מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניצוצות עידכון המשך...לימור29/12/2010
ד"ר שלום
אתמול למשך מס שניות ראיתי טשטוש שהיה נראה כמו ניצוצות בעיניים או יהלומים לא יודעת לתאר את זה בעין אחת עין שמאל אציין שלפני יומיים הייתי אצל רופא עיניים בגלל מעקב אחרי לכלוכים שאני רואה בעיניים כולל הרחבת אישונים לחץ תוך עיני ומה שעושים בד"כ אצל רופא העיניים .
היום בבוקר ממש בקימה צלצל הפלאפון ולקח לי שניה עד שראיתי חלק ישר מהתעוררות המסך בנייד נמרח לי קצת וגם מה שהיה בחדר אך ממש לשניה עד שהסתדר וזה ישר שהתעוררתי
האם זה מצריך מימני משהו נוסף ?
אני בת 36 אציין שלפני חצי שנה הייתי בייעוץ נירופתומולוגי והכול היה תקין לא היו המלצות מיוחדות. לפני 3 שנים MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניצוצות עידכון המשך... - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ30/12/2010שלום לימור!
לגבי זה שראית מטושטש מיד כשהתעוררת , זה נורמלי ולא מחייב בדיקות נוספות. לגבי הניצוצות , אם יהיו ארועים נוספים כאלה , כדאי לחזור לבדיקה אצל רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצוצותלימור28/12/2010
ד"ר שלום
היום למשך מס שניות ראיתי טשטוש שהיה נראה כמו ניצוצות בעיניים או יהלומים לא יודעת לתאר את זה בעין אחת עין שמאל אציין שלפני יומיים הייתי אצל רופא עיניים בגלל מעקב אחרי לכלוכים שאני רואה בעיניים כולל הרחבת אישונים לחץ תוך עיני ומה שעושים בד"כ אצל רופא העיניים .
האם זה מצריך מימני משהו נוסף ?
אני בת 36 אציין שלפני חצי שנה הייתי בייעוץ נירופתומולוגי והכול היה תקין לא היו המלצות מיוחדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניצוצות - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ29/12/2010שלום לימור.
אם ראית כעין "הבזקים" מול עין אחת מומלץ להיבדק בהקדם האפשרי אצל רופא עיניים כדי לשלול בעיה ברשתית , גם אם נבדקת לא מזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זבוב בעיןמור28/12/2010
שלום,
בת 40 - בעלת משקפיים מאז גיל 6-7.
יש לי קוצר ראיה - ומרכיבה עדשות/משקפיים במספר 10+.
אני בהריון וצפויה ללדת בימים/שבועות הקרובים.
יש לי מס' שאלות:
1. בשבועיים האחרונים היו לי שתי מקרים בהם סגרתי עיניים בכדי ללכת לישון - כשראיתי זבוב מרצד בשדה הראיה. הדבר לא קרה עם עיניים פקוחות - האם זה מקור לדאגה?
2. בנוסף - כשאני עוצמת עיניים אני רואה מן ברקים מוארים בצורה שלא חויתי לפני כן - זה לא ממש הבזקים בכל העיין אלא יותר ברקים שברורים יותר באיזור התחתון של העין - האם זה מקור לדאגה?
3. בכל פעם שבהם ילדתי בעבר חלה החמרה בראיה - ועלה לי המספר - האם לאור מה שתואר כאן - הלידה יכולה לגרום לבעיה רצינית הפעם?
אני קבעתי תור לרופא עיניים ליום ראשון הקרוב - אבל אני קצת דואגת.
בנוסף - בזמן האחרון אני שמה לב שאני מתחילה לא לראות כל כך טוב מקרוב - ואני צריכה להתאמץ יותר ולהתרכז ולהרחיק את הכתוב ממני בכד למקד - האם אני מתחילה לסבול גם בעית קריאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מור
ד``ר דיאנה שטיין28/12/2010הזבוב או ההבזקים שאת מתארת, מתאימים לשינויים בזגוגית המתרחשים עם הגיל. עלייך להבדק בהקדם האפשרי כדי לוודא שבעקבות התהליך הנ"ל לא נוצרו קרעים או חורים ברשתית. מאחר ואת סובלת מקוצר ראייה גבוה (כנראה התכוונת למספר משקפיים של מינוס 10?), את בסיכון מוגבר לקרע או חור, ולכן הייתי ממליצה לך להיבדק בהקדם ולא להמתין עד יום ראשון. במידה ומוצאים חור או קרע אז עלייך לעבור טיפול לייזר פשוט יחסית. להריון וללידה אין קשר לשינויים בזגוגית - אולם אם תזדקקי לטיפול עדיף לעשותו לפני הלידה.
לגבי קשיי הקריאה: מדובר בתופעה המתרחשת עם הגיל בה העדשה התוך עינית מאבדת מגמישותה. כתוצאה מכך יש צורך במשקפי קריאה, או משקפיים ביפוקלים/מולטי פוקלים.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצות ל RPשושנה לוי27/12/2010
אני חולת רטניטיס פיגמנטוסה RP רציתי לדעת איך אפשר להשיג אצות והאם זה באמת עוזר
האם יש משהוא שיכול לעצור את המחלה בתודה שושנה לוי מחקה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שושנה
ד``ר דיאנה שטיין27/12/2010מחקר הבודק את השפעת האצות על חולי רטיניטיס פיגמנטוזה נערך במכון המחקר של מחלקת עיניים בתל השומר (מכון גולדשטטר).
הינך יכולה לפנות אליהם ולבדוק אם הינך מתאימה למחקר.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני23/12/2010
שלום,
שמי מורן, אני בת 21. כבר כחודש אני שמה לב לתופעות בראייה כמו: כאשר אני מזיזה את העיניים אני רואה פסים דקים זזים כמו מין עשן, נוסף לזה אני רואה כמו עיגולים שקופים באוויר-בעיקר באור יום, ודבר נוסף שמלחיץ אותי ביותר זה תופעה של 'קישקושים' זזים בעיניים (משהו כמו אבק שמבחינים בו זז בקרן אור בחדר חשוך). עברתי בדיקת עיניים רגילה הרופא החליט שאני רואה טוב (6/6) ושהכל נראה תקין בעיניים שלי. הופניתי אליו גם כי אני סובלת מסחרחורות גם כן כחודש, הוא טען שיכול להיות שזה בגלל משהו אחר שהתופעות בראייה והסחרחורות קשורות אליו.
האם יש אפשרות שבכל זאת משהו אינו תקין עם העיניים שלי (וזה מה שגורם לסחרחורות) ?
[יכול להיות שאלו תופעות שקשורות לבטיסטין-תרופה שקיבלתי נגד הסחרחורות?]
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ26/12/2010שלום מורן!
כל התופעות שסיפרת שאת רואה הינן קרוב לודאי שינויים בנוזל הפנימי של העין שנקרא - זגוגית. תופעות אלו נובעות משינויים בצמיגות של הנוזל , והם מופיעים בצורה נורמלית בדר"כ מעל גיל 40 , אבל יכולים להופיע גם בגיל צעיר יותר. זה לא גורם לשום נזק לעיניים או לראיה , אבל כשיש אותם צריך להיבדק אצל רופא עיניים , כולל הרחבת אישונים , כדי לודא שהרשתית בסדר.
תופעות אלו אינן גורמות לסחרחורת.
במידה והבדיקה אצל רופא העיניים תקינה לחלוטין , יש לפנות לרופא משפחה ולנסות למצוא את הסיבה לסחרחורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקות ראייה בגין לבקנותמיטל14/12/2010
שלום רב,
אני אמא לילד בן 5.5 מאובחן כלבקן עם ניסטגמוס בעיניים.
עד היום המצב הוגדר כיציב וש"יחסית" הוא רואה בסדר ויוכל להשתלב במערכת החינוך הרגילה(וכך היה...)
לאחרונה (כשהוא התחיל ל"שתף פעולה" באיבחונים) גילינו עד כמה הוא "רואה" ואני לפחות הודהמתי (לרעה :( )
הוא התחיל לקבל שעות שילוב של מורה תומכת בגן פעמיים בשבוע. והיא אומרת שזה ילד שחייב עזרה.. וגם החל להרכיב משקפיים מלפני שבוע בערך.
המספרים כפי שהאופטמטריסטית (בשניידר) נתנה לנו הם: 6\60 לפני התיקון
6/30 6/36 לאחר התיקון.
אציין שגם ניגשנו למגדל אור כדי לקבל הסבר ועזרה על איך לנהוג בעתיד (כל מיני עזרים וכדו')
השאלה היא - האם מגיע לו עזרה מביטוח לאומי? נכות או תעודת לקויי ראייה?
האם יש עזרה בקניית כל אותם עזרים במיוחד לקראת שנה הבאה (כיתה א)
האם יש איזושהיא אגודה / עמותה שעוזרת למשפחות ולילדים להבין למה הם זכאים?
הילד מאוד מאוד חכם וזה מה ש"מפצה" על הלקות. לציין שזהו ילד ראשון ורק עכשיו שיש לי ילד שני אני מבינה שיכולתי להשים לב לדברים שהוא היה צריך לדעת לעשות לפני.
הוא מאובחן ובמעקב מגיל 3 חודשים ואני יודעת שאין משהו שיכולתי לעשות לפני אבל עדיין...
עצם ההבנה הפתאומית שהילד שלי כמעט ולא רואה!!! נתנה לי "כאפה"...
איך אני יכולה לעזור לו לממש את הפונטציאל האדיר שיש לו??? זה ילד שהגננת שוקלת לשלוח אותו לאיבחון של מחוננת ...
זה ילד שחולפ להיות טייס ואסטרונאוט ואני פשוט לא מסוגלת להגיד לו שהוא אף פעם לא יהיה טייס...
סליחה על האורך...
רק פרקתי קצת :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד``ר דיאנה שטיין14/12/2010אמנם בנך סובל מראייה ירודה, אבל את תופתעי לאילו הישגים ניתן להגיע עם ראייה כזו.
למזלינו יש היום עזרי ראייה שיכולים לעזור לילד שלך לתפקד בצורה טובה מאד במסגרת רגילה. תפני למרכז לכבדי ראייה באופטיקה געש. הם עושים בדיקה מדוקדקת ומציעים פתרונות לראייה לקרוב - קריאה וכד' ולראייה לרחוק- טלוויזיה, זיהוי אנשים..
להסבר מדוקדק יותר על הפתרונות הספציפיים את יכולה לפנות לפורום האופטומטריסטים באתר זה.
אני שמחה שבנך החל להרכיב משקפיים ושיש לו מורה תומכת בגן.
זה מצויין שהוא רוצה להיות טייס ואסטרונאוט - זה מראה שהוא תופס את עצמו כילד רגיל לחלוטין. תזכרי שהוא מכיר את העולם עם הראייה שיש לו ורגיל להסתדר עם זה. אני נתקלתי בילדים עם ראייה דומה שגדלו ומנהלים חיים טובים כולל לימודים באוניברסיטה וכו'
מגיל 9 ניתן לנסות את שיטת הנוירו-ויז'ן - הם מתמחים בשיפור הראייה אצל אנשים עם ראייה ירודה.
לגבי ביטוח לאומי- יש טפסים אותם ניתן להוריד מהאינטרנט, למלא על ידי רופא עיניים, וכך לקבל את מה שמגיע לכם. בנוסף, בחלק מקופות החולים יש הכוונה ועזרה לילדים עם ליקויי ראייה. בידקי עם קופת החולים שלך מה מגיע לך. עמותת עלה מסייעת לליקויי ראייה במתן מידע או שרותים שונים.
בברכת הצלחה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית על הרשתיתיניב12/12/2010
שלום רב
בני בן 6 חודשים, בריא
בחודשים האחרונים מופיעה אצלו מעיין רירית על הרשתית שבאה ונעלמת
הלכנו לרופא עיניים שלא ראה דבר, אך הרירית חזרה לאחר כמה ימים
מה זה יכול להיות כמו לכלוך שקוף על העדשה שבא והולך
בברכה
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יניב
ד``ר דיאנה שטיין12/12/2010נראה לי שאינך מדייק במינוחים. האם אתה מתכוון להפרשות על פני השטח החיצוני של העיניים?
אם כן, אני ממליצה לך פשוט לנקות את ההפרשות עם צמר גפן רטוב או מגבוני EYE CARE, ואם המצב ממשיך או חוזר כדאי להבדק שוב.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
יניב13/12/2010דר" שטיין הנכבדה
תודה על תשובתך
מדובר על מעיין רירית שיושבת באמצע העין על הקרנית וזזה כאשר התינוק מסתכל ימינה ושמאלה כמו מעיין ריס בתוך העין רק בלי הריס אלא רירית קטנה בצבע שקוף
פחדנו שאולי זה קטרקט אבל רופא העיניים אמר שאין כלום הבעיה שזה ממשיך ומופיע לעיתים קרובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יניב
ד``ר דיאנה שטיין14/12/2010אתה מתאר מצב של הפרשות צמיגיות, ולכן הן "נדבקות" לפני השטח של העין.
יכולות להיות מספר סיבות: למשל דלקת עיניים אלרגית או חסימה בדרכי הדמעות. לפעמים יש אצל ילדים הפרשות צמיגות שחולפות ספונטאנית.
אני ממליצה לך להבדק על ידי רופא עיניים מומחה לילדים. בינתיים ניתן להזליף טיפות של דמעות מלאכותיות כגון GENTEAL או REFRESH לפי הצורך, שניתנות ללא מרשם רופא. ניתן לנקות את ההפרשות עם מגבוני EYE CARE BABY.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ תוך עיני בשתי העינייםמנדיA10/12/2010
ד"ר שלום
אני בן 63. נמצא במעקב מזה שנים בגלל לחץ בעיניים. בבדיקה לפני יומיים הלחץ היה 25 ו-24. הרופא חושב שאני צריך להתחיל בטיפול אבל המליץ לחכות עוד חודש לבדיקה חוזרת.
לפני 3 חודשים היו לי קרעים ברשתיות בשתי העיניים עם דימןמים ועברתי מס' טיפולי לייזר.
האם הבעיה משפיעה האחת על השניה? כלומר, רשתית על הלחץ ולהיפך.
האם לחץ כזה כבר מצריך טיפול לאור ההיסטוריה גם עם הרשתיות?
איזה סוג טיפול מקובל לתת?
האם זה לכל החיים או מסתדר?
האם בונדורמין (כדורי שינה) מגבירים/משפיעים על הלחץ?
בתודה מראש. מנדיA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מנדי
ד``ר דיאנה שטיין10/12/2010אין קשר בין קרעים ברשתית ללחץ תוך עיני מוגבר.
לא ניתן להחליט על צורך בטיפול על פי ערכי לחץ בלבד, אלא יש לעשות אינטגרציה של מספר פרמטרים: גורמי סיכון לגלאוקומה, מראה ראש עצבי הראייה, עובי שכבת העצב סביב עצבי הראייה, עובי קרנית, שינוי של הלחץ לאורך היום ושדה ראייה.
אם מחליטים על מתן טיפול, בדרך כלל מתחילים בהזלפת טיפות עיניים. הטיפול הינו לכל החיים. לא ידוע לי שיש לבונדורמין השפעה כלשהיא על הלחץ התוך עיני.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוי בקליטת אור, רשתית או קרנית?טל החייל08/12/2010
שלום רב דוקטור, ותודה על תשומת הלב.
האופטימטריסת שלי אמר לי שלדעתו הבעיה נובעת או מבעיה ברשתית או בקרנית , לחוות דעתך.
שמי טל , אני חייל בן 20.
מילדות יש לי תופעה של קליטת אור לקויה, זאת בעיה שפשוט משבשת לי את החיים ופוגעת לי בכל תחום ותחום ומשמעויותיה גודלות עם השנים.הבעיה מתבטאת בתחושה של עומס אור ,תחושה של ראייה תבליטים, תמונה שטוחה צבעים חזקים. ישנם עוד סימפטומים רבים, והם מתגברים ככל שיורדת החשיכה אז הקונטרסט נמוך יותר.יש לי קושי עד חוסר יכולת לקרוא בגלל הרקע הלבן, אור ניאון מקשה עלי בצורה כזאת שבא לי לברוח מהחדר(משחקי כדורגל או ביקור בבית המרקחת הם אירועי קיצון שפשוט איני עושה). הבעיה הזאת קובעת לי את סדר היום ומשפיעה על כל אורח חיי.זה פוגע לי בהתמצאות , ויש תחושה תמידית של אי נוחות ששיאה הוא בשעות בין הערביים , כמובן שזה מפריעה לי גם בנהיגה, בלילה אני מרגיש חוסר ביטחון , יש לי סינוור גדול , והתחושה התמידית גם ביום וגם בלילה ששדה הראייה שלי לא גדול מספיק, תחושה אי נוחות עד כאבי ראש שנובעים מתוך שתי העיניים .התחושה היא שבתוך התמונה הנראית יש משחקים של אור ולכן התבליטים, כמו כן יש גם תחושה של איבוד מתלת המימד, כלומר תמונה שטוחה.
עברתי ניתוח להסרת משקפיים אני לא בטוח אך אני חושב שהמצב טיפה החמיר ברגישות לאור.
האופטמטריסט שלי המליץ לי לעבור erg וvep. האם שמעת תופעות כאלו בעבר, האם נכון יהיה לעבור את הבדיקות הללו, ואם אחת מתאימה יותר לבעיות שלי איזו מהן? אשמח לחוות דעתך.
אובד עיצות... טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוי בקליטת אור, רשתית או קרנית? - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ09/12/2010שלום טל!
אתה מתאר סימפטומים רבים , שאי אפשר לכנס את כולם תחת מחלה אחת. חלק מהסימפטומים , בעיקר הקושי בראיה בין הערביים ובלילה ותחושת ההפרעה בשדה ראיה יכולים לנבוע מבעיה ברשתית.
אחרי לייזר להורדת משקפיים יכולות להיות בעיות של סינוור מאור.
לדעתי כדאי לך ללכת לרופא עיניים , לעבור בדיקת עיניים מקיפה כולל הרחבת אישונים לצורך הערכת מצב הרשתית בשתי העיניים.
לפי זה רופא העיניים יוכל לשלוח אותך לבדיקות עזר , כמו שדה ראיה ממוחשב , כדי לראות אם אכן יש הצרות של שדה הראיה.
בדיקת ה- ERG הינה בדיקה של הפעילות החשמלית של הרשתית , והיא יכולה לגלות מחלות מסויימות של הרשתית , ואם יהיו סימנים לכך בבדיקה , אני מניחה שרופא העיניים יישלח אותך לבצע אותה.
בדיקת ה- VEP הינה בדיקה שבודקת את מעבר האות החשמלי מהרשתית דרך עצב הראיה ומסלולי הראיה במוח , וגם אותה יחליט הרופא שייבדוק אותך אם יש צורך לבצע את הבדיקה הזו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות טיפול בניוון רישתיאינה05/12/2010
שלום, אני פונה בשם אבי ב81 שסובל מניוון רישתי מהסוג הרטוב כבר כמה שנים. הוא עבר טיפול באבסטין, אבל לצערי אין שיפור במצב הראייה, או עצירה, בעין שמאל כמעט איבד את הראייה בכלל. אני לא כ"כ מבינה את ענייני התרופות בסל הבריאות, אבל קראתי על תרופה בשם לוסנטיס שהיא היחידה הנחשבת לטיפול במחלה. רציתי לדעת איך בדיוק מקבלים אותה, ולמה אבסטין היא צורת הטיפול הראשונה (אם אבסטין לא נחשבת כטיפול לניוון רשתי)
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אינה
ד``ר דיאנה שטיין05/12/2010אווסטין ולוסנטיס דומים מאד במבנה המולקולרי שלהם, ומיוצרים על ידי אותה חברה.
לוסנטיס יוצרה במיוחד לטיפול בעיניים (נוון מקולרי מהסוג הרטוב) ועברה את כל תהליך האישור של מנהל התרופות האמריקאי. תהליך זה כרוך בשנים רבות של מחקר ופיתוח, ומייקר מאד את עלות התרופה.
אווסטין יוצר במקור לטיפול בסרטן המעי הגס. בשל דמיונו ללוסנטיס נעשה בו שימוש לנוון רשתית מהסוג הרטוב. שמוש בתרופה להתוייה שונה מההתוייה המקורית נקרא OFF LABLE. שמוש OFF LABLE באווסטין זול משמעותית מלוסנטיס.
מכל המידע שנאסף עד היום, נראה שאין הבדל בתוצאות בין שתי התרופות, ולכן מתחילים בדרך כלל בטיפול באווסטין.
ידוע ששתי התרופות משפרות או מייצבות את הראייה רק בחלק מהמקרים, וישנם מקרים של הדרדרות למרות הטיפול.
אם אווסטין אינו עוזר אפשר לבקש מהרופא המטפל לעבור לטיפול בלוסנטיס, אבל אם אין בטוח פרטי, הדבר כרוך בעלות כספית גבוהה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיואב30/11/2010
נותחתי בעין בגלל קטרקט. הניתוח נכשל. הופנתי למומחה של מכבי לעינים
הוא כפי שהבנתי בשתיל לי עדשה גדולה יותר אבל יצר גלד בעין
כרגעהתמונה מעין זו מתושתשת.
כמובן שגרגע אני חושש לתת לרופא לגעת בעין למרות שאינה בשימוש.
המערכת במוח חוסמת את תמונת העין הזו.
האם יש סיכוי שאראה בה כי הקטרקט בעין השניה מתקדם והולך
אני מרותק לכסא גלגלים וצג המחשב הוא החלון לעולם.
תודה רבה על כל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ30/11/2010שלום יואב!
אני לא מבינה ממה שכתבת , למה הנתוח נכשל ואיזה נתוח נוסף עליך לעבור.
בדרך כלל יש אפשרות תקון כלשהי של רוב הסיבות לאי הצלחת נתוח הקטרקט , וכתןצאה מכך לשיפור הראיה.
אולם אני אצטרך נתונים ברורים יותר ומפורטים יותר לגבי המקרה שלך , ואז אוכל לענות לך בצורה ספציפית יותר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנוורלימור20/11/2010
ד"ר שלום אני בת 36 סיטואציה רוצה לדעת אם זה נורמאלי ?
קמתי מהשינה חושך בחדר והדלקתי את מסך המחשב שנתן פלש של אור חזק לעיניים ולשניה בעין שמאל שקצת נדבקה לי ראיתי שחור כמו סנוור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימור
ד``ר דיאנה שטיין21/11/2010במעבר מסביבה חשוכה לסביבה מוארת לוקח זמן לעיניים להתרגל, זו תופעה נורמלית לחלוטין.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון רשתית מגיל צעיריוסי08/11/2010
שלום,
לאחרונה נודע לי על טיפול שנעשה במרכז רפואי בגרמניה בהזרקת תאי גזע ממח העצם בירך לרישתית בחולי AMD. הם מדווחים על הצלחות בעצירת התהליך הניווני. האם ניתן לסמוך על הטיפול? האם הוא יעיל במיקרים של ניוון מגיל צעיר?
מה האפשרות לקבל את הטיפול בארץ?
בתודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יוסי
ד``ר דיאנה שטיין08/11/2010אינני מכירה טיפול כזה, וטיפול זה אינו בשימוש קליני נרחב כרגע.
אני מנחשת שמדובר בטיפול ניסיוני. אני מציעה שתיצור קשר עם המרכז בגרמניה (בוודאי יש להם אתר) ותפנה אליהם את שאלותיך.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת משקפיים בלייזר?דיאה רינזברג03/11/2010
האם מומלץ לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר או עדיף כבר להישאר עם משקפי ראייה?
קראתי מאמר בנושא. עד כמה זה באמת מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים בלייזר? - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ06/11/2010ראי תשובה לשאלה הקודמת שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להרת משקפיים בלייזרדיאה רינזברג03/11/2010
האם מומלץ לעשות ניתןח להסרת משקפיים בלייזר או עדיף כבר להישאר עם משקפי ראייה?
קראתי מאמר שמתאר המון תופעות לווי כרוכות בניתוח כזה. עד כמה זה באמת מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להרת משקפיים בלייזר - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ06/11/2010שלום דיאה!
נתוח להסרת משקפיים איננו נתוח שנובע ממחלה של העיניים , לכן אי אפשר להמליץ לעשות את הנתוח או לא.
כדי להגיע להחלטה את צריכה לשקול באיזו מידה המשקפיים מפריעים לאיכות החיים שלך ועד כמה קשה לך איתם בחיי הים יום.
בסופו של דבר צריך להתייחס לזה כעין נתוח קוסמטי ולא נתוח בריאותי.
יש אכן תופעות לוואי שרובן אגב זמניות , אך יכולים להיות גם סיבוכים קשים שגם הם נדירים.
בסופו של דבר את צריכה להחליט אם את מוכנה לקחת את הסיכונים , כדי להיפטר מהמשקפיים.
את צריכה גם לדעת שלא כל אחד מתאים לנתוח להסרת משקפיים בעזרת לייזר , וצריך להיבדק כדי לדעת אם את בכלל מתאימה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)