פורום כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד ל cnv
    עדינה
    30/10/2010

בבדיקה שעברתי אצל רופא עינים נמצא מימיו בחלק הנוזלי של המקולה יש עיבוי עדין של הבנד החיצוני והרמות כיפתיות קטנות של rpe . .ליד יש נוזלים תת רטינליים בכמות קטנה עובי 243.
    לסיכום תמונה שמתאימה לcnv קטן .
    אני בת שישים
    האם אובדן הראיה יכול להיות מהיר מאד ומה הם הטיפולים המתקדמים למחלה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד ל cnv

הוספת תגובה

• שלום עדינה

ד``ר דיאנה שטיין
    30/10/2010

הטיפול לנוון מקולרי גילי הוא בעיקר הזרקות שלאווסטין או לוסנטיס.
    בחלק מהמקרים ההזרקות משמרות את הראייה הקיימת ויש אף שיפור קל בראייה.
    במקרה שלך, במקולה אין הרבה נוזלים, ואני מקווה שבעקבות ההזרקות הנוזלים יספגו מהר. כמו כן על פי דברייך אין מעורבות של מרכז המקולה. ככל שהתהליך רחוק מהמקולה סיכויי שימור הראייה טובים יותר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לסבתא
    אבריק
    27/10/2010

ד"ר שלום,
    האם זה משנה אם יש לסבתא שלי בת ה-82 ניוון רטוב או יבש כדי לקבל לוסנטיס?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לסבתא

הוספת תגובה

• שאלה לסבתא - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    27/10/2010

שלום!
    לוסנטיס מיועד רק לניוון רטוב.
    אם לסבתא יש ניוון יבש , מומלץ טיפול בכדורי ויטמינים , כדי לנסות למנוע מעבר למצב הרטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לבדיקת הרחבת אישונים
    יונית
    24/10/2010

האם כבר נמצא תחליף לבדיקת הרחבת אישונים?

סובלת מטשטוש קשה, אך הבעיה איננה אופטית - לא צריך משקפיים.

לא נבדקה קרקעית העין משום החשש.

הוספת תגובה

• תחליף לבדיקת הרחבת אישונים - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    25/10/2010

לצערי יונית , אין עדיין תחליף לבדיקה בהרחבת אישונים . בדיקה זו מאפשרת גם לבדוק את העדשה של העין , כלומר לוודא שאין סוג כלשהו של קטרקט שהתפתח , וכמובן לבדוק את הרשתית של העיניים , כולל עצבי הראיה ומרכז הראיה (המקולה) והרשתית ההיקפית.
    הרחבת האישונים גורמת לטשטוש ראיה בעיקר לקרוב למשך מספר שעות , ומלבד זאת לא גורמת כל נזק לעיניים .
    מומלץ שתעברי את הבדיקה כדי שאפשר יהיה לנסות סיבה לטשטוש הראיה שלך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליהי
    14/10/2010

ב2008 עברתי בדיקה של שדה ראייה והכל היה תקין.
    ב 9/2010 עברתי שוב בדיקה והפעם בעין ימין יש צמצום נזלי היקפי וירידה ברגישות פוביאלית.
    עין שמאל תקינה.
    הופניתי לOCT התוצאה בעין ימין, שכבת RNFL בגדר הנורמה למעט הידקקות גבולית עליונה , הקיעור הנמדד 0.70-0.84 , דיסקה גדולה.
    בבדיקת לחץ תוך עיני הערכים תמיד בגדר הנורמה 15-16 , נמדד גם בבוקר ונמצא
    13-14 .
    האם ייתכן כי השינוי נובע מגלאוקומה למרות ערכי לחץ תוך עיני נמוכים?
    האם ייתכן גורם אחר מלבד גלאוקומה העלול להביא לשינוי כזה בעצב הראייה?
    בתודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום ליהי

ד``ר דיאנה שטיין
    14/10/2010

מחלת הגלאוקומה אינה קשורה תמיד עם עליית הלחץ התוך עיני. ישנו מצב של גלאוקומה בנוכחות לחץ תקין.
    במקרה שיש הדקקות של שכבת הRNFL בנוכחות לחצים תקינים, כדאי לעשות בדיקה של עובי הקרנית (גם כאשר אינו בסל של קופת החולים).
    ישנן מחלות שונות היכולות לגרום לפגיעה בעצב הראייה. מאחר וציינת שיש ירידה ברגישות פובאלית שאינה אופיינית למחלת הגלאוקומה, כדאי לעשות שדה ראייה 10-2
    כמו כן אפשר לעשות הערכה נוירואופתלמולוגית - כדי לשלול מצבים אחרים היכולים לפגוע בעצב הראייה.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניוון רשתית יבש -טיפול לשיפור הראיה
    קובי
    05/10/2010

סבתא שלי סובלת מניוון רשתי יבש (לא רטוב) המונע קריאה של מלל, קושי גדול בזיהוי מוצרים במכולת וכן קושי כללי בזיהוי עצמים,
    היא לא קיבלה טיפול עוזר אלא רק נתנו לה ויטמינים שונים כדי שלא יחמיר לה המצב למצב רטוב חס וחלילה,
    לשאלתי, האם ניתן לטפל ולשפר את איכות הראייה באופן די משמעותי של סבתי (ולא רק טיפול שלא יחמיר המצב), והאם הטיפול הוא יעיל??
    היא ממש עצובה על אי יכולת הראייה שלקתה בה

תודה לכם

הוספת תגובה

• ניוון רשתית יבש -טיפול לשיפור הראיה - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    05/10/2010

נכון להיום , אין טיפול לניוון יבש של הרשתית , פרט ללקיחת ויטמינים כדי למנוע מעבר למצב הרטוב , כפי שאכן ציינת.
    כדי לנסות לשפר את הראיה של סבתא שלך , אני מציעה שתיפנו לאופטומטריסט שמתמחה בעזרים לכבדי ראיה שמטרתם לעזור בשיפור הראיה במידת האפשר.
    יש כיום מגוון גדול של עזרי ראיה , וכדאי לנסות לראות אם משהו יכול להתאים לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ERG
    א
    05/10/2010

שלום רב,

בקרוב אעבור בדיקת ERG ורציתי לשאול האם לצורך הבדיקה מטפטפים טיפות להרחבת אישונים (חשוב לי לצורך הנהיגה)? וכמה זמן בערך היא אורכת?
    האם מקבלים תוצאות במקום והאם התוצאות כוללות פיענוח?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ERG

הוספת תגובה

• בדיקת ERG - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    06/10/2010

עד כמה שאני זוכרת שמים טיפות להרחבת אישונים לפני הבדיקה , אבל כדי להיות בטוח הייתי מציעה שתתקשר למכון שבו נערכת הבדיקה ולשאול לגבי זה.
    לדעתי הבדיקה אורכת בין חצי שעה לשעה.
    התוצאות כוללות פענוח ובדר"כ שולחים אותן בדואר לבית המטופל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יאשון רחב ומטושטש
    יאב
    03/10/2010

יש לי אישון אחד רחב יותר וגם אני רואה באותה עין יותר מטושטש רציתי לדעת מה זה יכול להיות. זה קורה לי בערך כל חצי שנה. רק שהפעם העין יותר מטושטשת ואני מרגיש מאוד עייף.

לקביעת תור
    סגירה
    יאשון רחב ומטושטש

הוספת תגובה

• תשובה ליאב

ד''ר חיה מורורי כץ
    04/10/2010

כאשר האישון נעשה רחב יותר זה גורם לטשטוש בראיה , עקב חוסר יכולת של האישון להתכווץ ולמקד את הראיה. יכולות להיות לאישון רחב סיבות שונות - יש אנשים שנולדו עם אישון אחד רחב יותר , זה יכול להופיע לאחר טראומה לעין או לאחר טראומה של הראש. יכול להופיע לאחר נתוחים שונים שנעשים בעין או שיכול להיות לזה רקע נוירולוגי כלשהו.
    בכל מקרה עליך ללכת ולהיבדק בהקדם ע"י רופא עיניים כללי או רופא עיניים שמתעסק בשילוב של מחלות עיניים על רקע נוירולוגי , והוא נקרא - נוירואופתלמולוג.
    חשוב להיבדק , כדי למצוא את הגורם ולטפל בכך במידת האפשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הילי
    03/10/2010

שלום רב,

לפני שנתיים היה לי היפרדות זגוגית (שעברה בשלום). נותר לי מעין צל (או זבוב בצד של העין).
    לפני שבוע וחצי התחלתי טיפול בפרדניזון 15 מ"ג.
    שמתי לב שהראייה שלי פעם טובה ופעם לא טובה, כלומר כאילו שהזבוב התחיל לזוז.
    הלכתי לרופא עיניים שאמר שזה מהכדור, יכול להיות מצב שבו הפרדניזון מתחיל ל"שגע" את הזבוב והוא מתחיל להפריע לראייה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה להילי

ד''ר חיה מורורי כץ
    04/10/2010

הצל או הזבוב שמופיעים לאחר היפרדות זגוגית , יכולים מידי פעם לזוז בתוך הזגוגית , ואם הם נמצאים יותר במרכז זה יכול להפריע לראיה , עד שזה זז שוב לצדדים.
    לא ידוע לי על קשר בין טיפול בפרדניזון לתזוזה של הצל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים
    חסויה 11
    19/09/2010

שלום רב

עברתי ניתוח לייזר בעיינים עקב קרע ברשתית

רציתי לדעת ממה נובעים חורים וקרעים ברשתית ?
    מדובר בבת 29 ?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים

הוספת תגובה

• שלום רעות

ד``ר דיאנה שטיין
    21/09/2010

קרע או חור ברשתית נובע משינויים בזגוגית. הזגוגית היא הג'לי הממלא את חלל העין. עם הגיל, ישנם שינויים המתבטאים בכך שאזורים של הזגוגית מתקשים ואילו אזורים אחרים מתנזלים. התהליך הזה יוצר משיכה על הרשתית, וכך נגרם קרע או חור. מצב זה יכול להתרחש גם בצעירים, אולם השכיחות עולה עם הגיל. קוצר ראייה גבוה הוא גורם סיכון, מאחר ובעיניים עם קוצר ראייה, הרשתית דקה יותר ונוטה להקרע.
    במידה ומופיעים סימנים של נצנוצים, ברקים, מסך, וילון , "זבוב" חדש, או "גשם", יש לפנות מייד לרופא עיניים, במטרה לשלול חור או קרע חדש היכול לגרום להיפרדות רשתית.
    ברגע שעברת טיפול לייזר סביב הקרע - הרשתית "הולחמה" ואין סכנה להיפרדות רשתית מהקרע הקיים.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת רפואית
    דניאל
    15/09/2010

אמי בת 59, אשה בריאה בדרך כלל אשר סבלה כל חייה מקוצר ראייה.
    בבדיקה אצל רופא עיניים בשנת 2003 עלו הממצאים הבאים:
    MAYOPIA – PROGRESSIVE HIGH
    חדות ראייה עם תיקון של 22- מגיעה ל 3/60 בשתי העיניים. בבדיקת קרקעיות העיניים: שינויים ניווניים קשים בקוטב האחורי. הטיפול המומלץ: משקפיים 22- אגב, היא מרכיבה את משקפיה אך ורק בעת צפייה בטלוויזיה.
    בשנת 2009 אמי נבדקה וקיבלה תעודת עיוור, אילו הממצאים שעלו מן הבדיקה לתעודת עיוור:
    חדות ראייה: מעל 3/60 בשתי העיניים
    Microphthalmos Eyeball - בשתי העיניים
    Cataract senile - בשתי העיניים
    Myopic Maculopathy : Retina & vitreous - בשתי העיניים

נראה כי ראייתה של אמי היקרה מדרדרת מיום ליום ואני מודאגת מאוד שמא היא תתעוור לגמרי. הייתי שמחה להבין יותר את לקויות הראייה של אמי ולדעת האם ישנו איזשהו טיפול שיכול לשפר את ראייתה ולשפר את איכות חייה.
    אהיה אסירת תודה לכל חוות דעת,
    בברכה,
    דניאל.

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת רפואית

הוספת תגובה

• תשובה לדניאל

ד''ר חיה מורורי כץ
    15/09/2010

עד כמה שאני מבינה ממה שתיארת , לאימך יש קוצר ראיה גבוה (מיופיה). במצב זה מופיעים שינויים ברשתית , שהיא בעצם הרקמה שמקבלת את האינפורמציה של הראיה ומעבירה אותם למוח.
    השינויים ברשתית גורמים בעצם לניוון של אזורים ברשתית , כולל האזור של מרכז הראיה (מקולה) , שם מתקיימת הראיה המדוייקת . הניוון הזה גורם לצלקות ברשתית וזה מביא לירידה בראיה בצורה משמעותית. במצב זה לצערי אי אפשר לטפל ואי אפשר למנוע.
    אולם אם לאמך יש קטרקט מתקדם שיכול להפריע לראיה , יש אפשרות לשקול נתוח וזה יכול לגרום לשיפור מסויים בראיה. לגבי זה כדאי להתיעץ עם הרופא שבדק אותה וראה את הקטרקט , והוא יכול להעריך , האם תהיה תועלת כלשהי בנתוח הקטרקט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התדרדרות בראיה
    טובה
    13/09/2010

האם לוסנטיס רק מעטה את ההתדרדרות בראייה אצל חולי נמ"ג או גם יכולה לעצור את ההתדרדרות? 

לקביעת תור
    סגירה
    התדרדרות בראיה

הוספת תגובה

• תשובה לטובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    13/09/2010

לפי המחקרים שנעשו על לוסנטיס , חומר זה בראש וראשונה מיועד לעצור את המצב , שלא תהיה התדרדרות נוספת בראיה , אולם ראו שבכרבע מהמטופלים היה גם שיפור במידה זאת או אחרת של הראיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• csr
    יאיר
    10/09/2010

שלום,
    רציתי לשאול מהם הטיפולים המסורתיים למחלת רשתית זו ועד כמה הם יעילים?
    האם יש טיפולים חדשים,בסל או לא בסל, למחלה זו? האם יש מחקרים חדשים?
    האם תוספים כמו אומגה שלוש, ויטמין D A או נוגדי חמצון יכולים לסייע?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    csr

הוספת תגובה

• תשובה לערן

ד''ר חיה מורורי כץ
    10/09/2010

כ- 85% מהמקרים , המצב חולף מעצמו ללא צורך בטיפול , עם שיפור בראיה ובסימפטומים האחרים , תוך כחצי שנה.
    במידה ואין שיפור לאחר כחצי שנה , או שיש ירידה קשה בראיה וחשש לפגיעה במרכז הראיה (מקולה) אז שוקלים טיפול.
    הטיפול המסורתי היה טיפול בלייזר על האיזור בו יש דלף ברשתית , בתנאי שלא מדובר במרכז הראיה עצמו , כיוון שהלייזר משאיר מלקת.
    קיימים טיפולים אחרים שלא נמצאים בסל והם לא הוכחו במחקרים קליניים רשמיים , אלא נוסו ע"י רופאים בכל מיני מקומות בעולם ובמקרים מסויימים עזרו ובאחרים לא שיפרו את המצב , אבל כיוון שאין שום טיפול מוכח , מנסים את הטיפולים לפי מצבו של כל מטופל.
    הטיפולים הם : PDT - טיפול פוטודינמי , והזרקות לעין של אבסטין או לוסנטיס.
    עד כמה שידוע לתוספי מזון אין השפעה במקרים אלו , מה שכן מומלץ להפסיק לעשן ולנסות טכניקות שונות של הרגעה , כיוון שמצבי לחץ הינם אחד מגורמי הסיכון העיקריים להופעת מצב זה.
    אבל , כמו שכתבתי בהתחלה , רוב המקרים מסתדרים מעצמם. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    לימור
    07/09/2010

ד"ר שלום
    קודם כל רקע אני בת 36 כיום בהריון הומוזיגוטית ל MTHFR נוטלת חומצה פולית 5 מ"ג
    אמי לקתה באירוע מוחי בגזע המוח לפני כשלוש וחצי שנים מצבה קשה מאוד .
    אני מאז חוששת מאירוע מוחי החלו בעיות של טשטוש הרדמות חצי פנים לפני כשנתים וחצי עברתי בירור מלא של CT CTA MRI EEG EMG דופלר עורקי צוואר שדה ראיה בדיקות עיניים ובדיקות של עצב הראיה אצל נרופתומולוג אחרון לפני כשלושה חודשים . מה עוד נותר לעשות?
    כולם אמרו חרדה.
    מאז זה ממשיך מדי פעם אך הפסקתי להתייחס מדי פעם אני מבקרת את הנירולוג שלי.
    נכון להיום מפחדת מאוד מכפל ראיה יש הרבה מקרים בהם אנ חושבת אני רואה כפול אך לא יכולה ממש להצביע על זה . היו לי יקיצות בשבועיים האחרונים שאני רואה דברים זזים וקופצים וזה נעלם בשבריר שניה בעצימת עיניים אולי זה כפילות לא יודעת.
    היום בבוקר עשיתי ניסיון: התעוררתי בבוקר הסתכלתי במראה שדרכה רואים את הטלויזיה ושיחקתי עם עין ימין עד שהראה מעט כפול את הטלויזיה כשסגרתי את עין שמאל זה נעלם ועשיתי את זה כשזה בשליטתי מספר פעמים כאשר הייתי מסירה מבט מהטלויזיה כמובן שהכפילות או הטשטוש נעלם אם זה נעשה בשליטתי זה יכול להצביע על בעיה נירולוגית??? ובכלל מה אתה אומר על כל האינפורמציה שנתתי האם יש לי מימה לחשוש ? האם יש סיכוי שזה כפילות ראיה ממקור נירולוגי או שבכלל לא? מאוד לחוצה אשמח להסבר....
    והאם כל מה שאני מתארת

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• שלום לימור

ד``ר דיאנה שטיין
    07/09/2010

שאלתך נקטעה באמצע, אולם אנסה להשיב:
    את מתארת מצב של כפל ראייה דו עיני (כלומר מופיע כאשר 2 העיניים פתוחות).
    יכול להיות שמדובר בחוסר תאום בין 2 העיניים בהזזת העיניים. מצב זה יכול להופיע במצבי עייפות או במבט לכוון ספציפי.
    אני ממליצה לך לעבור הערכה אורטופטית יסודית, בדיקת HESS, וכן בדיקה אצל רופא עיניים המומחה לפזילה.
    הפנייה לכך תוכלי לקבל מרופא העיניים בקופת חולים.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקולה מה עושים?
    אילן
    05/09/2010

שלום,

אבי בן 55 וגילו לו מקולה ב-2 העיניים, הראיה שלו מתדרדרת מיום ליום.

מה אפשר לעשות כדי לעצור את זה? יש לו לחץ דם גבוה.

האם אתם יכולים להמליץ לי על מישהו מומחה ללכת אליו ליעוץ בקשר למקולה.

תודה רבה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    מקולה מה עושים?

הוספת תגובה

• שלום אילן

ד``ר דיאנה שטיין
    06/09/2010

מקולה היא האזור ברשתית העין האחראי לחדות הראייה, ולא שם של מחלה.
    אנא ברר איזו מחלה יש לאביך, ואז אוכל לענות על שאלתך.
    בברכה, ד"ר שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת עיניים אשר סינדרום וחירשות
    חיים
    05/09/2010

קיבלתי תוצאות בדיקות של
    1 שדה ראיה ממוחשבת
    2 US עצב ראיה
    3 בדיקת רופא עם הרחבת אישון בשלב הראשוני
    השאלה האם הבדיקות כנ"ל מספיקות לבירור מקיף מצב המחלה ובריאות העין?
    אני תושב חיפה ומי הרופא מומחה שיכול לעזור בהושא המחלתי ?
    תודה וברכה מחיים

הוספת תגובה

• שלום חיים

ד``ר דיאנה שטיין
    06/09/2010

שלום רב,
    כדאי בנוסף לבדיקות שתארת, לעשות בדיקה הנקראת VEP.
    לבסוף כדאי לגשת למומחה רשתית, אשר יעבד את כל החומר ויעריך את מצבך.
    איננו מוסרים שמות באתר זה, אולם לחלק מקופות החולים יש יועצי רשתית העובדים מטעמן.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה