מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימור פוריותפנינה02/11/2010
אני מבקשת לברר על אפשרות לשימור פוריות לפני כריתת שחלות בגיל 40.
האם תהליך השימור מורכב מאוד? במה זה כרוך מבחינה פיזית? מה העלויות של השימור? ובמה כרוך התהליך המאוחר יותר? כאשר מחליטים על הריון אחרי כריתת השחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימור פוריות - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד02/11/2010ניתן להקפיא עוברים לאחר IVF, או ביציות לא מופרות , ו- או הקפאת מקטעי שחלה, אם הסיבה לכריתה איננה ממאירות בשחלה. כל השיטות פרט ל-IVF ןהקפאת עוברים הן מחקריות אך ניתן לעשותן
לצורך פירוט יתר ובירור כל הפרטים מומלץ להיפגש עם רופא פוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בלומנפלד
פנינה02/11/2010אני עומדת לפני כריתת שחלות מניעתית עקב נשאות גן BRCA. בהמשך לתשובתך, במידה ולא תמצא ממאירות בשחלות, האם ניתן להקפיא חלק מהשחלה מיד לאחר הכריתה של השחלה? מבלי לעבור טיפולים נוספים מעבר לניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימור פוריות - תגובה
פרופ` אבי בן הרוש02/11/2010פנינה שלום,
כמובן שישנה אפשרות להפרייה חוץ גופית והקפאת ביציות/ ביציות מופרות. במידה ואין לך ילדים הטיפול במסגרת הקופה. במידה ויש 2 ילדים או יותר תוכלי לקבל מימון כמעט מלא דרך הביטוח המשלים, אם יש לך. להמשך הכוונה ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת ביציותאור30/10/2010
בת 42,לאחר ניתוח קיסרי לפני חודשים, אני מעוניינת ב"ה בילד נוסף. עקב גילי אני מבקשת להקפיא ביציות -אנא הנחייתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת ביציות - תגובה
פרופ` אבי בן הרוש31/10/2010ההמלצה הכי טובה שאוכל לתת לך היא לנסות להרות....
אם בכל זאת לגבי הקפאת ביציות- משרד הבריאות למיטב ידיעתי טרם פרסם את התקנות בנושא אבל הן אמורות להתפרסם בקרוב (עיקר החשיבות של זה היא עצם האישור של הפעולה וכמובן שאלת המימון). כהכנה מקדימה לכך ממליץ לך לפנות לרופא פריון. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה כלול ביועצים של כללית פלטינ - תגובה
פרופ` אבי בן הרוש16/11/2010לשאלות אישיות אנא צרי קשר טלפוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות
טלי16/01/2011שלום,
בעקבות הכתבה במוסף "סופשבוע" על אישור הקפאת ביציות - פרוצדורה הנעשית בספרד בליווי רופא ישראלי רציתי לברר: אני בת 42+, FSH לא מזהיר כלל - בבדיקה לפני כמה חודשים ביום ה-16 של המחזור (אך הרופא בדק זאת בהלימה ל-LH) הוא היה 17. הייתי מאוד רוצה לא לאבד את הסיכוי להרות מביצית שלי (כשבצעתי את הבדיקות הרופא אמר לי שתוך כמה חודשים אני עשויה לפספס את ההזדמנות). האם יש מקום לבצע הקפאת ביצית במצבי מהר...מהר...(עוד אין לי בן זוג ואיני רוצה ילד ללא בן זוג). ושאלה נוספת: קראתי על בדיקת נשאות X שביר שמבטאת נטיה לירידה מוקדמת בכושר הפריון - האם זה מתבטא גם בFSH ב AMH ועוד או שזו נטיה שלא באה לידי ביטוי בבדיקות נוספות להוציא אובדן כושר הפריון. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות - תגובה
פרופ` אבי בן הרוש17/01/2011דליה שלום,
אשמח לעזור לך בייעוץ אישי. אינני סבור שבגיל 42 הקפאת ביציות היא אופציה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות - תגובה
פרופ` אבי בן הרוש26/01/2011אני מציע לך לנסות להרות כעת ובדחיפות. הקפאת ביציות במצבך לא תשפר את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בלומנפלד - תודהד28/10/2010
אני אחרי טיפול עם יוד רדיואקטיבי. כידוע אסור להכנס להריון שנה אחרי היוד כדי להפטר מכל הזקיקים הגדולים שספגו יוד.ברצוני להכנס להריון אחרי תום שנה.
לבינתיים אני לוקחת גלולות יסמין כדי לבלום גדילה של ציסטה דמוי אנדומטריומה שיש לי באחת השחלות.אני לוקחת את גלולות היסמין כל שלושה חודשים רצוף ואחרי שלושה חודשים נותנת למחזור להגיע.
השאלה אם בצורה כזאת (שלושה חודשים רצוף יסמין בלי מחזור וביוץ) אני מתפטרת מהזקיקים הגדולים? או: שבעצם עלי לתת למחזור להגיע כל חודש(כלומר לקחת 21 יום יסמין ולאחר מכן לתת למחזור להגיע) כדי שיהיה ביוץ וכך להפטר מהזקיקים? ואם כן צריך לתת למחזור להגיע כל חודש, אז בעצם מה לעשות עם האנדומטריומה?
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בלומנפלד - תודה - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד28/10/2010התגובה של אנדומטריוזיס לטיפול בגלולות או טיפולים אחרים אינדיבידואלית ויש חהבדק ע''מ לדעת כיצד תהיה התגובה אצלך
רפואה שלמה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות פוריות-אנא תשובתכםויקה14/10/2010
שלום,
אני בת 31.7 ובעלי בן 32. מעל שנה מנסים להביא ילדים.
הבדיקות שלי יצאו תקינות.
להלן בדיקות של בעלי - לפי הרופא המטפל הבנתי שכמות הרגע נמוכה.
האם אפשר להקלט להריון טבעי לפי הממצאים הנ"ל ?
האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לשפר את כמות הזרע?
Liquefaction + viscosity - normal
pH 8
VOLUME- 1.1
CONCETRATION-28 MILLION
TOTAL CONCENTRATION- 30.8 MILLION
MOTILITY- 40%
TOTAL MOTILE COUNT- 12.3 MILLION
Morphology - 6% normal forms* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות פוריות-אנא תשובתכם - תגובה
פרופ` אבי בן הרוש14/10/2010ס"ה בדיקת זרע משביעת רצון. כדי לדעת איך לקדם את הטיפול בכם יש להשלים פרטי מידע נוספים/ בדיקות נוספות ומומלץ לעשות זאת בייעוץ פרטני מול רופא פריון. באופן כללי, במידה ומחזורי וסת סדירים, פרופיל הורמונלי תקין, וללא חשד לחסימה בחצוצרות (או בנוכחות צילום רחם תקין) לאחר שנה של נסיון להרות מומלץ להתקדם לטיפולי הזרעה תוך רחמית (ישנן מס' אפשרויות של מחזור טבעי ללא טיפול הורמונלי/ טיפול בכדורים או בזריקות להגברת מס' הזקיקים).
כאמור- רק בייעוץ פרטני ניתן להתאים לכם את הטיפול הנכון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
מודאגת15/10/2010אילו דרכים טבעיות להגברת הזקיקים?
הרופא המטפל אמר כי אני צריכה ליטול כדורים מסויימים לשם כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
מודאגת15/10/2010האם לראו התוצאות של בעלי יש אפשרות להכנס להריון טבעי?
או שבגלל הנפח הנמוך של הזרע הדרך היחידה היא הזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
פרופ` אבי בן הרוש21/10/2010בהמשך לתשובה הקודמת, אני ממליץ לך לפנות לרופא העוסק בטיפולי פריון לשם הדרכה והמשך טיפול פרטני. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפול קוניזציהתוהה14/10/2010
שלום רב,
אני בת 42. לפני כחודשיים עברתי טיפול קוניזציה בצוואר הרחם.
אני מעוניינת מאד להורות למרות גילי.
האם ניתן לעשות שאיבת ביציות בתקופת ההחלמה.
כי בגילי הזמן הוא יקר ואני לא רוצה לפספס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר טיפול קוניזציה - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד14/10/2010אם החלמת לחלוטין והבדיקה , כולל אולטרהסאונד, תקינה לחלוטין , ניתן להתחיל בהכנה לקראת שאיבת ביציות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' זאב בלומנפלדקרן10/10/2010
שלום
בעברי סרטן בבלטות תריס.סרטן מסוג פפילרי עם בלוטות לימפה מעורבות
עברתי 2 טיפולי יודרדיואקטיבי מינון 175 מיליקיר כל אחד.
תרגלובולין שלי ללא אלתרוקסין עדיין מדיד.
דהיינו מחלה עדיין שורדת בקירבי.
כרגע אני רק במעקבים אחת לחצי שנה.(טיפול אחרון היה ב 2008)
שאלתי:
אם אקח הורמונים כדי להכנס להריון,האם ההורמונים יעודדו/יעוררו את סרטן?
מה להערכתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' זאב בלומנפלד - תגובה
פרופ` אבי בן הרוש13/10/2010למיטב ידיעתי פרופ' בלומנפלד בחו"ל, אני בטוח שיענה לכשישוב לארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' זאב בלומנפלד - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד14/10/2010ד''ר בן הרוש צדק, - אכן רק לפני מספר שעות חזרתי מכינוס בחו''ל.
כל עוד ההגדרה הינה "מחלה עדיין שורדת בקירבי" כפי שכתבת, לא מומלץ להרות.,
רק לאחר שנה-שנתיים מרגע שהאונקולוג המטפל קבע שאין יותר מחלה ממארת בבלוטה, ניתן לתכנן הריון.
החל מתום שנתיים ויותר מהבראה שלמה, אין כל הוכחה כי ההורמונים הניתנים להשראת ביוץ עלולים לגרום לחזרת המחלה, כך שניתן יהיה לטפל בך ולעודד השגת הריון [ אם לא יושג באופן עצמוני , ללא טיפול]
באיחולי רפואה שלמה ומהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בלומנפלד
סיגלית14/10/2010ראשית תודה על התשובה.
שנית,אכן מחלה עדיין נמצאת,אך 2 טפולי יוד שעברתי
הרגיעו את מחלה.ותרגלובין נשאר 1.5 יציב תחת אלתרוקסין.
אין כרגע טפולים נוספים.אלא רק מעקבים כל חצי שנה.
וזאת לאור העובדה שגם באולטראסונד צוואר אין שינוי.
אך מפאת גילי,42 אין לי ברירה...וחייבת להכנס להריון.
כולי תקווה שמחלה לא תתפרץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקמיה ושימור פוריותא'04/10/2010
שלום,
הנני בת 25, לאחרונה גילו אצל לוקמיה מסוג APL המלווה בדימומים ועקב דימום בראות שנוצר אצלי בתחילת המחלה הייתי חייבת לקבל במיידי כימותרפיה. פרט לכך אני מטופלת גם בATRT - all trans ratinoic acid שהוא מאוד טטרוגני.
אילו אפשרויות עומדות בפני כרגע, לאור המצב על מנת שתהיה לי אפשרות ללדת ילדים בעתיד?
כמה זמן מסיום טיפולי כימותרפיה, המערכת אמורה להישתקם, אם בכלל?
והאם יעמדו בפני אפשריות טיפול בעתיד, בהנחה שלא אבצע שימור עכשיו?
תודה א'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקמיה ושימור פוריות - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד04/10/2010שלום א'
ראשית אני מאחל לך רפואה שלמה.
בחודשים שלאחר כימותרפיה לא כדאי להקפיא עוברים או ביציות בשל חשיפת הביציות הללו לכימותרפיה העלולה לפגוע בתקינותן.
ניתן להקפיא מקטעי שחלה, ואם הכימותרפיה החלה לפני מספר ימים לשלב גם טיפול בזריקות של אגוניסט ל- GnRH .
לוקח חודשים רבים [עד שנה] לביציות שנחשפו לכימותרפיה להיעלם ורק לאחר מכן ניתן לשאוב זקיקים בתהליך של הפריה חוץ גופית ולהקפיא עוברים או ביציות.
גם אם כל הנ''ל לא ייעשו , עדיין ניתן יהיה להשיג הריון בעתיד ותוכלי ללדת. לפיכך חשוב כעת להתרכז בטיפול ולהבריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימור פוריותא27/09/2010
שלום לכם,
אני בת 38.
3 חודשים אחרי כריתת בלוטת התריס סרטן פפילרי ו- 2 חודשים אחרי טיפול עם יוד רדיואקטיבי. לפי המלצת הרופאים צריך לחכות שנה מאז מתן היוד כדי לנסות להכנס להריון.
אך כעת, 2 חודשים אחרי הטיפול עם היוד, הרופאים ממליצים לי לעבור טיפול נוסף עם יוד רדיו אקטיבי בעוד ארבעה חודשים, מה שידחה את ההריון המיוחל למי יודע מתי!
לגבי הקפאת ביציות לצורך שימור פוריות:
1. מה הם אחוזי ההצלחה להשיג הריון מביצית אחרי הקפאה והפשרה?
2. כמה מחזורי טיפול כדאי לי לעשות (כמה ביציות) לצורך הקפאה?(פרופיל הורמונלי תקין).
3. האם זה נכון ששאחוזי ההצלחה מביציות מופשרות אחרי הקפאה מאוד נמוכים? מה האלטרנטיבה לגבי מישהי כמוני שגם לא יכולה לשמור עוברים מוקפאים?
4. מה המלצתכם למישהי במצבי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד רדיואקטיבי
פרופ` אבי בן הרוש28/09/2010באופן עקרוני ניתן לנסות גירוי שחלתי ושאיבת ביציות לצורך הקפאתן. למרות שישנו שיפור גדול בטכנולוגיה של הקפאת ביציות- עדיין סיכויי ההפשרה וההריון של ביצית מופרית (מזרע בן זוג או זרע תורם) יהיה גדול יותר. כמובן שיש לקיים דיון מפורט איתך שלוקח בחשבון את מצבך האישי, ואת תגובתך לטיפול (מס' הביציות שיתקבלו). לייעוץ יותר מפורט ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימור פוריות ל-א'
פרופ` זאב בלומנפלד28/09/2010אכן יש לחכות שנה לאחר הטיפול הרדיואקטיבי ע''מ שהזקיקים השחלתיים שנמצאים בשלבי גדילה שונים לא יניבו ביציות פגומות והריון פגום
מאותה סיבה , הקפאת ביציות או הקפאת עוברים כעת , לאחר שכבר נחשפת ליוד רדיואקטיבי , אינו פתרון ישים לגבייך, אלא רק בתום שנה מהחשיפה האחרונה. בעוד שנה, בתקווה שלא יהיה צורך בכל טיפול רדיואקטיבי נוסף, מומלץ ללכת על הריון ולא על הקפאת ביציות או עוברים
הסיכויים שלך בעוד שנה עדיין טובים , אין מקום לייאוש או אבדן תקווה
את תהיי בהריון, בעזרת השם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' זאב בלומנפלד-שאלה נוספתקרן26/09/2010
היות וברצוני להרות,
ופרולקטין שלי גבוהה,1100כשנורמה 619 (לפי MRI-מיקרואדנומה 3 מ"מ)
התחלתי לקחת חצי כדור פארילק ליום.
וזאת אעפי שמחזורים שלי סדירים כמו שעון ביולוגי.
שאלתי:
האם ביום שאחליט להפסיק את הפארילק,האם מחזורים שלי יגיעו לבד ובזמן?כפי שהיו עד עתה?
או שמא מעתה הם כבר יהיו תלויים בפארילק?
מאוד חוששת מהפארילק...
אשמח לשמוע את חוות דעתך.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרואדנומה
פרופ` זאב בלומנפלד26/09/2010היות ואת מעוניינת בהריון מומלץ להמשיך בפרילק תוך ניטור רמת הפרולקטין עד ההריון ולהפסיקו רק בהריון. לאחר נטילה ממושכת יש לעתים הקטנה של המיקרואדנומה עד היעלמותה, אך יש להמשיך במדידת PRL גם לאחר מכן היות ומי שפיתחה אדינומה עלולה לפתח אדנומה אחרת ביותרת המח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוהקרן24/09/2010
האם יש קשר בין פרולקטין גבוה לאיכות הביציות?
או שאין כל קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRL גבוה
פרופ` זאב בלומנפלד26/09/2010בד''כ היפרפרולקטינמיה מעכבת ביוץ ע''י עיכוב ההורמונים הגורמים לביוץ. בנוסף יכול פרולקטין גבוה להיות קשור להפלות ולסיכוי מופחת להרות אך המנגנון איננו דרך הורדת איכות הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתיאוסנת17/09/2010
שכחתי לציין הבלוטה נכרתה עקב גידול פפילרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
פרופ` אבי בן הרוש19/09/2010ראי תשובה קודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון לאחר כריתת בלוטת התריס
פרופ` זאב בלומנפלד19/09/2010היוד הרדיואקטיבי פוגע בזקיקים בשלבי חלוקה וגדילה. היות ועברו מאז שנתיים כל הזקיקים שנחשפו ליוד הרדיואקטיבי לא קיימים יותר. הנסיון ממקרים דומים רבים אחרים מלמד שאם תפקודי התריס מאוזנים ע''י ELTROXIN שאת נוטלת , ההריון בסיכוי טוב להניב ילוד בריא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' זאב בלומנפלד
אוסנת19/09/2010תודה רבה על התזובה המלאה והמפורטת.
שתהיה לך שנה מוצלחת!
אוסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות וגידול בבלוטת תריסאוסנת17/09/2010
שלום
לפני שנתיים עברתי כריתת בלוטת תריס
וכמו כן 2 טיפולי יוד רדיואקטיבי במינון לא קטן.
כל טיפול 175 מיליקירי.
כעת ברצוני להרות.
האם טיפולי היוד הרדיואקטיבי פגעו באיכות הביציות?
או שין קשר?
גמר חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד רדיואקטיבי
פרופ` אבי בן הרוש19/09/2010שלום רב,
ככלל הספרות בנושא מועטה וברובה אינה מייחסת משמעות גדולה לטיפול זה. יחד עם זה ישנו אזכור לעבודה בה נמצאו נשים עם גיל מעבר מוקדם יותר לאחר טיפול כזה. לגבי הרצון להרות אני מציע לפנות לרופא נשים העוסק גם בפוריות להמשך הכוונה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות וגיל האישהויקה12/09/2010
שלום,
אני בת 31.8. אני מנסה להרות . אבל כל פעם סביב מועד הביוץ לא יוצא לנו לקיים יחסי מין.
גם אתמול, היו כל הסימנים לביוץ, כגון כאבי בטן, הפרשות שקופות מוגברות , והיינו בסיטואציה ובמקום שלא יכולנו לנצל את הרגע.
אני מודאגת מבחינת הגיל שלי. אני אוטוטו מתקרבת לגיל 32. עדיין ללא הריונות קודמים. אני פוחדת
שחלילה אני מאחרת את הרכבת. מאחר ואני רוצה כמה ילדים.
אני כל הזמן לחוצה בגלל זה. אני פוחדת שלא אהיה פוריה מספיק.
האם בגיל שלי הפוריות יורדת? האם נשאר לי מספיק זמן להרות כמה הריונות? אני כל כך מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות וגיל האישה
פרופ` אבי בן הרוש12/09/2010שלום רב,
אין ספק שפוריות יורדת עם גיל האישה אבל את בכל זאת צעירה.
לא ברור כמה זמן אתם מנסים להרות ואין ספק שניתן לעזור לכם לנסות ולהשיג הריון יותר מהר.
מטבע הדברים ייעוץ שכזה דורש מעקב מסודר ופרטני. נשמח לעזור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היה ביוץ?שואלת09/09/2010
הזרקתי מונופור מינון 6 אמפ' כל יום
יום 8 למחזור פרוגסטרון 1.3,אסטרדיול 142
יום 11 למחזור פרוגסטרון1.6,אסטרדיול 482
יום13 למחזור פרוגסטרון 1.1אסטרדיול 1,067
יום 15 למחזור פרוגסטרון 3.6,אסטרדיול 824
יום 18 למחזור פרוגסטרון 15.3 אסטרדיול421
צד ימין 3 זקיקים 10,12,11
צד שמאל 3 זקיקים 14,12,10
האם היה ביוץ?
הייתכן ביוץ על זקיקים קטנים?
או שמא לא היה ביוץ?
איך יודעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פריון
פרופ` אבי בן הרוש12/09/2010שלום רב,
אישה שנמצאת במעקב רופא מטפל ומקבלת ממנו הנחיות לזריקות בטיפולי פריון- רצוי שתפנה אליו בכל הקשור בטיפול.
במידה ומעוניינת - את יכולה לפנות לטיפול פריון ולמעקב פרטני. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבילי05/09/2010
אנחנו נשואים 10 חודשים. מנסים ומנסים. מתאכזבים כל פעם.
מאד מאד רוצים כבר הריון. שנינו צעירים (20, ו24) . המחזור שלי סדיר, כל 30 יום..
יש סיבה לדאגה? יש עניין להתחיל עם בדיקות פוריות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילי - זוג צעיר
פרופ` זאב בלומנפלד05/09/2010שלום בילי
בגילכם , יש סיכוי של 85% שתשיגו הריון תוך שנה. אם תוך חודשיים נוספים לא יגיע ההריון הנכסף יש אפשרות להבדק ולבצע בדיקת זרע , US לראות הזקיקים והרחם , ולשלול ההפרעות השכיחות. זה כמובן חייב להתבצע ע''י רופא נשים
בהצלחה ואיחולי שנה טובה ופוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)