מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצלחה משמחת! חייבת לשתף אתכם...בת3827/08/2010
שלום רב,
ברצוני לעדכן קודם כל את הרופאים וגם את מי שמגיעה לפורום מסיבה אמיתית של שימור פוריות...
לפני חודשיים עברתי השתלת רקמת שחלה, שנלקחה ממני בדיוק לפני עשר שנים, כשהייתי בת 28, לפני טיפולים כימותרפיים.
בשנים האלו איבדתי את הפוריות שלי כתוצאה מכמות הטיפולים שעברתי (בין היתר השתלת מח עצמית) ואני נחשבת לאישה בגיל המעבר...
אבל - למרבה השמחה - כחודשיים בלבד לאחר ההשתלה - נראה שלשום זקיק חדש שמוכן לשאיבה...
ביום א' אעבור שאיבה והפרייה ויומיים אח,כ - החזרה.
זהו נסיון ראשון שלי ב IVF ואני לומדת להכיר עולם חדש של פעילות רפואית...
על כל פנים - הרופא היה נרגש מאוד ומיהר להתקשר ולבשר לכל צמרת ביה"ח.
זיהיתי מסביבי התרגשות גדולה בקרב הצוות - אכן הצלחה מפתיעה לשלב הראשון.
הרקמה בת העשר נקלטה ללא שום בעיה או תמיכה הורמונלית כלשהי (פרט לפרוגילוטון, כמו בשנתיים האחרונות) וביום א' נדע אם הזקיק (גודל 17 מ"מ) טוב להפרייה.
נחמד לשתף פה בבשורה הזו - אני מודעת שיש לה משמעות גדולה עבור כל אישה לפני טיפולים.
אעדכן בהמשך השבוע...
סופש טוב ובהצלחה לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
בת3827/08/2010פרופ' בלומנפלד
אתה מכיר אותי היטב.
אצור איתך קשר, ע"מ שתקבל דיווח "היישר מהמקור"...
אתה מלווה אותי הרבה שנים - שמחה לשתף אותך במידע המשמח.
תודה לך על הדרך שעברת איתי.
סופש טוב
ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` זאב בלומנפלד27/08/2010אכן אני מכיר וזוכר היטב ומחזיק אצבעות להצלחתך ה.
שנה טובה ופוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלחה
פרופ` זאב בלומנפלד27/08/2010אני מאד שמח עבורך ה. ומאחל לך הצלחה גם בשלב ה IVF וההשתלה
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב
מיכל09/09/2010שיהיה הרבה מזל טוב, ובהצלחה
מי ייתן ובשנה הקרובה תחזיקי תינוק משלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות למסירה
סימה28/10/2010בשעה טובה לך. האם במקרה נשארו לך תרופות סגורות ותקינות למסירה?
אשמח לעזרה. 0546591810
תודה, סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה שלא צלחה...שואלת20/08/2010
שלום
ביום 8/8 בבוקר!! נצפו 3 זקיקים 18,14,12
פרוגסטרון היה 5
באותו יום בלילה הזרקתי אוביטרל
ורק אחרי יומיים מהבדיקה הנ"ל,דהיינו ב 10/8 בוצעה הזרעה.
שאלותי:
1 האם הייתה טעות ביום ההזרעה?הייתכן שהיו אמורים לבצע הזרעה עוד קודם?
2 כעת עברו 9 ימים מהזרעה וקיבלתי מחזור.כיצד ייתכן שרק 9 ימים עברו מההזרעה וכבר קיבלתי מחזור?
האם ההורמונים שלקחתי פגעו בי?או משהו אחר?(גונאלF+אוביטרל)
3 ביום 19/8 קיבלתי מחזור.למחרת ביצעתי אולטראסונד:
שחלה ימנית מראה תקין
שחלה שמאל מראה עכור 18 מ"מ-מה פשר הדבר????????????
ומה עושים?
רירית 6 מ"מ
אשמח לשמוע תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פרטני
פרופ` זאב בלומנפלד20/08/2010אנו שמחים לעזור , אך נראה שלא הבנת מה מטרת הפורום...
מטרת הפורום הינה לענות על שאלות עקרוניות בנושא שימור פוריות בנשים החשופות לטיפולים העלולים לפגוע בשחלות [ כימותרפיה למשל] .
איזה ראוי להחליף את הרופא המטפל ולתת לך עצותת טיפוליות במקומו. זוהי גם טעות רפואית לטפל מבלי לראות אותך פנים אל פנים, לקבל אנמנזה מלאה, ולבצע בדיקות דרושות אם צריך.
נשמח לעזור בכל שנוכל בדרכים הראויות והמקובלות.
אנו מאחלים לך מלוא ההצלחה בטיפול,
בכבוד רב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיםול פרטני - תיקון
פרופ` זאב בלומנפלד20/08/2010אנו שמחים לעזור , אך נראה שלא הבנת מה מטרת הפורום...
מטרת הפורום הינה לענות על שאלות עקרוניות בנושא שימור פוריות בנשים החשופות לטיפולים העלולים לפגוע בשחלות [ כימותרפיה למשל] .
אין זה ראוי להחליף את הרופא המטפל ולתת לך עצותת טיפוליות במקומו. זוהי גם טעות רפואית לטפל מבלי לראות אותך פנים אל פנים, לקבל אנמנזה מלאה, ולבצע בדיקות דרושות אם צריך.
נשמח לעזור בכל שנוכל בדרכים הראויות והמקובלות.
אנו מאחלים לך מלוא ההצלחה בטיפול,
בכבוד רב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ללא בלוטת תריסשואלת15/08/2010
שלום
לפני שנתיים עברתי ניתוח כריתת בלוטת תריס עקב סרטן פפילרי.
כמו כן עברתי 2 טיפולי יוד רדיואקטיבי מינוונים גבוים 175 מיליקיר כל טיפול (זה היה לפני שנתיים)
כעת מנסה להכנס להריון
TSH-0.1 מדוכא (תמיד ישאר מדוכא לאור מחלתי)-תרגלובולין מדיד
האם TSH מדוכא יהווה לי בעייה בכניסה להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם TSH נמוך
פרופ` זאב בלומנפלד16/08/2010אם תפקוד בלוטת התריס מוסדר עם ELTROXIN ההריון יהיה ככל הריון אחר. חשוב עם זאת לוודא שתפקודי התריס בתחום התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtsh קרוב ל-0 והריון
שרה12/05/2012אני עברתי כריתה מאותה סיבה ב-2010 וכמובן שהדיכוי על ידי היוטירוקס מביא את הערכים ל-0 מבחינת הרופאים זה תקין אבל עדין לא בתחום ניראה לי בשביל לקיים בשבילי את ההריון ניראה לי שלא נוטתנים לי מידע מדוייק אולי רק אחרי 5 שנים שאצתרך לשנות המינון ושזה יהיה בתווך אז אכנס אשמח לקבל מידע על נשים שניכנסו מס שנים מועטות לאחר כריתה ועם TSH -0
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוהה לפני כניסה להריוןשואלת15/08/2010
שלום
מנסה להכנס להריון.יש לי מחזורים סדירים.
הבעייה שפרולקטין גבוה.1000 כשנורמה 600 לערך.
אמ אר איי מציג מיקרואדנומה 3 מ"מ.
אינני מעוניינת בטיפול תרופתי כמו פארילק וכ'.
השאלה:
1 האם פרולקטין גבוהה מהווה בעייה להריון רק בגלל חוסר ביוץ?
2 אם הבעייה הינה רק בביוץ,הרי שגונאל+אוביטרל יעזרו לביוץ?
אשמח לשמוע דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרפרולקטינמיה
פרופ` זאב בלומנפלד16/08/2010היפרפרולקטינמיה יכולה להפריע לביוץ וגם לגרום להפלות עקב אי ספיקת גופיף צהוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכליםגליה12/08/2010
האם מאכלים מסוימים משפיעים על פוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלים
פרופ` זאב בלומנפלד12/08/2010רצוי לאכול דיאטה מאוזנת ולהמעיט בפחמימות וסוכריםץ המאכלים פחות משפיעים בנשים בריאות אם אין השמנה או נטייה לסכרתץ הדבר שהכי פוגע בפוריות [ לשני בני הזוג ] זה העישון ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה ללא זקיקיםטלי01/08/2010
שלום רב, אני בת 42 ללא ילדים ומעוניינת להכנס להריון מביצית שלי אך מאוד מודאגת מתוצאות האולטרסאונד: באולטרסאונד שבצעתי ביום העשירי למחזור לא נצפו זקיקים בשחלה שמאל ("מבנה: ללא זקיקים"),בשחלה ימין נצפו מספר זקיקים קטנים, עובי הרירית היתה 3.2 ועוד צויין כי ה"רחם הטרוגני". הדימום הממושך נמשך לי כאמור תשעה ימים כאשר בארבעת הימים האחרונים לערך מדי פעם הופיעו דימומים קלים/הכתמות (בערך פעם ביום) ועוד דבר: ביום השישי של הדימום בטרם הדימום של אותו יום הופיע, חשתי כאבים המלווים במעין התכווצות ומיד אחרי כן הכאבים הפסיקו והופיעה לי הפרשה וגינאלית שקופה עם דימום. האם יתכן כי זה היה בעצם ביוץ וכל הדימום המתמשך הוא למעשה דימום מביוץ?? ואם כן מה משמעות הדבר בהתחשב בכך שביום העשירי של המחזור עובי רירית הרחם היתה 3.2 לאחר ביוץ?? נתון נוסף: במשך אותם הימים של הדימום המתמשך התעוררתי מוקדם בבוקר עם הזעות, שזה גם מחזק את הדאגה שלי שהשחלה התנוונה. ושאלה נוספת: מה משמעות הדבר "רחם הטרוגני"? זה מה שהופיע בתוצאות לצד יתר הנתונים. מה הנתונים הללו אומרים לגבי סיכוי להכנס להריון - האם להערכתך י על סמך נתונים אלה יש לי עוד סיכוי להכנס להריון או שמא זה סימן שהשחלה התנוונה? אני מאוד חרדה. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורית
פרופ` אבי בן הרוש01/08/2010דורית שלום,
ברור לי שאת מודאגת אולם כדי באמת לעזור לך יש צורך בנתונים נוספים כמו פרופיל הורמונלי ובדיקות אחרות. במידה ומעוניינת אנא פני לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים
טלי05/08/2010ראשית תודה על תשובתך. בהמשך לתשובתך: כשבוע במעקב זקיקים נראה ביוץ תקין ורירירת תקינה אולם לתדהמתי ואפילו לתדהמת הרופא, בבדיקת הפרופיל ההורמונאלי שביצעתי ביום ה-16 למחזור ה- FSH היה 17! למרות שהבדיקה נעשתה ביום ה-16 של המחזור הרופא התייחס אליה בהתאם לפרמטרים הרלוונטיים (כגון בהלימה ל - LH) כך שלצערי הרב הנתונים אינם מעודדים. עם זאת הרופא בכל זאת הציע לי לחזור על הבדיקה ביום השלישי של המחזור ואמר שלפעמים לפעמים יתכן FSH נמוך יותר. הייתי רוצה לדעת האם מנסיונך ידוע לך על נשים שהצליחו להרות עם FSH כל כך גבוה בגילי (42)? האם נתקלת בנשים שכאשר חזרו על הבדיקה ביום השלישי של המחזור התוצאות היו מעודדות יותר? אודה על כל אינפורמציה בנושא כי העניין הזה פשוט שבר אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFSH גבוה
פרופ` זאב בלומנפלד05/08/2010שלום דורית
אכן FSH גבוה בגיל 42 דורש בירור. ביום 16 למחזור ייתכן FSH גבוה גם באשה בגיל 25 עקב עליה פיזיולוגית ביממה שלפני הביוץ. להבדיל בין מצב כזה יש לדעת רמות ה LH אסטרדיול ו פרוגסטרון באותו היום. אם התוצאות האחרות אינן תומכות ב GN SURGE הנורמלי , ייתכן ובאמת יש בעיה ברזרבה השחלתית. כפי שהומלץ יש לחזור על FSH וכדאי לבדוק גם AMH שהינו ההורמון הרגיש ביותר ובעל היכולת הטובה ביותר לחזות רזרבה שחלתית ירודה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טלי05/08/2010תודה רבה על תשובתך. אחזור על הבדיקה (למרות שהרופא היה די פסימי כי בדק את התוצאות בהלימה ליתר הפרמטרים... לרבות ל LH שלא היה גבוה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
פרופ` אבי בן הרוש05/08/2010דורית שלום, אני מבין שאת מודאגת אולם לא ניתן לתת מענה לשאלותייך בכתיבה פשוטה בפורום.
אני שוב רק יכול להציע לך פגישת ייעוץ מסודרת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טלי05/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןשושנה29/07/2010
האם למספר הפעמים שמקיימים יחסי מין יש קשר לפוריות של הגבר או של האישה? זוג שרוצה תינוק צריך להימנע תקופה מסוימת כדי להגדיל את הסיכויים? שמעתי את זה איפה שהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכיפות יחסים
פרופ` זאב בלומנפלד29/07/2010אם ספירת זרע הבעל תקינה אין בעיה ליחסי מין תכופים.
במקרים של ספירת זרע נמוכה תיתכן בעיה ואז מומלץ טיפול פרטני ובדיקות נוספות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירי26/07/2010
שלום רב, האם ידוע לכם באיזו שיטה מבצעים היום קשירת חצוצרות? האם רק בשיטה לפרוסקופית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשירת חצוצרות
פרופ` אבי בן הרוש29/07/2010השיטה העיקרית היא בלפרוסקופיה, אך ישנה גם שיטה אחרת בגישה וגינלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים ופוריותבתיה21/07/2010
האם לכדורים נגד דיכאון או אפילפסיה יש השפעה על פוריות הגבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים ופריון הגבר
פרופ` אבי בן הרוש21/07/2010בתיה שלום, לתרופות שונות יכולות להיות השפעה על זיקפה, שפיכה והמצאות זרע בנוזל השפיכה ויתכנו גם השפעות נוספות. ככלל, אינני מכיר השפעות ישירות על ייצור הזרע. ממליץ לפנות לייעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותנדיה15/07/2010
שלום למנהלים, אני בת 27. התחתנו לא מזמן. וחשבנו לדחות את נושא הילדים לעוד כשנתיים שאז נתחיל. האם זה יהיה בעייתי לדעתכם אם יוצאים מנקודת הנחה שאני רוצה שלושה ילדים? אני יודעת שכל מקרה לגופו, אבל ממה שאתם מכירים? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנדיה
פרופ` אבי בן הרוש15/07/2010נדיה שלום,
על פני את צעירה ולא צפוייה בעיה אולם כמו שאת ציינת הדבר דורש התייחסות פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיול גבוה?טלי07/07/2010
שלוםר ב,
אני מודאגת מתוצאות בדיקה שעשית כי נאמר לי שאולי האסטרדיול גבוה מדי. בפרופיל הורמונלי שעשיתי ביום החמישי למחזור במיוחד כדי לבדוק את התפקוד השחלתי והרזרבה השחלתית ה FSH היה 6.5 אך האסטרדיול היה pmol/l 464 . ממה שידוע לי כאשר האסטרדיול גבוה מדי הוא מדכא את ה FSH ואז התוצאה של הבדיקה של ה FSH אינה תקפה וברצוני לדעת האם הוא אכן גבוה מדי. ועניין נוסף. ידוע לי שאסטרדיול גבוה מדי ביום החמישי של המחזור גם יכול להצביע על ירידה בתבפקוד השחלתי. האם הממצאים מצביעים על כך? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף לגבי שאלתי
טלי07/07/2010שכחתי לציין - אני בת 42. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרזרבה שחלתית
פרופ` אבי בן הרוש08/07/2010דפנה שלום,
בגיל 42 חייבים להניח שהרזרבה השחלתית היא נמוכה- כי זאת המציאות. גם בנוכחות FSH תקין- הסיכוי להריון ולידה נמוכים משמעותית בהשוואה לנשים מתחת לגיל 35. השאלה היותר חשובה היא מה ניתן לעשות בקשר לכך- והתשובה היא- שרצוי לנסות להרות בהקדם האפשרי ולא לנסות ולהניח שיהיה בסדר על סמך בדיקות דם כאלה או אחרות. יתכן שישנו חלון הזדמנויות להרות כעת- כזה שלא ישאר בהמשך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
טלי08/07/2010תודה על תשובתך. האם אמנם האסטרדיול שציינתי אכן גבוה - 464pmol/l ליום החמישי של המחזור (בת 42)? תודה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת אסטרדיול
פרופ` אבי בן הרוש08/07/2010את שוב מייחסת חשיבות יתר למספרים....כשמתייחסים לרמות גבוהות יחסית של אסטרדיול מתכוונים בד"כ לכזה שנמדד ביום 3 של הווסת ואם הוא גבוה מ- 300 לערך, ניתן להתייחס אליו כגבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה ושוב שאלה
טלי08/07/2010תודה רבה וסליחה שאני שוב שואלת בעניין אך אני באמת מודאגת ולא כל כך הצלחתי להבין מה משמעות הממצאים שלי לאור העובדה שהבדיקה נעשתה ביום החמישי? האם אכן זה מבטא ירידה? רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפנה
פרופ` אבי בן הרוש08/07/2010אני מבין שאת מודאגת, אני ממליץ לך לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת למתן מידע מקיף. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרדיול גבוה ביום 5 בגיל 42
פרופ` זאב בלומנפלד08/07/2010אכן אסטרדיול גבוה בתחילת המחזור הוסתי יכול להצביע על רזרבה שחלתית ירודה בגיל 42.
אינפורמציה נוספת עשויה להתקבל מתוצאות בדיקת AMH
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
טלי08/07/2010תודה על תשובתך. האם אמנם האסטרדיול שציינתי אכן גבוה - 464pmol/l ליום החמישי של המחזור (בת 42)? תודה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בלומנפלד לגבי הפריהעדי901/07/2010
שלום פרופסור בלומנפלד,
עברתי הפריה חוץ גופית ראשונה. בעיקרון הבדיקות ההורמונליות ובדיקות זרע תקינות.
שאבו 7 ביציות, מתוכן 5 היו בשלות. ביום ההחזרה שהייתה 72 שעות אחרי השאיבה היו רק 2 הפריות טובות מתוך 5.
נאמר לי שמכיוון שאין בעיית זרע לא הייתה התערבות בהפריה.
האם תוצאה של 2 הפריות טובות מתוך 5 נחשבת תקינה, או שזה עלול להעיד על איזושהי בעיה?
אשמח לקבל את חוות דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה של 2/7
פרופ` זאב בלומנפלד01/07/2010התפתחות של 2 עוברים מתוך 7 שנשאבו היא נמוכה
דברנו על זה טלפונית...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא בטוחה שהסברתי את עצמי נכון
אני01/07/2010שלום פרופ' בלומנפלד,
אני לא בטוחה שהסברתי את עצמי נכון כששוחחנו בטלפון.
בעיקרון נשאבו 7 ביציות, אבל רק 5 היו בשלות. לאחר 72 שעות 5 מתוך 5 הופרו, אך רק 2 הפריות טובות.
זה אומר שהיו 40% הפריות טובות (2 מתוך 5).
האם זה נחשב נתון בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' בלומנפלד שלוםעדי929/06/2010
פרופ' בלומנפלד שלום,
רציתי לדעת אם יש לך נסיון בהריונות לאחר ניתוח לכריתה רדיקלית של צוואר הרחם -Radical Trachelectomy
במהלך השנה האחרונה אני בטיפולי פוריות. בדיקות הורמונליות + בדיקות זרע תקינות. כמו כן, עברתי צילום רחם והכל נראה תקין. עברתי 8 הזרעות- 5 על בסיס טבעי + 3 עם הורמונים. כמו כן, עברתי הפריה אחת, אך עדיין ללא הצלחה.
אשמח לדעת אם יש לך נסיון בטיפולי פוריות אצל נשים במצבי ואם ניתן להגיע אליך דרך הקופה (אני שייכת לכללית).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Danidin
פרופ` זאב בלומנפלד29/06/2010I am now at a scientific meeting in Rome, Italy
I'll be back on Thursday and be happy to talk to you
Pleave leave a message and # at 04-8256388* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי השבוע השתלת רקמת שחלה מוקפאתבת3826/06/2010
שלום,
רציתי לנצל את הפורום הזה על מנת לשתף בהליך החדשני שאני עוברת ואולי למצוא מישהי במצב דומה. השבוע עברתי את ההליך הכירוגי של השתלת רקמת שחלה עם זקיקי ביציות שהוצאה ממני לפני עשר שנים, כאשר נודע לי שאני חולה בסרטן.
לפני 4 שנים עברתי השתלת מח עצם שאמנם עברה בהצלחה אך פגעה לצמיתות בשחלות והביאה אותי למצב של אובדן פוריות.
בניתוח שעברתי השבוע נחשפה השחלה שנראתה "צהבהבה-אפורה" ופיסות הרקמה הוחדרו לכיס שנחתך לצידה ולא על גביה.
בחודש הקרוב אני מתאוששת מהניתוח (חתך של 14 ס"מ בערך בבטן התחתונה) ולא מקבלת שום תמיכה תרופתית הורמונלית שהיא.
ברצוני לשאול האם קיים פרוטוקול טיפולי מוסכם או ברור לתקופה שלאחר ההשתלה? כיצד מסייעים לרקמה להיקלט בגוף ולעודד הבשלת הזקיקים? האם תהליך זה קורה בדרך טבעית או מחייב עידוד הורמונלי? אשמח לשמוע הסבר נוסף מעבר למה שהרופא המטפל שלי מספק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברתי גם השתלת רקמת שחלה
מיטל26/03/2014היי לפני שלושה שבועות עברתי גם השתלת רקמת שחלה
ואשמח לדעת אם ההשתלה שלך הצליחה ומהנסיון שלך
יש באמת מה לעשות להצלחת קליטת הרקמה בגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOvarian tissue transplantation
פרופ` זאב בלומנפלד29/06/2010I am now at a scientific meeting in Rome talking exactly about the issue of fertility preservation despite cancer
The addition of external hormones will mask the information whether the transplanted ovary has been successful in secreting hormones...
It may take some time...
The adjunctive treatment is done during the transplantation and I am confident your physiciant has done it
BEHATZLAHA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות בגיל מאוחרחגית23/06/2010
אני בת 36 ולאחרונה פגשתי בחור. אנחנו יוצאים מזה חצי שנה והדברים נראים טוב. אני מניחה שזה מוביל לחתונה אבל יקח זמן מה עד שנגיע לשם והבעיה היא שאני לא רוצה לאבד את הסיכוי שלי ללדת ילדים. האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי שאני אוכל להיכנס להריון גם בעוד שנתיים או שלוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
פרופ` אבי בן הרוש23/06/2010חגית שלום,
המלצתי הטובה ביותר עבורך היא לנסות להרות בהקדם האפשרי המתאים מבחינתך ומבחינת בן זוגך. מבחינת האפשרי כרגע בארץ, אין יכולת "שימור פוריות" מסיבות סוציאליות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)