מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בראיה בלילהנינה31/05/2010
שמתי לב שבשעות הלילה ובמיוחד בשעות הבין ערביים הראייה שלי נהיית מטושטשת יותר. עשיתי בדיקה ואמרו לי שהכל בסדר. ממה זה יכול לנבוע אם כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נינה
ד``ר דיאנה שטיין31/05/2010סיבה שכיחה למצב שאת מתארת היא קוצר ראייה לילי.
במצב זה באור עמום הראייה נהיית מטושטשת ממספר סיבות. בדיקה מכוונת אצל רופא עיניים יכולה לאבחן מצב זה ולהציע לך טיפול מתאים.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראיהלימור24/05/2010
ד"ר שלום
אתמול לאחר שעה של שנת צהריים כאשר היד מונחת על עין שמאל קמתי ובאותה עין ראיתי מטושטש במשך כמעט 10 דקות שמתי לב גם שיש קצת אדום מסביב מחןץ לעין הייתי אצל רופא עיניים בפאניקה אמר שכלום האם הסיבה יכולה להיות בגלל שהיד נשענה על העין???
האם זה מצריך בירור נוסף?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר חיה מורורי כץ24/05/2010לפעמים לחץ על העין , כמו יד שמונחת על העין יכולה לגרום לשינוי זמני בקמירות של הקרנית וזה יכול לגרום לטשטוש קל, זהו מצב חולף , שלא גורם נזק לעין.
במידה והתופעה מופיעה ללא הפעלת לחץ כלשהו מבחוץ על העין , יש כמובן להיבדק ע"י רופא עיניים , יש להיבדק גם עם הטשטוש לא עובר לאחר פרק זמן קצר.
אין לי מידע לגבי גילך והאם יש לך מחלות כלליות , כיוון שלפעמים יכולות להיות סיבות אחרות לתופעה כזאת. בכל מקרה אם הארוע חוזר שוב , כדאי להיבדק שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון רשתית וגלאוקמהמירה23/05/2010
אימי אישה בת 75 ברקע סרקאידוזים(ללא טיפול) אובחנה לפני שנה כסובלת מניוון רשתית יבש בעין אחת ניוון מלא ובעין השניה זה בתהליך והומלץ לה לקחת ןיטמינים השבוע הייתה בביקורת רופא העיניים (רופא אחר) אשר איבחן גלאוקמה הומלץ טיפול בטיפות והעלאת מינון הויטמינים ובהמשך אולי טיפול כיררוגי השאלה שלי היא האם יש קשר בין שתי המחלות מבחינת מה שקורה בעין עצמה
בתודה מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירה
ד``ר דיאנה שטיין23/05/2010נוון רשתית וגלאוקומה הן מחלות ששכיחותן עולה עם הגיל. מלבד זאת אין קשר ביניהן.
גלאוקומה היא מחלה של עצב הראייה. נוון רשתית נובע ממשקעים ברשתית, ובהמשך מתהליכים המתרחשים ברשתית בעקבות השינויים ברשתית.
יש לטפל בשתי המחלות כפי שהמליצו לך- בגלאוקומה על ידי טיפות, ובנוון רשתית על ידי ויטמינים.
בברכה,
ד"ר שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישה בת 80זהבה20/05/2010
האם מומלץ לאישה בת 80 לא בריאה במיוחד (סובלת מסוכרת, לחץ דם גבוה) לעבור ניתוח קטארקט?<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לזהבה
ד''ר חיה מורורי כץ21/05/2010הגיל לא משחק תפקיד בהחלטה לגבי נתוח קטרקט. במידה ומלבד הקטרקט העיניים בריאות , אין סיבה לא לנתח.
לגבי הסכרת והלחץ דם , במידה והמחלות מאוזנות בדרך כלל זה לא מהווה סיבה לא לנתח , אך יש לודא עם הרופא המנתח שהמצב מאפשר ניתוח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעותלימור20/05/2010
ד"ר שלום
האם כשהעין מלאה בדמעות ומסתכלים טלויזיה זה יכול לגרום להפרעה כמו התרגום שיכול להראות זז או קופץ אני לא רוצה להגיד כפול כי זה מפחיד אותי אני לא יודעת בדיוק איך לתאר אך בד"כ זה קורה בהתבוננות מול דברים בהירים כמו מחשב טלויזיה או פלאפון כשהעין מלאה דמעות
אציין שבגלל נקודות שחורות הייתי כבר פעמים בבדיקת רופא לפני שבוע פעם אחרונה והכול בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר חיה מורורי כץ21/05/2010כשהעיניים מתמלאות בדמעות , זה יכול לגרום לטשטוש ראיה בצורות שונות , כולל מה שאת מתארת.
במידה והתופעות האלה ובעיקר ראיה כפולה מופיעות במצב רגיל , ללא דמעת יתר , אז כדאי להיבדק אצל רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה ירודה לאחר חיגור הרשתיתרון10/05/2010
קודם כל אני בן 13 ,
לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח חיגור לאחר הפרדות בחלק התחתון של הרשיתית.
אני שלושה חודשים אחרי ולאחר בדיקת ראיה הראיה שלי בעין ימין(הפגועה) הוא מינוס
6 ובעין שמאל(הבריאה) 6/6 כמו שאתם יודעים ההפרשים גדולים מדי ולא ניתן להתאים משקפיים
הפתרון שלי הוא עדשות מגע והרופא המנתח ורופאים אחרים שבדוקים אותי ממש נגד עדשות
ואני ממש נואש קשה לי להסתדר ככה יש לי המון הבזקי אור ברקים שערות ונקודות שפשוט לא עוברים !
והכל בסדר .
אולי יש לכם פתרון בשבילי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרון
ד``ר דיאנה שטיין11/05/2010רון שלום,
אכן הבדל כפי שתארת בין העיניים אינו מאפשר הרכבת משקפיים.
הסיפטומים שתארת - הבזקי אור, ברקים, שערות ונקודות אינן קשורות להרכבת משקפיים או להרכבת עדשות מגע. סימפטומים אלו נובעים משינויים בג'לי שממלא את עין הנקרא זגוגית, וכן ממשיכה שיש על הרשתית. עם הזמן סימפטומים אלו ככל הנראה יעלמו או יפחתו במידה ניכרת.
חשוב מאוד בכל סימפטום חדש כזה לפנות מיד לבדיקת רופא עיניים כדי לשלול היפרדות רשתית חוזרת. קצת סבלנות, תתעודד מכך שהנתוח הצליח ובדרך כלל יש הטבה עם הזמן.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיית לילהנתי09/05/2010
איך אני יודעת אם יש לי ליקוי בראיית לילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנתי
ד''ר חיה מורורי כץ10/05/2010כשיש למישהו הפרעה בראית לילה , זה אומר שבתנאים של חושך או תאורה חלשה יש קושי לראות ולתפקד בצורה עצמאית , ויש צורך בעזרה ממישהו אחר כדי להסתדר.
במידה ויש לך חשד לכך , גשי לרופא עיניים והוא יעשה את הבדיקות הנחוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינה09/05/2010
שלום רב,
אני אמא לילדה בת 7, לפני כ-8 חודשים יצא לביתי בעין גולה מתחת לריסים, נפוחה בצבע אדום,כשנוגעים ממש אפשר להרגיש את הג'ולה, הרופאין המליצו לי קומפרסים חמים או ניתוח.
עכשיו אחרי כל אותם חודשים של ניסיון לרפא את זה נהיה לה גם בעין השניה.
בעין השניה זה קצת אחרת, יותר פנימה והפעם זה מפריעה לה לראיה.
יכול להיות שזה חיידק/וירוס, האם ניתוח יעזור וירפא את זה סופית ? יש עוד תרופות סבתא כאלו או אחרות שאפשר להמליץ לי ? אנחנו חסרי אונים וביתי מצוברחת מאחר וזה משפיע לה על הלימודים, כל הזמן שואלים ואומרים לה שיש לה שעורה וזה מעליב אותה.
אנא עזרו לי. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרינה
ד''ר חיה מורורי כץ10/05/2010מה שאת מתארת אכן מתאים למה שמכונה "שעורה" או כלזיון בשפה הרפואית. יש אנשים שיש להם נטיה להופעה של שעורות , ללא סיבה ברורה.
ברוב המקרים זה נספג מעצמו לפעמים אפילו לאחר מספר שבועות עד חודשים.
הטיפול המקובל הינו אכן של קומפרסים חמים מספר פעמים ביום ונסיון טיפולי במשחה בלילה לפני השינה. בנוסף כדאי לעשות ניקוי יומיומי של העפעפיים לפחות פעם ביום לפני השינה , קיימים מספר תכשירים לכך , כמו אייקר (EYECARE) של ד"ר פישר או ליד קר (LID CARE).
במידה וטיפול זה לא עוזר אפשר לטפל ע"י הזרקה מקומית של סטרואידים לשעורה עצמה או בשלב אחרון ניתוח. כדאי לגשת לרופא עיניים ולהיות במעקב ולדון איתו לגבי האופציות הטיפוליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה ירודהרחלי30/04/2010
שלום,
מזה 3 שנים, מספר הראייה שלי (לרחוק) עולה בקצב מהיר.
התחלתי עם מספר קטן של 1.5 וכיום הוא 4.75 בשתי העיניים.
הראייה יורדת כל מספר חודשים, מה שלא נראה לי הגיוני.
עברתי בדיקת מיפוי קרנית והיא שללה מחלת קרנית (קרטוקונוס)
בביקור אצל רופא עיניים שהיה מאד אדיש למצב מפני שמבחינתו
אין לי שום מחלה וירידה במספר כל מספר חודשים גם אינה מחלה.
האם הירידה במספר בקצב מסחרר היא דבר הגיוני?
האם ניתן לעצור את ההתדרדרות בראייה?
כפי שרשמתי קודם, הרופא אדיש למצבי, ציני ולא ממש ענה לכל שאלותיי.
מודאגת מאד וזקוקה לעזרה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרחלי
ד``ר דיאנה שטיין30/04/2010שלום רב,
ישנם מצבים בהם בדיקת העיניים תקינה, ועדיין המספר ממשיך לעלות. המספרים שתארת אינם מאד גבוהים, אם כי השינוי שאת חווה וודאי משמעותי. לא ציינת את גילך.
זה יכול לקרות אצל ילדים ונוער ואז זה בדרך כלל זה נעצר בשנות ה20. ישנם מקרים בהם המספר ממשיל לעלות גם בגילאים מבוגרים יותר.
לא ידוע לי על דרך לעצור את העלייה במספר.
מגיל 50-60, שינויים במספר יכולים לנבוע ממצבים כמו קרטקט - שמשעותו עלייה בעכירות העדשה עם הגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיה ירודה - המשך
רחלי01/05/2010ראשית, תודה רבה על המענה המהיר,
אני בת 27 והתחלתי להרכיב משקפיים/עדשות מגע
בגיל 24,
לטענת הרופא, המספר עלול לעלות שוב בעוד מספר חודשים
לפני כשנה, בגיל 26 אופטימטריסט אמר לי שהמספר צריך להתייצב בסביבות הגיל שלי(למרות שהמספר עוד גדל מאז),
האם זוהי טענה נכונה?
תודה,
רחלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרחלי
ד``ר דיאנה שטיין01/05/2010המספר מתייצב ברוב המקרים עד שנות ה20 המאוחרות, אולם ישנם מקרים לא מעטים שהמספר ממשיך לעלות גם במהלך שנות ה30. קשה לנבא בדיוק מה יקרה לך, ולכן אני ממליצה על בדיקת עיניים תקופתית פעם ב3 חודשים או חצי שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור אצל רופא עיניים - שאלהאלמוני29/04/2010
הייתי אצל רופא עיניים היום בעניין בדיקת ראייה ויצא לי בשני העיניים 6.6
אבל הוא רשם מתחת תחת הכותרת "רשתית" בעין שמאל גבול חד 0.3 צמוד מקולה חופשית ללא גודש וככה גם בעין ימין.
אני מעוניין לדעת מה זה אומר, תודה רבה על הזמן שלכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לניב
ד''ר חיה מורורי כץ29/04/20100.3 ככל הנראה הכוונה לתיאור של עצב הראיה , והכוונה לקיעור עצב הראיה , ומספר זה נחשב לתקין. מקולה חופשית - הכוונה לאזור הראיה המדוייקת ביותר , ולפי מה שכתוב , אזור זה תקין.
כלומר הרשתית על האזורים השונים בה תקענה בשתי העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לניב
ד``ר דיאנה שטיין30/04/2010בדיקת העיניים שלך תקינה.
חדות הראייה טובה. מבנה הרשתית שהוא החלק האחורי של העין - תקין.
המספר 0.3 מתייחס לעצב הראייה ומעיד על מבנה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת תירואיד של העיןמיכל25/04/2010
תודה רבה על תשובותיכן המושקעות והמפורטות.
על רקע השימוטו אובחנה אצלי מחלה עינית והומלץ לשמור על איזון מיטבי של TSH. באיזה ערך של TSH אפשר להסתפק ? (אני מעוניינת לקחת כמה שפחות אלטרוקסין מאחר שהעלאה של המינון גורמת לי לתחושת היפר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונית
ד``ר דיאנה שטיין25/04/2010TSH הוא ההורמון שמגרה את בלוטת התריס להפריש תירוקסין. במקרים שהבלוטה אינה מפרישה מספיק תירוקסין רמות הTSH עולות. אם יש הפרשת יתר או לחילופין רמות גבוהות של תירוקסין הנלקחים דרך הפה, אז רמות הTSH יורדות. רמות תירוקסין בטווח התקין (T4) ורמות TSH בטווח התקין מראות על איזון נכון של מערכת זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTSH ו-T4 "בטווח התקין"
מאוכזבת13/03/2011למה התשובה המעורפלת ?
היא שאלה מהו הטווח התקין !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בלט עיןמיכל22/04/2010
האם יש משמעות לכך שבבדיקה אחת הרטל היה על בסיס 120, ובבדיקה מאוחרת יותר ע"י רופא אחר הרטל היה על בסיס 96?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונית
ד``ר דיאנה שטיין23/04/2010בדיקת הבסיס של הרטל מודדת את המרחק בין הגבול הקדמי של העצמות הצידיות של ארובות העיניים - כלומר המרחק בין העצם הצידית מימין לעצם הצידית משמאל או באנגלית : LATERAL ORBITAL RIM.
הבדל כפי שתארת הוא משמעותי, ואפשר לחזור על הבדיקה כדי לוודא איזו נכונה מבין השתיים.
יש לציין כי מכשיר ההרטל בודק בלט עין, ולכן הפרמטרים המשמעותיים בבדיקה הן ערכי המדידה עצמה ו/או הבדל של יותר מ2 מ"מ בין 2 העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי חשד לגלאוקומהשרה15/04/2010
בבדיקת OCT נמצא בעין ימין הקיעור הנמדד: 0.66/0.51, ובעין שמאל הקיעור הנמדד: 0.55/0.46
מה אומר ההבדל בין העיניים? מהו הטווח הנורמלי לעובי הקיעור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרה
ד''ר חיה מורורי כץ16/04/2010ההבדל בין העיניים בבדיקת ה- OCT הוא מינימלי ויכול להיות וריאציה נורמלית.
כדי לדעת אם הקיעור נורמלי יש לבדוק פרמטרים נוספים כמו: לחץ תוך עיני ושדה ראיה.
שילוב של תוצאות הבדיקות האלה , יתן תשובה אם הקיעור תקין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני15/04/2010
יש לי תינוק בן 6 חודשים, מהיום שהוא נולד נשאר לו אותו צבע עיניים - אפור שבתאורה שבתוך הבית נראה חום וברגע שיוצאים החוצה העיניים שלו אפורות. האם זה הצבע שישאר לו? אני יודעת שעד גיל חצי שנה אמור להקבע הצבע. כשהוא נולד כולם אמרו לנו שהצבע של העיניים שלו יתחלף לחום ועדיין זה לא קרה, האם סביר להניח שזה מה שיקרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,תשובה לחני
ד''ר חיה מורורי כץ16/04/2010צבע העיניים אצל רוב התינוקות מתייצב עד גיל שנה , ובמקרים מסויימים זה לוקח אפילו עד גיל 3 שנים.
לכן , בהחלט יכול להיות שצבע העיניים של התינוק שלך עוד ישתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת משקפיים לילדיםשמרית13/04/2010
מאיזה גיל ניתן ומומלץ להתאים משקפיים לילדים? שמעתי שאפילו ילדים קטנים מאד בגילאי שנתיים וחצי יכולים כבר ללבוש משקפיים. מתי כדאי לקחת את הילד לבדיקת ראייה ראשונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשמרית
ד''ר חיה מורורי כץ13/04/2010במידה ויש הפרעה בראיה אפשר להתאים משקפיים גם לילדים קטנים . במידה ואין סיבות להניח שלילד יש בעיות בראיה , בדרך כלל בדיקת הראיה הראשונה נעשית בגיל 3 בטיפת חלב. במידה ויש להורים חשש שיש בעיה בראיה , יש להביא את הילד בכל גיל שהוא לבדיקה של רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)