מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשךליאור 5508/05/2011
היי
הסתכלתי על הנקודה שביקשו היו נקודות שלא ראיתי ואז זו שעשתה את הבדיקה עשיתי שגיאות
לחו
מדובר בעין ימין בלבד עין שמאל היתה בסדר .
יש לציין שאני מרכיבה משקפים למרחק בעין ימין צילנדר אוליי זה קשור או סיבה אחרת לחוסר מיקוד ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאור
ד``ר דיאנה שטיין09/05/2011בבדיקת שדה ראייה הפיקסציה היא מדד לאמינות הבדיקה ואינה מצביעה על מחלה מסויימת או בעייה מסויימת.
לעיתים לוקח מספר פעמים עד שמבצעים את הבדיקה בצורה אמינה לחלוטין.
איני יודעת מדוע ביצעת את הבדיקה, אולם הנך יכולה לחזור על הבדיקה בעןד 3-4 חודשים.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת בקשר לפלורוסציןאיילת08/05/2011
ד"ר שטיין שלום שוב,
רציתי רק להבין יותר טוב, לפי מה שאת אומרת אין הצדקה לשלוח כל מטופל שנראים אצלו כביכול שינויים ברשתית לביצוע צילום עם חומר ניגוד זה, או שאין כל בעיה עם זה?
דבר נוסף, האם אפשרי לבדוק אלרגיה לחומר זה לפני הבדיקה או שמי שלא בא במגע עם החומר הזה לפני זה, אין לו מה לחשוש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איילת
ד``ר דיאנה שטיין09/05/2011אם הרופא המטפל החליט אז כנראה יש הצדקה לבצע את הבדיקה. היא נותנת אינפורמציה לגבי טיב המחלה ויכולה להצביע על דרך הטיפול הטובה בה. לא בודקים באופן שגרתי אלרגיה לפלורסין לפני הבדיקה. זו בדיקה מאוד שכיחה ובסה"כ אין ממה לחשוש. תופעות הלוואי הן כפי שתיארתי בתשובתי הקודמת (תופעות חולפות ).
היום ישנה טכנולוגיה שנקראת OCT . זה הוא צילום עיניים ללא כל תופעות לוואי שיכול לתת מידע אודות המצב ברשתית במצבים מסויימים. הנך יכולה להתייעץ עם רופא העיניים לגבי רלוונטיות הOCT במקרה שלך.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתךליאור 5507/05/2011
היי
גם מלפני חודשיים התוצאה היתה אותו דבר באותו עין מדובר על עין ימין
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאור
ד``ר דיאנה שטיין08/05/2011לא ברורה לי שאלתך, האם כוונתך לשדה ראייה?
אם כן ,זה אומר שגם לפני חודשיים הזזת את העין במהלך הבדיקה, ולא הסתכלת על הנקודה שביקשו ממך.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום עם פלורוסציןאיילת07/05/2011
שלום רב,
שאלה שלי מתייחסת לאמי בת ה63. לפני חודש היא הייתה בבדיקת עיניים ושם נאמר לה
שיש לה שינויים כלשהם ברשתית ובשביל זה יש צורך בצילום עם חומר ניגוד שמוזרק לווריד, פלואורוסצין.
ממה שקראתי הבנתי שיש לחומר כל מיני תופעות לוואי וחלקן קשות ולא נעימות, אז רציתי לדעת מה באמת הסיכון בבדיקה מסוג זה?
איך יודעים האם למישהו יש אלרגיה לחומר זה? באיזה מקרים באמת חייבים לבצע את הצילום?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איילת
ד``ר דיאנה שטיין07/05/2011צילום עם פלורסין עושים במקרים שחושבים שיש הפרעה ברשתית - זהו החלק האחורי של העין הקולט את תשדורת האור והופקך אותה לאות עצבי.
המצבים השכיחים בהם ממליצים על בדיקה זו הינם: בצקת במרכז הראייה עקב סכרת, ונוון מקולרי מהסוג הרטוב.
ישנם עוד מגוון מחלות בהם צילום הפלורסין עוזר לאבחנה ולטיפול.
כ10% מהנבדקים חווים בחילה או הקאה. העור יכול להפוך צהבהב ויש שינוי בצבע השתן.
תגובות חמורות לחומר המוזרק הן נדירות - ואם יש אלרגיה קשה אז מזריקים במקום חומר הנוגד את התגובה האלרגית.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאה והיפרדות זגוגיתמיכל07/05/2011
האם הקאה יכולה להחמיר היפרדות זגוגית שהחלה לפני כחמישה חודשים?
לאחר כמה זמן ה"זבובים" אמורים " לשקוע" ולהפסיק לשנות כמות ומיקום ?
האם ההקאה גורמת לשינוי המיקום של הזבובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד``ר דיאנה שטיין07/05/2011הקאה אינה משפיעה על היפרדות זגוגית שהתרחשה לפני 5 חודשים.
ה"זבובים" יכולים לשקוע תוך חודשים, אלם לעיתים הם אינם שוקעים, ואז המח מתרגל להתעלם מהם מרבית הזמן.
הקאה לא אמורה לשנות את מיקום ה"זבובים" אולם מיקומם יכול להשתנות מעת לעת.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופא שאלהליאור 5506/05/2011
שלום רב
רציתי לדעת מה המשמעות פיקסציה בנונית ?
ממה זה נגרם ?
מהו הטיפול אם בכלל?
הוסיף לפני כ6 חודשיים עברתי ניתוח לייזר דו צדדי עקב חורים ברשתית בנוסף מטופלת בטיפות עיינים למניעת דלקת אני סובלת מדלקת כרונית של העיינים משתמשת בכרומוקומוד ומישחה ולעיתים מוסיפים טיפות סטרואידיות
אשמח לתשובוות לשאלות הנ"ל
בברכה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאור
ד``ר דיאנה שטיין07/05/2011לפיקסציה אין קשר לדלקת העיניים האלרגית או לקרעים ברשתית.
משמעות המילה פיקסציה היא מיקוד, ובדרך כלל משמשים במונח לתאר יכולת של 2 העיניים להתמקד על עצם בודד מקרוב. במקרים שהפיקסציה בינונית ישנם תרגילי עיניים שאפשר לעשות כדי לשפר את המצב. עליך לעבור הערכה אורטופטית ומעקב אורטופטי במקרה זה.
בבדיקת שדה ראייה בודקים את הפיקסציה של כל עין בנפרד כמדד לאמינות הבדיקה.
אם הפיקסציה בינונית זאת אומרת שבמהלת הבדיקה הייתה תזוזה של העין, דבר שפוגע באמינות הבדיקה. במקרה זה יש לחזור על הבדיקה, ולהקפיד לבצע את הוראות הטכנאי.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, משהו מוזר שאני לא מצליח להביןכיוווץ04/05/2011
בימים שאני לא נחשף לשמש העיניים נהיות אדומות וכואבות מורגש עליהן לחץ.
מלווה לזה הפרשת נוזל סמיך בצבע לבן מדי פעם.
והראיה קצת מטושטשת
כשאני נחשף לשמש משתחרר שם משהו והן נהיות לבנות ,משתחרר הלחץ ואין בעיה עם הראיה.
יש לך שמץ של מושג מה זה?
זה עובר כשהפנים נחשפות לשמש לכמה דקות .
וחוזר תוך יומיים אם אין חשיפה בכלל.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, משהו מוזר שאני לא מצליח להבין - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין07/05/2011שלום רב,
עליך לעבור בדיקת עיניים אצל רופא כדי לאבחן את הבעייה ולטפל בה.
יכול להיות שמדובר בדלקת של העפעפים, או מצב אחר המושפע מחם.
בינתיים הנך יכול לנסות לעשות קומפרסים של מים חמים פעמיים ביום למשך 10 דקות.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRIסיון ברזילי27/04/2011
עשיתי בדיקת MRI בגלל פרולקטין גבוה וזה הממצא של ה MRI:"כיאזמה כולל עצבי ראייה בחלקם פרה כיאזמטים קטנים". מה הדבר אומר ?
אשמח לקבל תשובה במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סוון
ד``ר דיאנה שטיין27/04/2011במקרה של פרולקטין גבוה מטרת הMRI היא לראות האם בלוטת ההיפופיזה, המפרישה את הפרולקטין, מוגדלת או לא. חשוב לראות אם היא לוחצת על עצבי הראייה ועל המסלול של עצבי הראייה בתוך המח (הכיאזמה), שנמצאים בסמוך להיפופיזה.
התמונה בכללותה אינה ברורה מהמשפט היחיד שכתבת. את מוזמנת להרחיב או לפנות לנוירוכירורג שיענה על שאלתך ביתר דיוק.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TESנירה25/04/2011
אשמח לקבל הסבר על הטיפול וכייצד מתבצע הטיפול ב Transcorneal Electrical Stimulation
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TES - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ26/04/2011טיפול זה אמור למנוע מוות של תאי עצב ותאים אחרים ברשתית במצבים שונים בהם הם נפגעים כמו: רטיניטיס פיגמנטוזה , גלאוקומה , טראומה לעצב הראיה ועוד.
רוב הטיפולים בוצעו במסגרת ניסויים בבע"ח , ויש לפי מיטב ידיעתי מחקר אחד בבני אדם שרק הסתיים לפני מספר חודשים , ועדיין אין תוצאות שלו.
אין לי אינפורמציה לגבי איך ממש מבוצע הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בקשר להיפרדות זגוגיתמשה11/04/2011
שלום, אתמול בבוקר התעוררתי וגיליתי נקודה שחורה קטנה שאני רואה בעין ימין.
הלכתי לבדיקות ושללו לי קרע ברשתית (אך נאמר לי שאני צריך לבוא לביקורת שוב לאחר יום, שבוע וחודש).
אני בן 23, ולפני כ5 שנים עשיתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. מאז המספר עלה לי שוב (למספר נמוך יותר משהיה לפני הניתוח).
יש לי כמה שאלות:
1. האם הניתוח "תרם" להופעת הנקודה בגיל כזה צעיר?
2. האם עלולות להופיע נקודות נוספות או שאין קשר בין נקודה אחת לאחרת? (במילים אחרות: האם אני בעל פוטנציאל לסבול מעוד נקודות כאלה)
3. האם מותר / יש אפשרות לבצע עוד ניתוח לייזר לתיקון הראייה או שבשלב הזה כבר לא מתעסקים בסיכונים כאלה?
4. קראתי בכמה מקומות שבמקרה של היפרדות זגוגית יש להימנע מפעילות גופנית. זה נכון? ואם כן, מה הקשר?
אשמח לתשובות
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות בקשר להיפרדות זגוגית - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ12/04/2011הנקודה השחורה לא נגרמה עקב נתוח הלייזר להורדת המשקפיים , נקודות כאלה מופיעות אצל רוב האנשים בדר"כ מעבר לגיל 40 , אולם אצל אנשים עם קוצר ראיה תופעה זו יכולה להופיע בגיל צעיר יותר.
יכולות להופיע עוד נקודות בעין זו וגם בעין השניה , וכאמור זה תהליך נורמלי , ואין דרך למנוע זאת.
לא כתבת אם הרופא שבדק אותך איבחן היפרדות של הזגוגית , או שהמדובר בתופעה של floaters בלבד , שאין בה סיכון להופעת קרע ברשתית.
אם אכן יש היפרדות זגוגית , הזמן המקובל בסיפרות המקצועית להופעת קרע ברשתית , הינו כחודש מאז התחלת הסימפטומים , ולכן הוזמנת לבדיקות שוב. מומלץ לא לעסוק בתקופה זו של החודש בפעילות גופנית מאומצת , כדי לא להעלות את הסיכון להופעת קרע ברשתית.
לגבי נתוח לייזר נוסף , עליך להתיעץ עם רופאים שמתעסקים בתחום זה , אולם אם הרשתית בסדר , אין מניעה מבחינה זו לנתוח נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום משה
ד``ר דיאנה שטיין12/04/2011הזגוגית היא חומר דמוי ג'ל הממלא את חלל העין. עם הגיל אזורים מסויימים הופכים נוזליים יותר ואילו באזורים אחרים סיבי הזגוגית מתעבים. במילים אחרות הג'ל הופך להיות פחות אחיד בהרכבו. התהליך הוא תהליך טבעי הקורה עם הגיל והסכנה היחידה הטמונה בו היא שהג'ל יכול להפעיל כוחות משיכה על הרשתית, לגרום לקרע, ובחלק מהמקרים להיפרדות רשתית.
הנקודה שאתה רואה היא סימן לאזור של התעבות הזגוגית.
אם מופיעים עוד נקודות כאלה, זה סימן שהזגוגית עוברת שינוי וכדאי במקרה זה להבדק על ידי רופא עיניים. מחקרים הראו שלאחר כ6 שבועות לערך הסיכוי להיפרדות רשתית שואף לאפס. לכן מבצעים מעקב צמוד במשך תקופה זו - כפי שהמליצו לך.
אין קשר לנתוח להסרת משקפיים, ואין מניעה לעבור תיקון בנוכחות היפרדות זגוגית.
יש ליידע את המנתח ולעבור בדיקה בהרחבת אישונים לפני נתוח כזה.
אין מניעה לעסוק בפעילות גופנית שאינה קיצונית.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשתיכן, עוד טיפה כדי להבין
משה12/04/2011האם יכול להיות מצב שכמו שהנקודה הופיעה בוקר אחד אז היא גם תיעלם ככה סתם בבוקר אחר? או שהיא תישאר לנצח ואני פשוט אתרגל לחיות איתה?
ואני אשמח לחידוד בנושא הנקודות הנוספות. לא הבנתי האם הופעת הנקודה מגדירה אותי כבעל סיכון גבוה יותר לראות עוד נקודות כאלה או שזה דבר טבעי שיכול לקרות לי כמו לכל אחד אחר (שסובל מקוצר ראייה)
שוב תודה רבה על התשובות המהירות והענייניות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למשה
ד''ר חיה מורורי כץ12/04/2011הנקודה לא נעלמת אף פעם - מתרחשים שני תהליכים : המוח לומד להבין שהנקודה הינה מבפנים ולא משהו חיצוני ועם הזמן מתעלם ממנה ובנוסף הנקודה שוקעת בנוזל כלפי מטה ופשוט יוצאת מפוקוס , ולכן אתה פחות ופחות תראה אותה.
הופעת הנקודה לא גורמת לכך שיש לך סיכון גבוה יותר להופעת נקודות נוספות , אלא זה תהליך נורמלי שקורה עם הגיל אצל כל אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RP וסינוורנירה11/04/2011
האם יכול להיות שהניוון של התאים ברשתית כתוצאה המחלה (RP) גורמת לסינוור? לאחר בדיקה אצל רופא נמצא שאיני סובלת מקטרקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נירה
ד``ר דיאנה שטיין15/04/2011זמן ההסתגלות של התאים לאור בRP ארוך מהרגיל, עקב תפקודם הלקוי. זוהי הסיבה לסנוור בחולי RP.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RPנירה11/04/2011
מה גורם לסינוור המעיק ברטיניטיס פיגמנטוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נירה
ד``ר דיאנה שטיין11/04/2011כדאי לבדוק אצל רופא עיניים שאינך סובלת מסוג של קטרקט הגורם לסנוור.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטארקט
נירה11/04/2011איני סובלת מקטרקט, אך ורק מרטיניטיס פיגמנטוזה. האם הניוון של התאים ברשתית עשויים לגרום לסינוור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנירה שלום
ד``ר דיאנה שטיין11/04/2011לעיתים חולי RP סובלים מסנוור בעיקר במעבר בין חושך לאור.
במקרים אלו ניתן להשתמש בעזרים אופטים כגון עדשות פילטר אשר מסננות 97 עד 99 אחוזים מכלל קרינת השמש. זמן ההסתגלות לשינויים בכמות האור של תאי הרשתית ארוך מהרגיל בחולי RP, והעדשות עוזרות בפתרון בעייה זו.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- r pקובי03/04/2011
שלום אישתי סובלת מ רנטיטיס פיגמנטוזה ברצוני לדעת היכן ניתן לקבל יעוץ בקשר לזכויות ויעוץ משפטי ועם יש התקדמות רפואית בקשר למחלה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קובי
ד``ר דיאנה שטיין03/04/2011אתה יכול לפנות לביטוח לאומי ובהתאם לתפקוד הראייתי הם יקבעו מה הזכויות אשר מגיעות לאשתך.
כמו כן אתה יכול לפנות למרכז לעוור בישראל לגבי סיוע בנושאים שונים כולל יעוץ משפטי.
הנך יכול לפנות למכון לחקר העין ע"ש מוריס וגבריאלה גולדשלגר, בבית חולים תל השומר. הם מנהלים מחקר על חולי RP.
מנהלת המכון: פרופ' אפרת קסלר
מזכירת המכון: חנה ויסמן, טל' 6358829, 5350392, פקס' 5351577
אפשר לברר מי אחראי על מחקרים קליניים בנושא RP, ולבקש לבדוק אם אשתך מתאימה להשתתף במחקרים המתבצעים על חולי רטיניטיס פיגמנטוזה.
הרבה מן המידע מופיע באינטרנט.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם המשךלימור23/03/2011
רצתי לרופא עיניים עם הרחבת אישונים אמר הכל תקין . האם זה מצריך בירור נוסף נירולוגי?? לטענת הרופא לא.
הסברתי לו שכנראה זה היה בעין שמאל כשעצמתי עין ימין עדין ראיתי אך במחשבה שניה אני לא בטוחה שראיתי את הכתם בעצימת עין ימין זה הבהיל אותי נורא לכן אני לא בטוחה מה היה. האם יש לזה משמעות ??אם זה נירולוגי או עיני?ואיך רופא עיניים יכול לדעת בוודאות שזה לא נירולוגי
מה ההבדל אם זה בשני העיניים או בעין אחת???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם המשך - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ26/03/2011אם הבדיקה של רופא העיניים הייתה תקינה , אז את יכולה להירגע שאין בעיה משמעותית בעיניים.
אם זה קורה בעין אחת ,אז בדר"כ זו תופעה שדומה לנקודות השחורות שאת רואה , ואם בדיקת העיניים תקינה , אז אין לזה כל משמעות רצינית.
כאשר זה בשתי העיניים זה יותר מצביע לגבי שינויים שמחוץ לעיניים , כמו שינויים בלחץ דם , או הסתכלות למקור אור.
לפי מה שסיפרת לא נראה שיש איזושהי בעיה נוירולוגית , אולם אם את מודאגת אז כדאי שתיגשי לבדיקה של נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתםלימור22/03/2011
ד"ר שלום
אני בת 36 חודש וחצי אחרי קיסרי.
לפני כחודשים וחצי הייתי בייעוץ נירופתומולוג שהיה תקין בגלל כל מיני הפרעות ראיה
אך היום קרה לי משהו חד פעמי שהפחיד אותי נורא ישבתי לדבר עם חברה וראיתי כתום די גדול שהלך איתי בערך 2 דקות וחלף הוא לא היה שחור לא היה ברור לי מה זה לאן שלא הסתכלתי הוא היה שם כמו עיגול של אור. נבהלתי נורא זה חלף.
יש ראיית נקודות שחורות הרבה פעמים ועל זה גם הייתי במעקב והכול היה בסדר. ,
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ22/03/2011שלום לימור! ממה שכתבת לא ברור לי אם ראית את הכתם מול עין אחת או מול שתי העיניים. הכתם יכול לנבוע מהסתכלות על מקור אור , ואח"כ ממשיכים לראות את האור עוד כמה שניות עד דקות. זה יכול להיות שינויים בנוזל העין (זגוגית) , כמו הנקודות השחורות שאת רואה . זה יכול לנבוע משינויים בלחץ דם.
בכל מקרה אם זה עבר ולא חזר , קרוב לודאי שאין לזה כל משמעות , אולם אם זה חוזר על עצמו כדאי ללכת לבדיקה חוזרת של רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)