויים מסוימים בתפקידך ועמדותיך. הרי רצוי להיות ישיר ושתף את המטפלת בשאלות אילו.
אני מניח שחבריך ומיעציך אינם מכירים לעומק את עבודתך הטיפולית ויעוצם הוא יותר הלך נפש מאשר אמירה כנה ונכוחה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ניתן להוסיף לטיפול?הסובל22/12/2018
אחרי ניסיון של כמעט כל התרופות שעובדות רק על סרוטונין שגרמו לכאבי ראש השילוב של סימבלטה 90 ו 200 לוסטרל לחרדה כללית היה סוג של שיפור אבל עכשיו אחרי כמעט חודשיים חזרו הכאבי ראש ועדיין לא מאוזן האם ניתן להוסיף עוד תרופה כמו אדרונקס או אחרת שעובדת על אדרנלין כי זה השילוב שעוזר אבל כנראה שהמינון לא מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה מתאימה
ד``ר אליהו סמואל29/12/2018לסובל שלום
הפורום אינו עוסק בתרופות. יש לכך פורומים הקשורים לפסיכיאטריה פנה לשם.
אני מאמין שאין טיפול המוענק רק בתרופות. תמיד יש לשלב גם שיחות פסיכולוגיות.
חבל על הסבל המיותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיבוש זהות אישית וסממניהיאיר22/12/2018
שלום. אני בן 35 נשוי ואב ל-3 ילדים.
לפני כשנתיים התחלתי ללכת חבוש בכיפה מתוך רצון עמוק להתקרב ולהזדהות עם יהדותי אך לא מהמקום המחייב של שמירת שבת והלכות אלא באופן ליברלי מבלי לשנות את אורח חי הבית.
אנחנו ממשיכים לנסוע ולבלות בשבת עם הילדים זאת אני עושה בשבת כאשר אני שם כובע במקום הכיפה על מנת למנוע שאלות מביכות או לפגוע בכבוד חובשי הכיפה הדתיים המקפידים על ההלכה. יחד עם זאת אני לומד תורה, מתפלל בקהילה רפורמית, לומד על תרבות יהודית וכו'.
האם דרך חיים אישית זאת שאיתה אני מרגיש טוב עלולה לגרום לבילבול עצום אצל ילדיי ? שהם רואים אותי יום יום עם כיפה ומצד שני נוסע בשבת ועושה הכל (רק עם כובע). כלומר הם לא מבינים אם אני דתי ואני לא יודע מה לענות להם אז אני אומר: "אבא הוא קצת דתי, יש כל מיני רמות וסוגים של דתיים ואבא הוא רק קצת דתי" אבל אני עצמי בעצם לא יודע מה אני !
אדם חילוני, שערכי היהדות וההיסטוריה היהודית חשובים לו והוא מרגיש בצורך ללכת חבוש קבוע בכיפה כסמל למחויבות לא לזנוח את היהדות ואף להעמיק בה אך לא מחויב להלכה.
כמה כמוני יש בארץ? על כן אני מרגיש מאוד בודד על אף שאני מתפלל ביחד עם חבר'ה בקהילה רפורמית ליברלית אך אף אחד מהם לא הולך עם כיפה קבוע ולי זה כן חשוב ומצד שני כמתבונן לרגע מהצד, נראה לי ביזארי ומבלבל את עצמי ואת הסביבה כאשר אני הולך חבוש קבוע בכיפה. הכיצד עליי לנהוג? ידוע לי שזכותי לעשות מה שאני חפץ מבלי לספק דין וחשבון אך איני יודע מדוע אני מרגיש שאני כל כך לא בסדר במעשיי כלפי החברה? כאילו יש בי רצון לרצות שלא יראו כי קללה (מה שאני עושה נתפס כמעשים של "רפורמים" שזוהי הקללה החמורה ביותר בקרב החרדים והדתיים שתופסים את הרפורמים כמעוותי תורה ורשעים ואילו אני רואה בחרדים ודתיים כאחיי האדוקים יותר ממני) אשמח לתגובתך ולעצה כיצד לענות לסובבים אם שואלים אותי "מה חזרת בתשובה?"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות אמונה
ד``ר אליהו סמואל29/12/2018ליאיר שלום
שאלתך נוגעת בענייני אמונה ואין הן בגדר שאלות בעקרונות הנפש ובריאות נפשית. אתה צריך להיות שלם עם עצמך וזה העיקר. אם תהיה שלם ילדך יכבדו את גישתך - הם מחויבים לחקות את גישתך.
אתה יכול להתיעץ גם עם איש דת בקהילתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב הזעות חרדות בגיל המעברלימור20/12/2018
איזה טיפול יכול להתאים לזה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גופניות בגיל המעבר
ד``ר אליהו סמואל21/12/2018ללימור שלום
יש תרופות מאוד מסוימות לתופעה- זה טיפול מקובל. יש לפנות לרופא המשפחה או לרופא נשים אפשר גם פסיכיאטר.
רצוי לשלב לכך גם שיחות טיפוליות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לבן זוג מטופלקורין19/12/2018
היי, ברצוני להתייעץ בנוגע לבן הזוג שלי.
בן הזוג שלי מטופל כבר מספר חודשים אצל פסיכולוגית קלינית/היפנוזה, הוא לא משתף אותי כל כך, אבל תמיד היו לו בעיות נפשיות שקשורות לעבר שלו בבית המשפחה שלו. לאורך הזמן בן הזוג שלי נסגר בפני ולא מדבר איתי ולא משתף, אני אפילו מרגישה שהוא נשאב לתוך הטיפול ונהיה בו תלותי מאוד, הוא כל היום מתכתב עם המטפלת שלו, גם בימים שהוא לא הולך הוא פשוט כל היום עסוק בזה. אני מרגישה שהוא נעלם לי ואני הופכת להיות לא רלוונטית עבורו, אפילו בדברים יום יומיים הוא כמעט ולא מדבר או מתייעץ איתי, לפעמים הוא חוזר נסער ומבולבל מהטיפולים (כמובן שהוא לא אומר כלום). ההרגשה שלי שהטיפול הופך להיות אובססיבי, ולצערי אני לא מרגישה שיש כל התקדמות עם מצבו.
אשמח לקבל ייעוץ כיצד לנהוג ? האם לדבר איתו (נסיתי בעבר והוא התחמק באלגנטיות כאילו זה דברים פרטיים) , האם לבקש מימנו להפסיק את הטיפול ? האם לדבר עם המטפלת שלו ? מה לעשות, אשמח לכל עזרה.
האם זה נורמלי שמטופל נקשר או אובססיבי בייחס למטפלת שלו (אני קצת מקנאה). מה עושים ?
תודה.
אשמח להתייחסות גם ממטפלים וגם ממטופלים. שוב תודה.
קורין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר למטפלת של הבן זוג
ד``ר אליהו סמואל21/12/2018לקורין שלום
טוב עשית שפנית לפורום.
התופעה אינה נדירה. הדבר מעיד שבעלך שקוע עמוק בטיפול. אפשר לדבר איתו. אפשר גם לפנות לטיפול זוגי- כי יש משהו שנפגם בזוגיות נוכח הטיפול.
הדיבור עם המטפלת אמור להיות של בעלך. רצוי שהוא יהיה מודע למה שקורה לו במציאות איתך בזמן שהוא עסוק בעולמו הטיפולי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה אבודה בלי הפסיכולוגיתיפי18/12/2018
אני בטיפול כבר קרוב לשנתיים. המטפלת שלי נסעה לחו"ל לכמה שבועות. בשבוע הראשון היה לי חסר אבל לא נורא, בשבוע השני כבר ממש הרגשתי שאני צריכה טיפול ועכשיו זה כבר השבוע השלישי ואני מרגישה ממש אבודה בלעדיה וממש צריכה את הפגישה איתה. עצם התלות הזו מלחיצה אותי ואני חושבת שאולי זה לא טוב שככה אני מרגישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר למטפל
ד``ר אליהו סמואל21/12/2018ליפי שלום
התופעה אינה חדשה. היא רק מקור לצמיחה. יש מטפלים המאפשרים קשר באם יוצאים לחופשה ארוכה. יש כמובן לדבר עם המטפלת על כך.
מקווה שתרגישי טוב יותר כאשר חופשת המטפל תסתיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס וסרוקוול עם שילוב קלונקסאסף15/12/2018
אני נוטל 15 מג ציפרלקס ועכשיו 50 מג סרוקוול עם שילוב קלונקס אני הרגשתי המון אי שקט כלום לא עזר לי אני לא יודע מה לעשות מצד אחד מחשבות ריאליות שאני צריך לעשות משהו ומצד שני התנגדות של הגוף לעשות גורם לי לחרדה ותסכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ומחשבות מתסכלות
ד``ר אליהו סמואל21/12/2018לאסף שלום
הפתרון הוא לא רק בתרופות. אתה חייב להיות בקשר של טיפול עם מישהו. אין אנו משתנים רק באמצעות כימיה אנו חייבים להיות גם בקשר חוויתי ובשיחה עם הזולת.
חבל על הסבל אם אפשר לעשות דבר ולשנותו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות
אסף22/12/2018תודה דר בכל פעם שאני קם מהמיטה אני לא מוצא את עצמי וזה משגע אותי אפילו כמו הליכה קצרה פשוט לא יכול לצאת מהועה הזאת אני מקבל 150 מג של סרוקוול ו10מג ציפרלקס וקלונקס להרגעה האם הזמן לבד מרפא או מה אני יכול לעשות אני כל הזמן "משגע" את עצמי במחשבות על זה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות?
ד``ר אליהו סמואל29/12/2018פשוט:
1. להתיעץ עם הרופא שנותן לך את התרופות.
2. לבחון טיפול בשיחות פרטי או דרך הקופה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג של בטחון עצמישרון14/12/2018
מה גורם לבטחון העצמי להיות פעם גבוה ופעם פחות
טוב ? איך אפשר לחזק אותו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לחזק ביטחון עצמי?
ד``ר אליהו סמואל21/12/2018לשרון שלום
לכך דרכים רבות ומגוונות. וכמובן כל איש וחוויותיו . העולם התודעתי מורכב בין היתר מחוויות שמורידות ביטחון וחוויות שמעלות ביטחון המאזן הוא הקובע. דיבור עם איש מקצוע - אם האחר על החוויות האילו יכול לאוורר את החוויות הראשונות במצמיחות את ביטחוננו ובכך לשנות את האיזון.
לעולם אין זאת מלאכה שעושים עם עצמנו- יש צורך באדם אחר איתו אנו סופרים מחדש את החוויות האילו. החוויות שוכנות עמוק במרתף הזיכרונות ומשפיעות על נפשנו עד מאוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מתקשה למצוא עבודהראול14/12/2018
יש אצלי בעיה שאני מתקשה למצוא עבודה בגלל
שיש אצלי פחד שאני לא יצליח להבין +לזכור את
התפקיד וזה משהו שנמשך כבר הרבה שנים וגורם לי
לבעיות בחי היום יום מה עושים במקרה הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד למצוא עבודה
ד``ר אליהו סמואל16/12/2018לראול שלום
יתכן ויש סיבות נוספות למציאת מקום עבודה.
איני מאמין שעצות יועילו לעניין זה.
אני סבור שטיפול הכרוך בתהליך של תובנה וחוויה טיפולית עם אדם מקצועי יועילו .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלידה מהתנהגות רעשנית של אנשיםגיא14/12/2018
אני גר בבית שיש בו צעקות וויכוחים
כל הזמן ושמתי לב שיש אצלי הפרעה
בבטחון העצמי -קשה לי לדבר עם אנשים חדשים/להתווכח ולהיות אסרטיבי במקומות ציבוריים ורוצה לדעת אם יש
קשר בין השניים ומה הפתרון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין בית רעשני לחוסר ביטחון
ד``ר אליהו סמואל16/12/2018לגיא שלום
איני מוצא קשר ישיר בין וכחנות וצעקות וחוסר ביטחון. יש דעת שבפסיכולוגיה הכל קשור בכל ולכן יש קשר מסוים בין הרגשות.
לדעתי הדבר המתבקש הוא לפנות לטיפול ולחקור את הנסיבות להעדר הביטחון- לרכוש תובנה לקושי.
לרוב קשר של טיפול והכנסת עוד איש ובמיוחד איש מקצוע יקל על מלאכת התובנה והשינוי.
אין אנו מסוגלים לראות את הדבשת שלנו- זאת יקל לראות רק הזולת. זה איש המקצוע ולפעמים גם חבר טוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות בגיל המעבר מה עושיםמירית12/12/2018
אני לוקחת תרופות אנטי דיכאוניות ואנטי חרדתיות,אך בטיפול רק פסיכיאטרי. לפעמים אני סובלת מחרדות והזעות מלוות בדפיקות לב מחשבות טורדניות. איך מתמודדים בנוסף לטיפול? הייתי רוצה לדעת זה מאוד חשוב לי.
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים בגיל המעבר
ד``ר אליהו סמואל16/12/2018למירית שלום
כמובן שיש את הטיפול התרופתי. אבל הוא לא מספיק, חשוב להיות בטיפול ולפרוט את נימי הנפש דרך תקשורת ושיח עם איש מקצוע.
את זה התרופות לא עושות.
יש גם לדעת שמשבר גיל המעבר לרוב חולף. אפשר להפכו לנפילה ואפשר להפכו למנוף לתיקון ושינוי. את ההבדל בין הצדדים האלה יכול לעשות רק קשר טיפולי .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללמוד לאהוב את הפגמים של עצמיניקי11/12/2018
אני מנסה ללמוד לאהוב את הפגמים של עצמי, אבל תמיד יש לי קול קטן בראש שאומר שאין מה לאוהב אותם וצריך לתקן אותם אבל אני לא מצליחה לעשות את השינוי שהייתי רוצה לעשות... אני חושבת שאני צריכה עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאהוב פגמים שלי
ד``ר אליהו סמואל21/12/2018לניקי שלום
מדובר בשינוי תודעה.
אני מאמין שקשה מאוד לבצע שינוי באופן יחידני- על סמך קריאה או הגיגים עצמיים.
וממש כמו שאנו גדלים בעולם דרך תיווך של הורה כך בעולם המבוגרים יש לבצע שינוי תודעתי דרך ליווי אנושי חוויתי.
כלומר רצוי עבור טיפול נפשי. אין אדם רואה את דבשתו זאת אמרה ידועה ותקפה. ורק האחר יכול להוביל אותנו לשינוי. באם יש בשלות לכך הדרך מהירה יותר והתוצאות טובות יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח ליצור קשרים חברתייםנעמה09/12/2018
הבן שלי בן 30 ולא מצליח ליצור קשרים חברתיים, כשהיה ילד היו לו דווקא הרבה חברים אבל מהצבא הוא כבר לא אותו דבר. לא עבר שירות צבאי קשה פשוט משהו קרה לו שם והוא הפך מתבודד. עוד גר בבית, לומד ועובד אבל באופן עצמאי ללא תקשורת אישית עם אנשים. איך אפשר לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לעזור לבן
ד``ר אליהו סמואל09/12/2018לנעמה שלום
הרצון לשינוי צריך לבוא ממנו. רק ממנו.
את צריכה באופן עדין וברגע המתאים להציע לו שיפנה ליעוץ וכדומה.
אם הדבר לא יבוא ממנו- יהיה קשה לעזור לו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)