מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש פרוצדורה מקבילהעזר27/11/2012
לגברים? שימור זרע? לגברים שעתידים לעבור כריתת ערמונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש פרוצדורה מקבילה - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד27/11/2012שימור זרע בהקפאה הינה פרוצדורה מקובלת לגברים לפני ניתוחים העלולים לפגוע באשכים או בפוריות, קרינה או כימותרפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת AMHrona15/11/2012
מה המשמעות של תוצאה <0.16 בבדיקת AMH ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת AMH פרטים נוספים
rona15/11/2012ביתי חלתה בנון הוצקינס לימפומה עברה השתלת מח עצם עצמית .המחזור סדיר כבר חצי שנה בערך .נשלחנו לבצע את הבדיקה הנל והתוצאה כדלקמן <0.16 ?
האם יש טעם בשאיבת ביציות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת AMH פרטים נוספים - תגובה
פרופ` אבי בן הרוש16/11/2012זהו עקך נמוך של AMH שמלמד על רזרבה שחלתית נמוכה, כצפוי לאחר השתלת מח עצם. כדאי לבדוק דברים נוספים כמו גודל השחלות והאם נראים זקיקים קטנים בשחלות לפני שמחליטים לנסות גירוי שחלתי ושאיבת ביציות להקפאה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת AMH
rona16/11/2012תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי?אמירה14/11/2012
עד איזה גיל ניתן להקפיא ביציות? האם לגיל יש השפעה על 'איכותן'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד מתי? - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד14/11/2012ניתן להקפיא עד גיל 40
האיכות בהחלט יורדת עם הגיל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתתפותסהר06/11/2012
האם המדינה/קופ"ח משתתפת במימון של הקפאת ביציות מגיל מסוים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתתפות - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד06/11/2012במקרים של שימור פוריות בשל כימותרפיה או רדיותרפיה - כן. זה ע''ח קופ''ח.
במקרי שימור פוריות סוציאלי זה על חשבון המטופלת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר כימותרפיהmami28/10/2012
שלום
בעלי עבר כימותרפיה- BECOP 2 מחזורים+ 4 מחזורים של ABVD.
(סיים טיפולים בספטמבר 2011) יש לציין שיש לנו ילד בן שנה ו-8.
אני בת 30, בריאה ופוריה טפו טפו טפו...
הקפיאו לנו 10 מבחנות של זרע, בכל מבחנה 1.7 מיליון.
הרופא היה מוכן לנסות הזרעה אחת, שלא הצליחה.
אנחנו כעת לקראת IVF עם מיקרומניפולציה.
האם מניסיונך, יש סיכוי שהזרע יחזור (בבדיקה מהחודש, אין זרע כלל)?
תודה רבה והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר כימותרפיה - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד28/10/2012יש סיכוי אך נמוך מאד
בהצלחה ב IVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת חצוצרותשירין22/10/2012
שלום רב,מצילום רחם התברר שיש לי חסימה מלאה בחצוצרות (בעברי עברתי3 ניתוחי קיסרי). האם הניתוח גרם לחסימה? לא היו לי דלקות כל שהיא? האם יש טיפול? אנו מעונינים בכניסת להריון!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימת חצוצרות - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד22/10/2012יש בהחלט טיפול יעיל
כנראה שיהיה צורך ב IVF - הפריה חוץ גופית
זה יהיה לא נכון לטפל בך מבלי לראותך
מומלץ לקבוע תור לרופא נשים מומחה פוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להאריך את תק' הפוריות?עדי17/10/2012
על ידי הורמונים או בשיטות טבעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להאריך את תק' הפוריות? - תגובה
פרופ` אבי בן הרוש18/10/2012למיטב ידיעתנו לא ניתן.....
ניתן להקפיא ביציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה ביצית מבן זוג ללא נישואיןדליה09/10/2012
שלום, אני בת 28 ולפניי 3 שנים חליתי בסרטן מסוג לימפומה הודקינן ועברתי השתלת מח עצם עצמית.
לפניי מס' חודשים הופיע לי המחזור והוא מראה סימני עקביות כבר 4 חודשים :)
רופא הנשים שלי מעוניין לבצע הליך של שאיבת ביציות על מנת לשמר את הפוריות ולבטח בדרך נוספת (עברתי לפניי ההשתלת מח עצם הליך של הוצאת רקמת שחלה) את הסיכויי להרות.
ברצוני לשאול:
1. האם הקפאת ביציות ללא הפרייה שלהן יעילה? ואם כן מה אחוזי ההצלחה של הביציות לשרוד?
2. אני נמצאת במערכת יחסים רצינית, האם ניתן להפרות את הביציות מבן זוג עוד בטרם אירוסין/נישואין? או שמבחינת המדינה קודם צריך להיות נשואים/מאורסים?
3. האם אפשר לשלוח זרע מוקפא מחו"ל ולהפרות אותו בארץ? או שהוא חייב לתת זרע טרי בזמן שלי מוציאים את הביציות, על מנת שהפרייה תתקיים באותם רגעים?
ברצוני לציין שכרגע אין ברצוני לנסות להרות והתהליך מתבצע רק על מנת להגדיל את סיכויי הצלחה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה ביצית מבן זוג ללא נישואין - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד09/10/2012לום דליה
מעודד לקרוא שחזר ווסת סדיר
ניתן ומומלץ לבצע IVF ולהקפיא עוברים
כיום ניתן להקפיא ביציות אך הניסיון בהקפאת עוברים והפשרתם טוב יותר ורב יותר
ניתן לבצע הפריית הביציות בארץ בזרע בן הזוג לאחר שתחתמו על הסכם זוגיות חוקי
זרע טרי עדיף ע''פ קפוא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרייה ביצית מבן זוג ללא נישואין - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד13/01/2015שאלותייך בהחלט חשובות וענייניות.
להלן התשובות:
1. ניתן להקפיא ביציות לא מופרות. בהקפאה בשיטת הזיגוג VITRIFICATION והפשרה נותנת סיכויי הצלחה דומים לאלו של הקפאת קדם-עוברים - ביציות מופרות.
2. ניתן להפרות הביציות מבן זוג גם ללא נישואין אך יש לחתום על הסכם זוגיות נוטריוני.
3.אפשר לבצע ההפריה גם מזרע קפוא ולא רק מזרע טרי.
באיחולי הצלחה ורפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול IVF להקפאת עוברים לשימור פוריירדן27/09/2012
אני מעוניינית בהליך של IVF להקפאת עוברים לצורך שימור פוריות לפני ניתוח כריתת שחלות (אני נשאית BRCA1) בת 41 נ+3. אני במכבי מה תהיינה העלויות לטיפול מסוג זה?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול IVF להקפאת עוברים לשימור פורי - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד27/09/2012הפורום נועד לשאלות ותשובות עקרוניות לשימור פוריות
עלות טיפול פרטי מתבצעת בין הפציינטית והרופא שבחרת להיות בטיפולו
בהצלחה ומועדים לשמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטלת גלולות 12 שנהאבי19/09/2012
שלום
אני נוטלת גלולות כבר 12 שנה
קודם יסמין ועכשיו מינס
אנחנו רוצים להכנס להריון בקרוב ורציתי לדעת האם הריון יתאפשר ברגע שאפסיק ליטול גלולות או שלגוף לוקח זמן להתאושש? ואם כן על כמה זמן מדובר?
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטלת גלולות 12 שנה - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד20/09/2012ניתן להרות חודש לאחר הפסקת גלולות
כדאי לקחת חומצה פולית ולעשות סקר גנטי ובדיקה ע''י רופא נשים
בהצלחה ושנה טובה ופורייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתי בחולת אנדומטריוזיסshuni07/09/2012
ערב טוב,
בחודש יוני עברתי שאיבת ביציות לשם שימור פוריות בשל מצב בריאותי.
אני בת 41, סובלת מאנדומטריוזיס מפושט וקשה מאוד (דרגה 4). לאחר ניתוח לכריתת מוקדים רבים בחלל האגן , ציסטות שחלתיות עצומות והפרדת הידבקויות לעייפה. מצבי החמיר לאחר הניתוח ובבדיקות נתגלו מגוון תחלואים כרוניים נוספים שהינם תוצר ישיר של האנדומטריוזיס (פיברומיאלגיה, כאבי אגן כרוניים, דלקת פרקים, סקרואילאיטיס, גוש שנתגלה בבדיקת MRI היושב בתוך תעלת השידרה על S1 והרופאים סוברים שיתכן כי מדובר במוקד אנדו' וגידול על הכבד שטיבו נמצא בבירור של מיפוי כבד ו- CT כבד).
בדיקת AMH טרם תחילת הליך השימור יצאה 2.64. ערכי פרופיל הורמונאלי טרם ההליך "מעולים". במשפחה היסטוריה של וולדנות בגילאים מתקדמים!
בסבב הראשון של השראת הביוץ (פרוטוקול קצר) נשאבו 14 ביציות והוקפאו 9. .
סבב שני של טיפול השראת ביוץ (פרוטוקול ארוך) הסתיים במפח נפש!
הכניסו אותי לגירוי יתר שחלתי ולא ניתן היה להיכנס לדיקור מחשש לחיי.
פרוטוקול ארוך - 14 ימים של הזרקת דקפפטיל 0.1 מ"ג. ביום ה- 14 התחלה עם הזרקה במקביל של 6 אמפו' מנופור במשך 5 ימים, כאשר ביום ה- 18 הורידו לחצי מזרק דקפפטיל + 6 אמפו' מנופור. ערכי E2 השתוללו. ירדו ל- 5 אמפו' מנופור עם חצי מזרק דקפפטיל במשך יומיים ואז 3 ימים 4 אמפו' מנופור עם חצי מזרק דקפפטיל. ערכי E2 השתוללו. הפסיקו עם המנופור ורק חצי מזרק דקפפטיל במשך 4 ימים, כאשר ערכי E2 המשיכו לעלות והגיעו לכ- 30K. וכל אותה העת במעקב הזקיקים צמחו עוד ועוד זקיקים ולגדלים מכובדים (סדר גודל של למעלה מ- 20 זקיקים גדולים ועוד אינספור נוספים קטנים יותר.) רק כאשר ראו שערכי E2 ממשיכים להשתולל גם ללא המנופור החליטו שכדאי לנסות צטרוטייד. במשך 5 ימים הזרקתי צטרוטייד. ב- US ראו עדיין שחלות מוגדלות ו"שדה" זקיקים רבים וגדולים! ערכי E2 החלו לרדת רק ביום הרביעי להזרקת הצטרוטייד. נכון ללפני כ- 10 ימים עדיין נצפו שחלות מוגדלות עם "שדה" זקיקים.
לאור מצבי הבסיסי, מהן ההשלכות של ה"סיבוב לגיהנום" שאליו לקחו אותי הרופאים? אגב, למרות שהתראתי וציינתי אינספור פעמים כי דקפפטיל איננו עובד עליי כאנטגוניסט כי אם כאגוניסט ואף המצב "מתעורר" בחריפות רבה ביותר במשולב עם הורמונים. מהן ההשלכות רבתי ובכלל זה על הרזרבה השחלתית שלי (כמובן בהתחשב במצבי הרפואי האיום ובגילי המופלג).
אני מאוד מאוד מודאגת. מאוד כואבת ובמצב נפשי מאוד מעורער ולא פשוט. הרופאים מתחמקים ממני, בתקווה שארגע ו"ארד" מן הנושא. את הרופא שטיפל בי "העלימו" מן השטח ומנהל המחלקה נטל את הפיקוד.
מודה לך מאוד ומתנצלת על סערת הרגשות.
shuni* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר שחלתי בחולת אנדומטריוזיס - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד07/09/2012אשמח מאד לעזור אך הפורום אינו אמצעי מתאים לטפל בחולה כ''כ מעניינת ועם כ''כ הרבה סיבוכים.
הפורום נועד לשאלות עקרוניות ולא טיפול פרטני.
אני מתנצל אך זו תהיה טעות לתת לך עצות טיפוליות מבלי להכיר אותך.
לטיפול פרטני דרושה פגישה עין בעין.
אשמח לעזור
באיחולי שנה טובה ופוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
shuni07/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה
אני08/09/2012הי,
עברתי סיפור דומה, עדיין מתאוששת, בעיקר נפשית, אם זה בסדר שאני שואלת - היכן טופלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ניצה
shuni08/09/2012ברשותך, מאחר שכל הנושא כל כך טרי ועדיין במלחמה ובבירור מול ראשי המחלקות השונות בהן אני מטופלת בבי"ח ועם מנהלת בי"ח אמנע מלחשוף פרטים. אני מניחה שבמידה שימשיכו עם נסיונות ההתנערות/התעלמות, אפנה את הנושא לאפיקים משפטיים ואשתף את אמצעי התקשורת. את ההליך עברתי באותו בי"ח בו נותחתי ובו אני מטופלת, למרות שידעתי שמחלקת ה- IVF באותו בי"ח איננה בהכרח מן הטובות בארץ אך ורק בשל מצבי לגביו אמורים היו להיות אמונים לפני ולפנים. מתחוור שלא ממש נתנו את הדעת ואת ההתייחסות המתבקשות והמצב הגיע לכדי כך. שבר עצום!
המון תודות על האמפטיה.
בריאות ובשורות משמחות,
shuni* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת ביציותטל02/09/2012
שלום
אני בת 30 מעוניינת בהקפאת ביציות
האם אני צריכה לשלם על התהליך הזה?
האם אני צריכה לשלם מידי חודש על אחסנת הביציות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת ביציות - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד03/09/2012משרד הבריאות אישר לאחרונה שימור פוריות לא רק לנשים לפני כימותרפיה והקרנות אלא גם בגיל בין 30-41
בעוד שעבור נשים לפני כימותרפיה זה ממומן ע''י קופות החולים, במקרי שימור פוריות סוציאלי, זה במימון עצמי...
לכן התשובה לשאלותייך הינה אכן חיובית
בברכת שנה טובה ופוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות
ירדן04/09/2012מה קורה במקרה של הקפאת ביציות לפני כריתת שחלות מונעת בשל נשאות BRCA1 האם הקופה מממנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד04/09/2012אם אין ילדים והסיבה הינה רפואית - יש מקום להגיש בקשה וכנראה יממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת פוריות .rona21/08/2012
שלום לכם ..
הבת של חברתי בת ארבע עומדת לפני השתלה עצמית .מתמודדת עם סרטן בכליות שחזר פעם שניה כרגע לאחר טיפולים נקייה .
בעוד זמן קצר הילדה אמורה לעבור השתלה עצמית .האם מקובל להוציא רקמת שחלה לצורך שימור פריון עתידי לילדה בגיל זה ? תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת פוריות . - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד21/08/2012השיטה היחידה שניתן להציע לשמירת הפוריות בגיל הילדות הינה הקפאת רקמה שחלתית.
ניתן ומומלץ לבצעה אם הילדה עומדת לפני טיפול כימותרפי שעלול לפגוע בשחלות.
באיחולי רפואה שלמה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימור פוריות
rona22/08/2012תודה ....ושאלה נוספת ,האם נהוג לשמור בהקפאה שחלה שלמה לילדה בגיל ארבע או אפשר להסתפק בחלק ממנה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימור פוריות - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד22/08/2012ההחלטה תלויה בעוצמת הטיפול הכימותרפי והסיכון להרס השחלות
אם הסיכון גבוה ייתכן ועדיף להוציא השחלה בשלמותה
ההחלטה פרטנית ע''פ הכימותרפיה
נשמח לייעץ באופן פרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימור פוריות
rona23/08/2012תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת ביציותתמרה14/08/2012
שלום,
אני בת 32 לא חושבת על ילדים עדיין
האם אני יכולה להקפיא את הביציות שלי לשימוש עתידי? עד איזה גיל הכי טוב לעשות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת ביציות - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד14/08/2012הכי טוב לעשות זאת בגיל צעיר ככל שניתן!
אם יש בן זוג ניתן להקפיא עוברים למספר שנים.
בהיעדר בן זוג ניתן להקפיא ביציות לשימוש בעתיד לעוד מספר שנים. [ אפילו 10עד שנים]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכנון הריוןשימי02/08/2012
נטלתי גלולות 11 שנים, כעט מתכננת הריון
הפסקתי לקחת לפני 3 שבועות גלולות, מתי בערך הגוף שלי יתחיל להסתגל למצב שאין גלולות ואוכל להרות? שמעתי שיש נשים שחיכו שנתיים האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנון הריון - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד02/08/2012בד''כ זה קורה תוך חודש- חודשיים
אם לא יש להבדק ע''י רופא נשים ולברר הסיבה
כמעט בכל המקרים שזה קורה זה לא בגלל הגלולות אלא מסיבה אחרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)