פורום כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• met you at the birthday party
    מאירה שפירא
    21/03/2011

HI DIANNA, WE MET AT LAST SATURDAY'S BIRTHDAY PARTY. I WAS WONDERING IF THERE IS ANY HELP FOR MY HUSBAND WHO HAS RP. IF HE COULD BE SEEN BY YOUR STAFF AND PUT INTO AN EXPERMENTAL PROGRAM FOR RP SUFFERERS. THANKYOU MEIRA
    KRAUSS.

PHONE NUMBERS
    0772004849
    0509177720

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    met you at the birthday party

הוספת תגובה

• לכבוד מאירה שפירא

ד``ר דיאנה שטיין
    21/03/2011

שלום רב,
    הנך יכולה לפנות למכון לחקר העין ע"ש מוריס וגבריאלה גולדשלגר, בבית חולים תל השומר.
    מנהלת המכון: פרופ' אפרת קסלר
    מזכירת המכון: חנה ויסמן, טל' 6358829, 5350392, פקס' 5351577
    הינך יכולה לברר שם מי אחראי על מחקרים קליניים בנושא RP, ולבקש לבדוק אם בעלך מתאים להשתתף במחקרים המתבצעים על חולי רטיניטיס פיגמנטוזה.
    הרבה מן המידע מופיע באתר שלהם באינטרנט.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוור בעיניים
    אישה
    08/03/2011

אני בת 66,יש לי מזה זמן ניצצוצות בעיניים,בדקתי
    וזה לא הפרדת רישתית,זו הפרדת זגוגית. יש לי גם קטרקט בתחילה
    של שתי העיניים.
    עכשיו יש לי סינוורים קשים מאור יום עד כדי הרגשה
    כללית רעה.אור מחשב בסדר.
    מה זה יכול להיות? האם קשור לקטרקט?או לניצוצות?

לקביעת תור
    סגירה
    סינוור בעיניים

הוספת תגובה

• סינוור בעיניים - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    09/03/2011

קרוב לודאי שהסינוור קשור לקטרקט ולא להיפרדות זגוגית.
    אם הסינוור מפריע מאוד מבחינת איכות החיים , כדאי לחזור לרופא לבדיקה חוזרת ולשקול נתוח להוצאת הקטרקט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות סינוור

אגי ורמשטיין
    02/05/2011

שלום רב
    חשוב לאתר מה היא סיבת הסינוור ולאחר מכן להשתמש במשקפיים מיוחדים המורכבים על משקפיים רגילים בגוון צהוב או אחר המונע סינוור ומשפר את תפקודי הראיה.
    בברכה
    אגי ורמשטיין מומחית בתחום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בעין שלא טופלה

תמי
    30/03/2011

כנראה והיתה לי דלקת בעניים מבלי שהייתי מודעת לזה ברצוני לדעת מה הנזק שנגרם לעין אם בכלל.והאם שאני רואה דוק לבן שמופיע מדי פעם יכול להיות מזה שלא טפלתי בעניים דלוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמי שלום

ד``ר דיאנה שטיין
    31/03/2011

כדי לענות על שאלתך עלייך להבדק על ידי רופא עיניים שיסווג את סוג הדלקת, יבדוק את חדות הראייה ואת מצב הקרנית.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים
    דניאלה
    07/03/2011

קראתי את הפורום וראיתי את התשובות...... תענוג.....
    אני חולת סכרת ויש לי ל.ד.גבוה...... עשיתי לפני כ - 6 שנים ניתוח ליזר לשיפור הראיה, עכשו אני בת 45 והראיה מדרדרת במרחבים אני ממש סובלת וגם נוכחתי לדת על ידי השאלות והתשובות בפורום הזה שיש לי גם בעיה של ראיה בלילה במיוחד בנהיגה אורות הרכבים והפנסים ממש מסנוורים אותי ....
    הלכתי לרופא עיניים שעשה לי את הבדיקה עם הטיפות שממש לא ראיתי כלום למשך שעה ויותר ..... הרופא רשם הכל תקיין אבל שלח אותי לבדיקת "שדה ראיה " 24 קבלתי את התוצאות במקום אבל כמובן שלא הבנתי כלום עיגולים שהם רשומים מספרים וגם עיגולים עם ריבועים שחורים ארבע נקודות מין צורת ביצה...... מה שכן ראיתי שיש הבדל גדול בין שני העיניים וגם שבעין אחד יש המון עיגולים שחורים, למעלה היה כתוב בנורמאל 0:13 האם זה אומר שזה לא אמין ( בדיקת האמינות) ........
    אבל הכי חשוב זה שאני רואה טלויזיה או משחקת במחשב או סתם יושבת עם אנשים אני רואה מצד העין כתמים/משהו זז ...... למה ?
    תודה רבה על התשובה הפורום מעולה מהיר ואמין

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים

הוספת תגובה

• עיניים - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    09/03/2011

תודה דניאלה על המילים הטובות.
    לגבי מה שתיארת , יכול להיות שיש לך צורך במספר קטן של משקפיים לרחוק , בעיקר בלילה בנהיגה , כדאי לגשת לאופטומטריסט ולבדוק את זה.
    מעבר לגיל 40 , בדר"כ יש צורך במשקפיים לראיה לקרוב , יכול להיות שגם זה מפריע לך.
    לגבי הדברים שאת רואה שזזים לך מול העיניים , קרוב לודאי שהמדובר בשינויים של נוזל הזגוגית . זו תופעה נורמלית שמופיעה אצל רוב האנשים מעבר לגיל 40 , וכיוון שעשית בדיקה עם הרחבת אישונים שבה בודקים את הרשתית , אז קרוב לודאי שהרשתית בסדר , ופשוט צריך להתרגל לתופעה.
    לגבי שדה הראיה , צריך לראות את התרשים עצמו כדי לדעת מה התשובה.
    לגבי ה- 0:13 , זה דווקא אומר שהאמינות של הבדיקה טובה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cone dystrophy
    טלי
    07/03/2011

שלום רב!
    שמי טלי, בת 33 אם חד הורית לילדה בת 3... ולכן אינני מתעייפת מלחפש פתרונות לבעייתי, הינני סובלת מהמלחה מיזה 5 שנים, האם ידוע לכם על ניסוי קליני בעניין? הזרקות לרשתית ששמעתי או אולי משהו אחר? אשמח להתעדכן בכל פיסת מידע.
    האם יש צורך להיות במעקב של רופא המומחה למחלות רשתית?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    cone dystrophy

הוספת תגובה

• cone dystrophy - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    09/03/2011

שלום טלי!
    לא ידוע לי על ניסוי קליני שקשור לבעיה הזאת. לא ידוע לי על טיפול של הזרקות לרשתית לגבי הבעיה שלך.
    יש ניסויים בחו"ל שקשורים להזרקת תאי גזע לעיניים , ויכול להיות שבעתיד זה יהיה הטיפול לבעיה שלך , אולם עדיין זה בתהליך של מחקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ואמשיך להתעדכן

טלי
    09/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערפול ראיה
    מי
    07/03/2011

שלום אני בת קרוב ל-40 עם קוצר ראיה גבוה 10 וצילינדר,
    אני יושבת בעבודתי בחדר ללא חלון מול מחשב 8 שעות ביום,
    יש לי צואר נוקשה שמקרין לי כאב לראש (לצדדים ולפעמים יכול להגיע עד המצח)
    בשנה האחרונה כל זה קיים.
    אני רואה מעורפל וכאשר אני מצמידה את המשקפיים לעיניים אני רואה יותר חד.
    הייתי אצל 3 רופאי עיניים שאמרו את אותו דבר הכל תקין,ראיה,לחץ,רשתית(של קוצר 10) ויש לי יובש כבד.אני לא ממש מקפידה לשים את הטיפות.
    האם יובש יכול לגרום למן ערפול ראיה? איזה טיפות יכולות הכי לעזור?
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    ערפול ראיה

הוספת תגובה

• שלום מיכל

ד``ר דיאנה שטיין
    07/03/2011

יובש אכן יכול לגרום לתחושת ערפול.
    יש להקפיד להזליף טיפות, אולם כדאי גם לטפל בסיבה ליובש.
    אנשים העובדים שעות רבות מול מחשב לעיתים שוכחים למצמץ ואז מידי פעם כדאי למצמץ באופן רצוני.
    לעיתים מקור היובש בחסימת בלוטות השומן הקטנות בעפעפיים ואז הטיפול הנלווה לטיפות הוא קומפרסים חמים פעמיים ביום או חפיפת עפעפיים עם שמפו תינוקות של ג'ונסון. יש סוגי טיפות רבים. כדאי להשתמש בטיפות ללא חומר משמר המאפשר הזלפה מספר רב של פעמים ביום. ניתן להתייעץ עם הרוקח לגבי סוגי הטיפות השונים - הם נמכרים ללא מרשם רופא.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ERG
    שלומי
    06/03/2011

שלום רב
    ברצוני לדעת מהי בדיקת ERG ? כיצד היא מתבצעת והאם יש לה קשר לעיוורון צבעים.
    מחכה לתשובה במהירות

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ERG

הוספת תגובה

• בדיקת ERG - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    06/03/2011

בדיקת ERG הינה בדיקה אלקטרופיזיולוגית של הרשתית. בבדיקה זו בודקים את הפעילות החשמלית של תאים שונים של הרשתית. לפי הפעילות החשמלית של התאים השונים אפשר לאבחן מחלות שונות של הרשתית , שכן במחלות שונות נפגעים תאים שונים והפעילות החשמלית שלהם נפגעת. הבדיקה מתבצעת בעזרת אלקטרודות ששמים על העיניים . בבדיקה ניתנים גירויים שונים של אור וחושך ונבדקים המענים החשמליים שמתקבלים מהרשתית.
    לבדיקה עצמה אין קשר לעיוורון צבעים , אך יש מחלות רשתית שיכולות לפגוע בראית צבעים וניתן לזהות אותן גם בעזרת בדיקת ה- ERG.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טשטוש בראייה
    אורן
    05/03/2011

שלום רב,
    אני בן 30 עם ראייה תקינה 6/6 (בדיקת ראייה אחרונה לפני כחודשיים). לפני מס' שבועות החלה להופיע אדמומיות ורגישות ב2 העיניים. פניתי לרופא עיניים שנתן לי 2 סוגי טיפות עיניים לטיפול בבעיה: טוברמיצין-דקסמנטסון לטיפול בדלקת וטיפות לשמירה על לחות העין. מאז השימוש בטיפות הבחנתי כי לעיתים הראייה שלי לרחוק פחות חדה ואף מטושטשת, במיוחד בשעות הלילה. מתוך סקרנות לקחתי את משקפיה של חברתי כדי לבדוק אם יהיה הבדל. ישבתי במרחק כ11 מטר ממסך טלוויזיה 46 אינץ' ומיד כששמתי אותם התמונה התחדדה. המשקפיים היו מס' 0.5. האם תיאור זה של השיפור בחדות תמונה עם משקפיים מעיד על צורך במשקפיים או ירידה באיכות הראיה? האם ישנם אמצעים "לחזק" את העיניים, כלומר לשפר את הראייה ולמנוע הדרדרות? אציין גם כי מתוקף עיסוקיי אני מבלה יחסית שעות רבות ביום מול המחשב.
    תודה,
    אורן.

לקביעת תור
    סגירה
    טשטוש בראייה

הוספת תגובה

• שלום אורן

ד``ר דיאנה שטיין
    05/03/2011

אם אתה רואה 6/6 אז זה נחשב לראייה תקינה. לסטיות קטנות של 0.5 דיופטר אין משמעות. לעיתים יש קוצר ראייה המחמיר בלילה - אתה יכול לבדוק זאת אצל אופטומטריסט. בנוסף, מצב של דלקת יכול לגרום לטשטשו קל וחולף. אתה יכול להבדק לאחר תם הדלקת. אנשים העובדים מול המחשב שעות רבות לעיתים סובלים מיובש אשר יכול לגרום גם הוא לטשטוש ראייה קל וחולף. הטיפול הוא מצמוץ רצוני בשילוב עם תחליפי דמעות.
    אין תרגילי עיניים המשפרים את הראייה, ולא נראה לי שאתה זקוק לשיפור הראייה.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימת הוריד המרכזי
    סמי
    28/02/2011

ערב טוב ,אני בן 35 שנים לפני שנה גילו אצלי בעין שמאל חסימת וריד המרכזי ,אני אחרי 8 זריקות אווסטין ,הבצקת ירדה בצורה משמעותית ,הראייה השתפרה , אבל כל פעם אחרי האווסטין הבצקת יורדת ולאחר כחודש שוב חוזרת ,שאלתי האם יש טיפול מומלץ בארץ ,או בעולם (אגב לא גילינו סיבה לחסימה עברתי כל הבדיקות) ,איך אוכל לעקוב באופן שיטתי על החידושים בתחום זה ?
    תודה ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה
    חסימת הוריד המרכזי

הוספת תגובה

• שלום סמי

ד``ר דיאנה שטיין
    28/02/2011

ראשית - חשוב לוודא שעברת את כל הבדיקות, כולל ברור מקיף לקרישיות יתר, עדיף תחת מעקב של המטולוג.
    הטיפול בבצקת עקב חסימת הוריד המרכזי הוא הזרקות של אווסטין או סטרואידים. סטרואידים ניתן לתת גם בשחרור מושהה על ידי קפסולה המוחדרת לעין. לסטרואידים יכולות להיות תופעות לוואי כמו הווצרות קטרקט ועליית הלחץ התוך עיני.
    כדי לעקוב אחר חידושים בנושא אתה יכול לחפש בגוגל תחת CRVO - CENTRAL RETINAL VEIN OCCLUSION, או בויקיפדיה.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטיניטיס פיגמנטוזה
    ג'ון
    27/02/2011

אמי (בת 55) חולה במחלה. ידוע שהוריה היו בני דודים. בבדיקת ERG שערכתי לאחרונה נמצא כי ערכי המיקרוולט שלי הם באיזור ה-210. הרופא אמר שכנראה אני נשא, אך לא התרגש מכך וטען כי לא מדובר במחלה עצמה. לשאלתי האם תיתכן התפתחות בעתיד של המחלה, ענה כי אין לי מה להתעסק בכך. האם כדאיחו"ד נוספת? לדעתי ייתכן והוא העריך שאני נשא עקב הערכים הנמוכים בבדיקה, אבל השאלה האם ייתכנו ערכים נמוכים כאלה בלי קשר לנשאות של הגן, אלא כהיותי חלק מאוכלוסיה שנמצאת נניח בעשירון התחתון מבחינת הבדיקה הזאת? והאם כדאי לעשות בדיקה גנטית? טיפול בויטמין A? לוטאין??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    רטיניטיס פיגמנטוזה

הוספת תגובה

• שלום ג'ון

ד``ר דיאנה שטיין
    27/02/2011

ישנם פגמים גנטיים רבים ואף צורות תורשה שונות הגורמות לרטיניטיס פיגמנטוזה.
    מספר הגנים שיכולים לגרום למחלת הרטיניטיס פיגמנטוזה הינו מעל 100. המחלה יכולה לעבור בתורשה בצורות שונות, כתלות בגן הפגום. צורות התורשה במחלת רטיניטיס פיגמנטוזה הינן: אוטוזומלי רצסיבי, אוטוזומלי דומיננטי ותאחיזה למין. במקרים מסויימים ישנו פרט אחד בלבד חולה במשפחה והמחלה היא עדיין תורשתית.
    רק חלק מהגנים ניתן לבדוק היום באופן קליני (מעשי).
    אני ממליצה לך לעבור יעוץ גנטי כדי לבדוק אם ניתן לאתר את הגן הפגום אצל אמך, ואז לדעת האם הוא דומיננטי או רצסיבי, ולבסוף האם אתה נושא אותו.
    במידה והבדיקות הגנטיות אינן נותנות את המידע הרצוי, המעקב אכן נעשה על ידי ERG ושדה ראייה.
    במקרה זה עליך להיות במעקב של מומחה רשתית, שיוכל לחוות דעה לגבי תוצאות הבדיקות.
    טיפול בויטמין A מומלץ לחולי רטיניטיס פיגמנטוזה.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ג'ון
    28/02/2011

אוקיי, אז אני מניח שהרופא (מומחה בתחום) שבדק אותי ואמר שאני רק נשא יודע על מה הוא מדבר, והוא לא דיבר על טיפול כלשהו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניוון רשתית
    פאיה פישר
    27/02/2011

בוקר טוב!
    אבקש לדעת, איזה ויטמינים מומלצים לניוון רשתית שלב יבש.
    אני לוקחת Optisafe של ד"ר פישר למעשנים (האם אני עדיין נחשבת ל"מעשנת" כשלא מעשנת כבר 7.5 שנים???).
    ה-Optisafe עושה לי בחילה. אי לכך , הייתי מבקשת לדעת מה אפשר לקחת במקום?
    ומה המינון: 1 או 2 טבליות ביום?

אודה על תשובתכם המהירה.

בברכה,
    פאיה פישר

לקביעת תור
    סגירה
    ניוון רשתית

הוספת תגובה

• שלום פאיה פישר

ד``ר דיאנה שטיין
    27/02/2011

OPTISAFE מומלץ מאחר והוא מכיל את תכולת הויטמינים המדוייקת של המחקר על פיו הראו שהויטמינים מפחיתים את שכיחות המעבר לשלב הרטוב. כדאי לקחת שניים ליום, אולם לא חייבים לקחתם יחד. ניתן לקחת אותם לאחר האוכל כדי להפחית את תחושת הבחילה.
    VITALUX הינם ויטמינם עם הרכב דומה אך לא זהה.
    מומלץ ליטול גם לוטאין ואומגה 3.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במחלות רישתית
    שי
    26/02/2011

שלום שמעתי שיש טיפול במחלות רישתית על יד הזרקה לעיין של אווסטין ולוסנטיס האים יש מישהו שעבר טיפול כזה אשמח לקבל מידע בנושא בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במחלות רישתית

הוספת תגובה

• שלום שי

ד``ר דיאנה שטיין
    27/02/2011

משתמשים באווסטין או לוסנטיס במחלות רשתית הגורמות לבצקת ברשתית, בעיקר נוון מקולרי הקשור לגיל - הצורה הרטובה, ובצקת על רקע סכרת.
    האם יש מידע ספציפי בו אתה מעוניין?
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!!
    dan
    19/02/2011

שלום רב רב יש לי שאלה דחופה מאוד!
    אני נמצא במזרח ,אחרי עישון חד פעמי של ג'ארס
    כנראה עם מינון גבוה של החומר בגוינט
    יום אחרי התחילה להופיע אצלי מין תזוזה בעיין ימין כמו תיקים כאלה
    תזוזה שבא והולכת ולא קבועה
    עבר מאז כ9 ימים ניבדקתי אצל רופא בלאוס בדיקה שלא נראתה רצינית
    היא רשמה לי טיפות POLY-OPH
    בדיקת רופא מקצועי מאוד יקרה כאן האם לדעתך יש לי ממה לחשוש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה!!

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!! - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    20/02/2011

לא ברור לי לאיזה חומר אתה מתכוון , האם לגראס?
    אם כן , אז עד כמה שידוע לי , אין לחומר זה תופעות לוואי מיוחדות מבחינת העיניים. במידה והתופעה תימשך עוד מספר ימים כדאי לך לשקול בדיקה אצל רופא עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות חולים בניוון מרכז הראייה
    מיכל
    14/02/2011

אמא שלי חולה בamd רטוב מזה עשר שנים שראייתה מתדרדרת ורציתי לדעת אילו זכויות מגיעות לה כחולה, האם מגיע לה סבסוד לתרופות? זכויות מביטוח לאומי? מקופת החולים? אמנם מצבה הסוציו-אקונומי של אימי אינו נמוך אך אני יודעת כי דווקא בשל כך היא אינה נלחמת לקבל את המגיע לה. היא מטופלת מזה שנתיים בלוסנטיס ובינתיים המחלה יציבה אך היא עדיין אינה רואה טוב בשתי העיניים כאשר בעין ימין המצב קשה יותר.

הוספת תגובה

• שלום אלינה

ד``ר דיאנה שטיין
    15/02/2011

הזכויות המגיעות לה תלויות בחדות הראייה.
    אם חדות הראייה ירודה ב2 העיניים, ניתן למלא טופס "תעודת עוור" של ביטוח לאומי אותו אפשר להוריד מהאינטרנט. על הרופא המטפל למלא טופס זה, ואז יש להגישו לביטוח לאומי. לאחר מכן יהיה אפשר לברר את הזכויות הספציפיות שמגיעות לה.
    לגבי קופת החולים: ישנן קופות הממנות את הלוסנטיס בתנאים מסויימים. זה תלוי בקופה ובביטוחים המשלימים.
    יש לברר עם הקופה ועם ביטוח לאומי את סוגיית ההשתתפות בעזרי ראייה לכבדי ראייה.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניוון רשתית

אגי ורמשטיין
    02/05/2011

שלום רב!
    בארץ פועלת עמותת נמ"ג בפריסה ארצית המרכזת את כל המידע בנושא ניוון הרשתית וכדאי מאד לפנות אליה.
    יש מה לעשות לחולי ניוון הרשתית כגון:תוספי מזון באשור רופא משפחה,עזרי ראיה, אמון ראיה הקפית הזרקות במצב הרטוב ועוד.... והכל חשוב.
    בברכה
    אגי ורמשטיין
    מומחית בתחום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור מקולרי וניוון מקולרי
    אתי
    13/02/2011

שלום לשבוע טוב,

לאימי, בת 55, עם היסטוריה ארוכה של בעיות עיניים (קרעים ברשתית, נימי דם שהתפוצצו ועוד ועוד), התגלה לפני כמה חדשים חור מקולרי בעין ימין, העין ה"טובה" שלה (בעיין שמאל היא רואה רק צללים לאחר ניתוח רשתית לא מוצלח בצעירותה).
    בנוסף, אמרו לה שיש לה גם כלי דם דולפים בעין והפנו אותה להזרקות אווסטין (לפיכך הנחתי שהיא סובלת גם מניוון מקולרי, לפי הכתוב ברשת).
    אשמח לדעת האם אני צודקת - אם הפנו אותה לטיפול אווסטין היא אכן סובלת מניוון מולרי? הייתכן שיש לה גם חור במקולה וגם ניוון מוקולרי גילי?
    באוקטובר 2010 עברה אימי ניתוח לתיקון החור המקולרי, שלא הצליח לצערי. בסוף חודש זה היא צפוייה לעבור ניתוח נוסף.
    מיותר לציין שאימי, מורה במקצועה, נאלצה להפסיק את עבודתה.
    אני חשה מתוסכלת ולסרת אונים בשל חוסר מידע על מצבה ומה צפוי לה בעתיד- מה המשמעות של 2 המצבים הללו אצלה? האם היא תוכר ע"י ביטוח לאומי? קצבת נכות? בשום מקום אין מידע ברור בנושא, והיא עדיין צעירה...
    למי אני יכלה לפנות כדי לקבל מידע יותר ברור לגבי מצבה והטיפול בה? האם מצבה יתדרדר עם השנים?

מתנצלת מראש על הטקסט הארוך, םשוט רב הנסתר על הגלוי וההתמודדות אינה קלה.

תודה,

אתי.

לקביעת תור
    סגירה
    חור מקולרי וניוון מקולרי

הוספת תגובה

• חור מקולרי וניוון מקולרי - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    14/02/2011

שני המצבים של חור מקולרי וניוון רשתית יכולים להיות בעת ובעונה אחת באותה עין , אולם נוזלים ברשתית יכולים להיות גם במצבים אחרים כמו ממברנה אפירטינלית (ERM) , שיכולה לגרום למשיכת הרשתית ולהיוצרות של בצקת , וזה מצב שמופיע בשכיחות יותר גדולה עם חור מקולרי. אולם כאמור בהחלט יכול הנוזל להיות גם על רקע של AMD , תשובה לכך תוכלי לקבל מהרופאים שמטפלים באימך.
    זה לא נדיר שנתוח של חור מקולרי לא מצליח בפעם הראשונה ויש לחזור על הנתוח.
    חשוב לדעת שלפעמים גם אם הנתוח עצמו מוצלח והחור נסגר , לא תמיד הראיה משתפרת , ככל הנראה עקב הפרעה בתפקוד תאים שונים ברשתית.
    לצערי , הראיה של אימך יכולה להמשיך לרדת במידה והנתוח לא יסגור את החור.
    לגבי בטוח לאומי , הנכות תלויה בחדות הראיה שיש לה כעת בכל עין. כדאי להגיש תביעה לבטוח לאומי ולשלוח דוח עדכני מרופא העיניים המטפל שלה.
    בהצלחה עם הנתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה...

אתי
    14/02/2011

לאחר בירור עם אימי, היא אמרה לי שאכן בנוסף יש לה ניוון רשתית.
    היא מקבלת זריקות אווסטין, שיחד עם הניתוח לסגירת החור המקולרי מעט מתקשים למצוא זמן נכון להזריקן....
    בכל מקרה, חדות הראייה שלה היא 6/120 בעין ה"רעה" (יש דבר כזה 6/120?)
    ו-6/60 בעין ה"טובה" (ולדברי רופא אחר 6/45). באופן מפתיע, למרות שהיא אינה יכולה לקרוא אלא אותיות גדולות, היא מתמצאת נהדר בסביבה ורואה אותה.
    באיזו מהירות צפוייה להתדרדר ראייתה עבור כל אחד מהמצבים - ניוון רשתית וחור מקולרי? הםא מדובר בהתדרדרות של שנים או של חדשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה... - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    15/02/2011

היא מסתדרת בחיי היום יום , כיוון שהבעיות שלה ברשתית פוגעות במרכז הראיה , ולכן מפריעות לראיה המרכזית , אולם הראיה ההיקפית לא נפגעת והיא לומדת להסתדר עם זה.
    אי אפשר לדעת באיזו מהירות הראיה שלה תדרדר , אם בכלל.
    לכן , חשוב להמשיך מעקב סדיר וטיפול לפי הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במכתב הרופא המטפל נרשם כך:

אתי
    14/02/2011

CNV מיופי וחור מקולרי (בעין ימין הטובה).

האם CNV מיופי = AMD?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במכתב הרופא המטפל נרשם כך: - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    15/02/2011

CNV מיופי , הכוונה להיוצרות כלי דם מתחת לרשתית אצל אנשים עם קוצר ראיה. לכן , אין המדובר בניוון רשתית על רקע גיל , כלומר AMD. למצב של CNV מיופי יכולות להיות תגובות טובות יותר לטיפול בהשוואה ל- AMD.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי דליפה
    אלי
    12/02/2011

שלום רב,
    האם הנוזלים הקיימים במצב של התעבות הידרטיבית דולפים מתוך כלי דם רגילים, או מכלי דם בלתי תקינים? כמו כן, האם הדליפה במצב הנ"ל קיימת באופן מתמשך, או בהפסקות? ולבסוף, האם מקור הדלף ואופיו, כאמור, קשורים להבדל בין ניוון הרשתית במצב יבש לבין המצב הרטוב? תודה ושבוע טוב. אליעזר

לקביעת תור
    סגירה
    סוגי דליפה

הוספת תגובה

• סוגי דליפה - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    14/02/2011

הנוזלים במצב של AMD רטוב דולפים מכלי דם לא תקינים שנוצרו מתחת לרשתית , הדליפה הינה באופן מתמשך עד שהיא מופסקת או ע"י טיפול או בצורה טבעית לאחר שנוצרת צלקת ברשתית. הדלף קיים רק במצב של AMD רטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה