פורום כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חגית
    07/04/2010

יש לי עדשת מגע יומית שכנראה תקועה בעין כבר 3 ימים.האם יש טיפות/טיפול שיגרמו לעדשה לצאת? האם יכול להיות שהעדשה יצאה לבד במשך הזמן בלי שארגיש?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לחגית

ד''ר חיה מורורי כץ
    07/04/2010

בהחלט יכול להיות שהעדשה יצאה לבד בלי שהרגשת. רוב הסיכויים שאם העדשה עדיין בעין צריכה להיות לך תחושה של אי נוחות בעין , הרגשה של גוף זר ואפילו עין אדומה.
    בכל מקרה מומלץ מאוד לגשת מיד לבדיקה של רופא עיניים כדי לשלול שאכן נשארה עדשה בעין , כיוון שהישארות העדשה יכולה לגרום לשריטות ע"פ הקרנית ויותר חמור לדלקת, לכן אם אינך בטוחה שהעדשה יצאה , כדאי לגשת לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בשה ראייה
    א'
    27/03/2010

לאחרונה עברתי בדיקת שדה ראייה ממחושבת והתוצאות היו
    בעין ימין false negatives
    פענוח: Right superior quadrantanospia

ובעין שמאל התוצאות היו

איכות הבדיקה:אמינות הבדיקה די נמוכה עקב ריבוי false negatives
    פענוח: right incomplete hemianopsia

אשמח לקבל תשובה מה המשמעות של התשובות האלה וכיצד ניתן לטפל בבעיה הזאת
    בתודה מראש א'
    אם אפשר בהקדם האפשרי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בשה ראייה

הוספת תגובה

• תשובה לא'

ד``ר דיאנה שטיין
    27/03/2010

בפענוח שדה ראייה מתייחסים למדדי אמינות הבדיקה.
    אחד ממדדי האמינות הוא FALSE NEGATIVE- ז"א הנבדק אינו מגיב לגירוי בנקודה בה הגיב לגירוי קודם.
    לגבי תוצאות הבדיקה: בעין ימין ישנו חסר בשדה הראייה ברביע הימני העליון. בעין שמאל ישנו חסר לא שלם במחצית השדה הימני.
    כדי להגיע לאבחנה סופית, עליך לפנות לנוירואופתלמולוג - רופא עיניים המתמחה במסלולי הראייה.
    אבחנה מדוייקת עושים בשילוב עם הסיפור הקליני, ובמידת הצורך בדיקות הדמייה נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

א'
    27/03/2010

תודה על התשובה,רציתי להוסיף ולשאול האים עים תוצאות אלו אני עדיין כשיר לנהיגה
    ברכב פרטי ??? { עקב נכות ברגליים,ניידות } רשיון הנהיגה בעל חשיבות עליונה בעבורי.

מצפה לתשובתך המהירה.
    שוב תודה ,וחג שמח !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לא'

ד``ר דיאנה שטיין
    28/03/2010

כדי להיות כשיר לנהיגה יש לראות לפחות 6/12 בעין אחת, על הנבדק לראות 120 מעלות של שדה הראייה כששתי העיניים פתוחות, ויש לוודא כי אין כפל ראייה.
    מכשיר בדיקה מתאים נמצא אצל אופטומטריסטים רבים, וכן אצל חלק מרופאי העיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים ברישתית
    אלמונית
    27/03/2010

בת 39, בצילום OCT התגלו נוזלים ברישתית. OCT נוסף לאחר חודשיים מראה תמונה זהה ללא שינוי. אין שינוי בראיה. במבחן ה"רשת" הקווים נראים תקין. מה יכולות להיות הסיבות למעט AMD? האם יתכן כי זה כלום ויעלם או פשוט ישאר כך? במידה וזה AMD כיצד לא נראה שינוי כעבור חודשיים? תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    נוזלים ברישתית

הוספת תגובה

• תשובה לאלמונית

ד``ר דיאנה שטיין
    27/03/2010

ישנם גורמים שונים ורבים לנוזלים ברשתית. כל מצב מלווה במאפיינים ספציפיים:
    למשל סכרת, היא סיבה שכיחה מאד לבצקת ברשתית.
    CENTRAL SERROUS CHORIORETINOPATHY או בקיצור CSR יכול לגרום לנוזל תת רשתי הנעלם ב90% מהמקרים תוך 3-4 חודשים. מצב זה שכיח יותר בגברים.
    לעיתים יש גורם זיהומי או אוטואימוני הגורם לנוזל ברשתית.
    נוזל ברשתית עקב AMD אינו מתאים לקבוצת הגיל שלך.
    ישנן עוד סיבות. עלייך לקבל אבחנה מרופא העיניים שלך, ובהתאם לכך יותאם לך טיפול הולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במספר
    דוד
    20/03/2010

לפני חצי שנה שמנו לב כי ביתנו בת ה 9 לא רואה טוב. מבדיקה אצל אופטופטריסט נראה צורך שהיא צריכה משקפים תוצאות הבדיקה 2.75 בשני העינים.
    כיום לאחר בדיקה חוזרת המספר גדל עין שמאל 4 , ימין 3.75
    שאלתי היא האם יש צורך לפנות לרופא מומחה לבדוק למה המס' עולה בתוך זמן קצר כ"כ ?
    האם ניתן למנוע\ לעשות משהו שלא יגדל המס' ?

לקביעת תור
    סגירה
    עליה במספר

הוספת תגובה

• תשובה לדוד

ד``ר דיאנה שטיין
    21/03/2010

כדאי לפנות לרופא עיניים לבצוע בדיקת עיניים כולל קרקעית העין. כמו כן כדאי לוודא כי המספרים בבדיקה החוזרת אצל האופטומטריסט הם אלו המתאימים לה.
    לא ציינת אם מדובר במספרי מינוס או פלוס - השכיח יותר הוא מצב של קוצר ראייה, המתוקן על ידי עדשות מפזרות (מינוס) , כלומר משקפיים העוזרים לראות לרחוק.
    בילדים עם קוצר ראייה לעיתים המספר גדל, ברב המקרים עקב התארכות העין.
    אין "תרגילים" שניתן לבצע היכולים למנוע את עליית המספר.
    כדאי להרכיב את המשקפיים כדי לאפשר ראייה טובה ותפקוד יומיומי תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה מטושטשת לרחוק
    דנה
    15/03/2010

לאחרונה אני מרגישה שכשאני מסתכלת לרחוק (גם 3 מ') אז אני רואה קצת מטושטש, במיוחד כשחשוך או בעת דמדומים. עשיתי בדיקה ואמרו שהראיה שלי תקינה. אז ממה זה יכול לנבוע?

לקביעת תור
    סגירה
    ראיה מטושטשת לרחוק

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ד``ר דיאנה שטיין
    16/03/2010

ככל הנראה מדובר בקוצר ראייה לילי - כלומר צורך במשקפיים במצבי חושך או דמדומים.
    פני לרופא העיניים שלך לבצוע בדיקה מתאימה והתאמת משקפיים במידת הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובי שרירי העין
    מיכל
    07/03/2010

במסגרת מעקב בעקבות מחלת תירואיד של העין, בצעתי אולטרה סאונד של השרירים.
    בבדיקה קודמת: sr/le=6.4 - תקין lr=4.1 - מעובה
    בבדיקה נוכחית: sr/le=7.5 - מעובה lr=3.2 - תקין

כלומר, השריר שהיה תקין- כעת מעובה, ואילו השריר שהיה מעובה- כעת תקין.
    האם יש משמעות לשינויים אלה?

לקביעת תור
    סגירה
    עובי שרירי העין

הוספת תגובה

• תשובה לטל

ד''ר חיה מורורי כץ
    11/03/2010

אין משמעות מיוחדת לכך שהשריר שעוביו היה תקין , עכשיו מעובה וההיפך. זה פשוט מצביע על כך שיש עדיין פעילות מסויימת של מחלת התירואיד בעיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קרין
    07/03/2010

שלום,
    יש לי מזה כמה ימים דלקת וירלית .
    קיבלתי טיפות אופלוקוס ןטיפות פוסתימיק.
    לא חל שינוי אלא להפך.התנפחה לי הבלוטה ליד האוזן.

האם יש טיפות מסויימות שניתן לקחת להקל על האדמומיות וההפרשות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לקרין

ד''ר חיה מורורי כץ
    11/03/2010

לדלקת וירלית אין טיפול ספציפי שעוזר. מהלך המחלה הרגיל הינו שיש מספר ימים בהם יש החמרה ואח"כ בהדרגה מתחיל שיפור.
    הבלוטה שיצאה לך ליד האוזן אופיינית לדלקת וירלית בעין , והיא פשוט סימן שיש דלקת ולא מצביעה על כך שהמצב החמיר.
    זאת דלקת לא נעימה , אך סבלנות היא תעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זבובים ויתושים שחורים וסליל שחור
    אסתי
    24/02/2010

שלום רב,

הינני בת 35. בריאה בד"כ. בהריון שלישי שבוע 29.

מזה כשלושה חודשים שהינני רואה זבובים ויתושים שקופצים לי לעין וסליל שחור שזז ימינה ושמאלה. בהתחלה זה היה רק פעם ב....רק סליל שחור ואחר כך נוספו גם הזבובים והיתושים בתדירות גבוהה יותר עד שהגעתי למצב בו אני רואה אותם כל היום, למשך כל היום ואפילו בערב.

בבדיקת עיניים מעמיקה (שלוש פעמים במהלך החודשיים האחרונים) במרווחים של כמה שבועות מבדיקה לבדיקה נשללה הפרדות זגוגית/רשתית.

מה זה ומתי זה יעבור לי, אם בכלל? האם ישנה אפשרות שזה ישאר לי לכל החיים.

יש לציין שמאז שזה הופיע המצב הנפשי שלי ירד בצורה משמעותית. הפכתי מאשה שמחה ובריאה לשבר כלי. כל היום זה מפריע לי וגם בערב....זה גורם לי לדכאון.

מה אפשר לעשות בנידון? מה זה הדבר הזה ואיך נפטרים ממנו. למה זה הופיע מלכתחילה?

שאלה נוספת ואחרונה האם יש רופא מומחה לדבר הזה?
    אשמח לחוות דעתך המומחית.

הוספת תגובה

• תשובה לאסתי

ד''ר חיה מורורי כץ
    25/02/2010

התופעות שאת מתארת מתאימות למצב של שינויים בנוזל הזגוגית , כשזה מופיע יש אכן צורך לשלול היפרדות זגוגית או רשתית , ואני שמחה שהם נשללו אצלך.
    הזגוגית הינה כעין ג'ל שקוף , ועם השנים (בדר"כ מעל גיל 40 , ואצל אנשים קיצרי ראיה גם לפני כן) , אזורים בתוכה משתנים (נעשים יותר נוזליים או יותר סמיכים) ואז אנחנו מתחילים לראות אותם , וזה יכול להופיע בצורת פסים , זבובים , קוים , רשת ועוד. עם הזמן המוח מתרגל לזה וגם זה שוקע יותר למטה ויוצא מפוקוס ופחות ןפחות רואים אותם. אין לזה טיפול כלשהו , לא תרופתי ולא ניתוחי.
    אל תתייאשי , זו תופעה שכיחה ביותר וזה משתפר עם הזמן , צריך סבלנות.
    כדאי בכל מקרה מעקב של לחץ דם , לודא שאין לך לחץ דם גבוה.
    אין ממש רופאים מומחים לזה , אם את רוצה להתיעץ עם מישהו , כדאי לפנות לרופא עיניים שמתמחה בבעיות רשתית.
    שיהיה לך בהצלחה עם ההריון ומזל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מ floaters כבר 4 חודשים

יוני
    20/04/2011

מזדהה מאוד עם אסתי ומבקש לדעת האם עניין השקיעה של הנקודות עדייין תקף לאחר זמן כה רב..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יוני

ד``ר דיאנה שטיין
    20/04/2011

התשובה לשאלתך היא כן. בנוסף עם הזמן המח מתרגל להתעלם מהנקודות, גם אם הן לא שוקעות.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, יש לי את זה מגיל קטן

20
    24/04/2011

ואין קוצר ראיה.

רואה בעיקר בהסתכלות על השמים ועל לבן כולל על מסך המחשב.

זה כאלה 000000000======________ בהתפתלות.
    לפעמים הם מתאחדים ואז זה נראה גדול , ולפעמים מתפזרים ואז יש הרבה סלילים דקים.

זה יעלם מתישהו לדעתך ?

גילי 25 וזה פחות או יותר מגיל 12 (יכול להיות לפני)

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, יש לי את זה מגיל קטן - תגובה

ד``ר דיאנה שטיין
    26/04/2011

במרבית המקרים המח לומד להתעלם מFLOATERS ברוב הזמן.
    אם יש לך תופעות של ראייה מפותלת כדאי לך להבדק על ידי רופא עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר שנים אני רואה את זה אותו דבר

20
    27/04/2011

הסלילים (הזבובים) מתפתלים, מצד לצד.
    ומדי פעם מתאחדים ויוצרים זבוב ענק.

זה לא שמתרגלים לזה.. תלוי על מה מסתכלים ובאיזה אור. זה תמיד מופיע עם תנועת העיניים.
    אם אסתכל למעלה הם יעלו למעלה , אם למטה הם יבואו מהצד, אם מהצד אז הם יבואו מהאמצע..

כמו נחשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה של OCT ושדות ראיה
    שמואל
    23/02/2010

שלום דר אני בן 45 סובל מי NF1 ומיגדול ברוש [מניגיומה] בגת המחילתי מצד שמול הנג טופל בהקרנות ממוקדת אופנתי לבדיקה של OCT וזה הפינוח עבי ה NFL נמוך בחלק נזלי הקיעור הנמדד 0.32 0.32 זה בעין ימין ןבעין שמאל עבי ה NFL נמוך בחלק נזלי הקיעור הנמדד 0.48 0.48 דר מה הקבנה לבדיקה של OCT בבדיקה של שדות ראיה יש צמצום טמפורלי והיקפי תחתון בעין ימין וצמצום הקיפי בעין שמאל מפנח הבדיקה אוסיף הרעה ב 2 העינים יהבדיקה נהסט ב מכון מור דר הים יש בגיעה קי מעז הטיפול שקיבלטי סובל מי כהב טוך העין דר הבדיקה של OCT הי טיקינה אני צריך לכבל תיפול בגלל המימצעים של הבדיקות תודה דר

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה של OCT ושדות ראיה

הוספת תגובה

• תשובה לשמואל

ד''ר חיה מורורי כץ
    25/02/2010

אני לא לגמרי הבנתי איפוא היה ממוקם הגידול בראש. בכל מקרה אני משערת שרצו לבדוק האם יש נזק לעצבי הראיה ולכן שלחו אותך לשתי הבדיקות האלה.
    בבדיקת ה- OCT מודדים את העובי של שכבת סיבי העצב באזורים שונים של עצב הראיה וכך אפשר לבדוק אם יש איזשהו נזק לסיבי העצב .
    אתה צריך להיות במעקב של רופא עיניים נוירואופתלמולוג שמאבחן וממליץ על טיפול באם צריך במצבים כאלה כמו שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• crvo
    רוסלן
    23/02/2010

שלום רב,
    אני בן 31 בריאה בדרך כלל, מעשן קל. בחודש נובמבר אובחנתי כסובל מ re-crvo
    ומאז מטופל בזריקות אבסטין.( עשיתי 3 זריקות עד כה).
    לאחר הזריקות אני מרגיש שיפור משמעותי כ70%, אך לאחר שבוע המצב שב לקדמותו, עם שיפור קליל מפעם הקודמת.
    עשיתי בדיקות דם מקיפות- הכל תקין. (בירור לקרישיות דם יתר- בירור מלא שלילי כולל jak2 mutation- הבדיקה נשלחה בעקבות עליה ב hb בשנים האחרונות. אין כל עדות לטרומבופיליה).
    אני מטופל במדללי דם.
    כמו כן עשיתי בדיקות סיטי ראש והכל היה תקין.
    בעוד שבוע אני עושה בדיקת אקו לב.
    בבדיקה האחרונה ע"י רופאת עיניים נמצא re- לחמית שקטה, קרנית שקופה, ל'ק- ע'צ, אישון ע'מ, ללא רובאוזיס. קרקעית- דימומים מפוזרים סביב ארקדות כולל כל הק'א עם בצקת מקולרית ללא nv.
    Le- מקטעים קדמים תקינים
    אישון ע'מ קרקעית- דיסקה- עם חיוורות טמפורלי. רשתית צמודה. מקולה שמורה.
    השאלה שלי היא :
    האם יהיה שיפור בראיה ואיזה טיפולים נוספים ישנם לטיפול בבעיה שהוכיחו את עצמם?
    אני מאוד חרד מפני שלא מצאו ממה כל זה קרה ואינני מטפל בבעיה עצמה. אני פוחד שזה יפגע לי בעין השנייה. מה אני אמור לעשות ולאיזה מומחים כדאי לפנות.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    crvo

הוספת תגובה

• תשובה לרוסלן

ד''ר חיה מורורי כץ
    25/02/2010

הטיפול באבסטין הוא כיום הטיפול הנהוג במקרה של CRVO. העובדה שיש שיפור בראיה , הינה סימן טוב ונהוג להמשיך ולטפל באבסטין עד שמגיעים לתוצאה הטובה ביותר האפשרית.
    אין כרגע אופציות טיפוליות אחרות. יש זריקה אחרת של סוג מסויים של סטרואידים שמזריקים פעם בחצי שנה , אולם זה לא מזמן אושר ע"י ה- FDA בארה"ב ועדיין לא מופץ בצורה מסחרית.
    המומחים שמטפלים במצב זה הם רופאי עיניים מומחים בתחום הרשתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרוזן בעצב הראיה
    מיכל
    19/02/2010

לפני 5 שנים נמצא אצלי באולטרה סאונד דרוזן בעצב הראיה בשתי העיניים. לפני שנה רק בעין ימין ואילו עכשיו בכלל לא.
    האם דרוזן יכול להיעלם או שפשוט לא גילו אותו בבדיקה?
    האם יש לכך משמעות?

לקביעת תור
    סגירה
    דרוזן בעצב הראיה

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

ד''ר חיה מורורי כץ
    21/02/2010

עד כמה שידוע לי , דרוזן לא נעלמים וקרוב לודאי שלא גילו אותם בבדיקות האחרונות. בכל מקרה אין לכך כל משמעות מבחינת תפקוד העיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גלית
    17/02/2010

שלום רב,
    פעמים רבות כשלילדיי יש וירוס הוא מלווה גם בדלקת עיניים.
    גילאי הילדים: בת 5.8, בן 2.8 ובן חודש.
    האם יש טיפות ומשחת עיניים המומלצות לילדים (למשל טיפות דקסאמיקצין לעומת טיפות פנימקסין, ומשחת סינטומיצין לעומת משחת מקסיטרול)? או שאולי עדיף להשתמש כל פעם במשהו אחר כדי למנוע עמידות החיידקים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לגלית

ד''ר חיה מורורי כץ
    18/02/2010

מומלץ לא לטפל לבד בדלקות עיניים של הילדים , אלא לפי הוראה של רופא הילדים שלהם או רופא עיניים.
    ככלל טיפות דקסמיצין ומשחת מקסיטרול הם סטרואידים , ומומלץ לא להשתמש בהם אלא לפי הוראה של רופא עיניים ומעקב של רופא העיניים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיקי
    15/02/2010

שלום, אני בת 20 ולאחרונה אני מרגישה שהראיה שלי ירדה בחושך. הייתי בבדיקת ראיה ואמרו שהכל בסדר אז מה אני אמורה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה למיקי

ד''ר חיה מורורי כץ
    18/02/2010

ירידה בראיה בחושך יכולה לנבוע מסיבות שונות , כשאחת מהן הינה צורך להרכיב משקפיים בשעות הלילה , כאשר אין צורך במשקפיים במשך היוום , תופעה שנקראת מיופיה של הלילה. כדאי שתלכי שוב לבדיקה של רופא עיניים ושל אופטומטריסט עד שתימצא הסיבה לתופעה שאת מתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס ותסנין בקרנית
    בת 26
    06/02/2010

אני בת 26 ,
    לא סובלת ממחלות בעינים ,מרכיבה עדשות מגע דקות לרחוק יומיומית ולפעמיים משקפיים ....
    מאיתמול חשתי מין גןף זר בעין שמאל עם דקירות , דמעות ... הלכתי לרופא משפחה שהפנה אותי למיון בחשד לאבצס בקרנית...
    במיון - אובחן אבצס עם תסנין במעגל קוטר 0.95מ"מ בקרנית, ארוכה אינטלרוקנית מעליו ....
    תרופות :
    ATROPIN 1ֵ פעמיים ביום
    Vigamox כל שעה
    Erythromycin 3 פעמיים ביום
    וכמובן לחזור מחר להם ...

מה זה בכלל אבצס ותבנין בקרנית ? והאם זה הגינוני לשים טיפות כל שעה כולל בלילה ?

תודה והשבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    אבצס ותסנין בקרנית

הוספת תגובה

• תשובה לאריג

ד''ר חיה מורורי כץ
    07/02/2010

אבצס ותסנין בקרנית הם מצב של זיהום בקרנית בדר"כ חיידקי. זה מצב שדורש טיפול בטיפות אנטיביוטיקה בצורה מסיבית בימים הראשונים ואח"כ כשזה משתפר יורדים בתדירות הטיפות.
    לחשוב מאוד לטפל כפי שאמרו לך , כי זה מצב שיכול לגרול לנזק לעין ולראיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה ירודה
    שירי
    04/02/2010

בעלי לובש עדשות כבר המון שנים הלכנו להמון רופאים כולם אמרו שאי אפשר לעשות לייזר והראייה ממשיכה לרדת אחד הרופאים אמר שיש לו בעיה עם הוריד שהוא נורא חלש
    והראיה של בעלי תמשיך לרדת
    האם יש מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    ראיה ירודה

הוספת תגובה

• תשובה לשירי

ד''ר חיה מורורי כץ
    07/02/2010

אני לא מכירה אבחנה של וריד חלש. האם הכוונה לבעיה ברשתית. כדאי להיבדק ע"י רופא מומחה לרשתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה