מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקשת עזרה אחי לא ישן.אסתר06/12/2018
שלום רב
אחי לא עובד 3.5 שנים
הטענה שלו שהוא לא ישן.היו לו מחשבות שהוא בסכנה ...
חמישה חודשים אחרונים הוא לוקח לפונקס 300 מ״ג
אין שינו אצלו הוא ממשיך לטעון שהוא לא ישן וככה הוא לא יכול לחיות...הוא חושב שהוא ימות.האם יש טעם להמשיך עם הלפונקס?
לפני שבוע נתנו לו תוספת קלונקס 2מ״ג נראה מסטול מבט חולמני.מבקשת עזרה איך לצאת מהסיפור הזה.
יושב בבית לא עובד לא עושה משהו.אוכל טלויזיה ומיטה
מתחננת ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב פסיכיאטרי קשה
ד``ר אליהו סמואל09/12/2018לאסתר שלום
יפה שאת חפצה לעזור לאחיך. מדובר כנראה במחלה נפשית קשה. יש דרכים לעזור לאחיך אולי דרך אשפוז לצורך איזון. כדאי שתדברי עם הרופא המטפל.
אגב הפורום שלנו אינו עוסק בפסיכיאטריה - כדאי לפנות גם לפורום הקשור למחלות נפש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן עד שתרופות יפסיקו להשפיע?מיתר05/12/2018
שלום,
אחרי תקופה של כחודשיים באשפוז פסיכיאטרי שכלל שימוש בזריקות וכדורים שונים - 4 שבועות של אריפליי ו-3 שבועות של סרוקוול - הפסקתי את השימוש לגמרי.
כיום אני כבר יותר מחודש נקי מכדורים ועדיין סובל מתחושת אי-שקט, קהות רגשית, קושי לחשוב בצורה בהירה, חולשה ועייפות בגוף - בקיצור אני עדיין מרגיש תחת השפעת החומרים המסממים האלה.
האם מישהו חווה חוויה דומה ויכול לעזור לי להבין כמה זמן זה הולך להימשך והאם בכלל זה הולך להיפסק מתישהו ואם בכלל או שזה יכול להמשיך ככה לעד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת תרופה
ד``ר אליהו סמואל10/12/2018למיתר שלום
התופעות אינן חייבות לנבוע מהטיפול התרופתי. יתכן והפסקת הטיפול מוקדם מידי. הפסקת טיפול ללא יעוץ רפואי יכול להיות מסוכן.
הפורום עוסק בטיפול בשיחות. הנושא התרופתי נדון בפורום פסיכיאטריה הקשר לתרופות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מרגישה בנוח לעזובעירית04/12/2018
התחלתי להתנדב במקום מסוים, היה לי מאוד קשה בהתחלה וחשבתי שאצליח להתגבר על זה, עברו כמה חודשים ואני עוד ממש מתקשה, מגיעה לשם אבל בקושי. אני מאוד רוצה לעזוב אבל יודעת באיזה מצב הם נמצאים ושהם צריכים כל אחד שיכול ופשוט לא נעים לי לעזוב ואני ממש לא יודעת מה לעשות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לעזוב
ד``ר אליהו סמואל09/12/2018לעירית שלום
את צריכה לחשוב גם על עצמך. אם תבואי להתנדבות בלי מרץ ורצון עזרתך תהיה פחות חשובה.
את יכולה להמציא תרוץ טוב לרוב משפחתי כדי לנמק את פרישתך. את בסך הכל מתנדבת- יכולה להתנדב לעוד מקומות אין סיבה שתסבלי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של אנשים דוחה אותישולמית02/12/2018
הרבה פעמים התנהגות של אנשים, גם כאלה שאני אוהבת, ממש דוח אותי. נגיד איך שהם אוכלים וקולות שהם מוציאים מפה ודברים כאלה. אני יודעת שזה שלי ולא שלהם ואני לא מעירה על זה אבל זה באמת ובתמים דוחה אותי... יש משהו שאני יכולה לעשות כדי שזה יפסיק להפריע לי כל כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיה
ד``ר אליהו סמואל09/12/2018לשולמית שלום
יתכן וזה חלק מרגישות הקשורה לאיסטניסיות - צריך להכיר אותך יותר מקרוב כדי לעזור.
לכן חשוב לפנות לאיש מקצוע לצורך זה. זה יכול לקחת גם מספר פגישות בלבד.
ככל שההרגל נמשך זמן רב יותר כך קשה יותר לעקרו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בנאדם לחוץ וחרדתיא28/11/2018
שלום. רב
חייב לציין שאני בנאדם מאוד חרדתי
לפני כמה זמן חוויתי תקופה שהכניסה אותי לדיכאון וחרדות ממש שלפעמים בא לי לבכות
הרופא משפחה נתן לי אלפריד 0.25
וניסיתי לקחת אותו פעמיים והפעם האחרונה הוא עזר לי כי ממש לא נשמתי
עכשיו השאלה שלי אני מתחתן תכף ואני ממש ממש לחוץ וגם מפחד להיות יותר מידי רגיש כי אני בכללי רגיש ומפחד לבכות
אני רוצה לקחת את האלפריד בבוקר ככה שאני יהיה רגוע בחתונה
השאלה מתי אני יכול לקחת אותו שאחכ אוכל גם לשתות קצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לקחת תרופה
ד``ר אליהו סמואל01/12/2018לא.
מזל טוב. אולי הגורל שלח אותך לפורום שאינו עוסק במינוני תרופות ותופעות לוואי של תרופות.
הפורום מתעסק בצורך בשיחות כדי לפתור בעיות רגשיות. והמקרה שלך ממש מחייב זאת.שיחה על הנישואים והחרדות בעקבותיהם מחיובי המציאות. השאלה מתי ואיך לקחת תרופה משנית ממש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר סבלנות כלפי הילדיםשירלי27/11/2018
הרבה פעמים אני מרגישה שאין לי סבלנות כלפי הילדים שלי, פשוט אין לי כוח אליהם אני רוצה שיעזבו אותי בשקט... אחרי זה אני מרגישה שאני אמא רעה אבל אני לא מצליחה לשנות את ההתנהגות שלי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוח לילדים
ד``ר אליהו סמואל01/12/2018לשירלי שלום
המודעות שלך חיונית וחשובה מעבר לכל. את חייבת לעשות עם זה משהו. זה משפיע וישפיע על עולמם הנפשי של ילדיך ולכן זה כה חשוב.
חיוני שתני לפסיכולוג -ית לצורך הערכה ויעוץ. זה צוו השעה ואין להתעכב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לקום בבוקרדנה25/11/2018
כבר שבוע שאני ממש מגרדת את עצמי מהמיטה כדי ללכת לעבודה. אין לי כוח לכלום, במקום לצאת ולפגוש אנשים אני חותכת מהעבודה כמה שיותר מהר כדי לחזור למיטה. אנשים סביב דואגים לי ואני לא יודעת מה להגיד להם. מעולם לא הרגשתי ככה ואני לא יודעת להגיד מה גורם לי להתנהג בצורה כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לקום בבוקר
ד``ר אליהו סמואל01/12/2018לדנה שלום
התלונות שלך יכולות להתאים לדיכאון אולם גם למשהו אחר שרופא חייב לתת את דעתו.
כדאי שתפני לרופא משפחה בהקדם - ואם לא ימצאו דבר יש לפנות לפסיכיאטר להערכה. אפשר לפנות לפסיכיאטר גם במקביל לרופא המשפחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אכילה בגיל מבוגרמירי21/11/2018
שלום לכולם. אני בת 36 ויש לי אנורקסיה כרונית כבר המון שנים...כרגע אני בהתקף. תוך 3 חודשים הורדתי 24 קילו. כמו כן, פניתי לטיפול ביחידה להפרעות אכילה ומחכה לקבלה..
מנסיונכם, עד כמה קשה לנצח בקרב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנורקסיה
ד``ר אליהו סמואל23/11/2018למירי שלום
חשוב לקבל טיפול עוד לפני הקבלה למרפאה מדובר במצב שיכול להיות מזיק מאוד ואפילו קטלני.
עם מאמצים ורצון יכולים להבריא. עם השנים ההפרעה פוחתת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לחזור לשגרהעמית20/11/2018
איבדתי את אמא שלי לפני חודש וחצי למחלת הסרטן. אני לא מצליחה לחזור לשגרה... אני מאוד קשורה אליה ואני מתגעגעת אליה ועצוב לי לחיות בעולם שהיא לא נמצאת בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבל על מות אם אהובה
ד``ר אליהו סמואל23/11/2018לעמית שלום
מצטער לשמוע על האבל שפקד את משפחתך. לרוב זה דועך עם הזמן.
אפשר לדבר עם קרובי משפחה וחברים. אם לא עוזר אפשר ללכת לרופא משפחה ולבקש תרופה קלה לרגיעה, אבל לתקופה קצרה בלבד.
אם זה נמשך זמן ארוך או פוגע בתפקוד כדאי לגשת לאיש מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון יתר של קלונקסרוחלה18/11/2018
נכנסתי לסטרס מאד חזק ולקחתי 4 קלונקס, 2 למודקס ו2 מלטונין. אנימיכולה למות מזה או להיות צמח?
בינתייפ אני אפילו לא נרדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון יתר של קלונקס
ד``ר אליהו סמואל23/11/2018לרוחלה שלום
לא מתים מכך רק תזהרי מלעשות זאת שנית.
כדי שתידעי גם את הרופא שלך על כך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לפתע הפסיקו לעבודיובל17/11/2018
טופלתי במשך 5 שנים בפריזמה 40 מג עקב חרדה ודיכאון ולפתע הפסיק להשפיע. מאז שום כדור לא משפיע לא ssri לא snri לא טריצקליים לא מייצבי מצב רוח ולא אנטיפסיכוטיים.
איזה סיבה יכולה להיות שהכדור פתאום מפסיק להשפיע? יש בדיקות דם שאפשר לעשות (בלוטת התריס וכדומה) ולזהות את הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור מפסיק לעזור
ד``ר אליהו סמואל18/11/2018יובל שלום
כנראה שיד עליונה כיוונה אותך לפורום זה.
הפורום מתעסק בטיפול בשיחות.
הפסקת השפעת התרופה אינה עניין נדיר. בכל פנים זה אחת הסיבות שאני ואחרים ממליצים במקביל גם טיפול משמעותי ומשפיע בשיחות. אנחנו לא עכברי מעבדה. יש לנו צורך גם במשמעות וקשר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיעה הקשורה לנטילת פאקסטשי חנניה14/11/2018
שלום הנני נוטל כדור מסוג פאקסט במינון של 40 מ"ג 2 כדורים ביום הנני לוקח אותו כבר חודשיים וחצי אני סובל מזיעה שאני קם משינה האם זה תופעה שקשורה לכדור או שמא עליי לחשוש ממשהו רפואי אחר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתב בטוח 80 מ"ג ליום
משה17/11/2018כמות אדירה של מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למשה
שי17/11/2018לא מפתאום חח
התכוונתי ל2 כדורים של 20 מ"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים וזיעה
ד``ר אליהו סמואל18/11/2018לשי שלום
מדובר זה מתעסק עם טיפול בשיחות. נושא התרופות מבחינתו שולי. בכל מקרה זה סוגיה שיש להתיעץ עם הרופא המטפל. בשביל זה קיים הרופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלת מהלבד הזה חסרה לי זוגיותבודדה14/11/2018
אני בת 23 סטודנטית ועובדת במשרה מלאה.
אני מודה שאין לי הרבה זמן פנוי, אבל בסופש וכשיש לי קצת שקט חסרה לי זוגיות. אני לא מצליחה למצוא אף אחד מתאים. לא יצאתי לדייט כבר 3 שנים! אין לי איך להכיר בחורים גם לא בלימודים ואני ממש מתוסכלת מזה.כל הזמן מלווה אותי תחושת הבדידות והפחד שלא אהיה בזוגיית אי פעם.. אני לא יודע מה לעשות ואיך להתגבר על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות
ד``ר אליהו סמואל18/11/2018לבודדה שלום
שינוי מתבצע מתוך תהליך ומכאן התסכול המתמשך. יש לכולנו ציפיה לשינוי מיידי.
תהליך אפשר לעבור רק בליווי איש מקצוע. מדובר בדברים קטנים המצטברים לשינוי גדול.
חבל לסבול. חיוני ורצוי כי תפני לטיפול פסיכולוגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקסט וחשק מיני ואנאורגזמהרותי13/11/2018
שלום
אשמח לדעת אם נוטלים סרוקסט האם יש תרופה נוספת שיכולה לאזן את עניין האנאורגזמה וחשק מיני.
התרופה מאד מתאימה לי אך תופעת לוואי זו היא היחידה שמפריע לי מאד לקחת אותה מה עושים?
(ניסיתי בעבר תרופות אחרות שעשו תופעות אחרות ופחות התאימו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי של תרופה
ד``ר אליהו סמואל18/11/2018לרות שלום
לתרופות יש שפע תופעות לוואי. ולכן המסר של פורום זה שבנוסף לטיפול התרופתי יש לבקש או באופן יותר נמרץ להתעקש על טיפול בשיחה בנוסף כדי להצליח לרדת מהתרופה או להפחית את המינון כמה שיותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהלא צפוי במקום העבודהטל11/11/2018
אני שומעת שבמקום העבודה שלי עומדים להיות כל מיני שינויים, אף אחד לא אומר שום דבר דוגרי והכל משמועות. אני מפחדת על העתיד שלי וזה מכניס אותי ללחץ, טוב לי פה ואני לא רוצה לעזור ולחפש מקום עבודה חדש ואי הידיעה מפריע לי להתרכז ולעשות עבודה טובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקום עבודה ושינויים
ד``ר אליהו סמואל12/11/2018לטל שלום
אכן מקור לא אכזב לחרדות ופחדים מהלא צפוי. מציע כי תפני לטיפול קצר מועד או אפילו ייעוץ. חבל שתפקודך יורע ואז תהיה סיבה טובה לפיתורין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)