מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בראייה כתוצאה מוירוס בעיןאילנית מרזוק05/09/2010
שלום שמי אילנית לפני כשנה חלתי בדלקת עיננים חמורה מאוד, כתוצאה מהדלקת נשארומ שרידי הווירוס בעין דבר הגורם לירידה בריאתי. טופלתי בטיפות fml ונראה שיפור.אני אחרי לידה (חודשיים) ומרגישה כי יש לי מסך על העין המפריע לי לראות בהיר. מה עלי לעשות? ואיזה טיפול הייתם ממליצים במצב כזה?
תודה על העזרה אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילנית
ד``ר דיאנה שטיין06/09/2010ראשית עלייך להבדק כדי לראות האם עדיין יש מעורבות של הקרנית.
במידה ויש, הדעות חלוקות: יש הממליצים על טיפול בסטרואידים ויש הגורסים כי עדיף להמתין לכך שהמצב יחלוף.
כמו כן יתכן שאי הבהירות שאת מתארת נובעת מסיבה אחרת, ואז ינתן לך טיפול מתאים.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור זריקה במהלך ניתוח ויטרקטומיהאלי29/08/2010
בירור זריקה במהלך ניתוח ויטרקטומיה
שלום,
אימי עברה ניתוח ויטרקטומיה לפני מס' ימים באחד מבתי החולים במרכז.
הניתוח בוצע בהרדמה מקומית של העין בלבד.
לפני תחילת הניתוח היא קיבלה זריקה מתחת לעין, שלדבריה היתה עמוקה מכואבת מאוד.
האם תוכלו להסביר לי בבקשה באיזה זריקה מדובר ולשם מה היא בוצעה , לדעתכם.
תודה רבה,
אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלי
ד''ר חיה מורורי כץ29/08/2010כיוון שהנתוח בוצע בהרדמה מקומית , ההרדמה של העין בוצעה ע"י הזריקה הכואבת שאמך קיבלה לפני הנתוח. זאת זריקה שמרדימה את כל העין כולל אזור הזגוגית והרשתית שם בוצע הנתוח.
אני מקווה שהנתוח הצליח ואמך תחלים מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפול בלייזרחסויה 1129/08/2010
שלום רב
האם יש דבר כזה תגובה אלרגית לאחר הלייזר (טיפול עקב חור ברשתית )קיבלתי טיפות עיניים
האם זה נזק תגובה אלרגית?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרעות
ד''ר חיה מורורי כץ29/08/2010אין תגובה אלרגית לטיפול הלייזר עצמו.
יכולה להיות תגובה אלרגית לאחד מסוגי הטיפות ששמים לצורך הרחבת האישון לפני טיפול הלייזר.
התגובה האלרגית , אם היא חיצונית לא גורמת לנזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
חסויה 1129/08/2010זה מה שהבנתי מרופאת עיניים לאחר כשבועים מביצוע הלייזר
קיבלתי טיפות כרומוקומוד לעין
העין אדומה באיזור מסוים וכואב לי מידי פעם
האם הלייזרר עצמו לא מסוכן ?
ייתכן שהססיבה לאלרגיה זה מהרחבת האישונים לפני הטיפול בלייזר ?.
מרחיבים לי את האישונים תמיד עם אותם טיפות ואף פעם ל היתה לי תגובה אלרגית
אילו סיבות כולות להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרעות
ד''ר חיה מורורי כץ30/08/2010הלייזר עצמו לא מסוכן.
התגובה יכולה להיות מהטיפות להרחבת האישונים , למרות שקודם לא הייתה לך תגובה כזאת.
יש אפשרות גם שהעדשה ששמים לך בעין בזמן הטיפול גורמת לאודם ואי נוחות בעין , ולפעמים לוקח מספר ימים עד שזה מסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
חסויה 1130/08/2010בוקר טוב
עברו כבר 3 שבועות מאז הלייזר
מתי יהיה שיפור .?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רעות
ד``ר דיאנה שטיין30/08/2010במידה ויש לך כאבים ואודם כ3 שבועות לאחר טיפול לייזר אני ממליצה לך להבדק על ידי רופא עיניים כדי להגיע לאבחנה הנכונה של מצבך. יכול להיות שיש לך דלקת אלרגית שאינה קשורה לליזר, ואז ניתן להתאים לך טיפול שיקל עלייך באופן מיידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבדקי ויש לי דלקת קשה בעין קיבלתי ס
חסויה 1130/08/2010יש לי דלקת קשה בעין קיבלתי טיפות סטרואידים ומישחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רעות
ד``ר דיאנה שטיין30/08/2010אני שמחה שקיבלת טיפול המתאים למצבך.
בברכת בריאות שלמה,
ד"ר שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסויה 1131/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרעים ברשתית למה ואיך להישמרמורי25/08/2010
דר נכבדה. לפני חודש היה לי דימום חזק בעין ימין עם הפרעות ראיה קשות. הופניתי למיון עיניים ושם גילו דימום חזק,היפרדות זגוגית וקרעים בשתית.טופלתי בלייזר ונתבקשתי להימנע מפעילות, שכיבה מרובה 45 מעלות וכו' כי אני בסכנה של איבוד ראייה. לאחר שבועיים בביקורת שוב עברתי לייזר באותה עיןונתגלו קרעים גם בעין שמאל וגם בה טופלתי בלייזר.אני די פוחד מהעתיד.כרגע עדיין הפרעות וכתמים שחורים בעין שמאל.
שאלותי: למה זה קורה? למה גם העין השנייה? האם מבנה העין גורם לזה? אני חולה במחלת רשתית? מה אני יכול לעשות כדי שלא יחזור על עצמו? ברקע אני במעקב של לחץ תוך עיני (לחץ 21 בשתי העיניים) האם גם לזה יש השפעה. אני בן 63. אודה על תשובתך והמלצות לדרכי טיפול ומעקב. . בתודה ובכבוד רב מורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורי שלום
ד``ר דיאנה שטיין25/08/2010היפרדות זגוגית היא תהליך בו הג'לי הממלא את העין עובר שינויים ומתנתק מהרשתית, שהיא החלק העצבי המכסה את פני השטח האחוריים של העין. שכיחות היפרדות הזגוגית עולה עם הגיל.
בתהליך התנתקות הזגוגית, עקב משיכה של הרשתית, יכולים להווצר חורים או קרעים. קרע ברשתית יכול לגרום להיפרדות רשתית, מצב המסכן את הראייה. לכן מקיפים כל קרע בלייזר (תהליך הדומה להלחמה) כדי למנוע הפרדות רשתית.
אם יש קרעים מרובים וחוזרים, ניתן להקיף את כל היקף הרשתית בלייזר (טיפול הנקרא ברז') וכך להגן על הרשתית מפני הפרדות, גם אם יווצרו בעתיד קרעים או חורים נוספים.
אנשים עם קוצר ראייה גבוה נמצאים בסיכון יתר לחור או קרע כי באנשים אלו הרשתית דקה.
לחץ תוך עיני של 21 אינו מהווה גורם סיכון לקרע בשתית, אולם צריך להיות במעקב ואולי לבצע בדיקות מסויימות כדי לאתר, ובמידת הצורך לטפל במחלה הנקראת גלאוקומה.
לסיכום, עצתי לך: 1)להיות במעקב לחץ תוך עיני
2) להבדק על ידי רופא עיניים שיחליט אם יש צורך בבדיקות סקירה למחלת הגלאוקומה - יש לציין שלחץ זה הוא גבולי ואינו מהווה כל סכנה מיידית לראייה או לעין. המטרה בברור כזה היא לקבוע האם יש צורך להגן על העיניים מפני תהליכים מתמשכים.
3) להיות במעקב של רופא רשתית: במידה ויש לך קרעים מרובים או חוזרים לשקול טיפול ברז' - על פי החלטת רופא הרשתית שאתה בטיפולו.
4) בכל מקרה של ברקים, נצנוצים, זבובים, עכבישים, מסך, וילון או ירידה בראייה - לפנות מייד לבדיקת עיניים.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרעים ברשתית למה ואיך להישמר
מורי26/08/2010ד"ר שטיין דיאנה היקרה.
אני מודה לך מעומק לבי על התשובה המפורטת והמקיפה. עזרת לי מאוד.
יישר כוחך!! בהוקרה מורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאוקומהנועם21/08/2010
שלום
אני שואל בקשר לאבא שלי בן 81
אבי סובל מראיה לקויה על רקע של גלאוקומה ורטיניטיס פיגמנטוזה
רופא אבחן אצלו כפי הנראה תסמונת אשר.
בעין אחת עצב הראיה ניזוק והראיה ממש ירודה. אבי סירב לעבור
בעבר ניתוח להורדת לחץ תוך עיני ולכן נוצרה פגיעה בעצב הראיה.
כיום הוא מטופל בטיפות להורדת הלחץ התוך עיני. הוא גם סובל
מיתר לץ דם שהוא מאזן עם כדורים.
אבי מתפקד באופן עצמאי אבל כשראיתי אותו הולך ברחוב
י ש לו הליכה כמו של אדם כבד ראיה הוא לא מסתכל לקרקע
יש לו הליכה "מגששת" אולי בגלל שדה הראיה שלו הצטמצם לא יודע.
אני קצת
חושש שהוא לא מקבל את מצבו ומתעקש לתפקד למרות
הקושי. הוא לא הולך מיוזמתו למעקב טיפולי
הוא מתלונן שיש ירידה בראיה וגם על סנוור מהשמש שמקשה.
שאלתי היא האם בהתחשב בנתונים שמסרתי יש טיפולים
מתקדמים נוספים לטיפול או האטה של נזקי הגלאוקומה.
כי מעבר לטיפות שאבי לוקח באופן קבוע הוא לא במעקב
במרפאת גלאוקומה בבית חולים הוא בעצם לא במעקב בכלל.
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנועם
ד``ר דיאנה שטיין21/08/2010גלאוקומה היא מחלה הדורשת מעקב צמוד ומתמשך, במיוחד לאחר שנוצר נזק לעצב הראייה. הטיפול בטיפות ללא מעקב אינו מספק, מאחר ולא ניתן לדעת אם הטיפול מספיק, או שיש צורך בטיפולים נוספים מעבר לטיפות (ויש כאלה- טיפולי לייזר ונתוח סינון). את מחלת הגלאוקומה הרפואה יודעת לעכב, אולם לא לתקן נזקים שכבר נגרמו, לכן הענות לטיפול היא מפתח להצלחתו.
בהחלט יכול להיות שכתוצאה מהגלאוקומה ומחלת הרטיניטיס פיגמנטוזה, יש לאביך ראייה ירודה, היכולה להתבטא בצמצום שדה הראייה, ואף בפגיעה בראייה המרכזית.
לאחר בדיקת עיניים ובדיקות משלימות, ניתן לקבוע את הטיפול הנכון לאביך, ולקבוע אם אביך יכול להנות מאביזרים אופטיים המיועדים לאנשים עם ראייה ירודה.
המלצתי לך: קח אותו בכח להבדק ובהקדם!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אעשה זאת
נועם21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועם
ד``ר דיאנה שטיין21/08/2010בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בירורליזי12/08/2010
שלום דוקטור כץ
בהמשך לשאלתי שאני רואה יותר חשוך ביצעתי שדה ראיה : עין ימין אמינות נמוכה ירידה בסף הכללי עין שמאל אמינות גבוהה בדיקה טובה הפרולקטין תקין mri מוח חוזר סינוסים כל האזורים תקינים
שאלתי מדוע אני רואה סינוור מכל אור רגיל ?כשאני מסתכלת על אנשים במהלך כל היום יש השתקפות של הצללה כתוצאה מאור, איזה בדיקות עוד לעשות? יש לי את זה שבועיים ובערב אני רואה יותר חשוך (לא נראה לי שזה קשור לפלוטרס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליזי
ד''ר חיה מורורי כץ13/08/2010סה"כ בדיקת שדה הראיה הינה ללא ממצאים משמעותיים.
התופעות שאת מתארת יכולות לנבוע מיובש בעיניים וזה מצריך טיפול קבוע בטיפות של תחליפי דמעות.
בדיקה נוספת שאפשר לשקול , כדי לודא שמרכז הראיה ברשתית , האזור שרואה הכי חד ומדוייק(מקולה) תקין בשתי העיניים ,זו בדיקה שנקראת - OCT , זאת בדיקת הדמיה של העין ללא הזרקה של חומר ניגוד , והיא יכולה לתת אינפורמציה לגבי שכבות הרשתית באזור המקולה בשתי העיניים.
כמובן שההפניה תלויה בשיקול דעתו של רופא העיניים שלך , כיוון שהוא זה בעצם שבדק והתרשם מהרשתיות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשךחסויה 1112/08/2010
עשיתי לייזר והיו לי כאבים באיזור מסויים בעין בעת הלייזר
האם זה תקין ?
ומה זה בעברית פשוטה לטיס תחתון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורית
ד''ר חיה מורורי כץ13/08/2010כאבים בזמן ביצוע לייזר זאת תופעה שכיחה.
בעברית פשוטה , לטיס זה פשוט סוג של שינויים ניווניים ברקמת הרשתית , ותחתון הכוונה שהלטיס נמצא בחלק התחתון של הרשתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- atkשאלהיונית קפלן05/08/2010
אני מבקשת מידע על מומחים בתחום מחלות רשתית באזור הצפון (חיפה) ובמיוחד אם יש העובדים עם קופ"ח מכבי.
תודה רבה מראש
יונית קפלן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליונית
ד''ר חיה מורורי כץ06/08/2010אני מצטערת , אך אינני יודעת מי עובד באיזו קופה , אבל אני בטוחה שבאתר של מכבי מופיעה רשימה של מומחים ברשתית שעובדים עם מכבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהחסויה 1103/08/2010
שלום רב
רציתי לדעת מה זה לטיס תחתון בעין שמאל עם מספר חרירים וחור עגול מוקף היפרדות מוגבלת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורית
ד''ר חיה מורורי כץ04/08/2010מה שתיארת זה שינויים בחלק ההיקפי של הרשתית , שלפעמים מצריכים טיפול בלייזר כדי להקיף אותם ולמנוע היפרדות רשתית בעתיד. ההחלטה אם צריך טיפול לייזר צריכה להיעשות ע"י רופא העיניים שבודק ומתרשם אם הממצא אכן יכול להוות סיכון בעתיד להיפרדות רשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
חסויה 1104/08/2010שלום רב
ממה השינויים נגרמים ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאורית
ד''ר חיה מורורי כץ04/08/2010לא ידוע למה השינויים נגרמים . ידוע שזה יותר שכיח אצל קצרי ראיה , ושיא הופעת השינויים הוא בעשור השני לחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
חסויה 1105/08/2010א ני בת 29 לצורך הענין
האם לייזר פותר את הבעייה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאורית
ד''ר חיה מורורי כץ06/08/2010הלייזר תוחם את האזורים הבעייתיים של הלטיס והחורים , ובכך בעצם מונע בדר"כ בעיות של היפרדות רשתית. אבל הלייזר לא יכול למנוע הופעה של שינויים חדשים ברשתית , למרות שלפי הסיפרות המיקצועית , בגיל שלך כבר יש פחות סיכוי להופעת שינויים חדשים. אך עדיין כדאי להיבדק כל מספר חודשים בתקופה הקרובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בעיות בראיהליזי02/08/2010
דר כץ שלום.
בהמשך לשאלתי בנושא הבזקי אור שהתחילו להופיע אצלי. בדקו את הקרנית והרשתית שוב היום והכל תקין. מה הסיכוי שזה יעלם ההבזקי אור? רציתי לשאול איזה בדיקה מגלה אם אני רואה יותר חשוך מהנורמל? כי בנוסף להבזקי אור שמופיעים אני מרגישה יותר חשוך בתמונה הכללית (יש לי פרולקטין 676 mri מוח תקין מלפני שבוע) אודה להתיחסותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליזי
ד''ר חיה מורורי כץ03/08/2010אני שמחה לשמוע שהבדיקה של העיניים תקינה. רוב הסיכויים שהבזקי האור יעלמו בהדרגה. לא ידוע לי על בדיקה שיכולה לגלות אם את רואה יותר חשוך מהנורמלי. אמנם ה- MRI תקין , אבל הפרולקטין גבוה , אולי כדאי שתעשי בדיקה של שדה ראיה0אם לא עשית כבר) , כדי להיות בטוחים שאין הפרעה בתפקוד עצבי הראיה בשתי העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בראיהליזי01/08/2010
שלום דר' כץ
אני בת 31 עם עדשות מגע יומיות 4.75 + צילינדר לפני כשנתיים אובחנתי עם פלוטרס לפני חצי שנה שדה ראיה תקין. לפני כשבוע התילתי לראות בעין ימין בלבד צללים ואור יום מסנוור אותי כשאני מסתכל על כל דבר יש סינוור (מן הבזקי אור התמונה לא נקייה לא בגלל הפלוטרס (חוטים ) אלא צללים כהים עין ימנית תחושת יובש. הגעתי לרופאת עיניים היום בדקה ואמרהשהרשתית תקינה, בדיקת יובש תקינה, אבל יש שינויים בג'יל של העין . הבעיה ששאלתי אותה אם הצללים יעלמו והסנוור והיא אמרה שלא אני לא יודעת מה לעשות איך אפשר לחיות ככה יש לציין שהיא נתנה לי פ.מ.ל ליקויפילם.דר' מה היית מיעצת לי לעשות עם סינוור כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליזי
ד''ר חיה מורורי כץ01/08/2010יש הבדל בין סינוור להבזקי אור. אם המדובר בהזקים של אור זה בדר"כ חולף עם הזמן. אם זה סינוור מכל אור חזק , צריך לחפש את הסיבה , כיוון שפלוטרס לא גורמים לסינוור. צריך לבדוק אם המספר שלך השתנה , לבדוק את הקרנית ואת העדשה ולעשות שוב בדיקה ליובש (בדיקת שירמר עדיפה , אם לא עשו לך אותה).
הייתי מציעה שבמידה והסימפטומים ממשיכים עוד שבוע עד שבועיים , תלכי שוב לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליבי01/08/2010
מי רשאי לבצע בדיקת עיוורון צבעים?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליבי
ד''ר חיה מורורי כץ01/08/2010באופן עקרוני כל אחד יכול לבצע , אפילו לעצמו את הבדיקה אם יש לו את הלוחות המתאימים לבדיקה. כמובן שרצוי שרופא יעשה את הבדיקה , כדי לפענח את תוצאות הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמלה29/07/2010
שלום רב,
ידוע לכם כמה זמן בערך אורכת בדיקת לחץ תוך עיני?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לכרמלה
ד''ר חיה מורורי כץ30/07/2010הבדיקה עצמה של לחץ תוך עיני לוקחת כדקה ואפילו פחות.
אולם אם את צריכה בדיקת עיניים שלמה כולל בדיקת חדות ראיה והרחבת אישונים לצורך בדיקת קרקעיות העיניים אז הבדיקה בשלמותה לוקחת בין 30 ל- 40 דקות, כיוון שצריך להמתין בין 20 ל- 30 דקות להשפעת הטיפות להרחבת אישונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
כרמלה01/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה להבנת דחיפותמתן25/07/2010
שלום,
שמי מתן בגיל 15 לערך גילו לי קרעים בשני העיניים וביצעתי איחוי בלייזר. אני רואה 6:6 ללא הפרעות ראיה כלל.
ביום חמישי עברתי בדיקה שגרתית והרופא אמר שנמצאו מין קרעים חדשים התחלה של ניוון בעין שמאל בשעה 12 ושעלי להגיע למיון עיניים בהקדם על מנת שיחזקו את האזור בלייזר.
שאלתי היא האם אני יכול להמתין כמה ימים נוספים עד שאצליח לראות רופא מומחה באופן פרטי או שאלי לגשת בדחיפות למיון? ואינני מבין איך הרופא אמר שמתחיל ניוון והפיתרון הוא לייזר כי הבנתי שהטיפול בניוון הוא שונה ואני רק בן 25. יכול להיות שהוא לא הסביר לי נכון.
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למתן
ד''ר חיה מורורי כץ25/07/2010כשהרופא אמר ניוון , הוא לא התכוון לניוון של מרכז הרשתית , אלא לניוון ברשתית ההיקפית שגורם להידקקות של הרשתית בהיקף , דבר שיכול לגרום להיוצרות חורים ברשתית. במצבים אלו מטפלים בלייזר כדי להלחים את הרקמות שמסביב לאזורי הניוון כדי למנוע סיבוכים של היפרדות רשתית. במידה והרופא הפנה אותך למיון , כדאי לדעתי לפנות בהקדם האפשרי למיון , וגם במרפאת עיניים בבי"ח יש מומחים לרשתית שבהחלט הרופא עיניים שמטפל במקרי מיון יכול להתיעץ איתם. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
מתן26/07/2010תודה רבה ד"ר וכל הכבוד על הפורום - מלאכת קודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות שחורותנועה22/07/2010
שלום ,
הנני סובלת מזה חודש וחצי מכאב ראש ממושך שאינו מרפה בצד ימין למעלה.
שבוע לאחר שהחלו הכאבים התווסף כאב +תחושת כבדות בעין ימנית. כאב ברקות כאב באוזן ואפילו שיניים.
עשיתי לפני שבוע בדיקת עיניים כולל הרחבת אישונים ויצא תקין . היום שמתי לב שאני רואה נקודות שחורות שבורחות לצדדים מטה מעלה ככל שאני מנסה להתמקד בהם . זה מופיע כאשר אני מסתכלת על קיר לבן.
הבנתי מקריאה פה בפורום שמדובר בהיפרדות זגוגית
הייתכן כי מלפני שבוע דברים השתנו????הרי עברתי בדיקת עיניים והכל יצא תקין
אני בלחץ נפשי מאוד גבוה מכיוון שכאב הראש אינו מרפה וחוששת שיש לי גידול בראש .
הייתי אצל ניורולוג ששלל גידול בבדיקה פיזית בלבד ללא CT.
האם יש קשר בין כאב ראש לנקודות השחורות? האם זה מלחץ? מה קורה פה???
את עזרתכם הדחופה בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נועה
ד``ר דיאנה שטיין22/07/2010ראשית לגבי הנקודות השחורות: אכן מדובר בשינויים בזגוגית, וגם אם נבדקת לפני שבוע - ואז לא היו נקודות- אז כדאי להבדק שוב כדי לשלול קרע או חור ברשתית.
לגבי כאב הראש: כאב ראש הקשור לגידול מלווה בדרך כלל ( אם כי לא תמיד) בסימפטומים נוספים כמו למשל הקאות בשעות הבוקר, הפרעה נוירולוגית כל שהיא או בצקת בעצבי הראייה.
בדיקת העיניים שלך הייתה תקינה, ואני מניחה שגם הבדיקה הנוירולוגית.
לפי תיאור הסימפטומים שלך, מלבד בדיקת עיניים אני מציעה לך לעבור בדיקה אצל רופא אאג ורופא שיניים. רצוי גם להתיעץ עם רופא המשפחה כדי שירכז את כל הברור ויציע לך טיפול מתאים.
אין קשר בין כאב הראש לנקודות השחורות.
אם גילך מעל 50, ואת סובלת מהזעות לילה, ירידה במשקל, קושי בלעיס וקושי להסתרק - אז כדאי לעשות שקיעת דם וCRP - שוב הכל בהנחיית רופא המשפחה.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)