מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת דה ריאליזציה - טיפולDrDre21/10/2018
שלום,
אני סובל כבר למעלה משנה מתחושה של ניתוק מהסביבה, ערפול ושינוי בתפיסת הזמן.
לאחרונה התחושה החריפה וסוף-סוף החלטתי לעשות מחקר קטן באינטרנט, לאחר חיפוש קצר מצאתי מאמר על "הפרעת דה ריאליזציה" שתיאר במדויק את התחושות שלי, ניתוק מהסביבה, צפייה בעולם מהצד, "כאילו הוא צופה בעולם מבעד לעדשת מצלמה, או כאילו המציאות החיצונית היא הצגה או חלום." הכל נראה כמו סרט שלא נגמר בImax 3D...
השאלות שלי הן:
1. האם מדובר באמת ב"דה ריאליזציה" או שא"א באמת לדעת מחיפוש קצר באינטרנט
2. אם מדובר בדה-ריאליזציה, זה דבר שעובר בד"כ? יש לזה טיפול? והאם הטיפול "נותן כלים" להתמודדות עם הסיוט הזה או שיום אחד אחזור לראות את העולם בצבעו האמיתי?
נ.ב.
טופלתי בתרופה נגד חרדה עד לפני כחודשיים.
*גיל 17*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דריאליזציה
ד``ר אליהו סמואל25/10/2018שלום
יש טיפול זה גם חולף לבד. חשוב לעשות אבחון מעמיק ורק אז לגזור את הטיפול.
יש לפנות לפסיכיאטר מעמיק- ולקבל את עצותיו.
לתופעה יש סיבות שונות ורבות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי שילוב סלג'ין ופבוקסילחיים19/10/2018
היי, אני יודע שזו בעיה לקחת את שניהם ביחד, אבל אם הסךג'יי הוא רק 5 מ"ג, אז גם יש בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות לא רצוי
ד``ר אליהו סמואל24/10/2018לחיים שלום
מציע שתפנו לפורום העוסק בתרופות.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניות או סי די ואפילפסייהרותם בן סימון17/10/2018
או סי די ואפילפסייה
בן סימון רותם17/10/18 21:42
שלום רב..קוראים לי רותם בן 34 מרמת גן.סובל מאו סי די מ2003..התחיל ופרץ עקב מצב ריגשי זוגי קשה שעברתי..מאז טופלתי אצל כמה פסיכיאטרים..ניסיתי כמעט כל כדור אפשרי ואף פעם זה לא היה קרוב להצלחה של אפילו 90 אחוז לצערי..יש לי טקסים של נגיעות ומחשבות טורדניות אך לא אובדיניות..נוטל היום ציפרלקס 20 מייל.אנפרניל 75 כדור.וטגריטול 400 cr כדור..אני דיי עייף קשה לי לקום בבוקר ויותר חשוב עליתי 20 קילו..נראה לי שהעלייה זה בגלל האנפרניל ואני רוצה להוריד במינון ולהפסיק אותו..איך מורידים מינון? ואיזה תחליף טוב יש שלא משמין? תושה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה כפייתית
ד``ר אליהו סמואל25/10/2018לרותם שלום
איני יכול לשמש תחליף למטפל שלך. ההמלצה להוסיף לטיפול בתרופות גם טיפול בשיחות וליצור קשר עם איש מקצוע לצורך שיחות והכוונה כמו גם תמיכה.
תרופות זה לא הכל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על סימבלטה וקסנקסדיןדין17/10/2018
יש כאן מישהו שמשתמש בקסנקס, מהן תופעות הלוואי שלו, כמה זמן לוקח לו להקפיא ולאיזה אורך זמן.,האם הוא ממולץ? האם מישהו מכיר את השילוב שלו עם סימבלטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד``ר אליהו סמואל24/10/2018לדיןדין שלום
שאלה מובהקת על תרופות . פורום זה אינו עוסק בתחום, רצוי לפנות לפורום תרופות.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט והשמנה ללא תאבון מוגברמיכל17/10/2018
שלום,
לפני מספר שבועות התחלתי ליטול דפלפט. למרות שאיני אוכלת יותר מבעבר ותאבוני לא גבר הוספתי למשקלי 3 ק״ג עד כה ואני סובלת מעצירות. האם ייתכן שהתרופה היא הסיבה לכך? יש לציין כי כאשר התחלתי ליטול את הדפלפט התחלתי להשתמש גם בביידוריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה ודפלט
ד``ר אליהו סמואל24/10/2018למיכל שלום
פורום זה אינו עוסק בתרופות כמרכז עניין אלא בטיפול בשיחות. יש לפנות לפורום המתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוצא את עצמי בחייםאורן16/10/2018
מזה כבר 6 שנים מאז שהתחלתי עם תרופות פסכיאטריות בעקבות דיכאון וחרדה אני לא מוצא את עצמי בחיים ,לא מצליח לקבל החלטות . תמיד משנה את דעתי .
לא מצליח לדעת מה טוב עבורי. ועושה דברים מתוך פזיזות . לא סגור על עצמי בשיט. מרגיש שבאמת נדפקתי .
התסכול לא מוסיף לי . מרוב שיש כל הזמן מחשבות מעדיף פשוט ללכת לישון כי אין כח.
לפעמים נראה לי שהפחדים משתקים אותי .
בשביל להתנהג כאילו אני רציני ומתמודד (אולי רק כי הנה אני מתמודד ) , עושה דברים מאולצים ולא מתוך איזון
כמו ללכת לישון ב12. ועוד כל מיני החמרות.
התסכול והמרמור מביאים מחשבות שליליות שגם איתם כדי להיות" בוגר " מתנהג בצורה לא טבעית.
בעקבות כך מרגיש שאין לי דעה, רגשי נחיתות .
לא רואה מוצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה רעה
ד``ר אליהו סמואל25/10/2018לאורן
חבל שאתה משתמש רק בתרופות - רצוי שתפנה לגורמי בריאות הנפש ושתדרוש גם טיפול בשיחות.
כולל מסגרת שיקומית תעסוקתית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבוב תרופות פסיכיאטריות-מירו אסיוול נוקטורנו פורטהאנה16/10/2018
שלום רב, אבי בן 83 סובל מזה שנים מדיכאון וחדרה, הוא מטופל למעלה משנה במירו אסיוול ונוקטורנו פורטה הוא לוקח את שלושת הכדורים האלה ביחד לפני שינה ורק ככה מצליח להירדם. כמו כן, לפני כחצי שנה התחיל לסבול מסיוטים כל לילה עד כדי כך שלילות שלמים לא ישן כראוי לאחר ייעוץ עם פסיכיאטר ניתן לו הכדור ריספונד 2 מ"ג שאותו לוקח בין שעה לשעה וחצי לפני הכדורים האחרים (שמצוינים כאן) הכדור עזר לסיוטים אבללל מזה כמה חודשים המצב הנפשי שלו הדרדר הוא ממש יושב בוהה בתקרה לא מעוניין לראות טלוויזיה לא לאכול ועכשיו גם בקושי הולך. האם יש קשר בין ההחמרה של ההליכה והמצב לכדורים שלוקח? האם זה בסדר לקחת כ"כ הרבה כדורים יחד למרות שלוקח אותם כבר תקופה ארוכה? ומה מומלץ לעשות אחרת או לשנות?
תודה מראש על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה בהליכה
ד``ר אליהו סמואל24/10/2018לאנה שלום
למרות שזה לא נושא הפורום. אעיז לומר לך שבגיל הזקנה לתרופות הפסיכיאטריות תופעות לוואי השונות מצעירים כולל נפילות וכדומה. הצעתי כי תפנו לפסיכיאטר גריאטרי, בטוח שתצאו מרווחים מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבירות לעלות במשקל מציפרלקס וכמהאנונימית16/10/2018
התחלתי לקחת היום ציפרלקס, קראתי במקומות שונים שהרבה השמינו מלא וזה בערך הדבר שאני הכי חוששת ממנו...אז הייתי רוצה לדעת, כמה זה מלא? האם העלייה במשקל נוצרה ללא שינוי תזונתי או בעקבות תיאבון מוגבר בעיקר? והאם ידוע למישהו מה אחוז האנשים שעולים במשקל בעקבות נטילת ציפרלקס? וכמה פחות או יותר? זה דבר שממש מטריד אותי כי זאת בפני עצמה סיבה לדיכאון עבורי
אני רק אציין שהסיבה העיקרית לנטילת התרופה היא חרדות ולא דכאון (שגם ממנו אני סובלת אבל לעיתים נדירות אני חווה אובדן תיאבון, יש לי תיאבון די גדול רוב הזמן אז זה לא דבר שאמור להשתנות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה והקשר לציפרלקס
ד``ר אליהו סמואל24/10/2018לאנונימית שלום
ההסבר מורכב. 1. יש לדעת שקיימת השמנה רגשית הקשורה לחרדות. 2. הציפרלקס יכול לגרום להשמנה דרך מסלול של אכילת יתר- ולא מסיבות אחרות. 3. הציפרלקס יכול לגרום להשמנה אולם גם להרזיה תלוי באדם. יש ולא מושפעים התחום האוכל.
ואחרון חביב הבשורה שפרט לתרופות יש טיפול אישי לא תרופתי בחרדות ורצוי להעזר בכך בהמלצה חמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קוגנטיביות וקשר לסקסשי15/10/2018
יש קשר בין אורגזמה לבטחון
עצמי /זכרון ? כי אחרי שאני גומר יש קצת פגיעה בבטחון העצמי והזכרון שלי משתבש ורק אחרי כמה שבועות שאני
מתאפק אז לא קורה כלום והפמרמטרים האלה נשארים בסדר איזה פתרון יש לזה /צריך להפסיק עם סקס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס ופגיעה קוגניטיבית
ד``ר אליהו סמואל24/10/2018לשי שלום
לא מכיר תופעות כאלה. לרוב המצב הפוך. יש לפנות לפורום של סקס ולהתיעץ שם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלוקת קלונקס במשך היוםקרן14/10/2018
הפסיכיאטר רשם לי מינון של 3 מג ליום. אני יודעת שהחלוקה היא שלוש פעמים ביום. האם ניתן לחלק ליותר פעמים, בבוקר רבע כדור של 2 מג בצהרים חצי כדור, אחר הצהריים חצי כדור ולקראת השינה חצי כדור נוסף.
שאלה נוספת לכמה שווה כדור לוריבן 1 מג לכדור קלונקס. קראתי במקום מסוים באינטרנט שכדור 1 מג לוריוון שווה ל 0.5 מג קלונקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד``ר אליהו סמואל15/10/2018לקרן
מדור זה עוסק לא בתרופות אלא במתן שיחות.
כנראה שאין את חודרת לרעיון שבנוסף לטיפול בתרופות יש חשיבות רבה בניהול שיחות עם איש מקצוע, וחבל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטה וכדורי הרגעה שאלותבמבי11/10/2018
אושפזתי לפני כששה שבועות במחלקה פיסי כמארחת בעקבות התפרצות חרדות ודיכאון.השבוע השתחררתי מאישפוז במחלקה פסיכאטרית. קיבלתי ריפוי בעיסוק וטיפול תרופתי הכולל סימבלטה במינון 90, 3-4 לוריוון ליום וללילה במידת הצורך כדור שינה. טיפול פסיכולוגי לא קיבלתי כלל. את האחיינים שלי לא ראיתי כל התקופה. עם החזרה הביתה גיליתי שאני פוחדת לצאת מהבית ומפחדת להשאר בבית לבד. האם זה אומר שמצבי קשה או שהתרופות טרם פועלות כנדרש?
יש לציין שהחרדות חזרו בעשרת הימים האחרונים, הפסיכיאטרית לא עונה לא לי ולא לרופא המשפחה. במהלך הטיפול במחלקה הפסיכיאטרית ניתנו לי כדורי לוריוון כל ארבע שעות מהשעה שמונה בבוקר ועד שמונה בערב, כן חרדה לא חרדה. רופא המשפחה הציע להחליף לקלונס, האם המעבר ל קלונקס יחזק את החרדות, מתי אמורות החרדות מהכדור להעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ד``ר אליהו סמואל15/10/2018לבמבי שלום
טיפול בחרדות זה לא רק במתן תרופות אלא גם בשיחות.
מענה לכל ההתלבטויות והשאלות אפשר למצוא בשיחות. ולכן זאת המלצתי הנאמנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב אני עושה שטויות ונכנסת למלכודתלירון10/10/2018
אני בת 44 רווקה בלי ונראית מעולה. אין לי זמן ואני חוזרת במקביל ל2 קשרים שהסתבכתי בגללם כי הם קרו במקביל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במקביל
ד``ר אליהו סמואל15/10/2018ללירון שלום
חזרה על טעויות נובעת לרוב מסיבות נפשיות. כנפש מובילה אותך לשם בלי ביקורת של התבונה. שינוי אפשר לעשות רק דרך טיפול.
תשובה חד פעמית לא תיצור שום שינוי ולכן חובה לפנות לטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי צ׳מפיקס - האם כדאי או לא?לילי10/10/2018
היי, שואלת בשביל אדם חולה במניה דפרסיה
האם שימוש בכדורי צ׳מפיקס לצורך הפסקת עישון עלולים להשפיע עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור צמפיקס
ד``ר אליהו סמואל15/10/2018ללילי שלום
פורום זה אינו עוסק בתרופות. פני לפורום המתאים לכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גמילה מויפאקס עזרהאורטל10/10/2018
היי
אני נוטלת את הויפאקס קרוב לעשר שנים לפני מס שנים עברתי תהליך גמילה שירדתי בהדרגה ל 37.5 ואז יום כן יום לא והתהליך היה נוראי חודש שלם של הקאות סחרחורות זרמים בראש ממש סבל גופני ונפשי שאין לתאר!! לצערי חזר לי הדיכאון וחסרתי לקחת אותו.
אני רוצה להיכנס להריון ואני רוצה להיגמל מהכדור לפני האם יש משהו שמקל על התופעות גמילה? הבנתי שהפרוזאק מקל אפשר לקהל קצת פרטים על זה? אני מאוד חוששת מהגמילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת תרופות
ד``ר אליהו סמואל15/10/2018לאורטל שלום
לא שאיני מאמין בתרופות אלא שאני סבור שללא טיפול בשיחות אין התרופות מגיעות לשיא ההשפעה.
אין הפורום מציע עצות על נושא הטיפול בתרופות אלא כוונתי לדון בתחום השיחות. זאת משמעות הפסיכותרפיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס של פסיכיאטר אחרי אבחוןלהלה09/10/2018
לאחרונה חזרתי מאישפוז במחלקה פסיכיאטרית, שם אובחנתי כלוקה בדיכאון וחרדה. לפני חמישה ימים שמתי לב שהחרדות שלי מתחילות לחזור. פניתי לפסיכיאטרית להקדים את התור ואני עד עכשיו מחכה לטלפון. פניתי לרופא המשפחה שמנסה לדבר איתה להקדים את התור או לתת לו ייעוץ וכלום. מה דעתך בנושא? החמור הוא שאני מפחדת להישאר לבד. יש לציין שבמחלקה לא היה טיפול פסיכולוגי רק תרופתי, וזאת למרות שביקשתי בלי סוף. מה לעשות? אני מיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לא הולמת
ד``ר אליהו סמואל15/10/2018להלה שלום
צודקת צודקת. תפקיד הרופא המשפחתי להשיג לך פיתרון. במקביל את יכולה לכתוב או בעצם להדפיס מכתב תלונה למנהל בית החולים עם העתק למשרד הבריאות. משרד הבריאות תפקידו לפקח על השירות הניתן לאזרח. אבל בשורה התחתונה הקופה בה את מצויה אחראית להשיג לך טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)