מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום עיןאיילת21/07/2010
שלום,
לאחרונה אני רואה משהו דמוי רשתית או כתם מול עין שמאל שמפריע לראיה תקינה.
הייתי בבדיקה אצל רופא עיניים, בה קיבלתי מרשם לטיפות ונאמר לי שהכתמים וה"רשת" צריכים להיעלם.
בנוסף קיבלתי הפנייה לביצוע צילום עין ובה כתוב optical coher.tomography-oct
הייתי רוצה לדעת מה זה הבדיקה הזו בדיוק, באיזה אופן היא מבוצעת והאם יש צורך להתכונן אליה בצורה כלשהי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיילת
ד''ר חיה מורורי כץ21/07/2010הכתם והרשת שאת רואה מול עין שמאל יכולים לנבוע משינויים נורמליים בנוזל העין שנקרא זגוגית.
אם אכן זה מה שראה הרופא , הכתם שאת רואה לאט לאט יצא מפוקוס וגם המוח יתרגל אליו ואת פחות ופחות תראי אותו.
אולם אם מופיעים כתמים חדשים או את מתחילה לראות הבזקים של אור צריך לשלול שיש בעיה ברשתית ולגשת מיד לבדיקה של רופא עיניים.
לגבי בדיקת ה- OCT שאליה נשלחת זו בדיקה שבה בודקים את השכבות של הרשתית , הבדיקה נעשית ע"י קרן אור שסורקת את הרשתית ואין צורך בשום הזרקה של חומר ניגוד. לפני הבדיקה יטפטפו לך טיפות להגדלת האישונים , פרט לכך אין צורך בהכנה מיחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיניטיס פיגמנטוזהשאלה21/07/2010
האם יש קשר בין סוג התורשה שבה מועברת המחלה (דומיננטי/רצסיבי/תאחיזה למין) לבין הגיל שבו הופיעו הסימפטומים של המחלה אצל החולה?
שמעתי שישנן מחלות שכאשר הן מועברות בתורשה רצסיבית אז הפגיעה בהן היא חמורה יותר. האם יש בכך כדי ללמד על קשר בין גיל הופעת הסימפטומים וקצב ההתדרדרות של המחלה לבין סוג התורשה של המחלה?
בתודה מראש ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר חיה מורורי כץ21/07/2010אצל רוב האנשים עם רטיניטיס פיגמנטוזה הסימנים מתחילים בצורה קלה בילדות ווכל שמתבגרים הם מחמירים.
עד כמה שידוע במחלה זו לאנשים עם תורשה דומיננטית יש לרוב פגיעה קלה יותר , ולאנשים עם תאחיזה למין את הפגיעה הקשה ביותר , ולאנשים עם תורשה דצסיבית פגיעה בינונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון מקולרי הקשור לגילבת שבע20/07/2010
שלום לכן,
סבי קרוב ל-80 חולה AMD. עד היום הוא משתמש באווסטין שלא עוזר לו.
רופא העיניים המליצו לנו מספר פעמים על לוסנטיס בטענה שהיא יכולה לשפר את מצבו,
הבעיה היא שאין לנו מספיק כסף לשלם את התרופה הזו.
קראתי באתר שלכם כתבה של פרופ' ענת לבנשטיין ופרופ' יובל יסעור "למה התרופה לוסנטיס לא בסל?"
וזה גרם לי לכעס, לו על הרופאים חס וחלילה אלא על משרד הבריאות.
אם יש תרופה שיודעים בוודאות שהיא יעילה לטיפול בבעיה מסויימת אז למה לא מכניסים אותה לסל למען השם? מה הפיתרון הזמני שאני יכולה לעשות בינתיים?
האם יש נקודת אור שהתרופה תיכנס לסל בזמן הקרוב?
כולי צער לראות את סבי סובל בגילו המופלג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בת שבע
ד``ר דיאנה שטיין20/07/2010מחלת הAMD היא מחלה קשה וגם עם הטיפולים הכי טובים, לא ניתן לצפות לחזרה מלאה של הראייה.
במרבית המקרים לוסנטיס גורם לשמירה על הקיים ורק ב40% מהמקרים יש שיפור בראייה. כאשר מדברים על שיפור בראייה, לא מדברים על חזרה של הראייה לנורמה, אלא על שיפור מסויים מנקודת ההתחלה.
השימוש באווסטין החל OFF LABLE מכיוון שהיא זולה הרבה יותר. יש עם התרופה נסיון קליני רב, והיא עוזרת לחולים רבים עם AMD.
בוצע לאחרונה מחקר, שפורסם בעיתון הרפואי RETINA, שנועד לבדוק האם יש הצדקה להשתשמש בתרופה יקרה הרבה יותר (לוסנטיס) לעומת אווסטין.
אם תסתכלי על תוצאות המחקר מקרוב, תראי שלאחר הזרקת 3 זריקות, לוסנטיס הביא להפחתה של 29% בעובי מרכז הרשתית לעומת 21% במקרה של אווסטין. כמו כן לוסנטיס גרם להפחתת עובי מרכז הרשתית ל200 מיקרון ב53% מהמקרים. לעומת זאת בטיפול באווסטין, 35% מהמקרים הגיעו ליעד זה.
זה לא שהאווסטין אינו יעיל, אלא לוסנטיס יותר יעיל לטווח הקצר, בשיפור המצב ברשתית. יש לציין שלא היה הבדל משמעותי סטטיסטית בשיפור בחדות הראייה בין 2 הקבוצות.
ברור שכרופאים עליניו לדאוג שהמטופל יקבל את הטיפול היעיל ביותר, אבל סל הבריאות אינו חף משיקולים כלכליים.
אני מבינה את הרגשתך, אבל זיכרי שלא תמיד ניתן לפתור את הבעייה לחלוטין גם עם הטיפולים הכי טובים והכי יקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוזלת עלות הלוסנטיס
בת שבע22/07/2010ראשית ד"ר, תודה רבה על תשובתך.
יש לי שאלה אחרונה בנושא, האם את מכירה בכל זאת דרך שיכולה להוזיל את עלות הלוסנטיס?
אודה לך אם תוכלי להשיב לי על השאלה אם יש דיבורים על כך שהתרופה מתוכננת להיכנס לסל בקרוב?
שוב המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום בת שבע
ד``ר דיאנה שטיין22/07/2010אינני מכירה דרך להוזיל את הלוסנטיס. לא שמעתי על כך שהתרופה מתוכננת להכנס לסל הבריאות בזמן הקרוב.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסנטיס בקפ"ח מכבי ומאוחדת
שי25/07/2010אני יודע שיש קופות שמוזילות את לוסנטיס דרך הביטוחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשי
ד''ר חיה מורורי כץ25/07/2010בהחלט יש קופות כמו מכבי ומאוחדת , שבמטופלים שיש להם ביטוח מסויים , במידה ומספר זריקות של אבסטין לא עזרו , הן מממנות הזרקות של לוסנטיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחלי18/07/2010
שלום רב,
באיזה גיל בדרך כלל מתפתח סרטן העין?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלי שלום
ד``ר דיאנה שטיין20/07/2010סרטן אינה מחלה אחת, אלא קבוצת מחלות בה התאים ברקמה מסויימת מתחלקים ללא בקרה.
אמנם העין היא איבר קטן אולם העין מורכבת מסוגי תאים רבים.
לכן בעין ישנם מספר סוגי סרטן - לפי תאי המקור שאינם תקינים.
ישנם סוגי סרטן השכיחים בילדים וכאלה השכיחים במבוגרים.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בראיהניבה18/07/2010
מזה כמה חודשים הרגשתי שאני רואה פחות טוב. הלכתי לרופא עיניים והוא לא מצא שום דבר ואמר שהכל תקין. הלכתי לעוד אחד וגם הוא אמר את אותו הדבר. מה עלי לעשות? אני באמת מרגישה שהראיה מטושטשת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניבה שלום
ד``ר דיאנה שטיין20/07/2010שלום רב,
לעיתים ישנה הרגשה סובייקטיבית של ירידה בראייה למרות שלא מוצאים לכך סיבה אובייקטיבית.
הבעייה זמנית וחולפת בדרך כלל.
לעיתים הפרעה בעמוד הדמעות, יכולה לגרום לתחושת טשטוש. בעייה זו לעיתים אינה זוכה לתשומת לב מספקת בבדיקה שגרתית.
כמו כן בסביבות גיל 50 יש קושי לראות מקרוב ויש צורך במשקפי קריאה.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DIABETIC RETINOPATHYלירן08/07/2010
שלום רב,
אמא שלי חולת סוכרת כבר הרבה שנים ולאחרונה חלה ירידה בראייה אצלה.
היא הלכה לרופא שאבחן כמה בעיות , אצטט כאן מילה במילה מההפניה שהיא קיבלה לרופא עיניים באיכילוב , כיוון שאנחנו עדיין לא מבינים לגמרי את המצב ואת השלכותיו :
אבחנה משוערת :
DIABETIC RETINOPATHY bilateral
CSME left
תלונות :
בדיקה עקב סוכרת , לפני כ10 שנים עברה ניתוחי לייזר לקוצר ראייה.
ממצאים בבדיקה : ירידת ראייה בעין שמאל עקב בצקת מקולרי עםs ...
HE פריפוביאליים רבים , MA בגבול ה-FAZ , פריפריה סדירה , מימין BDR עם מקולה שמורה.
הערה : לשקול טיפול לייזר פוקלי vs הזרקת אווסטין בעין שמאל
אנחנו מאוד מוטרדים מהבעיה במשפחה , אני משרת כלוחם בצה"ל ומיום ראשון לא אהיה עם גישה לאינטרנט למעלה משבועיים.
רצינו לדעת מה מצב הפגיעה בעין (שלב המחלה) והאם הוא חמור ? האם המצב בר תיקון בטיפול שיערך עוד שבועיים באיכילוב או נזק בלתי הפיך ? מה המרחק מכאן עד לאיבוד ראייה טוטאלי בעין שמאל ? והאם בעיה בעין שמאל תגרור בעתיד בעיה גם בעין ימין ?
תודה רבה מראש על התשובה והקדשת הזמן ,
לירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללירן
ד''ר חיה מורורי כץ08/07/2010לפי מה שציטטת מהמכתב של רופא העיניים , לאמא שלך יש שינויים סכרתיים בכלי הדם של הרשתית בשתי העיניים ולזה קוראים רטינופתיה סכרתית. לפי התיאור השינויים הינם בשלב המוקדם.
בנוסף בעין שמאל יש הצטברות של נוזלים(בצקת) באזור מרכז הראיה (המקולה) וזה מה שככל הנראה גורם לירידה בראיה בעין זו.
זהו מצב שבהחלט ניתן לטפל בו , ויש מספר אפשרויות - טיפול לייזר והזרקות של חומרים שונים לעין כמו האבסטין שהזכרת. הטיפולים האלה בדר"כ יעילים ועוזרים לשיפור הראיה , איזה טיפול מתאים במקרה של אמא שלך , זה כמובן תלוי במידת הבצקת ועד כמה היא קרובה למרכז הראיה , וזאת רואים בבדיקה עצמה ובבדיקות הדמיה שונות שבטח יעשו לה באיכילוב.
לרוב מצב זה לא גורם לאיבוד ראיה טוטלי , ויכולה להופיע בעיה כזאת גם בעין ימין , ללא קשר להופעתה בעין שמאל.
מה שיכול למנוע את הופעת הבצקת ובכלל החמרה של השינויים הסכרתיים בעיניים וגם לעזור להצלחת הטיפול זה איזון טוב של הסכרת וגם של הלחץ דם במידה ואמא סובלת גם מיתר לחץ דם.
לסיכום , זהו מצב שבהחלט אפשר לטפל בו , ואמא הופנתה למרפאה מצויינת , כך שאני בטוחה שהיא תקבל את הטיפול הטוב ביותר שאפשר לקבל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לירן08/07/2010תודה רבה לך ד"ר על התשובה המפורטת והמהירה.
עזרת לנו מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי05/07/2010
בעלי כבן 41 נמצא עם דלקת עפעפיים,וסבוארא דרמטיטס על העינים והעור
טופל במגוון משחות,טיפות חלקם לא סייע חלקם גרם לאלרגיה.
כנ"ל אנטיביוטיקה.שעשתה הטבה ארעית.
האם יש טיפול מומלץ למצב?
זה התחיל כדלקת עינים ויראלית שטופלה בטיפות דקסאפרין ואחר כך בדאמטצין ל 10 יום היש קשר לדלקת?
האם מומלץ שימוש בחומצות שומן,מסוג אומגה 3,ומהי מטרת השימוש בקומפרסים?
אייריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד``ר דיאנה שטיין05/07/2010דלקת בעפעפיים נגרמת עקב חסימה של בלוטות השומן הקטנות הנמצאות בשולי העפעפיים.
מקור החסימה בחיידקים הנמצאים בתוך הבלוטות, ומפרישים חומר הגורם להתקשות השומן המופרש מבלוטות אלו. מטרת הקומפרסים היא להעלות את הטמפרטורה ולגרום להתנזלות השומן וכך ליציאתו מן הבלוטות. יש לעשות קומפרסים חמים פעמיים ביום למשך 10 דקות, או לחילופין לחפוף את העפעפיים עם שמפו תינוקות של גונסון. במידה וטיפולים אלו אינם עוזרים ניתן לטפל באנטיביוטיקה דרך הפה - בכדורי דוקסילין. בנוסף מומלץ לטפל בדמעות מלאכותיות ללא חומר משמר, ולהזליפם כמה שיותר פעמים ביום. מאחר ושכבת השומן חשובה לייצוב הדמעות, הפרעות בהפרשת השכבה השומנית לעמוד הדמעות לעיתים גורמת ליובש בעיניים ולתחושת אי נוחות.
דלקת עיניים וירלית נגרמת על ידי וירוס ולא קשורה לדלקת עפעפיים או לסבאוראיק דרמטיטיס (שני האחרונים אגב, קשורים אחד לשני).
חומצות שומן מסוג אומגא 3 אינן משמשות לטיפול בבעיה זו.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםחני29/06/2010
אני כל הזמן סובלת מיובד בעיניים ולא יודעת מה לעשותץ ניסיתי את כל הטיפות האפשריות ושום דבר לא עוזר. מה עושים במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נתי
ד``ר דיאנה שטיין29/06/2010הסיבה השכיחה ליובש בענייים היא הפרעה בהרכב הדמעות. הפרעה זו מקורה בחסימה של בלוטות השומן בעפעפיים, שתפקידן להפריש שומן המכסה את פני השטח החיצוניים של העין. הציפוי השומני מקטין את התאדות הדמעות.
הטיפול לבעייה זו היא קומפרסים פושרים פעמיים ביום למשך 10 דקות, או חפיפת העפעפיים בשמפו תינוקות של גונסון, או שימוש במגבוני EYE CARE.
בנוסף יש להזליף טיפות ללא חומר משמר - אותן ניתן לרכוש בבית מרקחת ללא מרשם- כמה שיותר פעמים ביום - ללא הגבלה - אפשר אפילו כל שעה או יותר.
ישנן סיבות נוספות ליובש בעיניים, וכן טיפולים יותר פולשניים - לשם כך יש להבדק אצל רופא עיניים.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוורון פסיכולוגישמרית27/06/2010
האם יש דבר כזה עיוורון פסיכולוגי ללא תסמינים גופניים שלא מתגלה בבדיקות סיבה לקיומו? איך אפשר לדעת שמישהו לקה בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שמרית
ד``ר דיאנה שטיין27/06/2010ישנו עוורון קורטיקלי - כלומר כל מבני העין והמסלולים אל המח תקינים, והבעייה נמצאת בקליפת המח.
כמו כן ישנם מקרים בהם אנשים טוענים שאינם רואים, אולם פוטנציאל הראייה בגדר הנורמה.
ישנם בדיקות ספציפיות למקרים אלו. יש לפנות לרופא עיניים המומחה לנוירואופתלמולוגיה.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למחלת רישתית וניתוחחנה17/06/2010
דר' שלום,
אני בן 73 סובל ממחלה ניוונית של הרישתית, הוא אינו רואה כלל בעין אחת וגם בשניה טווח הראיה שלו נפגע. עליו לעבור ניתוח בהרדמה מלאה. האם יש בכך סיכון גם לראיה ?
בתודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חנה
ד``ר דיאנה שטיין17/06/2010שאלתך מעט כללית. לא ברור לי מהי המחלה ואיזה ניתוח עליו לעבור.
ככלל, בכל ניתוח ישנו סיכון מסויים, גם אם באחוזים בודדים.
אני מציעה לבקש הסבר מפורט מהמנתח על הניתוח ועל הסיכונים הכרוכים בו.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
חנה20/06/2010תודה, דר' שטיין,
מדובר ב- AMD במצב די מתקדם. הניתוח הוא ניתוח בטן, התכוונתי לשאול אם יש סכנה הנובעת מהרדמה כללית לנושא הספציפי הזה.
שוב תודה,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחנה שלום,
ד``ר דיאנה שטיין21/06/2010ניתוח בטן או הרדמה כללית אינם מגבירים סיכון להדרדרות או החמרה של AMD.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה ראייהאיתי15/06/2010
שלום, רציתי לשאול מה ההגדרה של שדה ראייה תקין?
האם זה 180 או 160 מעלות והאם הכוונה ל 180 או 160 בכל עין
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיתי
ד''ר חיה מורורי כץ16/06/2010ההגדרה של שדה ראיה תקין היא 160 מעלות , כאשר הכוונה היא לכל עין בנפרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשה במקרים רטיניטיס פיגמנטוזהגל14/06/2010
שלום רב לד"ר כץ ולד"ר שטיין.
לפני כמספר ימים נבדקה חברתי (בת 22) אצל רופא עיניים ואובחנה כחולה ברטיניטיס פיגמנטוזה.
מעבר להרגשה האיומה בקבלת הבשורה ותחושת חוסר האונים לגבי אי מציאת תרופה למחלה רצינו לדעת האם המחלה עוברת בתורשה לילדים ו/או לנכדים?
יש לציין שע"פ כל ה"חקירות"שביצענו אצלה במשפחה לא מצאנו את "המקור" .
אני בן 30 בעל בריאות תקינה וראיה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגל
ד''ר חיה מורורי כץ15/06/2010התורשה של רטיניטיס פיגמנטוזה מורכבת ויכולה להתבטא במספר צורות - אוטוזומלית דומיננטית , אוטוזומלית רצסיבית , ותורשה שקשורה לכרומוזום X , כשיש במשפחה חולים אחרים במחלה , אפשר לנסות להבין איזה סוג של תורשה קיים במשפחה הספציפית.
אבל בעד 50% מהמקרים , זה מופיע לראשונה במטופל , ללא חולים אחרים במשפחה ואז אי אפשר לדעת איזו תורשה זאת ואם זה יכול לעבור לילדים או לנכדים.
אתם יכולים לנסות לגשת למומחה לגנטיקה כדי לבדוק את העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש טיפול!!!!!
רונן15/06/2010סביר להניח הדר' המכובדת עוד לא יודעת עליו? אמור לחברתך ליצור קשר עם דר' בלקין מבי'ח ת"ש כי יש טיפול שמורכב מתוספי מזון והוכח כמרפא חולי ניוון רישתית ומחזיר ראיה לתקינותה אצל רוב החולים במיוחד אצל הצעירים שהמחלה עוד לא פגעה בהם קשה.פרטים נוספים אפשר למתוא באינטרנט. בהצלחה לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה- רטיניטיס פיגמנטוזה, גל
גל15/06/2010שוב שלום ד"ר כץ.
בכל אתרי האינטרנט הרלוונטים מצויין אומנם כי אין תרופה למחלה אך ישנה אפשרות של האטת המחלה ע"י שימוש בויטמין A.
האם כשם שמצויין באתרים הנ"ל הזמן אינו פועל לטובתם כלומר בסביבות גיל 40 ומעלה יש לצפות שחולים אלה יתעוורו?
האם נטילת ויטמין A מיום זה ואילך יאט את ההתדרדרות הצפויה ואף ישפר את הראיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תשובה לגל
ד''ר חיה מורורי כץ15/06/2010אכן ויטמין A ניתן לאנשים עם RP , אולם לא הוכחה יעילותו של טיפול זה בצורה מובהקת.
לגבי הטיפול בתה ,ש , עד כמה שידוע לי זה טיפול שנמצא במסגרת מחקרית , ואכן מיועד לאנשים שהמחלה עדיין לא התקדמה אצלם במידה משמעותית , והמטרה בטיפול למנוע התקדמות הנזק.
כדאי לפנות למרפאת עיניים בתה"ש ולברר לגבי אפשרות לקבל את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמעין10/06/2010
שלום רב
מהם הסיכונים והסיכויים לגבי טיפול בריצוד CROSS LINKING
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למעין
ד''ר חיה מורורי כץ12/06/2010מכל הידוע עד כה הסיבוכים של שיטת ה- CROSS LINKING הם מעטים ביותר וכוללים עכירות מסויימת של הקרנית שמטופלת ע"י טיפות סטרואידים לתקופה ממושכת יותר ובדר"כ חולפת , במקרים נדירים ביותר יכול להופיע זיהום כמו בכל פעולה פולשנית בגוף.
מבחינת הסיכויים , הדיווחים מראים שברוב המקרים יש עצירה של התקדמות הקרטוקונוס , (שזו הבעיה שבדר"כ מיועד לה טיפול זה) , ולפעמים יש אפילו ירידה מסויימת במספר הצילינדר ושיפור מסויים בראיה.
אולם צריך לדעת שיש אנשים שכמעט ולא מגיבים לטיפול.
אין לי ספק שתוכלי לקבל אינפורמציה מפורטת יותר מרופאים שמתעסקים ספציפית בתחום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עינייםדנה08/06/2010
אני עבדת כל היום ליד מחשב. לעתים אני ממש סובלת מכאב עיניים שאחכ גורם לכאב ראש. האם ישנם איזה שהם תרגילים לעיניים שניתן לעשות או משהו אחר שיכול להעביר לי את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד``ר דיאנה שטיין09/06/2010אנשים העובדים מול מחשב לעיתים שוכחים למצמץ, עקב ריכוז בעבודה. זה מוביל להתאדות הדמעות המכסות את העין באופן טבעי, ולתחושת צריבה או כאב. הפתרון הוא למצמץ מידי פעם בחזקה, ואף ניתן להשתמש בתחליפי דמעות ללא חומר משמר ללא הגבלה. את תחליפי הדמעות ניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם.
לגבי כאבי הראש, כדאי לבדוק שאין צורך במשקפיים, ובכל מקרה כדאי לפנות לרופא עיניים לבדיקה מקיפה.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילה02/06/2010
שלום,
אני חודשיים אחרי לידה שנייה ולאחרונה התחלתי לראות כתמים שחורים לסירוגין.
האם זה תקין אחרי לידה או שיש מקום להיבדק?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להילה
ד''ר חיה מורורי כץ02/06/2010לא ציינת אם הכתמים מופיעים בשתי העיניים יחד , או כל פעם בעין אחרת. בכל מקרה אני חושבת שכדאי להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)